|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
dzien dobry dziewuszki
![]() Zariah, fajne zdjecia, musialo byc zimno w tym sniegu, ale efekt niesamowity... no i te atrybuty kobiecosci... hehe... do pozazdroszczenia ![]() W kwestji pieskow niestety sie nie wypowiem, bo nie mam i miec na razie nie planuje... no chyba, ze ktos zostawilby szczeniaka pod drzwiami domu, to wiadomo, nie wyrzuce ![]() A tak to bylam dzis juz u pobrania krwi, cora odstawiona do zlobka, pogoda paskudna ), kawusia wypita, moge przstapic do pracy ![]()
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia...no nam ją podstawili praktycznie pod drzwi
|
|
|
|
#4295 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Wczoraj caly dzien bylam w akcji. Najpierw pojechalismy po plytki i kafle kuchenne do sklepu, potem obiad a po obiedzie oproznianie szafek kuchennych i wynoszenie wszystkiego w pudlach.... Ile czlowiek gratow trzyma, wypierniczylam 1/3 z nich ![]() Wieczorem chodzic nie moglam, tak mnie plecy i brzuch bolal ze zmeczenia. A teraz czuje sie jak na wczasach. W duzym pokoju talerze, kubki, stolik z pomidorami, cukrem, kawa herbata hahaha warunki polowe ale co zrobic Dzis plec meska wyniosla meble a od jutra Pan zaczyna remont i do piatku ma skonczyc (sufit, sciany, kafle sciana i podloga) Najlepsze jest to ze mebelki beda dopiero pod koniec pazdziernika, wiec warunki polowe przez 2 tygodnie, masakra ![]() Ale mimo to jestem szczesliwa bo bede miala nowa kuchnie, tak marzylam, bo mialam stare meble nie bylo kiedy tego zrobic. Jak juz bedzie gotowa, pochwale sie ![]() Nadrobilam Was i powiem Wam ze tez uwielbiam psiaki, jednak nigdy psa nie moglam miec, bo bylam bardzo uczulona m.in. na siersc pieska, mialam dusznosci (astme oskrzelowa), mialam za to kotka (na siersc kota nie bylam uczulona) przez 15 lat, inna sprawa ale zawsze jakis zwierzaczek w domku. Odnosnie pieskow. Powiem jeszcze, zebyscie uwazaly jak juz bedziecie mialy dzieciaczki swoje, zeby nie podchodzily do obcych pieskow, bo dziecko moze zrobic cos czego sie nie spodziewacie, pies moze poczuc zagrozenie i ugryzc. Wiele sie slyszy o pogryzionych dzieciach i to mnie zawsze bardzo przeraza. Kiedys pojechalismy nad wode i rozkladalismy sie obok Panstwa ktore mialo duzego wilczura, niestety ich nie sluchal i podlatywal do Filipa, poprosilismy Panstwa aby albo trzymali pieska albo mu zalozyli kaganiec, bo ja zaufania do obcego pieska nie mam. Zbulwersowali sie, ze jestesmy nieluddzcy. Zapewniali ze piesek jest przytulny, lagodny, ale ja nie znam ani psa ani tych ludzi a nie chce by moje jedyne dziecko ucierpialo na zdrowiu lub zyciu. Zapytalam tylko jedna z kobiet ktora tam byla, jak by sie zachowala jesli bylaby ze swoim maluszkiem 2 letnim czy zaufalaby nieznanemu duzemu pieskowi i pozwolila na podchodzenie do jej dziecka. Nie wiedziala co powiedziec. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moj pokazny i juz przeszkadza wolalabym mniejszy Cytat:
dobrze ze pojechaliscie do szpitala, no i super ze z dzidzia wszystko ok. A infekcje wyleczysz, bedzie dobrze
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-10 o 10:31 |
|||||
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, wiem co czujesz z powodu braku kuchni i wspolczuje ze az do konca pazdziernika musisz na nia czekac - nasza bedzie gotowa w ten piatek, a ja do glowy dostaje, choc to bedzie 10 dni tylko bez kuchni
|
|
|
#4297 | ||
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za mile slowa.
po slubie bardzo sie przejmowalam ze jednak nie zrobilam slubu wiosna i nie mam zdjec wsrod kwiatow (bo zima ), ze mam malo zdjec (bo zima), ze bylo pochmurno (bo..zima ) i ze malo widac moja sukienke tylko plaszcz - tego najbardziej zaluje bo byla uszyta przez moja super zdolna mame i baaardzo mi sie podobala (nieskromnie powiem ). A moja dalsza rodzina komentowala ze takie malo slubne te fotki i wydumane jak to moja ciocia stweirdzila ![]() I zostalam skrytykowana za kiepski samochod do slubu (!) i brak welonu ![]() Cytat:
, i po 15 minutach od nowa. Fotek jest malo ale i tak fajnie wyszlona ramionach mialam balsam zimowy - grubasna warstwa (sukienka mi sie od niego utluscila i trzeba bylo 2 razy czyscic w pralni) a moj wsciekle czerwony nos i pochmurne niebo nasz fotograf wyfotoszopowal ![]() Cytat:
Kocham owczarki! Baaaardzo zadzroszcze |
||
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslalam tez na maila swoje zdjecia ze slubu
![]() Jeszcze bylam w blond wlosach ![]() Mloda, szczupla piekna heheh kiedy to bylo ?emigra piekny masz brzusz, wysoko i duzy jest ![]() Zariah przepiekne zdjecia ze slubu masz, najbardziej mi sie podoba jak na sniezku sama jestes cudo I brzuszek tez slodki ![]() tikki ale Ty zgrabniocha jestes, brzus piekny
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, fajna sesja
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
emigra wlasnie widzialam na zdjeciu w tle kuchnie hihihi u Ciebie to duzo lepiej wyglada niz u mnie
ale dam rade ![]() Zariah kochanie przeslicznie wygladalas, masz wyjatkowe zdjecia na tle zimowej aury, a suknia cudo, mame masz zdolna bardzo
|
#4301 |
|
Raczkowanie
|
Ciężko Was nadrobić po weekendzie
W sobotę stałam się szczęśliwą posiadaczką spodni ciążowych są mega wygodne i w końcu ładnie eksponują mały brzuszek;-)
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki zwyczajna sesja
![]() U Zariah zdecydowanie bardziej mi sie podoba
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, kuchnia to kuchnia
|
|
|
|
#4304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), chcę sobie tego słuchać. Szczególnie te relaksujące, spokojne utwory, najlepiej w wannie Cytat:
Kiedyś miałam taką sytuację przed sklepem. Była grupka dzieci w wieku ok. 6-7 lat. I koniecznie chcą pogłaskać psa (a ja muszę isć zrobić zakupy). Mówię, że pies może ugryźć i mają nie głaskać. Wychodzę ze sklepu i co? Dzieciaki chwalą się, że pies pogłaskać się dał i wcale nie gryzie Bo się bała jak cholera, woda z nosa jej leciała ze strachu, no i przecież jej pani zniknęła z pola widzenia. Dziś nie było dane mi pospać. W mieszkaniu zrobiło się zimno. Bardzo zimno. Nie grzeją jeszcze... Więc nad ranem żeby się wyspać, musiałam nakryć się jeszcze kocem. Potem dzwonią z pracy, że mają problemy z komputerami i internetem, siecią itp. Później ktoś dzwonił do drzwi. A na koniec ktoś walił młotkiem i coś ciął Miałam ochotę poszukać tego młotkującego, żeby zrobił to wtedy, kiedy ja nie muszę leżeć bo mi przeszkadza. Ani spac, ani coś oglądać. Wrrr... Kiepsko zaczęłam dzień. I tydzień
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
No to wrzucam moją Pelutkę
101020111038.jpg |
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah, komentarzami sie nie przejmuj, bo jawet jesli wszystko byloby "perfekcyjnie", to zawsze znalazlyby sie komentarze innych... taka jakas natura czlowieka... zamiast pochwalic, to najlepiej "przysrac" jakims debilnym tekstem... a wszystko pewnie z zazdrosci, ze wy zrobiliscie to po swojemu, tak jak chcielisci
![]() i jak sie tak zrobilo slubnie, to i ja dorzuce zaraz pare fotek z mojego slubu btw, Aguska, my mielismy bardzo podobny samochod do slubu co wy ![]()
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw żołądek, a potem jelita - jakieś skurcze miałam właśnie przez zaparcia.. i po czym? po makreli ((---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
no to tez wrzuciłam fotki slubne
![]() gucia chyba miałyśmy podobne kiecki
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
Ja napewno nie po makreli bo ostatnio jadłam 2 tyg temu.
Tikki śliczny piesio. Ja gdyby nie mój to bym sama tu zwariowala a tak to chociaż z kimś pogadam Getry przyszly rewelacja ale do dłuższych bluzek bo klin mają na brzuchu To coś mi się pomyliło z tą herbatką koperkową a zieloną można pić??? ja tak dopiero pierwszy raz mialam a tak to co 2 dni chodzę.
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieczynki patrzyłam na Wasze brzuszki - śliczne są! ja w sumie nie mam się jeszcze czym chwalic (niewiele się zmieniło od zdjęcia które wstawiłam i na którym i tak niewiele jest).
Dlatego mam pytanie - kiedy zauważyłyście największy wzrost brzuszka do tej pory (w którym tygodniu?) Wiem że u każdej z nas to inaczej wygląda i nie ma się co sugerowac, ale tak z ciekawości pytam
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że jest tu nas tak dużo i że tak intensywnie rozwija się wątek
...Zawsze ktoś tu jest o wszystkim można napisać Dzisiaj zaczynamy 17 tydz. ![]() I Jednak mnie rozłożyło...siedzę pod kocem i nie mogę przełknąć śliny...tak mnie gardło boli! Na zewnątrz u nas 5 stopni!!! a muszę iść z moim psiakiem, który właśnie głośno chrapie obok mnie i po barszczyk czerwony bo znów mam ochotę zjeść z ziemniaczkami W piątek dowiedziałam się, że moja dobra koleżanka jest w ciąży strasznie się cieszę bo długo się starali... ale też martwię sie bo leży w Szpitalu miała w piątek ból podbrzusza... to sam początek 5 tydz, od razu skierowali ją na oddział, nie widać jeszcze dzidzi tylko pęcherzyk, myślała, że dziś wyjdzie...ale po porannym usg okazało się nagle, że ma sporą cyste przy tym pęcherzyku...w dodatku lekkie plamienie...i zostawili ją na podtrzymaniu Trzymam za nią mocno kciuki... i za wszystkie kobiety w ciąży... Mam nadzieję, że bedzie dobrze...bo każdej z Nas życzę szczęśliwych i zdrowych 9-ciu miesięcy! A ja z niecierpliwością czekam na ruchy mojego skarba
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
:p
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne brzuszki wrzuciłyście i zdjęcia ślubne
![]() To może ja też coś wybiorę ze swojego zbioru?
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej doradzilabym miete, albo buraczki zapite duza iloscia wody na mnie tez dziala espresso na czczo ![]() Cytat:
faktycznie kiecka podobna, tylko ty chyba mialas biala? ja bylam w ecru, 2 czesciowa i dekolt carmen, tak ze ramiaczka opieraly mi sie dosc nisko na ramionach ![]()
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu nie cierpie jak ludzie sa niewyrozumiali, a naprawde nie malo jest takich sytuacji gdzie dzieci sa pogryzione. A wiadomo dziecko nie rozumie, ale my dorosli powinnismy za nie rozumiec i myslec. A teraz pytanie smakoszkowe: a kawe zbozowa z mlekiem lubisz? ![]() bo ja do takiego sniadanka: buleczka z drzemem lub z miodkiem to tylko zbozowka to akurat nie byl samochod ktorym jechalismy, on byl tylko do zdjec, Pan go remontowal i jeszcze wtedy nie jezdzil, ale teraz wiem ze juz jezdzi zaraz lookne na zdjecia
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-10 o 11:59 |
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
ŚLICZNIE
Mam pytanie do dziewczyn czujących ruchy... czy czujecie regularnie... codziennie i z tą sama intensywnością? Kiedy najbardziej... i kiedy zaczeły się takie pewne dzidziowe
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj w ciągu dnia nie miałam głowy aby przypilnować czy dzieć się rusza, ale jak już połozyłam się do spania, przewróciłam się na plecy, poleżałam chwilę, wyciszyłam oddech i mała tak się rozfikała, że czułam kilka puknięć ręką ![]() Zdjęcia na mailu
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-10-10 o 12:10 |
||
|
|
|
#4320 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przez większość nocy się budziłam non stop ![]() Cytat:
super Twój TŻ przypomina mi kolegę z roku ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
niedobrze mi jak cholera
Cieszę się tylko z tego, że z córeczką wszystko ok

dziewczyno jaki Ty masz biust!!!!!!! Zazdraszczam!
Bo się bała jak cholera, woda z nosa jej leciała ze strachu, no i przecież jej pani zniknęła z pola widzenia.