Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-20, 08:00   #4291
*misia*
Zakorzenienie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

to jeszcze raz ja bo coś mi się przypomniało Mam problem z Uszkiem i psem, może śmieszny ale chyba jednak problem. Tak jak pisałam kiedyś stosunki Uszka i Pesty są bardzo zażyłe, aż za bardzo chyba bo Uszek próbuje ją ugryźć tak jak wszystko czym się bawi Np leży podchodzi do niego pesta dotyka jej i nagle łapie ją za sierść i próbuje się na niej podnieść by wsadzić sobie jej kawałek do buzi. Nie wiem co zrobić by tego nie robił
Stary 2008-05-20, 08:02   #4292
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
nowa bryka
Uchwyt na butlę
fajny wózeczek, a Hubcio jak dumnie w nim siedzi

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
U nas dziś słonecznie choć wcale nie cieplo, ale wybywamy za jakiś czas na dwór nie cierpię siedzieć w domu
u nas pochmurno i tylko 12 stopni, brrr
pewnie znowu w domku posiedzimy

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Prima trzeba dokladnie czytac ta gazetke bo tam drobnym druczkiem sa daty podane np. przy bodziakach
teraz są fajne bodziaki pakowane po 2szt, rózne wzory, kolory i rozmiary za 6,99/opakowanie
kupiłam na 6,9i12 m-cy
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:15   #4293
celka2000
Zakorzenienie

primavera - no bryka jak sie patrzy. A i Hubercik taki duzy Juz go dawno nie widzialam

U mnie w biedronce wczoraj dopiero rozpakowywali rzeczy i nie widzialam ciuszkow. Ale zaopatrzylam sie w Huggisy i jeszcze dzis wyslalam meza. o chyba juz taniej pieluch sie nie kupi - 33,9 zl za pake i jeszcze skarpetki Disneya dolaczone do kazdej paczki. Adas teraz bedzie caly czas w identycznych skarpetach chodzil

agi - moj tez duuuzo ulewal. Ale ostatnio po tej grypie jelitowej mu sie nagle zmniejszylo. Na chrzcinach sie balam ze zarzyga ubranko po 5 minutach a on ani razu nie ulal Nie wiem co pomoglo. Mam dziwne wrazenie ze przestal tak chlustac po zastrzyku przeciwwymiotnym i juz mu tak zostalo.... W kazdym razie on bardzo duzo ulewal. A poniewaz karmie cycem to nie bardzo mozna mu bylo jedzenie zagescic, wiec jedyne co radzila lekarz to debridat. W kazdym razie z takim dzieckiem trzeba sie lagodnie ochodzic Musi mu sie za kazdym razem odbic, nie mozna klasc na brzuch po jedzeniu itd.. Ale to pewnie wszystko wiesz i pewnie sie i tak nie sprawdza (moj potrafil chlusnac po godzinie od jedzenia). Lekarze w sumie twierdza ze dziecko z tego wyrasta...

Ja tez planuje caly czas ugotowac cos malemu ale jakos nie wychodzi. W kazdym razie mam nakaz od neurologa zeby wprowadzic zupki na wywarze a zoltko. (chodzi o kolagen w pozywieniu)..
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:24   #4294
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ożesz nie zauważyłam tych Huggisów

Celko jaki rozmiar Huggisów uzywacie?
Stary 2008-05-20, 08:34   #4295
celka2000
Zakorzenienie

wlasnie widze ze wszystkie zdjecia ze mna sa rozmazane Nieliczne sie nadaja do wywolania...kurde...
Wklejam te na ktorych jestem, nie chce wklejac z goscmi bo moga sobie tego nie zyczyc (wybaczcie).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chrzest1.JPG (76,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrzest2.JPG (72,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrzest3.JPG (71,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrzest4.JPG (72,8 KB, 24 załadowań)
Stary 2008-05-20, 08:38   #4296
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
ożesz nie zauważyłam tych Huggisów

Celko jaki rozmiar Huggisów uzywacie?
wykanczamy trojki a uzywamy czworek ( i taki zapas narobilam, bo mysle ze przez kilka miesiecy bedziemy chodzic w czworkach)
Stary 2008-05-20, 08:42   #4297
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
wlasnie widze ze wszystkie zdjecia ze mna sa rozmazane Nieliczne sie nadaja do wywolania...kurde...
Wklejam te na ktorych jestem, nie chce wklejac z goscmi bo moga sobie tego nie zyczyc (wybaczcie).
jaki sliczny mały elegancik
Ty Celko tez pięknie wygladasz
mam chyba podobny komplecik, tylko tunika brązowa

Zaraz przyjdą rodzice to skoczyłabym do biedronki tylko nie wiem jaki rozmiar kupic, bo dawno nie uzywaliśmy Huggisów, 3-ek jest chyba 78 sztuk - więc bardziej się opłacają ale nie wiem czy bedą małe, bo teraz mamy pampersy sleep&play i są takie w sam raz a Huggisy coś kojarzę, że były ciut mniejsze i teraz nie wiem czy 4 nie kupić - najwyżej trochę poleżą i pozniej się zużyją

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 09:21   #4298
martka83
Zadomowienie

Celko śliczne zdjęcia a że lasencja z ciebie to zdaję się już kiedyś wpominałam na nk. Tajniaku jeden. W końcu się pokazałaś

Prima gratuluję zakupu Wózek pierwsza klasa, główny zainteresowany widzę zachwycony.

A Marcelek teraz tak śmiesznie opowiada.
Język z boku, ślinka wszędzie a on cały czas opowiada po swojemu. Takie kombinacje daje że nie powtórze.
I już cały happy bo przyszła żonka wpada w odwiedziny
Stary 2008-05-20, 09:35   #4299
szperrr
Zakorzenienie

Czesc

Jaki elegancki Adas

Celko, Agi, ale oni caly czas tak ulewaja, odd u rodzenia? Nas raczej ten problem nie dotyczyl.. tylko od niedawna Hania zaczela troche ulewac. Tylko ze wlasnie, mi sie zawsze wydawalo, ze to rqczej malenkie dzieciaczki moga ulewac, a takie po pol roku to juz raczej nie i nie wiem co o tym myslec. Agi, a jaki proszek Ci dala? Jak to sie nazywa?

Musze pochwalic Hanie Od 2 dni wcale nie budzi sie w nocy Powrot do noworodkowych luksusuow Kladzie sie ok.21ej (niestety przeciagnelo sie nam to ostatnio, fajniej bylo, jak chodzila spac po 19ej) ostatnie papu ok. 22ej i spi do 6-7ej rano Pewnie maluszek nadrabia te noce, kiedy wogle nie spalismy wszyscy przez zeby. A wlasnie - druga jedynka juz jest widoczna Poprzednia jak byla na tym etapie, to juz nastepnego dnia sie przebila..

I jeszcze jedno - puszczacie swoim dzieciakom muzyke?? U nas prawie zawsze cos tam leci jak jestesmy same, ale Hanie za bardzo nie reaguje. Za to jak puscilam jej ostatnio Muzyke Bobasa, to po prostu jakby ja ktos nakrecil!! Skakala, smiala sie do tej muzyki, mruczala z zadowolona minka.. a jak sie zaczynala kolejna piosenka to az sie niecierpliwila, bo za dluga przerwa byla Potrafi przy tej muzyczce siedziec sama nawet 2 godzinki! Luksusy

Edit: Prima, wozek super! Szczerze mowiac, to przypomina mi Maclarena

I pytalas o zupki - a ja zazwyczaj gotuje na 3 dni i nie mroze, tylko w lodowce trzymam.. to zle? Nie pomyslalam, moze to jednak za dlugo

Wczoraj pierwszy raz przygotowalam juz wszystko do mrozenia (ale bez ziemniaka, nie mialam przekonania) i jednak nie zamrozilam.. bo Hania zjadla na raz taka porcje (ok. 350g), ze juz tylko na dzis zostalo, ewentualnie pol porcji na jutro.
Stary 2008-05-20, 10:18   #4300
szperrr
Zakorzenienie

Czasem mam wrazenie, ze jak tu Wam naskrobie jednego z moich tasiemcow, to wszyscy uciekaja

Ale i tak Was jeszcze zapytam o wozki (po czym zamilkne przynajmniej do wieczora, obiecuje )

Wazna jest waga, latwosc skladania.. ale pod tymi wzgledami najlepszy ma strasznie plytkie siedzonko. Poza tym fajnie byloby, zeby mial tak prawie na plasko rozkladane oparcie, ale to jest wozek nazybkie zakupy itp, zebym 3-kolowca (na spacery do lasu tylko on!) za kazdym razem nie musiala wlec po schodach jak gdzies wychodzimy i zeby w bagazniku samochodu cos jeszcze sie miescilo oprocz wozka

Ktory wybralybyscie?

http://www.mothercare.com/gp/product...33031&mcb=core - ten mamy teraz na probe od znajomych i wlasnie ma plytkie siedzonko

http://www.mothercare.com/gp/product...33031&mcb=core

http://www.mothercare.com/gp/product...=UTF8&mcb=core

http://www.mothercare.com/gp/product...=UTF8&mcb=core

a to jest takie smieszne, kolorowe na lato.. ale nowe, wiec jeszcze nie ma zadnych recenzji..
http://www.mothercare.com/gp/product...=UTF8&mcb=core + http://www.mothercare.com/gp/product...=UTF8&mcb=core
Stary 2008-05-20, 10:40   #4301
Aniołek85
Raczkowanie

PRIMCIU wiem wiem ze to miedzy innymi o mnie chodzi
ja juz taka jestem wole czytac niz pisac ale od dzisiaj jak tylko mi czas pozwoli obiecuje poprawe
celko z adasia mały elegancik rosnie
jesli chodzi o zupki-gotuje na dwa dni i tez w lodówce trzymam
musze wybrac sie do biedronki kubus tez nadal ulewa ale odkad zmienilismy mleko to duzo mniej bo wtedy to były wymioty!

Aniołek85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 10:45   #4302
Aniołek85
Raczkowanie

szperrr mi sie podoba wózeczek drugi i czwarty
Aniołek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 10:54   #4303
*misia*
Zakorzenienie

Celko Adaś to mały przystojniak a z Ciebie to niezła laska nie da się ukryć
Szperr ciężki wybór z tymi wózkami, może zgłoś się do rzecznika mclarenów na jesiennych U mnie często leci jakaś muzyka w tle, ale nie zawsze. Natomiast gdy puszczam "kundel bury" lub "a ja wolę moją mamę" to jest właśnie śmiech odrazu aczkolwiek nie potrafi się dzięki muzyce sam sobą zająć. Zazdroszczę przespanych nocek
Martko, Ann pamiętajcie o zdjęciach dla nas zakochanej pary i Wasze ze spotkanka
Bylismy troszkę na dworzu ale wieje, że łeb chce urwać więc mimo słońca spacer był krótki i z folią na wózku.
Stary 2008-05-20, 12:33   #4304
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Np leży podchodzi do niego pesta dotyka jej i nagle łapie ją za sierść i próbuje się na niej podnieść by wsadzić sobie jej kawałek do buzi. Nie wiem co zrobić by tego nie robił
chyba nic nie zrobisz
A skoro Peście to nie przeszkadza - to niech ćwiczy na niej wspinaczkę

(pamiętam, jak jeszcze kieedyś, kiedys jeździłam do takiego faceta na korki z angielskiego - i oni mieli berneńskiego psa pasterskiego (taaakie bydle) i malutką córeczkę - ten pies zawsze leżał, a ona po nim laziła tam i z powrotem podciagając się za sierść; super widok) ( http://www.psy.elk.pl/zdjecia/rasy/mini-27_2.jpg )

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
primavera - no bryka jak sie patrzy. A i Hubercik taki duzy Juz go dawno nie widzialam
No tak, najpierw Adaś chory, później ty...
Nie wiem, jak wy, ale my nie okupiliśmy tych następnych zajeć... po pierwsze to jednak trochę czsuasu potrzeba nam w domu na różne prace, a po drugie - to jednak denerwowała nas tam kwestia przewijaków...

No ale na jakies spotkanie to liczę, co?

Ślicznie wyglądałaś na chrzcinach, a Adaś to mały przystojniak

Cytat:
z a Huggisy coś kojarzę, że były ciut mniejsze i teraz nie wiem czy 4 nie kupić - najwyżej trochę poleżą i pozniej się zużyją
Ja zastanawiam się między 4 a 4+ dla mojego "maleństwa"
Huggiesy to jakieś takie mniejsze są od innych pieluch, wiec chyba lepiej wziąć większe - najwyżej będą czekały na swoją kolej

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
Prima gratuluję zakupu Wózek pierwsza klasa, główny zainteresowany widzę zachwycony.
Podoba mu się, bo jest mało zabudowany - wiec więcej widzi.
na razie wózek służy nad do slalomów po domu - może w czwartek jak się gdzieś wybierzemy to go przetestujemy

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
A wlasnie - druga jedynka juz jest widoczna Poprzednia jak byla na tym etapie, to juz nastepnego dnia sie przebila..

I jeszcze jedno - puszczacie swoim dzieciakom muzyke?? U nas prawie zawsze cos tam leci jak jestesmy same, ale Hanie za bardzo nie reaguje. Za to jak puscilam jej ostatnio Muzyke Bobasa, to po prostu jakby ja ktos nakrecil!! Skakala, smiala sie do tej muzyki, mruczala z zadowolona minka.. a jak sie zaczynala kolejna piosenka to az sie niecierpliwila, bo za dluga przerwa byla Potrafi przy tej muzyczce siedziec sama nawet 2 godzinki! Luksusy

Edit: Prima, wozek super! Szczerze mowiac, to przypomina mi Maclarena
.
Oj, to Hania apetyt miała

No gdziś na jakimś forum wyczytałam, że te wózki podobne do ML - ale nie wiem, bo ja ML nie oglądalam nigdzie

dla ząbka, super. My nadal bezzębni. Niby coś tam widać, ale nie przebiło

Co do muzyki - to Huberta muzyka bobasa nie rusza; z tż słuch DM,ze mną slucha najczęściej radia (Muzyczne radio - moja miłosć ), albo moje płyty z pracy - ma jedną ulubioną i przy niej szaleje. Wydaje mi się, że to dlatego, że to była ulubiona płyta przedszkolaków i praktycznie codziennie jakieś jej części leciały - i on to chyba pamięta, bo nawet w swoich pierwszych tygodniach na nia reagowal (piosenki typu: Kundel bury, krakowiaczek, Gumisie, kubuś Puchatek, na wyspach Bergamutach - HIT, Pszczółka maja itd)

Cytat:
Wazna jest waga, latwosc skladania.. ale pod tymi wzgledami najlepszy ma strasznie plytkie siedzonko. Poza tym fajnie byloby, zeby mial tak prawie na plasko rozkladane oparcie, ale to jest wozek nazybkie zakupy itp, zebym 3-kolowca (na spacery do lasu tylko on!) za kazdym razem nie musiala wlec po schodach jak gdzies wychodzimy i zeby w bagazniku samochodu cos jeszcze sie miescilo oprocz wozka
ja z wózkiem za bardzo nie pomogę - pamiętaj, jakie sama miałam dylematy

zwróciłam tylko uwagę na budki - wg mnie one takie małe są i nie wiem, czy uchronią przed słońcem czy deszczem?
Wiem, że jest folia, ale czasami na mżawkę wystarczy tylko głębsza budka (a u was o mżawkę nietrudno )
ja też chciałam, żeby miał kieszonkę - bo na portfel i komórkę nie chce mi się brać torebki

Aha - a jak Hania w kwestii pałąka?
te wózki nie mają, a np Hubert lubi - łapie się za niego i podciąga, wykłada sobie na niego nóżkę

Ten szary ma trochę większy daszek.eee, chyba musze je przejrzeć jeszcze raz

Lea ma ML obcykane

Cytat:
Napisane przez Aniołek85 Pokaż wiadomość
PRIMCIU wiem wiem ze to miedzy innymi o mnie chodzi
ja juz taka jestem wole czytac niz pisac ale od dzisiaj jak tylko mi czas pozwoli obiecuje poprawe
No, no - dziołchy - bata wam trzeba było
Jeszcze Inkę trzeba nastraszyć

Poskarżyłam się w niedz na mego syna - i co?
W niedz po południu nastąpiła przemiana - mam cudne dziecko.:jupi :
Cały czas się śmieje i gada zajmuje się trochę sobą, nie marudzi, nie wyje, nie warczy.
Pubudki jak zwykle o 6 rano - ale ze śmiechem na ustach.
Obiad tak dziś wcinał, z enei żałowałam ani minuty spędzonej wczoraj przy garach

Ale ciii, nie chwalę go wcale, bo wiecie...
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 12:39   #4305
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Musze pochwalic Hanie Od 2 dni wcale nie budzi sie w nocy Powrot do noworodkowych luksusuow Kladzie sie ok.21ej (niestety przeciagnelo sie nam to ostatnio, fajniej bylo, jak chodzila spac po 19ej) ostatnie papu ok. 22ej i spi do 6-7ej rano Pewnie maluszek nadrabia te noce, kiedy wogle nie spalismy wszyscy przez zeby. A wlasnie - druga jedynka juz jest widoczna Poprzednia jak byla na tym etapie, to juz nastepnego dnia sie przebila..
super
mam nadzieję, że Gosia też wkrótce wróci do noworodkowych zwyczajów

Cytat:
puszczamy
najczęsciej kołysanki Turnaua i nie tylko
oprócz kołysanek to różne piosenki, które akurat lecą w radio czy TV
czasem puszczam jej rock your baby na VH1

ale absolutnym hitem jest "Harley mój" Dżemu

Cytat:
Czasem mam wrazenie, ze jak tu Wam naskrobie jednego z moich tasiemcow, to wszyscy uciekaja
ja też mam takie wrażenie jak cos napisze to cisza przez pół dnia

Cytat:
Ktory wybralybyscie?
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7613610]szperrr: trzeci [/quote]

trzeci
fajowy design
Stary 2008-05-20, 12:44   #4306
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
trzeci
fajowy design
najładniejszy z nich wszystkich

..wy narzekacie?
Zaglądam wieczorem - jestem ostatnia, zaglądam z rana - a tam mój post-widmo
Stary 2008-05-20, 13:04   #4307
szperrr
Zakorzenienie

Wlasnie siedzimy w kafejce i czekamy na TZta, Hania usnela, wiec co robie? Zagladam na wizaz oczywiscie

Dzieki za odpowiedzi A ktory z tych kolorow sie Wam podoba:

http://www.mothercare.com/gp/search/...t+mod+&size=12

lub jeden z tych:

http://www.mothercare.com/gp/search/...+sport&size=12

Hania ma wiekszosc ubranek bialo-rozowych, kremowo-rozowych, brazowo-rozowych, czerwon0-rozowych, rozowo-roznych (trudno sie przed tym obronic widzac co sie w sklepach dzieje), wiec myslalam, zeby jednak ktorys z rozowych wozkow Lub szarych, w ktorych to sie maclaren specjalizuje i mam wrazenie, ze wszystkie "estate mums" takie maja
Stary 2008-05-20, 13:07   #4308
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Ja zastanawiam się między 4 a 4+ dla mojego "maleństwa"
Huggiesy to jakieś takie mniejsze są od innych pieluch, wiec chyba lepiej wziąć większe - najwyżej będą czekały na swoją kolej
nio Hubert duży chłopak, Gosia to chudzinka z mała dupką
i kupiłam w końcu 3-ki, zaryzykowałam bo se bardziej opłacały niż 4-ki
i dobre są

Cytat:
Poskarżyłam się w niedz na mego syna - i co?
W niedz po południu nastąpiła przemiana - mam cudne dziecko.:jupi :
Cały czas się śmieje i gada zajmuje się trochę sobą, nie marudzi, nie wyje, nie warczy.
Pubudki jak zwykle o 6 rano - ale ze śmiechem na ustach.
Obiad tak dziś wcinał, z enei żałowałam ani minuty spędzonej wczoraj przy garach

Ale ciii, nie chwalę go wcale, bo wiecie...
no to super
u nas też pobudka ok 6-tej ale za to przepiękny usmiech na twarzy

a teraz ja mam problem z pracą
wczoraj na gg napisała do mnie koleżanka z pracy, która kieruje całym obiektem, w którym pracuję. Chce sie ze mną spotkac w tym tygodniu, żeby porozmawiać. Jak ona tak pisze to znaczy że to coś ważnego, pewnie związanegoz moim powrotem
Ciekawe co tam wymyslili??
Niedawno otworzyli nowy obiekt ale ok 12km od Lublina i tam brakuje księgowej i kogoś kto by tego wszystkiego dopilnował, jesli chcą mnie tam przerzucic to ja im podziekuję, bo z małym dzieckiem nie bede rano jezdzić do rzodziców w całkiem innym kierunku a potem poza Lublin, bo z przejechaniem przez całe miasto to bedzie ze 30km i godzina jazdy jak nie lepiej, poza tym to ruchliwa droga na W-wę, mnostwo wariatów jezdzi, non stop wypadki
Jutro chyba podjade do firmy i się dowiem o co chodzi

edit
Szperr jak dla Hani to brown/pink najbardziej chyba będzie pasował

jak ktoś chcę to mogę podac linka do wirtualnego dysku, z którego mozna sciągnąć mnostwo piosenek i kołysanek dla maluszków, chyba go kiedyś na jesiennych znalzałam
Stary 2008-05-20, 13:41   #4309
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

No mamuski, za mną pełen relaksik. Oddałam Oskara babci o godzine 12 a potem przyszłam do domku i : odkurzanie, mycie, szorowanie, pieczenie ciasta na urodzinki dla TZ, gotowanie obiadu, wynoszenie smieci, pranie ... ech no po prostu dzień moich marzeń. To się nazywa relaks
Ale tak serio to psychicznie odpoczęłam, a teraz mam czysty domek i pół godziny tylko dla siebie, bo o 15:00 jadę po młodego.

Byliśmy dziś na szczepieniu i kontroli i Oskar w ogóle nie chciał się usmiechnąć do położnej środowiskowej. Żeby tylko usmiechnąć. Nie reagował na dźwięki (sprawdzała mu słuch), nie chciał pogadać, no nic, chyba pomyślała że mam dziecko cofnięte w rozwoju No co ja na to poradzę, że na jego usmiech trzeba sobie zasłużyć. W domu ciągle się usmiecha, reaguje jak mówię jego imię, gada do siebie (choć był czas że gadał naprawdę dużo i fajnie, ale zapomniał chyba). A na tych wsztystkich kontrolach patrzy się na tych ludzi jak na wariatów, poważny bardzo i nawet bąbelka ze sliny nie zrobi

Prima a Ty kupiłaś ten wózek co ma Misia?

Szperrr ja puszczam muzyke do spania, ale nie reaguje za bardzo. Za to ja sie uczę i spiewam mu potem, co spotyka się z entuzjazmem, a i owszem jest jedna kołysanka którą po prostu uwielbia i tą piosenka jestem go w stanie wyciągnąć z najwiekszej histerii. Doszłam już do takiej wprawy, że potrafie ją spiewać jednocześnie czytając książkę. Polecam Wam kołysanki "Mini Mini 2". Bardzo fajne, spokojne, monotonny głos tylko przy akompaniamencie pianina. Przy nich kołysanki Turnaua to hard core

Yoolia a cóż to za pytanie. Linka do wirtualnego dysku zamawiam, raz

Wiecie co? jak czytam o cenach pieluch w PL to mnie powala. W Norwegii zycie jest ogólnie 4x drozsze niż w PL, no ale pensje są takie, że wystarcza spokojnie na życie. Ale za pieluchy, w promocji, płacę około 22zł. Pampersy, baby dry, 32 szt. Także w ogóle nie odczuwam, że kupuję pieluchy. To normalnie chamstwo, żeby w kraju o tak niskim przyroście naturalnym jak PL tak zdzierać na pieluchach

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 14:21   #4310
martka83
Zadomowienie

Koletynko to się nazywa odpoczynek
Ale i tak pewnie ci zdecydowanie lepiej i luz psychiczny chociaż masz.
I babcia zadowolona bo czuje się potrzebna

Yoolia pewnie że dawaj linka.
Ja znalazłam gdzieś kilka i już mi bokiem czasem wychodzą bo w kółko to samo.
Chociaż mały zdecydowanie woli jak ja mu śpiewam , trochę mu się dziwię, a jak tańczę to juz jest bosko

I pisz potem o co chodziło z tą pracą.

Prima będziesz tu szeryfować.
Raz dałaś opr i jakoś się poznajdywały wątkowe zguby
Stary 2008-05-20, 17:08   #4311
Fiona_80
Raczkowanie

wybaczcie ze nie pisze ale chodze jak zombie.Victoria od weekendu budzi sie o 6.00 rano i w dzien spi tylko raz 30 minut ,nie potrafi zasnac,jak przychodzi pora spania,tak po 2godznach zabawy to ona ryczy niemilosiernie i tak przez pol godziny non stop placz ,po czym przestaje i jakby nic jest wesola chce sie bawic.nie mam czasu na nic,a moje niewyspanie odbija sie na relacjach z z mezem i tak mamy bledne kolo,ja zla on zly itp
Jutro mamy szczepienie,tylko nie wiem czy isc bo mala ma katar
przepraszam ze zanudzam,ale chcialam tylko usprawiedliwic swoja nieobecnosc.

dzisiaj nie wytrzymalam i kupilam virburol mam nadzieje ze pomoze bo padne.
Fiona_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 23:48   #4312
szperrr
Zakorzenienie

mialam isc spac kilka godzin temu...

post byl juz kilka razy napisany, za kazdym razem mi go wcielo (wiec tylko napisze Yoolii, ze ja tez chce wiecej piosenek te ktore mamy juz mi sie czkawka odbijaja..)

ale widze, ze wszyscy mieli problemy z wizazem

dzieki za rady wozkowe znalazlam jeszcze taki smieszny taki.. funky

http://www.toysrus.co.uk/Product.asp...McLaren/737151

tylko czy oplaca sie doplacac tyle za smieszny wzorek?

Edit:
Hej Fiona, fajnie ze sie odezwalas Victoria moze miec gorsze dni, ale na pewno dacie rade Buziaki dla Was obu

Prima, powinnas czesciej takiego opr wlaczyc, to sie wiecej mamus odezwie

Koletynka, fajny dzien Mi tez by sie taki przydal (czyt. musze posprzatac )

Wklejam Hanie i ide spac

1, 2. zasmoczkowana na spacerku
4. jak niekapek, to i porzucac mozna
4. takie pyszne bylo, ze zapomnialysmy o sliniaku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spacerek1 m.jpg (69,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sp1 m.jpg (88,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kubek4 m.jpg (39,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg am5 m.jpg (64,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2008-05-21, 06:44   #4313
primavera
Zakorzenienie

wczoraj pisałam chyba z 5 tysięcy postów i mi wcinało, grr - więc za którymś razem juz taki skrótowy zapisałam

ale się zaraz wku.... napisałam długaśnego posta i mi wizaż wywaliło to teraz będzie w skrócie

koletynko
- wózem mam jak misia, jako jedyny miał to wszystko, co chciałam (no, prawie, ale sprawę uchwytu na picie załatwiłam już)
- relaks że fiu fiu, ale grunt, że nastrój poprawił
-piosenki http://www.4shared.com/account/dir/1...la_dzieci.html (chyba o te chodziło)

szperr - wózek z czerwonym z pierwszego linka albo limonka z drugiego

yollia-
mam nadzieję, ze w pracy zmieny będą jednak po twojej myśli, trzymam kciuki za to

fiona - każde z naszych brzdąców ma gorsze i lepsze dni, jedne marudzą więcej, inne mniej - ale każdą z nas to wykańcza i dołuje, niestety

Byłam na aerobiku - dziś był taniec brzucha. Wróciłam mokra jak za przepproszeniem szczur - godzina wymachiwania tyłkiem do arabsko-afrykańskich dźwięków

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 06:53   #4314
*misia*
Zakorzenienie

Mi tez chyba milion razy wcieło posta
Koletynko nie ma jak aktywny wypoczynek Ja też jak dziś były puchy na wątku to posprzątałam w części łóżka w której mamy szpargały. Dwie godziny się meczyłam ale było warto. Ja wypowiem się za Primcię tak mamy te same wózki nawet kolor ten sam
Szperr mnie też najbardziej pasowałaby kolorystyka brown-pink i dla mnie też bardzo ważna była budka dlatego mam wózek jaki mam Aha co do tego co teraz wkleiłaś to fajny design ale chyba tylko to
Yoolia mam nadzieję, że Cię nie przeniosą chociażby właśnie ze wzg na małe dziecko.
Fiona czasem każdy brząd miewa gorsze dni
A Inkę to dziś widziałam na wątku
Zaraz zmykamy do sklepu, jak tylko troszkę sprzątnę a potem mam gości więc zajrzę dopiero później, miłego dnia
Stary 2008-05-21, 07:14   #4315
bingo30
Rozeznanie

witam....
tak mnie zastanowiło to co pisała Pirimavera odnośnie podgladaczy wątku....fakt, ja nim też jestem..bo czytam codziennie lub prawie codziennie..
Już na poczekalni nie odzywałam się za często, a tutaj na początku tylko troszkę i jak tak sobie Was poczytuję to jakoś wydaje mi sie ,ze jest to zamkniete grono i nie potrzeba Wam już nikogo, bo znacie się już dobrze i po co jeszcze "obca" ma mieszać..
A druga rzecz to to, że może wcale nie chodziło np. o mnie tylko o dziewczyny, które częściej pisały ale z jakis powodów teraz nie piszą...
juz sama nie wiem..

Ale jesli jestem przy głosie to podziekuje Wam,ze jesteście bo dzięki Wam duzo można się dowiedzieć, pooglądac zdjęcia pięknych bobasów, posmiać się czasami rówiniez..

A Emilka dziś kończy pół roczku..ma dwa ząbki..turla się po podłodze.. udaje się jej powiedzieć "tata" , oczywiscie nie znając jeszcze znaczenia tego słowa ostatnio namiętnie zwija fajnie usteczka i mówi "uuuuuuuuu" pocieszne to..

Emilcia urodziła się 21 listopada 2007r
Klaudusia urodziła się 3 marca 2010r
bingo30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 07:15   #4316
primavera
Zakorzenienie

aha, kupiłam sobie (a raczej Hubertowi) kółeczka do wieszania zabawek; coś jak tu: http://www.allegro.pl/item367111943_...promocja_.html
tylko te moje mają różne kolory (tzn część jest kilkukolorowych, w kratkę czy ciapki), mają różne struktury, a część jest obita taką gumą - jak gryzaczek.

Teraz Hubert ma wszędzie poprzyczepiane zabawki - i największą frajdą jest tarmoszenie tak mocno, żeby odczepić

Oczywiście, jnajwiększą frajdą są same kółeczka - 2 czy 3 sczepione razem, toż to najlepsza zabawka teraz
Stary 2008-05-21, 07:31   #4317
annLee
Zakorzenienie

mnie też wczoraj wizaż w konia robił

Prima zrobiła porządek i od razu zaczęły pisać
good job!

Szperr-Hania przecudna jak zwykle! fajnie już sobie siedzi w krzesełku,a ten kubek to TT?pije sobie z niego?
co do wózka to niestety nie pomogę,bo mnie się wszystkie takie same wydają
fajne są wszystkie-ten ostatni też-choć zbajerowany
na pewno Lea albo Pyśka bardziej się w temat wgłębiały to powiedzą więcej

Celko-super Adasiek!jaki z niego już duży chłopak!A Ty prześliczna mamuśka

Fiona-na pewno niebawem jej minie
może odkryła coś nowego-pasjonującego?
3m się dzielnie
to mówiłam ja-zombie 2

Yoolia-mam nadzieję,że to nie to o czym myślisz.3mam kciukasy

Koletynko-no widzisz-od razu inne nastawienie! ja tam przy sprzątaniu odreagowujęa jeśli tych godzin będzie więcej to przecież w kółko sprzątać nie będziesz

Misia-na Uszka i Pestę to chyba rady nie ma może niedługo mu się znudzi

Bingo-nie jesteśmy zamkniętym gronemi bardzo się cieszymy jak inne mamuśki też piszą-nawet jeśli rzadko każda z nas ma inne doświadczenia a te są na wagę złota.
sto lat dla Emilki!

coś jeszcze miałam....

Zu znowu mnie budziła co 1,5-2h
mam nadzieję,że to skok i minie niebawem
mnie-śpiochowi takie dziecko dać

mam też nadzieję,ze jak zacznę ją napychać kaszką i innymi rzeczami to da mi trochę pospać
proszę nie odbierajcie mi jeszcze tej nadziei

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 07:44   #4318
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bingo30 Pokaż wiadomość
tak mnie zastanowiło to co pisała Pirimavera odnośnie podgladaczy wątku....fakt, ja nim też jestem..bo czytam codziennie lub prawie codziennie..
Już na poczekalni nie odzywałam się za często, a tutaj na początku tylko troszkę i jak tak sobie Was poczytuję to jakoś wydaje mi sie ,ze jest to zamkniete grono i nie potrzeba Wam już nikogo, bo znacie się już dobrze i po co jeszcze "obca" ma mieszać..
A druga rzecz to to, że może wcale nie chodziło np. o mnie tylko o dziewczyny, które częściej pisały ale z jakis powodów teraz nie piszą...
juz sama nie wiem..
Po pierwsze - to gratulacje dla Emilki

Po drugie - to ja w sumie nei zastanawiała się też nad tym, czy chodzi o konkretne osoby czy ogólnie - po prostu widziałam na dole, że dziewczyny (i te,które już od poczekalni udzielały się sporadycznie, i te, które nagle zamilkły) są i czytają - i jakoś tak mi głupio się zrobiło, że troszkę poczytać czas mają, a napisać to się nic nie chce - chociażby to miało być "cześć" czy "nie mam czasu"

Owszem, część dziewczyn nas "porzuciło" - nawet widać je na wizażu, ale nie w naszym wątku - ich prawo, ich wybór...ale skoro któras zagląda () to znaczy, że jeszcze nie porzuciła - wiec trzeba było zmobilizowac córy marnotrawne

A obca wcale nie jesteś
Wiadomo, że jeśli z kimś częściej rozmawiamy - to niejako lepiej się znamy, ale to wcale nei oznacza, że ejsteśmy zamkniętym gronem.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Bingo-nie jesteśmy zamkniętym gronemi bardzo się cieszymy jak inne mamuśki też piszą-nawet jeśli rzadko każda z nas ma inne doświadczenia a te są na wagę złota.
No właśnie
Każda z nas ma dziecko, każda gromadzi jakieś doświadczenia - i mi na przykład jest łatwiej, jeśli ktpś na mój post (chociażby narzekający) napisze, że miał to samo, że przeszło, albo że zrobiłby tak i tak - dla mnie to jest swego rodzaju wsparcie

Cieszy mnie też to, jak zaglądają mamuśki z innych wątków - na przykład Kancia czy Lea - ich maluchy są starsze, więc one mają więcej doświadczenia i przeszły już rzeczy, które dla nas są nowe - zawsze chętnie słucham ich rad

Ok,moje szczęście zasnęło - idę brać sie za sprzątanie

Ann - wpółczuję nocki; na całe szczęście Hubert (tfu,tfu) przesypia teraz całe lub z jedną pobudką. Przyzwyczaił mnie do tego - i biada mu, gdyby postanowił odzwyczaić
Stary 2008-05-21, 07:50   #4319
*misia*
Zakorzenienie

Ann, Primcia dobrze mówicie Czekam az Uszek zje i lecimy
Szperr Hania cudna i te jej oczęta No właśnie pije Hania z niekapka bo mój cwaniak jak pije to cały się obleje bo to co wypije to wypluwa
Stary 2008-05-21, 08:10   #4320
martka83
Zadomowienie

A mój cwaniak jeszcze śpi.

Ale za to dość dużo marudzi podczas usypiania w ciągu dnia i często kończy na rękach.
Tak już widocznie jest, nie można mieć wszystkiego

Bingo dobrze że się odezwałaś
Moim zdaniem nasz wątek to nie jest zamknięty krąg, może to z boku tak wygląda ale to tylko dlatego że niewiele nas zostało.
I piszą wciąż te same osoby
Ale i tak jest fajnie i dobrze że jest bo mi bardzo często daje to ogromne wsparcie.

Świeże mamuśki mają swoje zmartwienia które zrozumieją tylko inne świeże mamuśki
A wsparcie Jesiennych czy jeszcze starszych stażem - nieocenione

Przede mną dziś trochę pracy.
Właśnie planuję popołudniu opchnąć młodego mamie

Ann współczuję nocki, zwłaszcza jeśli masz naturę śpiocha.
Ja pokochałam spanie od czasu jak mam Marcelka, wcześniej to już o 8 bywałam wyspana

Szperrr Hania jest przecudna a jak ją widzę jak ładnie siedzi w krzesełku i z kubkiem w ręce to wydaje mi się że jest jakieś 3 miechy starsza od Marcelka

I dzięki za linka o piosenkach, już słuchaliśmy.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości