|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
ale kasza jaglana jest z prosa nie zawiera glutenu, można ją nawet podawac od drugiego miesiaca życia ![]()
![]() |
#4294 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie byłam (ja miałam iść do biura rachunkowego, które nam kadry prowadzi) bo zadzwoniłam i mam wysłac ten wniosek do ZUSu i do nich. Ale moi koledzy z pracy dziś dzwonili do mnie i sie wybierają w odwiedziny ![]() ![]() Cytat:
![]() Super ten robot kuchenny!!!!!!!!!!! wszystko sam robi ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-10 o 15:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Ela thermom ix mi sie marzy w prezencie slubnym
![]() wydaje mi sie ze mam cos mniej mleka alebo maly poprostu tak doi ze do sucha oproznia.. poza tym u nas wszystko w normie.. czytam was i ogladam..
#4296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo chyba nie taka normalna kasze ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- znalazłam tylko kaszki takie z BIO |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4298 |
Wtajemniczenie
|
Zatoka ja te BIO kaszki znalazłam w necie w jakims sklepie ze zdrowa zywnością
tzn. że kupisz kasze ugotujesz i zmiksujesz? nie krytykuję aby było jasne tylko wyrazam swoje zdanie - a kleiki i kasze ryzowe sie nie nadają według tej babki? poprzestaniesz tylko na jaglanej? a gotowe produkty - kaszki np. BIO jaglane to według niej tez sie nie nadają? a co z owocami za kilka miesięcy jak zaczniesz podawac maleństwu - przeciez tez mają w sobie chemię inaczej tyle by nie wytrzymały? rozumiem, ze chcesz zdrowo odzywiac dziecko ale kwestie konserwantów ciezko jest ominąc - sa nawet w tranie, który niby taki zdrowy a mleko modyfikowane to tez chemia przepraszam, ze tak pytam ale to tez z ciekawosci sama staram sie unikac podawania dzieciom tego syfu ale ciezko jest całkiem to wyeliminowac no i troche mnie dziwi, ze tylko chcesz jaglana, choc fajny pomysł, bo ja tez chciałam małemu cos innego dac niz ryzowe a kukurydzinej sie boję bo Iza miała uczulenie, a taka jaglana to ciekawy pomysł |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
byłam na stronie rossmana właśnie i od 12 marca będą fajne promocje na produkty dla dzieci, całkiem sporo tego
![]() Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-03-10 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Ola usun ten link, bo mozesz dostac ostrzezenie
![]() w sumie czasem są lepsze promocje, teraz to tylko herbatka mnie zasinteresowala na latacje, bo moj Tz mi kiedys w aptece kupil za 20 zł:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A powiedz mi jeszcze czy kupowałaś Stasiowi na chrzest tego "elegancika"? Jeśli tak to jest to w miarę ciepłe? Cytat:
![]() Chyba wie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my zawsze tak mamy ![]() Cytat:
![]() I dziś wysłaliśmy ofertę do maklera w sprawie domu, który oglądaliśmy w piątek i ja wczoraj jeszcze ze znajomym, który zna się na remontach itp, żeby ocenił jego stan. I generalnie jest trochę do zrobienia, ale ogólnie dom jest w dobrym stanie technicznym. Jednak ze względu na nakład finansowy i czasowy, który trzeba będzie w niego jeszcze zainwestować, to zaoferowaliśmy niższą cenę. Dodatkowo poprosiliśmy też o potwierdzenie, że rury nie są popękane (dom stał przez 2 zimy pusty i nie ogrzewany). I jeśli to będzie w porządku i jeśli zaakceptują naszą cenę, to bedziemy prawdopodobnie podpisywać umowę. Trzymajcie mocno kciuki, żeby się udało ![]()
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do cycków to też mam wrazenie, ze mam mleka coraz mniej, ciekawa jestem jak długo jeszcze będęw stanie karmic ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Guciu ja trzymam kciuki bardzo mocno..
u nas projekt domu juz dawno wybralismy ale funduszy na budowe brak narazie. musielibysmy sprzedac jedno mieszkanie a narazie nam sie nie oplaca bo kupilismy jak ceny nieruchomosci byly napompowane do granic mozliwosci. sprzedaz ze strata nam nie pasuje zbytno... ech przemeczymy sie jeszcze kilka lat.. a poza tym gdybym sie bardziej upierala 3 lata temu to teraz bylabym prawie ze sasiadka z Malinka ![]()
#4307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kleiki i kasze też mogą być o ile nie zawierają cukru. Poprostu ta babka poleca przygotowywanie potraw samemu pod warunkiem, że z produktów BIO albo ze sprawdzonego źródła w przeciwnym wypadku lepiej kupić gotowe słoiczki (HiPP, Babydream, Holle). Owoce najlepiej sezonowe no i również pochodzenia ekologicznego. Ja zamierzam w miarę możliwości unikać wszelkich konserwantów zwłaszcza przez pierwsze 2 lata. Zdaje sobie sprawę, że nie zawsze sie da ale będę próbować. Kasza jaglana jest bardzo kaloryczna i będę tylko ją podawać mniejwiecej do końca 6 m-ca albo do czasu aż Zosia ładnie przytyje. Mam nadzieję, że życie planu nie popsuje. a i jeszcze na tym spotkaniu była 2 dzieciaczków takich fajnych pulchniutkich i im pani nie polecała tej kaszy... Ja dopiero dziś się o tej kaszce dowiedziałam ale były 2 mamy które ją już dawały i sobie chwaliły. ehh kilka zdanek a pisze je od godziny 18...
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
Narzekacie na to mleko..moze to jakis dzien dzis, bo moja laseczka tez duzo wisiala na cycu...
![]() Co do kaszek to ja polecam kaszke manne dla nas Słodka Chwila...mniam mniam ![]() ciekawe czemu nie ma Kareniny ![]() Prosze o kliki na dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż u mnie to może być problem, że ostatnio jakimś cudem się trochę odwodniłam i teraz niezależnie od tego ile piję, to nie mogę wrócić do poprzedniego stanu ![]() nie miała dziś przypadkiem jechać załatwiać paszport dla Andre? ja już naklikałam i nawet nie pamiętam ile razy i na kogo ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-03-10 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ jak go kąpie, to mu lekko odciąga skórkę i gazikiem z przegotowaną wodą delikatnie ściera tą maź, nie pamiętam jak to sie nazywa. Pediatra kazał tak robić, bo jak ta maź się zbierze to może " zatkać odpływ", że się tak wyrażę ![]() Czyżby Ola była właścicielem rossmanna? ![]() Przecież na wizażu jest cały wątek o rossmannie i nikt tam nikogo nie zbanował ![]() ![]() Cytat:
![]() Coś mi się pisać nie chce dzisiaj, ekscytuję się nowym telefonem ![]() Pietrusia, jak tam Kamilka po szczepieniu ? Ja jutro idę do pediatry, muszę sobie listę pytań przygotować, bo inaczej na pewno o czymś zapomnę ![]()
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ciekawe...bo jedna dziewczyna dostala na innym watku ostrzezenie za to, ze podała kilka nazw w nawiasie firm (np. Panten, Sudocrem)..wiec ja nie bylabym taka pewna... Moze ktos przyjsc i powiedziec, ze jest watek o rossmanie wiec tam mozna wklejac linki itp...nie jestem tak na sto procent pewna, ale przezorny zawsze ubezpieczony...Podobnie z wklejaniem i usuwaniem zdjec. Bo na plotkowym mozna robic to bez problemu a na innych watkach za usuwanie fotek jest ban... a to, ze tylko platne mozna relamowac to wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Dzisiaj idziemy do pediatry i na szczepienia, chociaż myślę, że z powodu tych luźnych kupek szczepienia mogą zostać przeniesione, ciekawa jestem jaką mój pediatra będzie miał teorię w związku z kupkami ![]() Moja Mama wczoraj wrzuciła swój telefon do wody ![]() I cierpię strasznie, bo nie mogę się z nią skontaktować ![]() Dobrze, że już dzisiaj będzie załatwiać nowy ![]() Cytat:
"12. Reklama jest u nas płatna! Dotyczy to również wątków z prośbami o głosy w konkursach lub wszelkich innych, w których autor ma wyraźne korzyści materialne z ewentualnego spełnienia prośby. Za reklamę uznajemy między innymi linki do stron aukcji, sklepów lub serwisów prezentujących produkty i namiary na producenta (w tym również "blogi" ze zdjęciami produktów!). Reklama to wszelkie działania prowadzące do uzyskania korzyści materialnych i do darmowej reklamy stron zbieżnych z tematyką serwisu wizaz.pl (prywatne strony, blogi, galerie itp...) Użytkownicy o długim stażu mogą liczyć na złagodzenie kary w postaci samego upomnienia, ale przy recydywie, kara punktowa będzie podwojona." Tylko my tu sobie polecamy różne produkty, piszemy o promocjach, np. o słoiczkach konkretnych, czasami ktoś poda link na allegro jak chce pokazać jakąś zabawkę i nie dostałyśmy żadnego ostrzeżenia, więc generalnie już nic z tego nie wiem ![]()
![]() |
#4315 |
Zadomowienie
|
hej mamusie, a ja mam doła totalnego
wczoraj odwiedziłam dentystę 2 zęby do kanałowego leczenia ![]() tak mi poleciały po ciąży ![]() masakra! jakies propozycje na poprawe humoru ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Brombi za tego posta dziewczyna dostala ostrzeżenie
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1331 xpresja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Xpressja oj
![]() ![]() Brombusia kciuki za wizytę! ![]() Mały, jak pisałam, je co 2- 2,5 godziny i już się poddaje. Widać za wczas dla niego na 3 godzinne przerwy i plan dnia. W sumie jakby nie było urodził się miesiąc wcześniej może powinnam patrzeć na niego jak na dziecko w 2 miesiącu życia a nie 3 ecim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dzien doberek Konspi ja jestem,podczytuje,jakos ostatnio mnie wena opuscila ale czytam caly czas
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() źle sie dziś czuję, katar mi leci z nosa, gardło mnie boli, buuu i nie wiem co moge brać żeby szybko mi przeszło ![]() xpressja- współczuję zebów ![]() Madzia- Grześ ale słodki czytelnik ![]() Brombi- ![]() No i tyle z pisania, Olka się obudziła, ale długo spała, 20 minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.