Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-16, 12:16   #4261
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
U nas daja kazdej rodzacej na wejscie czopka na przeczyszczenie i nie ma problemu a co do jezdzenia od szpitala do szpitala to oni maja obowiazek zalatwic transport i znalezc miejsce dla ciebie i nie wyszlabym ze szpitala jesli bym tego nie uzyskala.

O tym transporcie to do mnie? No widzisz, tu takiego obowiazku nie ma, bo to ze ktos sobie miejsca w szpitalu nie zalatwil, to wlasne niedopatrzenie

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
No niepłodne to być mogły Ale w pierwszej fazie cyklu czy w drugiej się wam to zdarzyło? Niestety w pierwszej fazie ryzyko wpadki jest większe i my długo zabezpieczaliśmy się dodatkowo właśnie na początku cyklu. I gdzie mierzyłaś temperaturę? I według której metody stosowaliście npr?
Poza tym, to że ma się regularne cykle to żaden wyznacznik, ja też mam, a owulacja mimo wszystko potrafi się przesuwać w jedną lub w drugą stronę o kilka dni.

Bardzo zdziwiło mnie to, że karetka nie przyjeżdża po rodzące... Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, przecież w pewnych sytuacjach pozostaje chyba tylko urodzić w domu...
Dobrze, że są teraz te taxi, ale i tak pewnie nie wszędzie jest ta korporacja i nie wszędzie docierają.
Jp nie przestaje mnie zadziwiać

A mnie właśnie zupełnie nie szło dłonią, nie umiałam tego robić, szczególnie przy nawale kiedy pierś bolała przy najmniejszym dotyku. Może po prostu miałam laktator pod ręką i jakoś mi nim lepiej szło, jakby nie było wyjścia to bym sobie poradziła Ale ja się jednak nastawiam na laktator przy nawale

Ja chyba nawet nie byłam ani razu całkowicie naga przy porodzie, jakoś nie mogę sobie przypomnieć takiej sytuacji. Pod prysznic chodził ze mną mąż, ale wiadomo że jego się raczej nie wstydzę
Tak to ciągle byłam w koszuli, zdjęłam ją jedynie na chwilę, żeby na II fazę założyć szpitalną, więc nago byłam kilka sekund
No i nie wierzę, żeby przy porodzie ktokolwiek komentował wielkość piersi.

To moze wynika z tego, ze karetka jest przeznaczona dla ludzi chorych a tu z definicji ciaza nie jest choroba.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Przy nawale wystarczylo, ze przylozylam otwarta dlon do piersi i tryskalo a pozniej jeszcze troche odciagnac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:17   #4262
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
\

jedziemy do Popowa do domków letniskowych na weekend i poniedziałek
RELAX

Pozazdrościć. Ja w te wakacje musze zadowolić się basenem na ogrodzie.

Ide po jagodziankę. Trzymajcie kciuki żeby jeszcze były
Stary 2015-07-16, 12:18   #4263
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mojej kolezance mleko odciagal maz ustami i wypluwal.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Tez podejrzewam arytmie a o wypisie cisza pewnie ok niedzieli bedzie

tak spoko ale te co przyszlam juz prawie poszly ostatnia czeka na wypis bo juz spakowana a teraz same nowe dziewczyny. Jedna na balonik tylko wiec jutro pewnie juz jej nie bedzie a moze nawet jeszcze dzisiaj jak ja zlapie.

O to niezly, bo to dla doroslej osoby kawal ciezkiej roboty
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:34   #4264
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższej przerwie, ale ogarnianie spraw związanych z magisterką, a także wesele po drodze pochłonęły mnie do reszty ale od wczoraj jestem obroniona i nareszcie wolna od uczelni, a i zaliczyłam wizytę u Pani ginekolog i Gabi w 30 t 2 d miała 1650 g i wszystko z nią jest ok, tylko prawą stópkę kieruje troszkę do środka, mamy pamiętać, żeby obejrzeć to dokładnie następnym razem, bo może tylko tak się akurat bawiła. Nie wiem niestety jaką ma długość i podobno już się nie dowiem, bo się nie mieści dzidziol na ekranie i nie da się tego zmierzyć. trochę mnie to martwi, bo myślałam, że dowiem się pod koniec ciąży czy powinnam zakupić jakieś ubranka w rozmiarze 50 czy sobie odpuścić. Termin porodu przesunął się wg USG o tydzień wcześniej, ale Pani mówiła, żeby nadal trzymać się terminu z OM, zwłaszcza że miesiączki były regularnie co 28-29 dni. Szyjka bez zmian 38 mm, pani powiedziała, że rozwarta na 2 cm, ale trzyma wszystko ładnie, więc chyba jest ok . Zapomniałam zapytaą tylko czy nadal mam brać witamin mama dha premium :/. Kończy mi sie opakowanie i nie wiem czy kupować następne, ale o ile witamin dostarczamy teraz dużo w jedzonku to chyba te kwasy DHA są teraz najbardziej potrzebne, prawda?
gartulauje magisterki
mi termin z usg już 20 dni sie przesunął ale gin tez mówiła zeby sie tego z om trzymać. Super ze z mała wszystko ok

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja ostatnio bylam odwiedzic moja kuzynke. W ten weekend. Mala ma prawie miesiac. Spala w lozeczku. Miala na sobie pajaca, skarpetki, byla w rozku, przykryta koldra ktora az z lozka wyplywala, na podusi, okno zamkniete... srodek lipca. Powiedzialam tylko z usmiechem czy jej nie za cieplo? Kuzynka ze niiieee... wiec ok. Co ja bede matke 3 dzieci uczyc... ale az mi szkoda tej malej bylo.
A dla porownania przyjechala moja bratowa z synkiem o miesiac starszym od tej malej i mlody byl w rampersiku z krotkim i cienkich skarpetkach. Cieplutki, usmiechniety... wydaje mi sie ze tamta kuzynka chciala sobie coreczke w sosie wlasnym ugotowac
no najlepiej dziecko zagotować a potem zdziwiona mamusia ze potówki, jakieś odparzenia. bez przesady! dziecko powinno sie ubierać o jedna warstwę wiecej niz dorosłego. sprawdzac kark i chronic od wiatru.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja już po wizycie i USG prenatalnym. Wszystko ok, przepływy idealne, serduszko zdrowe, ale wagowo mnie Młody powalił. Dzisiaj(czyli 31t+1) waży już 2330g
Cytat z mojego gina:"Idzie na 4kilo spokojnie"
Termin porodu z USG wychodzi mi 28 sierpnia(z OM 13. września)!
Aaaaaa! Zaczęłam się oficjalnie bać
no no spory chłopak najważniejsze ze wszytsko ok.
ja czasmi wpadam w małą panikę ale jeszzce nie jestem gotowa na poród. wszystko niby ok wiec nie stracham sie jakos. nie mam jakiś dziwnych skurczy czy innych niepokojacych objawów. jakos też nie moge sie zebrać do spakowania torby

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość
To chyba całkiem normalne. My się zdecydowaliśmy świadomie na Dziecko, cały czas cieszymy się tym faktem. Teraz jak już blisko rozpakowania, chciałabym chwilę dla siebie -a remont się nie chce skończyć.
Myślę,że te obawy miną i nawet zmęczenie będzie mijać jak popatrzymy na Szkraba.
dla nas tez decyzja o dziecku była przemyslana i nie bede na pewno załować ze mi coś sie w zyciu skonczyło przez niego. po prostu gotowa jestem zmienic priorytety. zycie studenckie juz mam za sobą, a na spotkania ze znajomymi tez chwial sie znajdzie. ja bardziej sie obawiam ze nie ogarne wszystkiego jak bym chciała. a chce byc dobrą mamą, mieć czysty dom i ugotowany obiad i do tego zadbać o siebie. nie weim czy bycie taką super kobieta jest mozliwe

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
My też zamierzamy dzieciaka hartować i niezależnie od pogody wychodzić na spacery. ( Nie ma złej pogody-są tylko źle dobrane ubrania-to moja dewiza )
No jasne,że jak będzie pizgać zuem,deszcz będzie lał wiadrami i będzie wiało 150km/godzine to nie poleziem na pole bo nam dzieciaka wyssie z wózka,tak samo jak będzie minus 40 i zamieć no ale wiecie o co kaman

Laski,które z was mają plamy na twarzy. Ja unikam słonca na mordzie od początku ciąży i zauważyłam z przerazeniem,że całą twarz mam w plamach! Wywaliło mi po minionym,bezsłonecznym weekendzie.Mam plamy,kropy,piegi -nigdy czegoś takiego nie miałam. No i do okoła pępka skóra mi zbrązowiała-wygląda jak bród. Linea nigry-tej krechy jak nie miałam tak nie mam.
tez chce choc na chwile wychodzić z małym na spacer codziennie. widze po innych dzieciach jak dobrze śpia potem.
ja mam plamy na ramionach po krostkach, zostają mi kropki brazowe bez wzgedu na to ze nie drapałam. buzie mam cała jakas strasznie opalona nawet nie wiem kiedy. a line na brzuchu mam wyraźna. i mam juz rozciagnieta skóre wokól pepka. miałam mały przed ciaza, teraz mi sie wybałuszył a jak leże to sie zapada i taki pomarszczony bleee
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:34   #4265
TusiaeM
Zakorzenienie

A i nie straszcie mnie z tymi taxówkami, bo ja tak mam zamiar jechać do szpitala W sumie jak mnie nie wezmą to mam 15 minut na piechotę to pewnie dojdę

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:48   #4266
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dziecko w brzuchu na oboz przetrwania jezeli chodzi o dzwieki a wy takie rady
ja ttez dosć głosno słucham muzyki i nie mam zamiaru dziecka w ciszy chowac. mam szczekajacego psa, ludzi na dole i na górez którzy tez muszą funkcjonować wiec nie zabronie im bic schaboszczaka jak mały bedzie spał

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie kupujecie biustonosze do karmienia? Miękkie czy usztywniane?
no własnie tez o ty,m myśle cały czas. te miekie wygladaja mało ciekawie ale jakiś na pewno bedzie potrzebny bo pewnie wygodniejszy. w ogole nie wim kiedy je kupic i jaki rozmiar bo nie wim jakie cycki bede miała. i gdzie je kupujecie?
Stary 2015-07-16, 12:50   #4267
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Swojego czasu na pewno były też w Pepco i to w bardzo przystępnej cenie

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Trzymam kciuki za wizytę
ja kupiłam swój w Rossmannie i tak musialam wziąć rozmiar większy a szukania było nie mało bo same duże rozmiary.

Ale miałam jeszcze kupon właśnie na to i na wkładki laktacyjne to kupiłam i super jest

do wyboru czarny albo biały i z dwóch tkanin można wybrać

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:51   #4268
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:

Its me. 31t5d obwod brzucha 115 cm.
Chcialam sprawdzić czy wcisne pizame do szpitala. Wiec weszla . Pakuje ja. Hihi

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
ładnie wyglądasz mimo ze mówisz ze taaaka wielka jesteś.całkiem zgrabnie. hmmm ja tez musze sprawdzic czy sie pomieszcze w pizamy.
Stary 2015-07-16, 12:54   #4269
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
myślę ze położne wiedzą ze kupa to kupa i nikt nie bedzie się podniecał jak ją zobaczy poczuje czy cokolwiek , one wszytsko tak szybko sprzątają ze mówię ci nie bedziesz nawet wiedziała że coś z ciebie wyleciało. tak nam mówiła na SR.
wiec wgl się nie krępuj powiedz swojemu tż że może coś takiego się zdażyć i przyj ile wlezie nawet z kupką.. żebyś się nie spinała bo wtedy to najgorsze bedzie dla ciebie.
pozatym podobno jest taka faza produ gdzie poród całkowicie przejmuje kontrole nad kobietą i kobieta wtedy staje się takim małym zwierzątkiem i już nie kontroluje krzyku kupy ani nic. tak tez nam mówili wtedy już wiadomo że do rozwiązania jeden krok.
zgadzam się z Aakkzzii

sama nie wiedziałam co mnie czeka itd.
ale jak dostałam skurczy to samo z siebie wychodzilo i bylo wiadomo co robić.
I prawda taka że dla mnie PARCIE to było tak jakby mi się kupę chciało hehe

u mnie to najlepiej i tak wyglądało jak rozmarcie na 10cm, skurczy brak, lawatywe mi zrobili i jak usiadłam na kiblu to odrazu skurczy dostałam a pielegniarka stała przy mnie i czekała żeby mnie wziąć juz na łóżko bo chcąc nie chcąc parłam już na kiblu :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:57   #4270
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Uwielbiam!!!!!
Z jagodami tez uwielbiam!
Hah ja poprostu uwielbiam pierogi
Czy z grzybami czy ruskie czy z owocami mniam!!
Nie róbcie chęci bo ja już w łóżku !
I będę musiała u rodziców buszowac w lodówce )
Ja też uwielbiam pierogi. Najbardziej jak sobie sama zrobie Mniam
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Myślę, że by wyszedł, wielu kobietom mimo nieregularnych cykli udaje się z powodzeniem stosować npr. Bo tutaj nie wyliczasz niczego ot tak, że książkowo owulacja jest w 14 dc, tylko obserwujesz organizm, i widzisz kiedy de facto jesteś płodna.
Ale wymaga to trochę treningu i samozaparcia, wygodniej i szybciej jest łyknąć tabsy czy założyć gumkę, nie ma co ukrywać Chociaż za gumkami też nie przepadamy, a tabsów nie chcę brać.
Chociaż my do npru podchodziliśmy dosyć luźno, też mnie nie przerażała wizja ewentualnej ciąży, po prostu drugie dziecko byłoby nieco wcześniej niż planowaliśmy, no ale o dziwo nie wpadliśmy
Teraz pewnie będę się bardziej stresować, bo na razie sytuacja na 3 pociechę nam nie pozwala. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie

No nieźle Ja mam ciągle katar, już od miesiąca prawie, wiecznie przytkany nos i nic nie czuję, masakra
A na takie regularne stawianie brzucha to lepiej weź nospę.
Ja stosowałam 10 lat tabsy. Nie moge nic innego bo mam PCOS wiec jak urodze to zobacze co położna mi przepisze. Ja miałam strasznie nieregularne dlatego stosowałam testy owulacyjne. A maluszka nastepnego chcemy miec za jakies 3 lata wiec coś z anty bede musiała wybrac.
Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
No nie wiem w końcu czy to były zwidy, bo czułam bardzo wyraźnie jakbym wąchała zapałki
Wzięłam, wzięłam. Magnez biorę codziennie , nospe tylko jak już naprawdę mnie boli.
Ja co jakis czas czuje jakies miłe zapachy. Zazwyczaj czuje jedzenie. Ale nikt z otoczenia tego nie czuje.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U mnie karetka po rodzaca nie przyjedzie. Haha, taksowka tez nie. Teraz mieszkam w duzym miescie, to na szczescie nie powinno byc zle z dojazdem. Akurat niedawno jedna firma wyspecjalizowala sie w taxi dla mam - maja foteliki w samochodach, kierowcy sa niepalacy, maja podklady na wypadek, gdyby wody sie saczyly i przeszli wstepne kursy poloznicze.
O jak fajnie
Cytat:
ridia przecież nikt na sali nie bedzie mówił :

o oooo kupa idzie przyj przyj ooo widzę kupę ooo już wychodzi ... jest złapałam chce pani zobaczyć ??
. A pozatym kupa to kupa
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja już po pobraniu krwi i o 19 podglądanie Szymka. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Chyba właśnie znaleźliśmy auto dla mnie w stacji kontroli pojazdów powiedzieli ze jest ok, wieczorem jedziemy z gotówką podpisać umowę i zabrać auto

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

Cytat:
Hej dziewczyny wybaczcie ze sie nie odzywalam ale mialam zalozony holter i nie moglam zbytnio korzystac z urzadzen zadnych a juz najbardziej z telefonu. Przed chwila mi go zdjeli i czekam na wyniki. Nie wiem czy sie powinnam cieszyc czy nie ale ja mam takie migotania serca ale teho nigdy nie badalam. Dawno tego nie mialam a zlapalo mnie przedwczoraj i sobie plulam w brode ze tego holtera nie mam a tu nagle wczoraj wieczorem cyk! Poetorka z rozrywki. Mam nadzieje ze to zlapal i dowiem sie wreszcie co to jest. Moja babcia ma to samo tylko bardzo czesto ale nie miala tyle szczescia i przy holterze jej to sie nie.pojawilo. takze czekam na wynik oby byl szybko.
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
ja ttez dosć głosno słucham muzyki i nie mam zamiaru dziecka w ciszy chowac. mam szczekajacego psa, ludzi na dole i na górez którzy tez muszą funkcjonować wiec nie zabronie im bic schaboszczaka jak mały bedzie spał
Moja była sąsiadka co niedziele o 7.30 rano biła schaboszczaka masakra. I tak tydzien w tydzien. No i ona chyba je trzaskała na podłodze.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 13:05   #4271
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to myślę, że to wszystko zależy od wymagań jakie są w danym szpitalu. Często gęsto to szpital narzuca co można/powinno się mieć ubrane a co nie. W szpitalu gdzie rodziła moja siostra nie było mowy o żadnych majtkach, dlatego tak jak pisala owieczka koszula ma zakrywać dupsko, bo lekarz/polozna przychodza zaglądają i nie ma zabawy ze sciaganiem-ubieraniem majtek tylko rozkraczasz sie za piętnaście trzecia i heja - zaglądają.
u nas tak samo. koszula i bez majtek juz czeka sie na wizycie. nie wiem jak po porodzie ale na patologii jak lezałam to na baadania szo sie nawet juz bez majtek wiec koszula zakkrywajaca tylek musi byc dziewczyna zje be dostała jak w spodniach od pidżamy przyszła

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Moja siostra w ciąży piła czasami lampke wina rozcięczonego z wodą, bo jej to pomagało na ból głowy, oczywiście za zgodą lekarza.
Ja nie napije sie nawet piwa 0%, nie i koniec. Ale zeby proponowac kobiecie w ciązy alkohol? Ja tego nie pojmuje
ja też nawet tych 0% nie pije bo po co skoro to nawet nie piwo. a i tak ogolnie na alkohol nie mam nawet ochoty wiec nie musze sie jakoś specjalnie powstrzymywać
Stary 2015-07-16, 13:09   #4272
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
A i nie straszcie mnie z tymi taxówkami, bo ja tak mam zamiar jechać do szpitala W sumie jak mnie nie wezmą to mam 15 minut na piechotę to pewnie dojdę
hehe,lepiej jak dojdziesz...na IP okaże się,że masz już 9 cm rozwarcia i urodzisz

Aaaaaaaaaaaaaaaa mam pytanie do was,które już rodziły:

Załóżmy,że leże na sali poporodowej z dzieckiem oraz innymi dziewczynami. Czuje,że muszę iść za potrzebą lub się umyć,zmienić co nie co. CO WTEDY DZIEJE SIĘ Z MOIM DZIECKIEM? Ma tak zostać samo przy łóżku? Powiadamia się wtedy pielegniarke czy prosi by inna mamuśka zerkneła na dzidzię?

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-07-16 o 13:14
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 13:09   #4273
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
ja kupiłam swój w Rossmannie i tak musialam wziąć rozmiar większy a szukania było nie mało bo same duże rozmiary.

Ale miałam jeszcze kupon właśnie na to i na wkładki laktacyjne to kupiłam i super jest

do wyboru czarny albo biały i z dwóch tkanin można wybrać
oby u mnie były
Stary 2015-07-16, 13:10   #4274
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Szczerze - nie pojechałabym absolutnie, bo weekend czyli na przestrzeni 2-3 dni zrobić 2000 km... Trochę bym się bała...
troche daleko. ja max w 4godzinna podróż mogłabym sie udac . dalej no way
Stary 2015-07-16, 13:12   #4275
oczarowana
Zadomowienie

I drugie pytanie,do tych z was,które zamierzają używać po porodzie Tantum Rosa.
Kupuje się to to w saszetkach i jedną rozpuszcza w 0,5 L wody.Ale jakiej ciepłej,zimnej? kranowy? i co trzeba za jednym razem użyć całość czy można sobie taką dawke rozłożyć na cały dzien i psikać po każdej toalecie? Nigdzie nie moge znaleźć info na ten temat.
Stary 2015-07-16, 13:16   #4276
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaka antykoncepcje bedziecie stosować po ciazy podczas karmienia piersia?
ja przez 8 lat przed ciaza na gumkach jezdziła wiec chyba tak zostanie. ja jakos nie przepadam za stosowaniem tabletek i ingerowaniem w hormony tylko w celach antykoncepcyjnych.
Stary 2015-07-16, 13:16   #4277
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupuje się to to w saszetkach i jedną rozpuszcza w 0,5 L wody.Ale jakiej ciepłej,zimnej? kranowy? i co trzeba za jednym razem użyć całość czy można sobie taką dawke rozłożyć na cały dzien i psikać po każdej toalecie? Nigdzie nie moge znaleźć info na ten temat.
Mozna to rozrobic nawet i w 2 litrowej butelce i uzywac 3 dni i psikasz sobie z tego ile potrzebujesz.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 13:19   #4278
oczarowana
Zadomowienie

Przypomniało mi się jak kilka mcy temu rozkminiałysmy temat:
https://polki.pl/we-dwoje/pierwsze;r...ykul,7729.html

wyznaczanie tp na podstawie pierwszych odczuwalnych ruchów płodu.

Ja pierwsze czułam w 16 tc więc jest duże prawdopodonieństwo,że 36 tc to będzie TEN TYDZIEŃ

O KUFA! to już za chwilę

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Mozna to rozrobic nawet i w 2 litrowej butelce i uzywac 3 dni i psikasz sobie z tego ile potrzebujesz.
dziaa
Stary 2015-07-16, 13:27   #4279
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
dlaczego żadna przyjemność
seks normalny bardzo przjemny podniecający tylko końcówka na zewnątrz, teraz gdy robiliśmy dzidziusia dla mnie niczym się nie różnił seks z końcówką w środku oprócz tego że później mi to wszytsko wypływało
teraz podczas ciąży tż też czasem spuszczał się na zewnątrz na co mu mówiłam korzystaj póki możesz on na to że mu to obojętne gdzie kończy
mi na poczatku przeszkadzało ze konczył we mnie. nie lubiłam tego wypływania i że trzeba było tyle po tym tyle sprzatać, wycierac, myc sie zaraz po . potem juz sie przyzwyczaiłam. a tak gumka z zawartoscia fruuu do kosza i czysciutko

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja już po pobraniu krwi i o 19 podglądanie Szymka. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
trzymam kciuki

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
\

jedziemy do Popowa do domków letniskowych na weekend i poniedziałek
RELAX
udanego wypoczynku, pogoda ponoć ma być dobra
Stary 2015-07-16, 13:28   #4280
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Chyba właśnie znaleźliśmy auto dla mnie w stacji kontroli pojazdów powiedzieli ze jest ok, wieczorem jedziemy z gotówką podpisać umowę i zabrać auto

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
W koncu.... Wiem po czesci co czujesz. My kupowalismy samochod jakies 6 msc. Po czesci, bo nie mielismy zadnego. Tyle samochodow co zobaczylismy. No i im wiekszy budzet tym bardziej trzeba sprawdzac samochod. Gratuluje, niech sie nie psuje, bo jak zacznie to samochod = skarbonka...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 13:28   #4281
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

Ja pierwsze czułam w 16 tc więc jest duże prawdopodonieństwo,że 36 tc to będzie TEN TYDZIEŃ

O KUFA! to już za chwilę [COLOR="Silver"]
EEEEEEE to ja gdzieś do 38 mam czas - spoko może zdążę ze wszystkim

ja też mam pytanie do tych które już to przechodziły
jak to jest: rodzisz na porodówce, zostajesz tam na następne dwie godzinki albo zostajesz przeniesiona na poporodową, a później już idzie się na położniczy? oni mogą w nocy do sali z innymi pacjentami upychać? jak to jest????????
Stary 2015-07-16, 13:28   #4282
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
mi to szwagierka polecała, z edobre jest na łagodzenie krocza. w aptece zapytaj o dawkowanie bo nie wiem. ja poloznej musze wypytac co najlepiej stosowac
Stary 2015-07-16, 13:40   #4283
truskafffka91
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mialam dziwny przypadek - tak jakby skurcz. 5 placow pod stanikiem na samym srodku. Ten bol przesuwal sie na dol.... co to moglo byc?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
hehe,lepiej jak dojdziesz...na IP okaże się,że masz już 9 cm rozwarcia i urodzisz

Aaaaaaaaaaaaaaaa mam pytanie do was,które już rodziły:

Załóżmy,że leże na sali poporodowej z dzieckiem oraz innymi dziewczynami. Czuje,że muszę iść za potrzebą lub się umyć,zmienić co nie co. CO WTEDY DZIEJE SIĘ Z MOIM DZIECKIEM? Ma tak zostać samo przy łóżku? Powiadamia się wtedy pielegniarke czy prosi by inna mamuśka zerkneła na dzidzię?
a Tz, albo ktos z Twoich bliskich? Sadze, ze noworodki przez wiekszosc doby spia, wiec ktoras mamusia na pewno pomoze.

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-07-16 o 13:35
Stary 2015-07-16, 13:44   #4284
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mialam dziwny przypadek - tak jakby skurcz. 5 placow pod stanikiem na samym srodku. Ten bol przesuwal sie na dol.... co to moglo byc?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

a Tz, albo ktos z Twoich bliskich? Sadze, ze noworodki przez wiekszosc doby spia, wiec ktoras mamusia na pewno pomoze.
nie no w szpitalu te trzy doby cały czas-szczególnie poza godzinami odwiedzin (u nas w szpitalu są miedzy 13-19) to nie będą mogli być ze mną TŻ i mama. no własnie nie wiem jak to się wtedy odbywa jak już sama będę tylko z dzieckiem wsród obcych
Stary 2015-07-16, 13:52   #4285
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no w szpitalu te trzy doby cały czas-szczególnie poza godzinami odwiedzin (u nas w szpitalu są miedzy 13-19) to nie będą mogli być ze mną TŻ i mama. no własnie nie wiem jak to się wtedy odbywa jak już sama będę tylko z dzieckiem wsród obcych
Bierzesz dziecko w chuste/ nosidelko i przypominasz sobie czasy ciazy.
Stary 2015-07-16, 14:03   #4286
bianeczkaa
Zakorzenienie

Mam juz wynik. Sama lekarka go przyniosla. Mam jakis nadskurcz komorowy czy cos takiego. Jezu tak sie zdenerwowalam ze az mnie serce rozbolalo. Mam miec wlaczone jakies leki i monitoring non stop. Az mi sie rece trzesa jak to pisze. Teraz nawet nie wiem czy wyjde. A wizyta dopiero wieczorem bo dopiero co byla 😢

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:05   #4287
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

O KUFA! to już za chwilę

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

dziaa
No to mi wychodzi ze ja urodze w 35 tyg. to za 4,5 tygodnia. A ja nie mam nic popranego. Biore się za to za tydzień.
Aha ten sposób obiczenia zastosował gin dla mojej teściowej. Sprawdziło się co do dnia.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-07-16, 14:07   #4288
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
EEEEEEE to ja gdzieś do 38 mam czas - spoko może zdążę ze wszystkim

ja też mam pytanie do tych które już to przechodziły
jak to jest: rodzisz na porodówce, zostajesz tam na następne dwie godzinki albo zostajesz przeniesiona na poporodową, a później już idzie się na położniczy? oni mogą w nocy do sali z innymi pacjentami upychać? jak to jest????????
Rodzisz i zostalesz 2-3 godziny na trakcie no chyba ze sa specjale sale jak np pooperacyjne ale raczej to jest trakt. Po tym czasie przewoza cie na oddzial polozniczy. Godzina nie ma znaczenia w szpitalu nikt na to nie patrzy. Ruch jest non stop takze nikogo niech nie zdziwi ze o 1 w nocy zapala sie swiatlo i wjezdza nowa osoba i caly jej majdan.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:07   #4289
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Mam juz wynik. Sama lekarka go przyniosla. Mam jakis nadskurcz komorowy czy cos takiego. Jezu tak sie zdenerwowalam ze az mnie serce rozbolalo. Mam miec wlaczone jakies leki i monitoring non stop. Az mi sie rece trzesa jak to pisze. Teraz nawet nie wiem czy wyjde. A wizyta dopiero wieczorem bo dopiero co byla 😢
Nie denerwuj się teraz. Widzisz nie jest to wskazane. Dostaniesz leki może one coś pomogą. Życze zdrowia. Trzymaj się.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-07-16, 14:08   #4290
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
ładnie wyglądasz mimo ze mówisz ze taaaka wielka jesteś.całkiem zgrabnie. hmmm ja tez musze sprawdzic czy sie pomieszcze w pizamy.
kochana ważę 80 kilo przy wzroście 160 wiec pomyśl, na zdjęciach naprawde faktycznie wyglądam jak laska
\
mimo wszytsko dziękuję

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości