|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Rozeznanie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
raczej wiem co chce... i wtedy też wiedziałam .... zawsze będę mieć ta możliwość ze mnie np będzie robić pierwsza potem pójdę sie ubierać jakby był duzy poślizg ...a fryzurki nie mam robionej w domu wiec tu jest problem też ze razem z siostra będę musiała wracać
![]()
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Ja na waszym miejscu liczyłabym na makijaz przynajmniej 1:20.
Nigdy nic nie wiadomo a lepiej mieć jakiś zapas czasu.
#4233 |
Zadomowienie
|
Ja jestem po próbnym makijażu i fryzurze niestety mam zepsuty aparat ech...
![]()
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadowolona z efektu ? Kto Cię czesze i maluje ? ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się czesze i maluję w salonie Mirella,tu też robie pazurki i inne zabiegi ![]() Słuchaj Ty się może będziesz orientowała,znasz kogoś kto naprawia aparaty? ![]()
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Kotek no ja myślę, że beze mnie się nie zacznie
![]() Mam nadzieję, że organizacyjnie wszystko nam się uda ![]() Jenny dziękuję Ci bardzo za PW ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też miałam w bukiecie hortensje i byłam bardzo zadowolona ![]()
![]() |
#4239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak tak Was czytam, to też mam nadzieję, że zdąże z fryzjerem i wizażystką czasowo razem z mamą, bo każda z nich powiedziała, że potrzebuje dwie godziny, ale może faktycznie liczyła w zapasie ![]() to ja w takim razie tez pochwalę się swoim bukiecikiem ![]()
![]() |
#4240 |
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczyny .........szczerze ja naprawdę nie wiem co ta moja fryzjerka chce ze mną i siostrą przez 3 h robić :/ by było bez stresów ale też napięte to musiala bym o 4:30 być u niej, bo jak 3 h na czesanie i 2,5 h na malowanie, muszę jakoś to przeliczyć by gdy mnie będzie czesać to już siostra wracała z fryzurą do domu. Jeżeli fryzjerka nie skróci czasu czesania to moja siostra rezygnuje z niej weźmie sobie inną do domu ( jakoś jej fryzjerka umie czesać w 1 h i nie robi problemów że ma mieć jakieś zapasy czasu) idę oddzwaniać wszytstkich
![]() Jamee piękny bukiet ![]() ![]() JennyAniolek czytałam ostanio naszą rozmowę na 2 miesiące przed twoim ślubem jak ci zazdrościłam i nie umiałam się doczekać ....pisałas że przeleci szybko i miałas rację ... tylko takiego spokoju w dzień ślubu jaki z ciebie emanował mi brak , boję się że nie będę taka spokojna jak ty a chciała bym tak pięknie na zdjęciach jak ty wygadać ![]()
![]() ślub 07. o7. 2012 ![]() Edytowane przez kotek6 Czas edycji: 2012-06-13 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
We wrześniu moja przyjaciółka bierze ślub. Będę jej świadkową i zgodnie z powierzona rolą pomagam jej w przygotowaniach. Aktualnie poszukujemy makijażystki. Znalazłyśmy kilka ogłoszeń choć jak na razie nic rewelacyjnego. Czy znacie i możecie polecić kogoś z okolic Mikołowa, Orzesza, Łazisk, Ornontowic, kto w dodatku dojedzie do domu panny młodej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
o rany, 4:30?! Ja w dzień ślubu wstałam o 8, fryzjerkę miałam na 8:30, makijażystkę na 10 - malowała mnie i Mamę. Potem był meeeeeeega przestój, i o 13:45 zaczęło się ubieranie, 14:00 błogosławieństwo i podziękowania, wyszliśmy z domu o 14:30 i jakieś 20minut jeszcze z gośćmi na dworze staliśmy
![]() Powiem Wam, że jak wariowałam na miesiąc, dwa przed ślubem, to im bliżej było, tym byłam spokojniejsza, dzień przed ślubem spałam u Świadkowej to poszłyśmy jeszcze wieczorem na piwko, fajeczkę, potem wzięłam dwie ziołowe tabletki na spanie ![]() ![]() ![]() Jamee przepiękny bukiet!!!
#4243 | |
Rozeznanie
|
LadyWhisper
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja fryzjerka i makijażystka też powiedziały, że mam sobie zarezerwować po 2h ale powinny wyrobić się przed czasem ![]() Piękny bukiecik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
No to super
![]() Cytat:
![]() Bukiet śliczny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zadomowienie
|
Pani Ola i Pani Ola... chyba muszę się w końcu z tą Panią skontaktować.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
Podzielę się moim grafikiem, może Wam to coś podpowie
![]() 8:30 fryzjerka w domu - czesała tylko mnie, ok 1h, może 1h i 20min (w tym rozwalenie połowy fryzury, bo się zapędziła i za wysoko koka zaczęła upinać) 1o:00 przyjechała makijażystka - wymalowała najpierw moją mamę (ok.30min) później mnie... W międzyczasie jeszcze jadłam kanapki, wpadłam na wizaż kiedy pani mnie czasała, TŻet przyniósł kwiaty, poprawiałam wstążki, rozmawiałam z fotografami, sprawdzałam czy wszystko spakowane, robiłam kawę hurtem dla wszystkich w domu ![]() O 12:00 byliśmy już spakowani w auto i ruszaliśmy do hotelu. Pakowania było sporo, bo i suknia itd. walizki na kolejny dzień. Mieliśmy 45 min do totelu i tam "czas wolny" - obejrzeliśmy salę, poćwiczyliśmy pierwszy taniec, zdjedliśmy pizze. Fotografowie spokojnie obfocili detale stroju i kwiaty. Przed 15stą zaczęłam się ubierać, potem TŻet. O 15:15 mieliśmy błogosławieństwo (10 min) i ruszyliśmy do kościoła. Ślub na 16:00, a kościół blisko. Fryz i makup ok. 3 h, ubieranie i błogosławieństwo ok. 30 min. Moja rada - liczcie sobie od tyłu. Czyli "mam być ubrana na 12:00, to zaczynam o 11:45" "mam być pomalowana na 11:30, to makijaż zamawiam na 10:00" itd. My chcieliśmy ślub później niż to na śląsku chyba bywa, bo o 16:00. Jako goście na weselach, które zaczynały się o ślubem o 13-14ej byliśmy strasznie wynudzeni, bo do momentu aż się zciemni zabawa często się nie klei. Z punku widzenia PM - chciałabym, żeby wesele trwało milion razy dłużej, bo to wspaniały czas. Jedyny problem to, to że zmęczenie robi swoje i 24h na nogach to naprawdę dużo. Cieszcie się każdą sekundą, bo czas ucieka zbyt szybko w trakcie slubu i wesela. ![]()
![]() |
#4248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A zaręczylismy się 2 lata temu. Szybko zleciało. Też mam andzieję, że będzie słonecznie i ciepło, ale nie upalnie, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
trudno, już się nie przejmuj tymi 4 pustymi krzesłami, niech to już będzie Wasz dzień ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4251 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ogarnęłam to wszytko z trym fryzjerem ....może byłam trochę bezczelna ale dopięłam swojego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w sumie po tym jak udało mi się załatwić kilka takich problemów ze ślubem to nerwy mi zeszły juz nawet mi jedno ile gości będzie na slubie ....byle byłam ja i tż ![]()
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszły weekend byliśmy na weselu ze ślubem o 14 i ja koło 20-21 juz miałam serdecznie dosyć i chciałam jak najszybciej zwijać się do domu. Jak dla mnie bardzo męczące ![]()
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
ja mam o 14.00 i zastanawiam się jak to będzie
![]() Jamee ![]() ![]()
#4255 |
Rozeznanie
|
u nas w domu to norma że jest na 12:00 ....ja chciałam na 14:00 ale mam daleko na sale (około 30 minut) wiec jak dla moich gości przyzwyczajonych na 12 to jednak za późno ... przeraża mnie wizja wczesnego wstawania .... le za to mam wesele do 3:00 i poprawiany na około 15-16 wiec myślę że odeśpię te wczesniejsze wstawanie ...
właśnie myśl w co się mam ubrać na poprawiny .... nie mam kasy za bardzo na sukienki takie typowo ślubne i wolała bym coś luźniejszego, myslicie że jesli przyjęcie jest w domu (kawa cisto i jakieś mięsko na kolacje albo grill - zależnie od pogody) to wypada być w spodniach ? czy wy juz cos macie kupione na poprawiny ?
![]() |
#4256 |
Zadomowienie
|
My też mamy na 12,u nas tak jest przeważnie,najpozniej to 13.
Byłam wczoraj na tym oczyszczaniu twarzy i czuję się jak nowo narodzona he ![]()
#4257 |
Zakorzenienie
|
my byliśmy kiedyś na ślubie o 12 a wyszliśmy jako ostatni o 4:30
![]() za to nasze było o 15 a ostatni goście, w tym zebrali się o 7:30..... kotek, ubierasz co chcesz!!! Ja na swoich poprawinach (też były w domu) miałam ubraną koronkową białą tunikę z h&m i czarne legginsy ![]()
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
http://moda.allegro.pl/stylowa-sukie...348441871.html kotek jakbyś chciała coś bardziej eleganckiego to może taka
![]() ![]()
#4260 |
Rozeznanie
|
to mnie uspokoicie bo byłam tylko na 1 poprawinach i tam dziewczyna w ogrodzie w domu chodziła w sukience takiej bardzo eleganckiej (do ziemi i z satyny jak balowa) i ciocie podkreślały ze tak ślicznie wygląda jak na panią młodą wypada
![]() ![]() ![]() LadyWhisper śliczna ![]() ![]() ![]()
![]() ślub 07. o7. 2012 ![]() Edytowane przez kotek6 Czas edycji: 2012-06-14 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.