Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 11:12   #4291
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
czy Wam też się się nic dziś nie chce?

oj nie chce się nie chce już się zdążyłam z TŻ o byle co pokłócić brrr ja chce słońce
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:22   #4292
evoonia86
Zakorzenienie

ja czekam do obiadku, bo później to już jakoś zleci
Stary 2011-08-01, 11:32   #4293
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Dokładnie - to pozytywne zjawisko
Hmm... No właśnie sala jest... biało-ecru Na zdjęciach też to inaczej wygląda ale zerknij na foty poniżej - część ścian jest biała, inna ecru, wręcz beżowa... przy suficie jest biały materiał, ale zaraz poniżej są ecru/beżowe lampy, na naszych stołach zamiast bordowych będą ułożone ecru serwetniki - w październiku widziałam jak z tymi ecru serwetkami wygląda i muszę przyznać że naprawdę elegancko i ładnie, nie gryzie się Ściana przy parkiecie jest za to czekoladowa, więc ogólnie taka tonacja biel-krem-brąz się utrzymuje... Dlatego też zamierzam kupić ecru papier do wszystkich tych papierowych bajerków ale... może faktycznie na tym poprzestać? I chyba masz rację, że ten motyl ecru nieco zginie - szczególnie przy drugim, który będzie naprawdę śliwkowy... Cenna uwaga Może faktycznie drugiego potraktować różem? Wtedy np. z tej aukcji połączyć brudny róż i ciemny fiolet - http://allegro.pl/dekoracyjna-organza-piekna-hurt-promocja-i1738997452.html albo z drugiej aukcji połączyć kolor, który nazwali „jasny róż” (tylko nie „jasnoróżowy” – dla nich to 2 różne kolory ;p) wraz ze „śliwkowym” - http://allegro.pl/organza-okazja-0-36x9m-organtyna-24kolory-slub-w07-i1724770170.html . Bo nie wiem czy mówiłam, ale na stołach zostanie tak jak jest ta biała organza i moja siostra wpadła na pomysł, żeby na tej organie rozsypać motylki wycięte z papieru (takie złożone na pół, żeby sprawiały wrażenie trójwymiarowych :p) – po prostu narysuje się szablon na podstawie któregoś z motylkowych stempelków J No i tak teraz sobie myślę, żeby kupić do tego taki ciemny, śliwkowy papier a część zrobić w różu… Brzmi trochę jak wycinanki w zerówce – tak, wiem :P Ale musicie mi wszystkie uwierzyć na słowo, że jeśli jest to estetyczna robota to naprawdę super się prezentuje – widziałam gdzieś takie wycinanki motylkowe w necie, teraz nie mam weny do szukania, nie mniej jednak uważam to za świetny pomysł
Jak tylko zamówię papier (a jeszcze nie zamawiam, bo chcę u jednego sprzedającego wziąć i ten ecru lniany do zaproszeń itd. i te kolorowe – śliwkę i róż – na motylki, a muszę się porządnie zastanowić ile potrzebuję tych kolorowych arkuszy bo to już troszkę większy wydatek :p) to naprawdę jadę z koksem z tymi zakładkami J Jak tylko je druknę i zrobię pierwszego chwościka to szybciutko tu wrzucę co byście mogły wyrazić swoje opinie Co do Twoich rękodzieł to muszę przyznać Ci rację – mnie też bardziej przekonuje motyw, że zakładki będą zielone i niebieskie (dokładnie tak jak druhny!) z pomarańczowym… czymś Jakoś tak faktycznie bardziej spójnie będzie J
Hehe no TŻcik już się niecierpliwi jeśli chodzi o suknię, ale będę twarda i nieugięta i mu nie pokażę

A jeśli chodzi o motyw z tymi sukniami to… faktycznie cena poraża skoro są to suknie nowe i to jeszcze na wymiar i życzenie Ja mimo wszystko asekuracyjnie najpierw chciałabym zobaczyć jakiej jakości mają te suknie bo wiadomo – nie zawsze to co ładnie wygląda na zdjęciu będzie również ładne w rzeczywistości Ale w takim razie trzymam kciuki by to było TO i byś była w pełni usatysfakcjonowana z ich usług, bo cena kusi jak nie wiem
Hm, ja się nie znam jakoś super na kolorach, ale właśnie wydaje mi się, że te lampy i ściany to właśnie bardziej beż, niż ecru... Ecru to dla mnie był zawsze taki odrobinę ciemniejszy biały (tutaj jest nieźle widoczna różnica: http://domodecor.pl/files/ArtEcruBezD.jpg) Więc jeśli chodzi o takie beżowe dodatki to owszem, byłyby ok, ale motyla jednak dalej beżowego nie widzę... Wydaje mi się, że nie byłby taki elegancki i romantyczny, jak fioletowy czy różowy
Obie te aukcje, które wkleiłaś sprawiają, że mam ochotę już teraz zamówić cały zapas tej organzy (oczywiście niebieski, zielony i pomarańczowy ) Wydaje mi się, że na tej drugiej ten śliwkowy i jasny róż, to jest dokładnie to, czego Ci trzeba (a tym, czego mi trzeba jest ten ciemny turkus, jasnozielony i pomarańczowy ) Tak sobie myślę, żeby tę organzę jakoś rzucić na stoły, tylko się zastanawiam, jak... No bo rzuciłabym zieloną i niebieską, ale jak, przepleść je ze sobą? Połączyć np. kokardą pomarańczowej i niech się tak wzdłuż stołu ciągną raz jedna raz druga? (przypomnę, że u mnie stoły są ułożone w jedno długaśne U, może z 2 przerwami między nimi, więc jakoś to muszę rozwiązać...) Jakieś pomysły może?
Co do tych rozsypanych na stole trójwymiarowych motylków, to ja sobie je świetnie wyobrażam, będą wyglądać magicznie Do tego wiszące gdzieniegdzie, prócz tego kilka takich małych możesz "zamontować" na zasłonach, żeby wyglądały, jakby sobie przysiadły na chwilkę Nawet na tej głównej, gdzie będą 2 wielkie, można umieścić kilka małych.
A powiedz mi, swoje zakładki robisz fioletowe, czy ecru? Też mi się zdaje, że my pozostaniemy przy zielonych i niebieskich z pomarańczowym "czymś" I na takie zakładki to chyba gramatura minimum 300, nie? Muszą być sztywne, szczególnie, jeśli mają u nas robić dodatkowo za winietki i stać przy szklaneczkach
Czekam z niecierpliwością na Twoje chwościki

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!!!!

jestem troszke niezadowolona z faktu przyjazdu moich młodszych kuzynów na "wakacje" do nas. Bo moja młodsza siostra ich zaprosiła, miała sie nimi zająć. A jak narazie wszystko robie ja. Sniadania, obiady, kolacje, sprzatanie, wymyślanie nie wiadomo jakich atrakcji. Wiem, że to są bzdury. Ale ja mam swoje plany, musze magisterke skończyć i chcę już ja w końcu oddać. A nie mam nawet dostepu do kompa bo jest oupowany. Siostra robi sobie swoja pracę w domu, ma wszystko w dupie, a ja musze sie nimi zajmować. Lubię ich bardzo, ale tez mam swoje zycie i nie tak żeśmy sie umawiali. Moge ich zabrać na basen, ugotowac im obiad, ale nie siedzieć z nimi na okrągło. Tymbardziej, że jest miedzy nami 8 lat róznicy.
A są tu dopiero od soboty. Koniec tego dobrego, niech też cos zrobi.
Oj Kochana, to się dałaś Siostrze wmanewrować Powiedz Jej, co o tym myślisz, że masz do napisania pracę i niech Ich bierze na wycieczki! Ty Ich służącą nie jesteś. Ja w ogóle sobie nie wyobrażam pojechać do kuzynki w kilka osób i nic nie pomagać, tylko czekać, aż wszystko kuzynka zrobi, ugotuje i jeszcze gdzieś zabierze, wstyd. Powinni uczestniczyć w gotowaniu, nie są małymi dziećmi, żebyś miała koło nich skakać!

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Wiesz Chatko zgadzam się z Tobą, że pewnie bardziej zbulwersowałaby się pannica tipsiara (bez obrazy dla tipsów . Babcie by się pewnie nie zdziwiły obie są dość tolerancyjne i lubią nowości, ale ciotki na pewno by się dziwiły. Samo obgadanie później (bez czego na pewno się nie obejdzie) mnie nie obchodzi. Bo na pewno będą gadać, że panna młoda w różowych butach itd

Jednak co do pogrubionego to nie uważam, że ludzie uważają, że wszystko co nowe jest złe np. moja mama (wiem, że nie podałaś jej jako przykład ) Ale mama TZta nie lubi nowości po prostu, to tradycjonalistka. Nie neguje naszych pomysłów, cieszy się, że będzie to inne wesele, ale na początku stękała, mimo, że teraz nas popiera we wszystkich dziwnościach Są po prostu ludzie, którzy woleliby to czy owo zrobić inaczej, tradycyjnie, prosto bez "wydziwiania" z drzewkiem, lub kolorowymi butami i nie ma się co dziwić, że niektóre nasze pomysły mogą być różnie odbierane.
Nie no, ja rozumiem pojęcie tradycjonalizmu i jego rolę w naszym kraju szczególnie, ale właśnie nie mogę pojąć, dlaczego z wesela na robi się imprezę tradycyjną, kiedy jest ona tak osobista, szczególnie w dzisiejszych czasach. Wiem, że przez lata tak było, bo dzieci się wydawało, nie miały zwykle nic do gadania nie tylko w kwestii wesela, ale, im dalej sięgniemy w historię, tym bardziej w kwestii wyboru męża/żony.
Jednak odkąd młodzi ludzie zaczęli mieć swoje zdanie, swoje życie, którym sami kierują i nie są "wydawani" tylko po prostu biorą ślub z własnej nieprzymuszonej woli, to uważam, że i podejście powinno się zmienić. Ale to oczywiście tylko moje zdanie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
co do pogrubionego, ludziom nie dogodzisz i chocby tobie się wydawalo że wesele wypadło perfekcyjnie to zawsze znajdzie się ktoś kto sie do czegoś przyczepi, ale mnie osobiście gadanie ludzi nie obchodzi
Mnie też nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07854.jpg (113,8 KB, 25 załadowań)

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:46   #4294
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Ja też chcę położyć na stołach organzę- to teraz chyba taki standard i rozrzucić może jakieś kamyczki, zobaczę.
A co robicie poza tym na stołach? Kupujecie jeszcze coś czy to już wystrój wliczony w salę? Bo mi np. podobają się długie wazony, ale nie ma ich na sali, a kupować mi się nie uśmiecha.
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:59   #4295
(kicia)
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28482671]Ja też chcę położyć na stołach organzę- to teraz chyba taki standard i rozrzucić może jakieś kamyczki, zobaczę.
A co robicie poza tym na stołach? Kupujecie jeszcze coś czy to już wystrój wliczony w salę? Bo mi np. podobają się długie wazony, ale nie ma ich na sali, a kupować mi się nie uśmiecha.[/QUOTE]

u mnie są takie długie wazony tylko chciała bym zamienić te sztuczne kwiaty na żywe

a poza tym nie będę nic dodawać na stoły bo po prostu nie ma miejsca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04343.jpg (83,6 KB, 31 załadowań)

Stary 2011-08-01, 12:01   #4296
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
u mnie są takie długie wazony tylko chciała bym zamienić te sztuczne kwiaty na żywe

no właśnie o te wazony mi chodziło ale z jakimś żywym kwiatkiem. Ale świeczki w szkle też będziesz miała? Bo na fotce widzę obok
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:04   #4297
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Oj Kochana, to się dałaś Siostrze wmanewrować Powiedz Jej, co o tym myślisz, że masz do napisania pracę i niech Ich bierze na wycieczki! Ty Ich służącą nie jesteś. Ja w ogóle sobie nie wyobrażam pojechać do kuzynki w kilka osób i nic nie pomagać, tylko czekać, aż wszystko kuzynka zrobi, ugotuje i jeszcze gdzieś zabierze, wstyd. Powinni uczestniczyć w gotowaniu, nie są małymi dziećmi, żebyś miała koło nich skakać!
To jest ogólnie wina mojej mamy. Ona nie przyjmuje do wiadomości, żeby ktos przyjechal do nas na wakacje i mial jeszcze cos robić. Naszą powinnością jest zapewnic im pełne wyrzywienie, tylko, że jak mama jest w pracy, albo po prostu jej nie ma, to wszystko jest na mojej głowie, bo siostra to nawet chyba nie wie jak sie zupe gotuje.
Najgorsze jest to, że u nas caly czas leje, dlatego nie można nidzie wyjść ani nic. Do kina z nimi tez nie pojda, bo oni po polsku nie rozumieją. Poza tym do najblizszego miasta tez trzeba dojechać 15 km, ale nie widzi mi sie, by ich codziennie wozić.
Ja ich na prawde bardzo lubie, tylko, że casem dzialaja mi tak na nerwy. Chciała siostra, zeby przyjechali, to niech sobie z nimi radzi. No a mama uważa, że trzeba im nadskakiwać... i tak to masz

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 12:09   #4298
(kicia)
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28483041]no właśnie o te wazony mi chodziło ale z jakimś żywym kwiatkiem. Ale świeczki w szkle też będziesz miała? Bo na fotce widzę obok[/QUOTE]

raczej tak one są chyba w standardowym wystroju sali

Stary 2011-08-01, 12:22   #4299
evoonia86
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28482671]Ja też chcę położyć na stołach organzę- to teraz chyba taki standard i rozrzucić może jakieś kamyczki, zobaczę.
A co robicie poza tym na stołach? Kupujecie jeszcze coś czy to już wystrój wliczony w salę? Bo mi np. podobają się długie wazony, ale nie ma ich na sali, a kupować mi się nie uśmiecha.[/QUOTE]
nie masz w okolicy jakiejś firmy, która mogłaby je wynająć? moja dekoratorka ma np. 2 komplety wazonów i świeczników i czasem wypożycza.
my na stole tez bedziemy mieć wazony i chciałabym z żywymi kwiatami- najlepiej takimi, które będą trochę podchodziły pod polne świeczniki też będą. co do organzy itd. to nie wiem czy coś będziemy kłaść, bo z tego co mówiła kucharka, to czasem jakieś dodatkowe materiały przeszkadzają jej w układaniu jedzenia
Stary 2011-08-01, 12:26   #4300
melod_y
Zakorzenienie

jakby ktoś sobie chciał zobaczyć, to szalona ziaaaaaa jakaś tam dodała foty z wesele o którym kiedyś tutaj pisałyśmy http://paulaimiko.pl/index.php?site=galeria

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:26   #4301
Seagirl
Zadomowienie

hej dziewczynki
a ja mam ciągle dylemat co do futerek, ale rozglądajac się dookoła jestem prawie pewna że nic ciekawszego już nie znajdę w rozsądnej cenie, te okrycia które są w salonach mi się nie podobają i takie zwykłe bolerka z futerka kosztują grubo ponad 350zł.
Dlatego chyba ograniczę się do wyboru któegoś z tych:
1 lisek
http://allegro.pl/bolerko-slubne-lis...746608200.html
2 misiek-kołniezyk tafta
http://allegro.pl/bolerko-slubne-fut...733529552.html
3 cały misiek
http://allegro.pl/show_item.php?item=1746608127
Ewentualnie myślę zamówić dwa i wybrać w domu a drugie zwrócić jeśli sprzedajacy by się zgodził. Tylko nie wiem które:-( Myślę o lisku i o tym miśku z taftą.

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-08-01 o 12:31
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 12:32   #4302
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie na sali tez oferują takie wazony z zywymi kwiatami, ale koszt takiego jednego takiego wazonu to 60zł... ale facet powiedzioal, ze oczywiscie mozna ze swoim przyjsc choc z drugiej strony to bedzie jedyn dekoracja pewnie sama zrobie dekoracje na stolach, ale jak nie bede miala na to czasu to zostanie tak, jak jest w standardzie

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
a ja mam ciągle dylemat co do futerek, ale rozglądajac się dookoła jestem prawie pewna że nic ciekawszego już nie znajdę w rozsądnej cenie, te okrycia które są w salonach mi się nie podobają i takie zwykłe bolerka z futerka kosztują grubo ponad 350zł.
1 lisek
2 misiek-kołniezyk tafta
3 cały misiek
Ewentualnie myślę zamówić dwa i wybrać w domu a drugie zwrócić jeśli sprzedajacy by się zgodził.
mi najbardziej podoba sie 3 aczkolwiek wszystkie z tych co wkleilas są ładne a na allegro są takie zasady, ze ma sie 14 dni na zwrocenie towaru nie podając powodu więc mozesz smialo zamowic 2 i tak jak mowilas, jedno oddac
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:42   #4303
Chatka
Wtajemniczenie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28482671]A co robicie poza tym na stołach? Kupujecie jeszcze coś czy to już wystrój wliczony w salę? Bo mi np. podobają się długie wazony, ale nie ma ich na sali, a kupować mi się nie uśmiecha.[/QUOTE]

No ja się jeszcze zastanawiam, co robić. Na pewno nie chcę stołu za bardzo "zagracać", bo jednak musi być sporo miejsca na potrawy, a jak za dużo naustawiamy, to będzie to mało wygodne. Mi się marzą małe wazoniki z nasturcjami co parę talerzy, ew. jakieś świeczki, żeby był klimacik. Ale, jak mówię, raczej minimalistycznie będzie na stołach.

Cytat:
To jest ogólnie wina mojej mamy. Ona nie przyjmuje do wiadomości, żeby ktos przyjechal do nas na wakacje i mial jeszcze cos robić. Naszą powinnością jest zapewnic im pełne wyrzywienie, tylko, że jak mama jest w pracy, albo po prostu jej nie ma, to wszystko jest na mojej głowie, bo siostra to nawet chyba nie wie jak sie zupe gotuje.
Najgorsze jest to, że u nas caly czas leje, dlatego nie można nidzie wyjść ani nic. Do kina z nimi tez nie pojda, bo oni po polsku nie rozumieją. Poza tym do najblizszego miasta tez trzeba dojechać 15 km, ale nie widzi mi sie, by ich codziennie wozić.
Ja ich na prawde bardzo lubie, tylko, że casem dzialaja mi tak na nerwy. Chciała siostra, zeby przyjechali, to niech sobie z nimi radzi. No a mama uważa, że trzeba im nadskakiwać... i tak to masz
Ehh, staropolska gościnność... Niestety sprawdza się wyłącznie wtedy, kiedy gości ugaszcza osoba zapraszająca, a nie taka, która została do tego w pewnym sensie zmuszona. Współczuję Ci tej sytuacji bardzo, bo naprawdę nie w porządku się Mama i Siostra zachowały... dość infantylnie niestety. Kojarzy mi się to z sytuacją, kiedy dziecko bardzo chce pieska, rodzice mu pieska kupują, a potem sami go karmią i latają na spacery, chociaż wcale nie mają na to ochoty, a dziecko przecież obiecywało, że będzie się pieskiem zajmować...

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
jakby ktoś sobie chciał zobaczyć, to szalona ziaaaaaa jakaś tam dodała foty z wesele o którym kiedyś tutaj pisałyśmy http://paulaimiko.pl/index.php?site=galeria

Mało tam tych zdjęć, niewiele widać.

Cytat:
hej dziewczynki
1 lisek
2 misiek-kołniezyk tafta
3 cały misiek
Ewentualnie myślę zamówić dwa i wybrać w domu a drugie zwrócić jeśli sprzedajacy by się zgodził. Tylko nie wiem które:-( Myślę o lisku i o tym miśku z taftą.
Ten z kołnierzykiem trochę dziwnie wygląda... Pisz do babki, czy nie mogłaby Ci wysłać obu, z możliwością zwrócenia jednego... Szkoda, że na aukcji nie jest napisane, jaka lokalizacja, gdyby było gdzieś blisko, to mogłabyś do niej podjechać i wybrać. Spytaj, może to gdzieś koło Wawy jest.
Mi dalej bardziej podoba się misio, ale chyba do Ciebie bardziej będzie pasować lisek

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-01 o 12:44
Stary 2011-08-01, 12:43   #4304
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
u mnie na sali tez oferują takie wazony z zywymi kwiatami, ale koszt takiego jednego takiego wazonu to 60zł... ale facet powiedzioal, ze oczywiscie mozna ze swoim przyjsc choc z drugiej strony to bedzie jedyn dekoracja pewnie sama zrobie dekoracje na stolach, ale jak nie bede miala na to czasu to zostanie tak, jak jest w standardzie

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

mi najbardziej podoba sie 3 aczkolwiek wszystkie z tych co wkleilas są ładne a na allegro są takie zasady, ze ma sie 14 dni na zwrocenie towaru nie podając powodu więc mozesz smialo zamowic 2 i tak jak mowilas, jedno oddac
NA zwrócenie jest 10 dni i dotyczy to tylko jeśłi kupujesz u firmy a nie osoby prywatnej. To jest chyba firma bo sprzedają dużo tych bolerek z tym że nie ma strony O mnie i oznaczenia "firmy" na allegro, więc nie wiem jak do tego podejdą, ale już wysłałam zapytanie.
To 3-cie mniej biorę pod uwagę bo ja będę miała rozpuszczone włosy więc lepiej jak będę miała stójkę albo bez kołnierza niż taki stojący kołnierz.;-)

Cytat:

Ten z kołnierzykiem trochę dziwnie wygląda... Pisz do babki, czy nie mogłaby Ci wysłać obu, z możliwością zwrócenia jednego... Szkoda, że na aukcji nie jest napisane, jaka lokalizacja, gdyby było gdzieś blisko, to mogłabyś do niej podjechać i wybrać. Spytaj, może to gdzieś koło Wawy jest.
Mi dalej bardziej podoba się misio, ale chyba do Ciebie bardziej będzie pasować lisek
Już napisałam;-)czekam na odp

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-08-01 o 12:48
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:55   #4305
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
hej dziewczynki
1 lisek
2 misiek-kołniezyk tafta
3 cały misiek
Ja tez za miśkiem jestem

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 13:01   #4306
evoonia86
Zakorzenienie

PM-ki 2013 mają już 4 część
Stary 2011-08-01, 13:05   #4307
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

One nas przegonią!!!!!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-08-01, 13:23   #4308
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
One nas przegonią!!!!!
nie, to się chyba nie ma prawa zdarzyć

kicia, parę pomarańczowych inspiracji dla Ciebie http://inspiracje_slubne.mblog.pl/2011,6,archiwum.html

i sztuczko - a tu coś dla Ciebie, z wątku o kolorowych bucikach https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1312104793

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-01 o 13:38
Stary 2011-08-01, 13:31   #4309
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
One nas przegonią!!!!!
nie ma szans- u nas za parę miesięcy zaczyna się ślubny roczek i posty będą produkowane jak szalone
Stary 2011-08-01, 13:44   #4310
Konto usunięte

Cytat:
PM-ki 2013 mają już 4 część
Cytat:
One nas przegonią!!!!!
hehehe
Stary 2011-08-01, 14:11   #4311
Chatka
Wtajemniczenie

Uch, ale tu dziś u nas cisza! Jak pracowałam, to się ledwo wyrabiałam z czytaniem, a teraz siedzę na tyłku i nie ma co czytać

Stary 2011-08-01, 14:16   #4312
evoonia86
Zakorzenienie

dziś wyjątkowo zbieram się wcześniej do domku
a wieczorkiem wpada do nas siotra Tż-ta z chłopakiem, więc na spokojnie porozmawiamy sobie o mamie

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Uch, ale tu dziś u nas cisza! Jak pracowałam, to się ledwo wyrabiałam z czytaniem, a teraz siedzę na tyłku i nie ma co czytać
ja dziś mam to samo- luźniejszy dzień, to na forum cisza jak makiem zasiał
Stary 2011-08-01, 14:30   #4313
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Nieeeee nooo ja nie wierze Dziewczynki co sie tu wyrabia!!!!!!! "Przespalam" caly jeden watek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Ale dajecie czadu!!!!

Stesknilam sie za Wami Ciekawa jestem o czym tu nawijalyscie jak mnie nie bylo Pewnie sporo nowosci u Was, sadzac juz mozna nawet po Waszych avatarkach- prawie kazda z Was zmienila na NOWY!!!

A ja zalamana jestem....bo Mamy z TZem MEGA problem....NIE MOZEMY ZNALEZC ZESPOLU!!! Mamy sale, kosciol, nauki z glowy, zaklepalismy sobie juz termin u kwartetu smyczkowego na uroczystosc slubna, teraz bedziemy podpisywac umowe i wplacac zaliczke...a zespolu jak nie bylo, tak nie ma Podobal Nam sie ten AGAT z Lublina, ktory z reszta bedzie miala na swoim weselu Jagodzia..., ale oswiadczyli Nam, ze wszystkie soboty do konca pazdziernika 2012 maja juz zajete.... Pomyslelismy- ok, widocznie tak mialo byc, bo przeciez od poczatku szukamy kapeli, a nie zespolu 3osobowego.... Znalezlismy wiec ekstra kapele, ktora ma mnostwo filmikow na YT, mozna sobie ich poogladac, posluchac, popodziwiac - POLECAM- motif band!!! Moze ktoras slyszala??? Ale niestety para, ktora ich sobie zaklepala na 01.09 do ostatniego piatku. nie odzywala sie przez dlugi czas i juz mielismy nadzieje, ze termin jednak okaze sie wolny.....a oni w sam piatek sie odezwali i jednak podpisali umowe....... ZALAMKA..... Dziewczyny macie jakies kapele, ktore mozecie polecic?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

RRRRRANY!!! A SLUB JUZ ZA ROWNY ROK I MIESIAC!!!!

P.S. Zdecydowalismy sie tez juz na pierwszy taniec. Bedzie metallica, nothing else matters...ale w wykonaniu a'la apocaliptyca... wlasnie czekam na odp. od kwartetu smyczkowego, czy umialyby to dziewczyny dla Nas wykonac....
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 14:35   #4314
jagodzia133
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
mam pytanie-co sądzicie o tych butkach? jako ślubne to raczej byc nie mogą chyba co? bo typowo białe nie są a suknie będę miec białą, ale kupiłam te buty bo pomyślałam że gdyby te ślubne były jakieś niewygodne to można by potem w trakcie wesela (jak ludzie trochę już popiją)zmienic je na te, myślicie że nadadzą się?
moim zdaniem się nadają
Cytat:
A ja dziś byłam z Seagirl na tournee de salon i nawet się Jej udało porobić mi parę zdjęć Niestety nie przyszło nam wcześniej na myśl, żebym dała Jej swój telefon i robiła swoim, a że kabelka nie ma, to wysłała mi mmsem, więc fotki kiepskiej jakości... tylko ostatnia fota robiona już moim, ale oczywiście w każdym salonie fuczały na te zdjęcia, jak głupie. Yh, nie znoszę tych warszawskich salonów, są naprawdę koszmarne, a do Emmi Marriage, to już na pewno więcej nie wejdę - pani łaskawie pozwoliła mi przymierzyć jedną sukienkę, po czym traktowała mnie jak kretynkę w rozmowie. Łeh, aż się otrząsam normalnie.
Ale powiem Wam, że cieszę się z tego wypadu (i oczywiście spotkania z Seagirl, maxwelka, żałuj, żeś się wyłamała ), bo przymierzyłam dziś jedną suknię z falbankami, do której koło było mi zupełnie niepotrzebne... I teraz już wiem, że falbanki bez koła SĄ możliwe, co mnie oczywiście bardzo ucieszyło
A oto fotki (trzecia to ta bez koła, mega wygodna, ale jednak jeszcze nie jedyna... a 4 miałaby szansę być jedyną, gdybym ją przerobiła po swojemu - czyli zrobiła nie na ukos i pozbyła się aplikacji - ale jednak do niej koło było konieczne, więc szukam dalej...)
Oczywiście mierzyłam więcej, ale tylko tyle udało się cyknąć. A, evoonia - mierzyłam i Twoją kiecę w Dianie Ale moim biodrom się niestety nie spodobała i nie chciała się dobrze ułożyć :
ami się bardzo podoba 1 ;p
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
A tak w ogole dziewczyny to szaleje ze szczescia bo dostalam dzis prace Nic wam nie mowilam bo nie chacialam zapeszac, ale bylam dzis rano na rozmowie kwalifikacyjnej w Zarze, i oddzwonili po poludniu, ze mam we wtorej jechac do Amsterdamu do glownej siedziby podpisac umowe Zaczynam od czwartku Kurcze nie macie pojecia jak sie ciesze Juuuuupi Od razu swiat w innych kolorach widze

Cytat:
http://www.papamichel.pl/angelico/ginah.htm
jagodziu modelki do tej sesji malowała Marta Banach jestem pełna podziwu dla jej zdolności choć wiadomo te zdjęcia są przerobione za pewne ale i tak mi się bardzo podoba
cuuuuuuuuuuudnie
Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Kochane Wczoraj byliśmy w odwiedzinki u mojej siostry i jej TŻa W międzyczasie zaciągnęłam porady dekoratorskiej u mojej prywatnej mgr sztuki użytkowej ... a właściwie zaczęłam rozmowę, której skutkiem było to, że sama wpadłam na super pomysł, w kwestii w której miałam wiele wątpliwości EUREKA!
Otóż rozmawiałyśmy o zaproszeniach i winietkach i jednak będę je robić tak gdzieś w grudniu Co prawda miałam wykorzystać wakacyjny czas, ale siostra zwróciła mi uwagę, że te kolorowe tusze co mam do stempelkomanii mogą wyblaknąć... No, ostatecznie mogę zapro wydrukować, porobić wstążeczki a stempelkami pobawić się przed roznoszeniem ? Tylko nie wiem, bo zapro i tak zamierzam wypisywać (imię i nazwisko) ręcznie (mam fioletowy cienkopis ;p), ale za to winietki chciałabym wydrukowane... a znowóż na dzień dzisiejszy dobrze nie wiem kogo ostatecznie zaprosimy itd. ech ma się problemy, co ?
No! Ale rozwiązała się kwestia zdobienia krzeseł i ściany za nami Otóż wypożyczam od sali białe pokrowce i chciałam na co drugim obwiązać szarfę ze śliwkowej organzy i zawiązać z tyłu w kokardkę... ale te pokrowce już mają kokardy więc moja genialna siostra wpadła wczoraj na pomysł, by obwiązać krzesło z przodu, a z tyłu pod tą kokardą pokrowcową zawiązać supeł i puścić luzem te "ogony" żeby zwisały razem z białymi ogonami pokrowca Poniżej załączam fotki krzeseł w pokrowcach (od tyłu ;p) - będzie super, co ?
I miałam wcześniej straszny problem z dekoracją za nami - Młodymi Aż wczoraj spontanicznie wpadłam na pomysł, żeby użyć tej samej organzy, ułożyć ją fantazyjnie na górze i po bokach tego białego ekranu (fota druga) a na środku umieścić... 2 fioletowe motyle Zrobię je z kartonu i omotam ciasno tą samą organzą Booooziu będzie przepięknie!!!
będzie cudnie motyle to super alternatywa dla oklepanych serc czy obrączek
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
PS. Mam już 3 na przodzie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
witajcie po urlopie

strasznie szybko minęły te dwa tygodnie a tu tyle stron
wyjazd się udał ale pogoda taka sobie
cieszycie się że wróciłam

o looooosie już mam 2 z przodu
w końcu wróciłaś a ja myślałam gdzieś ty się podziewała ;p
Cytat:
dokładnie
czy Wam też się się nic dziś nie chce?
mi też się nic nie chce ;p

Dziewczyny wczoraj mało co nie umarłam. Normalnie koło 12 zaczął mnie boleć żołądek...Wziełam Verdin i krople żołądkowe. O 15 pojechaliśmy z tżtem i jego rodzicami do mojej przyjaciółki na wieś. Bo oni się przyjaźnią z jej rodzicami. Jak mnie tam złapało to myślałam że zejdę z tego świata. Zrobili mi wódkę z pieprzem (dla tych co nie wiedzą pół kieliszka pieprzu i resztę wódki) myślałam ze umrę fuuuuuuuuu. Męczyłam się ze 2 godziny. Poszłam wymiotować. To nic nie dało potem woda z sodą i octem. Od razu toaleta. Wróciliśmy do domu i dalej to samo. Całą noc się męczyłam... dobrze że tżcik się mną opiekował... Co najśmieszniejsze mój wujek nagadał że pewnie w ciąży jestem i Sebastiana rodzice właśnie o tym myślą. Ale jak mogębyć w ciąży?? 5 dni temu skończyłąm @. A mdłości to są mdłości. A nie ból brzucha plus wymioty.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:37   #4315
tenebrosa
Wtajemniczenie

NightButterflyVIP, o, jak świetnie, że do nas zawitałaś w końcu! Witaj z powrotem! Ja przez ostatnie dni też nie miałam czasu wchodzić na forum, bo szkolę się do nowej, dodatkowej pracy, ale przespać całego wątku to mi się nie zdarzyło Ale mam nadzieję, że teraz zostaniesz z nami już na dobre.

Co do zespołu, to nie pomogę, chyba, że chcesz zamienić kapelę na DJa z i wodzireja.

I wiesz co, my też na 99% na pierwszy taniec wybierzemy Metallikę! Postaramy się o podobny układ do tego: http://www.youtube.com/watch?v=CUm-0BjRgEk (już nie raz zresztą wklejałam tu linka). Z kwartetem będzie pięknie!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-08-01 o 14:39
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:40   #4316
Konto usunięte

Cytat:
nie masz w okolicy jakiejś firmy, która mogłaby je wynająć? moja dekoratorka ma np. 2 komplety wazonów i świeczników i czasem wypożycza.
my na stole tez bedziemy mieć wazony i chciałabym z żywymi kwiatami- najlepiej takimi, które będą trochę podchodziły pod polne świeczniki też będą. co do organzy itd. to nie wiem czy coś będziemy kłaść, bo z tego co mówiła kucharka, to czasem jakieś dodatkowe materiały przeszkadzają jej w układaniu jedzenia
Na pewno coś takiego się znajdzie Ciekawe jak z kosztami. Za jakiś czas się tym zainteresuję Obecnie ciągle przeglądam katalogi sukien i na reszte nie mam weny
Stary 2011-08-01, 14:43   #4317
Chatka
Wtajemniczenie

No proszę, kto nam tu w końcu przyfrunął Laska, już się zastanawiałyśmy, czy Cię jakaś zaraza nie pochłonęła, nie ma Cię i nie ma

Zmian trochę jest, sporo nowych kiecek (patrz pierwszy post wątku), mnóstwo nowych inspiracji i ogólnie czaaad jest

Co do zespołu, to znam jeden świetny, nazywa się Sunrise, byliśmy w zeszłym roku na weselu w Rzeszowie, gdzie grali i świetnie brzmieli, naprawdę byłam pod wrażeniem, głos wokalistki naprawdę super, a ja jestem bardzo wyczulona na tym punkcie. Jeszcze nie mieli wtedy stronki, teraz widzę, że zrobili http://sunriserzeszow.pl/ tylko nie wiem, czy dojadą...
A nie myśleliście o DJu? Skoro nie podoba się Wam większość zespołów, to może warto się zastanowić My właśnie tą drogą wybraliśmy swojego

Stary 2011-08-01, 15:01   #4318
niut0
Zakorzenienie

Dziewczyny już niedługo i trzeba będzie nowy tytuł wymyślić
Stary 2011-08-01, 15:04   #4319
jagodzia133
Zakorzenienie

ej dziewczyny ja myślałam że ich tam dużo na pm 2013 a tam jest ich tylko 17 i tak posty trzaskają. Teraz powiem tak na pewno nas pobiją nie ma innej opcji.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:05   #4320
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Inspiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Nowy tytuł już chyba jest wymyślony, coś Gosza z Chatką zakombinowały ostatnio...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości