Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-19, 14:29   #4261
ewelinuus
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Ile zdjęć...musze wejść pozniej na kompa
Aktualnie nic nie robię posiedzialam na sloneczku troche to mi sie spac zachciało..a teraz leniuchuje na hustawce ciekawe co na to moj mezus jak wroci z pracy ze nic nie zrobione w domu a takie byly plany
Jutro mama razem z tata jedzie do Niemiec i bd sami z tz) no jeszcze mojbrat starszy ale mimo ze mieszkamy razem to czasem go po tygodniu widzę
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 14:48   #4262
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia ciuszków ze Smyka u mnie było ich dużo więc jak ktoś chętny wystroić malucha w świąteczne dni za bałwanka lub reniferka to na zakupy

pierwsze dwa zdjęcia to moje zakupy, zestaw body, półśpiochy i śliniaczek za 17 zł i 3pak skarpetek za 7 zł
MUSZE odpalic kompa i przejrzec wasze fotki. Rano tylko wbilam sie do klubu na chwile

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
U nas lozeczko bylo do teraz wiec 3 lata

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

O to dlugo, dobrze. Czyli zainwestuje w lateksowy. Dzisiaj przejezdzalam obok sklepu HAVEA, wiec pewnie niedlugo tam zajrze

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z zakupów:
Wózek Tako Moonlight Carbon
Łóżeczko Klupś
Materac dwustronny kokosowo piankowo lateksowy (12 cm).
Przewijak
Recznik kapielowy

I dostaliśmy 5% rabatu

Ależ jestem zadowolona!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

I prawidlowo, że czujesz się seksi
O jakie konkretne zakupy! I wozek juz dzis masz czy odbior na jesien?

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Jakie konkretne zakupy, super!

Dziewczyny co macie na obiad? Nie mam pomysłu

Dorsz z burakami, kalafiorem i brokulem i to wszystko na parze

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Nadrobilam was rano, potem spędziłam pol dnia w poszukiwaniu ladnego dywanu do poloku Lili, wchodze na forum i szok... 5 stron na apce do nadrobienia.
Kopnijcie mnie dzis w du**! Mam mega lenia i nic w domu bie zrobilam poza zaladowaniem pralki i zmywarki. Pewnie pranie powiesi po pracy tz.

Super, ze masz to zwolnienie!

Co do ikei, tez mi sie podoba te najzwuklejsze krzeselko do karmienia. Pewnie takie wlasnie kupimy.

materac zamierzam uzytkowac tylko rok, bo jak tylko mala po roczku nauczy sie chodzić zrobimy jej lozko takie ala domek przy podlodze. Naogladalam sie takich na pinterest i tz sam chce jej takie zdobić.

Ja tez chce jesc wszystko. Choć w swieta mige byc jeszcze "nierozpakowana", skoro z usg mam termjn na 23 grudnia.

Musze isc odpalic kompa bo widze, ze tyle zdjec sie tu dzis pojawilo!

Mnie dzis przy tej deszczowej pogodzie jakas depresja chyba łapie.
Wczoraj zamowilam sobie smiczki z lovi(raczej nie bede uzywac ale wole mmiec w razie w) i mala butelke z dr browns. Moje zamówienie na bujak, mate i wklad do wanienki nie przeszlo, bo strona byla jakas przesilona i jutro wyciagne tz na zakupy.
Odpoczywaj, wizaz nie ucieknie
Za to u nas w PL teraz pogoda piekna

A w tym domku Lili chyba tez bedzie musiala soac na materacu? Czy od razu na ziemi od malenkosci - niech cwiczy wytrwalosc?

Cytat:
Chcialam wrzucić zdjęcie wózka ale tapatalk coś się buntuje wrr

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

My dzisiaj w gratisie dostaliśmy butelkę antykolkową z dr browns. Kobieta bardzo ją polecała. I jeszcze smoczek z Avent
Ekstra! uwielbiam zakupy z gratisami

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 15:08   #4263
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Monia a jaka cena sklepowa tego łóżeczka? w Smyku jest teraz promka za 254zł i się zastanawiam nad nim albo radkiem III za 219
Stary 2016-08-19, 15:10   #4264
iza251
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Witajcie!
Troszkę zmogło nas przeziębienie,całą rodzinkę,ale już jest ok.
Teraz wyprawiam do szkoły moją trzecioklasistkę Mała dama ,a jakie wymagania...
No i wczoraj była wizyta połówkowa: będzie synuś Poza tym wszystko ok,mały nawet machał do mnie rączką,widziałam dokładnie paluszki,cudne przeżycie
No to tylko teraz wybrać imię,bo tu każdy ma inną propozycję

Wybraliśmy też wózek http://www.adamex.pl/sklep/pajero-eko-skora/menu/46 wyoglądany na żywo bardzo nam spasował

Od przyszłego tygodnia zaczynam też dekorować małemu pokoik ,w końcu wiem jaka kolorystyka
Stary 2016-08-19, 15:29   #4265
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciliśmy z zakupów:
Łóżeczko Klupś
Przewijak
Recznik kapielowy

I dostaliśmy 5% rabatu

Ależ jestem zadowolona!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

I prawidlowo, że czujesz się seksi
ooo super zakupy
Cytat:
Jakie konkretne zakupy, super!

Dziewczyny co macie na obiad? Nie mam pomysłu

pomidorowka

Cytat:
Nie ma diety przy KP Możesz jeść wszystko
no to git ale nie wiem czy nie bedw na porodowce hehe

Cytat:

Ja tez chce jesc wszystko. Choć w swieta mige byc jeszcze "nierozpakowana", skoro z usg mam termjn na 23 grudnia.
ja na 27 ale 2 miesiace temu gin mowil ze 20.. takze no

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Witajcie!
No i wczoraj była wizyta połówkowa: będzie synuś Poza tym wszystko ok,mały nawet machał do mnie rączką,widziałam dokładnie paluszki,cudne przeżycie

Wybraliśmy też wózek http://www.adamex.pl/sklep/pajero-eko-skora/menu/46 wyoglądany na żywo bardzo nam spasował

Od przyszłego tygodnia zaczynam też dekorować małemu pokoik ,w końcu wiem jaka kolorystyka
gratuluje synusia i wyboru wozka

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 15:42   #4266
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!

gratuluje synusia jakie imienne typy macie póki co ? domyślam się że takie zakupy wyprawkowe do szkoły są ciężkie zależy jaka bajka na topie?

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Dziewczyny niby przy kp można jeść wszystko ale jakoś nie wyobrażam sobie jeść fasoli z grochem albo innych tego typu na pewno będziemy jeszcze o tym nie raz rozmiawiać to się bliżej zagłębie bo póki co nic jeszcze nie oglądałam w tym temacie.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

ehh ale taka wigilia przed wigilią nie smakuje jak w wigilię
Stary 2016-08-19, 15:43   #4267
folinka
Zadomowienie

Hejka!
My też w weekend jedziemy do ikei, czas powoli coś zacząć wybierać
Krzesełko też zamierzać kupić z ikei, choć chyba jeszcze nie teraz Miałam różne dla chłopaków i to zdecydowanie wygrywa przede wszystkim łatwością utrzymania w czystości, a poza tym łatwo go używać zarówno z tacką, jak i przystawione do stołu.

Papaya, witaj spamerko Miłego wypoczywania!

kociulek, zapomniałam wczoraj... Ty nie strasz z tymi ubraniami dla dziewczynki Ja to jeszcze jakoś może się w ryzach utrzymam, ale nawet tż szaleje z ubrankami, bo jego córunia musi być pięknie ubrana.
W ogóle to dla dziewczynek jest tyyyle cudnych koszulek i sukienek Aż pomyślałam, że tak powyżej 3m to chyba bodziaki głównie na naramkach będę kupować, bo i tak na wierzch jeszcze jakieś cudeńka będę zakładać, bo jednak same getry i koszulka/sukienka to też źle - getry zjeżdżają i ściągają pieluchę, koszulka się podwija, jednak bodziak pod spód to mus. Choć z drugiej strony doskonale rozumiem, że te sukienki po domu to niewygodnie i dla rodzica, i dla malucha, więc tu znowu zapewne zestaw codzienny to będzie bodziak z rękawem plus geterki. Hehe, jak ja lubię te dylematy i wybieranie uranek

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
O to rzeczywiście duży Adrian dopiero pomału zaczyna wchodzić w rozm 146. Jest jednym z najmniejszych w klasie. Niestety po nas, ale ciągle mam nadzieję że jeszcze wybije w górę. Karolina też najmniejsza w klasie

Wyciągnęłam właśnie odebrane dziś, a nie, to już wczoraj, wyniki badań krwi i moczu. Prawie same strzałki w dół Coś mi to pachnie anemią
Pewnie, różnie bywa, może jeszcze wyrośnie Mój Kaj dla odmiany, choć urodził się też dość duży (3840g i 58 cm), to szybko zdecydowanie zwolnił ze wzrostem i mniej więcej po 25 centylu rośnie i z wagą i ze wzrostem
Ojojoj, to ładnie ten Kubunio ciągnie od Ciebie wszystko

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
To jeszcze tylko dopowiem na koniec, że u mnie owulka na 100% była 3 tygodnie po om, bo wtedy dopiero mąż zjechał do domu a termin ten z om i usg to raptem 4 dni różnicy. Mam rozumieć, że dziecko mi przyspieszyło w rozwoju? Żaden lekarz nie zwrócił uwagi na moje gadanie, że miałam późne owu skoro różnica prawie żadna.
Hehe, to masz dowód na tacy Ale tak jak pisałyśmy przesunięcie o tydzień od przeciętnego terminu owu to nic dla lekarzy i pewnie teraz już nikogo nie przekonasz do tego i tak będą Ci wszystko liczyć wg om. Pozostaje się cieszyć, że Kubuś ładnie rośnie

Cytat:
papaPapaya super ze masz zwolnienie !!! Wraca naczelny spamujący odpocznij kilka dni i wrocisz z pelną siła
Fajnie ze dostakas karuzele
Dokładnie!
A ja się też zdziwiłam otwierając wizaż, że tu już 3 strony od rana, a to wszystko jasne!

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
wiesz co, z tym pobieraniem trzy razy to się zmieniło nie tak dawno. Ja z chłopakami miałam pobieraną tylko dwa razy (na czczo i dwie godziny po wypiciu). Teraz rozrysował mi gin schemacik jak to ma wyglądać i waśnie jest tak jak piszesz: na czczo, godzinę po wypiciu glukozy i kolejne po następnych 2 godzinach. Tylko tutaj mam jakąś niezgodność, bo według tego co mi tłumaczył to te trzecie kłucie po 2 godzinach ale od tego kłucia po pierwszej godzinie czyli w sumie 3 godziny od wypicia. Albo tak chaotycznie tłumaczył albo ja źle zrozumiałam
Kobiety, które już piłyście, jak to jest???? bo ja się tam pogubię w końcu
Myślę, że to zależy jak zleci lekarz, czy będą w sumie dwa pobrania czy trzy. Nie ma jednego odgórnego standardu.

Cytat:
A tu się chwalę zakupami dla małej głównie z lumpeksów sukienki po 5 zł, koszulki po 3 zł kombinezon kupiłam na fejsie na grupie za 12 zł
Piękne!!! Dobre ceny

Cytat:
Wróciliśmy z zakupów:
Łóżeczko Klupś
Przewijak
Recznik kapielowy

I dostaliśmy 5% rabatu

Ależ jestem zadowolona!
Super! Gratki

Cytat:
Folinka mam do ciebie jeszcze pytanie obeznana kobietko! Kupujesz rozek w Pl czy w Uk? Bo ja sie orzygladalam tym w tkk maxx i do mnei nie przemawiaja. Chce ten kocyk z la millu czy jak ta forma sie nazywa ale nie wiem czy to mi zastapi tez rozek.
No i gdzie ten dywan? Znalazłaś coś?
Hm, rożek dla mnie to nie jest coś jakoś absolutnie koniecznego albo coś co powinno mieć wyłącznie taką a nie inną formę. Moje dzieciaki nie reagowały pozytywnie na ciasne owijanie, więc było mi to obojętne. W zasadzie chodziło o to, żeby były dobrze okryte jedynie, bo w pierwszych dniach po porodzie marzły, więc owijałam je w różek i przykrywałam jeszcze grubym kocykiem. Na pewno nie widzę potrzeby kupowania takiego z twardym uszytwnieniem. Zdecydowanie pewniej czuję się trzymając dziecko w takim miękkim rożku, kiedy przez niego mogę wyczuć główkę, plecki, pupcię niż w takim z usztywnieniem. Jedynie czym powiedziałabym, że rożek różni się od kocyka jest to, że jest odrobinę sztywniejszy, bo kocyk to wiadomo mięciutki, więc łatwiej się zwinie pod głową np albo rozkopie dziecko szybko, a rożek to taka jakby cienka, ale troszkę sztywniejsza kwadratowa kołderka. Cały myk polega na tym, że jak zawiniesz dziecko, to jest tak jakieś zapięcie/wiązanie/rzep i tyle. I przede wszystkim rożka to używasz moim zdaniem góra kilka tygodni, dlatego też nie ma się za bardzo nad czym rozwodzić. Niby możesz używać do przykrycia później, ale raczej na to rożek jest za mały i za sztywny i lepszy już będzie kocyk. Nie wiem, czy Ci pomogłam specjalnie, ale napisałam wszystkie moje przemyślenia
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 15:43   #4268
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!

Gratuluje synka

Wozeczek bardzo ladny

Dziewczyny, a te lozeczka sa z szufladami?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-19, 15:50   #4269
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!

Pięknie! Gratulacje
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 15:58   #4270
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
MUSZE odpalic kompa i przejrzec wasze fotki. Rano tylko wbilam sie do klubu na chwile

O to dlugo, dobrze. Czyli zainwestuje w lateksowy. Dzisiaj przejezdzalam obok sklepu HAVEA, wiec pewnie niedlugo tam zajrze

O jakie konkretne zakupy! I wozek juz dzis masz czy odbior na jesien?

Dorsz z burakami, kalafiorem i brokulem i to wszystko na parze

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Odpoczywaj, wizaz nie ucieknie
Za to u nas w PL teraz pogoda piekna

A w tym domku Lili chyba tez bedzie musiala soac na materacu? Czy od razu na ziemi od malenkosci - niech cwiczy wytrwalosc?

Ekstra! uwielbiam zakupy z gratisami
Bedzie materac ale
pewnie wtedy kupimy juz w ikei taki wekszy ala.dla przedszkolaka. Nasz mamay z ikei i zdecydowanie malej tez potem tam kupie jak skonczy roczek.

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ooo super zakupy

pomidorowka

no to git ale nie wiem czy nie bedw na porodowce hehe

ja na 27 ale 2 miesiace temu gin mowil ze 20.. takze no

gratuluje synusia i wyboru wozka

mi z om wychodzi 27 grudzien... wiec kto wie? Moze tez bede na porodówce w czasie swiat.

W kazdym razie w tym roku postanowilismy z tz, ze wigilie spedzamy w domu u siebie i nikogo bie zapraszamy.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hejka!
My też w weekend jedziemy do ikei, czas powoli coś zacząć wybierać
Krzesełko też zamierzać kupić z ikei, choć chyba jeszcze nie teraz Miałam różne dla chłopaków i to zdecydowanie wygrywa przede wszystkim łatwością utrzymania w czystości, a poza tym łatwo go używać zarówno z tacką, jak i przystawione do stołu.

Papaya, witaj spamerko Miłego wypoczywania!

kociulek, zapomniałam wczoraj... Ty nie strasz z tymi ubraniami dla dziewczynki Ja to jeszcze jakoś może się w ryzach utrzymam, ale nawet tż szaleje z ubrankami, bo jego córunia musi być pięknie ubrana.
W ogóle to dla dziewczynek jest tyyyle cudnych koszulek i sukienek Aż pomyślałam, że tak powyżej 3m to chyba bodziaki głównie na naramkach będę kupować, bo i tak na wierzch jeszcze jakieś cudeńka będę zakładać, bo jednak same getry i koszulka/sukienka to też źle - getry zjeżdżają i ściągają pieluchę, koszulka się podwija, jednak bodziak pod spód to mus. Choć z drugiej strony doskonale rozumiem, że te sukienki po domu to niewygodnie i dla rodzica, i dla malucha, więc tu znowu zapewne zestaw codzienny to będzie bodziak z rękawem plus geterki. Hehe, jak ja lubię te dylematy i wybieranie uranek

Pewnie, różnie bywa, może jeszcze wyrośnie Mój Kaj dla odmiany, choć urodził się też dość duży (3840g i 58 cm), to szybko zdecydowanie zwolnił ze wzrostem i mniej więcej po 25 centylu rośnie i z wagą i ze wzrostem
Ojojoj, to ładnie ten Kubunio ciągnie od Ciebie wszystko

Hehe, to masz dowód na tacy Ale tak jak pisałyśmy przesunięcie o tydzień od przeciętnego terminu owu to nic dla lekarzy i pewnie teraz już nikogo nie przekonasz do tego i tak będą Ci wszystko liczyć wg om. Pozostaje się cieszyć, że Kubuś ładnie rośnie

Dokładnie!
A ja się też zdziwiłam otwierając wizaż, że tu już 3 strony od rana, a to wszystko jasne!

Myślę, że to zależy jak zleci lekarz, czy będą w sumie dwa pobrania czy trzy. Nie ma jednego odgórnego standardu.

Piękne!!! Dobre ceny

Super! Gratki

No i gdzie ten dywan? Znalazłaś coś?
Hm, rożek dla mnie to nie jest coś jakoś absolutnie koniecznego albo coś co powinno mieć wyłącznie taką a nie inną formę. Moje dzieciaki nie reagowały pozytywnie na ciasne owijanie, więc było mi to obojętne. W zasadzie chodziło o to, żeby były dobrze okryte jedynie, bo w pierwszych dniach po porodzie marzły, więc owijałam je w różek i przykrywałam jeszcze grubym kocykiem. Na pewno nie widzę potrzeby kupowania takiego z twardym uszytwnieniem. Zdecydowanie pewniej czuję się trzymając dziecko w takim miękkim rożku, kiedy przez niego mogę wyczuć główkę, plecki, pupcię niż w takim z usztywnieniem. Jedynie czym powiedziałabym, że rożek różni się od kocyka jest to, że jest odrobinę sztywniejszy, bo kocyk to wiadomo mięciutki, więc łatwiej się zwinie pod głową np albo rozkopie dziecko szybko, a rożek to taka jakby cienka, ale troszkę sztywniejsza kwadratowa kołderka. Cały myk polega na tym, że jak zawiniesz dziecko, to jest tak jakieś zapięcie/wiązanie/rzep i tyle. I przede wszystkim rożka to używasz moim zdaniem góra kilka tygodni, dlatego też nie ma się za bardzo nad czym rozwodzić. Niby możesz używać do przykrycia później, ale raczej na to rożek jest za mały i za sztywny i lepszy już będzie kocyk. Nie wiem, czy Ci pomogłam specjalnie, ale napisałam wszystkie moje przemyślenia
Pomogłas! Dziekuje.

Zazdroszcze wam ładnej pogody w Polsce!
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 16:05   #4271
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
W kazdym razie w tym roku postanowilismy z tz, ze wigilie spedzamy w domu u siebie i nikogo bie zapraszamy.
My tez
To bedzie nasza pierwsza wspolna wigilia i na dodatek calkowicie bez rodzicow zawsze spotykalismy sie na 'pasterce'

13.12.2016 Julian

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 16:23   #4272
kamisha
Zakorzenienie

justynia - to prawda w wigilie wszystko smakuje inaczej ale jak bedziemy na porodowce to i tak nie zjemy..

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:

mi z om wychodzi 27 grudzien... wiec kto wie? Moze tez bede na porodówce w czasie swiat.

wlasnie dlatego sie zastanawiam hehe

aaa to u nas nie wiadomo bo jak nam sie uda remont zakonczyc to idziemy do siebie a jak nie to u moich rodziciw bo z nimi mieszkamy aktualnie

Stary 2016-08-19, 16:32   #4273
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje synusia jakie imienne typy macie póki co ? domyślam się że takie zakupy wyprawkowe do szkoły są ciężkie zależy jaka bajka na topie?

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Dziewczyny niby przy kp można jeść wszystko ale jakoś nie wyobrażam sobie jeść fasoli z grochem albo innych tego typu na pewno będziemy jeszcze o tym nie raz rozmiawiać to się bliżej zagłębie bo póki co nic jeszcze nie oglądałam w tym temacie.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

ehh ale taka wigilia przed wigilią nie smakuje jak w wigilię
Cd imion : ja chciałam Wiktora,mąż Szczepana a córka Adama Będziemy musieli chyba iść na kompromis i ... szukać 4 imienia
Mnie podoba się jeszcze Aleksander,ale mamy za długie nazwisko

Zakupy wyprawkowe z 9 -latką to wcale nie łatwy chleb Zobaczycie przyszłe mamuśki dziewczynek W kwestii ubioru mama już prawie nie ma nic do powiedzenia : jej musi się spodobać bluzka,legginsy czy buty-a mama to ma tylko zapłacić

Ja w spadku po córce brata dostałam łóżeczko ikeowskie:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/ bardzo ładne.

Siedzę teraz na allegro i szukam fajnego zestawu pościeli właśnie do łóżeczka Może wypatrzyłyście coś fajnego,odrobinę chłopaczowskiego
Stary 2016-08-19, 16:49   #4274
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Migdałku ten komplecik przecudowny!
A dziekuję, dziękuję Jak na tą chwilę, mój ulubiony

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Już tak na 100% jesteś zdecydowana na niego? Będę ciekawa jak będzie Ci się sprawował, bo też miałam na niego ochotę
Ten mi się od razu spodobał jak go zobaczyłam, a jest ich tyle, że jak bym miała dalej szukać to przyjdzie grudzień a tu wózka brak
Jak nim w sklepie manewrowałam, to był bardzo wygodny

Cytat:
Ale się rozpisalyscie przez cały dzień!Pani migdałek ale swietny wózek! Właśnie cos w tym stylu tez patrzę. Jak cenowo?
"Tylko" 1680zł 3w1

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
PS. Migdałku ten wózek to Camarelo Sirion, co nie? W jakiej cenie jest w tym sklepiku u Ciebie? też oglądałam go na żywo i jest bardzo ładny
Tak Sirion 1680zł 3w1

Cytat:
Wlasnie gotuje jajko na kanapki!
Ale oszczedze sobie majonezu po tym ostatnim wzroscie wagi
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
jak się ruszę sprzed kompa to też ugotuję i do tego pomidorek albo ogóreczek kiszony
Mam te wszystkie składniki i już wiem co na kolację
Właśnie zrobiłam twarożek ze śmietaną, dymką i szczypiorkiem, ugotuję jajka, sparzę pomidorki a mama przywiozła mi domowe korniszonki...

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Przyszly mi ubranka z allegro rozm.56. Z kolei z tesco mam newborn to sa mniejsze niz te 56, wiec jak kupujecie w tesco to lepiej kupujcie na 1-2 miesiace. A to te z allegro:
Śliczności

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ja tam zamierzam wszystko jesc. Podobno jesli czegos sie nie je w ciazy i w okresie karmienia piersia to dziecko moze miec pozniej na to alergie.
Ja też... Jeśli zjem coś i dziecko będzie "stękać" to przestanę, lub zmniejszę ilość, ale założenie mam takie, że jem większość rzeczy. Tylko skrajnych nie będę jeść, ale sama nie wiem jeszcze jakie to są.

Cytat:
Wklejam zdjęcia ciuszków ze Smyka u mnie było ich dużo więc jak ktoś chętny wystroić malucha w świąteczne dni za bałwanka lub reniferka to na zakupy
pierwsze dwa zdjęcia to moje zakupy, zestaw body, półśpiochy i śliniaczek za 17 zł i 3pak skarpetek za 7 zł
Super!

Cytat:

Gratuluję synka A wózek super

Nie chciałam wcześniej zapeszać, bo za każdym razem jak się chwaliłam, to się wszystko psuło ale..
Właśnie remontujemy mieszkanie, do którego we wrześniu się przeprowadzamy
Jest to parter domku, jakieś 50m. Jest ogródek i własny wjazd, tylko niestety bez bramy.
Jedyny minus, to, że na na górze mieszka starsza pani z wnukiem, którzy wchodzą do siebie poprzez mój korytarz... Ale przeboleję...
Właśnie szukam mebelków, bo tam brak. Mam już kuchnię, pralkę, zlew i kuchenkę. Z moich mam wersalki i ławy ale brak mi jakiś komód i szaf. Ale damy radę, na olx jest dużo używanych
Mam nadzieję, że się tym razem nic nie spartoli...
Stary 2016-08-19, 17:12   #4275
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
My tez
To bedzie nasza pierwsza wspolna wigilia i na dodatek calkowicie bez rodzicow zawsze spotykalismy sie na 'pasterce'
A to ja z tz spedzam Wigilie od kiedy zaczęliśmy byc razem. Nie zapomne miny rodzicow jak w
wieku 19 lat im odwiadczylam, ze wylatuje do chłopaka do anglii na wigilie(zaczelismy byc razem kilka miesiecy wczesniej ale ja mieszkalam w Pl bo szkole konczylam). To już bedzie nasza 9 wspolna wigilia, a pierwszy raz sami bez zadnej rodzinki

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
A dziekuję, dziękuję Jak na tą chwilę, mój ulubiony

Ten mi się od razu spodobał jak go zobaczyłam, a jest ich tyle, że jak bym miała dalej szukać to przyjdzie grudzień a tu wózka brak
Jak nim w sklepie manewrowałam, to był bardzo wygodny

"Tylko" 1680zł 3w1

Tak Sirion 1680zł 3w1

Mam te wszystkie składniki i już wiem co na kolację
Właśnie zrobiłam twarożek ze śmietaną, dymką i szczypiorkiem, ugotuję jajka, sparzę pomidorki a mama przywiozła mi domowe korniszonki...

Śliczności

Ja też... Jeśli zjem coś i dziecko będzie "stękać" to przestanę, lub zmniejszę ilość, ale założenie mam takie, że jem większość rzeczy. Tylko skrajnych nie będę jeść, ale sama nie wiem jeszcze jakie to są.

Super!

Gratuluję synka A wózek super

Nie chciałam wcześniej zapeszać, bo za każdym razem jak się chwaliłam, to się wszystko psuło ale..
Właśnie remontujemy mieszkanie, do którego we wrześniu się przeprowadzamy
Jest to parter domku, jakieś 50m. Jest ogródek i własny wjazd, tylko niestety bez bramy.
Jedyny minus, to, że na na górze mieszka starsza pani z wnukiem, którzy wchodzą do siebie poprzez mój korytarz... Ale przeboleję...
Właśnie szukam mebelków, bo tam brak. Mam już kuchnię, pralkę, zlew i kuchenkę. Z moich mam wersalki i ławy ale brak mi jakiś komód i szaf. Ale damy radę, na olx jest dużo używanych
Mam nadzieję, że się tym razem nic nie spartoli...
Super, ze wam sie udalo! Ciesze sie waszym szczesciem.
Stary 2016-08-19, 17:25   #4276
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
I jak jak? Fajnie posłuchać?
A to juz ten czas, ze zaczną robić Ktg, czy Ty masz z jakiegoś powodu?
Cytat:
Już KTG?
Moja lekarka skierowała mnie do szpitala gdzie pracuje, głownie po to żeby mi zrobic ta całą glukozę , przy okazji zrobili mi pare innych badan i to KTG. Tez byłam zdziwiona ze to juz, ale mi powiedzieli ze oni juz robia po 22 tc, ze co prawda serduszka jeszcze czasem nie słychać albo "ucieka" ale przynajmniej sprawdzą czy nie ma juz skurczów macicy.

A po szpitalu wsiedliśmy w auto i spontanicznie pojechaliśmy na grzyby
Wracamy z 2 dużymi pełnymi koszami
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 17:37   #4277
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Moja lekarka skierowała mnie do szpitala gdzie pracuje, głownie po to żeby mi zrobic ta całą glukozę , przy okazji zrobili mi pare innych badan i to KTG. Tez byłam zdziwiona ze to juz, ale mi powiedzieli ze oni juz robia po 22 tc, ze co prawda serduszka jeszcze czasem nie słychać albo "ucieka" ale przynajmniej sprawdzą czy nie ma juz skurczów macicy.

A po szpitalu wsiedliśmy w auto i spontanicznie pojechaliśmy na grzyby
Wracamy z 2 dużymi pełnymi koszami
Ale bym poszla na grzyby! Ja to mam jeszcze suszone z zeszlego roku taki zapas od ciotek dostalam.
Narobilas mi na nie ochote. Choc dzis to u mnie zwyciezy ochota na pozadna drozdzowke. Pewniew koncu pojadę po ta drozdzowke. Zjadlabym ciasto drożdżowe ale nigdy nie pieklam...
Stary 2016-08-19, 18:27   #4278
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Ale bym poszla na grzyby! Ja to mam jeszcze suszone z zeszlego roku taki zapas od ciotek dostalam.
Narobilas mi na nie ochote. Choc dzis to u mnie zwyciezy ochota na pozadna drozdzowke. Pewniew koncu pojadę po ta drozdzowke. Zjadlabym ciasto drożdżowe ale nigdy nie pieklam...
Jak dobry przepis to ciasto drożdżowe łatwo i szybko się robi miałam gdzieś taki fajny, gdzie ciasto nie musi rosnac pol dnia, jak chcesz to poszukam

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
A to ja z tz spedzam Wigilie od kiedy zaczęliśmy byc razem. Nie zapomne miny rodzicow jak w
wieku 19 lat im odwiadczylam, ze wylatuje do chłopaka do anglii na wigilie(zaczelismy byc razem kilka miesiecy wczesniej ale ja mieszkalam w Pl bo szkole konczylam). To już bedzie nasza 9 wspolna wigilia, a pierwszy raz sami bez zadnej rodzinki

Super, ze wam sie udalo! Ciesze sie waszym szczesciem.
To zazdroszcze, bo my 4 lata razem i jeszcze żadnej wigilii razem, bo nasze rodziny 170km dzieli... Hmmm może by olac wszystko i spędzić wigilię tez w trójkę... Przynajmniej nie byłoby fochow czemu jesteśmy u jednych a nie u drugich

Stary 2016-08-19, 18:45   #4279
itstoolatex3
Zakorzenienie

Jestem po wizycie, Marcel waży 711g i wszystko z nim dobrze Jest już ułożony główką w dół i stąd moje bóle kości łonowej, bo naciska mi czasami. Chyba się trochę obraził, bo schował buzię całkowicie i nawet nie zobaczyłam twarzyczki, a o usg 3d nie było nawet mowy bo nic a nic nie było widać Tak więc, żeby zobaczyć buziaczek małego muszę poczekać miesiąc i modlić się, żeby łaskawie odwrócił się przodem

Z ciekawostek, miesiąc temu na wizycie ważyłam równiutkie 56kg, a dziś równiutkie 60kg, tak więc od początku ciąży mam już 8kg na plusie jestem kluseczką

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 18:51   #4280
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie, Marcel waży 711g i wszystko z nim dobrze Jest już ułożony główką w dół i stąd moje bóle kości łonowej, bo naciska mi czasami. Chyba się trochę obraził, bo schował buzię całkowicie i nawet nie zobaczyłam twarzyczki, a o usg 3d nie było nawet mowy bo nic a nic nie było widać Tak więc, żeby zobaczyć buziaczek małego muszę poczekać miesiąc i modlić się, żeby łaskawie odwrócił się przodem

Z ciekawostek, miesiąc temu na wizycie ważyłam równiutkie 56kg, a dziś równiutkie 60kg, tak więc od początku ciąży mam już 8kg na plusie jestem kluseczką
Z waga mam tak samo ale ja sobie licze, ze przytylam 4kg, a nie 8 ahahahahaah jakos lepiej mi z taka mysla
Najpierw zjechalam 4kg, dobralam te 4 i kolejne 4 na plusie. Masakra.
Stary 2016-08-19, 18:58   #4281
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Z waga mam tak samo ale ja sobie licze, ze przytylam 4kg, a nie 8 ahahahahaah jakos lepiej mi z taka mysla
Najpierw zjechalam 4kg, dobralam te 4 i kolejne 4 na plusie. Masakra.
ja przed ciążą ważyłam 52kg, więc tych co zjechałam nawet w to nie wliczyłam, bo było by, że przytyłam już 10kg
trochę mnie te kg przerażają

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 19:03   #4282
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

Jaki duży chłopak! który to tc?
Moja się na każdym USG zakrywa dłońmi albo stopami, wiec cos wstydliwe te nasze dzieciaczki

Stary 2016-08-19, 19:08   #4283
ewelinuus
Zadomowienie

Super ze wizyty udane i ze wszystko w porzadku
Co do łóżeczka to my bd kupować z szufladą, zawsze to jakieś dodatkowe miejsce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 19:10   #4284
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Cd imion : ja chciałam Wiktora,mąż Szczepana a córka Adama Będziemy musieli chyba iść na kompromis i ... szukać 4 imienia
Mnie podoba się jeszcze Aleksander,ale mamy za długie nazwisko

Zakupy wyprawkowe z 9 -latką to wcale nie łatwy chleb Zobaczycie przyszłe mamuśki dziewczynek W kwestii ubioru mama już prawie nie ma nic do powiedzenia : jej musi się spodobać bluzka,legginsy czy buty-a mama to ma tylko zapłacić

Ja w spadku po córce brata dostałam łóżeczko ikeowskie:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/ bardzo ładne.

Siedzę teraz na allegro i szukam fajnego zestawu pościeli właśnie do łóżeczka Może wypatrzyłyście coś fajnego,odrobinę chłopaczowskiego
ooo szczepan to nie.. :/

ja chce Aleksandra
Cytat:

ooo super rosnie jak na drozdzach

Stary 2016-08-19, 19:17   #4285
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja przed ciążą ważyłam 52kg, więc tych co zjechałam nawet w to nie wliczyłam, bo było by, że przytyłam już 10kg
trochę mnie te kg przerażają
Mnie tez, tym bardziej ze mi wiekszosc idzie w pupe, uda i boczki
Wiem jak ciezko mi schudnac z tych czesci ciala (cwiczeniami) i juz sie boje jak bede wygladac po porodzie
Stary 2016-08-19, 19:34   #4286
kaziowa
Zadomowienie

Dziewczyny które są dłużej na L4, mam pytanie pierwszy miesiąc płaci pracodawca na nr konta który ma mój, a potem ZUS jak płaci? Do pracodawcy najpierw, czy od niego ma mój nr konta czy wysyłają kase na adres ? Może głupie pytanie, ale nigdy nie byłam na takim długim zwolnieniu

Stary 2016-08-19, 19:36   #4287
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny które są dłużej na L4, mam pytanie pierwszy miesiąc płaci pracodawca na nr konta który ma mój, a potem ZUS jak płaci? Do pracodawcy najpierw, czy od niego ma mój nr konta czy wysyłają kase na adres ? Może głupie pytanie, ale nigdy nie byłam na takim długim zwolnieniu

Ja na L4 od grudnia, placi mi caly czas moja firma i tak ponoc jest w duzych firmach.
Stary 2016-08-19, 19:45   #4288
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Jak dobry przepis to ciasto drożdżowe łatwo i szybko się robi miałam gdzieś taki fajny, gdzie ciasto nie musi rosnac pol dnia, jak chcesz to poszukam

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

To zazdroszcze, bo my 4 lata razem i jeszcze żadnej wigilii razem, bo nasze rodziny 170km dzieli... Hmmm może by olac wszystko i spędzić wigilię tez w trójkę... Przynajmniej nie byłoby fochow czemu jesteśmy u jednych a nie u drugich

Chce! Zanim z tz pojechaliśmy zawiesc kumpla wstapilam bo drozdzowke ale byla sucha i niedobra. Jutro zrobię. Akurat mam drozdze swieze w domu.

Ja z tz sobie obiecalismy, ze zawsze chocby nie wiem co, wigilia, Wielkanoc i sylwester od poczatku kiedy jestesmy razem zawsze spedzamy wspolnie. Staramy sie boze barodzenie soedzac raz z jedna mama a raz z druga.

Wlasnie sie wpakowalismy w korek 25km a ja chce siusiu... nue wyglada to dobrze;(
Stary 2016-08-19, 20:14   #4289
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:

Mi ZUS przysyła kasę na adres zameldowania, ale można do nich napisać pismo, że chcesz na konto Ja też tak zrobiłam i teraz (teoretycznie) będę dostawać już przelewem.
A prawda jest taka, że ZUS płaci jak chce Ja jestem na zwolnieniu od początku. Za maj zapłaciła mi szefowa a pierwsze pieniądze z ZUS otrzymałam uwaga, uwaga przed wczoraj Oczywiście u Ciebie nie musi tak być, ale wiem, że większość ma jazdy z tym dostawaniem kasy. Oni teoretycznie mają 30 dni od czasu jak dotrze do nich zwolnienie na wypłatę.
I wcale nie głupie pytanie bo to też moje pierwsze zwolnienie i nie sądziłam, że z tym są takie jazdy Najpierw się czepiali czemu mam na zwolnieniu inny adres niż na umowie o pracę (bo nie kumają, że można mieszkanie wynajmować), potem wynaleźli jakiś błąd w zwolnieniu (nie wspominając o tym, że zwolnienie z połowy maja do połowy czerwca zaczęli rozpatrywać w sierpniu), to jeszcze dodzwonić się do nich to jest cud.
To się wyżaliłam Ale serio mam ich dość serdecznie

Wymyśliłam mini alternatywę dla karuzeli nad łóżeczko bo jednak chcę, żeby od początku były tam jakieś zabawki a tą najszybciej mała dostrzeże
http://allegro.pl/spirala-lisek-zawi...170735414.html
Oplotę to na ramie, myślę, że się sprawdzi też do wózka np.

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-08-19 o 20:29
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 20:32   #4290
ewelinuus
Zadomowienie

Ja dostaję kasę na konto z Zusu...na pierwsze pieniądze od nich czekałam dosc dlugo ale teraz juz drugi raz dostalam w podobnum terminie zobaczymy jak bedzie dalej. Musze w koncu zalozyc sobie ten profil wtedy wszystko wiadomo kiedy co i jak wyplaca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości