|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Kurka siwa, dzis to powinnam miec chyba z 10 telewizorów, na kazdym programie cos co chciałabym zobaczyc
Zdecydowałam sie na film "Wróg u bram"- dlarewelacja,juz kiedys widziałam, ale dawno. Mały dzis bez drzemki, wybawiony, spi od pół godziny, ja popakowana wg listy, tz w pracy, kolacje jem i narabiam |
|
|
|
#4262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się jeszcze tak jakby skóra ściąga - jak się już porobią ranki, to tak jakby "zbierają" skórę i nie mogę palca wyprostować (a środkowy, więc przydatny ), bo tak mi ciągnie skórę ![]() Cytat:
![]() Po ciąży [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49799889] Podstawa - maść z witaminą A, może być olej kokosowy na wieczór.[/QUOTE] Jak smarowałam taką maścią, to miałam jeszcze większy armagedon - palce się robiły czerwone i puchły nawet... Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49808379] Mało tego, przy takiej reakcji skóry to od razu witaminę D żreć trzeba. Naprawdę jest o niebo lepiej.[/QUOTE] W krytycznych miejscach różnicy jeszcze nie widzę, ale na ryju poprawa ogromna ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49813645] 1500 jednostek bym żarła[/QUOTE] ja biorę 800, musiałabym 4 twistoffy wciągnąć ![]() Pola nam zasnęła na 3 minuty w samochodzie ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Ej, dobra, teraz z ręką na sercu - która z Was w ogóle nie robi/ła urodzin dziecku? Nawet jakiegoś wyjścia do bawialni, NIC? Jak Was czytam, to się czuję jak matka wyrodna
|
||||
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilka, Dominisiu mnóstwo usmiechu!!! |
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
HJE, no ja nie wyprawiałam, wiesz z jakiego powodu
![]() przeraza mnie Tój opis dłoni ale jak mówisz, ze wygląd "ryja" sie poprawił to zaczne zrec te 2 tys jednostek nawet bo zawsze mi cos wyskoczy, z tym ze "cos" to liczba very mnoga FEWCIU, no ale z Ciebie grubas, dosłownie ludzik miszlę wez Ty kochana, przestan sie torturowac takimi myslami bo spokojnie mozeszz siostrą po wybiegach smigac, O taką masz figure ze ![]() AGA, daj sobie chwile oddechu i pros o pomoc!!! Kilka dni i wszystko ogarniesz JAKA, Matko Polko ja Ty dzieci rozpoznasz wyglądaja jak skserowane MARSI, zdrówka i siły PSTRYNIU, jak dziecka nikt nie pochwalił to sie sam musiał U nas są: - ksiązeczki - "malowanie" kredkami- farb nie ryzykowałam ![]() - zwierzeta, pasniki, rolniki, traktor - klocki wafle- tu rózne zastosowania - UWAGA- liczydło koraliki w te i we wte przesuwa - olewa puzzle, układanki, Czytając, pisząc i wędrując po internetach (oglądając przy tym film) zjadłam: wczorajszą bułkę z makiem, serek wiejski, popiłam kubusiem, dwa kotlety mielone na zimno z keczpuem i rozglądam sie za czekolada jutro mnie przegoni jak po rota ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Lilciu i Dominisiu, od ciotki Sylwietty najlepszosci: zdrówka, usmiechu i szczęsliwego kolejnego roczku! |
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
STO LAT dla Lilki i Dominiki
Ale mnie nogi napieprzaja chyba czuje uroki ciazy i wędrówki po galerii wykorzystalismy ze tz byl na weekend w Wawie i resztki wyprzedaży zostaly i kupiliśmy kilka ☠☠☠☠☠☠☠ek tym samym zostaly mi same grube rzeczy do kupienia tzn wozek, kosz, chusta i zamowienie w aptece ale czekam na kasę jakakolwiek
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
ELLLMI, a jak rodzice zareagowali?
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Mika i jaki wozek w koncu wybralas?
Sto lat dla Lilki i Dominiki kochane sloneczka duzo radosci beztroskich zabaw i wieeeele milosci Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge sie pozalic trochę Julo wyrosl z ortez a myslalam ze do wakacji je ponosi a sa akurat wiec myślimy o nowych W srode planuje spotkanie z przedstawicielam firmy robiacej ortezy muszevpare rzeczy zapytać pukinw Wawie jesteśmy
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej jak sama zobaczysz wozek ja kupilam z ogloszenia i np gondola byla...przypalona papierosrm
czujesz akcje??Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marsi11;49819882]Aga luz w gaciach nie za duzo od siebie wymagasz po pierwszym dniu w domu???
Jaki bul poziom bilirubiny? Moze przez zoltaczke jest senny? [QUOTE] Nie, nie za dużo. Wszystko by było ok gdyby nie nawał i gdyby jadł. A każde karmienie to ok godzina. Nawijka nie dam rady karmić i bawić się z Zuzią, bo po pierwsze najpierw muszę cycki pomasowac, przystawić, budzić Małego co chwilę w trakcie karmienia co łatwe nie jest, potem kapustę wkładać. Itp. Oczywiście na męża mogę liczyć. Ma.teraz 2 tygodnie wolnego, teściową będzie wpadać, a potem moja mama na 2 tygodnie przyjeżdża. Dzięki. Kochane jesteście ![]() Bilirubiny nie robili. Bo to fizjologiczna żółtaczka. Mówili że może być senny przez to. Ale on śpi cały czas. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2015-01-18 o 21:48 |
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
my byliśmy na weekend u rodziców, za tydzień do t. Ponadrabiałam na telefonie ale niewiele pamiętam :/ sylwia kciuki za Bartula jaka jakie słodkie kruszynki Aga niedługo wszystko ogarniesz, zobaczysz szaja kciuki za logopedę, napisz koniecznie, co Ci powiedziała... My chyba też będziemy musieli się wybrać bo jest kiepsko ![]() little za wygraną ![]() lenova u nas też "mamizm" pełną gębą, nie mam już siły i mam podobne dylematy. Oczywiście wszyscy wokół twierdzą, że to WSZYSTKO moja wina, bo go od siebie uzależniłam :/Miałam w pt wizytę, póki co nie mam szans na następne dzidzi
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Aga nie robili? Dziwne jak z Leosiem juz lezalam to robili badanie urzadzeniem przez skore.U Leo i Marinki wlasnie zoltaczka objawiala sie sennoscia
Pewnie polozna jak przyjdzie na wizyte to oceni Ty mozesz tez sama obserwowac- zoltaczka idzie od gory na dol a jak sie konczy to wlasnie od dolu, ze stopki potem nozki i brzuszek robia sie biale najdluzej odzolca sie buzka i raczki Zazolcenie tez mozna zauwazyc naciskajac skore palcem Jesli masz problem z rozbudzanuem to rozbieraj maluszka- u nas to pomagalo Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-18 o 22:01 |
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah podobno moje jajniki są zablokowane przez laktację...
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy kurcze a co sie dzieje?
Gadaniem bliskich sie nie przejmuj : to taki etap hihi skad ja to znam ale nie nam sily nic nikomu udowadniac Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Nancy ale jak zablokowane? Ty miesiaczkujesz?? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
marsi tak wyczytała z usg. Normalnie miesiączkuję od ponad roku. Może to kwestia tego, że ostatnio duuuużo kp u nas
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
To nie lepiej zapytac lekarza niz samemu czytac z usg? Na pewno zleci badania poziom prolaktyny itp?
U mnie podczas kp nie bylo owu dopiero po odstawieniu Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4278 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
NIE dawaj mm - uwierz, przy drugim dziecku zdecydowanie łatwiej, szybciej jest dać pierś! mało tego, podanie mm wcale nie gwarantuje, że ci maluch będzie chciał ładnie zjeść i iść spać, możesz strzelić w stopę - bo nie dość, że szykowanie, mycie, wyparzanie - to i tak z dzieciątkiem będziesz musiała siedzieć Cytat:
mozaika quercetti ![]() lego duplo zdecydowanie - koniecznie z płytką budowlaną Fajnej jakości - jak duplo - są banbao, macałam ostatnio, ale te banbao young: http://allegro.pl/listing/listing.ph...isqm-4-dz-0113 http://allegro.pl/granna-gra-puzlino...944388674.html http://allegro.pl/swietna-ukladanka-...870952589.html BARDZO fajne, moja A. miała coś w tym stylu ale malutkie, ciut starsza była: http://www.eduksiegarnia.pl/mozaika-...na-p-6587.html http://www.zielonezabawki.pl/product...wki-edukacyjne http://www.zielonezabawki.pl/product...ocki-drewniane mamy http://www.zielonezabawki.pl/product...-palikach-goki puzzle piankowe do kąpieli A może drewniany pociąg z ikei? to bardzo fajne jest, i można rozbudowywać! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/11673/ Cytat:
Hje, weź receptę na krople, zapłacisz 3-4zł i bierzesz 3 krople wówczas, na 3mce powinno styknąć
|
|||||
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
przecież to ona wyczytała, nie ja. Powiedziała, że na obecną chwilę nie ma najmniejszych szans na ciążę. Nie zleciła żadnych badań.
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Aj przepraszam nancy zrozumialam ze Ty wyczytalas
U mnie wszystko wyrownalp sie 3 miesiace po odstawieniu Aga szaja napisala b dobrze moge potwierdzic ze przy Leo nie wyobrazam sobie karmic mm wyparzac butelki itp w kryzysowej sytuacji motam mala w chuste i w chuscie karmie W wielu sytuacjach przy Leosiu zachwalam kp serio Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49823544]
Hje, weź receptę na krople, zapłacisz 3-4zł i bierzesz 3 krople wówczas, na 3mce powinno styknąć [/QUOTE]Tzn. z pompką? To mi sprzedali kiedyś bez recepty Ej no, jednak Pola śpi od 7 minut ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Sylwietta, no widzisz, ja mam tak, że jako tako trądzikowej cery nie mam, ale jak mi wyskoczą takie 2 bomby np. na brodzie, to bez detonatora nie podchodź I 2 tyg. przed/po @ mam masakrę, no ale wiadomo...
|
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny, w ogole sorki jesli bylam zlosliwa czy cos. Przykro mi strasznie z kilku powodow, w ogole nie tak wyobrazalam sobie Lili urodziny. Miedzy innymi i przede wszystkim dowiedzielismy sie, ze tato tza ma nowotwor zlosliwy, najprawdopodobniej z przerzutami, tz zalamany, wszystko sie dzisiaj tak posypalo, z urodzin Lili zrobil sie taki smutny dzien
Przepraszam, ze smece ![]() Nancy przykro mi ![]() Dobrej nocy wszystkim
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
o matko aniu- strasznie mi przykro, musicie być dzielni, ściskam mocno
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, to Cie teraz oswiece. Od zawsze czytam i pisze z telefonu!! ;-) ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
Trzymajcie sie!! |
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chociaz Twoj usmiech wywołałam ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#4287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Senny na pewno przez to jest, ale naprawdę ciężko go wybudzic. Podziwiam te z Was które walczyły o kp. Bo to jest ogromne poświęcenie. My sobie dajemy 2 tygodnie. Zobaczymy jak będzie. Mam nadzieję że jutro odezwie się położna i że ten nawał uda się szybko zwalczyć. Marsii podziwiamCię jak świetnie sobie dajesz radę. Mi jak na razie to tylko płakać się chce. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyłam z bezsilności potem komplikacje po cc i czyszczenie rany i wtedy zaczełam się dopiero organizować nie oczekuj,że sobie dasz rade ze wszystkim po pierwszym dniu zobaczysz za tydzien za dwa- musisz znalezc plan, złapac rytm itp ja nadal nie wszystko łapie a urodziłam 2 miesiące temu,czasem sie nie wyrabiam chciałąbym coś poczytać, zrobić dla siebie a tu du..a Ty masz ten skarb,że masz TZ na urlopie a moj po moim porodzie wyjechał to był hardocorea co do kp to nie determinacja- zakodowałam sobie,ze będę karmić i tyle poza korzyściami zdrowotnymi u mnie jeszcze był aspekt ekonomiczny- nie usmiecha mi sie wydawac 40 zł co 4 dni na mm, przy trojce dzieci to naprawde spory wydatek
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-18 o 23:56 |
|
|
|
|
#4289 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Super są. Przystojniaki
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49788721]Mocz - od dziecka na zwykłe badanie nie wymagają wielkiej ilości, ja nieraz z niecałym 1cm od dna idę ![]() Krez z rozmazem na czczo, bo z reguły morfo też, prawda? ![]() Kał z pieluszki I tak, może co 2 dni, mało tego, jak np. dziecko zrobi wieczorem a ty masz rano zanieść to w lodówce trzymasz.[/QUOTE] A nie moge nocnika wyparzyć i z tamtąd siku pobrać??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
![]() TYlko żeby foty były z tych urodzin. Cytat:
Cytat:
Odpowiedziałaś na moje pytanie co do pobierania siku z nocika ![]() U nas to samo jest jeśli chodi o lekarza. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49808379]W ccc byłam, szukałam czegoś na wiosnę dla Agatki, ale kupiłam dla niej na następną zimę lasockie, skórzane, razem z kartą - 35,10zł!http://www.ccc.eu/public/katalog/med...9740003sur.jpg[/QUOTE] Wow, też bym brała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
IFWKA,jak tam u ciebie?
Jej, co za noc za nami Zasnął po 40 min. czekam do 8,30 i go budze, zeby jechac do tego szpitala... Pytanie mam: czy jak B. jest zdrowy i nie potrzebuje nawadniania kroplówkowego, podawania dozylnego leków itp to bedzie miał wenflon zakładany? Orientuje sie któras? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

), bo tak mi ciągnie skórę 

wez Ty kochana, przestan sie torturowac takimi myslami bo spokojnie mozeszz siostrą po wybiegach smigac, O taką masz figure ze 
jutro mnie przegoni jak po rota 

bo jest kiepsko 

22.05.2008
14.08.2011