|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Kurka siwa, dzis to powinnam miec chyba z 10 telewizorów, na kazdym programie cos co chciałabym zobaczyc
![]() ![]() Zdecydowałam sie na film "Wróg u bram"- dlarewelacja,juz kiedys widziałam, ale dawno. Mały dzis bez drzemki, wybawiony, spi od pół godziny, ja popakowana wg listy, tz w pracy, kolacje jem i narabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się jeszcze tak jakby skóra ściąga - jak się już porobią ranki, to tak jakby "zbierają" skórę i nie mogę palca wyprostować (a środkowy, więc przydatny ![]() ![]() Cytat:
![]() Po ciąży ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49799889] Podstawa - maść z witaminą A, może być olej kokosowy na wieczór.[/QUOTE] Jak smarowałam taką maścią, to miałam jeszcze większy armagedon - palce się robiły czerwone i puchły nawet... Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49808379] Mało tego, przy takiej reakcji skóry to od razu witaminę D żreć trzeba. Naprawdę jest o niebo lepiej.[/QUOTE] W krytycznych miejscach różnicy jeszcze nie widzę, ale na ryju poprawa ogromna ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49813645] 1500 jednostek bym żarła[/QUOTE] ![]() ![]() Pola nam zasnęła na 3 minuty w samochodzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Ej, dobra, teraz z ręką na sercu - która z Was w ogóle nie robi/ła urodzin dziecku? Nawet jakiegoś wyjścia do bawialni, NIC? Jak Was czytam, to się czuję jak matka wyrodna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilka, Dominisiu mnóstwo usmiechu!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
HJE, no ja nie wyprawiałam, wiesz z jakiego powodu
![]() przeraza mnie Tój opis dłoni ![]() ![]() FEWCIU, no ale z Ciebie grubas, dosłownie ludzik miszlę ![]() ![]() AGA, daj sobie chwile oddechu i pros o pomoc!!! Kilka dni i wszystko ogarniesz ![]() JAKA, Matko Polko ja Ty dzieci rozpoznasz ![]() ![]() ![]() MARSI, zdrówka i siły ![]() PSTRYNIU, jak dziecka nikt nie pochwalił to sie sam musiał ![]() U nas są: - ksiązeczki - "malowanie" kredkami- farb nie ryzykowałam ![]() - zwierzeta, pasniki, rolniki, traktor - klocki wafle- tu rózne zastosowania ![]() - UWAGA- liczydło ![]() - olewa puzzle, układanki, Czytając, pisząc i wędrując po internetach (oglądając przy tym film) zjadłam: wczorajszą bułkę z makiem, serek wiejski, popiłam kubusiem, dwa kotlety mielone na zimno z keczpuem i rozglądam sie za czekolada ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Lilciu i Dominisiu, od ciotki Sylwietty najlepszosci: zdrówka, usmiechu i szczęsliwego kolejnego roczku! |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
STO LAT dla Lilki i Dominiki
Ale mnie nogi napieprzaja chyba czuje uroki ciazy i wędrówki po galerii wykorzystalismy ze tz byl na weekend w Wawie i resztki wyprzedaży zostaly i kupiliśmy kilka ☠☠☠☠☠☠☠ek tym samym zostaly mi same grube rzeczy do kupienia tzn wozek, kosz, chusta i zamowienie w aptece ale czekam na kasę jakakolwiek
#4266 |
Zakorzenienie
|
ELLLMI, a jak rodzice zareagowali?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Mika i jaki wozek w koncu wybralas?
Sto lat dla Lilki i Dominiki kochane sloneczka duzo radosci beztroskich zabaw i wieeeele milosci Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge sie pozalic trochę Julo wyrosl z ortez a myslalam ze do wakacji je ponosi a sa akurat wiec myślimy o nowych W srode planuje spotkanie z przedstawicielam firmy robiacej ortezy muszevpare rzeczy zapytać pukinw Wawie jesteśmy
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
najlepiej jak sama zobaczysz wozek ja kupilam z ogloszenia i np gondola byla...przypalona papierosrm
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marsi11;49819882]Aga luz w gaciach nie za duzo od siebie wymagasz po pierwszym dniu w domu???
Jaki bul poziom bilirubiny? Moze przez zoltaczke jest senny? [QUOTE] Nie, nie za dużo. Wszystko by było ok gdyby nie nawał i gdyby jadł. A każde karmienie to ok godzina. Nawijka nie dam rady karmić i bawić się z Zuzią, bo po pierwsze najpierw muszę cycki pomasowac, przystawić, budzić Małego co chwilę w trakcie karmienia co łatwe nie jest, potem kapustę wkładać. Itp. Oczywiście na męża mogę liczyć. Ma.teraz 2 tygodnie wolnego, teściową będzie wpadać, a potem moja mama na 2 tygodnie przyjeżdża. Dzięki. Kochane jesteście ![]() Bilirubiny nie robili. Bo to fizjologiczna żółtaczka. Mówili że może być senny przez to. Ale on śpi cały czas. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2015-01-18 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
![]() my byliśmy na weekend u rodziców, za tydzień do t. Ponadrabiałam na telefonie ale niewiele pamiętam :/ sylwia kciuki za Bartula jaka jakie słodkie kruszynki ![]() ![]() Aga niedługo wszystko ogarniesz, zobaczysz ![]() szaja kciuki za logopedę, napisz koniecznie, co Ci powiedziała... My chyba też będziemy musieli się wybrać ![]() ![]() little ![]() ![]() lenova u nas też "mamizm" pełną gębą, nie mam już siły ![]() Miałam w pt wizytę, póki co nie mam szans na następne dzidzi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Aga nie robili? Dziwne jak z Leosiem juz lezalam to robili badanie urzadzeniem przez skore.U Leo i Marinki wlasnie zoltaczka objawiala sie sennoscia
Pewnie polozna jak przyjdzie na wizyte to oceni Ty mozesz tez sama obserwowac- zoltaczka idzie od gory na dol a jak sie konczy to wlasnie od dolu, ze stopki potem nozki i brzuszek robia sie biale najdluzej odzolca sie buzka i raczki Zazolcenie tez mozna zauwazyc naciskajac skore palcem Jesli masz problem z rozbudzanuem to rozbieraj maluszka- u nas to pomagalo Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-18 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Debrah podobno moje jajniki są zablokowane przez laktację...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Nancy kurcze a co sie dzieje?
Gadaniem bliskich sie nie przejmuj : to taki etap hihi skad ja to znam ale nie nam sily nic nikomu udowadniac Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Nancy ale jak zablokowane? Ty miesiaczkujesz?? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
marsi tak wyczytała z usg. Normalnie miesiączkuję od ponad roku. Może to kwestia tego, że ostatnio duuuużo kp u nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
To nie lepiej zapytac lekarza niz samemu czytac z usg? Na pewno zleci badania poziom prolaktyny itp?
U mnie podczas kp nie bylo owu dopiero po odstawieniu ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
NIE dawaj mm - uwierz, przy drugim dziecku zdecydowanie łatwiej, szybciej jest dać pierś! mało tego, podanie mm wcale nie gwarantuje, że ci maluch będzie chciał ładnie zjeść i iść spać, możesz strzelić w stopę - bo nie dość, że szykowanie, mycie, wyparzanie - to i tak z dzieciątkiem będziesz musiała siedzieć Cytat:
mozaika quercetti ![]() lego duplo zdecydowanie - koniecznie z płytką budowlaną Fajnej jakości - jak duplo - są banbao, macałam ostatnio, ale te banbao young: http://allegro.pl/listing/listing.ph...isqm-4-dz-0113 http://allegro.pl/granna-gra-puzlino...944388674.html http://allegro.pl/swietna-ukladanka-...870952589.html BARDZO fajne, moja A. miała coś w tym stylu ale malutkie, ciut starsza była: http://www.eduksiegarnia.pl/mozaika-...na-p-6587.html http://www.zielonezabawki.pl/product...wki-edukacyjne http://www.zielonezabawki.pl/product...ocki-drewniane mamy http://www.zielonezabawki.pl/product...-palikach-goki puzzle piankowe do kąpieli A może drewniany pociąg z ikei? to bardzo fajne jest, i można rozbudowywać! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/11673/ Cytat:
Hje, weź receptę na krople, zapłacisz 3-4zł i bierzesz 3 krople wówczas, na 3mce powinno styknąć ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
przecież to ona wyczytała, nie ja. Powiedziała, że na obecną chwilę nie ma najmniejszych szans na ciążę. Nie zleciła żadnych badań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Aj przepraszam nancy zrozumialam ze Ty wyczytalas
U mnie wszystko wyrownalp sie 3 miesiace po odstawieniu Aga szaja napisala b dobrze moge potwierdzic ze przy Leo nie wyobrazam sobie karmic mm wyparzac butelki itp w kryzysowej sytuacji motam mala w chuste i w chuscie karmie W wielu sytuacjach przy Leosiu zachwalam kp serio Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49823544]
Hje, weź receptę na krople, zapłacisz 3-4zł i bierzesz 3 krople wówczas, na 3mce powinno styknąć ![]() Tzn. z pompką? To mi sprzedali kiedyś bez recepty ![]() ![]() Ej no, jednak Pola śpi od 7 minut ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Sylwietta, no widzisz, ja mam tak, że jako tako trądzikowej cery nie mam, ale jak mi wyskoczą takie 2 bomby np. na brodzie, to bez detonatora nie podchodź ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny, w ogole sorki jesli bylam zlosliwa czy cos. Przykro mi strasznie z kilku powodow, w ogole nie tak wyobrazalam sobie Lili urodziny. Miedzy innymi i przede wszystkim dowiedzielismy sie, ze tato tza ma nowotwor zlosliwy, najprawdopodobniej z przerzutami, tz zalamany, wszystko sie dzisiaj tak posypalo, z urodzin Lili zrobil sie taki smutny dzien
![]() ![]() Nancy przykro mi ![]() Dobrej nocy wszystkim ![]()
#4284 |
Zakorzenienie
|
o matko aniu- strasznie mi przykro, musicie być dzielni, ściskam mocno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Hahaha, to Cie teraz oswiece. Od zawsze czytam i pisze z telefonu!! ;-) ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
Trzymajcie sie!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chociaz Twoj usmiech wywołałam ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Senny na pewno przez to jest, ale naprawdę ciężko go wybudzic. Podziwiam te z Was które walczyły o kp. Bo to jest ogromne poświęcenie. My sobie dajemy 2 tygodnie. Zobaczymy jak będzie. Mam nadzieję że jutro odezwie się położna i że ten nawał uda się szybko zwalczyć. Marsii podziwiamCię jak świetnie sobie dajesz radę. Mi jak na razie to tylko płakać się chce. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyłam z bezsilności potem komplikacje po cc i czyszczenie rany i wtedy zaczełam się dopiero organizować nie oczekuj,że sobie dasz rade ze wszystkim po pierwszym dniu zobaczysz za tydzien za dwa- musisz znalezc plan, złapac rytm itp ja nadal nie wszystko łapie a urodziłam 2 miesiące temu,czasem sie nie wyrabiam chciałąbym coś poczytać, zrobić dla siebie a tu du..a Ty masz ten skarb,że masz TZ na urlopie a moj po moim porodzie wyjechał ![]() a co do kp to nie determinacja- zakodowałam sobie,ze będę karmić i tyle poza korzyściami zdrowotnymi u mnie jeszcze był aspekt ekonomiczny- nie usmiecha mi sie wydawac 40 zł co 4 dni na mm, przy trojce dzieci to naprawde spory wydatek ![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-18 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Super są. Przystojniaki
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49788721]Mocz - od dziecka na zwykłe badanie nie wymagają wielkiej ilości, ja nieraz z niecałym 1cm od dna idę ![]() Krez z rozmazem na czczo, bo z reguły morfo też, prawda? ![]() Kał z pieluszki ![]() I tak, może co 2 dni, mało tego, jak np. dziecko zrobi wieczorem a ty masz rano zanieść to w lodówce trzymasz.[/QUOTE] A nie moge nocnika wyparzyć i z tamtąd siku pobrać??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
![]() TYlko żeby foty były z tych urodzin. Cytat:
Cytat:
Odpowiedziałaś na moje pytanie co do pobierania siku z nocika ![]() U nas to samo jest jeśli chodi o lekarza. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49808379]W ccc byłam, szukałam czegoś na wiosnę dla Agatki, ale kupiłam dla niej na następną zimę ![]() http://www.ccc.eu/public/katalog/med...9740003sur.jpg[/QUOTE] Wow, też bym brała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
IFWKA,jak tam u ciebie?
Jej, co za noc za nami ![]() Zasnął po 40 min. czekam do 8,30 i go budze, zeby jechac do tego szpitala... Pytanie mam: czy jak B. jest zdrowy i nie potrzebuje nawadniania kroplówkowego, podawania dozylnego leków itp to bedzie miał wenflon zakładany? Orientuje sie któras? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.