My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 11:49   #4261
monika56575859
Raczkowanie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Jak robisz te serduszka?

mniej więcej tak :
http://www.youtube.com/watch?v=SHNADlGpPUQ

(tylko że my je później białym sprayem popsikamy)
tylko ja robie je większe (mniej więcej takie jak te z kwiatuszkami z linku poniżej ) bo moim zdaniem takie "chude" jak na tym filmiku są nieładne
no i będziemy je z koleżanką jeszcze kwiatuszkami przyozdabiac żeby wyglądało tak jak na pierwszym obrazku z tej strony:
http://aniainspiruje.blogspot.com/20...apierowej.html

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:54   #4262
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

U nas sytuacja wygląda tak, że ze strony Tz jest dużo rodziny i to tej takiej najbliższej, która znam i z która utrzymuje kontakt, oni będą zatem na 100%, ale nie wyobrażam sobie żeby nie było moich i K przyjaciół na przyjęciu, są dla nas bardzo ważni dla nas, są jak rodzina i wolałabym już ciąć z ilości rodziny niż z nich :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:57   #4263
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Widzę, że zgodnie jak jeden mąż radzicie mi, żeby do tej kuzynki TŻ nie iść - my pewnie pójdziemy, chcemy być ponad to
Poza tym my lubimy chodzić na wesela, a rozluźnienie w postaci imprezy nam się przyda
Dla mnie nasz ślub i wesele jest oczywiście najważniejsze, ale bez przesady, nie będę zaniżać się do jej poziomu i wykręcać się własnym ślubem, tylko po to, żeby z własnej uroczystości zrobić święto lasu na skalę światową
Nie przyjdzie - jej strata, ominie ją zaje%$#^&sta impreza

A tymczasem nie ma co się zastanawiać, olać ją na razie i dziś wszystkim stawiam - mam urodziny
Wiesz, że ja też bym tak zrobiła ? Pobawcie się, rozluźnijcie i pokażcie klasę

Wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Sluchajcie, jak zadzwonie do kosciola to mi podadza moja date chrztu i bierzmowania? Bo nikt u mnie tego nie pamieta :P
Hmm, a nie masz pamiątek ?
U mnie pewnie przez telefon by nie powiedzieli.
Ale próbować możesz

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Kupiłam na allegro O takie:

ecru http://allegro.pl/papier-perlowy-bialy-ecru-230gr-zaproszenia-9ark-i3648357643.html
granatowy http://allegro.pl/papier-perlowy-niebieski-gruby-250g-zaproszenia-i3648683213.html

Dziewczyny, a orientujecie się może, czy taki papier da się pociąć nożem segmentowym? Np przyłożę metalową linijkę i będę cięła nożykiem. Czy lepsza byłaby gilotyna?
Nożyk i linijkę mam, gilotynę też ewentualnie mogłabym wypożyczyć, ale chyba takim ostrym ostrzem powinno pójść gładko?
Dziekuję

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
słuchajcie, wieści o naszym weselu chyba dotarły już do wszystkich z tż planowaliśmy zapraszać tylko najbliższą rodzinę i tylko tych, z którymi utrzymujemy kontakt. i nagle ni z gruchy ni z pietruchy 3 moje kuzynki (córki brata mamy, więc bliskie kuzynki, ale od 10 lat w ogóle nie rozmawiałyśmy) zaczęły do mnie pisać na fejsie ciekawe o co chodzi
OMG

Cytat:
kurcze, a czy jest jakieś sensowne wyjście z takiej sytuacji? zwłaszcza, że jeszcze sama nie wiem ile dokładnie koleżanek będę mogła zaprosić. na pewno zaproszę 3 + ich partnerów ( a to już aż 6 osób..). najchętniej zaprosiłabym wszystkie, no ale co zrobić, jak to tyle kosztuje...
Ja w planach mam 4 koleżanki, z partnerami/mężami. Tż podobnie. Plus kogoś z pracy też chce- maks 4 osoby. Jeśli sporo rodziny odmówi, to doprosimy znajomych

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja mam na liście 37 dzieci i ogromną nadzieję, że te dzieciaki zostaną w domu.
Zapraszamy z dziećmi. Bo się poobrażają. Ale przy potwierdzeniu będę pytać o dzieci, nie uważam tego za faux pas, potrzebne nam do kosztów bo do 4 lat nie płacimy a 4-12 za pół ceny.
Ja też mam sporo dzieciaków! Na pewno coś koło 30.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:02   #4264
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
U nas sytuacja wygląda tak, że ze strony Tz jest dużo rodziny i to tej takiej najbliższej, która znam i z która utrzymuje kontakt, oni będą zatem na 100%, ale nie wyobrażam sobie żeby nie było moich i K przyjaciół na przyjęciu, są dla nas bardzo ważni dla nas, są jak rodzina i wolałabym już ciąć z ilości rodziny niż z nich :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja mam podobne podejście i też chętnie zaprosiłabym więcej znajomych. ale my robimy małe wesele na 80 osób, i w tym już jest bardzo okrojona rodzina. bardziej okroić nie mogę

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Ja też mam sporo dzieciaków! Na pewno coś koło 30.
oo to też sporo prawie jak cała klasa w podstawówce w takim razie chyba ta dwójka lub trójka dzieciaczków u mnie na weselu to pikuś

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

a co do dzieci i wpraszania - my mamy duży problem ze wspólnikiem tż. nie dość, że ja za nim i jego żoną średnio przepadam, to wyobrażacie sobie, że on już tżtowi mówił wielokrotnie, że CHCĄ, aby ich zaproszono z córką? jeszcze wpraszanie dzieci z rodziny czy bliskich znajomych, które się zna jestem w stanie zrozumieć. ale my tej córki prawie że nie znamy. widzieliśmy z dwa razy w życiu. a oni CHCĄ ją zabrać, bo to będzie fajna atrakcja i co, rodzine zapraszamy bez dzieci, a ich z tą nieszczęsną córką mamy wziąć? najgorzej, że tż jest już prawie przez niego namówiony...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:06   #4265
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

My mamy na liście 10 par znajomych. Z dziećmi to nie wiem jak będzie, niby dużo u mnie nie ma osób z maluchami. Nie będziemy zapraszać z dziećmi, mam nadzieję, że każdy gdzieś dzieci zostawi pod opieką
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:06   #4266
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:

oo to też sporo prawie jak cała klasa w podstawówce w takim razie chyba ta dwójka lub trójka dzieciaczków u mnie na weselu to pikuś

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

a co do dzieci i wpraszania - my mamy duży problem ze wspólnikiem tż. nie dość, że ja za nim i jego żoną średnio przepadam, to wyobrażacie sobie, że on już tżtowi mówił wielokrotnie, że CHCĄ, aby ich zaproszono z córką? jeszcze wpraszanie dzieci z rodziny czy bliskich znajomych, które się zna jestem w stanie zrozumieć. ale my tej córki prawie że nie znamy. widzieliśmy z dwa razy w życiu. a oni CHCĄ ją zabrać, bo to będzie fajna atrakcja i co, rodzine zapraszamy bez dzieci, a ich z tą nieszczęsną córką mamy wziąć? najgorzej, że tż jest już prawie przez niego namówiony...

30 dzieci ;O ja myslalam ze jak u nas ma byc 20 dzieciaczkow na weselu to juz sa straszne ilosci a tutaj 30 jestem w szoku

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:09   #4267
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
oo to też sporo prawie jak cała klasa w podstawówce w takim razie chyba ta dwójka lub trójka dzieciaczków u mnie na weselu to pikuś [COLOR=Silver]
Sporo, sporo, ale tylko dzieci od naszego rodzeństwa jest obecnie 10, a 2 w drodze. Mi dzieci kompletnie nie przeszkadzają, szczególnie, że już byłam na weselach z dziećmi, nawet kilkumiesięcznymi i wszystko było super zorganizowane. Pokoje, elektroniczne nianie albo ktoś odbiera powiedzmy o 21 i jest super. Każdy skorzysta z imprezy

Hmm trudna sytuacja. Ja bym chyba jednak się nie przełamała. Skoro macie takie założenia, to byłabym nieugięta

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 12:11   #4268
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Przemilczalabym... :/ U nas pewnie to samo będzie......

Wysłane z telefonu
Cytat:
a jak wyglądało to wproszenie się? dałaś zaproszenie rodzicom, a oni powiedzieli, że i tak przyjdą z dzieckiem?
kurcze, mogę mieć podobny problem. moja świadkowa i bliski kuzyn mają małe dzieci. trochę głupio dawać mi zaproszenie tylko dla nich i pytać, czy wezmą dziecko... a z kolei boję się, że jak się nie dopytam wprost, to mnie zaskoczą w dniu wesela..

Dalam zaproszenie i najpierw: "Ale tu nie ma na kopercie napisane, ze z dziecmi" Pierwsza gleba. Potem, ze albo przyjada z dziecmi, albo wcale. Pomijam fakt, ze maja drugich dziadkow chetnych do opieki. Ale co ja zrobie? Najgorsze jest to, ze druga czesc rodziny przyjela, ze bez dzieci, i co bedzie jak jedni beda z a inni bez? wez tu czlowieku badz madry

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Hmm, a nie masz pamiątek ?
U mnie pewnie przez telefon by nie powiedzieli.
Ale próbować możesz

mieszkam za granica, nie wiem gdzie sa takie rzeczy. Ze chrztu nie mam pamiatki z data, ani z bierzmowania. Z komunii pamietam date ale znow nie chca ode mnie daty komunii

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
My mamy na liście 10 par znajomych. Z dziećmi to nie wiem jak będzie, niby dużo u mnie nie ma osób z maluchami. Nie będziemy zapraszać z dziećmi, mam nadzieję, że każdy gdzieś dzieci zostawi pod opieką
ja tez mam taka nadzieje...
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:12   #4269
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez monika56575859 Pokaż wiadomość
30 dzieci ;O ja myslalam ze jak u nas ma byc 20 dzieciaczkow na weselu to juz sa straszne ilosci a tutaj 30 jestem w szoku
Duża rodzina= sporo dzieci

Oboje z tż mamy po 3 rodzeństwa A gdzie tam kuzynostwo
Stary 2013-10-29, 12:14   #4270
alloffkowa
Zakorzenienie

u nas proporcje z 48 osób
21 to znajomi
a 27 to rodzina :P
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:15   #4271
misia880
Zakorzenienie

odemnie z rodziny bedzie jedno dziecko ;d ma 3 lata ;p wiecej bobasow brak

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:18   #4272
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
dobrze że nie walą teksów typu : "słyszałam że w przyszłym roku na weselichu się bawimy u Ciebie"
Na to przyjdzie czas

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
O to jak wrócę do domu bo mam pozapisywane, a na pracowniczym komputerze musiałabym szukać. Ale na szybko podsyłam link do mojego ulubieńca - film ze ślubu Coco Rochy
Jestem w pracy, obejrzę potem

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
obawiam sie, moje drogie, że takich sytuacji nie unikniemy i nie raz usłyszymy takie teksty od wielu osób, których nie planujemy zaprosić
Ja generalnie z całą rodziną utrzymuję kontakt i ich zapraszam (tzn rodzeństwo moich rodziców + ich dzieci). Jednej ciotki i jej dzieci najchętniej bym nie zaprosiła bo mnie trochę wkurzają, ale u jednej córki jestem chrzestną i tak głupio trochę zwłaszcza że sie odwiedzamy co jakiś czas ;/ No i 22 osoby to są moi znajomi + ludzie z pracy, od TŻ z kolei jest mniej rodziny ale więcej znajomych
Na liście mamy 156 osób + 13 dzieci w wieku 2-12 lat. Plus oczywiście obsługa: zespół, foto i kam.
Co do dzieci rodzinkę zapraszamy z dzieciakami, znajomych nie.

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-10-29 o 12:19
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:19   #4273
justynkie
Wtajemniczenie

U mnie dzieci są koniecznością. Z mojej rodziny jestem najmłodsza, wszyscy po ślubie, z dziećmi. Od TŻ z kolei jego mama jest najstarsza z 9 rodzeństwa, jej najmłodsza siostra jest 3 lata starsza od TŻ. Więc jego ciotki i wujkowie mają dzieci od 5 do 20 lat, każdy po 2-3.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:36   #4274
Ad rem
Zadomowienie

Blondi sto lat!

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Ja też mam 65 i właśnie wczoraj ta babeczka ze sklepu mówiła, że ciężko takie rozmiary znaleźc i mają ogólnie tylko kilka albo nawet po jednej parze
Ja ślubny kupiłam w Esotiq - rozmiar F65, więc mają 65

Cytat:
słuchajcie, wieści o naszym weselu chyba dotarły już do wszystkich z tż planowaliśmy zapraszać tylko najbliższą rodzinę i tylko tych, z którymi utrzymujemy kontakt. i nagle ni z gruchy ni z pietruchy 3 moje kuzynki (córki brata mamy, więc bliskie kuzynki, ale od 10 lat w ogóle nie rozmawiałyśmy) zaczęły do mnie pisać na fejsie ciekawe o co chodzi
Hehe, u mnie rodzina wie, zastanawiam się, czy ta część, której nie zaproszę też wie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u mnie sąsiedzi, takie żuliki ciągle pytaja kiedy wesele bo oni by sie wódki napiji
Kurde, jeszcze tylko by mi brakowało, żeby żule o tym wiedzieli, o nie!

Cytat:
odemnie z rodziny bedzie jedno dziecko ;d ma 3 lata ;p wiecej bobasow brak
Ale Ci dobrze... u nas dużo dzieciaków będzie...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:37   #4275
misia880
Zakorzenienie

będą wiedzieli bo mieszkamy w jednym bloku na trzaskanie tez pewnie przyjda

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:42   #4276
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ja ślubny kupiłam w Esotiq - rozmiar F65, więc mają 65

Hehe, u mnie rodzina wie, zastanawiam się, czy ta część, której nie zaproszę też wie
też kupowałam w esotiq ten sam rodzaj

u mnie wiedzą wszyscy, że będzie wesele ale nie domyślają się, że ich nie będzie, bo oficjalnie nie poinformowałam wszystkich

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:43   #4277
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
ysia żaden wstyd prosze taka mam

Moim zdaniem będzie Ci pasował długi welon.
Bedzie slicznie

Cytat:
Ja wczoraj też oglądałam i nawet mierzyłam bieliznę nie sądziłam, że bardotki są tak drogie... 119zł w ogóle ja mam tak mały biust, że... płakać się chce

Eee tam dobry stanik to inwestycja w dobre cycki
Serio oplaca sie wydac nawet te 200 zł

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale dobry stanik to inwestycja nie dość, że trzymają cycki tam gdzie powinny być to i dłużej wytrzymują ( i cycki i stanik ) ja uwielbiam bardotki
O to to to, choc ja za bardotkami nie przepadam.

Cytat:
dokładnie, bieliznę się wykorzysta

ja nie wiem jak ten temat ugryźć bo bez rajstop/pończoch się nie obejdzie, a że białych nie chcę (tym bardziej, że białych butów mieć nie będę...) nie wiem, cieliste ponczochy do białej reszty bielizny??
Mam ten sam problem ale chyba go juz rozwiazalam.
Po pierwsze bielizne bedzie widzial tylko TŻ, wiec na wesele mozesz śmiało mieć taki miksik.
A potem no cóż albo po całnocnej zabawie padniecie zę nawet TŻ nie zauwazy, albo jezeli planujecie jakieś gorace harce to jednak wypadaloby się przebrac bo jakos tak w przepoconych gaciach na romantyczna noc się pchac glupio. Dlatego albo potem mozesz zmienic ponczochy na biale albo bielizne na inną.

Ja planuje zrobic tak ze komplet ktory sobie kupialam rozbije na dwa.
W staniku ide od kompletu ale gatki założe jakieś zblizone kolorem i fasonem do tego cieliste ponczochy.
Po weslichu w noc poslubną przbiore gacie na te od kompletu i biale ponćzochy.

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Widzę, że zgodnie jak jeden mąż radzicie mi, żeby do tej kuzynki TŻ nie iść - my pewnie pójdziemy, chcemy być ponad to
Poza tym my lubimy chodzić na wesela, a rozluźnienie w postaci imprezy nam się przyda
Dla mnie nasz ślub i wesele jest oczywiście najważniejsze, ale bez przesady, nie będę zaniżać się do jej poziomu i wykręcać się własnym ślubem, tylko po to, żeby z własnej uroczystości zrobić święto lasu na skalę światową
Nie przyjdzie - jej strata, ominie ją zaje%$#^&sta impreza

A tymczasem nie ma co się zastanawiać, olać ją na razie i dziś wszystkim stawiam - mam urodziny
Brawo za decyzje
Ja tym bym poszla i sie dobrze bawiła
No i sto lat kochana.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Zainstalowałam wizaz na kom ale nie kumam tego... Da się tu kliknąć żeby pokazało pierwszą nieczyt wiadomość?

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
hahaha ja tez nie umiem sie połapać w tej aplikacji

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ja tam zapraszam niemal wszystkie moje kolezanki. Kosztem dalszej rodziny, oczywiscie
My zapraszamy sporo znajomych ale tylko tych z ktorymi mamy bardzo dobry ciągły kontakt. Bedzie ich pewnie z 30 osób.

Cytat:
U mnie znow, bedzie conajmniej 3 dzieci, ktore nie zostaly zaproszone a beda. No i co mam zrobic? (chodzi o dzieci kuzynek w linii prostej, z ktorymi mam dobry kontakt, ale uwazam to za przegiecie po calosci tak sie wpraszac).
No coz ja bym powiedziala, że bardzo Ci przykro ale organizujecie wesele bez dzieci. Jak sie obraża trudno!

A u Nas nic nowego, dzis mam zamiar robic pozostałe kule na nasz stół.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:50   #4278
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

No coz ja bym powiedziala, że bardzo Ci przykro ale organizujecie wesele bez dzieci. Jak sie obraża trudno!
niestety takie wyjscie nie jest do zrobienia bo mnie mama by zabila, to jego brata dzieci i wnuki a moj chrzestny. wiec odpada.
Stary 2013-10-29, 13:00   #4279
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety takie wyjscie nie jest do zrobienia bo mnie mama by zabila, to jego brata dzieci i wnuki a moj chrzestny. wiec odpada.
No to zacisnąć zęby i przemilczec.
Z ciekawości nie zapraszacie z dziecmi bo chodzi o koszty czy o to że nie chcesz ogólnie dzieci na weselu?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 13:20   #4280
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciekawości nie zapraszacie z dziecmi bo chodzi o koszty czy o to że nie chcesz ogólnie dzieci na weselu?
Nie chce bo to sa male dzieci, i wg mnie wesele to nie jest kinderbal, tylko impreza dla doroslych, gdzie pije sie alko w duzych ilosciach, a tego dzieci nie powinny ani widziec ani w tym uczestniczyc. Pamietaj, ze weslele mamy za granica, i placimy wszystko gosciom, przejazd i noclegi, wiec dla mnie taka postawa na wpraszanego po porstu nie miesci mi sie w glowie.
Stary 2013-10-29, 13:28   #4281
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja odpowiem jak to u mnie wygląda. Bardzo lubię dzieci, ale na weselu ich nie chcę, bo:
- koszty - jest duże prawdopodobieństwo że rodzice o 22 pojadą z dzieckiem do domu i już nie wrócą, a ja płacę 100% za nich
- zmęczone dziecko to marudne dziecko, nie chcę słuchać płaczu dzieci i marudzenia
- obecność dzieci sprawi, że to one będą gwiazdą wieczoru (pierwszy taniec i biegające dzieci - bo to dzieci i im wolno)
- przy dzieciach rodzice bawią się na pół gwizdka, nie wypiją, nie potańczą itd.

Jeśli nasi goście np. o 22 odstawiliby dzieci do domu żeby zostały z kimś innym, a sami wróciliby na wesele, to jestem jak najbardziej za obecnością dzieci, o ile będą pilnowane w należyty sposób.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:32   #4282
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ja odpowiem jak to u mnie wygląda. Bardzo lubię dzieci, ale na weselu ich nie chcę, bo:
- koszty - jest duże prawdopodobieństwo że rodzice o 22 pojadą z dzieckiem do domu i już nie wrócą, a ja płacę 100% za nich
- zmęczone dziecko to marudne dziecko, nie chcę słuchać płaczu dzieci i marudzenia
- obecność dzieci sprawi, że to one będą gwiazdą wieczoru (pierwszy taniec i biegające dzieci - bo to dzieci i im wolno)
- przy dzieciach rodzice bawią się na pół gwizdka, nie wypiją, nie potańczą itd.

Jeśli nasi goście np. o 22 odstawiliby dzieci do domu żeby zostały z kimś innym, a sami wróciliby na wesele, to jestem jak najbardziej za obecnością dzieci, o ile będą pilnowane w należyty sposób.
Nic dodać nic ująć

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:33   #4283
ysia
Zadomowienie

Cytat:

U mnie też nie będzie dzieci, przede wszystkim dlatego że pamiętam swoje wesela jak miałam te klika lat, nic nie kumałam a wynudziłam się jak mops. To jest męczące i dla młodych i dla rodziców i dla dzieci.

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 13:34   #4284
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

mieszkam za granica, nie wiem gdzie sa takie rzeczy. Ze chrztu nie mam pamiatki z data, ani z bierzmowania. Z komunii pamietam date ale znow nie chca ode mnie daty komunii
Rozumiem. Zadzwoń, powiedz jaka jest sytuacja i być może Ci podadzą

Cytat:

Kurcze to ja chyba byłam na idealnych weselach
Na każdym weselu na jakim byłam były dzieci i ani się nie plątały pod nogami, ani nie marudziły... Wszystko jest do zorganizowania

Oczywiście nie chcę rozpoczynać kolejnej dyskusji o tym czy dzieci powinny być na weselu, bo jak wiemy to indywidualna sprawa
Stary 2013-10-29, 13:43   #4285
alloffkowa
Zakorzenienie

a mnie znów stresuje podróż poślubna a zmiana dokumentów .....
boję się że mimo że paszport jest ważny 60 dni po ślubie to będą jakieś problemy, bo nie wiem czy mamy udawać że nie jesteśmy małżeństwem, czy możemy gdzieś iść pozałatwiać sprawy przed podróżą, itp
chcemy jechać tak z 9 dni po ślubie w podróż... to zależy na kiedy rzucą tanie bilety
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:51   #4286
say-hello
Zakorzenienie

tż był u księdza i udało się załatwić godzinę normalnie jestem z niego dumna!

02.08.2014 r. godzina 16:00
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 14:01   #4287
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chce bo to sa male dzieci, i wg mnie wesele to nie jest kinderbal, tylko impreza dla doroslych, gdzie pije sie alko w duzych ilosciach, a tego dzieci nie powinny ani widziec ani w tym uczestniczyc. Pamietaj, ze weslele mamy za granica, i placimy wszystko gosciom, przejazd i noclegi, wiec dla mnie taka postawa na wpraszanego po porstu nie miesci mi sie w glowie.
Ja Cię rozumiem bo dla mnie takie wpraszanie dzieci to nieporozumienie jakies. Wystarczającym znakiem, że dzieci ma nie być było to że nie byly wpisane na zaproszeniu. Mam nadzieję, że jednak przyjada bez dzieci

Cytat:

Rozumiem Twoje argumenty i po części sie z Nimi zgadzam.
Ja tego problemu nie mam bo u Nas dzieci nie będzie, oprócz Naszego synka i ewentualnie jeszcze jednego 4-ro latka.

Aczkolwiek jak piszę dodaja byłam na wielu weselach,na kilku były dzieci i było ok. Dzieci nic nie psuły, rodzice albo ktoś inny miał je na oku. Ale faktycznie około 22 albo je zawozili do domów ( a sami wracali) albo kładli dziecko spać gdzieś w pokoju na górze.

Cytat:
tż był u księdza i udało się załatwić
godzinę normalnie jestem z niego dumna!

02.08.2014 r. godzina 16:00

Super, gratuluje

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-10-29, 14:01   #4288
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
O matko dziewczyny jakie wy historię opowiadacie.. aż włosy mi się zjeżyły na głowie. My jak zarezerwowaliśmy salę na początku marca tak się nie odzywamy do właścicielki i nie mamy z nią żadnego kontaktu, mam nadzieje, że nie 'sprzedała; naszego terminu komuś innemu bo bym chyba zapłakała się na śmierć i zostałaby mi organizacja wesela u moich rodziców na podwórku.... bo wszystkie sale dookoła były pozajmowane...
My tak samo, bo przecież nie będę co tydzień dzwonić czy maila pisać z pytaniem, czy o mnie pamiętają, ech :P Zawsze mam tylko stres czy na pewno dobrze datę na umowie wpisałam

Cytat:
Ja wczoraj też oglądałam i nawet mierzyłam bieliznę nie sądziłam, że bardotki są tak drogie... 119zł w ogóle ja mam tak mały biust, że... płakać się chce
119zł za dobry stanik to obecnie standard

Cytat:
ja nie lubię bardotek ;D ale uwielbiam staniki z firmy DALIA - to polska firma ceny od 100 zł- 180 zł ale staniki sa na prawde mege.
Też mam większość biustonoszy z Dalii, całkiem dobra firma Mam rzut beretem od domu ich outlet i przeważnie płacę 120-140zł za dobry biustonosz. Swoją drogą wstyd przyznać, ale w zasadzie mam 2-3 dobre, w których chodzę na okrągło... Ja czytam czasami że dziewczyny mają po 10 staników to mam ochotę się schować :P

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
tez uwielbiam bardotki i podzielam zdanie że dobry stanik to inwestycja. pamiętam jak na samym początku "rośniecia" kupowałam te najtańsze, to po tygodniu uzywania wyłaziły z nich druty i wszystko co możliwe
Cytat:
ja pierwszy dobrze dopasowany stanik miałam w wieku ok 19 lat :Torba: chodziłam w jakiś 85e a i tak miska była za mała a obwód na szyi po prostu czegoś takiego jak 70e nie widziałam w sklepach, od tego czasu tylko w internecie kupuję polecam zakupy na ebayu - z wysyłką z UK wychodzi taniej niż stacjonarnie w PL...
Oj tak, wstyd przyznać, ale ja dłuuugo tkwiłam w niewiedzy i kupowałam byle co z czego druty wychodziły, a obwód był pod karkiem... Jako że mam spory biust, przez te dupiane staniki dorobiłam się sporych rozstępów i nie ukrywam, że biust mógłby być kilka cm wyżej... No ale tak to jest, w pełni "uświadomiona" zostałam dopiero jakieś 3 lata temu... Dawniej w sieciówkach kupowałam i 80-85 D, a okazało się, że noszę 65G (przed schudnięciem chyba 70FF) :sciana:

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
mam pytanie do tych co gola nogi woskiem: czy robicie to w domu czy w salonie? Ja mam dosc swojego depilatora i chce miec super gladkie, sliskie nogi... ale nie wiem czy veet i moj brak doswiadczenia da rade....
Ja kupiłam na Allegro własny podgrzewacz i woski w rolce, plus oczywiście paski flizelinowe i nie żałuję Czasochłonne i nie ukrywam, że robię to raz na miesiąc-dwa, a w międzyczasie śmigam maszynką, ale jednak tuż po woskowaniu mam i 3 tygodnie spokoju, no i widzę, że znacznie mniej włosków odrasta.
Do Veet nie mam zaufania, poza tym jest drogie, wg mnie już lepiej kupić na all zestaw z podgrzewaczem

U nas goście będą wedle modelu najbliższa rodzina - dalsi znajomi. Nie zapraszamy siódmej wody po kisielu ani np. kuzynów,z którymi nie mamy kontaktu. Za to poza najbliższymi przyjaciółmi planuję zaprosić też koleżanki ze studiów, TŻ swoich dalszych znajomych
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 14:03   #4289
rabbitka
Rozeznanie

My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Ijaa, Anesthesia Dzięki za propozycje piosenek!

Blondi sto lat! masz racje, bądźcie ponad to, nie przejmuj się kuzynką TŻta, szkoda nerwów!

Misia moim zdaniem będzie długi welon pasował te co wstawiłaś - piękne mój jest troszkę podobny do pierwszego

Co do upiększania się do ślubu - zapuszczam włosy, staram się o nie dbać, nie farbuję już 10 miesięcy (dla mnie wyczyn duży ), na diecie byłam całe 2 tygodnie obiecuje sobie, ż wezmę się za siebie bo świętach :p muszę też się zapisać do kosmetyczki, ale wiecznie czasu nie mam...

My zapraszamy tylko najbliższą rodzinę (wychodzi ok 30 osób z każdej strony), a reszta to znajomi 20-30 osób. Dzieci nie będzie, bo w rodzinie ich nie ma (mój najmłodszy kuzyn kończy 18 w tym roku, a bracia czy kuzynostwo o potomstwo się jeszcze nie postarali) a ze znajomych tylko jeden niemowlak, który zostanie z babcią

Alloffkowa myślę, że nie potrzebnie martwisz się na zapas, moja znajoma podróżowała na panieńskim paszporcie 2 miesiące po ślubie i nie miała żadnych problemów.

Say_Hello gratulacje zaklepania godziny!

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 14:10   #4290
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć dzięki za rady co do papieru
u mnie dziś piękne słoneczko

ze spraw ślubnych kupiliśmy wódkę

Jeżeli będziecie mieć piwo z beczki to kto będzie je rozlewał?
Będzie jakiś tam kranik ze stolikiem czy coś takiego - nie wiem na czym to polega bo TŻ to załatwia. jakiś kumpel mu to wypożycza. kazdy sam będzie sobie nalewał do postawionych obok kufli. będzie jeszcze sok jeden czy dwa do piwa też z taką nalewajką i słomki

Nadrobię reszte wieczorem!

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości