CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 07:04   #4291
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
jak Ty to robisz??Ty sie taka urodzilas??:P
taaa
taka jestem od kijanki...

ooo pierwsza jestem.
Jajca jak balony! Niesssamowite, nigdy mi sie to nie udało
Co za radość, chyba się schleje z rańca

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-11-23 o 07:07
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 07:19   #4292
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

muszę napisać do Manolity na NK bo często jest dostępna
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 07:55   #4293
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hejo

Kurcze my dzisiaj zas pobudka o 6 , na dworze ciemno a maluch buczy, jęczy, skrzecze wrrrr..... az nie chce się wstawac, kiedy on mi się przestawi na dobre . A wczoraj obudził sie o 7:30 to juz jakas normalna pora chociaz. Poczytam co u was. Właśnie padł pewnie na pół godzinki . Ale u mnie lejeee fujjjjj, bleeeee . I kolejny dzień bez spacerkowania .

Cinusiowa - ja stosuje no scar i równiez jest ok lepszy niż pharmaceris. Powodzenia w pracy i oby sędzia był przystojny i miły .

superzabulka - no tydzień i zaś będziemy się razem męczyc , tak serio bo jak tak jrstesmy długo ze soba 24h np. przez miesiac to juz mnie wkurzało ze jestesmy non stop razem . Ale jak pójdzie po nowym roku do pracy to będzie już spoko. A wózior już nie skrzypi bo spryskany WD40 śmiga jak nowy.

ursull - dziękuję Ci za info, pośle dane na meilika i jakąś foteczkę , ta deprecha to nie tylko ignorowania sie dotyczyła. A jak mnie mogły ominac impry i to z facetami . Ale jak to jest pod wodą, całe domy pozalewało? czy tak ogólnie napisałaś?

malutka - kto jak kto ale ty raczej ignorowana nie jesteś , w tą dziką i fałszywa pogodę nie trudno o jakieś dziadowskie choróbsko, tak że trzeba uważac.

Caro - wybacz za spóźnienie ale ucałuj Michasia - wczorajszego solenizanta . Ja widziałam życzonka dla Michalka . Najwieksza gaduła nie może czuc się ignorowana mowa o Tobie )

DORIS - ja pierwsze podawałam słoiczki a teraz sama robie i kupuje jedynie jakieą tam wydziwiate dania co sama nie zmajstruje. Ale sól i cukier - kretynka że tak powiem. Ja też od grudnia przechodze na butlę.

blondynkapoznan -

rumiankowa - , my dalej w klubie bezzębnych .

Agusia - hej kochana, dzielna kobitko , mnie nie ma pare godzin i małego z ramion nie wypuszczam, matki-wariatki . dla Filipka.

anulka anulka - masz Tż ze ślaska? ja tu się urodziłam i mieszkam ale ogólnie korzeni żadnych tu nie mam, i nawet godac nie potrafie . No udało Ci się , już teraz chyba nie będzie takiego tempa jak zawsze z pisaniem bo babole sie roboty chyciły .

Już 9 a tu dopiero 3 posty , miłego dzionka.
Stary 2009-11-23, 08:14   #4294
Illbana
Raczkowanie

Dzień dobry,

Mam za sobą koszmarną noc - Guzik wisiał na cysiu co godzinę Nie wiem, co mu się porobiło. O 6.03 Guzik był już wyspany, a 0 6.33 Aza zaczęła tuptać po przedpokoju, co oznacza: "Chodź już ze mną na siku".

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
ILLBANA ojj ty moja

Co do karmienia... położna ze szkoły rodzenia (jest jednocześnie doradcą laktacyjnym) tłumaczyła nam, że mleko matki dostosowuje się do potrzeb dziecka i zalecała karmić dziecko do trzeciego roku życia Ja na razie karmię piersią i mam plan karmić tak gdzieś do marca. Bo też źle bym się czuła, gdyby Guzik umiał już chodzić i sam gmerałby mi przy piersiach. I doskonale Cię rozumiem, bo ja karmiąc piersią, czuję się strasznie niekobieco. Ale też lubię to robić, więc do marca będziemy się cysiać, a później napiję się coli z rumem, która łazi już za mną od czerwca.

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Wróciłam do was,tęskniłyście?

Moje dziecko nauczyło się marszczyć nosek i wyglada to przesłodko,a do tego jak się denerwuje to robi miny i buczy jak zawodnik sumo-komiczne.
No ba!
Może jakieś zdjęcie z pomarszczonym noskiem? Strasznie chciałabym porobić Guzikowi jakieś fajne zdjęcia, ale on jak widzi aparat to zaraz poważnieje, spina się... Czuję się niespełniona jako fotograf
Wysłałam swoje dane jeszcze raz, bo poprzednio... wysłałam na trochę inny adres

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
za to ja za bardzo nie mam humoru, bo @ do mnie przylazła

Cytat:
CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III a ich mamuśki ignorowane

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
pies jak zaginąl miał 2 lata

Młodziutki był... Takie psy kradnie się często do "rozmnażalni" albo na sprzedaż
Dużo zdrówka dla Michasia Ja pamiętałam o jego półrocznicy od rana - no ale ja wróżka jestem, więc i pamięć u mnie niezawodna

Cytat:

zostalam ciocia po raz wtory
Gratulacje ciociu!

Marika - to super, że Igorek zdrowy, że praca się pisze i że TŻ-cik wraca (to będziecie dziennie w Fabryczce urzędować). Ursull Ci wszystko fajnie streściła. A dzieci nie nabyły żadnych nowych umiejętności A tak poważnie, staram się nie porównywać, bo wiadomo każde dziecko jest inne. Na wszystko przyjdzie czas. Edit To pobudkę miałyśmy o tej samej godzinie - się umówił Guzik z Igorkiem chyba

Rumiankowa - 260 zł Toż to majątek normalnie Ale to Twój TŻ jest na studiach dziennych?

Cinusiowa - śmoc Ci swoją przesyłam, żeby powrót do pracy był w miarę bezbolesny

Anulka - a ja już chciała tęsknić za Tobą, a Ty tu jednak jesteś No nic, to już za Tobą nie tęsknię A ja też ze Śląska jestem i nawet godać trocha umia

Agusiu - Dobrze, że wszystko O.K. Ja siedząc w domu, mam czasami takie poczucie, że nie poświęcam Hubertowi wystarczającej ilości czasu - zamiast się z nim bawić np. siedzę na wizażu Będzie mi Ciebie strasznie brakowało, wątkowy zboczuszku Mam nadzieję, że będziesz zaglądać często i gęsto

Eve - to Oluś bystrzak jest

Blondynkapoznan - dobry pomysł Ja Manolitę kojarzę, ale np. Fasolki albo Mariki86 nie

Iwcia dens - jak tam monsz po imprezce firmowej? Będę po południu, to się może wreszcie razem kawki napijemy

Idę podziwiać album stworzony przez Ursull

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:52   #4295
Illbana
Raczkowanie

Się pozachwycałam Piękne te nasze bobaski Ursull to był świetny pomysł

Ale tu dzisiaj dziwnie pusto i smutno. Gdzie jesteście

Hubert

Stary 2009-11-23, 09:53   #4296
Bercia2000
Zadomowienie

Hej mamuśki

Poiglot
Podobno najlepszy czas na odstawienie dziecka od piersi to około 9 msc
ja tak dostawiłam starszego syna nawet o tym nie wiedziałam miał skaze i nawet jak nie jadłam nabiału zawsze cos się trafiło i był cały w wysypce drapał się do krwi strasznie to przeżywałam wiedząc ze ostatni raz daje mu cyca a on wypił butle i był happywcześniej nie próbowałam dawać mu butelki to była jego pierwsza
Teraz chce odstawic Antka na koniec grudnia może styczeń ale nie widzę szans nie chce pić mleka z butli
A jak twój synek pije bez problemu to szybko pójdzie
no a kiedyś skończyc trzeba niestety potem już tak łatwo nie bedzie będa wchodzic pod bluzke i sami pić mleczko

Illbana
Nam też czasem takie noce się zdarzają co zrobić
dla Guzika

Wieczór panieński wypalił troszke się rozerwałam bo odkąd urodziłam małego nigdzie nie wychodze z wrazenia nie mogłam zasnąć
Antosia wykąpałam wcześniej tylko przyszłam go uśpić i o dziwo nie wybudzał się jak zawsze po 15-30 min snu ma w zwyczaju budzić sie raz czy dwa sprawdzic czy mamusia jest biore go na ręce i zasypia w sekunde i odkładam go do łóżeczka taki cycu że szok

Ale tu pusto dziś mamuśki znowu na odwyku czy co

Ursull
fajnie wyszła ta lista zdjęcie postaram się wysłać
a w liscie zmień mi wiek niestety jestem juz starsza o rok

Cinusiowa
kleik kukurydziany działa polecam na problem z robieniem kupki
a wiadomo że to jeden z problemów niemowlaków
dzięki za info o tym kleiku

O matko ale marudzi to dziecko dziś musze lecieć
MIŁEGO DNIA

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-11-23 o 10:19
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 10:12   #4297
gosikk_s
Zakorzenienie

Dzień dobry Choć powinnam powitać Was z pałą bo zostałam zignorowana No ale cóż, nie ja jedna... Kolejny dzionek w pracy a ja od soboty mam problem z cyckiem Znowu porobiły się guzki i boli Obawiam się że nie dam rady długo tak funkcjonować i boję się stanu zapalnego. A ściągać nie dam rady, nie ma warunków...

Rumiankowa, super że odnalazłaś się w pracy, ja mam ciągle problem A Gosieńka śliczna i widzę że rozwija się coraz ładniej

Marika, super że już lepiej się czujesz i gratuluję tempa powstawania pracy Jesteś liderką I już niedługo będziecie wreszcie we trójeczkę

DORIS, gratulacje ciociu A z tym palcem nieciekawie, idź do lekarza koniecznie

Cinusiowa, trzymam kciuki za powrót do pracy

Aguśka, super że w pracy jakoś idzie Myślałam o Tobie, dzielna jesteś że po takich dyżurach masz jeszcze siłę dla Filipka. Ja teraz jestem jeszcze bardziej zmęczona i w sumie to czekam żeby Aleks usnął, nie mam siły się z nim bawić A ząbki nas dobijają, malutki tak się męczy dla Filipka, Aleks nadal nie pełza i pewnie szybko nie zacznie.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 10:15   #4298
Bercia2000
Zadomowienie

Jakie prezenty kupujecie na mikołaja???
Ja nic nie moge wymyślić a mój Tz że tak sie brzydko wyrażę kładzie na to lachę umie tylko krytykować to co ja wymyśle

To mi sie podoba troche drogie ale z dziadkami można pogadać

http://www.allegro.pl/item812624616_..._4_kolory.html

niedługo będzie juz sam siedział wiec to zabawka na teraz i przyszłosć

ale mam jeszcze pomysł na spacerówkę trójkołową tylko nie taką droga X-lander jest sliczny ale cena...

widziała któraś z Was na żywo taki wózek

http://www.allegro.pl/item821263050_...lacz_grat.html

głebokiego wózka nie kupowałam był po Wiktorku to moge spacerówkę

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-11-23, 11:19   #4299
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę,że powinnyśmy słowo "ignorowana" dodać do tytułu wątku Moja propozycja to: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III a ich mamuśki ignorowane
Koniec z tymi depresjami
Co Wy macie z tym ignorowaniem Co parę stron, którąś łapie

To ja mam taki tytuł: Majowo, czerwcowe dzidziusie i ich ignorowane mamusie

Ja tam się nie czuję ignorowana Wchodzę raz na jakiś czas, czasem ktoś mi odpowie, czasem nie. Przecież wśród tylu postów można jakiś pominąć, a jak ktoś nie ma co mi odpowiedzieć to przecież po co ma pisać, tak jak napisała Cinusiowa: "nie znam odpowiedzi"

Caro, ja nawet jakbym chciała składać życzenia, to nie wiem jaką mamy datę ani jaki dzień tygodnia. Odkąd urodziło się dziecko, mam wrażenie że to ciągle Dzień świstaka

Trzymam kciuki, żeby to coś na plecach, Twojej Córeczki to nie było nic groźnego

Aguśka, Cinusiowa, za pierwszy dzień pracy. Ja urlop mam do 16 grudnia, ale planuję pójść na 2 tyg. L4 i wrócić od stycznia Na szczęście wracam na pół etatu, więc będę znikać tylko na 6 godzin, włącznie z dojazdem do pracy.

Aguśka, ale fajnie że Filipek już pełza Ja zawsze nie mogę się doczekać jakichś nowości, a później tęsknie, że już np. nie jest takim maleństwem jak po narodzinach

Gosikk, kurcze te stany zapalne, tak czasem łapią Moja gin. poleca smarowanie jajkiem z solą, tą papkę nałożyć i owinąć się ręcznikiem.
Cytat:
Oto uzupełniona pierwsza część listy,sprawdźcie czy wszystko ok.Przypominam,że po kliknięciu na imię dziecka pojawi się zdjęcie,o ile zostało dostarczone.Tam,gdzie są znaki zapytania,brakuje mi danych
Lista suuuper A dlaczego Milena jest zaznaczona na żółto? tak z ciekawości pytam

Iwcia_dens, dałyśmy dzieci jak siedzą na takich samych bujaczkach
Ja się chwalę moim ulubionym śliniakiem Pati

Bercia, te jeździki strasznie mi się podobają Już nie mogę się doczekać, aż nasze dzieci zaczną na nich jeździć

Illbana, Marika, moja noc też jakaś średnia. Pati budziła się 3 razy, wsadzałam jej smoczek i był spokój i też o 6 była już obudzona Dałam jej butle, spacyfikowałam u siebie w łóżku tzn. przytuliłam i objęłam i zasnęła jeszcze do 9. Nie lubię tak, wolę, jak budzi się o 7:30. To i ja jestem w miarę wyspana.

Ilbana, ja też mam problem, żeby zrobić jakieś śmieszne zdjęcie. Jak widzi aparat, to robi się nieruchoma

Ja znowu nie znoszę karmić piersią. Od samego początku Robię to tylko dla zdrowia dziecka. Nie mogę się już doczekać aż skończę. Już mi się wydawało, że koniec, bo nie chciała wogóle cyca, usiedziała może z 5 min. i się odwracała, a teraz qrde znowu się przeprosiła i jak wyciągam to żre jak szalona O co chodzi???

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 11:28   #4300
poiglot91
Zakorzenienie

Czesc kochane
Juz mam dosc tej pogody
ciaglego zachmurzenia nieba,czestych opadow, okropnego wiatruja chce wiooooooosne:prosi :

Na srode ide do lekarza po tabletki, no i od razu pojdziemy zwazyc malego moze bedzie otwarty lekarz.
No i w srode wieczorem ide do fryzjera na strzyzenie
a tz w nastepnym tyg bedzie mi farbowal wlosy
Bo po co ma mi to robnic fryzjerka skoro farbe mam w szafce lezy juz jakies 5 miesiecy, no a jeden kolor polozyc na wszystkie wlosy to raczej zadna sztuka

ursull masz glowe naprawdelista supertylko troche pracochlonna mi by sie nie chcialo w nia bawic zczerze mowiac

anulka ty juz z rana chcesz dac sobie w gardlo...
Kochana zaczynam sie o ciebie martwic !

Aguska napewno tesknisz, nie dziwie ci sie
ale dzielna jestes kobieta a I buziaczki dla Filipka

doris powiem ci ze kiedys chodzilam na to wazenia..
ale bardzo szbko i dobrze przbieral na wadze, no raz uslyszalam ze Bryan wazy troche zaduzonadal wyglada dobrze, ale pojde go zwazyc tak z ciekawosci

marika my teraz codziennie rowniez nie spacerujemy
a jak spacerujemy to bywas nawet ze mniej niz godzine..
w taka pogode sie kurde nie da

Illbana o rany.do 3 r.z.. nie no przesada..
to przeciez chore..
idziesz sobie po miescie a dziecko idzie obok i mowi do ciebie ''mamo dac cyca'' toz to juz wstyd
Ja sobie nie wyobrazam takiego duzego konia karmic piersia
Karmienie piersia jest urocze, i slodko wygladaale do pewnego wieku dziecka.. potem to juz poprostuchore
ale to moje zdanie.
bercia kochana moj tez nie chcial pic z butli
, nie umial..
ale wkoncu zawzielam sie ..
I mu wpychalam butle.. przez sen, jak byl spiacy
bo wtedy mial najwiekszapotrzebe z ssania
po paru tygodniach wkoncu sie przekonal i pijek laski:Bylam dumna z synka no i z siebie ze mi sie udalo
Umie pic dopiero od ponad miesiaca.. takze krotko
ale najwazniejsze ze juz zaczyna pic i wodwe i herbatki bo ciezko bylo

dobra sorka nie odpisze wiecej.. bo maly placze
Stary 2009-11-23, 11:35   #4301
Eve1603
Zakorzenienie

Dzien dobry wszystkim kobitkom i dzieciaczkom

Cytat:
nie przywitlam sie z Toba ale sie pozegnam
Dobranoc
Dobranoc kochana

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Mam za sobą koszmarną noc - Guzik wisiał na cysiu co godzinę Nie wiem, co mu się porobiło. O 6.03 Guzik był już wyspany, a 0 6.33 Aza zaczęła tuptać po przedpokoju, co oznacza: "Chodź już ze mną na siku".

Eve - to Oluś bystrzak jest
Oj to nocke mialas fantastyczna
Olus bystrzak

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Jakie prezenty kupujecie na mikołaja???
Ja nic nie moge wymyślić a mój Tz że tak sie brzydko wyrażę kładzie na to lachę umie tylko krytykować to co ja wymyśle

To mi sie podoba troche drogie ale z dziadkami można pogadać

http://www.allegro.pl/item812624616_..._4_kolory.html

niedługo będzie juz sam siedział wiec to zabawka na teraz i przyszłosć

ale mam jeszcze pomysł na spacerówkę trójkołową tylko nie taką droga X-lander jest sliczny ale cena...

widziała któraś z Was na żywo taki wózek

http://www.allegro.pl/item821263050_...lacz_grat.html

głebokiego wózka nie kupowałam był po Wiktorku to moge spacerówkę
Oj zawsze mam probem z prezentami...
Pchacz jest fajny
Wozek.... fajny i widzialam takie u nas, ale... ma piankowe kola, a to oznacza, ze za jakis czas bedziesz musiala je wymienic, mam 1 piankowe kolo w moim wozku i jest juz nieco zdarte i ma pelno kamyczkow powbijanych, a ja dosc malo z wozka korzystam bo do miasta i po miescie samochodem jedzimy a po supermarkecie w wozku na zakupy Poza tymi kolami - ok

A my spalismy sobie do 10.30 tzn bylo jedzonko o 7, a po nim wspolne drzemanie
Pogoda troche lepsza, nie leje i nawet slonce bylo, ale juz poszlo ale nie jest zle.
Milego dnia, zajrze jak zawsze wieczorkiem

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 11:57   #4302
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Marika Tż też nie godo
Illbana, jo nie umia godać bo jo z Mazur jestem A zaglądać to ja do Was bede, bo bez tego ani rusz. Dzien stracony! Wiec podziwiajcie mnie, bo ja naprawde strone ładuje pól dnia, zeby do was zajrzec
Ślazaki to fajne chłopaki !

Poiglot nie martw sie o mnie ja wale gorzałe tylko z radości...a że tak bardzo sie cieszę, coż co zrobić!

Ale wy dzisiaj rozgadane jesteście
Jak tak dalej pójdzie, to nie bedzie mi sie opłacało kompa odpalać, zeby załadować wizaż

Lece ...
Dziś robie porządek w papierach
Poważna sprawa
W sumie te papiery to wstęp do wielkiego sprzątania przedświątecznego...jutro może okna?
Aaa...czekajcie czekajcie...
Wiecie co mi sie dzisiaj przydarzyło?
Zalałam sobie palca Kropelką
i mam teraz białego usztywnionego palucha i ledwo nim ruszam
Próbowałam klej zedrzeć pumeksem, ale dało niewiele.
Samo sie wykruszy...mam nadzieje

DOBRA JUŻ CICHO! Znowu mnie zagadałyście!
NIE PRZESZKADZAĆ!

Wracam do pracy, a niech tam!

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 11:57   #4303
Bercia2000
Zadomowienie

Poiglot
Antoś umie pic z butelki
ale herbatki wypija może 30ml
soczki owszem lubi i nie ma problemów
ale mleka nie tknie juz zmieniałam mleka potem okazało sie ze ma skazę to dawałam mu to które do tej pory pije starszy syn sojowe
10-20ml i potem juz butelki do ust nie wezmie cwaniak

Eve
No na koła nie zwróciłam uwagi bo tak sie podnieciłam że taki niedrogi
ten wózek i kolory też mogłyby być ładniejsze musze poszukać jeszcze

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-11-23, 12:04   #4304
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Co Wy macie z tym ignorowaniem Co parę stron, którąś łapie

To ja mam taki tytuł: Majowo, czerwcowe dzidziusie i ich ignorowane mamusie

Ja tam się nie czuję ignorowana Wchodzę raz na jakiś czas, czasem ktoś mi odpowie, czasem nie. Przecież wśród tylu postów można jakiś pominąć, a jak ktoś nie ma co mi odpowiedzieć to przecież po co ma pisać, tak jak napisała Cinusiowa: "nie znam odpowiedzi"

Caro, ja nawet jakbym chciała składać życzenia, to nie wiem jaką mamy datę ani jaki dzień tygodnia. Odkąd urodziło się dziecko, mam wrażenie że to ciągle Dzień świstaka

Trzymam kciuki, żeby to coś na plecach, Twojej Córeczki to nie było nic groźnego

Aguśka, Cinusiowa, za pierwszy dzień pracy. Ja urlop mam do 16 grudnia, ale planuję pójść na 2 tyg. L4 i wrócić od stycznia Na szczęście wracam na pół etatu, więc będę znikać tylko na 6 godzin, włącznie z dojazdem do pracy.

Aguśka, ale fajnie że Filipek już pełza Ja zawsze nie mogę się doczekać jakichś nowości, a później tęsknie, że już np. nie jest takim maleństwem jak po narodzinach

Gosikk, kurcze te stany zapalne, tak czasem łapią Moja gin. poleca smarowanie jajkiem z solą, tą papkę nałożyć i owinąć się ręcznikiem.
Lista suuuper A dlaczego Milena jest zaznaczona na żółto? tak z ciekawości pytam

Iwcia_dens, dałyśmy dzieci jak siedzą na takich samych bujaczkach
Ja się chwalę moim ulubionym śliniakiem Pati

Bercia, te jeździki strasznie mi się podobają Już nie mogę się doczekać, aż nasze dzieci zaczną na nich jeździć

Illbana, Marika, moja noc też jakaś średnia. Pati budziła się 3 razy, wsadzałam jej smoczek i był spokój i też o 6 była już obudzona Dałam jej butle, spacyfikowałam u siebie w łóżku tzn. przytuliłam i objęłam i zasnęła jeszcze do 9. Nie lubię tak, wolę, jak budzi się o 7:30. To i ja jestem w miarę wyspana.

Ilbana, ja też mam problem, żeby zrobić jakieś śmieszne zdjęcie. Jak widzi aparat, to robi się nieruchoma

Ja znowu nie znoszę karmić piersią. Od samego początku Robię to tylko dla zdrowia dziecka. Nie mogę się już doczekać aż skończę. Już mi się wydawało, że koniec, bo nie chciała wogóle cyca, usiedziała może z 5 min. i się odwracała, a teraz qrde znowu się przeprosiła i jak wyciągam to żre jak szalona O co chodzi???
Seona, surowe jajko z solą? Całe? I to faktycznie pomaga?

Stary 2009-11-23, 12:10   #4305
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Poiglot
Antoś umie pic z butelki
ale herbatki wypija może 30ml
soczki owszem lubi i nie ma problemów
ale mleka nie tknie juz zmieniałam mleka potem okazało sie ze ma skazę to dawałam mu to które do tej pory pije starszy syn sojowe
10-20ml i potem juz butelki do ust nie wezmie cwaniak
e
oj dzieci sa bardzo ale to bardzo cwane!
hehe

anulka to w takim razie trza cie podolowac troche

a ja sciagam koledy tak mnie naszlo
Od kad Bryan jest na swiecie
ja znowu oczekuje swiat jak male dziecko..nie moge sie ich doczekac
A u mnie w rodzinie jest taka tradycja ze Ktos przbiera sie za Mikolaja i przychodzi i wrecza dziecia prezenty...
Takze moja mama stroj Mikolaja juz kupila, wojek ma sie przebrac
dzieciaki beda mialy frajde..Ciekawe czy czy Bryan bedzie sie bal haha
Stary 2009-11-23, 12:10   #4306
ursull
Zakorzenienie

Dzień dobry

Marika i Illbana,dane dotarły,dziś wszystko zamontuję Berciu podaj swoją datę urodzenia to nie będzie trzeba poprawaić twojego wieku co roku Dzolana dane poprawione

Doris a ja szukałam w TK maxxie szalika i nie nada Tyle,że u nas to nie sklep tylko sklepik,taki mały jest Prowadzenie bloga to żaden problem,trzeba tylko chcieć Dziękuję raz jeszcze i bardzo się rumienię Daj znać co GP ci powiedział

Eve u nas troszkę spokojniej,dziś kropi,ale wczoraj padało.Nie wiem jak długo u was ma lać Z tego co słyszałam to jeszcze kilka dni
Ja też często wracam do starych zdjęć Milusi i z łezką w oku wspominam jej narodziny i te pierwsze dni,to było cudowne przeżycie
Zdolniacha z Olusia,ale fakt,że nasze maluchy zaczynają już kojarzyć fakty i łączyć je w całość
Hej,spaliście tak jak my

Anulka

Marika my wstałyśmy o 10:30,ale o 6:00 musiałam małą wziąć do swojego łóżka,bo jęczała nieznośnie,w nocy mi się często budziła i bardzo durzo piła herbaty,mleka nie chciała.Mam nadzieję,że to nie jest zapowiedź jakiegoś choróbska
Część domów faktycznie jest pod wodą po same dachy,ale tak to woda sięga kilku metrów.Załączam ci relację z onetu i tam jest filmik,który pokazuje jak to wygląda w tej chwili.
http://wiadomosci.onet.pl/2082772,28...adomosceu.html

Illbana specjalnie dla ciebie załączam pomarszczony nosek

Gossik cze zignorowana kobieto,czemuż to mnie zignorowałaś?

Bercia ja kupuję małej o to: http://www.argos.co.uk/static/Produc...3ELADYBIRD.htm

Nie mam pomysłu na prezent dla TŻta,siostry i jej chłopaka

Seona brawa za tytuł.Wczoraj do 3-ej w nocy siedziałam na wątku "misja w Zambii",jesteście niesamowite,ale o tym to priva ci wyślę
Milucha jest na żółto czysty przypadek,zaraz poprawiam.Po to właśnie prosiłam o korektę

Poiglotku ja lubię robić takie rzeczy Pokażesz nam oczywiście nową fryzurkę?

Teraz uciekam,będę wieczorkiem.Dołączm zdjęcie z nową minką Miluchy czyli marszczenie nosa.
Buziaki laski

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-23 o 12:13
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 12:16   #4307
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

Lece ...
Dziś robie porządek w papierach
Poważna sprawa
W sumie te papiery to wstęp do wielkiego sprzątania przedświątecznego...jutro może okna?
Aaa...czekajcie czekajcie...
Wiecie co mi sie dzisiaj przydarzyło?
Zalałam sobie palca Kropelką
i mam teraz białego usztywnionego palucha i ledwo nim ruszam
Próbowałam klej zedrzeć pumeksem, ale dało niewiele.
Samo sie wykruszy...mam nadzieje

DOBRA JUŻ CICHO! Znowu mnie zagadałyście!
NIE PRZESZKADZAĆ!

Wracam do pracy, a niech tam!
Jak skonczysz ze swoimi papierami, to wpadnij do mnie

Cytat:

Eve
No na koła nie zwróciłam uwagi bo tak sie podnieciłam że taki niedrogi
ten wózek i kolory też mogłyby być ładniejsze musze poszukać jeszcze
Wszystko zalezy jak duzo zamierzasz uzywac wozka, no i kola mozna wymienic, ale to sa dodatkowe koszty - nie wiem jakie ale moze znajdziesz jakis rownie fajny w fajnej cenie z pompowanymi kolami

Stary 2009-11-23, 12:22   #4308
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Marika i Illbana,dane dotarły,dziś wszystko zamontuję Berciu podaj swoją datę urodzenia to nie będzie trzeba poprawaić twojego wieku co roku Dzolana dane poprawione

Doris a ja szukałam w TK maxxie szalika i nie nada Tyle,że u nas to nie sklep tylko sklepik,taki mały jest Prowadzenie bloga to żaden problem,trzeba tylko chcieć Dziękuję raz jeszcze i bardzo się rumienię Daj znać co GP ci powiedział

Eve u nas troszkę spokojniej,dziś kropi,ale wczoraj padało.Nie wiem jak długo u was ma lać Z tego co słyszałam to jeszcze kilka dni
Ja też często wracam do starych zdjęć Milusi i z łezką w oku wspominam jej narodziny i te pierwsze dni,to było cudowne przeżycie
Zdolniacha z Olusia,ale fakt,że nasze maluchy zaczynają już kojarzyć fakty i łączyć je w całość
Hej,spaliście tak jak my

Anulka

Marika my wstałyśmy o 10:30,ale o 6:00 musiałam małą wziąć do swojego łóżka,bo jęczała nieznośnie,w nocy mi się często budziła i bardzo durzo piła herbaty,mleka nie chciała.Mam nadzieję,że to nie jest zapowiedź jakiegoś choróbska
Część domów faktycznie jest pod wodą po same dachy,ale tak to woda sięga kilku metrów.Załączam ci relację z onetu i tam jest filmik,który pokazuje jak to wygląda w tej chwili.
http://wiadomosci.onet.pl/2082772,28...adomosceu.html

Illbana specjalnie dla ciebie załączam pomarszczony nosek

Gossik cze zignorowana kobieto,czemuż to mnie zignorowałaś?

Bercia ja kupuję małej o to: http://www.argos.co.uk/static/Produc...3ELADYBIRD.htm

Nie mam pomysłu na prezent dla TŻta,siostry i jej chłopaka

Seona brawa za tytuł.Wczoraj do 3-ej w nocy siedziałam na wątku "misja w Zambii",jesteście niesamowite,ale o tym to priva ci wyślę
Milucha jest na żółto czysty przypadek,zaraz poprawiam.Po to właśnie prosiłam o korektę

Poiglotku ja lubię robić takie rzeczy Pokażesz nam oczywiście nową fryzurkę?

Teraz uciekam,będę wieczorkiem.Dołączm zdjęcie z nową minką Miluchy czyli marszczenie nosa.
Buziaki laski
Zignorowana przez Ciebie odpowiedziałam tym samym

Stary 2009-11-23, 12:24   #4309
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Seona, surowe jajko z solą? Całe? I to faktycznie pomaga?
Poprawka. Dzwoniłam się skonsultować. Samo żółtko z łyżeczką soli. Tym wysmarować cyce, owinac folia spozywcza i recznikiem. Moze peic i bolec, bo to rozpuszcza te guzki - te zastoje mleka. Pozniej dobrze jest przystawic dziecko lub odciagnac mleko.

Oprocz tego oklady ze zbitej bialej kapusty, z zlisci. Lece bo placze

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 12:30   #4310
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Poprawka. Dzwoniłam się skonsultować. Samo żółtko z łyżeczką soli. Tym wysmarować cyce, owinac folia spozywcza i recznikiem. Moze peic i bolec, bo to rozpuszcza te guzki - te zastoje mleka. Pozniej dobrze jest przystawic dziecko lub odciagnac mleko.

Oprocz tego oklady ze zbitej bialej kapusty, z zlisci. Lece bo placze
Dzięki dobra kobieto Wypróbuję dzisiaj bo już się boję co będzie dalej...

Stary 2009-11-23, 12:53   #4311
Anja1986
Raczkowanie

Nie no jestem wściekła napisałam długiego posta wszystkim odpisałam a tu co wcięło mi go odpisze ty;lko tym co pamiętam u nsa dobrze julka dała mi sie wyspać do 9 pierwszy raz od dawna

Poliglot moja mała też nie jje za duzo jak zje o 4 w nocy to potem dopiero przed 10 wogóle odkąd jje stałe pokarmy to mlekiem gardzi dzisiaj zjadła z 50 porzed 10 i prawie całe jabłko i do teraz nic nie jadła a co do ciąży to też mam schizy jak mi sie okres spóźni 1 dzień to juz mam paranoje chce mieć jeszcze dziecko ale nie teraz jak na razie to mam co robic przy jednym

Dorris gratulacje ciociu

Marika ale ci fajnie z tą pracą ja muszę się sama męczyć z magisterką a idzie mi to bardzo ciężko

Aguśka tęsknimy z tobą a dla Filipkaza postepy

Illlbana ja słyszałam że najlepiej karmic do 9 miesiąca bo potem mleko już jest bezwartościowe co położna to nowa teoria

Gossik może ci się zastoje porobiły bo mniej karmisz teraz

Bercia fajny pomysł na prezent ja na razie nie mam pojęcia co kupić Julce

Eve zdolniacha z synka i jaki silny skoro juz próbuje stawac na nóżki

mam nadzije że nie poprzekręcałam waszych nicków i odpisałam to co trzeba tej co trzeba uciekam robic obiad papa miłego dnia
Anja1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 12:53   #4312
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Hej,spaliście tak jak my

Buziaki laski
Juz pisalam, ze dzisiaj u nas duza zmiana pogodowa, nie pada i pojawia sie slonce, choc nadal spory wiatr, ale sama wiesz jak na wyspach jest - zmiana pogody i pory roku moze nastapic w ciagu pol godziny
Spalismy tak jak Wy, bo my przeciez pokrewne dusze jestesmy Gorzej, ze teraz Olek nie zasnie
Milucha przeslodka z nowa minka a biedrronke tez widzialam u siebie i mialam na nia ochote, ale nie wiem czy przystoi mlodemu ksieciuniowi biedronke ujezdzac widzialam taz krowy i zyrafy - boskieeeeeee - ale ceny juz mniej... a to przeciez na chwile zabawka, wiec 200e to przesada. Mysle o koniu na biegunach, ale one sa troche za duze jeszcze, ae za to sa przeceny

Oczywiscie nie wiem rowniez co z tztem, a do tego bedziemy miec znajomych na swieta - para z dzieckiem i jeden facet sam... Malej Julce cos kupimy, nie ma problemu, ale nie wiem co kupic tej parze - czy traktowac ich osobno, czy tez kupic cos, z czego beda korzystac wspolnie, no i pozostaje jeszcze ten samotnik...
Nie jest latwo...

Dobra, czas na troche produktywnosci domowej, prosze nie pisac duzo pod moja nieobecnosc

Stary 2009-11-23, 12:58   #4313
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anja1986 Pokaż wiadomość
Nie no jestem wściekła napisałam długiego posta wszystkim odpisałam a tu co wcięło mi go odpisze ty;lko tym co pamiętam u nsa dobrze julka dała mi sie wyspać do 9 pierwszy raz od dawna

Poliglot moja mała też nie jje za duzo jak zje o 4 w nocy to potem dopiero przed 10 wogóle odkąd jje stałe pokarmy to mlekiem gardzi dzisiaj zjadła z 50 porzed 10 i prawie całe jabłko i do teraz nic nie jadła a co do ciąży to też mam schizy jak mi sie okres spóźni 1 dzień to juz mam paranoje chce mieć jeszcze dziecko ale nie teraz jak na razie to mam co robic przy jednym

Dorris gratulacje ciociu

Marika ale ci fajnie z tą pracą ja muszę się sama męczyć z magisterką a idzie mi to bardzo ciężko

Aguśka tęsknimy z tobą a dla Filipkaza postepy

Illlbana ja słyszałam że najlepiej karmic do 9 miesiąca bo potem mleko już jest bezwartościowe co położna to nowa teoria

Gossik może ci się zastoje porobiły bo mniej karmisz teraz

Bercia fajny pomysł na prezent ja na razie nie mam pojęcia co kupić Julce

Eve zdolniacha z synka i jaki silny skoro juz próbuje stawac na nóżki

mam nadzije że nie poprzekręcałam waszych nicków i odpisałam to co trzeba tej co trzeba uciekam robic obiad papa miłego dnia
Anja, to na pewno zastój tylko co najciekawsze zrobił mi się w sobotę, akurat wtedy kiedy karmiłam normalnie

Stary 2009-11-23, 13:06   #4314
Illbana
Raczkowanie

Bercia - . To się Antoś postarał. Ja też nigdzie nie wychodzę. Tzn. parę razy kawka i plotki z najbliższymi koleżankami i to wszystko. A co w końcu kupiłaś tej koleżance? Striptizer był?A co do prezentów dla Guzika, to pod choinkę dostanie szczeniaczka uczniaczka, a od Mikołaja dostanie krzesełko do karmienia i może jakąś zabawkę do kąpieli.

Gosik – współczuję. Mam nadzieję, że to jajo Ci pomoże.

Seona – a jak długo planujesz karmić piersią? Mnie czasami na początku karmienie dołowało (po porodzie strasznie się pociłam, do tego to mleko cieknące…blehhh), ale teraz sprawia mi to przyjemność, no i jest wygodne. A na śliniaczek Pati od razu zwróciłam uwagę.

Poiglot – odważna jesteś – ja mojego mensza nie dopuściłabym do moich włosów. Ale mój monsz to w ogóle ma grabie a nie ręce. Koniecznie się pochwal efektami. Ja też czekam na święta jak małe dziecko. Już się nie mogę doczekać strojenia choinki. Co do Mikołaja… to ja się popłakałam strasznie na jego widok, jak miałam 5 lat. To mój tata był wtedy przebrany – nie pamiętam, jak wyglądał, ale coś ten jego strój był nieudany, bo strasznie się go bałam i nawet nie chciałam wziąć od niego prezentu.

Anulka – teraz będziesz miała nowe pseudo: „sztywny palec”. Podziwiam Cię, żeby Ci się opłacało kompa odpalać. Też bym musiała okna umyć.

Ursull - . Ale słodziachny ten pomarszczony nosek – nic, tylko całować. A ta biedronka na biegunach jest świetna.

Eve - ja tam myślę, że Oluś pięknie by się na biedronie prezentował

Anja - gratuluję tak pięknie przespanej nocy i zazdroszczę - ja też tak chcę

Hubert

Stary 2009-11-23, 13:20   #4315
poiglot91
Zakorzenienie

no ja juz troche posprzatalam, pranie zrobilam, dam malemu obiadek i ide odebrac bluze tztowi od krawca i na spacerek z malym w taka brzydka pogode

Illbanko no wiesz moj tz mi nawet malowal oczy hehe i ladnie mu to wyszlo
Moj tz robil tatuaze kiedys wiec ma reke do takich rzeczy, jest bardzo dokladny wiec wiem ze mi nic zlego nie zrobi
apropo tatuazy
Tz chce kupic maszynke i bedzie znowu robilale sie ciesze
juz wiem jakie chce.. i gdzie chcetylko troche sie boje ze mi cos schrzani dawno nie robil, ale powiedzial ze najpierw pocwiczy na sobie

ursull jaka slodka minka!

ania oo widzisz
, no ja tez bym chciala jeszcze kiedys chyba dziecko
chociaz narazie mam Bryana i nie chce przez najblizsze 5 lat a moze i wiecej dziecka
juz pisalam kiedys ze zazdoszcze naszej anulce ze za 1 raza dwojke urodzila blizniakow!
tez bym tak chciala..
jedna ciaza, jeden porod.. noo i 2 dzieci
i spokoj bym miala do konca zycia z rodzeniem..
Ja bym mogla miec nawet i 4 dzieci ale nie chce mi sie nosic tego brzucha, rodzic, znowu przechodzic przez te zgagi... siusianie co 4 min ityp
oooj dosycQ!hehe

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

kupilam sloiczki cow&cate uzywala ktoras?
wydaje mi sie nawet ze sa lepsze od hippa bardziej naturalne w smaku, i nie brudza tak bardzo jak tamte..
po hippie nie moge malemu domyc buzi
a po tym nawte nie trzeba
Stary 2009-11-23, 13:20   #4316
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Witajcie

Mnie tylko nie bylo prawie 2 miesace....i juz 3 czesc.... Niezle szalejecie...

Sorki ze tak sie nie odzywam....ale jakos nie bylo na to ochoty i czasu,....

i berzacych spraw to...
-Stas rozwija sie ksiazkowa...maly lobuziak juz jest....
-U mnie dobrze...daje sobie rade z malym...TZ pomoga troszczy sie o nas....
-przeprwadzislmy sie znow do innego mieszkania i jest o niebol lepiej w poprzednim sasiedzi dawali w kosc....

postram sie odzywac miare....jak bede mogla.....

caluje was mocno
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 13:51   #4317
ursull
Zakorzenienie

Rozalinotka witaj,my się jeszcze nie znamy Dobrze,że się odezwałaś,bo robimy nową listę i już zostałaś przesunięta do mamuś nieaktywnych.Poprawiłam,w ięc jesteś z nami Podaj mi twoją datę urodzenia i zdjęcie Stasia na ursull@onet.pl (jeśli chcesz oczywiście). Robimy też kartkę świąteczną z naszymi maluchami,jeśli masz ochotę to daj znać i zdjęcie,fajnie by było,gdyby było w stroju świątecznym,ale nie musi być koniecznie.Jeszcze raz buziaczek

Anja1986 ciebie też dotyczy to co Rozalinotki,czyli dane i zdjęcia,bo nie mam ciebie na liscie

Gossik ja cię ignoruję jeśli tak było,to pewnie raz,przez przypadek i musisz mi wybaczyć Współczuję z tą piersią

Eve wiem,że zabawki na biegunach są drogie,a ta biedronka teraz jest w promocji,więc dlatego się zdecydowałam.Nie stać mnie na inne cuda,a to Milusi i tak wystarczy To wy macie tam Argosa?

Illbana zdjęcie wrzucone,słodki ikołajek,a jaka poważna mina

Poiglot ja daję małej Cow&gate i ona je uwielbia.W Polsce odpowiednikeim jest Bobovita,ten sam producent produkuje dla nich.Polecam te słoiczki,ale różnią się smakiami od hippa,dlatego ja kupuję te i te.

Własnie się okazało,że zalewamy sąsiad.Mamy tutaj wielki bojler (tak się w UK wodę grzeje) i on przecieka Mam nadzieję,że nie będziemy musilei ponościć kosztów naprawy Teraz czekam na właściciela mieszkania,aby to sprawdził

Stary 2009-11-23, 14:06   #4318
poiglot91
Zakorzenienie

ursull a kupujesz te deserki ryzowe? tzn sam pudding ryzowy
on zaawiera cukier..
ale ja malemu daje go od czasu do czasu jest pyszny
a dzis dam mu pierwszy razem deserek z glutenem.
kupilam z cowgate owoce z biszkoptami

I nici ze spacerku
..
leje jak cholera..
wiatr straszny
pojde gotowac do kuchni i wystawie malego na ogorod w wozku
zeby troche sie przewietrzyl
bo troche niebezpiecznie wychodzic w taka pogode bo to normalnie deszcz taki ze nic nie bylo widac
zarwanie chmury chyba
Stary 2009-11-23, 14:09   #4319
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
ursull a kupujesz te deserki ryzowe? tzn sam pudding ryzowy
on zaawiera cukier..
ale ja malemu daje go od czasu do czasu jest pyszny
a dzis dam mu pierwszy razem deserek z glutenem.
kupilam z cowgate owoce z biszkoptami

I nici ze spacerku
..
leje jak cholera..
wiatr straszny
pojde gotowac do kuchni i wystawie malego na ogorod w wozku
zeby troche sie przewietrzyl
bo troche niebezpiecznie wychodzic w taka pogode bo to normalnie deszcz taki ze nic nie bylo widac
zarwanie chmury chyba
Daję i mala je uwielbiam,troszkę cukru jej nie zaszkodzi. Dziś jej właśnie dałam,sama też go lubie

Stary 2009-11-23, 14:24   #4320
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Daję i mala je uwielbiam,troszkę cukru jej nie zaszkodzi. Dziś jej właśnie dałam,sama też go lubie
hehe
moj codziennie je cukier wiec ten deserek ten mu ograniczam troszke
poniewaz daje co wieczor malemu kaszke z bobovity w ktorej jest cukier
no i raz dziennie herbatke hippa w ktorej tez jest cukier
Chociaz Bryan zazwyczaj pije sama wode przegotowana.. nawet bez gluokozy takze sie ciesze ze go przyzwyczailam,
soczki kupuje mu bardzo zadko

wiesz w wielu sloiczkach dodawane jest mleko krowie..
Mam kilka takich sloiczkow ale narazie ich mu nie daje
chociaz pisze ze od 4 miesiaca

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości