|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Hvid, my nie mamy odkurzacza w domu to nie mamy problemów
![]()
![]() |
#4292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Hvid za troskę ![]() U lekarza wszystko w porządku a nawet jestem zaskoczona pozytywnie (przeprowadziłam się z południa na północ Hiszpanii i widać różnicę w prowadzeniu ciąży). Nie musiałam błagać o zmierzenie ciśnienia bo zrobił to sam i mnie zważył. To co mnie zaskoczyło to powiedział, że nie wolno mi przytyć więcej niż 9-12kg... Hmm, jeszcze mi sporo brakuje do tej wagi ale chyba trochę przesadził ![]() ![]() Co do bóli w dolnej części brzucha to tak musi być ![]() ![]() Kasiu, co do dysproporcji w wielkości różnych cześci ciała Maluszków to spokojnie - mój też tak miał a teraz jest wszystko idealnie. No i antybiotykiem się nie przejmuj, będzie oki ![]()
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
mój maluch w 28 tyg ciazy wazył równo 1 kg ,pytałam sie ginki i powiedziała ,ze w normie .
a co do podwyzek to faktycznie frustrujące ![]() a wogole załatwic cos w urzedach to katastrofa ![]() ![]() Boże to ja wole zamienic sie z mezem i pracowac zagranica niz tu to wszystko miec na głowie. predzej urodze niz załatwie ten odbior! czeka mnie jeszcze tyle załatawiania a ja ledwo chodze i nie mam prawa jazdy ![]() gdybym nie była w ciąży to bym sobie kielicha strzeliła na moje nerwy. dobra to sie troche wyzaliłam ,tak odrobine. |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zadomowienie
|
freshona, faktycznie, w Polsce cena jest zaporowa i na pewno nie kupilibyśmy nowego w sklepie. Musiałabym na głowę upaść albo zamienic się na mózgi z kotem TZ-a. To TZ gmyrał kilka dni w necie i szukał okazji. Tylko u nas jest problem z kupieniem tego wózka, w Europie jest on bardzo popularny. Zdecydowalismy o kupnie uzywanego, ale kilkumiesięcznego wózka i to był strzał w dziesiątkę. Nasz ma kilka miesięcy, uzywany był tylko stelaz, gondola i spacerówka są nowe. Wozek jest extra zadbany, wszystko co było uzywane jest wyprane i pachnące, koła wymyte - jak nowe. Do tego dali nam parasolkę i adaptery do fotelika maxi cosi, które u nas kosztują ok 160 zł. Bez problemów, miło. A w sumiie wyniosło nas to (razem z przesyłką) ok1200 zł taniej, niz nowy w Polsce. A jest jak nowy.
Tak, faktycznie tak się rozkłada, jak na filmie. Jeden ruch nogą i stoi, a zblokowuje się po zapięciu gondoli lub siedziska. Sam stelaz jest dość lekki. Koła błyskawicznie można zdjąć (przednie także). Na zdjęciach nie podobał mi się ze względu między innmi na dość niską pozycję gondoli czy siedziska. W praktyce jest ładniejszy. Jest dość nisko, ale powiem ci, że nie sprawia to złego wrazenia ani zadnych problemów, mój TZ ma 183 cm wzrostu i dobrze mu się wózeczek prowadzi. No i dla nas jest milion razy ładniejszy, niz Stokke. O nim tez TZ czytał, porównywał testy. Bugaboo wypada lepiej. A TZ mówi, że tego Stokke za sam wygląd za darmo by nie chciał. No i bał by sę, że mu się dziecko z wózkiem wywróci - wysoko, niestabilnie jakoś. Nawet nie był brany pod uwagę. Na aukcjach e-bay (w róznych krajach, ale najwięcej jest tych wózków w Anglii) biją się o ten wózek i praktycznie kazdy jest sprzedawany za mniejsze czy więsze pieniądze (w zalezności od wieku czy wyglądu). My niemal upolowaliśmy swój ![]() Mam tyle roboty, a moja wena i zapał pojechały na wakacje. Dajcie mi kopa w tyłek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
krolowaa, mam kolegę który pracuje w inspektoracje budowlanym i wiem jak sie w takich insttucjach pacuje...szkoda słów. Pozostaje tylko życzyc Ci cierpliwości.
Co do ven to trochę mam wyzruty sumienia, bo nawet nie zauważyłam jakiegoś wzrostu cen...ciesze się, że nie musze się o to martwić. Ale niestety, żebym miała taki komfort to mój TŻ zapier....dziela po 12 godzin na dobę ![]()
![]() |
#4296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, udało Wam się - też bym skorzystała z takiej okazji. Stokke w moim przypadku w ogóle nie wchodzi w grę, TŻtowi podobał sie ten kosmiczny wygląd. A opinie mówia same za siebie-chyba nie było żadnego użytkownika wózka Bugaboo, który nie byłby z zakupu zadowolony ![]() Jestem zazdrosna, że macie już wybór wózka z głowy. Ja nadal nie wiem, jaki kupimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Kurcze a moj gin jeszcze ani razu mi nie powiedzial ile moj synus wazy
![]() ![]() Ustalilismy z Tz ze wozek kupujemy w polowie listopada ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Raczkowanie
|
Witam nowe Mamuśki
![]() Ja też dołączam do grona niewyspanych, mały urządza w nocy dyskoteki,
drętwieje mi lewa noga i nawet specjalna poduszka nie pomaga. Na domiar złego nie mogę wyrzucić męża z łóżka bo mieszkamy w kawalerce i biedak musiałby spać w kuchni ;-) Temat wózka chyba sobie odpuszcze i zostawie kwestię wyboru tatusiowi, to on w końcu lepiej zna się na autach. A serio to im więcej czytam i oglądam tym mniej wiem i strasznie mnie to męczy ![]()
#4299 |
Zadomowienie
|
tez sie dopisuje do listy dretwiejących
![]() a moja ulubiona pozycja do spania to własnie na brzuchu i tak mi ciezko teraz zeby sie wygodnie usadowic. |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja włąsnie się opycham czekoladą mniammmmm całą zjem ;P w 22 tygodniu moje maleństwo ważyło 630g ciekawe ile teraz waży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Edhel, moja dzidzia w 22 tygodniu ciąży ważyła nie całe 500g!
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie wiem, ile moje malenstwo wazy
![]() ![]() Ja z kolei wlasnie opchnelam sie niesolonym kurczakiem, ogorkami konserwowymi, jednym jablkiem i pomarancza. Wydaje mnostwo pieniedzy na owoce, warzywa, sery itd. W Danii promuja zdrowe odzywianie sie, gdzie te promocje, w sklepach ich nie widac, ceny z sufitu wzieli czy co ![]() Na obiad bedzie chlodnik ![]() Nic to, juz Wam nie marudze. Musze ``obiad`` robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Rozeznanie
|
Cześć! A moja młoda ostatnie 2-3 dni zmieniła sobie rytm dnia - zupełnie. I chyba też strasznie szybko rośnie - szaleje jak opętana
![]() ![]() Dziś sobie w końcu kupiłam pierwsze eleganckie spodnie ciążowe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki,
My juz spowrotem na zielonej wyspie, ach..... ale bylo fajnie..... Nadrabialam zaleglosci czytelnicze caly ranek ![]() Tylescie naskrobaly ![]() Choc nie ukrywam, fajnie sie czytalo ![]() U nas troche stresu od rana, bo u mojego TZ zwolnienia w pracy, ale dzwonil przed sec i dalej mamy za co zyc ![]() Choc juz i tak rozpatrywalismy wczesniejszy powrót do kraju... Przyjdziemy dzis do domku i obgadamy plan. Niestety musimy zostac przynajmniej do urodzenia dzidzi i potem jeszcze czekac na paszport, no ale jeszcze nic nie jest postanowione i rozwiaze sie w najblizszych tygodniach... Piszecie o zakupach, na szczescie mam juz wszystko gotowe, teraz tylko wyprac i wyprasowac ciuszki i chyba wszystko gotowe ![]() No moze brakuje mi jeszcze masci na sutki i smoczków uspokajachy, ale to juz na tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Witaj siobhan
![]() Z uwagi na wyjazd do Polski nie kupilam jeszcze wozka ani lozeczka. Jutro mam wizyte u swojego lekarza, pozniej jeszcze USG i wypad. Nic nie pisze, poniewaz w porownaniu z Wami ja jestem opozniona. Owszem, moge sobie pojechac do Kopenhagi ( 2 godz drogi w jedna strone) do prywatnej kliniki. A moze to i dobrze, bo bez przerwy bym u lekarza siedziala. |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Dubel, przepraszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Raczkowanie
|
Siobhan, witaj znowu
![]() Hvid, to trzymamy kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę byś była po niej więcej niż zachwycona no i za późniejszą podróż do Polski ![]() ![]()
#4309 |
Raczkowanie
|
Czesc mamuski!
Ale naprodukowalyscie znowu! Wiecie ile czasu potzrebowalam, zeby to przeczytac? ![]() Widze, ze nie tylko ja mam problemy ze spaniem. W zasadzie jak juz spie to budze sie tak jak zasypiam. Nie wiem jakim cudem nie zmieniam pozycji. Ale za to jak rano wszystko boli. Pomijam tez fakt, ze czesto o 4 mam pobudke, bo maly urzadza sobie tance i spac nie moge, bo mi po pecherzu skacze. Przylaczam sie do milosniczek kakao ![]() ![]() ![]() Sliczne macie brzuszki. Ta ciaza to jednak nam uroku dodaje ![]() ![]() ![]() edhel, ja kupuje tanszy wozek. Powinien wyniesc nas jakies 150 euro. Bedzie to taki wozek- ta kolorystyka i seria Disneya: http://www.skapiec.pl/site/cat/2607/comp/337050 A tu mozesz zobaczyc jak wyglada jako gleboki wozek: http://www.babystyle.pl/Hauck+Miami+...ory_p3760.html siobhan, przerazasz mnie ![]() glizda, jesli ciaza dziala na wykladowcow to moze sprobuje ze swoim promotorem ![]() pani z herbata, mozesz wprowadzic u mnie zmiany? termin mam jednak na 29 stycznia i wiadomo, ze ebdzie chlopiec, ale imie nieznane ![]() ![]() Maz mnie ostatnio jakims Mike´m stresuje, ale ja gleboko wierze, ze to tylko zarty ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4310 | |
Zadomowienie
|
Dziekuje za cieple przywitanie
![]() Cytat:
![]() Mam dodatkowa motywacje bo mnie mama urodzila w 32tc a ja juz koncze 31tc, wiec trza byc przygotowanym ![]() W weekend chyba spakuje sobie tak 'wstepnie' torbe. Nie straci sie, a jak by cos sie mialo dziac to nie bede panikowac, ze nic nie naszykowane i pakowac na dzikusa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zadomowienie
|
JA tak miałam w pierwszej ciąży ,byłam przygotowana na miesiac przed terminem!
i co sie okazało ,ze przenosiłam 3 tygodnie ![]() im bardziej sie liczy na to ,ze wczesniej sie urodzi tym gorzej,los jest przewrotny ,złosliwy. tak samo myslalam o porodzie,ze bedzie krotki a tu 20 godzin a było by dłuzej gdyby nie gimnastyka ,podczas porodu,ktora przyspiesza rozwiazanie.wody wogole mi nie odeszły ,przebijali mi i wtedy wyleciały. teraz nastawiam sie na to samo bo watpie zeby było lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim dziekuje za serdeczne przywitanie!
Odpowiadajac na pytanie Roxi1980, czemu mnie az tak daleko do Kostaryki wywialo - coz milosc moje kochane ![]() Poznalismy sie w Berlinie; ja Polka mieszkajaca w Polsce, on Kostarykanczyk mieszkajacy w Kostaryce, oboje na wyjezdzie sluzbowym w Niemczech. Po poltorarocznej (w sumie w wiekszosci internetowej - w tym czasie widzielismy sie moze ze 4 razy) znajomosci zareczylismy sie decydujac, ze wspolne zycie zaczynamy w Kostaryce. Mieszkam tu juz prawie 3 lata, od 2 lat jestesmy malzenstwem, no a teraz czekamy na owoc naszej milosci ![]() Wracajac zas do mamuskowego tematu - Krolowaa - mam nadzieje, ze masz racje, bo ja wlasnie koncze 29 tydzien i tez cale w sumie zakupy jeszcze przede mna. Mam juz co prawda wozek z fotelikiem do samochodu, turystyczne lozeczko (czesto wyjezdzamy na weekendy wiec sie przyda), krzeselko do karmienia (to jak Maly bedzie juz mial pare miesiecy) sterte ubranek, ... i to wszystko. A tu czytam, ze Siobhan ma juz wszystko, wiec tak jak i Nimfa83 lekko sie przerazilam. Jestem jednak dobrej mysli i sadze, ze Maly nie pojawi sie na swiecie wczesniej niz powinien (caly czas mu to mowie, argumentujac, ze tydzien do tylu, a bedzie rok starszy, moze lyknie ![]() Jesli zas chodzi o dolegliwosci dolaczam do tych, ktore maja problemy ze spaniem. Moj Bruno w brzuchu trenuje chyba do nastepnych mistrzostw swiata w pilce noznej, aktywizujac sie szczegolnie w nocy i budzi mnie gdzies kolo 4, a potem trudno mi juz zasnac. Sciskam Was mocno - R
#4313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i nie chcialam nikogo przerazic, ja zawsze taka zapobiegliwa ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zadomowienie
|
mam córke z 30 listopada czyli własciwie koncówa roku,szczerze to nie ma róznicy !wzrost i rozwój super .nie wiem skad wzieło sie ,ze lepiej jak ze stycznia?
mi sie marzy dzidzia z grudnia i tak chciałabym zeby własnie wtedy urodzic! teraz tak sie mowi zeby czekało ...ale w 9 miesiacu to bedziemy sie modlic zeby to juz było oj bedzie coraz cięzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pamiętam jak się turlałam z kąta w kąt, sprzątałam, przestawiałam meble, dźwigałam siaty, biegałam po schodach u dziadków... byle tylko mały już się zdecydował ![]() W lutym będzie powtórka z rozrywki ![]()
![]() |
#4316 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Miałam dzisiaj dzień pełen wrażeń, najpierw przyjechała do mnie babcia z zaczarowanymi delikatesami...śliweczki i grzybki marynowane, suszone jabłuszka i sok z malin ![]() ![]() zabrała jeszcze skrawki takiego milutkiego materiału który miałam w domu i pozszywa na pledzik dla maluszka ![]() Po południu przyjechali tescie i moja mama na zaległe ciasto z okazji naszej pierwszej rocznicy ślubu, zrobiłam kopiec kreta ...dobrze że jeszcze została kawałek ![]() Dołączam do miłośniczek kakao na noc, ja co prawda piję ciepłe mleko z miodkiem i śpię potem jak niemowlę chyba że obudzi mnie mały lub zdrętwieje mi dupsko od leżenia na jednym bądź drugim boku, na wznak nie daje rady bo słabo mi sie robi ![]() Amilamija superancki ten Twój wózeczek ![]() ja znalazłam jeszcze wózek tako jumper bardzo podobny do tego nowego x-landera XQ, ale o połowę tańszy....zastanawiam sie dalej. http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=179
#4317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A słuchajcie! Widziałam dziś swoją córeczkę w 3D - super. Tak się wzruszyłam, bo zobaczyłam siebie jak byłam malutka ![]() ![]() ![]() A jak zapytałam ginki czy nie ma pomyłki jeżeli chodzi o płeć, to się wzdrygnęła i powiedziała cos w stylu - ja się nie mylę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym mała ładnie rośnie - z resztą to wiem i bez USG ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Suuper,że wszystko oki oby kazda z nas tylko teraz nazekala na dolegliwosci ciazowe,ale zeby z dzidziami bylo wszystko oki ![]() ja tak jak pisalam spalam z ta kolda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4319 |
BAN stały
|
Witam!! No ja niestety też spać nie moge dzis od 4.30 walczyłam z głodem i niestety on wygrał więc juz o 5.00 byłam po śniadaniu a potem zasnać juz nie mogłam - kapa! ogólnie nie dretwieje ale ze spaniem różnie. Wczoraj byliśmy na USG nadal trzymamy sie wersji że będzie Martynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zadomowienie
|
Wstalam siusiu o 6 39 i jakos sie rozbudzilam.Zjadlam sniadanko i wypilam kawke.
Posiedze pewno troszke i znow pojde lulac. Dzwonilam ostatnio do poloznej i sie przypominalam zeby o mnie nie zapomniala. Ja teraz nie mam autka,ale jak tylko bede miala to od razu do Niej jade na rozmowe i obgadamy co i jak Krolowaa Ja mojego synka rodzilam 2,5godz.Myslisz ze drugie dziecko tez bede rodzic szybko czy nie ma reguly? Chcialabym uwinac sie jak najszybciej,ale niestety nie ma na to rady Podobno polozne maja takie sposoby,ze pomagaja szybciutko urodzic.Zobaczymy,licze na to z calego serca,zreszta pewnie Jej tez bedzie zalezalo szybko mnie zalatwic i miec spokoj i pojsc spac,prawda? W piatek jade na duze zakupki i kupie jz proszek do prania dla maluszka i chusteczki Dzidzius(strasznie je lubie i sama uzywam po toalecie) Kiedy Wy zaczynacie szykowac lozeczka(rozlozone z posciela itd),prac ubranka i pakowac torbe do szpitala?Ja mysle ze tak gdzies w grudniu-termin mam na 24-go stycznia
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.