Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-25, 12:36   #4261
HappyGirl888
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

A ja sie biorę za robienie szarlotki a jutro zrobię Shreka nigdy o tym cieście nie słyszałam ale zaintrygowalyscie mnie tym ciastem i jak w necie sprawdziłam to mi sie spodobało bo lubię wszystko co ma galaretkę wiec mam nadzieje ze moj jutrzejszy debiut bedzie udany

Kolczyki
Ja nie wyobrażam sobie takiego niemowlaczka z kolczykami. Jakos mi nie pasuje taka biżuteria u takiego maleństwa. Ja mialam przebijane po komuni bo dostalam kolczyki i zapewne tak samo zrobię ze swoją córą jesli bedzie chciała

Ja tez codziennie rano wchodzę, zeby sprawdzić czy któraś urodziła a my dalej sie dzielnie trzymamy i aby sobie okazji do porodów szukamy najpierw była pełnia a teraz kolejny bedzie Lany Poniedziałek a jak to nie poskutkuje to potem moze prima aprilisowe niespodzianki beda?
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 12:48   #4262
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Patulinka tez sie zastanawiam dlaczego tu taka cisza .... dziewczyny pewnie gotuja, prasuja, sprzataja...ale na pewno nie rodza
No własnie od rana utknęłam w kuchni, porobiłam wycinanki z papieru z Emilka, a teraz, mimo deszczu, mat wział dziecko na spacer, żeby przysneła, wiec usiadłam do kompa.
Gotowa babka, miesa, które sie peklowały tydzień, zurek w połowie, więc na dzisiaj koniec

Mam dokładnie miesiąc do TP i za 2 tygodnie mogę rodzić

Kolczyków nie będe robic mojej starszej na razie- jak mi kiedys będzie marudziła, że chce, to pójdziemy do kosmetyczki. Wiecie, że Hiszpanki przekłuwaja uszy dziewczynkom w 2-3 miesiącu- to u nich zupełnie normalne i im więcej dziewczynka (taka mikro) nosi bizuterii, tym lepiej.
Z Leonem nie będzie tego problemu.

kejka- w sumie dobrze, że teściowa jest jeszcze troche zorientowana w sytuacji, ze poprosiła syna o przewiezienie do szpitala. Gorzej byłoby, gdyby nie miała w swoje zachowanie zupełnie wglądu. I tak trzymam za WAs kciuki, bo to nie ułaywia zycia jeszcze w tak trudnym dla Was czasie.

Sny- pobijacie rekordy w wydziwianiu.
Mi sie natomiast sniło, że jechalismy na poród i mielismy zostawic starsza u opiekunki. czekalismy az Emilka zaśnie, a ona na złośc nie chciała i wychodziła z piwnicy przez okno O porodzie w efekcie w śnie zapomniałam a potem sie obudziłam.

Rozsztep mięsni:
Miałam w pierwszej ciązy i dopóki sie nie zszedł, to ćwiczyłam TYLKO SKOŚNE brzuszki, a nie na proste brzucha. Mięśnie zeszły sie całkowicie. Trwało to ok. 6-7 miesięcy i dopiero po tym czasie poszłam na zajęcia grupowe typu crossfit, bo z rozstepem musiałabym omijac połowe ćwiczeń.
Teraz uważam, żeby odpowiednio wstawać i nie przeciążąc brzucha, ale jak będzie, to zobaczę po- licze sie z tym, że będzie

Kciuki za dwupaki w szpitalach
Stary 2016-03-25, 12:56   #4263
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Trisdom...niestety tylko do szpitala normalnego, na miejsu, w ktorym spedzila noc. Teraz ja tocze boj o to zeby zawiezli ja na "dziekanke" do Gniezna...bo nagle jej sie odwidzialo. A wiesz dlaczego? " bo Robert (maz) wykorzysta to pozniej w sadzie"....skrajna nieodpowiedzialnosc. Bog mi swiadkiem, ze ja ze strachu o zycie i zdrowie wlasnej mamy, zawiozlabym ją siła do szpitala.

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:01   #4264
kopycio
Rozeznanie

Patryska golden retriever a one lubią miec popsute stawy teraz byłam z nia na dworzu i biegała normalnie..

Tez zaczynam buszowanie w kuchni musze ryby usmażyć dla meza, potem pomalować jaja, zrobic babę i beze do malinowej chmury
No i jeszcze pranie..

Rozstęp mięśni
Nastraszylyscie mnie i czytam teraz w ogole o tym nie słyszałam. To nie jest normalne ze one sie rozchodzą? Przeciez musi byc miejsce dla bobasa.. Teraz na pilnowanie sie troche za pozno.. Najwyzej jak mnie to bardzo dopadnie to skonsultuje sie ze znajoma fizjoterapeutka i omówię plan działania. Lubiłam Swój brzuch
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:12   #4265
GGI
Zakorzenienie

OMG tyle czekac na ktg paranoja dupa by mi odpadła

PYTANIE
CZY MOGE STOSOWAĆ BALSAM Z NIVEA Q 1O MAM SKÓRE JAK WAŻ... A OLIWKA ODPADA W SZPITALU NO BO WIECIE DLA BEZPIECZEŃSTWA ZEBY SIE NIE POŚLIZNĄĆ.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Trisdom...niestety tylko do szpitala normalnego, na miejsu, w ktorym spedzila noc. Teraz ja tocze boj o to zeby zawiezli ja na "dziekanke" do Gniezna...bo nagle jej sie odwidzialo. A wiesz dlaczego? " bo Robert (maz) wykorzysta to pozniej w sadzie"....skrajna nieodpowiedzialnosc. Bog mi swiadkiem, ze ja ze strachu o zycie i zdrowie wlasnej mamy, zawiozlabym ją siła do szpitala.
TY KOCHANA NIE DENERWÓJ SIE!
masz swiadomosc zagrozenia takiego załamania psychicznego i racjonalnie myślisz a Twój maż i szwagier nie myslą czeźwo tylko emocjami. Ja popieram Cie w tym co napisałaś również bym tak zrobiła.

Edytowane przez GGI
Czas edycji: 2016-03-25 o 13:05
GGI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:12   #4266
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

No tak, tu cisza i zadna nie rodzi ja od rana sie krzatam, troche ogarnelam, uszykowalam juz ciasto na makowca, chlodzi sie w zamrażalce, za chwile biore sie za sernika z brzoskwiniami, musialam zrobic sobie przerwę bo znowu plecy i zebra wysiadły, a przy okazji liczę ruchy, bo jak tylko odpoczywam to Igor jeździ czymś pod skora
Stary 2016-03-25, 13:16   #4267
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

GGI z tego co pamietam to ktoras z dziewczyn pisala tutaj, ze zakazane ze wzgledu na to ze Q10 ma za zadanie napinanie i ujedrnianie skory, a w ciazy trzeba ja uelastyczniac, zeby sie mogla rozciagac tak to zapamietalam... a ile Ty tej oliwki wylewasz na siebie ze sie boisz poslizgnac? posmaruj sie na lezaco i pasi

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

GGI podswiadomie sie denerwuje, bo chodzi mi o mojego meza. I tak na prawde moje rady dla Nich sa tylko i wylacznie po to, zeby nie zalowali ze nic nie zrobili, jak juz bedzie za pozno. Ja mam do tego dystans, na prawde... potrafie chociaz troszke wylaczyc sie z uczuc w takich sytuacjach, bo piszac magisterke chyba umarlabym z respondentami w placzu. Trzeba myslec trzezwo...ale ja za Nich tego nie zrobie.

Mikołaj <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-25, 13:16   #4268
Polinezyjka
Zakorzenienie

Velika dlaczego mniej kasy masz? Przeciez platne 100% jest na L4?

Patryska hahahah

Mój raz mi wlozyl palec do nosa bo jakos nie wiem łapał cos ręką

WYNIKI BADAŃ

Kurde jakies kijowe mam

Znów bakterie w moczu

Liczne nablonki płaskie, leukocyty wykryto, bakterie liczne

Ale najbardziej sie przestraszyłam bo cos takiego mam:

CRP 3,89

> 3 - wysokie ryzyko wystąpienia choroby sercowo naczyniowej

WTF ?

Hemo mi cos wzrosła- 11,9 - ale więcej to ja ani razu nie miałam heh, zreszta przed ciąża miałam 12,5 jako moja normę.

W każdym razie : Co to jest to CRP?

W ogóle z moczu wynika jakbym chora byla?
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:18   #4269
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
GGI z tego co pamietam to ktoras z dziewczyn pisala tutaj, ze zakazane ze wzgledu na to ze Q10 ma za zadanie napinanie i ujedrnianie skory, a w ciazy trzeba ja uelastyczniac, zeby sie mogla rozciagac tak to zapamietalam... a ile Ty tej oliwki wylewasz na siebie ze sie boisz poslizgnac? posmaruj sie na lezaco i pasi

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

GGI podswiadomie sie denerwuje, bo chodzi mi o mojego meza. I tak na prawde moje rady dla Nich sa tylko i wylacznie po to, zeby nie zalowali ze nic nie zrobili, jak juz bedzie za pozno. Ja mam do tego dystans, na prawde... potrafie chociaz troszke wylaczyc sie z uczuc w takich sytuacjach, bo piszac magisterke chyba umarlabym z respondentami w placzu. Trzeba myslec trzezwo...ale ja za Nich tego nie zrobie.
do brzuchola i piersi mam krem dla maM W CIAZY...... tylko resztki i szkoda mi go a nogi rece myslalam o zwyklym balsamie.

oj duuuuużo lubie dobry poślizg
dobra to jaki balsam kupic?
Stary 2016-03-25, 13:20   #4270
patryska0804
Zadomowienie

Kopycio ja mam labladorke i tez podobno mają problemy ze stawami. . No ale miejmy nadzieję że Twój poprostu źle staną.

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:20   #4271
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Iwoncia ale jak masz cc to nie ma się czego bać

Sen
Dostałam dzisiaj w gębę od męża i to nie z placka a z pięści! 2 razy! Kurde coś mu się śniło ze się bił jak 3 raz leciała reka w moim kierunku to się akurat obudziłam i odsunelam
Nawet pytałam gina czy na pewno robimy bo zeszłam z fotela i sie ubrałam a on do mnie że zapomnieliśmy pobrać

Jezu, ten Twój chłop to na śnie niebezpieczny
Kurcze całe szczęscie że nie w brzuch ja pierdykam!!!

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Jeszcze bym zrozumiała, gdyby to miało być na czczo, dlatego tak rano, ale nie....
Cholera, a ja nie dopytałam czy na czczo mam być, ale raczej nie bo by mi powiedział CHYBA...

Mnie choroba chyba bierze
Czuje sie jak przejechana walcem, ciompa z nosa leci i ogólne samopoczucie niefajne.
Rodzice mają dzisiaj przyjśc i akurat dzisiaj musze sie tak czuć.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:30   #4272
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

GGI to na rece i nogi bym walnela Q10, mysle ze on nie jest "zakazany"

Poli CRP mowi o jakims stanie zapalnym w oranizmie, ale to niskie masz wiec raczej niz powaznego. Zapytaj na fejsi Hani

Iwoncia zdrowka

Mikołaj <3
Stary 2016-03-25, 13:44   #4273
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
No jasne, że tak. Brzuch wtedy nie jest taki okrąglutki jak normalnie. Każdą "deformację" na brzuchu zauważam, bo mam skórę bardzo napięta W miejscu w którym idzie mi linea nigra leciutko się skóra podnosi Także nie straszcie się tu nawzajem, bo dla jednej stożek albo namiot to zupełnie inny widok, niż dla drugiej
Mi się robi "namiot" wg mnie, a rozejścia nie mam
Faktycznie, mnie by nie przyszło do głowy nazywać takie coś namiotem Ale z opisu Anastazji wynikało, że to coś większego, skoro ją zaniepokoiło - ja miałam taką samą reakcję jak to zobaczyłam.
Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
Ineso
Ty masz termin po mnie, ale córkę przenosiłam 10 dni, więc jest szansa na spotkanie w szpitalu. Ale byłoby zabawnie
Jedno z pierwszych usg wskazywało mi na 15, więc różnie może być. Ogólnie coraz bardziej boję się, że będzie wielki - więc jak za tydzień w piątek na wizycie wszystko będzie ok to zaczynam chodzenie po schodach i inne aktywności Tylko jak my się poznamy? Bo Ty chyba koszuli z sercem nie masz? I ja też
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Już się boję pierwszego macierzyńskiego kurde przyzwyczaiłam się do dobrego wynagrodzenia i teraz mi ciężko będzie
Też mnie to lekko stresuje.
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

Rozstęp mięśni
Nastraszylyscie mnie i czytam teraz w ogole o tym nie słyszałam. To nie jest normalne ze one sie rozchodzą? Przeciez musi byc miejsce dla bobasa.. Teraz na pilnowanie sie troche za pozno.. Najwyzej jak mnie to bardzo dopadnie to skonsultuje sie ze znajoma fizjoterapeutka i omówię plan działania. Lubiłam Swój brzuch
Jest normalne, że się trochę rozchodzą - a trochę naciągają Taki namiot to oznaka, że już ciut za bardzo się rozeszły.Także spokojnie.
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
CZY MOGE STOSOWAĆ BALSAM Z NIVEA Q 1O MAM SKÓRE JAK WAŻ... A OLIWKA ODPADA W SZPITALU NO BO WIECIE DLA BEZPIECZEŃSTWA ZEBY SIE NIE POŚLIZNĄĆ.
To ten?

Nie widzę większych przeciwskazań, tym bardziej że to końcówka ciąży - skład jest taki sobie, bo parafina, ale ogólnie nie ma nic niebezpiecznego. Tego Q10 to tam za wiele nie ma, i przez tak krótki czas na pewno nic napinającego nie zrobi A czemu to? lubisz? Bo jak chodzi o jakikolwiek balsam dobrze wchłaniający to polecam Alterrę z granatem z Rossmanna - piękny skład, odżywczy a przy tym lekki

Byłam w Kauflandzie - co za tłumy już Zakupiłam sobie monte na deser - wieki nie jadłam

Ale jakiej sytuacji byłam świadkiem: pakuję się za kasami do reklamówek, i kątem oka widzę, że dwóch panów podchodzi do babki z dzieckiem w wieku 4-5 lat. Oni byli bardzo dyskretni i cicho mówili, więc dopiero z jej reakcji wywnioskowałam co się stało. Otóż to była ochrona - tajniak i szef ochrony, a pani dała w sklepie dziecku cukierka z półki. I wiecie - ona oburzona i zdziwiona czego oni od niej chcą, bo PRZECIEŻ TO BYŁ JEDEN CUKIEREK! Oni dalej spokojnie jej coś tłumaczą - usłyszałam tylko ,,wie pani ale my przez takie kradzieże mamy duże straty", i gestem zaprosili ją do wyjścia. A ta z prychnięciem ,,no dobrze, to już zapłacę za tego cukierka" i oni idą do wyjścia, a ta za nimi w tempie żółwia i jeszcze po drodze przystawała sobie i oglądała co jest w sklepikach
Wzór cnót dla dziecka

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Znów bakterie w moczu

Liczne nablonki płaskie, leukocyty wykryto, bakterie liczne

Ale najbardziej sie przestraszyłam bo cos takiego mam:

CRP 3,89

> 3 - wysokie ryzyko wystąpienia choroby sercowo naczyniowej

W każdym razie : Co to jest to CRP?

W ogóle z moczu wynika jakbym chora byla?
CRP podwyższone świadczy o infekcji bakteryjnej. Więc tym razem bakterie w moczu mogą nie być przypadkowo

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2016-03-25 o 13:34
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:48   #4274
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Poli CRP mowi o jakims stanie zapalnym w oranizmie, ale to niskie masz wiec raczej niz powaznego. Zapytaj na fejsi Hani
Dzięki
Nie będę jej głowy zawracać takimi pierdółkami, i tak mam wizytę we wtorek wiec do wtorku nic nie zrobie
chciałam tylko wiedzieć czy to chodzi o tą chorobę sercową co tam na wyniku pisze

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
CRP podwyższone świadczy o infekcji bakteryjnej. Więc tym razem bakterie w moczu mogą nie być przypadkowo
och, czyli jednak, no to kurcze lipka.
W sumie ostatnio ciągle bym spała i jestem taka zmęczona - zwalam to na 3 trymestr, ale może faktycznie organizm osłabiony przez infekcje jakąś.
No nic... do wtorku już poczekam i się dowiem więcej
Dzięki!
21 tc córeczka
Stary 2016-03-25, 13:58   #4275
velika
Winter is coming

Poli mniej kasy, bo liczą średnią z 12 miesięcy. A ja na cóż miałam trochę kombinowania z umową ;] no ale trudno, jakoś przeboleję.
moja gin się nie przejmowała bakteriami, ja też nie, raz były innym razem nie. A nie brałam żadnych leków. Ale to crp to warto skonsultować
Ineso masakra, co za baba
mnie dzisiaj pani chciała przepuścić w kolejce. Ale podziękowałam, bo była krótka niemniej jednak miło.
btw mam nową zachciankę - brzoskwinie w puszce wczoraj mnie wzięło i już drugą puszkę otworzyłam

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-03-25 o 13:59
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 14:06   #4276
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ineso nie raz bylam swiadkiem jak ludzie dawali dzieciom bulki w sklepie za ktore pozniej nie placili. Albo jak baba byla oburzona w Lidlu ze ja ochrona zgarnela bo zjadla jedna mandarynke i z tekstem " a jak mam kupic skoro niw mam jak sprobowac"??? Hahaha

Mikołaj <3
Stary 2016-03-25, 14:10   #4277
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
lepiej zostac nie ma co. Magnez w żyłde to nie tabletka. który masz tc?
Tak miałam dwa razy magnez w kroplowce dozylnie.
Dziś mam już 36+ 2 dni.

Edytowane przez patulinka94
Czas edycji: 2016-03-25 o 14:25
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 14:10   #4278
kajaja
Zadomowienie

Hejka Polinezyjka ja ostatnio miałam crp 9.4 teraz spadło do 8.3 więc Twoje to niskie .

Ja już szarlotkę zrobiłam teraz będę kończyć masę do cycki murzynki i jeszcze sernik mi zostaje i z ciast tyle jakieś jaja do koszyczka trzeba pomalować ale chyba w łupinach z cebuli bo barwników zapomniałam kupić.
I od rana cieknie mi z nosa .... ech
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 14:15   #4279
GGI
Zakorzenienie

napisałam wiadomoscw klubie!!!!!!!!! PILNE

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-25, 14:17   #4280
annihilate
Rozeznanie

My z rana na zakupy pojechaliśmy, potem obiad na mieście z okazji 40 tc spacer po parku zdrojowym i posiedzieliśmy w inhalatorium

Teraz by wypadało trochę domek ogarnąć

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 14:33   #4281
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Kopycio ja mam labladorke i tez podobno mają problemy ze stawami. . No ale miejmy nadzieję że Twój poprostu źle staną.
trzymam za nia kciuki ta dysplazja jest podobno dziedziczna, jak była mała to ja badaliśmy i wyszło ze jest wolna od tego. Ale to tez nie wyklucza, ze moze sie potem przypaletac, a ja mam duzo schodów i mało dywanów, wiec ciagle sie ślizga..ehh

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Mnie choroba chyba bierze
Czuje sie jak przejechana walcem, ciompa z nosa leci i ogólne samopoczucie niefajne.
Rodzice mają dzisiaj przyjśc i akurat dzisiaj musze sie tak czuć.
Pakuj w siebie wit c, cytryna, imbir, miód i do herbaty. Czosnek, cebula na kanapki i bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Velika dlaczego mniej kasy masz? Przeciez platne 100% jest na L4?
Ja tez sie zdziwiłam, bo moja średnia wypadała duzo wyższa. Co sie okazało to jednak cos tam potrącają.. Boje sie tych 80% na macierzynskim

Cytat:
Ineso nie raz bylam swiadkiem jak ludzie dawali dzieciom bulki w sklepie za ktore pozniej nie placili. Albo jak baba byla oburzona w Lidlu ze ja ochrona zgarnela bo zjadla jedna mandarynke i z tekstem " a jak mam kupic skoro niw mam jak sprobowac"??? Hahaha
Pierwsze slysze moze pare razy sie zdarzyło ze dziecko jadło bule w sklepie, ale zawsze rodzicie płacili przy kasie. Jacyś uczciwi mnie otaczaja nie wyobrażam sobie wziac czegoś zjesc i nie zapłacić. Dopiero niedawno jak byłam w sklepie i tak mi sie chciało pic, a ze zakupy długie to otworzyłam butle i sie napiłam i tak mi było glupio oczywiscie zapłaciłam a nie podmieniłam na nowa
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 14:41   #4282
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
OMG tyle czekac na ktg paranoja dupa by mi odpadła

PYTANIE

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

TY KOCHANA NIE DENERWÓJ SIE!
masz swiadomosc zagrozenia takiego załamania psychicznego i racjonalnie myślisz a Twój maż i szwagier nie myslą czeźwo tylko emocjami. Ja popieram Cie w tym co napisałaś również bym tak zrobiła.
Wyślij męża niech Ci kupi w Ross Isane z mocznikiem. Taka w białym opakowaniu z czerwoną nakretka. Tylko ta 5% mocznika bo 10 strasznie gęsta jest i słabo się wchłania. Dość szybko poprawi stan skóry.

Super jest też biolaven ale tu może być problem żeby stacjonarnie dostać. Ostatnio się zdziwiłam ze można go kupić w Auchan ☺

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
No tak, tu cisza i zadna nie rodzi ja od rana sie krzatam, troche ogarnelam, uszykowalam juz ciasto na makowca, chlodzi sie w zamrażalce, za chwile biore sie za sernika z brzoskwiniami, musialam zrobic sobie przerwę bo znowu plecy i zebra wysiadły, a przy okazji liczę ruchy, bo jak tylko odpoczywam to Igor jeździ czymś pod skora
Podziwiam ze tyle pieczesz. My świętujemy tylko we dwoje, w sumie to we troje 😊 i kupiliśmy ze 3 rodzaje ciast tak do kawy, bo ogólnie nie jesteśmy jakoś za bardzo slodyczowi. Choć ja ostatnio pochłaniam niesamowite ilości ☺
Ogarnęłam razem z mężem mieszaknie, zrobiliśmy zakupy i juz w sumie możemy świętować.

Jeszcze tylko sałatki zrobimy no i żurek ale to jutro.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 14:47   #4283
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Co chwile sobie przerwę robie, jak zostanie cos z placków to zamroze i będzie w sam raz jak ktos przyjedzie gdy juz maly będzie. Zeobie jeszcze 2 salatki dzisiaj wieczorem, a jutro tylko jakoes mięsko zamarynuje. Bardziej to z nudów robie niż dla samej przyjemnosci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-25, 14:48   #4284
lulka19
Zakorzenienie

Poli dziewczyno Twoje CRP jest bardzo dobre!!! Nie wymyślaj

Ja pomagam w kuchni w miarę możliwości, ale bardziej leniuchuję
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 15:03   #4285
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Poli mniej kasy, bo liczą średnią z 12 miesięcy. A ja na cóż miałam trochę kombinowania z umową ;] no ale trudno, jakoś przeboleję.
moja gin się nie przejmowała bakteriami, ja też nie, raz były innym razem nie. A nie brałam żadnych leków. Ale to crp to warto skonsultować
Nie wiedziałam! Myślałam, że macierzyński leci z średniej, ale że L4 nie.
No cóż , dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Hejka Polinezyjka ja ostatnio miałam crp 9.4 teraz spadło do 8.3 więc Twoje to niskie .

Ja już szarlotkę zrobiłam teraz będę kończyć masę do cycki murzynki i jeszcze sernik mi zostaje i z ciast tyle jakieś jaja do koszyczka trzeba pomalować ale chyba w łupinach z cebuli bo barwników zapomniałam kupić.
I od rana cieknie mi z nosa .... ech
Dzięki zainfo, no to faktycznie moje niziutenkie
Udanego pieczenia !

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
My z rana na zakupy pojechaliśmy, potem obiad na mieście z okazji 40 tc spacer po parku zdrojowym i posiedzieliśmy w inhalatorium

Teraz by wypadało trochę domek ogarnąć
Aaaale bosko inhalatorium

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Ja tez sie zdziwiłam, bo moja średnia wypadała duzo wyższa. Co sie okazało to jednak cos tam potrącają.. Boje sie tych 80% na macierzynskim
Nooo też mnie ciekawi jak to wyjdzie heh

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Poli dziewczyno Twoje CRP jest bardzo dobre!!! Nie wymyślaj

Ja pomagam w kuchni w miarę możliwości, ale bardziej leniuchuję
Heh Kochana nie wymyślam, człowiek jak nei wie to panikuje z byle powodu hehhe
21 tc córeczka
Stary 2016-03-25, 15:40   #4286
a_g_ata
Rozeznanie

Jupiiiiii!Nowy maluszek na pokładzie!Gratki Cloche!Piękna córka!
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia

Edytowane przez a_g_ata
Czas edycji: 2016-03-25 o 15:41
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 15:43   #4287
AsiaPo
Mama Land

Info o naszym nowym wątkowym Maluszku już na pierwszej stronie :róża:

Cloche - serdeczne gratulacje
Stary 2016-03-25, 15:45   #4288
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Jupiiiiii!Nowy maluszek na pokładzie!Gratki Cloche!Piękna córka!
Cudownie!!!!
Cloche piękna córcia gratulacje!
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 16:06   #4289
Trisdom
Zadomowienie

Podium zapełnione, gratuluję mamusi i małej Nince
Stary 2016-03-25, 16:10   #4290
Polinezyjka
Zakorzenienie

Jej ale mi się dziś płacze no masakra z tymi hormonami
Cloche to przez tą Twoją ślicznotkę tak się marzę jak małe dziecko
Gratuluję tak bardzo bardzo bardzo
21 tc córeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości