|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
A ja sie biorę za robienie szarlotki a jutro zrobię Shreka
nigdy o tym cieście nie słyszałam ale zaintrygowalyscie mnie tym ciastem i jak w necie sprawdziłam to mi sie spodobało bo lubię wszystko co ma galaretkę wiec mam nadzieje ze moj jutrzejszy debiut bedzie udany Kolczyki Ja nie wyobrażam sobie takiego niemowlaczka z kolczykami. Jakos mi nie pasuje taka biżuteria u takiego maleństwa. Ja mialam przebijane po komuni bo dostalam kolczyki i zapewne tak samo zrobię ze swoją córą jesli bedzie chciała Ja tez codziennie rano wchodzę, zeby sprawdzić czy któraś urodziła a my dalej sie dzielnie trzymamy i aby sobie okazji do porodów szukamy najpierw była pełnia a teraz kolejny bedzie Lany Poniedziałek a jak to nie poskutkuje to potem moze prima aprilisowe niespodzianki beda?
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gotowa babka, miesa, które sie peklowały tydzień, zurek w połowie, więc na dzisiaj koniec ![]() Mam dokładnie miesiąc do TP i za 2 tygodnie mogę rodzić ![]() Kolczyków nie będe robic mojej starszej na razie- jak mi kiedys będzie marudziła, że chce, to pójdziemy do kosmetyczki. Wiecie, że Hiszpanki przekłuwaja uszy dziewczynkom w 2-3 miesiącu- to u nich zupełnie normalne i im więcej dziewczynka (taka mikro) nosi bizuterii, tym lepiej. Z Leonem nie będzie tego problemu. kejka- w sumie dobrze, że teściowa jest jeszcze troche zorientowana w sytuacji, ze poprosiła syna o przewiezienie do szpitala. Gorzej byłoby, gdyby nie miała w swoje zachowanie zupełnie wglądu. I tak trzymam za WAs kciuki, bo to nie ułaywia zycia jeszcze w tak trudnym dla Was czasie. Sny- pobijacie rekordy w wydziwianiu. Mi sie natomiast sniło, że jechalismy na poród i mielismy zostawic starsza u opiekunki. czekalismy az Emilka zaśnie, a ona na złośc nie chciała i wychodziła z piwnicy przez okno Rozsztep mięsni: Miałam w pierwszej ciązy i dopóki sie nie zszedł, to ćwiczyłam TYLKO SKOŚNE brzuszki, a nie na proste brzucha. Mięśnie zeszły sie całkowicie. Trwało to ok. 6-7 miesięcy i dopiero po tym czasie poszłam na zajęcia grupowe typu crossfit, bo z rozstepem musiałabym omijac połowe ćwiczeń. Teraz uważam, żeby odpowiednio wstawać i nie przeciążąc brzucha, ale jak będzie, to zobaczę po- licze sie z tym, że będzie ![]() Kciuki za dwupaki w szpitalach ![]()
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
Trisdom...niestety tylko do szpitala normalnego, na miejsu, w ktorym spedzila noc. Teraz ja tocze boj o to zeby zawiezli ja na "dziekanke" do Gniezna...bo nagle jej sie odwidzialo. A wiesz dlaczego? " bo Robert (maz) wykorzysta to pozniej w sadzie"....skrajna nieodpowiedzialnosc. Bog mi swiadkiem, ze ja ze strachu o zycie i zdrowie wlasnej mamy, zawiozlabym ją siła do szpitala.
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
Patryska golden retriever a one lubią miec popsute stawy
teraz byłam z nia na dworzu i biegała normalnie..Tez zaczynam buszowanie w kuchni musze ryby usmażyć dla meza, potem pomalować jaja, zrobic babę i beze do malinowej chmury No i jeszcze pranie.. ![]() Rozstęp mięśni Nastraszylyscie mnie i czytam teraz w ogole o tym nie słyszałam. To nie jest normalne ze one sie rozchodzą? Przeciez musi byc miejsce dla bobasa.. Teraz na pilnowanie sie troche za pozno.. Najwyzej jak mnie to bardzo dopadnie to skonsultuje sie ze znajoma fizjoterapeutka i omówię plan działania. Lubiłam Swój brzuch
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
OMG tyle czekac na ktg paranoja
PYTANIE CZY MOGE STOSOWAĆ BALSAM Z NIVEA Q 1O MAM SKÓRE JAK WAŻ... A OLIWKA ODPADA W SZPITALU NO BO WIECIE DLA BEZPIECZEŃSTWA ZEBY SIE NIE POŚLIZNĄĆ. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
masz swiadomosc zagrozenia takiego załamania psychicznego i racjonalnie myślisz a Twój maż i szwagier nie myslą czeźwo tylko emocjami. Ja popieram Cie w tym co napisałaś również bym tak zrobiła.
Edytowane przez GGI Czas edycji: 2016-03-25 o 14:05 |
|
|
|
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
No tak, tu cisza i zadna nie rodzi
ja od rana sie krzatam, troche ogarnelam, uszykowalam juz ciasto na makowca, chlodzi sie w zamrażalce, za chwile biore sie za sernika z brzoskwiniami, musialam zrobic sobie przerwę bo znowu plecy i zebra wysiadły, a przy okazji liczę ruchy, bo jak tylko odpoczywam to Igor jeździ czymś pod skora
|
#4267 |
|
Wtajemniczenie
|
GGI z tego co pamietam to ktoras z dziewczyn pisala tutaj, ze zakazane ze wzgledu na to ze Q10 ma za zadanie napinanie i ujedrnianie skory, a w ciazy trzeba ja uelastyczniac, zeby sie mogla rozciagac
tak to zapamietalam... a ile Ty tej oliwki wylewasz na siebie ze sie boisz poslizgnac? posmaruj sie na lezaco i pasi![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- GGI podswiadomie sie denerwuje, bo chodzi mi o mojego meza. I tak na prawde moje rady dla Nich sa tylko i wylacznie po to, zeby nie zalowali ze nic nie zrobili, jak juz bedzie za pozno. Ja mam do tego dystans, na prawde... potrafie chociaz troszke wylaczyc sie z uczuc w takich sytuacjach, bo piszac magisterke chyba umarlabym z respondentami w placzu. Trzeba myslec trzezwo...ale ja za Nich tego nie zrobie.
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Velika dlaczego mniej kasy masz? Przeciez platne 100% jest na L4?
Patryska hahahahMój raz mi wlozyl palec do nosa bo jakos nie wiem łapał cos ręką ![]() WYNIKI BADAŃ Kurde jakies kijowe mam ![]() Znów bakterie w moczu Liczne nablonki płaskie, leukocyty wykryto, bakterie liczne ![]() Ale najbardziej sie przestraszyłam bo cos takiego mam: CRP 3,89 > 3 - wysokie ryzyko wystąpienia choroby sercowo naczyniowej WTF ? Hemo mi cos wzrosła- 11,9 - ale więcej to ja ani razu nie miałam heh, zreszta przed ciąża miałam 12,5 jako moja normę. W każdym razie : Co to jest to CRP? W ogóle z moczu wynika jakbym chora byla?
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj duuuuużo lubie dobry poślizgdobra to jaki balsam kupic?
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
Kopycio ja mam labladorke i tez podobno mają problemy ze stawami. . No ale miejmy nadzieję że Twój poprostu źle staną.
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezu, ten Twój chłop to na śnie niebezpieczny ![]() Kurcze całe szczęscie że nie w brzuch ja pierdykam!!! Cytat:
Mnie choroba chyba bierze ![]() Czuje sie jak przejechana walcem, ciompa z nosa leci i ogólne samopoczucie niefajne. Rodzice mają dzisiaj przyjśc i akurat dzisiaj musze sie tak czuć. |
||
|
|
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
GGI to na rece i nogi bym walnela Q10, mysle ze on nie jest "zakazany"
![]() Poli CRP mowi o jakims stanie zapalnym w oranizmie, ale to niskie masz wiec raczej niz powaznego. Zapytaj na fejsi Hani ![]() Iwoncia zdrowka ️
|
#4273 | ||||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ale z opisu Anastazji wynikało, że to coś większego, skoro ją zaniepokoiło - ja miałam taką samą reakcję jak to zobaczyłam.Cytat:
Tylko jak my się poznamy? Bo Ty chyba koszuli z sercem nie masz? I ja też![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie widzę większych przeciwskazań, tym bardziej że to końcówka ciąży - skład jest taki sobie, bo parafina, ale ogólnie nie ma nic niebezpiecznego. Tego Q10 to tam za wiele nie ma, i przez tak krótki czas na pewno nic napinającego nie zrobi A czemu to? lubisz? Bo jak chodzi o jakikolwiek balsam dobrze wchłaniający to polecam Alterrę z granatem z Rossmanna - piękny skład, odżywczy a przy tym lekkiByłam w Kauflandzie - co za tłumy już Zakupiłam sobie monte na deser - wieki nie jadłamAle jakiej sytuacji byłam świadkiem: pakuję się za kasami do reklamówek, i kątem oka widzę, że dwóch panów podchodzi do babki z dzieckiem w wieku 4-5 lat. Oni byli bardzo dyskretni i cicho mówili, więc dopiero z jej reakcji wywnioskowałam co się stało. Otóż to była ochrona - tajniak i szef ochrony, a pani dała w sklepie dziecku cukierka z półki. I wiecie - ona oburzona i zdziwiona czego oni od niej chcą, bo PRZECIEŻ TO BYŁ JEDEN CUKIEREK! Oni dalej spokojnie jej coś tłumaczą - usłyszałam tylko ,,wie pani ale my przez takie kradzieże mamy duże straty", i gestem zaprosili ją do wyjścia. A ta z prychnięciem ,,no dobrze, to już zapłacę za tego cukierka" i oni idą do wyjścia, a ta za nimi w tempie żółwia i jeszcze po drodze przystawała sobie i oglądała co jest w sklepikach ![]() Wzór cnót dla dziecka ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-03-25 o 14:34 |
||||||
|
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę jej głowy zawracać takimi pierdółkami, i tak mam wizytę we wtorek wiec do wtorku nic nie zrobie ![]() chciałam tylko wiedzieć czy to chodzi o tą chorobę sercową co tam na wyniku pisze ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
W sumie ostatnio ciągle bym spała i jestem taka zmęczona - zwalam to na 3 trymestr, ale może faktycznie organizm osłabiony przez infekcje jakąś. No nic... do wtorku już poczekam i się dowiem więcej Dzięki!
|
|
|
#4275 |
|
Winter is coming
|
Poli mniej kasy, bo liczą średnią z 12 miesięcy. A ja na cóż miałam trochę kombinowania z umową ;] no ale trudno, jakoś przeboleję.
moja gin się nie przejmowała bakteriami, ja też nie, raz były innym razem nie. A nie brałam żadnych leków. Ale to crp to warto skonsultować Ineso masakra, co za baba mnie dzisiaj pani chciała przepuścić w kolejce. Ale podziękowałam, bo była krótka niemniej jednak miło.btw mam nową zachciankę - brzoskwinie w puszce
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-25 o 14:59 |
|
|
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso nie raz bylam swiadkiem jak ludzie dawali dzieciom bulki w sklepie za ktore pozniej nie placili. Albo jak baba byla oburzona w Lidlu ze ja ochrona zgarnela bo zjadla jedna mandarynke i z tekstem " a jak mam kupic skoro niw mam jak sprobowac"??? Hahaha
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
Tak miałam dwa razy magnez w kroplowce dozylnie.
Dziś mam już 36+ 2 dni. Edytowane przez patulinka94 Czas edycji: 2016-03-25 o 15:25 |
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Polinezyjka ja ostatnio miałam crp 9.4 teraz spadło do 8.3 więc Twoje to niskie .
Ja już szarlotkę zrobiłam teraz będę kończyć masę do cycki murzynki i jeszcze sernik mi zostaje i z ciast tyle jakieś jaja do koszyczka trzeba pomalować ale chyba w łupinach z cebuli bo barwników zapomniałam kupić. I od rana cieknie mi z nosa .... ech
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam wiadomoscw klubie!!!!!!!!! PILNE
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
My z rana na zakupy pojechaliśmy, potem obiad na mieście z okazji 40 tc
spacer po parku zdrojowym i posiedzieliśmy w inhalatorium ![]() Teraz by wypadało trochę domek ogarnąć
|
#4281 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam za nia kciuki ta dysplazja jest podobno dziedziczna, jak była mała to ja badaliśmy i wyszło ze jest wolna od tego. Ale to tez nie wyklucza, ze moze sie potem przypaletac, a ja mam duzo schodów i mało dywanów, wiec ciagle sie ślizga..ehhCytat:
![]() Ja tez sie zdziwiłam, bo moja średnia wypadała duzo wyższa. Co sie okazało to jednak cos tam potrącają.. Boje sie tych 80% na macierzynskim ![]() Cytat:
moze pare razy sie zdarzyło ze dziecko jadło bule w sklepie, ale zawsze rodzicie płacili przy kasie. Jacyś uczciwi mnie otaczaja nie wyobrażam sobie wziac czegoś zjesc i nie zapłacić. Dopiero niedawno jak byłam w sklepie i tak mi sie chciało pic, a ze zakupy długie to otworzyłam butle i sie napiłam i tak mi było glupio oczywiscie zapłaciłam a nie podmieniłam na nowa
|
|||
|
|
|
#4282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super jest też biolaven ale tu może być problem żeby stacjonarnie dostać. Ostatnio się zdziwiłam ze można go kupić w Auchan ☺ Cytat:
Ogarnęłam razem z mężem mieszaknie, zrobiliśmy zakupy i juz w sumie możemy świętować. Jeszcze tylko sałatki zrobimy no i żurek ale to jutro. |
||
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Co chwile sobie przerwę robie, jak zostanie cos z placków to zamroze i będzie w sam raz jak ktos przyjedzie gdy juz maly będzie. Zeobie jeszcze 2 salatki dzisiaj wieczorem, a jutro tylko jakoes mięsko zamarynuje. Bardziej to z nudów robie niż dla samej przyjemnosci
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Poli dziewczyno Twoje CRP jest bardzo dobre!!! Nie wymyślaj
![]() Ja pomagam w kuchni w miarę możliwości, ale bardziej leniuchuję
|
|
|
|
#4285 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż , dobrze wiedzieć Cytat:
Udanego pieczenia ! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4286 |
|
Rozeznanie
|
Jupiiiiii!Nowy maluszek na pokładzie!Gratki Cloche!Piękna córka!
3.09.2010- pierwsza randka 1.01.2014- zaręczyny 1.08.2014- ślub ![]() 3.08.2015- dwie kreski 10.04.2016- dzidzia Edytowane przez a_g_ata Czas edycji: 2016-03-25 o 16:41 |
|
|
|
#4287 |
|
Mama Land
|
Info o naszym nowym wątkowym Maluszku już na pierwszej stronie :róża:
Cloche - serdeczne gratulacje
|
#4288 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zadomowienie
|
Podium zapełnione, gratuluję mamusi i małej Nince
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Jej ale mi się dziś płacze no masakra z tymi hormonami
![]() Cloche to przez tą Twoją ślicznotkę tak się marzę jak małe dziecko Gratuluję tak bardzo bardzo bardzo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

nigdy o tym cieście nie słyszałam ale zaintrygowalyscie mnie tym ciastem i jak w necie sprawdziłam to mi sie spodobało bo lubię wszystko co ma galaretkę 

dziewczyny pewnie gotuja, prasuja, sprzataja...ale na pewno nie rodza

teraz byłam z nia na dworzu i biegała normalnie..
musze ryby usmażyć dla meza, potem pomalować jaja, zrobic babę i beze do malinowej chmury

w ogole o tym nie słyszałam. To nie jest normalne ze one sie rozchodzą? Przeciez musi byc miejsce dla bobasa.. Teraz na pilnowanie sie troche za pozno.. Najwyzej jak mnie to bardzo dopadnie to skonsultuje sie ze znajoma fizjoterapeutka i omówię plan działania. Lubiłam Swój brzuch

hahahah

️
W miejscu w którym idzie mi linea nigra leciutko się skóra podnosi
Tylko jak my się poznamy? Bo Ty chyba koszuli z sercem nie masz? I ja też
Zakupiłam sobie monte na deser - wieki nie jadłam

trzymam za nia kciuki
oczywiscie zapłaciłam a nie podmieniłam na nowa