2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 10:04   #4291
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

dzien dobry dziewuszki

Zariah, fajne zdjecia, musialo byc zimno w tym sniegu, ale efekt niesamowity...

no i te atrybuty kobiecosci... hehe... do pozazdroszczenia

W kwestji pieskow niestety sie nie wypowiem, bo nie mam i miec na razie nie planuje... no chyba, ze ktos zostawilby szczeniaka pod drzwiami domu, to wiadomo, nie wyrzuce

A tak to bylam dzis juz u pobrania krwi, cora odstawiona do zlobka, pogoda paskudna , sezon grzewczy rozpoczety (lubie chlod, ale 16 stC w domu, to lekka przesada ), kawusia wypita, moge przstapic do pracy
Stary 2011-10-10, 10:05   #4292
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
ale masz fajnie z takim tata!
Moj jak sie dorwal do aparatu to polowie ludzi poucinal glowy dobrze ze na nim nie polegalam tylko mialam fotografa

no urosl mi troche moj TZ tez zachwycony.
Z miseczki 75d przed ciaza juz mam 80DD

Ale jak bylam szczuplejsza to mialam 70C. Potem przytylam to biust tez przytyl. A teraz urosl sobie tylko sie martwie ze po karmieniu bedzie dlugasny i wiszacy i przez ramie sobie bede go przerzucac jak zdejme stanik

dokladnie to samo czytalam gdzies - tylko nie pamietam gdzie
musze sobie zrobic plytke i puszczac maluchowi.
Ale chyba teraz jeszcze nie slyszy przez brzuch?
dopiero po 22 tygodniu? Dobrze mysle?
Ponoc juz teraz slyszy dzwieki - u mnie 19 tc, u Ciebie chyba tez?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:07   #4293
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
musze sobie zrobic plytke i puszczac maluchowi.
Ale chyba teraz jeszcze nie slyszy przez brzuch?
dopiero po 22 tygodniu? Dobrze mysle?
oj slyszy slyszy... a jesli nie, to z pewnoscia odczuwa wibracje muzyki
Stary 2011-10-10, 10:08   #4294
tikki85
Zakorzenienie

Gucia...no nam ją podstawili praktycznie pod drzwi . A raczej przyprowadzili do domu i kupiła nas na wejściu .
Stary 2011-10-10, 10:27   #4295
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie kochane

Wczoraj caly dzien bylam w akcji.
Najpierw pojechalismy po plytki i kafle kuchenne do sklepu, potem obiad a po obiedzie oproznianie szafek kuchennych i wynoszenie wszystkiego w pudlach....
Ile czlowiek gratow trzyma, wypierniczylam 1/3 z nich
Wieczorem chodzic nie moglam, tak mnie plecy i brzuch bolal ze zmeczenia.
A teraz czuje sie jak na wczasach. W duzym pokoju talerze, kubki, stolik z pomidorami, cukrem, kawa herbata hahaha warunki polowe ale co zrobic
Dzis plec meska wyniosla meble a od jutra Pan zaczyna remont i do piatku ma skonczyc (sufit, sciany, kafle sciana i podloga)
Najlepsze jest to ze mebelki beda dopiero pod koniec pazdziernika, wiec warunki polowe przez 2 tygodnie, masakra
Ale mimo to jestem szczesliwa bo bede miala nowa kuchnie, tak marzylam, bo mialam stare meble nie bylo kiedy tego zrobic.
Jak juz bedzie gotowa, pochwale sie

Nadrobilam Was i powiem Wam ze tez uwielbiam psiaki, jednak nigdy psa nie moglam miec, bo bylam bardzo uczulona m.in. na siersc pieska, mialam dusznosci (astme oskrzelowa), mialam za to kotka (na siersc kota nie bylam uczulona) przez 15 lat, inna sprawa ale zawsze jakis zwierzaczek w domku.
Odnosnie pieskow. Powiem jeszcze, zebyscie uwazaly jak juz bedziecie mialy dzieciaczki swoje, zeby nie podchodzily do obcych pieskow, bo dziecko moze zrobic cos czego sie nie spodziewacie, pies moze poczuc zagrozenie i ugryzc.
Wiele sie slyszy o pogryzionych dzieciach i to mnie zawsze bardzo przeraza. Kiedys pojechalismy nad wode i rozkladalismy sie obok Panstwa ktore mialo duzego wilczura, niestety ich nie sluchal i podlatywal do Filipa, poprosilismy Panstwa aby albo trzymali pieska albo mu zalozyli kaganiec, bo ja zaufania do obcego pieska nie mam.
Zbulwersowali sie, ze jestesmy nieluddzcy. Zapewniali ze piesek jest przytulny, lagodny, ale ja nie znam ani psa ani tych ludzi a nie chce by moje jedyne dziecko ucierpialo na zdrowiu lub zyciu. Zapytalam tylko jedna z kobiet ktora tam byla, jak by sie zachowala jesli bylaby ze swoim maluszkiem 2 letnim czy zaufalaby nieznanemu duzemu pieskowi i pozwolila na podchodzenie do jej dziecka. Nie wiedziala co powiedziec.

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
A inni nie pracując, dostają taką kasę, że spokojnie mogą przeżyć od pierwszego do pierwszego plus wyjechac sobie na zagraniczne wakacje i jeździć autem>2005 r.
jestem w szoku
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
witam ,
a mnie od wieczora dynka nap.....ala
zaraz na kawe do babci potem obiadek u mamusi
potem ciepla herbatka w domku i torcik z imprezy u babci i dziadka
a tak w ogule to dalej niedobrze mi jak cholera
oj mi tez wczoraj bylo niedobrze i glowa mnie bolala ale jakos dalam rade bez tabletek.
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Piesek przyjedzie do nas ok. 20.00. Ma 4 miesiące, więc cudownie, bo można ją wszystkiego nauczyć.
super ze przygrarniacie pieska, jestescie cudowni. Brzuszysko zaraz obejrze
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wrzucilam Wam moj bebenek na maila

Aguska, Ty to juz masz pokazny brzuszek - piekny!!
zaraz sobie obejrze
a moj pokazny i juz przeszkadza wolalabym mniejszy
Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki

ale miałam dziś straszną noc... Najpierw nie mogłam zasnąć do 2, a później złapał mnie taki okropny ból brzucha, że masakra. Bolała mnie cała prawa połowa jamy brzusznej, od pachwiny do samej pachy... Wzięłam w końcu dwie no-spy, ale niestety nic nie pomogło, więc zdecydowaliśmy z M. pojechać do szpitala.
Przyjęli mnie w szpitalu, zbadał mnie ginekolog (na szczęście był mój, ten który prowadzi moją ciążę), okazało się, że z córeczką wszytko dobrze i że ten ból brzucha jest od czegoś innego. Odesłał mnie z powrotem na SOR, gdzie zbadała mnie Pani doktor, pobrali mi krew i mocz i założyli kroplówkę, tak więc całą noc do rana spedziłam na izbie przyjęć z wenflonem wbitym w rękę
Okazało się ostatecznie, że to wszystko przez infekcję przewodów moczowych, no i po raz kolejny w tej ciąży dostałam antybiotyk...

Przeokropnie mi ta ciaża nie służy, ciągle coś mi jest, już nie mam do tego siły normalnieCieszę się tylko z tego, że z córeczką wszystko ok

Musiałam się wygadać...

Buziaki
biduleczka dobrze ze pojechaliscie do szpitala, no i super ze z dzidzia wszystko ok. A infekcje wyleczysz, bedzie dobrze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-10-10 o 10:31
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:55   #4296
emigra
Zakorzenienie

Aguska, wiem co czujesz z powodu braku kuchni i wspolczuje ze az do konca pazdziernika musisz na nia czekac - nasza bedzie gotowa w ten piatek, a ja do glowy dostaje, choc to bedzie 10 dni tylko bez kuchni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1217.jpg (44,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1218.jpg (53,4 KB, 37 załadowań)
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-10, 10:55   #4297
Zariah
Rozeznanie

dzieki dziewczyny za mile slowa.
po slubie bardzo sie przejmowalam ze jednak nie zrobilam slubu wiosna i nie mam zdjec wsrod kwiatow (bo zima ), ze mam malo zdjec (bo zima), ze bylo pochmurno (bo..zima ) i ze malo widac moja sukienke tylko plaszcz - tego najbardziej zaluje bo byla uszyta przez moja super zdolna mame i baaardzo mi sie podobala (nieskromnie powiem ).
A moja dalsza rodzina komentowala ze takie malo slubne te fotki i wydumane jak to moja ciocia stweirdzila
I zostalam skrytykowana za kiepski samochod do slubu (!) i brak welonu

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc Dziewczynki z rana

Zariah super brzuszek, a zdjecia w zimowej scenerii super sa...pewnie zimno Ci bylo co ale nie widac tego w ogole...swietne fotki
az zajrzalam jeszcze raz na zdjecie - tez zazdraszczam biustu
to bylo tak. Trzy fotki - zakladamy plaszcz i goraca herbata , i po 15 minutach od nowa. Fotek jest malo ale i tak fajnie wyszlo
na ramionach mialam balsam zimowy - grubasna warstwa (sukienka mi sie od niego utluscila i trzeba bylo 2 razy czyscic w pralni)
a moj wsciekle czerwony nos i pochmurne niebo nasz fotograf wyfotoszopowal

Cytat:
O widzę, że temat o pieskach kwitnie .
Sunia jest z nami . Jest spokojna, miła, kochana, słodka i grzeczna. Uwielbia inne psy, bo u cioci bawiła się z czterema i na każdego psa i człowieka macha ogonem .
Poprosze fotke pieseczka

Kocham owczarki! Baaaardzo zadzroszcze

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:58   #4298
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wyslalam tez na maila swoje zdjecia ze slubu
Jeszcze bylam w blond wlosach
Mloda, szczupla piekna heheh kiedy to bylo ?

emigra piekny masz brzusz, wysoko i duzy jest

Zariah przepiekne zdjecia ze slubu masz, najbardziej mi sie podoba jak na sniezku sama jestes cudo
I brzuszek tez slodki

tikki ale Ty zgrabniocha jestes, brzus piekny
SZYMONEK

Stary 2011-10-10, 11:02   #4299
emigra
Zakorzenienie

Aguska, fajna sesja
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-10, 11:03   #4300
Aguśkaa83
Zakorzenienie

emigra wlasnie widzialam na zdjeciu w tle kuchnie hihihi u Ciebie to duzo lepiej wyglada niz u mnie
ale dam rade

Zariah kochanie przeslicznie wygladalas, masz wyjatkowe zdjecia na tle zimowej aury, a suknia cudo, mame masz zdolna bardzo
SZYMONEK

Stary 2011-10-10, 11:04   #4301
Furczak
Raczkowanie

Ciężko Was nadrobić po weekendzie W sobotę stałam się szczęśliwą posiadaczką spodni ciążowych są mega wygodne i w końcu ładnie eksponują mały brzuszek;-)
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:04   #4302
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguska, fajna sesja
dzieki zwyczajna sesja
U Zariah zdecydowanie bardziej mi sie podoba
SZYMONEK

Stary 2011-10-10, 11:06   #4303
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
emigra wlasnie widzialam na zdjeciu w tle kuchnie hihihi u Ciebie to duzo lepiej wyglada niz u mnie
ale dam rade

Zariah kochanie przeslicznie wygladalas, masz wyjatkowe zdjecia na tle zimowej aury, a suknia cudo, mame masz zdolna bardzo
Bo my nie remontujemy, tylko musielismy kupic nowa po prostu bo wczesniejsza lokatorka swoja zabrala, no i odmalowalismy tylko ba bialo bo nie moglam sie zdecydowac na kolor scian mamy gdzie zrobic kawe, mikrofalowka stoi, lodowka tez wiec najgorzej nie jest ale mnie to irytuje wiadomo, kuchnia to kuchnia
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-10, 11:08   #4304
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Witam kochane

Ja chyba tez kupię tą herbatke koperkową wczoraj spędziłam 1h w WC myślalam że ducha wyzionę takie zaparcia miałam. Nie życze nikomu
Ja kupiłam sobie 3 tuniki ale na giełdzie za 30 zł. Jeszcze jakieś spodnie i będę ubrana na całą ciążę.
Ja wczoraj ryczałam na dzień dobry tvn hahah mój Tż niewiedział co się dzieje.
Ale herbatka koperkowa pomaga na wzdęcia nie na zaparcia Na zaparcie wypij odstaną przez noc wodę z cytryną i miodem - rano i na czczo. Albo jak pomogą gruszki, to najedz się gruszek

Cytat:
Zariah, pieknie wygladaliscie, zdjatka super, a brzuszek cudowny dziewczyno jaki Ty masz biust!!!!!!! Zazdraszczam!

Dziewczyny, co myslicie o muzyce prenatalnej? Ja od zawsze chcialam puszczac dzidzi w brzuszku jakies spokojne utworki, kolysanki prenatalne. Narazie moje dziecie slucha Seweryna Krajewskiego ''Kolysanka dla okruszka'' i http://www.youtube.com/watch?v=xbe-o...eature=related. Wczoraj puszczalam Jej delfinki i tym podobne z yt wlasnie zastanawiam sie nad kupnem jakiejs plyty z taka muzyka. Ponoc w okresie prenatalnym dzieci zapamietuja dzwieki i emocje i po urodzeniu niektore dzwieki moga je uspokajac i dawac im pozucie bezpieczenstwa. Jeszcze ponoc udowodniono, ze dzieci ktorym puszczalo sie muzyke prenatalna szybciej sie rozwiaja - ale dokladnie tych badan nie przytoczono, wiec nie wiem
Ja osobiście uwielbiam skrzypce, mam całą dyskografię Vanessy Mae (tylko nie mogę płytki znaleźć ), chcę sobie tego słuchać. Szczególnie te relaksujące, spokojne utwory, najlepiej w wannie

Cytat:
Odnosnie pieskow. Powiem jeszcze, zebyscie uwazaly jak juz bedziecie mialy dzieciaczki swoje, zeby nie podchodzily do obcych pieskow, bo dziecko moze zrobic cos czego sie nie spodziewacie, pies moze poczuc zagrozenie i ugryzc.
Powiem jak to wygląda z drugiej strony. Mam psa jakiego mam. Jest co prawda mała i słodka. Idzie matka z dzieckiem. Dzieciak aż się trzęsie, że chce pogłaskać psa, matka tylko mówi "no idź pogłaskaj pieska!", na co mówię, że głaszcze na swoją odpowiedzialność, bo pies może ugryźć, za co ja odpowiedzialności nie biorę.
Kiedyś miałam taką sytuację przed sklepem. Była grupka dzieci w wieku ok. 6-7 lat. I koniecznie chcą pogłaskać psa (a ja muszę isć zrobić zakupy). Mówię, że pies może ugryźć i mają nie głaskać. Wychodzę ze sklepu i co? Dzieciaki chwalą się, że pies pogłaskać się dał i wcale nie gryzie Bo się bała jak cholera, woda z nosa jej leciała ze strachu, no i przecież jej pani zniknęła z pola widzenia.

Dziś nie było dane mi pospać.
W mieszkaniu zrobiło się zimno. Bardzo zimno. Nie grzeją jeszcze... Więc nad ranem żeby się wyspać, musiałam nakryć się jeszcze kocem. Potem dzwonią z pracy, że mają problemy z komputerami i internetem, siecią itp. Później ktoś dzwonił do drzwi. A na koniec ktoś walił młotkiem i coś ciął
Miałam ochotę poszukać tego młotkującego, żeby zrobił to wtedy, kiedy ja nie muszę leżeć bo mi przeszkadza. Ani spac, ani coś oglądać. Wrrr... Kiepsko zaczęłam dzień. I tydzień

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:22   #4305
tikki85
Zakorzenienie

No to wrzucam moją Pelutkę . Kłapciatego owczarka
101020111038.jpg
Stary 2011-10-10, 11:26   #4306
gucia6
Zakorzenienie

Zariah, komentarzami sie nie przejmuj, bo jawet jesli wszystko byloby "perfekcyjnie", to zawsze znalazlyby sie komentarze innych... taka jakas natura czlowieka... zamiast pochwalic, to najlepiej "przysrac" jakims debilnym tekstem... a wszystko pewnie z zazdrosci, ze wy zrobiliscie to po swojemu, tak jak chcielisci

i jak sie tak zrobilo slubnie, to i ja dorzuce zaraz pare fotek z mojego slubu

btw, Aguska, my mielismy bardzo podobny samochod do slubu co wy
Stary 2011-10-10, 11:26   #4307
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 4274277
Słodziak

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-10, 11:33   #4308
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam kochane

Ja chyba tez kupię tą herbatke koperkową wczoraj spędziłam 1h w WC myślalam że ducha wyzionę takie zaparcia miałam. Nie życze nikomu
.
Madzia ja mam to samo, przez ostatnie 2 dni tak mnie brzuch przez to bolał, że myślałam że zejdę najpierw żołądek, a potem jelita - jakieś skurcze miałam właśnie przez zaparcia.. i po czym?
po makreli((

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Aguska, wiem co czujesz z powodu braku kuchni i wspolczuje ze az do konca pazdziernika musisz na nia czekac - nasza bedzie gotowa w ten piatek, a ja do glowy dostaje, choc to bedzie 10 dni tylko bez kuchni
Ale śliczny brzunio
Stary 2011-10-10, 11:36   #4309
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 4274277
fajna psiunia
Stary 2011-10-10, 11:39   #4310
cziqua
Zadomowienie

no to tez wrzuciłam fotki slubne

gucia chyba miałyśmy podobne kiecki

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:41   #4311
Madziara 26
Rozeznanie

Ja napewno nie po makreli bo ostatnio jadłam 2 tyg temu.
Tikki śliczny piesio. Ja gdyby nie mój to bym sama tu zwariowala a tak to chociaż z kimś pogadam

Getry przyszly rewelacja ale do dłuższych bluzek bo klin mają na brzuchu

To coś mi się pomyliło z tą herbatką koperkową a zieloną można pić??? ja tak dopiero pierwszy raz mialam a tak to co 2 dni chodzę.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:43   #4312
lena_mi
Zakorzenienie

Dzieczynki patrzyłam na Wasze brzuszki - śliczne są! ja w sumie nie mam się jeszcze czym chwalic (niewiele się zmieniło od zdjęcia które wstawiłam i na którym i tak niewiele jest).

Dlatego mam pytanie - kiedy zauważyłyście największy wzrost brzuszka do tej pory (w którym tygodniu?) Wiem że u każdej z nas to inaczej wygląda i nie ma się co sugerowac, ale tak z ciekawości pytam
Stary 2011-10-10, 11:45   #4313
Mała!
Zakorzenienie

Fajnie, że jest tu nas tak dużo i że tak intensywnie rozwija się wątek...Zawsze ktoś tu jest o wszystkim można napisać
Dzisiaj zaczynamy 17 tydz.
I Jednak mnie rozłożyło...siedzę pod kocem i nie mogę przełknąć śliny...tak mnie gardło boli!
Na zewnątrz u nas 5 stopni!!! a muszę iść z moim psiakiem, który właśnie głośno chrapie obok mnie i po barszczyk czerwony bo znów mam ochotę zjeść z ziemniaczkami

W piątek dowiedziałam się, że moja dobra koleżanka jest w ciąży strasznie się cieszę bo długo się starali... ale też martwię sie bo leży w Szpitalu miała w piątek ból podbrzusza... to sam początek 5 tydz, od razu skierowali ją na oddział, nie widać jeszcze dzidzi tylko pęcherzyk, myślała, że dziś wyjdzie...ale po porannym usg okazało się nagle, że ma sporą cyste przy tym pęcherzyku...w dodatku lekkie plamienie...i zostawili ją na podtrzymaniu Trzymam za nią mocno kciuki... i za wszystkie kobiety w ciąży... Mam nadzieję, że bedzie dobrze...bo każdej z Nas życzę szczęśliwych i zdrowych 9-ciu miesięcy!

A ja z niecierpliwością czekam na ruchy mojego skarba

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:46   #4314
cziqua
Zadomowienie

:p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ślub (107).jpg (59,7 KB, 45 załadowań)

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:49   #4315
karolca
Zakorzenienie

Śliczne brzuszki wrzuciłyście i zdjęcia ślubne

To może ja też coś wybiorę ze swojego zbioru?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-10, 11:52   #4316
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
To coś mi się pomyliło z tą herbatką koperkową a zieloną można pić??? ja tak dopiero pierwszy raz mialam a tak to co 2 dni chodzę.
zielona herbata na zaparcia to nie jest najlepszy pomysl, bo moze jeszcze bardziej zapierac

raczej doradzilabym miete, albo buraczki zapite duza iloscia wody

na mnie tez dziala espresso na czczo

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dlatego mam pytanie - kiedy zauważyłyście największy wzrost brzuszka do tej pory (w którym tygodniu?) Wiem że u każdej z nas to inaczej wygląda i nie ma się co sugerowac, ale tak z ciekawości pytam
mi poki co tak najbardziej wywalilo brzuch gdzies w 17-18 tc

Cytat:
faktycznie kiecka podobna, tylko ty chyba mialas biala?
ja bylam w ecru, 2 czesciowa i dekolt carmen, tak ze ramiaczka opieraly mi sie dosc nisko na ramionach
Stary 2011-10-10, 11:58   #4317
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Powiem jak to wygląda z drugiej strony. Mam psa jakiego mam. Jest co prawda mała i słodka. Idzie matka z dzieckiem. Dzieciak aż się trzęsie, że chce pogłaskać psa, matka tylko mówi "no idź pogłaskaj pieska!", na co mówię, że głaszcze na swoją odpowiedzialność, bo pies może ugryźć, za co ja odpowiedzialności nie biorę.
Kiedyś miałam taką sytuację przed sklepem. Była grupka dzieci w wieku ok. 6-7 lat. I koniecznie chcą pogłaskać psa (a ja muszę isć zrobić zakupy). Mówię, że pies może ugryźć i mają nie głaskać. Wychodzę ze sklepu i co? Dzieciaki chwalą się, że pies pogłaskać się dał i wcale nie gryzie Bo się bała jak cholera, woda z nosa jej leciała ze strachu, no i przecież jej pani zniknęła z pola widzenia.
dobrze ze jestes wrazliwa na to i zapowiadasz wczesniej aby uwazac. Piesek moze byc bardzo milutki, jednak to tylko zwierze, ktos zrobi ruch ktorego zwierze sie wystraszy i roznie wtedy moze zareagowac.
Ja po prostu nie cierpie jak ludzie sa niewyrozumiali, a naprawde nie malo jest takich sytuacji gdzie dzieci sa pogryzione. A wiadomo dziecko nie rozumie, ale my dorosli powinnismy za nie rozumiec i myslec.
A teraz pytanie smakoszkowe: a kawe zbozowa z mlekiem lubisz?
bo ja do takiego sniadanka: buleczka z drzemem lub z miodkiem to tylko zbozowka

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
btw, Aguska, my mielismy bardzo podobny samochod do slubu co wy
to akurat nie byl samochod ktorym jechalismy, on byl tylko do zdjec, Pan go remontowal i jeszcze wtedy nie jezdzil, ale teraz wiem ze juz jezdzi zaraz lookne na zdjecia
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-10-10 o 11:59
Stary 2011-10-10, 12:00   #4318
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
ŚLICZNIE

Mam pytanie do dziewczyn czujących ruchy...
czy czujecie regularnie... codziennie i z tą sama intensywnością? Kiedy najbardziej... i kiedy zaczeły się takie pewne dzidziowe

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 12:09   #4319
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz pytanie smakoszkowe: a kawe zbozowa z mlekiem lubisz?
bo ja do takiego sniadanka: buleczka z drzemem lub z miodkiem to tylko zbozowka
Nienawidzę kawy zbożowej ale to wina sanatorium, w którym byłam, jak byłam mała. Zmuszali nas, aby ją pić do drugiego śniadania, a mi nie smakowała. I nie ruszam tego

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
ŚLICZNIE

Mam pytanie do dziewczyn czujących ruchy...
czy czujecie regularnie... codziennie i z tą sama intensywnością? Kiedy najbardziej... i kiedy zaczeły się takie pewne dzidziowe
Najczęściej po zjedzeniu czegoś słodkiego, jak leżę jakiś czas spokojnie na plecach. I około północy Wczoraj w ciągu dnia nie miałam głowy aby przypilnować czy dzieć się rusza, ale jak już połozyłam się do spania, przewróciłam się na plecy, poleżałam chwilę, wyciszyłam oddech i mała tak się rozfikała, że czułam kilka puknięć ręką

Zdjęcia na mailu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-10-10 o 12:10
Stary 2011-10-10, 12:09   #4320
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Dziś nie było dane mi pospać.
W mieszkaniu zrobiło się zimno. Bardzo zimno. Nie grzeją jeszcze... Więc nad ranem żeby się wyspać, musiałam nakryć się jeszcze kocem. Potem dzwonią z pracy, że mają problemy z komputerami i internetem, siecią itp. Później ktoś dzwonił do drzwi. A na koniec ktoś walił młotkiem i coś ciął
Miałam ochotę poszukać tego młotkującego, żeby zrobił to wtedy, kiedy ja nie muszę leżeć bo mi przeszkadza. Ani spac, ani coś oglądać. Wrrr... Kiepsko zaczęłam dzień. I tydzień
Miałam podobnie, tylko zamiast młotka pranie współlokatorki a przez większość nocy się budziłam non stop

Cytat:
Załącznik 4274277
Cudowna

Cytat:
super Twój TŻ przypomina mi kolegę z roku

Cytat:
Śliczne brzuszki wrzuciłyście i zdjęcia ślubne

To może ja też coś wybiorę ze swojego zbioru?
Już się nie mogę doczekać, kiedy też będę mogła podejrzeć fotki

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości