Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 21:58   #4171
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Pisałyście o suchośći cycuszków, no u mnie dziś nowość, najprawdziwsze mleko mi wypłyneło, aż się przestraszyłam jak kapało mi na rękę
Już nie przezroczyste, czyste żywe krople ciekną
Mam nadzieję że się nie spawdzi powiedzienie "krowa która dużo muczy mało mleka daję"

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Małgosia, podziwiam. Ja nie umiem nic rozpoznać z tego co jest wystawiane i wypychane
Ja tam przyglądałam się już kilka dni co i jak, ale dziś to mały Stasio przeszedł sam siebie , pewnie mi spać nie da chciałam się dziś położyć w dzień to mnie tak skopał że nie dało rady usnąć

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 21:59   #4172
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Pisałyście o suchośći cycuszków, no u mnie dziś nowość, najprawdziwsze mleko mi wypłyneło, aż się przestraszyłam jak kapało mi na rękę
Mam nadzieję że się nie spawdzi powiedzienie "krowa która dużo muczy mało mleka daję"

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ja tam przyglądałam się już kilka dni co i jak, ale dziś to mały Stasio przeszedł sam siebie , pewnie mi spać nie da chciałam się dziś położyć w dzień to mnie tak skopał że nie dało rady usnąć
Mój trzęsie brzuchem na wszystkie strony, wypycha, też prawdziwe szaleństwo, ale niestety nie wiem czym dostaję Czasami jak leżę na boku i wkładam rękę pomiędzy brzuch a materac to czuję coś twardziutkiego, ale czy to noga, czy kolano czy ręka Tak samo jak mi się przesuwa pod skórą to za Chiny nie wiem jaka to część ciała

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:02   #4173
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
kontakt mam dość dobry..ale jakoś tak głupio mi wieczorami głowę zawracać...
ee to lekarz, pewnie przyzwyczajony do tego, ze mu pacjentki głowę zawracają. tym bardziej jak piszesz że gp ginekologiem jest to pewnie nie raz już się z tym spotkał, także ja bym bez obaw dzwoniła

odpoczywaj sobie, nie denerwuj się i obserwuj co się dzieje z brzuśkiem
trzymam mocno kciuki żeby było lepiej

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:

aż tak?
jeju póki co nie potrafię sobie wyobrazić kapiącego mleka
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:06   #4174
aa2
Zakorzenienie

Małgosia nieźle z tym mlekiem-u mnie susza

a w ogóle zauważyłam ze na sutkach na samych końcac mama jakby cos zaschniete-jakies strupki czy cos podobnego, nie jest to twarde jakos bardzo, ale ostatnio taki okruszek jakby odpadł miałam to w staniku, ma któras tak?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:29   #4175
anciaahk
kosmitka

Zanim Was nadrobię zdam relację z wizyty. I dobrze, i źle.
Franek duży, waży 2300-2500 g. Ale szyjka otwarta, co prawda długa, ale lekarz zalecił odpoczynek, podobno za dużo biegam. Mam się oszczędzać, by urodzić w terminie.
Jeśli donoszę, to szykuje się chłopak na 4kg....

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:34   #4176
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Franek duży, waży 2300-2500 g. Ale szyjka otwarta, co prawda długa, ale lekarz zalecił odpoczynek, podobno za dużo biegam. Mam się oszczędzać, by urodzić w terminie.
no to najpierw że Franio ładnie rosnie
a teraz: proszę sie oszczedzac i uwazac na siebie, nie przemeczac sie itd bo Ty nam tu pierwsza urodzisz!
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:35   #4177
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też dużego wróżą, więc trochę się pomęczymy chyba przy przepychaniu, ale warto

Dobrze, że wszystko ok I wrzuć jakieś zdjęcia w końcu babolu

Wymianka.
Stary 2011-07-11, 22:48   #4178
anciaahk
kosmitka

Lullaby_ml - kuruj się biedaczynko, mam nadzieję, że jest już chociaż troszkę lepiej . I nieustająco trzymam kciuki za owocną walkę z bankami.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no to jeszcze trochę Wam zostało, ale jak się ekipa zbierze to dadzą radę w 3 tyg. i Ty spokojnie będziesz mogła się przyszykować
a z tymi fachowcami to masakra, tyle czasu trzeba czekać
Muszą się zmotywować i działać, bo inaczej .
A z dokumentami widzę to Ty ostro przygotowana i poukładana jesteś. Dla mnie zdjęcia były najgorsze, wyszłam jak wieloryb hehe.
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Anciaahk no myślę że jak każdy mamy ograniczenia finansowe, tylko ON TEGO NIE WIDZI. Bo przecież jeszcze góra w domu nie wykończona, ogród trzeba zagospodarować, ale ja mogę mówić i mówić, a on i tak swoje On zaczyna uruchamiać swoje szare komórki (jeśli chodzi o funkcjonowanie w życiu) jak coś mu palcem wytknę. Teraz też uważa że 12 tygodni do terminu to długo i że wszystko zdąży się zrobić... Może coś przyspieszy jak zobaczy, że czasem za pewnymi rzeczami trzeba długo czekać, tj. dziś na jakiejś stronie znalazłam, że jak chcesz jakiś konkretny kolor Teutonii, to czekanie nawet do 8 tygodni
Malamutka u nas odwrotnie, to mój mąż mnie stopuje w wydatkach i proponuje tańsze zamienniki.
Dzisiaj w hurtowni zamiast emmaljungi polecali nam polski odpowiednik - roan marita, chyba Acelinka się nad nią zastanawiała i Małgosia z tego co czytałam. W sumie łącznie wychodzi jakieś 1000 zł taniej, więc jest to niezły pieniądz, a funkcje i wielkość i wygląd mają podobne.
Więc sama nie wiem... Muszę poczytać opinie.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Na oko wyglądają podobnie więc może pozostanę przy tej maricie...
No to za tydzień się obie dowiemy co i jak
Mutsy sa super - ja się zakochałam w transporterze ale cenaaaaaa
A metek nie mam bo w wiekszości używanych już nie było
Małgosiu podobno w mutsy transporter często łamią się te stelaże, czy jak się to nazywa, ale wizualnie też mi się bardzo podoba.
Zbierałaś opinie o maricie? Bo też ją zaczynam rozważać.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
anciaahk u mnie tak jak pisały dziewczyny nocka u teściów, bo mąż nie dał za wygraną, ale już u siebie i jest o niebo lepiej masz rację z tym cudem, każdy maluszek jest nim dla każdej z nas
I mąż miał rację, zapomniałam o malowaniu podłóg .
Ale rozumiem - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina... Miałam ktg i dostałam tabletki Cordafen mam jakies skurcze ??? Ups....zaczynam sie martwic....
Pestuś kobieto nadaktywna uważaj na siebie . I to, że nie kazał leżeć nie znaczy, że masz na siebie nie uważać, bo inaczej się z Tobą porachuję.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my kupujemy Maxi Cosi z isofixem, przynajmniej taki jest plan

Ancia pytałaś mnie wcześniej o firmę od staników do karmienia - jeszcze nie rozkminiłam tego tematu, ale koleżanka chwaliła bardzo Triumpha
Danika czy to fotelik maxi cosi? A wózek jaki?
Ze stanikami dzięki, rozejrzę się, chociaż w mojej mieścinie jest słaby wybór, jak nie to może w necie znajdę.

Stary 2011-07-11, 23:03   #4179
cotynato
Zakorzenienie

Ancia, mi Roana też polecali. Tzn, mi się spodobał, więc powiedział, że dobry wybór.
Co do tych wózków na E... to jak się opiekowałam ninką to się ostro na niego naklnęłam. Głównie dlatego, ze ciężko się składał, nie był lekki i prosty w obsłudze. Pamiętam, że jak zmienialiśmy kierunek spacerówki to męczyłam się z tym ja i mama Ninki. Wniesienie po schodach to był koszmar a w autobusie zajmował pół parkingu dla wózków W sumie roan prawie identyko więc możliwe, że to samo będzie. Ja się nad ni wahałam głównie dlatego, że mozna fajnie pobujać a to przydatne jednak jest i stabilny- chociaż ja w sumie mogę jedynie o spacerówce się wypowiedzieć Chociaż jak pomyślę, że mogę mieć remont windy i musiałabym wnosić takiego kloca na 7 piętro...

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-11 o 23:04
Stary 2011-07-11, 23:10   #4180
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Sharifa

Hehe..co do komunikacji miejskiej to wiem, że w krajach arabskich jest ciekawie Ale nie ma galerii handlowych? Czy są takie bardziej niespecyficzne? W sensie lokalnestanowiska i targi tylko? Do Maroko mieliśmy lecieć w te wakacje, no ale plany nam się trochę pozmieniały.; Chyba dopiero jak maluszek podrośnie
Galerie sa, ale w Marrakeszu, Casablance i Rabacie, a w Tangerze dopiero buduja, niby w przyszlym roku maja otworzyc taka full wypas z basenem, restauracjami, silownia, placem zabaw dla dzieci itp - nie moge sie doczekac. I w centrum tez powstaje jakies z normalnymi sieciowkami, cos dzieciowego tez ma tam byc, ale nie wiem kiedy otworza. A poza tym sa targowiska z ichnymi rzeczami, z badziewem z chin i z importowanymi, ale na takich wszedzie trzeba sie targowac, a z racji "obcego" wygladu cena wyjsciowa jest dla nas wyzsza. Jest tez cos a la galeria, ale sklepiki z badziewiem chinskim i tez trzeba sie targowac wiec dla mnie odpada. Ja ubieram sie w hiszpanskiej Ceucie

Z Maroka polecam poludnie - tam jest ten orientalny klimat i magia, polnoc jest bardziej handlowo - biznesowa, a tym samym "nudniejsza" jesli chodzi o zwiedzanie, no chyba ze jakies male miejscowosci nad oceanem - tam warto spedzic chociaz ze 2 dni

Ale sie rozpisalam

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
zobaczysz ze jak już przejdziesz poród ( a w czasie porodu tym bardziej) i będziesz leżała z dzieciaczkiem w sali to wszystko będziesz miała w poważaniu Wietrzenie obolałych piersi i krwawienie i inne takie przyjemnosci w obecnosci dziewczyn które przed chwilą przeszły to samo co Ty będzie naturalne a obchód będzie co najwyzej wkurzający bo będą Ci przeszkadzac spac lub karmic a nie stresujący. Obiecuję

co do prasowania to dobrze ze juz odpuscilas taki upał ja chyba bym nie stanęla z żelazkiem nawet za pieniądze
Jak obiecujesz to trzymam za slowo

U mnie tez dosc goraco i dzisiaj wyprasowalam mezowi jedne spodnie i jedna koszule i mowi do mnie "dziekuje" na co ja jemu - normalnie powiedzialabym ci "nie ma za co", ale nie dzisiaj, bo jest za co przy takim upale

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mi brzuchol twardnieje ale na szczescie skurczybyków nie ma, jutro ide do gina to zobacze co tam słychac u maluszka -trzymajcie kciukaski
za wizyte

Cytat:
Dbaj o siebie

Cytat:
Mój trzęsie brzuchem na wszystkie strony, wypycha, też prawdziwe szaleństwo, ale niestety nie wiem czym dostaję Czasami jak leżę na boku i wkładam rękę pomiędzy brzuch a materac to czuję coś twardziutkiego, ale czy to noga, czy kolano czy ręka Tak samo jak mi się przesuwa pod skórą to za Chiny nie wiem jaka to część ciała
Ja tez nigdy nie wiem, ale to pewnie dlatego, ze brzusio pokrywa warstwa tluszczyku, wiec nie latwo rozroznic co to moze byc.

Chyb tryb mi sie poprzestawial na nocny, znowu pozno a mi sie spac nie chce, a jutro rano znowu bede snieta Dobranoc wiec
Stary 2011-07-11, 23:27   #4181
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Jakoś nie mam humoru dzisiaj fatalnie śpię ostatnio i mam oczy "w mokrym miejscu" Jakoś mnie brzuch pobolewa i coraz częściej mam skurcze - dobrze, że wizyta w piątek
Natuś słońce Ty moje, oczy przenieś w suche miejsce, odpoczywaj, relaksuj się to i brzuszek będzie lepszy dla Ciebie .
Cytat:
l
Ja dlatego bałam się kupować więcej niż te dwie małe aventu, które były mega tanie. Ciągle też nie wiem jaki brać laktator, ale chyba też wezmę aventowy.
Cotka mi kilka osób odradziło kupowanie butelek, podgrzewaczy, laktatora i innych pierdołek związanych z karmieniem butelką. Zawsze to można dokupić, a może się okazac, że będę karmić piersią i przez kilka miesięcy nie będzie to potrzebne. A kasa zawsze na coś innego się przyda.

Stokrotka_ tętno masz szalone, ja martwiłam się takim ok 12o, a 140 to dla mnie jakiś ewenement. Może faktycznie skontaktuj się z ginem, chyba że już to zrobiłaś. Z butelkami to widzę masz podobne podejście jak ja - też nie kupuję póki co. Wózka takiego nie znam, a nad fotelikiem maxi cosi też się zastanawiałam. Po dzisiejszym dniu już jednak nic nie wiem.
Cytat:
Małgosia normalnie zazdroszczę Ci tego mleka, jakaś dziwna może jestem. Ale mam takiego kręćka na punkcie karmienia, że swoje cycory oglądam w poszukiwaniu siary. I nic.
Cytat:
no to najpierw że Franio ładnie rosnie
a teraz: proszę sie oszczedzac i uwazac na siebie, nie przemeczac sie itd bo Ty nam tu pierwsza urodzisz!
Aa2 nie nie nie, ja nie moge pierwsza, bo nie mam nic kupione poza ubraniami, nie mam gdzie tego uprać i poskładać a remont w polu.
Wy tu dzisiaj o podkladach i torbie do szpitala, ja nawet głupiej koszuli nie kupiłam, nie mówiąc o reszcie. Oglądałam, oglądałam a teraz mam leżeć i nici z kupowania. Dobrze, że jest allegro .
Cytat:
U mnie też dużego wróżą, więc trochę się pomęczymy chyba przy przepychaniu, ale warto

Dobrze, że wszystko ok I wrzuć jakieś zdjęcia w końcu babolu
Damy radę! Lekarz dzisiaj kilkanaście razy powtarzał, że szykuje się duży chłopak, że 4kg to pewne itd. Zobaczymy. Najważniejsze, aby zdrowy, a z całą resztą jakoś trzeba będzie dać radę.
Cytat:
Ancia, mi Roana też polecali. Tzn, mi się spodobał, więc powiedział, że dobry wybór.
Co do tych wózków na E... to jak się opiekowałam ninką to się ostro na niego naklnęłam. Głównie dlatego, ze ciężko się składał, nie był lekki i prosty w obsłudze. Pamiętam, że jak zmienialiśmy kierunek spacerówki to męczyłam się z tym ja i mama Ninki. Wniesienie po schodach to był koszmar a w autobusie zajmował pół parkingu dla wózków W sumie roan prawie identyko więc możliwe, że to samo będzie. Ja się nad ni wahałam głównie dlatego, że mozna fajnie pobujać a to przydatne jednak jest i stabilny- chociaż ja w sumie mogę jedynie o spacerówce się wypowiedzieć Chociaż jak pomyślę, że mogę mieć remont windy i musiałabym wnosić takiego kloca na 7 piętro...
Nie macie wózkarni w bloku? 7 piętro to jakaś masakra, ja mieszkam na 3, ale wózek znosić i wnosić ma mój małż. Trochę mnie przeraziłaś z tym składaniem, ale z tego co mój małż mówił, to składa się dość prosto, ale nie wiem, nie próbowałam i nie widziałam, a on testował tą emmaljungę w salonie. Autobusy nie wchodzą w grę, bo za małe miasto i u nas jeżdżą ze 2 linie .
Ale dziękuję Ci za tą opinię, muszę jutro go podpytać jak to na pewno jest z tym składaniem i wnoszeniem, żeby się nie przejechać.
A jaki inny wózek bierzesz pod uwagę??

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Już chyba pisałam - Lausanne i inne mamusie naprawdę Was podziwiam, jak Wy teraz na finiszu godzicie ciążę z rolą mamy, naprawdę wielki ukłon w Waszą stronę, od dziecka przecież nie można wziąć urlopu

Aha i jeszcze taka dziwna rzecz - mam liczyć ruchy dziecka. Po każdym głównym posiłku w ciągu godziny mają być 4 ruchy. Podobno to standard od 33 tc.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Wszystkie już śpią, to i ja zmykam, dobrej nocki!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 05:35   #4182
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogóle zauważyłam ze na sutkach na samych końcac mama jakby cos zaschniete-jakies strupki czy cos podobnego, nie jest to twarde jakos bardzo, ale ostatnio taki okruszek jakby odpadł miałam to w staniku, ma któras tak?
ja tak mam tzn. że Ci wypłwa ta przeźroczysta, żołtawa ciecz ale troszeczke i sobie tam zasycha, no przynajmniej ja tak myśle mi czasami i kropelki lecą, ostatnio przy upałach chodziłam w bluzce bez stanika to miałam całą bluzke w kropki ciemniejsze na piersiach
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Acelinka My wybraliśmy maritę - tylko poluje na używkę

Jeszcze takie ktoś zamawiał - nie pamiętam
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...674044980.html
Mnie się podoba - tanioszka i nie bedzie szkoda jak się poplami czy cuś
o właśnie tanioszkowa jak nie znajde nigdzie na mieście chińczykowej al bo coś takiego tańszej to zamówią tą do porodu

co do wózka to poważnie choruję na tą maritę .... ale to na koniec opisze bo aż śmieszne jest
Cytat:
Te ładne. Chyba najładniejsze z tych jakiedotychcas widziałam szkoda ze to takie drogie. Tzn 40 niby nie wiele ale za taką to już dużo
no tak ale jak mam dac 30 zł za koszule w której nie będe na pewno chodziła poza szpitalem, albo 40 za koszulke którą być może chociaż troche wykorzstam kiedyś to wole te 10 zł dołożyć
ja widziałam gdzieś taką przepiękną koszulke, na prawde śliczna i można powiedzieć nawet seksi i do karmienia ale kosztowała ponad stówke
Cytat:
hehe a tak swoja droga to ciekawe kto bedzie taki naprawde pierwszy ja nie wierze ze to juz sie zbliżył taki czas ze sie nad tym zastanawiamy hihi

a ogólnie to za niedługo nastepna czesc watku -pedzimy jak szalone
zaciskać nóżki dziewczęta, zaciskać

właśnie nowy wątek, myśle że teraz już pora na śliczny tytuł o kaczuszkach
Cytat:
ojej
Cytat:
pączusiek
odpoczywaj kochana

No to teraz Wam napisze, ze jestem głupi głupol bo nie u umiem spac przez ... wózek pisałam Wam ze wczoraj pokazałam mamie Marite i się nam obu spodobała, i jeszcze ta wersja zielona i tak wieczorem intensywnie nad tym myślałam, że nie umiałam zasnąć a dzisiaj od rana znowu śmieszna się robie chyba
zachorowałam na ten wózek całkiem poważnie i jestem w stanie do niego dołożyć, bo nie chce mamy jeszcze bardziej naciągać dzisiaj idziemy na miasto to zajrzymy do sklepu z wózkami czy go mają, musze pomacac, pooglądać i sprawdzić jak sie prowadzi. I czuję się jak matka - wariatka

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-12 o 05:38
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 05:53   #4183
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
No to teraz Wam napisze, ze jestem głupi głupol bo nie u umiem spac przez ... wózek pisałam Wam ze wczoraj pokazałam mamie Marite i się nam obu spodobała, i jeszcze ta wersja zielona i tak wieczorem intensywnie nad tym myślałam, że nie umiałam zasnąć a dzisiaj od rana znowu śmieszna się robie chyba
zachorowałam na ten wózek całkiem poważnie i jestem w stanie do niego dołożyć, bo nie chce mamy jeszcze bardziej naciągać dzisiaj idziemy na miasto to zajrzymy do sklepu z wózkami czy go mają, musze pomacac, pooglądać i sprawdzić jak sie prowadzi. I czuję się jak matka - wariatka
Skąd ja to znam - jak sobie coś ubzduram, na przykład wymyślę kolejne połączenie kolorów ścian, to potem pół nocy nie śpię, bo jestem tak przejęta

Kurcze dziewczyny Wy już jesteście tak daleko Jeszcze kilka tygodni i się posypią dzieciaczki!!!! A ja na samym końcu listy. Pewnie wszystkie się rozpakujecie, otworzycie wątek na odchowalni, a ja zostanę tutaj sama jak palec............

Anciaa gratuluję synka, jaki już jest duży!!!!

No a ja dzisiaj odbieram wyniki, między innymi glukozy, a potem wizyta. Od miesiąca nie widziałam mojego synka, już się nie mogę doczekać!!! Oby tylko z szyjką było dobrze. Także standardowo pięknie proszę o kciuki

Miłego dnia mamusie
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 06:13   #4184
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej mamuśki witam z rana
wczoraj Was nadrobiłam, ale nie miałam siły cytować, byliśmy z mężem chyba dobrze po 22ej w domu z budowy, ale jestem z niego dumna, bo poszlifował cały sufit w salonie i był cały bialutki
a dzisiaj tak z rana wstałambo na 8mą przyjeżdża jakiś gościu ze spóldzielni licznik wymieniać czy cośale nawet jakoś wyspana jestem

tak szybko tylko Anciu za synka, rośnie duży zdrowy chłopak
Lullka trzymam nadal kochana będzie dobrze
i za wszystkie dzisiejsze wizyty też

miłego dnia mamuśki i trzeba nowy tytuł wymyśleć

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 07:08   #4185
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Oszczędzaj się kochana w takim razie
A z tym USG to trzeba patrzeć z przymkniętymi oczami trochę, wagę podają szacunkową - mój pierwszy synek w 32tc miał 2500g, w 37tc 4000g (!) i lekarz szacował, że w 40tc będzie koło 4300-4400, a ja urodziłam 11 dni przed terminem - waga 3600

Cytat:

Już chyba pisałam - Lausanne i inne mamusie naprawdę Was podziwiam, jak Wy teraz na finiszu godzicie ciążę z rolą mamy, naprawdę wielki ukłon w Waszą stronę, od dziecka przecież nie można wziąć urlopu
Do wszystkiego można się przyzwyczaić

Dziś Grześ o 6 chciał już do nas, na szczęście jeszcze pospaliśmy do 7:15, więc i humor mam o niebo lepszy, na dworze szarówka, ale może to i dobrze, przynajmniej chłodniej jest

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 07:16   #4186
acelinka
Zakorzenienie

Kochane właśnie mi koleżanka powiedziała, że w tesco znowu mega przeceny na ubrania i ubranka, nawet -70% podobno widziała nawet kombinezoniki zimowe przecenione z 76 zł na 13.50 dzisiaj nie mam autka, ale jutro koniecznie jade do tesco!
Stary 2011-07-12, 07:30   #4187
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Cotka mi kilka osób odradziło kupowanie butelek, podgrzewaczy, laktatora i innych pierdołek związanych z karmieniem butelką. Zawsze to można dokupić, a może się okazac, że będę karmić piersią i przez kilka miesięcy nie będzie to potrzebne. A kasa zawsze na coś innego się przyda.

Małgosia normalnie zazdroszczę Ci tego mleka, jakaś dziwna może jestem. Ale mam takiego kręćka na punkcie karmienia, że swoje cycory oglądam w poszukiwaniu siary. I nic.

Aha i jeszcze taka dziwna rzecz - mam liczyć ruchy dziecka. Po każdym głównym posiłku w ciągu godziny mają być 4 ruchy. Podobno to standard od 33 tc.
ja juz kupiłam butelki laktator i podgrzewacz mam zamiar karmic piersia ale jestem spokojniejsza jak to sobie juz lezy w szafce mielismy troszke grosza odłozonego to kupilismy juz teraz

nie jestes sama przyłaczam sie do zazdrosnic ktore nie maja jeszcze siary
ale czytałam ze nie ma sie czy przejmowac i ze nie ma to zwiazku z pozniejszym karmieniem
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny Wy już jesteście tak daleko Jeszcze kilka tygodni i się posypią dzieciaczki!!!! A ja na samym końcu listy. Pewnie wszystkie się rozpakujecie, otworzycie wątek na odchowalni, a ja zostanę tutaj sama jak palec............

No a ja dzisiaj odbieram wyniki, między innymi glukozy, a potem wizyta. Od miesiąca nie widziałam mojego synka, już się nie mogę doczekać!!! Oby tylko z szyjką było dobrze. Także standardowo pięknie proszę o kciuki

Miłego dnia mamusie
nic sie nie martw nie zostaniesz sama jakby cos to zawsze mozemy czekac na twojego maluszka juz na odchowalni

kciuki za wyniki i wizyte

AA2 dla ciebie tez za udana wizyte

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dziś Grześ o 6 chciał już do nas, na szczęście jeszcze pospaliśmy do 7:15, więc i humor mam o niebo lepszy, na dworze szarówka, ale może to i dobrze, przynajmniej chłodniej jest
to dobrze ze przynajmniej dzisiaj był bardziej łaskawy i pospaliscie do 7:15

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 07:35   #4188
anetika
Rozeznanie

Hej Widziałam, że pisałyście o skurczach, twardnieniu brzuszka itp - u mnie nic kompletnie się nie dzieje, skurczy zero, jakiegokolwiek bólu czy twardnienia brzuszka też nie ma - aż gin się przy każdej wizycie dziwi. Co innego pachwiny, te ostatnio bolą i ciągną okropnie, najgorzej jak przekręcam się w nocy z jednego boku na drugi...

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty wszystkich kobietek -

I proszę też o kciuki dla mnie - o 14,00 mam usg - nie mogę się doczekać, bo ostatnio widziałam synka na usg w 23 tc

Cytat:
Duży synek - gratuluję I oszczędzaj się nam jak najwięcej
Cytat:

Oj pewnie, że Cię nie zostawimy - będziemy czekać na Twojego maluszka Oczywiście dla Ciebie, jak i dla innych kciuki za wizytę i wyniki
Cytat:
Kochane właśnie mi koleżanka powiedziała, że w tesco znowu mega przeceny na ubrania i ubranka, nawet -70% podobno widziała nawet kombinezoniki zimowe przecenione z 76 zł na 13.50 dzisiaj nie mam autka, ale jutro koniecznie jade do tesco!
Oooo dobrze wiedzieć, może po tym usg wyciągnę TŻ-a na małe zakupy

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 07:40   #4189
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

kochany synuś dobrze że dzis dał Wam pospać
Cytat:
Skąd ja to znam - jak sobie coś ubzduram, na przykład wymyślę kolejne połączenie kolorów ścian, to potem pół nocy nie śpię, bo jestem tak przejęta

Miłego dnia mamusie
Ja dzis też muszę odebrać wyniki, oby morfologia się polepszyła
za wizyte

nie zostaniesz kochana, przecież nikogo nie zostawimy

hehhe to widzę mamy tak samo
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja juz kupiłam butelki laktator i podgrzewacz mam zamiar karmic piersia ale jestem spokojniejsza jak to sobie juz lezy w szafce mielismy troszke grosza odłozonego to kupilismy juz teraz

nie jestes sama przyłaczam sie do zazdrosnic ktore nie maja jeszcze siary
ale czytałam ze nie ma sie czy przejmowac i ze nie ma to zwiazku z pozniejszym karmieniem
e tam nie ma czego zazdrościć, chyba że lubisz plamy na bluzce i staniku jeżeli to nie ma wpływu na póxniejszą laktacje to tym bardziej nie ma co się przejmowac i o tym myśleć

my mamy butelki - i tak się przydadzą prędzej czy później, nam raczej prędzej podgrzewacz uznałam za zbędny, jak mi go będzie bardzo brakowało to najwyżej później dokupimy, a laktator dostałam

Chyba pora brać się znów za sypialnie
Stary 2011-07-12, 07:50   #4190
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Acelinko doskonale Cię rozumiem, bo miałam dzisiejszej nocy to samo. Śniła mi się ta roan marita i zastanawiałam się, co wybrać - emmę czy maritę hehe. To chyba zbiorowa ciążowa głupawka .
Aiszka kciuki za wyniki i wizytę , możesz urodzić tydzień wcześniej i wcale nie będziesz ostatnia. A poza tym ważniejsze, by urodziło się zdrowe, a już które w kolejności, to bez znaczenia. Będziemy na Ciebie czekać i kibicować .

Martusia ostro szalejecie na budowie, tak trzymać. Nasi majstrzy też jakoś ostro się wzięli do pracy. Będę im dopingować .

Miss.hot jakoś trzeba będzie spowolnić, nie wiem, jak dam sobie z tym radę . Co do wagi, to zdaję sobie sprawę, że trochę przekłamuje, ale i tak cieszę się, że już jest duży chłopak, nawet jeśli będzie odchylenie o te 300-400gram.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
No pewnie, każdy robi tak, by jemu było wygodnie. Ja w sumie też na wyprawkę mam przeznaczoną określoną sumę, ale póki co nie kupuję, potem męża zaangażuję i już.

Anetika, Aa2 - kciuki za wizyty!!!

Stary 2011-07-12, 07:54   #4191
acelinka
Zakorzenienie

anciaahk, jak dobrze że nie zwariowałam sama a tak na poważnie to nakręciłam się na tą marite, wydrukowałam już foto wieczorem pokaże mężusiowi, bo wczoraj jakoś nie było okazji. Powinien mu się wózek spodobać bo jak oglądaliśmy ballile to pierwsze co to pytał czy są zielone
Zaraz dzwonie do mamy czy już wstała i o której ruszamy na to miasto, mam nadzieje ze w tym sklepie będe je mieli i będe sobie mogła pomacać już się nie moge doczekać
Stary 2011-07-12, 08:00   #4192
anciaahk
kosmitka

Acelinko, a Ty nie miałaś przypadkiem odpoczywać?
Aha wczoraj macałam w sklepie, prowadziłam. Jest lekki i miękki. Ja się nastawiłam na kolor granatowy z białą skórką. Ciężko mi tylko porównać z emmaljungą, bo nie mieli takich. Daj znać, jakie będą Wasze wrażenia.

Stary 2011-07-12, 08:01   #4193
thelilah
Zadomowienie

dzień dobry mamusie

Cytat:
za dorodnego syncia
i nie biegaj już odpoczywaj sobie

Cytat:
dobrze wiedzieć
jeszcze trochę i też będę liczyć

Cytat:

co do wózka to poważnie choruję na tą maritę .... ale to na koniec opisze bo aż śmieszne jest
heh żadna wariatka po prostu radość z tego masz a zobaczysz jak już kupisz i w domu będziesz miała

Cytat:

Miłego dnia mamusie
nie płakusiaj, nikt Cię nie zostawi będziemy się wspierać do ostatniej mamuśki z października, nawet jak się przeterminuje do listopada a kto wie może urodzisz jako jedna z pierwszych październikowych? nie ma się co stresikować, najważniejsze żeby zdrowe było

trzymam kciuki za wizyty i wyniki
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:02   #4194
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was

Cytat:
gratuluje dużego synka =)
odpoczywaj =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:02   #4195
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Danika czy to fotelik maxi cosi? A wózek jaki?
Ze stanikami dzięki, rozejrzę się, chociaż w mojej mieścinie jest słaby wybór, jak nie to może w necie znajdę.
Fotelik maxi cosi, a wózek polski Tako Warrior z adapterami do tego fotelika, żeby mozna było zamontować na stelaż.

A ty faktycznie włącz tryb "odpoczynkowy" i gratuluje dużego synusia

Cytat:

cieszę się, że miałaś lepszą nockę

Cytat:
o widzisz, to trzeba sie bedzie wybrać. Moze wezme mame jutro bo marudzi, że ona chce cos kupic małej, ale biedna nie prowadzi samochodu to nigdzie sama nie moze dojechać a tata na zakupy absolutnie sie nie nadaje

trzymam za wszystkie wizyty i wyniki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:05   #4196
DzastaW
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanko: czy Wy też od paru dni czujecie się do dupy? Mi od soboty jest non-stop nie dobrze, tej nocy przytulałam się z kibelkiem. Drugą noc się nie wyspałam bo budzi Mnie mega mocna zgaga. I w dodatku od tygodnia czuje się jak kobieta w zaawansowanej ciąży, bo nie jestem już nic w stanie zrobić

Stary 2011-07-12, 08:06   #4197
acelinka
Zakorzenienie

anciaahk, okej pomacamy z mamą (jak będą) i zdam relacje potem dla tż to obojętne, byleby się nie musiał schylać żeby prowadzić wózek

odpoczywam przecież wszystko sobie powolutku robie
wczoraj jak tż wrócił z pracy i zobaczyl ile rzeczy jest do wyrzucenia to myślał że całą sypialnie ogarnęłam, a ja tylko jeden mały kącik uprzątnęłam

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-12 o 08:09

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 08:06   #4198
DzastaW
Zadomowienie

o i mam kolejne pytanko, które dzisiaj w nocy nie dawało Mi spokoju: czy dziecko odczuwa Moją zgagę? Bo często jak mam zgagę, to Czarek zaczyna się intensywnie ruszać. I jeśli odczuwa to czy Mu to przeszkadza?
Kurde ale Wam dzisiaj pytanek zadaje =)))

Stary 2011-07-12, 08:12   #4199
anciaahk
kosmitka

Nie podziękowałam Wszystkim za gratulacje.
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć
jeszcze trochę i też będę liczyć
Liczyłam dzisiaj, ale miałam problem, co liczyć jako ruch, bo on się tak rusza jak ryba. Ale ruchow było dużo więcej niż 4.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Fotelik maxi cosi, a wózek polski Tako Warrior z adapterami do tego fotelika, żeby mozna było zamontować na stelaż.
Właśnie też do polskiego wózka zaczynam się przekonywać... sama nie wiem
Cytat:
anciaahk, okej pomacamy z mamą (jak będą) i zdam relacje potem dla tż to obojętne, byleby się nie musiał schylać żeby prowadzić wózek

odpoczywam przecież wszystko sobie powolutku robie
wczoraj jak tż wrócił z pracy i zobaczyl ile rzeczy jest do wyrzucenia to myślał że całą sypialnie ogarnęłam, a ja tylko jeden mały kącik uprzątnęłam
Taaa odpoczywam, jasne.Będę Cię tu pilnować.
A jak wysoki jest tż? My jesteśmy wysocy, mąż ma 183 ja 178 i wózek jest wystarczający.

Stary 2011-07-12, 08:16   #4200
tusia872
Zadomowienie

co dotych ruchów to ja znowu czytałam ze w ciagu godziny po posiłku musi byc minimum 10 i ze przemieszczanie sie tez sie liczy jakos ruch
wiec jak juz nic nie wiem i jak mam liczyc te ruchy zeby było dobrze

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości