|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | ||||||||
Zadomowienie
|
wróciłam.... mam nadzieję,że tęskniłyście
![]() melduje,że ciagle w dwupaku...ale boli mnie krzyż,jak to kellysss pisała-kości cipne.. i wogóle wszystko od pasa w dół.. chyba trochę za dużo łaziłam,..ale z drugiej strony... rano tż nocki kończy i mogę już rodzić.. a i tak na jutro planuje generalne szorowanie łazienki ![]() taki dziś miły dzień miałam ![]() ![]() ![]() swoją drogą..to takie trochę dziwne przekonanie..że kobieta na chwile przed porodem..niemal nadzwyczajnie wygląda...jak ma makijaż,wyprostowane włosy i jest w miarę ubrana ... kurcze... co w tym dziwnego,że skoro jestem taki słonik teraz to chce mimo to nadrobić czym się da.. mam nadzieję,że po porodzie też znajdę na to siłę i czas.. i nie stanę się taką stereotypową zapuszczoną matką polką ![]() aaa..i byłam w polskim barze.. i kupiłam pyszne domowe ruskie pierogi.. objedliśmy się z tż-em jak nie wiem.. no i mięsko zakupione polskie ![]() Cytat:
lulla ... też minie szybko Tobie ![]() Cytat:
![]() ![]() cotka.. bo my nie mamy jeszcze 10 dni przed.. trzeba do wtorku,środy poczekać... i się zacznie ![]() Cytat:
napewno się rozkręci. 3mam kciuki ![]() a co do opijania... umówiłam się z tż-tem.. że jak dojdę do siebie..w sensie będę już na chodzie,bez szwów.. to zapraszamy znajomych do Nas na pępkowe. ale conajmniej pierwszy tydzień ma poświęcić dla Nas i Nam. i wtedy nie ma picia.. Cytat:
![]() ja dziś byłam w next.. i mi się już micha do bluzeczek śmiała..ale dałam sobie na wstrzymanie... i nie kupiłam nic. za dużo mam tego.. chociaż jedną bluzkę bym wzięła..ale opatrzność czuwa i rozmiaru nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja już mogę być pierwsza.. bo w tej chwili czuję taki ból kości cipnych,że zzaczynam mieć dość ;( 1. nie chciałam tego słowa używać ![]() 2. oby tylko poradzili sobie z ciśnieniem. a szybkość działania kroplówek..to już od ogranizmu zależy no właśnie ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój tż..dziś pojechał na ostatnią nockę... już ostatnia samotna ![]() a ja znow zaczynam do upadłego robić za dziecko internetu. a ja tak jeszcze pomarudzę.... bo w sondzie prowadzi tytuł... ale .. ja tam i pewnie dużo z nas.. ma nadzieje,że Nasze wrześniowe dzieciaczki,to będą letnie brzdące... :P ja do jesieni napewno nie doczekam :P
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-21 o 20:04 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() nie mam dziś za wiele nadrabiania ![]() ![]() Natko biedaku, jak tam kostka? nie puchnie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do opijania pępkowego przez mężów, na sr jak chodziliśmy po porodówce to położna nam opowiedziała masakryczną historię, na terenie szpitala jest taka wielka fontanna na placu, akurat duszno było i gorąco i jak wyszliśmy z oddziału to podeszliśmy pod tę fontannę bo taki miły chłodek od niej leciał, kilkanaście lat temu jak ta nasza położna zaczynała pracę w tym szpitalu jeden świeżo upieczony tatuś tak pobalował z kumplami za zdrowie synka że następnego dnia poszedł na bani do żony i dziecka i niestety zakończył żywot...utopił się w tej cholernej fontanie ![]() ![]() nie uwierzyłabym normalnie ale ta fontanna jest ogrodzona taką wysoką siatką stalową od tego wypadku wię to jednak prawda, masakra ![]() mój na szczęście kulturalnie piwka się napije na ganku na zachód słońca popatrzy i pójdzie spać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- dobrej nocy wszystkim anciaahk życzę żeby jednak Ci pomogli jakąś oksytocynką i żebyś rozsypała worek porodowy szybko i bezboleśnie jako pierwsza ![]()
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Irmith przytulam...
![]() ![]() A z tą sąsiadką to nie możecie do administracji zgłosić, ze was tak stale zalewa? no przeciez to normalne nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Wtajemniczenie
|
Administracja wie, twierdzi że jedyne co może zrobić to molestować ją kontrolami i stosować do niej pisma
![]() ![]()
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- uciekam do łózka ![]() dobranoc wszystkim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zadzwoniłam do ubezpieczalni, zapytali i przyczynę zalania to powiedziałam żeby sobie do niej wpadli i sami sprawdzili ![]() ![]()
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
irmith.. myślę,że to dobry pomysł. spawa cywilna o uszkodzenie mienia. tylko dobrze byłoby by teraz jak coś się dzieje,ktoś ze spółdzielni spisywał szkody,byście mieli świadka, no i robić zdjęcia-dokumentować..
kurcze,,,,nie powinno tak być!! ![]()
#4301 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc wszystkim
![]()
#4302 | |
Wtajemniczenie
|
dobranoc lulka
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() swoją drogą ...co ona ma za prysznic??? ![]() ![]() Lulla dobranoc ![]() mam wrażenie ,że zaraz mi brzoskwinkę rozwali na pół.. normalnie tak mnie boli wszytwko w środku,ze szok ![]() ![]()
![]() |
#4304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Wtajemniczenie
|
Prysznic ma jakiś osobny i brodzik z zasłoną taką foliową a nie kabinę prysznicową. No i leci po ścianach, kafelki źle położone więc przepuszczają. To sie gromadzi w ścianach a potem nie schnie tydzień a kąpie się sąsiadka oczywiście codziennie. Tak to jest jak się oszczędza na remontach
![]() Moja brzoskwinka narazie ok ale chodzę jak paralityk znów :/ coś mi biodra nawalają. Ja dziękuję, forum geriatryczne nam się robi ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no ...z tym geriatykiem to się zgadzam... mnie pierwszy raz tak boli ![]() ![]()
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
O tak
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- ![]()
#4309 | ||||
kosmitka
|
Przed nocą melduję się w dwupaku. Wreszcie trochę obniżyli ciśnienie, wyniki podobno niezle. Zobaczymy co będzie jutro, proszę o kciuki.
Niech mnie już rozpakują, bo martwię się bardzo o Franka.Przecież to ciśnienie może się na nim odbić ![]() ![]() A widzisz, nie dopytałam, bo nie miała zębów i mnie przeraziła. ![]() Cytat:
Mój z kolei cały szczęśliwy, że mu babę w szpitalu zamknęli i dopilnują porodu, a on sam nie będzie musiał gnać 200km/h do szpitala, by zdążyć na czas ![]() Cytat:
I ciekawe jak z wynajętą położoną, czy w takiej sytaucji ona jest od podania cewnika czy od kiedy. Oj ostro będzie, chyba się z zzo przeproszę. Cytat:
Z ciśnieniem chyba sobie poradzili, bo wreszcie spadło ![]() I ja niestety też. Ach te dziadki ![]() Cytat:
![]() Mogę być i pierwsza, już teraz mi to obojętne, Irmith cholerka musi być patent na tą babę, postraszcie ją sądem, przecież chyba przejmuje się tym, że stale Was zalewa. Masakra, ja bym się naprawdę przejęła. Dobrej nocy wszystkim! ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Z opisu pasuje na nerwobóle. A czy ten Twój tż to chce w potylicę? Nie wolno stresować ciężarnych. ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne,że obniżyli... jesteś pod kontrolą..napewno nie pozwolą by Frankowi coś złego się stało ![]() zobaczymy kiedy się zacznie... odemnie nie zależy ![]() cotka..dołączam się do słów Anci... co znów naskrobał ??
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadrobiłam po łebkach, wybaczcie, ale padam z nóg ![]() Byliśmy z mężolem na festynie. Pełno maluszków ![]() Spotkałam koleżankę, która urodziła w 25 tc, bo lekarz nie zauważył skracajacej się szyjki - choć wiedział, że ma "takie skłonności", bo jej poprzednie dziecko urodziło się z wagą 700 g i żyło tylko 3 doby ![]() Poza tym mam wrażenie, że brzuch opiera mi się na udach ![]() Ja nie chcę jeszcze rodzić, mała ma jeszcze trochę przytyć ![]() cotka wypij sobie miętkę i spróbuj może zasnąć ![]() Do juterka kochane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
melduję się tylko
![]() ![]() ![]() jutro Was nadrobię ![]()
![]() |
#4313 |
Zadomowienie
|
dobranoc kobitki
![]() ![]() jakaś dzisiaj nie do gadania jestem ![]() proszę już teraz o kciuki za jutrzejszą wizytę u gina ![]() ciekawe czego się dowiem ![]() jakby mnie w dzień nie było to odezwę się pod wieczór, po wizycie, jeśli oczywiście wrócę do domu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Nic, jak pojedzie do tego durnego poznania to go pakuje i nie chce widzieć nigdy wiecej. Nie wiem jaki kretyn to musi być, żebym z nim 3 razy ten sam temat przerabiała, każdym sposobem a ten nadal swoje.
Pipka mnie teraz boli z tego wszystkiego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() stokrotka_ u Ciebie to się ostro rozkręca widzę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie puchnie na szczęście ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() BordAna za wizytę ![]() Kolorowych snów wszystkim ![]() Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-08-21 o 22:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Ancia to poproś o dopalacze i powiedz że jesteś redi
![]() Może się zlitują i będzie pierwsza mamusia rozpakowana ![]() ![]() A tak serio to pewnie pilnują tam Franeczka, żeby był cały i zdrowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | ||||
Zakorzenienie
|
No to po grillu
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak sbie myślę, że po tych spacerkach to może coś się zacznie u Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Anciu, to ja nie wiem czego Tobie życzyć najlepiej. Na pewno, żeby było dobrze, czy to już jutro, czy troszkę później ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I jeszcze prawie bym zapomniała o życzeniach dla Marty - dużo milości i wspólnej radości z rodzicielstwa dla Ciebie i męża ![]() Irmith ![]() ![]() Jeju, chyba jutro będę się bała tu zajrzeć, bo może być czerwono ![]() Dobranoc i trzymajcie się dzielnie! ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-21 o 22:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
A jakże!
![]() ![]()
#4320 |
Zadomowienie
|
A tak się chwaliłam brakiem skurczy przepowiadających w ostatnich 2 dniach,że chyba się nabawiłam porodowych
![]() ![]() ![]() ..dziwne jakieś te bóle, wcześniej jak miałam przepowiadające to twardniał brzuch i bolała jak na @ tak dobre10-15min. a czasami i dłużej. A teraz : twardnieje brzuch,tak na 1-2min., nie za każdym razem boli jak na @ i są w nieregularnych odstępach, albo źle licze ![]() ..poczekamy zobaczymy-rano się odezwe..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.