|  2014-12-17, 10:41 | #4261 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2014-06 
				 | 

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

Cytat: 

__________________  I trzymaj mnie za rękę gdy śpię, spać po prawej lubię mniej a gdy będzie źle nie puść mnie... | |
|     | 
|  2014-12-17, 10:43 | #4262 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-10 
				 | 

Witam się i ja  i od razu wizytującym życzę udanych odwiedzin u naszych ulubionych obecnie lekarzy  Ewcia- super niespodzianka, przyda się na pewno  Paulina- ja też zmęczyłam się czytając o Twoim wczorajszym dniu  Przeklęte - współczuję nocy, choć ja też dziś kiepsko spałam...nie wiem czy to po wczorajszych poszukiwaniach mojej szyjki przez ginkę, ale boli mnie podbrzusze i w nocy się nie mogłam nijak ułożyć, bo ciągle coś bolało, a jak Małego odprowadzałam do przedszkola to tez co chwilę takie nieprzyjemne kłucie i ciągnięcie... Ja zaraz zabieram się za robotę, bo miałam dorobić pierniczków, zabieram się za to od weekendu, a mamy środę  żeby się nie móc już wymigać przygotowałam już masę miodowo-cukrowo-masłową - chyba już przestygła więc mogę się za nie zabierać. Dziś już odwiedził mnie kurier z dwiema paczkami (schodzą świąteczne prezenty  ), powinny przyjść jeszcze chyba dwie dziś...Ale mam w końcu torbę i mogę co nieco spakować  stwierdziłam, że jak będziemy wyjeżdżać na święta to wrzucę to co mam do samochodu, niech będzie w razie czego, żeby przypadkiem nie trzeba było latać gdyby coś się przytrafiło  W ogóle zapomniałam Wam powiedzieć, że w weekend śniło mi się, że urodziłam...z tego co pamiętam na stojąco w parę minut było po sprawie  Po południu mam jasełka w przedszkolu idę zobaczyć występ mojego "aniołka"  z różkami    MaladT - powodzenia u dentysty - niech ząb przestanie boleć  I jakaś masakra się robi...nie bardzo "mogę" siedzieć w biustonoszu, bo mi niewygodnie, więc zwykle chodze bez, ale coś trzeba będzie wykombinować, bo moje wycieki dobiją mnie i moje koszulki  Powinnam się leczyć na sklerozę, bo oczywiście chciałam coś komuś jeszcze napisać, ale nie pamiętam....  :brz  ydal: | 
|     | 
|  2014-12-17, 10:43 | #4263 | 
				 | 

Ale mi się coś mogło popieprzyc no bo raczej nie chodzi tu o elektrolity takie ohydne jak przy biegunach się pije

__________________  I trzymaj mnie za rękę gdy śpię, spać po prawej lubię mniej a gdy będzie źle nie puść mnie... | 
|     | 
|  2014-12-17, 10:44 | #4264 | 
				 | 

O właśnie doczytałam, że już chyba po wizycie u dentysty  super   | 
|     | 
|  2014-12-17, 10:45 | #4265 | 
				 | 

Tak to o izotoniki chodzi. Ja kupiłam oshee

__________________  I trzymaj mnie za rękę gdy śpię, spać po prawej lubię mniej a gdy będzie źle nie puść mnie... | 
|     | 
|  2014-12-17, 10:51 | #4266 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-12 
				 | 

Cytat: 

__________________      | |
|     | 
|  2014-12-17, 10:52 | #4267 | |
				 | 

[QUOTEUważa się, że najlepszym sposobem zminimalizowania ryzyka wystąpienia objawu Mendelsona jest ograniczenie użycia znieczulenia ogólnego i stosowanie poprawnej techniki anestetycznej (5). Jak pisze WHO: "Można bezpiecznie twierdzić, że w przypadku porodu o niskim ryzyku prowadzonego w jakimkolwiek miejscu, nie ma potrzeby zakazywania kobietom przyjmowania pokarmu" (2). W podobnym duchu brzmią zalecenia brytyjskiego instytutu NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence): Podczas aktywnej fazy porodu kobiety mogą przyjmować płyny i należy poinformować je, że napoje izotoniczne mogą być bardziej korzystne niż woda.][/QUOTE] Cytat: 

__________________  I trzymaj mnie za rękę gdy śpię, spać po prawej lubię mniej a gdy będzie źle nie puść mnie... | |
|     | 
|  2014-12-17, 10:54 | #4268 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-11 Lokalizacja: podkarpackie 
				 | 

Cytat: 
  my mieszkamy wszyscy razem (tzn rodzice,ja z rodzinką,siostra z córkami i brat) i lubie te wspólne pichcenie czy lepienie bo że nie dość że szybciej idzie to jeszcze śmiechu nieraz przy tym co nie miara  choć przyznaje że czasami i nerwowo jest jak to przy takiej ilości ludzi pod jednym dachem  Cytat: 
 Wegielek moje też na ''wolności''  ale mi mega nie wygodnie w staniku i strasznie mnie skóra swędzi...a potem będe płakać że takie zwisy ...   
				__________________ chcesz rozśmieszyć Pana Boga-opowiedz mu o swoich planach... | ||
|     | 
|  2014-12-17, 10:55 | #4269 | |
				 | 

Cytat: 
 1. nie brakuje Ci minerałów i witamin 2. Masz dostarczaną energię z cukru 3. orzeźwia ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Dziewczyny a w stanikach bez fiszbin tez wam tak niewygodnie? Gdzie mój listonosz i kurier   
|     | 
|  2014-12-17, 10:58 | #4270 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Duszona super mysl z tymi izotonikami. choc nienawidze ich smaku- to kupie butelke    
				__________________ http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach   | 
|     | 
|  2014-12-17, 11:00 | #4271 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-12 
				 | 

Cytat: 

__________________      | |
|     | 
|  2014-12-17, 11:02 | #4272 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-11 Lokalizacja: podkarpackie 
				 | 

Cytat: 
  dobra zmykam co by trochę popracować... 
				__________________ chcesz rozśmieszyć Pana Boga-opowiedz mu o swoich planach... | |
|     | 
|  2014-12-17, 11:03 | #4273 | 
				 | 

Duszona też, bo ja to powiem szczerze, że najchętniej to bym sobie i cycki odpięła     ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Żeby jeszcze jakieś spore były, no ale jakoś mi przeszkadzają ostatnio   | 
|     | 
|  2014-12-17, 11:03 | #4274 | |||||
				 | 

Cytat: 
  i baty Ci sie należą normalnie..:P Coś buzia Ci się rozmazała  a masz taką śliczną. Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukieneczce. Ja dostałam wizytę u dentysty od męża na mikołaja  Cytat: 
  Cytat: 
  ciągnie go dalej, pies gubi bobki a właściciel ma to w d... Co do nastroju, łączę się w bólu  A co do kolejek, to niech Ci nie będzie głupio. Ja czasem mam ochotę pokazac tym wszystkim ludziom język, albo środkowy palec. Cytat: 
   padłam Cytat: 
  A ci kolendnicy przdświąteczni, to może na prezenty teraz zbierają i dla tego [przed świętami  Ja mam już prezenty z głowy kochane i bardzo jestem z tego powodu zadowolona   A takie gmeranie w pipce tez odczówam nieraz, jakby mała mi tam grzebała...A mój K. łaskocze mnie po brzychu i mówi "ty mały zboczuszku, co tam siedzisz w brzuszku"   | |||||
|     | 
|  2014-12-17, 11:04 | #4275 | 
				 | 

No dobra...przystępuję do pierniczenia   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-12-17, 11:07 | #4276 | |
				 | 

Ja kupilam sobie do szpitala też herbatniki petitki, misie lubisie, wafelków kilka, lizaki, batoniki ww białe i jeszcze coś kupię pewnie. Teraz wlasnie tak czytam o tym jedzeniu i niejedzeniu w czasie porodu i okazuje sie że do gorszego stanu można się doprowadzić z wygłodzenia niż ze zjedzenia czegokolwiek, że z tym niejedzeniem to są jeszcze stare praktyki często stosowane w szpitalach (chodzi o zapalenie płuc wywołane cofaniem sie treści żołądkowej które kiedyś w większości przypadków było śmiertelne a nowe badania wykazały że większe zagrożenia zapalenia płuc jest w momencie wygłodzenia kiedy stężęnie kwasu w treści żołądkowej jest bardzo duże). Popytajcie oczywiście swoich lekarzy i położne o te izotoniki. Ja nie chcę być wyrocznią  ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat: 
     piernicz piernicz  tylko nie spiernicz! 
|     | 
|  2014-12-17, 11:11 | #4277 | 
				 | 

Ja zamierzam do szpitala zakupic z jedzenia : Wafle ryzowe, biszkopty, lizaki Nimm2  uwielbiam je, a czy byloby to przegiecie jakbym wziela paczke pryncypałkow  ? Albo parzonego pączka ?  ?? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- ALA ale fajny tekst z tym zboczuszkiem  Hahahhaa zastanawiam sie, czy prasowac Tymiankową kolejna ture ale chyba wstawie jeszcze pransko, bedzie z glowy troche sie obluzuje bo brzydko wygladaja te kupki porozkladane w jego pokoju,chce juz to pochowac nasz kosz sie juz wysypuje,wiec jutro wstawilabym nasze dla odmiany  hmmmmmm kupilam mezowi kapcie do SR bo mamy miec na zmiane, a trampki ma juz schowane w piwnicy nie chce mi sie schodzic  ale sa na niego za male  i wczoraj mowie do mamy ;wez mi jakies kapcie to pozycze do SR a potem mu cos kupie nowego,bo juz dzis nie bede jezdzic i mi dala takie bez z brązem jak dla dziadka  ale sie moj maz dzis bedzie prezentowal   
				__________________ http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach   | 
|     | 
|  2014-12-17, 11:13 | #4278 | 
				 | 

Aga pryncypałki bym odpuściła ze względu na czekoladeeee. Ja kupiłam 7 lizaków chupa-chups. Ale zakupię jeszcze pewnie jakieś wafele ryżowe też albo bułeczki maślane. O i żelkiiiiii.

|     | 
|  2014-12-17, 11:13 | #4279 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2014-06 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2014-12-17, 11:14 | #4280 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Dzień dobry   witam sie głoodnaa. Śniła mi się Logoasia, śnił mi się jej avatarek i dzieciaczki :/. Mam nadzieję, ze już z nimi lepiej. Dziewczynki  za wizyty Cytat: 
  Teraz możesz zaplanowac sobie  dalsze wydatki na domek  Cytat: 
  ajj co za obsługa! Ale dobrze, ze ciuszki przyjechały  chociaż było to jakieś wynagrodzenie tego dnia  Ilonka, aaaa już 35 tydzień  szalejesz  Cytat: 
  , chwila bólu... ale tak jak piszesz, jakby coś się robiło z nim nie tak to jedź. Cytat: 
   Dobrze odpowiedziałaś, mam nadzieję, ze jego tata przemyśli tą sytuację... Cytat: 
 Przerzuciłam się na normalny stanik, jest już lepiej. | |||||
|     | 
|  2014-12-17, 11:15 | #4281 | 
				 | 

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Ja musze kupic sobie wiekszy w obwodzie stanik,bo moje 70siatki nie daja juz rady  i chodze albo bez albo w sportowym,ktory tez juz zrobil sie ekhm ciasnawy  masakra  puchneeeeeeeeeee 
|     | 
|  2014-12-17, 11:15 | #4282 | 
				 | 

Kurcze, właśnie na stronie mojego szpitala jest napisane "klapki lub wygodne obuwie dla ojca dziecka na trakt porodowy" To on musi buty zmieniać? Bo on by poszedł w adidasach swoich normalnie. Przypomniało mi się opakowanie żelek na wagę z biedry kupiłam pół kilo :P

|     | 
|  2014-12-17, 11:15 | #4283 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-06 
				 | 

Cytat: 

__________________ 31.12.13  6.2.15   | |
|     | 
|  2014-12-17, 11:18 | #4284 | 
				 | 

Taaak ja w ogole myslalam,zeby sobie przed wyjsciem z domu machnac buleczke, ale wlasnie te maslane to nie glupi pomysl Duszona ooooooooo zelki  kurde czuje sie,jakbysmy jechaly na wycieczke  ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Dzis u nas na SR ma byc po kolei co sie dzieje po przyjeciu do szpitala itd wiec pewnie powiedza o tatusiowych przebierankach, co szpital to pewnie inaczej tez... w niektorych trzeba miec swoj fartuch jednorazowy w innych nie trzeba eh eh 
|     | 
|  2014-12-17, 11:18 | #4285 | 
				 | 

moje 70 też już są nie do założenia a o 65 nie wspomne :P mam sportowe schodzone i sprane 75 i one maja jeszcze sporo zapasu bo są rozciągliwe bardzo ale i cycki trzymają.

|     | 
|  2014-12-17, 11:20 | #4286 | ||
				 | 

Cytat: 
   No tpo szalej kochana, szlej   Cytat: 
   współczuję i tak jestes wytrwała, podziwiam  A i nie zacytowało mi  Mała mam dokładnie to samo z zębem. Byłam teraz u dentysty i mówię, że coś jest z nim nie tak  bo boli a on mówi, że wszystko jest ok i najprawdopodobniej to nadwrażliwość.   | ||
|     | 
|  2014-12-17, 11:20 | #4287 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach   | |
|     | 
|  2014-12-17, 11:22 | #4288 | 
				 | 

No bułeczki maślane mieć będę ale kupię przed porodem a i bułę w domu też sobie zrobię. Wczoraj w cezarze powiedziałam mężowi żeby sobie też coś wziął i wrzucił do torby żeby miał co przegryźć a ona cham mi powiedział że jak zgłodnieje to na kebaba sobie pojedzie. No zastrzelić, reanimować i zastrzelić jeszcze raz to mało! ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Aga no bo my jedzxiemy na wycieczkę połączoną z obozem przetrwania   
|     | 
|  2014-12-17, 11:25 | #4289 | 
				 | 

Moj tez chyba mysli,ze da rade obskoczyc mc donalda w wolnej chwili pomiedzy moimi skurczami    
|     | 
|  2014-12-17, 11:28 | #4290 | 
| Zakorzenienie | 

A mi nic z cycków nie cieknie   Może będę nie zdolna do karmienia? ;/ Na po porodzie na pewno zabiorę jakieś kanapki i słodycze  w ogóle nie wyobrażam sobie żyć na szpitalnym jedzeniu Hmm a może to i dobrze, moze szybciej schudnę  Ala co do teścia to ja słów nie mam po prostu   
				__________________ Postanowiłam w tym roku zrzucić 10 kg. Zostało mi jeszcze 13   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.