|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
A ja sie biorę za robienie szarlotki a jutro zrobię Shreka
![]() ![]() ![]() Kolczyki Ja nie wyobrażam sobie takiego niemowlaczka z kolczykami. Jakos mi nie pasuje taka biżuteria u takiego maleństwa. Ja mialam przebijane po komuni bo dostalam kolczyki i zapewne tak samo zrobię ze swoją córą jesli bedzie chciała ![]() Ja tez codziennie rano wchodzę, zeby sprawdzić czy któraś urodziła ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gotowa babka, miesa, które sie peklowały tydzień, zurek w połowie, więc na dzisiaj koniec ![]() Mam dokładnie miesiąc do TP i za 2 tygodnie mogę rodzić ![]() Kolczyków nie będe robic mojej starszej na razie- jak mi kiedys będzie marudziła, że chce, to pójdziemy do kosmetyczki. Wiecie, że Hiszpanki przekłuwaja uszy dziewczynkom w 2-3 miesiącu- to u nich zupełnie normalne i im więcej dziewczynka (taka mikro) nosi bizuterii, tym lepiej. Z Leonem nie będzie tego problemu. kejka- w sumie dobrze, że teściowa jest jeszcze troche zorientowana w sytuacji, ze poprosiła syna o przewiezienie do szpitala. Gorzej byłoby, gdyby nie miała w swoje zachowanie zupełnie wglądu. I tak trzymam za WAs kciuki, bo to nie ułaywia zycia jeszcze w tak trudnym dla Was czasie. Sny- pobijacie rekordy w wydziwianiu. Mi sie natomiast sniło, że jechalismy na poród i mielismy zostawic starsza u opiekunki. czekalismy az Emilka zaśnie, a ona na złośc nie chciała i wychodziła z piwnicy przez okno ![]() Rozsztep mięsni: Miałam w pierwszej ciązy i dopóki sie nie zszedł, to ćwiczyłam TYLKO SKOŚNE brzuszki, a nie na proste brzucha. Mięśnie zeszły sie całkowicie. Trwało to ok. 6-7 miesięcy i dopiero po tym czasie poszłam na zajęcia grupowe typu crossfit, bo z rozstepem musiałabym omijac połowe ćwiczeń. Teraz uważam, żeby odpowiednio wstawać i nie przeciążąc brzucha, ale jak będzie, to zobaczę po- licze sie z tym, że będzie ![]() Kciuki za dwupaki w szpitalach ![]() ![]()
![]() |
#4263 |
Wtajemniczenie
|
Trisdom...niestety tylko do szpitala normalnego, na miejsu, w ktorym spedzila noc. Teraz ja tocze boj o to zeby zawiezli ja na "dziekanke" do Gniezna...bo nagle jej sie odwidzialo. A wiesz dlaczego? " bo Robert (maz) wykorzysta to pozniej w sadzie"....skrajna nieodpowiedzialnosc. Bog mi swiadkiem, ze ja ze strachu o zycie i zdrowie wlasnej mamy, zawiozlabym ją siła do szpitala.
#4264 |
Rozeznanie
|
Patryska golden retriever a one lubią miec popsute stawy
![]() Tez zaczynam buszowanie w kuchni ![]() ![]() No i jeszcze pranie.. ![]() Rozstęp mięśni Nastraszylyscie mnie i czytam teraz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
OMG tyle czekac na ktg paranoja
![]() PYTANIE CZY MOGE STOSOWAĆ BALSAM Z NIVEA Q 1O MAM SKÓRE JAK WAŻ... A OLIWKA ODPADA W SZPITALU NO BO WIECIE DLA BEZPIECZEŃSTWA ZEBY SIE NIE POŚLIZNĄĆ. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
masz swiadomosc zagrozenia takiego załamania psychicznego i racjonalnie myślisz a Twój maż i szwagier nie myslą czeźwo tylko emocjami. Ja popieram Cie w tym co napisałaś również bym tak zrobiła.
Nasz wielki cud ![]() ![]() ![]() Edytowane przez GGI Czas edycji: 2016-03-25 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
No tak, tu cisza i zadna nie rodzi
![]() ![]()
#4267 |
Wtajemniczenie
|
GGI z tego co pamietam to ktoras z dziewczyn pisala tutaj, ze zakazane ze wzgledu na to ze Q10 ma za zadanie napinanie i ujedrnianie skory, a w ciazy trzeba ja uelastyczniac, zeby sie mogla rozciagac
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- GGI podswiadomie sie denerwuje, bo chodzi mi o mojego meza. I tak na prawde moje rady dla Nich sa tylko i wylacznie po to, zeby nie zalowali ze nic nie zrobili, jak juz bedzie za pozno. Ja mam do tego dystans, na prawde... potrafie chociaz troszke wylaczyc sie z uczuc w takich sytuacjach, bo piszac magisterke chyba umarlabym z respondentami w placzu. Trzeba myslec trzezwo...ale ja za Nich tego nie zrobie.
#4268 |
Zakorzenienie
|
Velika dlaczego mniej kasy masz? Przeciez platne 100% jest na L4?
Patryska ![]() Mój raz mi wlozyl palec do nosa bo jakos nie wiem łapał cos ręką ![]() WYNIKI BADAŃ Kurde jakies kijowe mam ![]() Znów bakterie w moczu Liczne nablonki płaskie, leukocyty wykryto, bakterie liczne ![]() Ale najbardziej sie przestraszyłam bo cos takiego mam: CRP 3,89 > 3 - wysokie ryzyko wystąpienia choroby sercowo naczyniowej WTF ? Hemo mi cos wzrosła- 11,9 - ale więcej to ja ani razu nie miałam heh, zreszta przed ciąża miałam 12,5 jako moja normę. W każdym razie : Co to jest to CRP? W ogóle z moczu wynika jakbym chora byla?
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj duuuuużo ![]() ![]() dobra to jaki balsam kupic?
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
Kopycio ja mam labladorke i tez podobno mają problemy ze stawami. . No ale miejmy nadzieję że Twój poprostu źle staną.
#4271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezu, ten Twój chłop to na śnie niebezpieczny ![]() Kurcze całe szczęscie że nie w brzuch ja pierdykam!!! ![]() Cytat:
Mnie choroba chyba bierze ![]() Czuje sie jak przejechana walcem, ciompa z nosa leci i ogólne samopoczucie niefajne. Rodzice mają dzisiaj przyjśc i akurat dzisiaj musze sie tak czuć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Wtajemniczenie
|
GGI to na rece i nogi bym walnela Q10, mysle ze on nie jest "zakazany"
![]() Poli CRP mowi o jakims stanie zapalnym w oranizmie, ale to niskie masz wiec raczej niz powaznego. Zapytaj na fejsi Hani ![]() Iwoncia zdrowka ![]()
#4273 | ||||||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie widzę większych przeciwskazań, tym bardziej że to końcówka ciąży - skład jest taki sobie, bo parafina, ale ogólnie nie ma nic niebezpiecznego. Tego Q10 to tam za wiele nie ma, i przez tak krótki czas na pewno nic napinającego nie zrobi ![]() ![]() Byłam w Kauflandzie - co za tłumy już ![]() ![]() Ale jakiej sytuacji byłam świadkiem: pakuję się za kasami do reklamówek, i kątem oka widzę, że dwóch panów podchodzi do babki z dzieckiem w wieku 4-5 lat. Oni byli bardzo dyskretni i cicho mówili, więc dopiero z jej reakcji wywnioskowałam co się stało. Otóż to była ochrona - tajniak i szef ochrony, a pani dała w sklepie dziecku cukierka z półki. I wiecie - ona oburzona i zdziwiona czego oni od niej chcą, bo PRZECIEŻ TO BYŁ JEDEN CUKIEREK! Oni dalej spokojnie jej coś tłumaczą - usłyszałam tylko ,,wie pani ale my przez takie kradzieże mamy duże straty", i gestem zaprosili ją do wyjścia. A ta z prychnięciem ,,no dobrze, to już zapłacę za tego cukierka" i oni idą do wyjścia, a ta za nimi w tempie żółwia i jeszcze po drodze przystawała sobie i oglądała co jest w sklepikach ![]() Wzór cnót dla dziecka ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-03-25 o 13:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę jej głowy zawracać takimi pierdółkami, i tak mam wizytę we wtorek wiec do wtorku nic nie zrobie ![]() chciałam tylko wiedzieć czy to chodzi o tą chorobę sercową co tam na wyniku pisze ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
W sumie ostatnio ciągle bym spała i jestem taka zmęczona - zwalam to na 3 trymestr, ale może faktycznie organizm osłabiony przez infekcje jakąś. No nic... do wtorku już poczekam i się dowiem więcej Dzięki! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Winter is coming
|
Poli mniej kasy, bo liczą średnią z 12 miesięcy. A ja na cóż miałam trochę kombinowania z umową ;] no ale trudno, jakoś przeboleję.
moja gin się nie przejmowała bakteriami, ja też nie, raz były innym razem nie. A nie brałam żadnych leków. Ale to crp to warto skonsultować Ineso masakra, co za baba ![]() mnie dzisiaj pani chciała przepuścić w kolejce. Ale podziękowałam, bo była krótka ![]() btw mam nową zachciankę - brzoskwinie w puszce ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-25 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
Ineso nie raz bylam swiadkiem jak ludzie dawali dzieciom bulki w sklepie za ktore pozniej nie placili. Albo jak baba byla oburzona w Lidlu ze ja ochrona zgarnela bo zjadla jedna mandarynke i z tekstem " a jak mam kupic skoro niw mam jak sprobowac"??? Hahaha
![]()
#4277 |
Zadomowienie
|
Tak miałam dwa razy magnez w kroplowce dozylnie.
Dziś mam już 36+ 2 dni. Edytowane przez patulinka94 Czas edycji: 2016-03-25 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
Hejka Polinezyjka ja ostatnio miałam crp 9.4 teraz spadło do 8.3 więc Twoje to niskie .
Ja już szarlotkę zrobiłam teraz będę kończyć masę do cycki murzynki i jeszcze sernik mi zostaje i z ciast tyle jakieś jaja do koszyczka trzeba pomalować ale chyba w łupinach z cebuli bo barwników zapomniałam kupić. I od rana cieknie mi z nosa .... ech
#4279 |
Zakorzenienie
|
napisałam wiadomoscw klubie!!!!!!!!! PILNE
#4280 |
Rozeznanie
|
My z rana na zakupy pojechaliśmy, potem obiad na mieście z okazji 40 tc
![]() ![]() Teraz by wypadało trochę domek ogarnąć ![]()
#4281 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez sie zdziwiłam, bo moja średnia wypadała duzo wyższa. Co sie okazało to jednak cos tam potrącają.. Boje sie tych 80% na macierzynskim ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super jest też biolaven ale tu może być problem żeby stacjonarnie dostać. Ostatnio się zdziwiłam ze można go kupić w Auchan ☺ Cytat:
Ogarnęłam razem z mężem mieszaknie, zrobiliśmy zakupy i juz w sumie możemy świętować. Jeszcze tylko sałatki zrobimy no i żurek ale to jutro. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Co chwile sobie przerwę robie, jak zostanie cos z placków to zamroze i będzie w sam raz jak ktos przyjedzie gdy juz maly będzie. Zeobie jeszcze 2 salatki dzisiaj wieczorem, a jutro tylko jakoes mięsko zamarynuje. Bardziej to z nudów robie niż dla samej przyjemnosci
![]()
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Poli dziewczyno Twoje CRP jest bardzo dobre!!! Nie wymyślaj
![]() Ja pomagam w kuchni w miarę możliwości, ale bardziej leniuchuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż , dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
Udanego pieczenia ! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Rozeznanie
|
Jupiiiiii!Nowy maluszek na pokładzie!Gratki Cloche!Piękna córka!
3.09.2010- pierwsza randka ![]() 1.01.2014- zaręczyny 1.08.2014- ślub ![]() 3.08.2015- dwie kreski 10.04.2016- dzidzia ![]() Edytowane przez a_g_ata Czas edycji: 2016-03-25 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Mama Land
|
Info o naszym nowym wątkowym Maluszku już na pierwszej stronie :róża:
Cloche - serdeczne gratulacje ![]()
#4288 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Podium zapełnione, gratuluję mamusi i małej Nince ![]()
#4290 |
Zakorzenienie
|
Jej ale mi się dziś płacze no masakra z tymi hormonami
![]() Cloche to przez tą Twoją ślicznotkę tak się marzę jak małe dziecko ![]() Gratuluję tak bardzo bardzo bardzo ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.