|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Pisałyście o suchośći cycuszków, no u mnie dziś nowość, najprawdziwsze mleko mi wypłyneło, aż się przestraszyłam jak kapało mi na rękę
![]() Już nie przezroczyste, czyste żywe krople ciekną ![]() Mam nadzieję że się nie spawdzi powiedzienie "krowa która dużo muczy mało mleka daję" ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() odpoczywaj sobie, nie denerwuj się i obserwuj co się dzieje z brzuśkiem ![]() trzymam mocno kciuki żeby było lepiej ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() jeju póki co nie potrafię sobie wyobrazić kapiącego mleka ![]()
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Małgosia nieźle z tym mlekiem-u mnie susza
a w ogóle zauważyłam ze na sutkach na samych końcac mama jakby cos zaschniete-jakies strupki czy cos podobnego, nie jest to twarde jakos bardzo, ale ostatnio taki okruszek jakby odpadł miałam to w staniku, ma któras tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
kosmitka
|
Zanim Was nadrobię zdam relację z wizyty. I dobrze, i źle.
Franek duży, waży 2300-2500 g. Ale szyjka otwarta, co prawda długa, ale lekarz zalecił odpoczynek, podobno za dużo biegam. Mam się oszczędzać, by urodzić w terminie. Jeśli donoszę, to szykuje się chłopak na 4kg....
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a teraz: proszę sie oszczedzac i uwazac na siebie, nie przemeczac sie itd bo Ty nam tu pierwsza urodzisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 | ||||||
kosmitka
|
Lullaby_ml - kuruj się biedaczynko, mam nadzieję, że jest już chociaż troszkę lepiej
![]() Cytat:
![]() A z dokumentami widzę to Ty ostro przygotowana i poukładana jesteś. Dla mnie zdjęcia były najgorsze, wyszłam jak wieloryb hehe. Cytat:
Dzisiaj w hurtowni zamiast emmaljungi polecali nam polski odpowiednik - roan marita, chyba Acelinka się nad nią zastanawiała i Małgosia z tego co czytałam. W sumie łącznie wychodzi jakieś 1000 zł taniej, więc jest to niezły pieniądz, a funkcje i wielkość i wygląd mają podobne. Więc sama nie wiem... Muszę poczytać opinie. Cytat:
Zbierałaś opinie o maricie? Bo też ją zaczynam rozważać. Cytat:
![]() Ale rozumiem - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Cytat:
![]() Cytat:
Ze stanikami dzięki, rozejrzę się, chociaż w mojej mieścinie jest słaby wybór, jak nie to może w necie znajdę.
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Ancia, mi Roana też polecali. Tzn, mi się spodobał, więc powiedział, że dobry wybór.
Co do tych wózków na E... to jak się opiekowałam ninką to się ostro na niego naklnęłam. Głównie dlatego, ze ciężko się składał, nie był lekki i prosty w obsłudze. Pamiętam, że jak zmienialiśmy kierunek spacerówki to męczyłam się z tym ja i mama Ninki. Wniesienie po schodach to był koszmar a w autobusie zajmował pół parkingu dla wózków ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-11 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z Maroka polecam poludnie - tam jest ten orientalny klimat i magia, polnoc jest bardziej handlowo - biznesowa, a tym samym "nudniejsza" jesli chodzi o zwiedzanie, no chyba ze jakies male miejscowosci nad oceanem - tam warto spedzic chociaz ze 2 dni ![]() Ale sie rozpisalam ![]() Cytat:
![]() U mnie tez dosc goraco i dzisiaj wyprasowalam mezowi jedne spodnie i jedna koszule i mowi do mnie "dziekuje" na co ja jemu - normalnie powiedzialabym ci "nie ma za co", ale nie dzisiaj, bo jest za co przy takim upale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyb tryb mi sie poprzestawial na nocny, znowu pozno a mi sie spac nie chce, a jutro rano znowu bede snieta ![]() ![]()
![]() |
#4181 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stokrotka_ tętno masz szalone, ja martwiłam się takim ok 12o, a 140 to dla mnie jakiś ewenement. Może faktycznie skontaktuj się z ginem, chyba że już to zrobiłaś. Z butelkami to widzę masz podobne podejście jak ja - też nie kupuję póki co. Wózka takiego nie znam, a nad fotelikiem maxi cosi też się zastanawiałam. Po dzisiejszym dniu już jednak nic nie wiem. Cytat:
Cytat:
Wy tu dzisiaj o podkladach i torbie do szpitala, ja nawet głupiej koszuli nie kupiłam, nie mówiąc o reszcie. Oglądałam, oglądałam a teraz mam leżeć i nici z kupowania. Dobrze, że jest allegro ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale dziękuję Ci za tą opinię, muszę jutro go podpytać jak to na pewno jest z tym składaniem i wnoszeniem, żeby się nie przejechać. A jaki inny wózek bierzesz pod uwagę?? ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Już chyba pisałam - Lausanne i inne mamusie naprawdę Was podziwiam, jak Wy teraz na finiszu godzicie ciążę z rolą mamy, naprawdę wielki ukłon w Waszą stronę, od dziecka przecież nie można wziąć urlopu ![]() Aha i jeszcze taka dziwna rzecz - mam liczyć ruchy dziecka. Po każdym głównym posiłku w ciągu godziny mają być 4 ruchy. Podobno to standard od 33 tc. ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Wszystkie już śpią, to i ja zmykam, dobrej nocki!!
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do wózka to poważnie choruję na tą maritę .... ale to na koniec opisze bo aż śmieszne jest ![]() Cytat:
![]() ja widziałam gdzieś taką przepiękną koszulke, na prawde śliczna i można powiedzieć nawet seksi i do karmienia ale kosztowała ponad stówke ![]() Cytat:
![]() właśnie nowy wątek, myśle że teraz już pora na śliczny tytuł o kaczuszkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() odpoczywaj kochana ![]() No to teraz Wam napisze, ze jestem głupi głupol bo nie u umiem spac przez ... wózek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zachorowałam na ten wózek całkiem poważnie i jestem w stanie do niego dołożyć, bo nie chce mamy jeszcze bardziej naciągać ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-12 o 05:38 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze dziewczyny Wy już jesteście tak daleko ![]() ![]() Anciaa gratuluję synka, jaki już jest duży!!!! ![]() No a ja dzisiaj odbieram wyniki, między innymi glukozy, a potem wizyta. Od miesiąca nie widziałam mojego synka, już się nie mogę doczekać!!! Oby tylko z szyjką było dobrze. Także standardowo pięknie proszę o kciuki ![]() Miłego dnia mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki witam z rana
![]() wczoraj Was nadrobiłam, ale nie miałam siły cytować, byliśmy z mężem chyba dobrze po 22ej w domu z budowy, ale jestem z niego dumna, bo poszlifował cały sufit w salonie i był cały bialutki ![]() a dzisiaj tak z rana wstałam ![]() ![]() ![]() tak szybko tylko Anciu ![]() Lullka ![]() ![]() ![]() i za wszystkie dzisiejsze wizyty też ![]() miłego dnia mamuśki ![]() ![]()
![]() |
#4185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym USG to trzeba patrzeć z przymkniętymi oczami trochę, wagę podają szacunkową - mój pierwszy synek w 32tc miał 2500g, w 37tc 4000g (!) i lekarz szacował, że w 40tc będzie koło 4300-4400, a ja urodziłam 11 dni przed terminem - waga 3600 ![]() Cytat:
![]() Dziś Grześ o 6 chciał już do nas, na szczęście jeszcze pospaliśmy do 7:15, więc i humor mam o niebo lepszy, na dworze szarówka, ale może to i dobrze, przynajmniej chłodniej jest ![]()
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Kochane właśnie mi koleżanka powiedziała, że w tesco znowu mega przeceny na ubrania i ubranka, nawet -70%
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie jestes sama przyłaczam sie do zazdrosnic ktore nie maja jeszcze siary ![]() ale czytałam ze nie ma sie czy przejmowac i ze nie ma to zwiazku z pozniejszym karmieniem ![]() Cytat:
![]() ![]() kciuki za wyniki i wizyte ![]() AA2 dla ciebie tez ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty wszystkich kobietek - ![]() I proszę też o kciuki dla mnie - o 14,00 mam usg - nie mogę się doczekać, bo ostatnio widziałam synka na usg w 23 tc ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4189 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() za wizyte ![]() nie zostaniesz kochana, przecież nikogo nie zostawimy ![]() hehhe to widzę mamy tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]() my mamy butelki - i tak się przydadzą prędzej czy później, nam raczej prędzej ![]() ![]() Chyba pora brać się znów za sypialnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | ||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Aiszka kciuki za wyniki i wizytę ![]() ![]() Martusia ostro szalejecie na budowie, tak trzymać. Nasi majstrzy też jakoś ostro się wzięli do pracy. Będę im dopingować ![]() Miss.hot jakoś trzeba będzie spowolnić, nie wiem, jak dam sobie z tym radę ![]() Cytat:
Anetika, Aa2 - kciuki za wizyty!!!
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
anciaahk, jak dobrze że nie zwariowałam sama
![]() ![]() Zaraz dzwonie do mamy czy już wstała i o której ruszamy na to miasto, mam nadzieje ze w tym sklepie będe je mieli i będe sobie mogła pomacać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
kosmitka
|
Acelinko, a Ty nie miałaś przypadkiem odpoczywać?
![]() Aha wczoraj macałam w sklepie, prowadziłam. Jest lekki i miękki. Ja się nastawiłam na kolor granatowy z białą skórką. Ciężko mi tylko porównać z emmaljungą, bo nie mieli takich. Daj znać, jakie będą Wasze wrażenia.
![]() |
#4193 | ||||
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie
![]() Cytat:
![]() i nie biegaj już ![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze trochę i też będę liczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za wizyty i wyniki ![]()
![]() |
#4194 | |
Zadomowienie
|
Witam Was
Cytat:
odpoczywaj =) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty faktycznie włącz tryb "odpoczynkowy" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko: czy Wy też od paru dni czujecie się do dupy? Mi od soboty jest non-stop nie dobrze, tej nocy przytulałam się z kibelkiem. Drugą noc się nie wyspałam bo budzi Mnie mega mocna zgaga. I w dodatku od tygodnia czuje się jak kobieta w zaawansowanej ciąży, bo nie jestem już nic w stanie zrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
anciaahk, okej pomacamy z mamą (jak będą) i zdam relacje potem
![]() ![]() odpoczywam przecież ![]() ![]() wczoraj jak tż wrócił z pracy i zobaczyl ile rzeczy jest do wyrzucenia to myślał że całą sypialnie ogarnęłam, a ja tylko jeden mały kącik uprzątnęłam ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-12 o 08:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
o i mam kolejne pytanko, które dzisiaj w nocy nie dawało Mi spokoju: czy dziecko odczuwa Moją zgagę? Bo często jak mam zgagę, to Czarek zaczyna się intensywnie ruszać. I jeśli odczuwa to czy Mu to przeszkadza?
Kurde ale Wam dzisiaj pytanek zadaje =))) |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | ||
kosmitka
|
Nie podziękowałam Wszystkim za gratulacje.
![]() Liczyłam dzisiaj, ale miałam problem, co liczyć jako ruch, bo on się tak rusza jak ryba. Ale ruchow było dużo więcej niż 4. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A jak wysoki jest tż? My jesteśmy wysocy, mąż ma 183 ja 178 i wózek jest wystarczający.
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zadomowienie
|
co dotych ruchów to ja znowu czytałam ze w ciagu godziny po posiłku musi byc minimum 10 i ze przemieszczanie sie tez sie liczy jakos ruch
![]() wiec jak juz nic nie wiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.