|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
za wizytęno u mnie podobnie...140 po 2 kromkach chlebka z indykiem i pomidorem ![]() Cytat:
pod względem warunków i "ładności" to ten nowy szpital w roztoce bije wszystkich - ale ja z tą moją cukrzycą to mam wybór juz tylko miedzy starym a nowym.Cytat:
ale ostatnio została określona jako "łabędzia"
|
|||
|
|
|
#4292 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Danika o łabędziej szyjce jeszcze nie słyszałam
, ale Twój gin to poeta!Współczuję Wam z tymi pomiarami cukru i dietą, jakaś masakra to jest. Nie dość, że trzeba się pilnować, to jeszcze i tak pomiary wychodzą różne i Was stresują.
|
|
#4293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bylam w Olsztynie to walczylam o przetrwanie bo wiara tak tam jezdzi ze koniec![]() i dziekuje za odp dot dusznosci, dobrze wiedziec, czyli jeszcze pare tyg ![]() Cytat:
) to kupuje. no wlasnie nie wiedzialam co to ten giez mucha konska-wszystko jasne![]() Dzien bobly Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
prosze:KLIK
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Mam nadzieje ze o to chodziło |
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw. kłamczucha |
|
|
|
|
#4296 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
Cytat:
chyba póki co największy na wątku no to koniec z biegami, proszę odpoczywać teraz Cytat:
musi jej być w takim razie malusieńko, bo jeszcze nie zauważyłam, żeby mi coś przemokło ![]() Cytat:
Cytat:
nieważne gdzie i z kim jesteśmy, widzimy się na ulicy wszyscy zaczynają od świętego "jak się czujesz" nosz kurde zaczyna to być męczące Lulla zdrowiej nam! ja bym wybrała Chilli ale dlatego, że zboczona jestem na punkcie czerwonego koloru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeden po drugim Cytat:
a teraz się pochwal ![]() a i zapomniałam napisać ostatnio- komódka z perfumami wygląda rewelacyjnie! Cytat:
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się (choć teraz mam coraz więcej wątpliwości, czy dobrze zrobiłam, czy cena ok, no ale kliknięte, pozamiatane). Więc nieśmiało się chwalę
![]() Łabędzia szyjka, jak słodko Odnośnie pytania "jak się czujesz" mam takie spostrzeżenie, że ludzie pytają, ale tak naprawdę to chcieliby usłyszeć, że super Przeważnie więc tak odpowiadam i można kontynuować normalną rozmowę. Jak parę razy zaczęłam sie żalić, że niedobrze mi (na początku), czy boli kręgosłup (teraz) to patrzeli się jak na wariata, że nie skaczę pod sufit z radości, że noszę dziecko, tylko wynajduję sobie jakieś bzdurne dolegliwości. Ale szczytem było pytanie "jak się czujesz" po poronieniu. Ja jestem w realu skryta, tylko z mężem umiałam rozmawiać na ten temat, z innymi nie roztrząsałam. I jak mi szwagierka wyskoczyła z tym "jak się czujesz" to nie miałam ochoty na żadne wywnętrzania się, więc powiedziałam, że dobrze, ale jakoś mi się łezki pojawiły i zrobiło się niezręcznie. Ludzie czasem chyba tak pytają, bo myślą że to grzecznie i miło.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-12 o 13:20 |
|
|
|
#4298 | ||
|
kosmitka
|
Vice versa
Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancia i Martusia pytałyście o łóżeczko- TAKIE chcemy jedziemy dziś obejrzeć szpital- macie jakieś sugestie o co zapytać??
|
|
#4301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobiłas bardzo dobrze fotelik super
|
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
Super fotelik w dobrej cenie. Wątpliwości zbędne.
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo Wam dziękuję, od razu mi ulżyło
Już dzwoniłam do męża, żeby mu zakomunikować, co zrobiłam Przeżył, więc jest dobrze ![]() Teraz idę płacić ![]() Ktoś tu wspominał o wyprzedażach w Tesco - a czy widziałyscie takie grubsze bluzy zapinane? I jeśli tak, to jaka jest mniej więcej cena? Ostatnio się obudziłam, że chyba mi czegoś takiego brakuje i muszę dokupić.
|
#4304 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Czemu jeździcie po szpitalach? Nie chcecie rodzić w szpitalu, w którym pracuje Wasz gin? Pytam, bo już czytam kolejny wpis, a ja do żadnego szpitala się nie wybieram i w nie wiedziałam, że trzeba. W sumie szanse, że urodzę w szpitalu u swojego lekarza też nie są zbyt duże, ale na to się póki co nastawiam. A teraz zasiałyście mi wątpliwości. Aha i przy okazji - wynajmujecie i opłacacie położną na poród?? ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Też właśnie grubszej bluzy szukalam, ale u nas lipa. Czaiłam się na taką kurteczkę ze Smyka jak ma Moonik, ale u nas nie było nawet śladu po takich.
|
|
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle wiedziona waszymi opowieściami i ja zajrzałam do lipcówek....o matko, cudne te dzieciątka
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie okazuje się że wybrałam sobie tak oblegany szpital, że szanse na poród w nim są bliskie zeru. Chyba, że ktoś mi powie, że posiadanie znajomej, wykupionej czy jakiej innej położnej coś daje to ją wykupię ![]() Tż już nawet chce mnie wieść do swojej miejscowości ok 1,5h drogi od nas. Zaczyna mi to powoli wisieć ;p |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta stronka jest najlepsza
|
|
|
#4308 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#4309 | ||
|
Zakorzenienie
|
hihi
Cytat:
Cytat:
![]() ja nie chcę rodzić tam gdzie mój gin pracuje bo z tego co wiem w razie jakichkolwiek komplikacji (odpukać) odwożą dziecko do innego szpitala A gdyby się coś działo(odpukać) nie wiem co bym zrobiła jakby mi zabrali dziecko do innego szpitala, a samą zostawili gdzie indziej A poza tym za wszystko trzeba tam dopłacić- za poród rodzinny, za znieczulenie, za położną itp.Odnośnie położnej -jeszcze nad tym myślę, zobaczymy jakie dziś będziemy mieć wrażenia
|
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a położnej nie opłacam jak narazie znajome co rodziły nie marudził i były zadowolone z tych co tam pracujamysłałam zeby wziasc babke co prowadzi szkołe rodzenia do domku zeby pocwiczyc oddechy i zeby mi dała jakies takie rady na poród (babka bierze 15zł/h) wiec mysle ze 3-4 spotkania by wystarczyły
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
A to szkoda. Może poprosze męża, żeby dzisiaj zajrzał, jak tam u nas.
Ja nie myślalam o opłacaniu położnej. Zresztą, ja to jestem z tych, co to nie wiedzą jak się takie rzeczy załatwia Choć pewnie przez tą moją ciocię coś by się udało. Mam nadzieję, że i tak szepnęła w szpitalu conieco i nie będę tam anonimowa.
|
#4312 | ||
|
kosmitka
|
Cotka podobno opłacona położna zwiększa szanse na przyjęcie do szpitala, przynajmniej tak jest w Olsztynie.
Cytat:
A położną chciałam wynająć. Cytat:
Ile kosztuje u Was położna?
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem ze sie nie da nauczyc porodu i ze to same z nas wyjdzie ale jakos tak ostatnio sie zaczełam bardzo bac ze nie dam rady
|
|
|
#4314 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pytań: -znieczulenie, -czy zabieraja dziecko po porodzie i na jak długo -czy do porodu swoja koszula czy dają -czy trzeba miec swoje podkłady czy dają -to samo ciuszki dla dziecka -czy facet moze miec swoje klapki do porodu czy trzeba worki szpitalne -czy pozwalają pic podczas porodu -jakie duze obłozenie (szansa ze odeślą) -jak wygląda ogólna sala do porodu (rodzinne są zwykle po 1 na oddział wiec jest szansa ze trafi się na ogólną) -czy jest doradca laktacyjny -jak długo trzymaja w szpitalu -kiedy sie wstaje po cesarce chyba tyle z tego co było poruszane na szkole rodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale idziesz do szkoły to tam na pewno was nauczą |
||||
|
|
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to koszt mniej więcej 700-900zł Cytat:
oooooo dzięki bardzo!
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze jakiemuś dziecku dopisać imię?
Małgosia się chyba już na Stasia zdecydowała, co? ![]() I potrzebny ktoś z weną do wymyślenia tytułu nowego Nie wiedziałam, że to tak niedługo już.
|
#4317 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Danika, ja Cię, zabiłaś mnie tą listą pytań. Na większość w sumie znam odpowiedź z różnych forów, od znajomych, zobaczymy tylko, czy szpital ten mnie zechce ![]() U nas położną chyba można opłacić, skoro krążą nr telefonów i stawki, chyba z tego skorzystam. Z tej nauki oddychania właśnie śmiał się gin , ale tak jak pisałam wcześniej - on jest specyficzny .Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Agnysko, tak własnie mi się przypomniało - u Was ta płeć się ostatecznie wyjaśniła??
|
|
|
#4318 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki, bojowy poranek za mną
ale stwierdziłam, że pobudka z rana nie jest zła![]() rano był jakiś gościu od wody, naprawić jakąś usterkę, później skoczyłam do lumpeksu, oczywiście nie mogłam nic nie kupić dla synusia później do spółdzielni załatwić sprawy z zarejestrowaniem się itd, później skoczyłam do hurtowni dziecięcej oblookać wózki ale naszego nie było, choć wpadł mi w oko espiro enzo. czy któraś bierze go pod uwagę??rano mi się słabo zrobiło, gorąco, nogi mi się ugieły, dobrze, że miałam gdzie usiąść... masakra, ale dziś u nas taka duchota, że szok Ancia a co do mojego zorganizowania, to już tak mam praca w urzędzie coś daje wszystko mam poukładane, co trzeba zrobić, załatwić, ja w domu pamietam o wszystkich rachunkach, terminach, uroczystościach taki ścisły umysłek ze mnie![]() Cytat:
jeszcze tylko trochę![]() Cytat:
za 32 tydzień kurcze jak Wy już daleko jesteście, ja dziś zaczynam 27 tydzień![]() Cytat:
Cytat:
my tu będziemy Cię pilnować, jak lekarz zalecał![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja ginka wogóle nie pracuje w szpitalu, a mam tylko jeden w mieście więc nie ma wyboru. Co do położnej to chyba nie będę wynajować, u nas to koszt conajmniej 500zł idę coś zjeść bo dziś jakaś głodna jestem, a obiadek dopiero po 17tej
|
|
|
#4319 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czerwony ładniusi ja kiedyś ta rozważałam kupno tego zielonego i tych beżowych wersji z kółkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też by zjadła ![]() ja tam jestem całkiem za bo w sierpniu to rzeczywiście marnie to widze ![]() suuuper, podziel się później wrażeniami ![]() Cytat:
wózeczek super ![]() Cytat:
![]() położnej nie wynajmujemy, jak dla mnie zbędny wydatek ![]() no to byłam i oglądałam ten mój wózek przez który nie umiałam spać, no i dalej nic nie wiem mama mówi że fajny, ale bardziej ją balilla kręci, bratowa mówi że po 1. brak skrętnych kółek po drugie żebym już nie oglądała Tako, jak już to tą Marite. A w ogóle przez to ze dziewczyny wkleiły linki to mi się przypomniało, że Mikado Aston na początku chciałam Mnie się ta Marita ogólnie podobała, fajnie sie prowadzi, fajniutka amortyzacja. Cena sklepowa 1190 zł gondolka + spacerówka ogólnie pomyślałam ze chyba fotelika nie będe kupować, bo moge mieć od bratowej fotelik a wpinać do wózka i tak go nie będe bo jak dla mnie to przekomicznie i brzydko wygląda w tych klasycznch wózkach Kurcze, niech ktoś ten wózek wybierze za mnie Odpoczęłam, napisałam co miałam napisać, więc biore się za sypialnie w końcu
|
|||||
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i uwielbiam naukowe wyjaśnienia - pamiętam w jaki zachwyt mnie wprawiło w podstawówce poznanie procesu kiszenia ogórków a co do nauki oddychania - wiem, że lekarze nie wierzą w to, tak samo jak w ochronę krocza, pozycje do porodu inne niż do góry kołami na łóżku itd, ale w kwestii porodu wolę jednak słuchać położnej, która w dodatku sama 3 dzieci urodziła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

po 1 kanapce ciemnego pieczywa bez cukru, serem i pomidorem 129
za wizytę
znajoma rodziła w czerwcu, miała wyjść po 3 dniach, a siedziała półtora tygodnia, bo mały żółtaczki dostał

.
musi jej być w takim razie malusieńko, bo jeszcze nie zauważyłam, żeby mi coś przemokło
a teraz się pochwal 

A poza tym za wszystko trzeba tam dopłacić- za poród rodzinny, za znieczulenie, za położną itp.
jeszcze tylko trochę
też by zjadła