Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 17:01   #4261
Indra83
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
a co myślicie o
-pojemnik do mrożenia pokarmu ... bierze któraś ?
-szczoteczka do mycia buteleczek - ja w domu nie mam w ogóle tego typu szczoteczek, więc sie może przydać co ?
-antybakteryjny środek do czyszczenia mebli, zabawek etc...wszystkiego wokół dziecka... aż tak sterylnie planujecie działać...? czy nie ma co przesadzać ...
Kupiłam woreczki do mrożenia pokarmu, jak zbliżał się czas powrotu do pracy, mały miał pół roku, dzielnie ściągałam i mroziłam i wszystko wyrzuciłam do śmieci, bo syn nie chciał go pić. Teraz planuję roczny urlop, więc nie będą mi raczej potrzebne. Szczotka do butelek jak najbardziej, łatwiej wyczyścić zakamarki.

Kiara,dopiero na kompie obejrzałam prezenty teściowej, piękne eksponaty muzealne, szczotka super, można nią dywan wyszorować

U mnie i dobrze i źle. Mam założony pessar, z szyjką nie było ani gorzej ani lepiej, ale dobrze też nie, a gin wyjeżdza na dwa tygodnie, więc mi założyła. Mam też brać spasmolinę,bo macica twarda, akurat dziś na wizycie wyjatkowo.

Maleńka rośnie, ma 1823g +/-266g, tak aparat wyliczył.
Stary 2014-09-10, 17:01   #4262
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Przepis na chleb (on jest na drozdzach)

0,5 kg maki pszennej
0,5 szklanki platkow owsianych
0,5 szklanki siemienia lnianego
1/4 szklanki pestek slonecznika
37,5-40 dag drozdzy
1lyzka soli
0,5 l przegotowanej wody

Wszystkie suche ziarna, sol, make wymieszac. Drozdze rozkruszyc w pol szklan.cieplej wody + 1 lyzeczka cukru i pozostawic do wyrosnieciam gdy drozdze wyrosna dodac do maki, wlac reszte (0,375 l) przestudzonej wody, rozrobic lyzka ciasto i pozostawic na troszke (10-20min) do wyrosniecia. Potem duza lyzka klasc do keksowki wysmarowanej olejem i wysypanej lekko bulka tarta. Czekamy jakies 10-20 min az w blaszce wyrosnie. Potem smarujemy wierch roztrzepanym jajkiem i na wierzch sypiemy mak. Do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni C 60 minut.

Niektore miarki skladnikow sa dziwne, bo przepis byl wstepnie na 2 blaszki ja robie na jedna z tymi proporcjami, ktore podalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Manieczko czy to oby prawidłowa ilość drożdży ???? Na pewno 40 dkg... czyli 4 paczki ????
To jest porcja do jednej keksówki ?
Jakoś mi się wydaje tego bardzo dużo ale nigdy chlebka nie piekłam więc nie wiem

Futbolowa no widzisz. Nie chcą tego dotykać ale to nie poprawia naszej sytuacji a na pewno mojej. Bo dopóki torbiel nie rosła to jakoś byłam spokojna a na ostatnim badaniu gin aż zrobił taaakie oczy że tyle urosła przez ostatnie 4 tygodnie. Niby mnie uspokajał, że nie ma się czym póki co martwić tylko obserwować ale... ja i tak się martwię bo cholera wie co za płyn jest wewnątrz. Poza tym tak jak wspomniałam boję się, że podczas porodu pęknie i wtedy dzieciątko będzie miało bezpośredni kontakt z tą wydzieliną Okropnieństwo !
Tak na prawdę to mnie najbardziej podłamało w zeszłym tygodniu.
Stary 2014-09-10, 17:02   #4263
benetta
Zadomowienie

Cytat:
a co myślicie o
-szczoteczka do mycia buteleczek - ja w domu nie mam w ogóle tego typu szczoteczek, więc sie może przydać co ?
-antybakteryjny środek do czyszczenia mebli, zabawek etc...wszystkiego wokół dziecka... aż tak sterylnie planujecie działać...? czy nie ma co przesadzać ...
w zestawie z laktatorem wzięłam pojemniki do przechowywania i wyczytałam teraz że mlożna je też do zamrażarki schować. specjalnie bym nie kupowała, szczotki nie biore, gąbką dojde wszedzie w tej mojej butelce
co do środka to się zastanawiam ale napewno nie do mebli tylko do przecierania np nosidełka czy wózka po powrocie ze szpitala czy lekarza - bedzie sezon grypowy ale nie wiem chyba jednak zrezygnuje, nie chce go zbyt sterylnie chować..

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
nie tylko chciała - ona już DAŁA
mówię Ci... jak z muzeum... aż przypomniały mi się takie filmy o średniowieczu i dzieciach wiejskich
i dostaliśmy też tę poszwę na becik do chrztu - wygląda to tak, że kilka dni z TŻ dumaliśmy CO TO i do czego to, na cholerę to dopiero jak pokazałam zdj. kilku osobom to jedna wiedziała
oddaliśmy jej 90% ubranek które nam dała - zostawiliśmy tylko kilka czapeczek (nowych, z takimi metkami materiałowymi i datą sprzed ok. 25 lat), takie ręcznie robione, ciepłe - całkiem spoko oraz 2 sweterki też robione ręcznie.
Wyobraź sobie, że tydzień później dała Tż kolejną pakę ubranek tego typu koooszmar.
z takich plusów - dała też nowe pieluchy tetrowe i flanelowe (mega duże, naprawdę fajny gruby materiał, nie to co teraz w sklepach), ale były pożółkłe więc musiałam wybrac - Dziudziś sprawił się świetnie i teraz sa białe .
niebieski kaftanik wygląda nawet nieźle ale za☠☠☠iste są te czapeczki no i szczotki.. jak można szczotke 25 lat trzymać!!!

Cytat:
dzięki za odpowiedzi
ja dalej zakupy robię... jest już 300 zł w koszyku...TŻ padnie jak to zobaczy... długo mi sie schodzi... ale przed zakupem wyczytuję opinie na forach... i tyle mi sie schodzi....
jestem teraz na:
wkładki laktacyjne.. najczęściej polecane jest baby ono...tylko nie wiem czy premium czy premium plus, wiecie co za różnica?
a zastanawiam sie co to są krążk laktacyjnei i po co krążki laktacyjne...czy to nie przypadkiem to samo ??
no... wolno to idzie, ale frajda jest

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami

Edytowane przez benetta
Czas edycji: 2014-09-10 o 17:08
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:06   #4264
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
U mnie i dobrze i źle. Mam założony pessar, z szyjką nie było ani gorzej ani lepiej, ale dobrze też nie, a gin wyjeżdza na dwa tygodnie, więc mi założyła. Mam też brać spasmolinę,bo macica twarda, akurat dziś na wizycie wyjatkowo.

Ja przez pierwszy tydzien albo dwa po założeniu miałam strasznie twardy brzuch pewnie przez ten stres czy trzyma i czy będzie dobrze
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:07   #4265
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

Dzieki za info przyd sie, ale 38 tc to jakos strasznie pozno...ja to bym chciala juz urodzic w 38tc
no ja właśnie mam obawy, że mogę nawet nie zdążyć do tego anestezjologa....trochę bez sensu, że trzeba czekać z taką konsultacją

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Aneeczka1234 Pokaż wiadomość
Chciałam się Was zapytać co myślicie na temat lewatywy?? Decydujecie sie na nią przed porodem czy raczej nie??
ja zamówiłam i planuję użyć
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:07   #4266
paulina119a
Zadomowienie

Kiara piękne prezenty dostałaś ach te wełniane śpiochy
czapeczka na słoiku jest chyba wykrochmalona, co ????
Zastanawiają mnie przedmioty z pierwszego i ostatniego zdjęcia... czy ktos mi objaśni co to takiego i z czym to się je ?????

aaa ok, jedno to poszwa na becik - właśnie doczytałam a drugie ???

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-09-10 o 17:10
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:09   #4267
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
nadrobiłam ostatnie dni... 35 stron
ale teraz jestem na bieżąco

Zatem Witam się Jak dobrze do Was wrócić

Witam nowe mamusie
Jak fajnie, że grono nam się nadal powiększa

Niestety nie odwołam się do minionych wpisów... za dużo tego
Ale z każdej udanej wizyty bardzo sie ucieszyłam. Gratuluję dobrych wyników i trzymam kciuki za kolejne !
Mimo sie czyta, że Wasze maluszki przybieraja na wadze

Mam nadzieję, że złe dni mnie już opuściły na dobre !
Włączył mi się chyba syndrom wicia gniazda bo kolejny dzień robię przetwory
Zamarynowałam już paprykę, udusiłam jabłka a dziś duszę pomidory i chyba na tym zakończę... Ewentualnie ukwaszę trochę ogórków...
Dziewczyny od razu jest mi lepiej na sercu, gdy zamiast leżeć i gapić sie zdołowana w sufit - działam

To miłe, że się o mnie martwiłyście Obiecuję, że już więcej takich powodów Wam nie dam !!!
Witamy z powrotem i liczymy na stałą obecność

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 17:09   #4268
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Mam pytanie a propo wymazu na paciorkowca grupy B w ciąży mi lekarka robiła około 29 tygodnia czy to nie za wcześnie szczeególnie, że mam cukrzycę? Wynik był ujemny

Ale mam dzisiaj kiepski dzień tak mnie głowa boli, że ledwo oddycham
Ja będę miała badanie na GBS na następnej wizycie tj. w 34 tc. Nie wiem czy to wcześnie czy późno.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:09   #4269
Indra83
Wtajemniczenie

Mi teraz gin wymaz z pochwy zrobiła, ale żeby wiedzieć przed załozeniem pessara, czy moze.

Ja sie ogolę w domu, na gładko to wokół ujscia pochwy, ostatnio cięcie miałam w bok w prawo.
Lewatywę zrobie ewentualnie w domu, to banalnie proste, trzeba zarezerwować sobie na kilka minut łazienkę.

Pytałam TŻ ostatnio czy cokolwiek widział przy porodzie, to mówi, że nie, był zbyt zajęty mną i swoim bólem ręki jak go ściskałam. A z pewnoscią trochę się posikałam w trakcie. Potem jak już syn się urodził to widział łożysko, mówi, ze jak wątróbka, trochę obrzydliwe, ale ujdzie. Stał raczej przy mojej głowie, pomagał mi wstać, jak chciałam trochę w kucki poprzeć, wtedy się o niego opierałam plecami, takie emocje, że nie było czasu na nic innego. Za to on płakał, ja nie.

Tantum rosa nie miałam, ale też słyszałam, że można sie przemywać, albo rozrobić w butelce ze spryskiwaczem i sobie psikać.
Ja sie myłam płynem do higieny intymnej i robiłam okłady z Rivanolu.
Stary 2014-09-10, 17:11   #4270
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
a ja podczas przekręcania się tak mi te kości co są najniżej -dolna część macicy - taaak stzrela..jakby się pokruszyła...

dzisiaj właśnie czytałam o bólach spojenia łonowego, o których melleczka pisała... i właśnie może wystąpić coś jak strzelanie kości, poczytaj sobie
Stary 2014-09-10, 17:15   #4271
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Indra
dobrze ze zalozony masz ten pessar przynajmniej mozesz byc spokojniejsza

Gonia moj gin powiedzial ze po skonczonym 34tc bedziemy oznaczac GBS

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:32   #4272
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
nie tylko chciała - ona już DAŁA
mówię Ci... jak z muzeum... aż przypomniały mi się takie filmy o średniowieczu i dzieciach wiejskich
i dostaliśmy też tę poszwę na becik do chrztu - wygląda to tak, że kilka dni z TŻ dumaliśmy CO TO i do czego to, na cholerę to dopiero jak pokazałam zdj. kilku osobom to jedna wiedziała
oddaliśmy jej 90% ubranek które nam dała - zostawiliśmy tylko kilka czapeczek (nowych, z takimi metkami materiałowymi i datą sprzed ok. 25 lat), takie ręcznie robione, ciepłe - całkiem spoko oraz 2 sweterki też robione ręcznie.
Wyobraź sobie, że tydzień później dała Tż kolejną pakę ubranek tego typu koooszmar.
z takich plusów - dała też nowe pieluchy tetrowe i flanelowe (mega duże, naprawdę fajny gruby materiał, nie to co teraz w sklepach), ale były pożółkłe więc musiałam wybrac - Dziudziś sprawił się świetnie i teraz sa białe

Zanet - uwierz, że wolałabym aby teściowie się wcale nie interesowali... teść to w ogóle myli nazewnictwo rzeczy dla dziecka, obiecuje coś ("znajoma ma i da"), a później sie okazuje, że to w ogóle co innego jest... np. jak szukaliśmy wózka to on gadał, że jego znajoma ma i odda za darmo, mówiła, że fajny jest. I co? Poprosiłam go żeby wykonał tel. dowiedziec się czy na pewno odda i jaki to model.. teściu oddzwania i "ona mówi, że ma ten no... bujaczek a nie wózek" Dodam tyle, że do dziś obiecują nam ten bujaczek, na oczy go nie widziałam, kłoca sie że mamy nie kupowac sami i już się boję jak on wygląda... TŻta ochrzaniłam właśnie i w weekend jak tam będzie jechał to ma przycisnąć tę sprawę żeby jasno się określiła tamta osoba i pokazała, a nawet dała ten bujaczek, bo kurde miesiące lecą, a ja przedmiotu na oczy nie widziałam i nie wiem czy w ogóle to się do czegos jeszcze nadaje, czy nie będę musiała kupić sama...
i tak jest ze wszystkim "nie kupuj, Ola/bożenka/teresa ma i odda", "po co kupujecie? bez sensu", a wcześniej było "nic nie mamy"
Także ja tam nie jeżdżę, bo mi się ciśnienie podnosi jak słyszę te głupoty.

Futbolowa
- dokładnie

Indra
- no nie? Albo taki "zestaw" szczotek nam dała - takie z włosia nie wiem jakiego zwierza... były tak twarde że ja to nawet konia bym tym nie uczesała, a co dopiero dziecka! nie mówiąc o tym, że wyłaziło z nich te włosie...
co do szpitala, to mi pielęgniarka powiedziała że ludzie kradną nawet takie zaczepy na worki na mocz jak tu (te niebieskie): http://www.kelmet.pl/sites/default/f...00/uchwyty.jpg
albo kradną tez te baseniki do załatwiania się
Mi się raz zdarzyło, że ktoś mi ukradł użyty 1x szampon do włosów także wszelakie cenniejsze rzeczy typu portfel i komórka albo noszę przy dupie, albo chowam a mam swoje sposoby i skrytki w szpitalu

Kasia - u nas te straszą, że i tak przyjadą, Tż jest niewystarczająco asertywny.. ale ja powiedziałam, że jak przyjadą, to i tak do domu nie wpuszcze, także klamkę pocałują Ludzie to mają tupet...

Zanet - w takich sytuacjach anestezjolog przychodzi do pacjentki leżącej już na sali, pacjentka wypełnia przy nim ankietę, krótka rozmowa i decyzja.

Olaya
-ciekawe teorie ma Twoja rodzinka ja już tez się nasłuchałam od niektórych, mam to w nosie. Mówie - moja mama przyjedzie najszybciej (ok. 2 tydz. życia malucha), bo jest pediatrą czynnym zawodowo od lat, zna się narzeczy i wiem, że choć też ma swoje (jak każdy) upodobania to nie będzie mi stać nad głową i gadac, ze tak jest źle, tylko co najwyżej odpowie na moje pytania, doradzi, ale ona już teraz jak o coś pytam to mówi swoje zdanie a na końcu zawsze, że i tak my samy musimy zadecydować jak będzie nam pasowało i że to nasza decyzja. Także nie jest natrętna. Bardziej na minus ma to, że znając ją jak będę chciała odpocząć, to nie będzie "to sobie odpocznij" tylko gadanie że bez przesady, miliardy kobiet rodziły i żyją, tyłek z kanapy, idź chłopu zrób coś na obiad. Ale ona ma generalnie trochę problem z tym, kiedy ja odpoczywam. Jak mi w szpitalu przy wypisie i w ogóle kazali leżeć i nie wstawać po wyjściu, to musiała dodać swoje trzy grosze, że "bez przesady, zrobiłabyś jemu coś do jedzenia, pracuje chłopak do późna", "idź na spacer" - gdzie mi ciągle gada gin, że jak jeszcze raz usłyszy, że sprzątam albo gdzies polazłam niepotrzebnie to mi wpisze L4 1 a nie 2 i że mam leżeć ile mogę, a nie łazic po zakupy itp.
Mama niestety ma problem z taką empatią do mnie, przeszkadza jej że nie moge pracować.

melleczka - śliczne łożko

Co ja wam będę opisywac te rzeczy... same spójrzcie to tylko część, drugiej partii nie robiłam zdj.
achh i ten uroczy kocyk...
co do anestezjologa, to uspokoiłaś mnie ciekawe czy też tak robią, w przypadku gdy kobieta po prostu chce zzo bo nie wytrzyma, czy tylko jak musi z jakichś tam przyczyn med.

co do teściowej szczerze współczuję....
ale to też trochę komiczne jest, więc spróbuj się śmiać z tego
mnie rozwaliły szczotki do włosów (też mają tyle lat?? ) i to ostatnie to co to jest....do chrztu ??

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
A to mnie Zdziwilas 26 idę do mojej lekarki (ona tam pracuje) to sie dowiem co i jak. I co w przypadku wcześniejszego porodu. W sumie badania moze robić wczesniej a w przypadku wcześniejszego porodu anestezjolog tylko zerknie czy moze dać zzo. Ale popytam dokładnie. Chyba jako jedna z pierwszych wskakuje w 38 tydzien

to daj znać jak się coś dowiesz może w ten sposób robią już jakąś selekcję ? bo niektóre nie zdążą :P

w sumie jak dzwoniłam w tej samej sprawie do bonifratrów, nic mi nie mówiła o tygodniu ciąży a sama powiedziałam na początku rozmowy że jestem w 32...

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
a co myślicie o
- ja narazie mam 3 plastikowe pojemniczki do mrożenia (koleżanka używa woreczków....tylko nie wiem czy mrozi, czy tylko przechowuje w lodówce, ale chwali sobie)
- szczotkę do butelek kupiłam
- tego środka nie kupowałam gdzieś mam próbkę nawet płynu do mycia butelek chyba z NUKa, wypróbuję ją, ale kupować nie planuję :P

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Staram się was nadrobić, ale to nie jest łatwe.
Widzę że wyprawka się kompletuje u was.
Współczuję dziewczynom które muszą leżeć. Ja w ubiegłym tygodniu źle się czułam i miałam dość. Teraz jest ok.
Wczoraj miałam wizytę i z synkiem wszystko ok, waży 1669g.
Ja chciałabym kupić w tym miesiącu wszystko co jeszcze potrzebujemy, w tym wozek, ale jeszcze nie wiem czy nam się to uda.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i potrzebujące dziewczyny.
gratuluję też już chyba duży chłopczyk

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
- Pojemnika na pokarm nie kupuje. Różnie bywa z karmieniem. Jak będzie potrzebny to później kupię.
- Szczotkę do butelek kupiłam. Młoda czasem będzie pić z butelki nawet jeśli będzie karmiona piersią bo inaczej nawet do lekarza bym nie mogła pójść więc szczotka będzie potrzebna by dobrze wymyć butle i smoczka.
- Czyszczenie mebli środkiem antybakteryjnym brzmi dla mnie trochę jak fanatyzm. Nie można dzieci zbyt czysto chować bo nie nabędą odporności. A całego świata środkiem antybakteryjnym i tak nie umyję
Dokładnie co z tego, że w domu będzie sterylnie, jak dziecko gdzieś tylko wyjdzie i będzie miało styczność z tym wszystkim....i wtedy o chorobę jeszcze łatwiej, bo mniej odporne jest....

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Mam pytanie a propo wymazu na paciorkowca grupy B w ciąży mi lekarka robiła około 29 tygodnia czy to nie za wcześnie szczeególnie, że mam cukrzycę? Wynik był ujemny
a czy to jest ten wymaz gbs ? ja dopiero go będę miała chyba ok. 35 tc

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
A kupujecie Tantum Rosa ?
"Ciekawym rozwiązaniem w znoszeniu dolegliwości okolic krocza jest zastosowanie leku Tantum Rosa. Lek ten charakteryzuje się działaniem przeciwzapalnym, przeciwbólowym oraz antyseptycznym. Co bardzo istotne lek działa miejscowo, zmniejszając dyskomfort okolic krocza znosząc dolegliwości takie jak ból czy uczucie świądu. Takiego typu działanie zostało potwierdzone w badaniach klinicznych wśród kobiet w okresie wczesnego połogu. Tantum Rosa używać można raz dwa razy dziennie przez kilka dni. Lek sprzedawany jest w aptekach i nabyć go można bez recepty."

kolezanka kozystala i bardzo sobie chwalila ;p
ja póki co nie kupowałam, położna poleciła płyn do hig. intymnej z korą dębu i rivanol

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Kupiłam woreczki do mrożenia pokarmu, jak zbliżał się czas powrotu do pracy, mały miał pół roku, dzielnie ściągałam i mroziłam i wszystko wyrzuciłam do śmieci, bo syn nie chciał go pić. Teraz planuję roczny urlop, więc nie będą mi raczej potrzebne. Szczotka do butelek jak najbardziej, łatwiej wyczyścić zakamarki.

Kiara,dopiero na kompie obejrzałam prezenty teściowej, piękne eksponaty muzealne, szczotka super, można nią dywan wyszorować

Ważne, że z malutką wszystko ok wagowo podobna do naszej TP mamy podobne, 1 dzień różnicy.
a jaką Ty masz tą szyjkę ?

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
niebieski kaftanik wygląda nawet nieźle ale za☠☠☠iste są te czapeczki no i szczotki.. jak można szczotke 25 lat trzymać!!!
po tylu latach, to tym szczotkom to chyba nic nie pomoże...

Kiara, mam nadzieję, że nie masz za złe nam że sobie tak z tego żartujemy i sama z tego się śmiejesz

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Gonia moj gin powiedzial ze po skonczonym 34tc bedziemy oznaczac GBS
no mnie tak samo
Stary 2014-09-10, 17:32   #4273
Indra83
Wtajemniczenie

Moja ginekolog nie podaje długości, tylko stwierdziła, że skrócona i zmiekczona.
Stary 2014-09-10, 17:38   #4274
begie13
Zadomowienie

Cytat:
"Ciekawym rozwiązaniem w znoszeniu dolegliwości okolic krocza jest zastosowanie leku Tantum Rosa. Lek ten charakteryzuje się działaniem przeciwzapalnym, przeciwbólowym oraz antyseptycznym. Co bardzo istotne lek działa miejscowo, zmniejszając dyskomfort okolic krocza znosząc dolegliwości takie jak ból czy uczucie świądu. Takiego typu działanie zostało potwierdzone w badaniach klinicznych wśród kobiet w okresie wczesnego połogu. Tantum Rosa używać można raz dwa razy dziennie przez kilka dni. Lek sprzedawany jest w aptekach i nabyć go można bez recepty."

ja kupiłam poprzednim razem ale nawet nie użyłam, podmywałam się płynem do hogieny intymnej, psikałam octeniseptem i robiłam okłady z rivanolu

Cytat:

dla malutkiej a dzięki temu pessarowi szyjka się nie skraca tak? Kochana mam nadzieję, że donosisz do końca : kciuki:

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:48   #4275
Indra83
Wtajemniczenie

Pessar ma odciążyć szyjke, a tym samym zapobiegać skracaniu i zmiekczaniu.
Zdziwilam się, że ten krążek jest taki DUŻY.
Stary 2014-09-10, 17:51   #4276
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
słyszałam też same dobre opinie..
ale na gemini pisze
Przeciwskazania: ciąża i laktacja... więc teraz nie wiem

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
dzisiaj właśnie czytałam o bólach spojenia łonowego, o których melleczka pisała... i właśnie może wystąpić coś jak strzelanie kości, poczytaj sobie
muszę poczytać
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:58   #4277
Indra83
Wtajemniczenie

Anetka, ale przecież tego się nie pije, a jedynie stosuje zewnętrznie, to bez sensu
Stary 2014-09-10, 18:03   #4278
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Anetka, ale przecież tego się nie pije, a jedynie stosuje zewnętrznie, to bez sensu
tez sie dziwie ze na gemini tak pisze bo to wlasnie polozne polecaja czesto ;/ teraz sama zguplam
Stary 2014-09-10, 18:12   #4279
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepis na chleb (on jest na drozdzach)

0,5 kg maki pszennej
0,5 szklanki platkow owsianych
0,5 szklanki siemienia lnianego
1/4 szklanki pestek slonecznika
37,5-40 dag drozdzy
1lyzka soli
0,5 l przegotowanej wody

Wszystkie suche ziarna, sol, make wymieszac. Drozdze rozkruszyc w pol szklan.cieplej wody + 1 lyzeczka cukru i pozostawic do wyrosnieciam gdy drozdze wyrosna dodac do maki, wlac reszte (0,375 l) przestudzonej wody, rozrobic lyzka ciasto i pozostawic na troszke (10-20min) do wyrosniecia. Potem duza lyzka klasc do keksowki wysmarowanej olejem i wysypanej lekko bulka tarta. Czekamy jakies 10-20 min az w blaszce wyrosnie. Potem smarujemy wierch roztrzepanym jajkiem i na wierzch sypiemy mak. Do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni C 60 minut.

Niektore miarki skladnikow sa dziwne, bo przepis byl wstepnie na 2 blaszki ja robie na jedna z tymi proporcjami, ktore podalam

Cytat:

ja chyba tak, poprzednim razem było dla mnie zbawieniem
ale dziewczyny tu piszą o rivanolu, octenisepcie
to wszystko chyab działa podobnie

Cytat:

eh, czyli jednak... a bolało?

ja kupiłam sobie Rutynę z wit.c na uszczelnienie naczyń, bo tu ten żylak, jakieś wylewy, siniaki na ręce mi się zrobiły, plus może to jakaś ochrona przed przeziębieniami, bo zero odporności..... ale tak się teraz zastanawiam czy aby na pewno mogę to brać w ciąży??

ku[iłam też rumianek, żeby okłady robić na żylaka.... ale nie wiem jak.... tzn. nie wiem ile to trzymać no i jakiś patent potrzebuje, żeby sprawnie poszło i żeby szybko nie wychlodziło się, żebym zimnego między nogami nie trzymała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 18:12   #4280
Zanet84
Zakorzenienie

o znieczuleniu zzo

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...6.html?page=0&
Stary 2014-09-10, 18:14   #4281
ela_86
Wtajemniczenie

i puszkę Coli kupiłam i prawie orgazm tak mi się chciało Coli w sumie chociaż tak mogę sobie dogodzić, bo w innych sprawach to czuję się znów jak dziewica...
Stary 2014-09-10, 18:16   #4282
manieczka1
Zakorzenienie

Indra odpoczywaj
Paulina tak moj blad 40g powinno byc TAKZE PROSZE UWAZAC!!!! EDYTOWALAM JUZ POST
Goniaaas ja gbs mam dopiero na kolejnej wizycie
tantum rosa mam bo kiedys uzywalam

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 18:23   #4283
paulina119a
Zadomowienie

A powiedzcie i w takim razie jak przygotować rivanol do przemywania krocza?? Jaki kupić i jak i czym go rozcieńczyć? Kupić w tabletkach czy w płynie? Rozcieńczyć wodą zwykłą, źródlaną czy przegotowaną? W jakich proporcjach to zrobić?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
i puszkę Coli kupiłam i prawie orgazm tak mi się chciało Coli w sumie chociaż tak mogę sobie dogodzić, bo w innych sprawach to czuję się znów jak dziewica...
ha ha ha padłam

Cytat:
Indra odpoczywaj
Paulina tak moj blad 40g powinno byc TAKZE PROSZE UWAZAC!!!! EDYTOWALAM JUZ POST
Goniaaas ja gbs mam dopiero na kolejnej wizycie
tantum rosa mam bo kiedys uzywalam

Dziękuję na pewno upiekę
spoko tak właśnie mi cos nie pasowało
Ja kiedyś taki numer zrobiłam... pierwszy raz jak postanowiłam zrobić w domu pizzę... zamiast 3dkg drożdzy dałam 30dkg ciasto takiej rozpędziochy dostało, że mi z blaszki wyłaziło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 18:26   #4284
Indra83
Wtajemniczenie

Ela, jak mi tam pogrzebala, to mnie teraz boli całe podbrzusze
Rutinoscorbin raczej można brać.

Ja rivanolu nie rozcienczalam tylko tym płynem nasaczalam waciki i robiłam oklady
Stary 2014-09-10, 18:28   #4285
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

Dziękuję na pewno upiekę
spoko tak właśnie mi cos nie pasowało
Ja kiedyś taki numer zrobiłam... pierwszy raz jak postanowiłam zrobić w domu pizzę... zamiast 3dkg drożdzy dałam 30dkg ciasto takiej rozpędziochy dostało, że mi z blaszki wyłaziło
No ja dalam do ciasta dobrze tylko jednostka mi sie pomylilo piszac

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 18:32   #4286
Kasia427
Wtajemniczenie

No jestem po wizycie..
Babeczka bardzo rzeczowa, uspokoiła mnie. Przede wszystkim nam robic pomiary po godzinie po posiłkach (czyli tak jak Wy) i normy tez takie jak Wy powiedziala ze na spokojnie mam ten tydzien sobie jeszcze ogarnac dietką bo wyniki na chwilę obecną nie świadczą o tym żeby włączać insulinę i prawdopodobnie sama sobie zawyżałam wynik bo jak glukometr zassał krew to ja powinnam od razu palec odsunąć a ja trzymałam aż on odliczy 5 sekund.. (te z Was co mają glukometr Bayera to wiedzą o co mi chodzi)...
Stary 2014-09-10, 18:39   #4287
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
No jestem po wizycie..
Babeczka bardzo rzeczowa, uspokoiła mnie. Przede wszystkim nam robic pomiary po godzinie po posiłkach (czyli tak jak Wy) i normy tez takie jak Wy powiedziala ze na spokojnie mam ten tydzien sobie jeszcze ogarnac dietką bo wyniki na chwilę obecną nie świadczą o tym żeby włączać insulinę i prawdopodobnie sama sobie zawyżałam wynik bo jak glukometr zassał krew to ja powinnam od razu palec odsunąć a ja trzymałam aż on odliczy 5 sekund.. (te z Was co mają glukometr Bayera to wiedzą o co mi chodzi)...
No i dobre wieści. Super!

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 18:39   #4288
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
ja tylko napisałam co jest w gemini napisane... na sr polecali tantum rosa

czytałam też, że np nie można stosować kremów anty-celulitowych w ciąży (takich nieprzeznaczonych dla ciężarnych) ..przecież tego też nie połykamy...a kremy to podskórnie działają...a nie wewnątrz układu... może chodzi o to że te dla ciężarnych są droższe.. i żeby biznes sie kręcił..to taak się to propaguje.. nie wiem
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 18:49   #4289
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
No ja dalam do ciasta dobrze tylko jednostka mi sie pomylilo piszac

Tak też pomyslałam

Cytat:
Ela, jak mi tam pogrzebala, to mnie teraz boli całe podbrzusze
Rutinoscorbin raczej można brać.

Ja rivanolu nie rozcienczalam tylko tym płynem nasaczalam waciki i robiłam oklady
Współczuję Ci tego grzebania. Ale teraz już będziesz spokojniejsza.
to ja wrzucę do koszyka ten roztwór. Na pewno się przyda. Dzięki

Cytat:
No jestem po wizycie..
Świetne wieści

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
ja tylko napisałam co jest w gemini napisane... na sr polecali tantum rosa

czytałam też, że np nie można stosować kremów anty-celulitowych w ciąży (takich nieprzeznaczonych dla ciężarnych) ..przecież tego też nie połykamy...a kremy to podskórnie działają...a nie wewnątrz układu... może chodzi o to że te dla ciężarnych są droższe.. i żeby biznes sie kręcił..to taak się to propaguje.. nie wiem
Ja myslę, że z racji tego iż kremy/balsamy antycelulitowe zawierają dośc silne składniki które bądz co bądź wnikają do organizmu to niewskazane są dla kobiet w ciąży bo mimo wszystko mogą zagrozić dziecku. Ale może się mylę....
Stary 2014-09-10, 18:51   #4290
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
No jestem po wizycie..
Kasia, super wieści!
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości