|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
mniej więcej tak : http://www.youtube.com/watch?v=SHNADlGpPUQ (tylko że my je później białym sprayem popsikamy) tylko ja robie je większe (mniej więcej takie jak te z kwiatuszkami z linku poniżej ![]() ![]() no i będziemy je z koleżanką jeszcze kwiatuszkami przyozdabiac żeby wyglądało tak jak na pierwszym obrazku z tej strony: http://aniainspiruje.blogspot.com/20...apierowej.html
RAZEM OD 14.02.2010 ![]() ![]() ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3
![]() ŚLUB 16.08.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html ŁUKASZEK ;* wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Polka Ogarniaczka
|
U nas sytuacja wygląda tak, że ze strony Tz jest dużo rodziny i to tej takiej najbliższej, która znam i z która utrzymuje kontakt, oni będą zatem na 100%, ale nie wyobrażam sobie żeby nie było moich i K przyjaciół na przyjęciu, są dla nas bardzo ważni dla nas, są jak rodzina i wolałabym już ciąć z ilości rodziny niż z nich :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4263 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego ![]() Cytat:
U mnie pewnie przez telefon by nie powiedzieli. Ale próbować możesz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam sporo dzieciaków! Na pewno coś koło 30. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- oo to też sporo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- a co do dzieci i wpraszania - my mamy duży problem ze wspólnikiem tż. nie dość, że ja za nim i jego żoną średnio przepadam, to wyobrażacie sobie, że on już tżtowi mówił wielokrotnie, że CHCĄ, aby ich zaproszono z córką? jeszcze wpraszanie dzieci z rodziny czy bliskich znajomych, które się zna jestem w stanie zrozumieć. ale my tej córki prawie że nie znamy. widzieliśmy z dwa razy w życiu. a oni CHCĄ ją zabrać, bo to będzie fajna atrakcja ![]()
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
My mamy na liście 10 par znajomych. Z dziećmi to nie wiem jak będzie, niby dużo u mnie nie ma osób z maluchami. Nie będziemy zapraszać z dziećmi, mam nadzieję, że każdy gdzieś dzieci zostawi pod opieką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
30 dzieci ;O ja myslalam ze jak u nas ma byc 20 dzieciaczkow na weselu to juz sa straszne ilosci a tutaj 30 ![]() ![]() ![]()
RAZEM OD 14.02.2010 ![]() ![]() ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3
![]() ŚLUB 16.08.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html ŁUKASZEK ;* wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm trudna sytuacja. Ja bym chyba jednak się nie przełamała. Skoro macie takie założenia, to byłabym nieugięta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dalam zaproszenie i najpierw: "Ale tu nie ma na kopercie napisane, ze z dziecmi" Pierwsza gleba. Potem, ze albo przyjada z dziecmi, albo wcale. Pomijam fakt, ze maja drugich dziadkow chetnych do opieki. Ale co ja zrobie? Najgorsze jest to, ze druga czesc rodziny przyjela, ze bez dzieci, i co bedzie jak jedni beda z a inni bez? wez tu czlowieku badz madry ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez mam taka nadzieje... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
u nas proporcje z 48 osób
21 to znajomi a 27 to rodzina :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
odemnie z rodziny bedzie jedno dziecko ;d ma 3 lata ;p wiecej bobasow brak
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na liście mamy 156 osób + 13 dzieci w wieku 2-12 lat. Plus oczywiście obsługa: zespół, foto i kam. Co do dzieci rodzinkę zapraszamy z dzieciakami, znajomych nie.
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-10-29 o 12:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dzieci są koniecznością. Z mojej rodziny jestem najmłodsza, wszyscy po ślubie, z dziećmi. Od TŻ z kolei jego mama jest najstarsza z 9 rodzeństwa, jej najmłodsza siostra jest 3 lata starsza od TŻ. Więc jego ciotki i wujkowie mają dzieci od 5 do 20 lat, każdy po 2-3.
#4274 | |||
Zadomowienie
|
Blondi sto lat!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Ci dobrze... u nas dużo dzieciaków będzie...
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
będą wiedzieli bo mieszkamy w jednym bloku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie wiedzą wszyscy, że będzie wesele ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem będzie Ci pasował długi welon. Bedzie slicznie ![]() Cytat:
Eee tam dobry stanik to inwestycja w dobre cycki ![]() Serio oplaca sie wydac nawet te 200 zł Cytat:
Cytat:
Po pierwsze bielizne bedzie widzial tylko TŻ, wiec na wesele mozesz śmiało mieć taki miksik. A potem no cóż albo po całnocnej zabawie padniecie zę nawet TŻ nie zauwazy, albo jezeli planujecie jakieś gorace harce to jednak wypadaloby się przebrac bo jakos tak w przepoconych gaciach na romantyczna noc się pchac glupio. Dlatego albo potem mozesz zmienic ponczochy na biale albo bielizne na inną. Ja planuje zrobic tak ze komplet ktory sobie kupialam rozbije na dwa. W staniku ide od kompletu ale gatki założe jakieś zblizone kolorem i fasonem do tego cieliste ponczochy. Po weslichu w noc poslubną przbiore gacie na te od kompletu i biale ponćzochy. Cytat:
![]() Ja tym bym poszla i sie dobrze bawiła No i sto lat kochana. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u Nas nic nowego, dzis mam zamiar robic pozostałe kule na nasz stół.
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
niestety takie wyjscie nie jest do zrobienia bo mnie mama by zabila, to jego brata dzieci i wnuki a moj chrzestny. wiec odpada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z ciekawości nie zapraszacie z dziecmi bo chodzi o koszty czy o to że nie chcesz ogólnie dzieci na weselu?
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Nie chce bo to sa male dzieci, i wg mnie wesele to nie jest kinderbal, tylko impreza dla doroslych, gdzie pije sie alko w duzych ilosciach, a tego dzieci nie powinny ani widziec ani w tym uczestniczyc. Pamietaj, ze weslele mamy za granica, i placimy wszystko gosciom, przejazd i noclegi, wiec dla mnie taka postawa na wpraszanego po porstu nie miesci mi sie w glowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- koszty - jest duże prawdopodobieństwo że rodzice o 22 pojadą z dzieckiem do domu i już nie wrócą, a ja płacę 100% za nich - zmęczone dziecko to marudne dziecko, nie chcę słuchać płaczu dzieci i marudzenia - obecność dzieci sprawi, że to one będą gwiazdą wieczoru (pierwszy taniec i biegające dzieci - bo to dzieci i im wolno) - przy dzieciach rodzice bawią się na pół gwizdka, nie wypiją, nie potańczą itd. Jeśli nasi goście np. o 22 odstawiliby dzieci do domu żeby zostały z kimś innym, a sami wróciliby na wesele, to jestem jak najbardziej za obecnością dzieci, o ile będą pilnowane w należyty sposób.
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też nie będzie dzieci, przede wszystkim dlatego że pamiętam swoje wesela jak miałam te klika lat, nic nie kumałam a wynudziłam się jak mops. To jest męczące i dla młodych i dla rodziców i dla dzieci.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na każdym weselu na jakim byłam były dzieci i ani się nie plątały pod nogami, ani nie marudziły... Wszystko jest do zorganizowania ![]() Oczywiście nie chcę rozpoczynać kolejnej dyskusji o tym czy dzieci powinny być na weselu, bo jak wiemy to indywidualna sprawa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
a mnie znów stresuje podróż poślubna a zmiana dokumentów .....
boję się że mimo że paszport jest ważny 60 dni po ślubie to będą jakieś problemy, bo nie wiem czy mamy udawać że nie jesteśmy małżeństwem, czy możemy gdzieś iść pozałatwiać sprawy przed podróżą, itp ![]() chcemy jechać tak z 9 dni po ślubie w podróż... to zależy na kiedy rzucą tanie bilety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
tż był u księdza i udało się załatwić godzinę
![]() ![]() 02.08.2014 r. godzina 16:00
#4287 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tego problemu nie mam bo u Nas dzieci nie będzie, oprócz Naszego synka i ewentualnie jeszcze jednego 4-ro latka. Aczkolwiek jak piszę dodaja byłam na wielu weselach,na kilku były dzieci i było ok. Dzieci nic nie psuły, rodzice albo ktoś inny miał je na oku. Ale faktycznie około 22 albo je zawozili do domów ( a sami wracali) albo kładli dziecko spać gdzieś w pokoju na górze. Cytat:
Super, gratuluje ![]()
![]() |
#4288 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Do Veet nie mam zaufania, poza tym jest drogie, wg mnie już lepiej kupić na all zestaw z podgrzewaczem ![]() U nas goście będą wedle modelu najbliższa rodzina - dalsi znajomi. Nie zapraszamy siódmej wody po kisielu ani np. kuzynów,z którymi nie mamy kontaktu. Za to poza najbliższymi przyjaciółmi planuję zaprosić też koleżanki ze studiów, TŻ swoich dalszych znajomych ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Rozeznanie
|
My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Ijaa, Anesthesia Dzięki za propozycje piosenek!
![]() Blondi sto lat! ![]() Misia moim zdaniem będzie długi welon pasował ![]() ![]() ![]() Co do upiększania się do ślubu - zapuszczam włosy, staram się o nie dbać, nie farbuję już 10 miesięcy (dla mnie wyczyn duży ![]() ![]() My zapraszamy tylko najbliższą rodzinę (wychodzi ok 30 osób z każdej strony), a reszta to znajomi 20-30 osób. Dzieci nie będzie, bo w rodzinie ich nie ma (mój najmłodszy kuzyn kończy 18 w tym roku, a bracia czy kuzynostwo o potomstwo się jeszcze nie postarali) a ze znajomych tylko jeden niemowlak, który zostanie z babcią ![]() Alloffkowa myślę, że nie potrzebnie martwisz się na zapas, moja znajoma podróżowała na panieńskim paszporcie 2 miesiące po ślubie i nie miała żadnych problemów. Say_Hello gratulacje zaklepania godziny! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadrobię reszte wieczorem! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.