|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
maly_czlowieczek uszy do góry
![]() ![]()
![]() |
#4292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale nie smutam, dziś postawili nam kuchnię, przyszły aniołki na podziękowania, wszystko woli idzie do przodu.... ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- aaa jeszcze jedno, teściowa załatwiła nam przy wyjściu szpaler górników w mundurach ze szpadami.....ach ![]() ![]()
![]() |
#4293 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4294 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A gdzie w podróż poślubną jedziecie? Pochwal sie co to kupiłaś ![]() mały_czlowieczek a te Twoje deprechy to z jakiegoś powodu, czy poprostu nawet sama nie wiesz czemu Ci smutno? Bo może coś Cię męczy podświadomie i wystarczy to poprostu wyeliminowac, a będzie dobrze.. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Raczkowanie
|
Dopraszaliśmy jeszcze, ale nikt z tych osób nie wyraził chęci, nadal brakuje tych 4 osób. Już zapłacone. Trudno. Oby Ci, którzy mają przyjechać, to naprawdę przyjechali!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Rozeznanie
|
marketka
Cytat:
![]() ![]() my na podróż jedziemy na fuertawenturę (kanary) w tydzień po ślubie na 2 tygodnie i to chyba choc wstyd się przyznać cieszy mnie bardziej niż ślub bo ślubem już jestem zmęczona ...za dużo na głowie ...
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ehhh to chyba normalne z tym zmęczeniem, mnie już też to wszystko denerwuje, na głowie mam obronę pracy, remont mieszkania, robimy się coraz bardziej nerwowi, bo czas ucieka i tyle tych przygotować do wesele, że już bym chciała, żeby był ten dzień ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4298 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A z podróżą fajnie i na 2 tygodnie, odpoczniecie sobie po tej całej ślubnej gorączce ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja też Was doskonale rozumiem, może do ślubu jeszcze daleko, ale ogólnie mam dużo na głowie.. 2 prace z czego jedna w sobotę w nocy, szkoła, dom, dziecko, prawo jazdy.. masakra, na nic nie ma czasu.. Ale damy radę ![]() A my wczoraj byliśmy w kościele ustalić godzinę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
obrączki serduszkowe są śliczne!!! Ale jeżeli chodzi o ten dokładnie model to słyszałam, że straszliwie się rysują, podobno jest masakra (pisała to gdzieś dziewczyna której jest to zdjęcie na stronce), mam nadzieję, że jakoś to dopracowali
![]() Dziewczynki wyluzujcie, naprawdę, jak para młoda jest zestresowana na weselu to goście to widzą...... ![]() ![]() ![]() a nasza Dzidzia się rozwija superowo, już ma 23 mm nóżki rączki i machała do mnie ostatnio ![]()
#4301 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to też masz sporo na głowie, ale wiecie dziewczyny z drugiej strony sobie myślę, że jak będziemy już "po wszystkim" to będziemy miały mega satysfakcję i nasi męzowie będą z nas dumni, że tak nam się udało to wszystko ogarnąć ![]() ![]() ![]() my mamy jakieś 40 min drogi bo mój TŻ na politechnice w Gliwicach studiuje, więc nie ma tragedii, osobiście byliśmy tam tylko raz na degustacji, a w dniu ślubu to oni zapewniają transport ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4302 |
Rozeznanie
|
marketka nie pogniewam się za ściągniecie pomysłu (sama go z zagranicznej strony ściągnęłam ) ...ale po milionowym odwiedzionym jubilerze tylko oni takie umieli zrobić (inni chcieli układa kamyczki osobno do tego obrączka była by w tym miejscu wypukła)
co do Marysieńki to mamy około 1 h ale autostradą a Marysieńka do tego ma super auta z chłodnią wiec myślę że nie będzie problemu ...mamy 3 smaki pamiętam tylko że z orzechowymi chrupkami ![]() trzymam kciuki za wasze prace na studiach i sesje kto atm jeszcze się meczy pamiętam był to stres i dużo pracy ![]() ![]() dziewczyny potrzebuję pomocy poszukuję namiarów na busy , autobusy cokolwiek z okolic Rybnika, Żor Wodzisławia czy Jastrzębiab ..... miałam zamówionego bus brothers z żor ale pan dziś nam odmówił że nie wozi kursów nocnych bo potem ma za dużo sprzątania ( żałuję że nie spiłam umowy tylko tak na slowo:/) i zostałam bez transportu dla gości .... a wiec piszcie piszcie wszystkie kontakty mile widziane :/ ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Rozeznanie
|
Aldrin dzieki nie wiedziałam że pks wynajmują autobusy ...jutro tam zadzwonię pogadam może coś się uda znaleźć ... do tej pory tż znalazł 1 firmę która za kurs 1 busa dla 9 osób chce 300zł w dzień a w nocy jakieś 450 zl a busów musiała bym w tym wypadku 3 wiec kwota robi się sliczna bb:/
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
Kotku my rezerwowaliśmy busa z ZTZ-u (http://www.ztz.rybnik.pl, siedziba w Rybniku na ul. Brzezińskiej) jakoś 2 tyg przed weselem, tutaj o tym pisałam => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2965 i tutaj =>https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3809 , po weselu bez problemu wystawili fakturę (jakby ktoś potrzebował)
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-06-21 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
U nas był o 12.30, po oczepinach o północy zmyli sie tylko dziadkowie i dzieciaki, a reszta do 3 nie schodziła z parkietu. Dużo osób sie bawiła i to konkretnie. Tak więc reguły nie ma.
#4307 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A teraz nie wiem czy dobrze zrozumiałam, czyli oni by mi ten tort przywieźli te 80 km? Ile płaci się za transport? Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Raczkowanie
|
Jamee weszłam na Twoje inspiracje teraz i widzę, że kibicujesz chelsea
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4311 |
Rozeznanie
|
dziękuję wszystkim za namiary na busy .... na razie starami sie coś załatwić nie mamy nic pewnego w sumie to w poniedziałek tż będzie jeździł po różnych firmach i prosił o informacje bo większość przez telefon mu powiedział ze ma podjechać porozmawiać to wtedy coś może odpowiedzią :/
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno tak bo nasze wesela będą najlepsze na Śląsku i świecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My za Liverpoolem ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4315 |
Raczkowanie
|
ehhh już od niedzieli zabieram się, żeby coś napisać, ale ciągle czasu brak, a wczoraj jak już zaczęłam pisać to fachowiec robiący remont w domu rodziców coś zrobił z kablem i zostałam bez neta
![]() widzę, że coś cicho się zrobiło na wątku, ale podejrzewam, że też macie mnóstwo na głowie w związku z przygotowaniami, czy też remontami, lub obroną ![]() ![]() u mnie trochę się podziało przez ten weekend, postaram się nie zanudzać.. zaczęło się od piątku.. powędrowaliśmy spisać protokół, pech chciał, że trafiliśmy na księdza niezbyt przez nas lubianego ( przy każdej mojej spowiedzi pyta czy mieszkam z mężczyzną, a jak za każdym razem tłumaczę mu, że nie, to robi mi pogadankę, że to największa przeszkoda w udzieleniu sakramentu ślubu ![]() zagiął mnie już na pytaniu kiedy miałam komunię św. jak powiedziałam, że normalnie jak dzieci w drugioej klasie podstawówki, to kazał mi podać dokładny rok;/ masakra już się tak postresowałam, że nawet nie umiałam tego policzyć... przechodząc do pytań z protokołu kazał wyjść mojemu TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzień drugi, sobota, odbiór sukienki ślubnej.... normalnie miaa być odbierana 6 sierpnia, ale z powodu likwidacji salonu musiałam jechać już teraz... też byłam zła jak się dowiedziałam, bo wiecie stres, że schudnę/przytyję do sierpnia i sukienka nie będzie dobrze leżała... ale w porządku pojechałam ( na pobraniu miary domówiłam szal z tiulu), w salonie już pustki, tylko sukienki do odbioru, przymiarka ok... pomijając fakt, że moja mam zwróciła uwagę tym dwóm paniom, że mają poprawić koronkę przy biuście bo odstaje.. już były niezadowolone...a najgorsze, że za zwykły kawałek tiulu na ramiona z małą wstążeczką chciały 290 zł... na szczęście mój tata się wykłócił i spuściły na 100 zł, tak było w cenniku, który potem zauważyłam, ale policzyły więcej, bo pewnie chciały zarobić... na szczęście udało się, ale z wielką awanturą... niedziela... przy obiedzie TŻ dowiedział się od swojej rodzinki, głównie mamy i brata, który jest świadkiem (kawaler bez dziewczyny) że nie dostali zaproszenia... ![]() ![]() a na koniec zadzwoniła jeszcze siostra koleżanki i odmówili nam, bo załatwili właśnie pracę za granicą i nie będzie ich na naszym ślubie, msakra ![]() pewnie Was zanudziłam na maksa ![]() zdjęć z przymiarki nie mam bo w tych całych nerwach nawet nie miałam głowy... wrucę zdjęćie sukienki jak będzie już po remoncie u mnie w domu bo narazie wisi u babci, żeby się nie zakurzyła... na pocieszenie zdjęcie moich butków ślubnych ![]()
#4316 |
Raczkowanie
|
i jeszcze jedna rzecz, bardzo ważna, błagam o pomoc... wczoraj mieliśmy mieć dzień skupienia w kościele i zadzwoniłam rano,żeby potwierdzić, że będziemy, a pani z kancelarii do mnie, że ktoś się pomylił, źle napisał na ogłoszeniach w internecie i na kartce któr były rozdawane we wszystkich parafiach w mojej miejscwości i że te dni skupienia były w sobotę... dziewczyny co mam robić...? ślub jest 18 sierpnia, nigdzie już nie ma tych dni, najbliżśze to o ironio 19 sierpnia... myślicie, że uda się bez tego?
![]() |
#4317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pytania które zadawał Wam ksiądz są ogólnie dostępne w internecie, mogłaś zaoszczędzić sobie stresu i poczytać pytania i uzgodnić odpowiedzi między sobą. Chociaż my odpowiadaliśmy na pytania po swojemu a ksiądz wpisywał po swojemu bo stwierdził, że nie mógł by nam udzielić ślubu jakby pisał zgodnie z tym co mówimy ![]() Co do dni skupienia u mnie, by to nie przeszło, ksiądz wszystko musi mieć dopięte na ostatni guzik i dni skupienia musieliśmy mieć przed spisaniem protokołu. Ale jak u Was był problem że to data była źle podana więc w niczym nie zawiniliście próbujcie może się Wam uda bez tego ![]() A i zapomniałabym śliczne buciki ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dnia skupienia - jeśli traficie na fajnego księdza to odpuszczą ![]() Gorzej, jak na chama, który powie, że widocznie do kościoła nie chodzicie skoro nie wiedzieliście, że są innego dnia. Nam się udało bez poradni, może Wam się uda bez dnia skupienia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja niestety nie miałam czasu, żeby jeszcze przeglądać na internecie te pytania, bo przy jednoczesnym planowaniu wesele, obronie, pracy zawodowej i remoncie mieszkania nie ma się czasu na takie rzeczy... dodatkowym utrudnieniem dla mnie był fakt, że mój TŻ został wyproszony... ![]() dziękuję za opinię odnośnie butów, mam nadzieję, że będą wygodne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.