|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Palikot
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Laski, ale zasuwacie...
![]() Co do składania łóżeczka, to dla mnie ten przesąd jest bez sensu. Łóżeczko powinno postać przed urodzeniem dzidziusia parę miesięcy nawet, żeby zapach nowości wywietrzał... My na razie jeszcze nie kupiliśmy, ale myślę, że przed porodem złożymy. To tylko zabobony. Moi rodzice brali ślub w lutym. Nie dość, że bez "r" w nazwie, to jeszcze podobno jak nazwa miesiąca krótka, to krótkie życie ![]() ![]()
#4293 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny ja za 1,5 tyg zaczynam 7 miesiąc
![]() i od 7 miesiaca zaczynam szaleństwo zakupowe ![]() ![]() ![]() mąż zaczyna zabierać się za pokoik do małego, ale bardzo powoli mu to idzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to ja już mam dość zapuszczania włosów, nie znoszę ich. Nie dość, że są cienkie i klapią, to jeszcze ani nie są proste, ani kręcone
![]()
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz jest pilka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem w 18tc+5d i mam znacznie mniejszy
![]()
#4297 | ||
Zakorzenienie
|
ja popalalam, ale odkad wiem o ciazy rzucilam - chociaz czasami baardzo mi sie chcialo - pomagalo to, ze wypbrazalam sobie moje zaczadzone dziecko w brzuchu
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, ja na razie nie kupuję dla małego, bo dopiero 16 tc, ale tak się podpytam, czy Wy głownie przez internet kupujecie, czy jednak tradycyjnie w sklepie?
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
czesc
dziś jakaś jestem zła jak osa na tż nakrzyczałam i wkurzył mnie jeszcze bardziej ![]() ja musze sie przyznać ze tez paliłam ... z kiepskim skutkiem wyszło rzucanie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja teraz zaczełam 16 tc jestem na plusie 2.5 kg ![]() Palikot ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciuszki , smoczki kupie w sklepie bo to znowu jest tak tanie ze nie oplaca mi sie z netem kombinowac. A reszte to pewnie tez przez neta , no chyba ze bedzie dobra cena w sklepie ![]() Weronisia to super ze pierogi sie udały ![]() ![]() Co do kota przepiekny , te zwykłe dachowce sa bardziej czułe niz te rasowe. Ja mam sjamo persa i ma takie fochy a charakterek to chyba ma po tatusiu ![]() ![]() Ide sobie zrobic ziemnaki , fasolke i jajko sadzone ![]() Co do skróconej szyjki to ja narazie mam ok nic mi sie nie skraca , ale wiem ze grozi to własnie wczesnym porodem dlatego trzeba bardzo uwazac . ![]() Olajka udanego urlopu , odpoczywaj ![]()
![]() |
#4301 |
Zadomowienie
|
Ja też myślałam, że bedzie mi trudno, ale jak zaczęło mnie mdlić to nie mogłam sama już patrzeć na papierosy, a teraz to mi nawet zapach (smród) dymu przeszkadza strasznie.
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Kobiałki, doradźcie coś
![]() Szukam krótkiej fryzurki i jakoś nic ciekawego w necie nie widzę... Może podpowiecie...
#4303 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
Na pewno juz mnie nie pamiętacie bo nie udzielam się za często. regularnie Was czytam, ale jesteście tak szybkie i tak zakumplowane, że nie mogłam sie przebić i dałam sobie spokój. Zostałam przy podczytywaniu ![]() Ale tym razem mam informację dla dziewczyn z Łodzi szczególnie dla Kretencji. Byłam wczoraj w Koperniku i rozmawiałam z położną. Pokazała mi oddział. Faktycznie jest malutki a sala porodowa to już naprawdę mini ![]() ![]() Jak by ktoś miał jeszcze jakieś pytanko to dawajcie. Mam jeszcze do Was pytanie-jak Wy to robicie, że już teraz połozna do Was przychodzi do domu?Musze isc na rejon jakoś się zapisać, żeby do mnie też przyszła?Też bym chciała sobie pogadać:-(
#4304 |
Zakorzenienie
|
Edzia, chyba żartujesz, że zapomniałyśmy
![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za informacje, sama też pewnie się tam przejdę, osobiście wszystko podpatrzeć... Ja niestety też już czytałam, że zamykają oddział nawet na cały grudzień (a ja mam termin na 6 lub 8), tak że generalnie kiepsko... Drugim, który biorę pod uwagę jest Madurowicz - blisko mojego miejsca zamieszkania i ostatni dwie koleżanki tam rodziły - bardzo zadowolone... Tak że Kopernik albo Madurowicz, nie umiem na razie się zdecydować...
#4305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://img149.imageshack.us/img149/6...hardingds1.jpg https://polki.pl/work/privateimages/...MAIN/14421.jpg http://www.fryzury.net.pl/wp-content...tkie_wlosy.jpg
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Viki, no niebrzydkie są
![]() ![]() A ja zmierzyłam sobie właśnie cukier (godzinę po słodkim posiłku) i dosyć wysoki mam - 152... Jak na mnie to już maksymalnie dużo... Muszę chyba trochę przystopować ze słodkim, bo się cukrzycy w tej ciąży nabawię (chociaż generalnie to mam za niski poziom cukru na ogół ![]()
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myśle poważnie o sprzątaniu i chyba czas zacząć bo 2 godziny temu usiadłam na chwilkę ![]() ![]() Ja mam na krótkich włoskach klasycznie-lekko krótsze z tyłu ze skosem (bardzo małym prawie nic)ku brodzie. Ale to juz prawei co druga kobieta ma tak ścięte. ja mam kręcone i na moich się nie poszaleje niestety:-(Ale bardzo podobaja mi się krótkie cieniowania z grzywką ostatnio. gdybym miała proste włosy...ehh
![]() |
#4308 | ||||
Zakorzenienie
|
Ludzie jestem spocona jak pies. Normalnie mam mokrą koszulkę
![]() Cytat:
![]() A do Polski uwielbiają jeździć. W końcu tylko tam mają dziadków. Moi mieszkają za miastem, a więc warunki świetne, łącznie z własną rzeczką, stawem i obok jeziorem i lasem. Do tego owoce prosto z krzaczka i drzew. Mniam. Do Polski staramy si e jechać raz w roku. Kiedyś było co 3 m-ce, ale już nam przeszło ![]() W tym roku chcę jechać koniecznie do Polski, bo ostatni raz widziałam rodziców w październiku, jak się z nimi żegnałam i obiecałam, że przyjadę prędko. A tu już tyle miesięcy minęło. Na dodatek zimą gdy znowu będą ferie, ja się do Polski nie wybiorę, bo będzie już Pascalek i będzie za mały na taką podróż. A więc pozostają nam teraz te wakacje tylko. Mamy 12 godzin jazdy ![]() ![]() Tylko, że mąż koniecznie chce jeszcze do Chorwacji. A ja nie chcę. Nie dam rady. Dziś wraca, to będę z nim dyskutować... Cytat:
![]() Ja uwielbiam dachowce. Persy mi się nie podobają (De28 nie obraź się) , po prostu nie lubię ich i są paskudne. Ale to kwestia gustu, a o tym ponoć się nie dyskutuje ![]() Za to dachowce to super koty. Sama miałam dwa. Miałam też rasowego brytyjczyka krótkowłosego i dachowce są o niebo fajniejsze ![]() Cytat:
A rzeczy dla dziecka też kupuję przez internet. Większość używane, mało co kupuję nowe. Można dużo zaoszczędzić i przeznaczyć na inne rzeczy. A po takich maleństwach na prawdę wszystko jest jak nowe ![]() Wczoraj dostałam przesyłkę z kołyską ![]() Cytat:
Ale jest taki programik z fryzurami. Możesz sobie ściągnąć z neta. Nazywa się Hair Pro Light 2008. Przynajmniej ja taki mam. Musisz zrobić sobie zdjęcie, ale takie ulizane, żeby odsłonić całą twarz, włosy ulizane, spięte, żeby nie było ich widać. To zdjęcie wklejasz potem w tym ściągniętym programie w gotowe fryzury i sobie zapisujesz na kompie. Możesz je potem wydrukować itp. Można w tym programie ustalić długość włosów, fryzurę, kolor, kręcone, proste... no sporo tego jest. Może to ci pomoże w wyborze fryzurki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Aliszcze ja łożeczko, wozek, sterylizator i podgrzewacz mam zamiar w necie kupić bo taniej niz w sklepie a reszte czyli smoczk, butelki, ubranka itp będe w sklepie kupować
![]() Kretencja co do fryzurki ci nie poradze, bo totalnie nie wiem co teraz modne jest, ja zawsze miałam dłuższe włosy, sciełam do ramion czyli nic ciekawego, moze poszperasz na forum fryzjerskim czy coś edit: dziewczyny zdobyłam po długich poszukiwaniach śliwki ![]() Edytowane przez kootekk Czas edycji: 2010-07-09 o 11:24 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, jakie odzywki do paznokci polecasz na slabe paznokcie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
irsin ja nie weronisia, ale moje paznokcie uratowały odżywki sally hansen, miałam paznokcie w fatalnym stanie a po 3 tyg uzywania sally hansen super pazurska
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaka z sally hansen konkretnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe fajny program ![]()
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
ogólnie to wszystkie są super, zależy co potrzebujesz, ja urzywałam juz wszystkie, ale najlepsza jest
Sally Hansen Diamond Strength Wzmacniający preparat do paznokci z diamentam dobre sa te pob udzające wzrost, ale to musisz sama zobaczyć czy potrzebujesz pobudzającą, utwardzającą czy przeciwko łamaniu się paznokci |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, nie znałam tego programu, może zajrzę
![]() ![]() Kootekk, ja to z tych, co mało się interesują co jest modne. Raczej leję na modę ciepłym moczem ![]() ![]() ![]()
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja scielam swoje piekne dlugie i chcialabym juz miec dlugie znowu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem niestety sally jest do kitu, wg mnie mavala taki niebieski utwardzacz do słabych paznokci i oliwka do smarowania skórek i paznokci. a w ogóle to OPI ma dobre produkty - w salonach albo Allessandro.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Muszę przyznać, że takie leniuchowanie jest bardzo przyjemne ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam Alessandro , utwardzacz, ale jakos srednio - teraz kupilam art deco - mam nadzieje ,ze pomoze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Zadomowienie
|
szczerze mówiąc to nie wiem bo ten obrazek wkleiłam tak dla przykładu, ale u mnie na drzewie to te białe/żółte zanim dojrzeją to wyglądają właśnie jak te zielone
Cytat:
![]() ja część kupuję w sklepie a część przez internet bo faktycznie taniej -ale jeśli to coś większego/droższego to zawsze wolę najpierw obejrzeć w sklepie kołyskę chyba zamówię przez internet (w sklepie już ją oglądałam) bo wyjdzie taniej jakbym miala po nią jechać do sklepu a na allegro dają jeszcze jakieś gratisy do niej i do domu przywiozą ![]() zdenerwowałam się dziś a raczej wredna baba mnie zdenerwowała -tam gdzie zamówiliśmy okna -bo już miesiąc czekamy a okien nie ma ! i jeszcze mowi na konic żebym się nie denerwowala bo w ciąży jestem a okna nie są takie ważne -no chyba dla niej jak ma już nowe i nie ma wszystkiego w domu na glowie postawionego ![]() -jak jutro rano nie przywiozą to jedzie tam tż a z nim to będą już mieć ciężkie przeżycia bo potrafi być niemiły (delikatnie mówiąć) jak go ktoś bardzo zdenerwuje ![]() zjadlam prawie wszystkie czereśnie a dziewczyny chodzicie do lasu ? znaczy np. na jagody -bo mi babcia nazbierała 2 litry jagód -litr zamroziłam a drugi zjedliśmy i już nic nei ma a taką mam ochotę -tylko boję się kleszczy i tyle jest komarów, że żadne psikania nie pomagają i tak myślę czy po południu nie wziąć pieska i jechać ? a i jeszzce poziomki są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.