|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cześć dziewczyny
![]() Ostatnio podczytuję Was co dwa dni bo naprawdę nie mam czasu. Odstaję z wątkiem i zazdroszczę Wam coraz nowszych zakupów. Ja na razie jestem na etapie tworzenia listy. Co nowego? W końcu mogę powiedzieć że naprawdę czuję ruchy dziecka. Rusza się tak mocno że aż mąż zdziwiony ![]() ![]() Idę w tym tygodniu na glukozę i mam wizytę u gina w przyszłym tygodniu. Lekki stresik oczywiście jest, tym bardziej że w pracy ostatnio tony cukierków z różnych okazji, i jak tu się oprzeć?? W połowie października mam wizytę u okulisty która zdecyduje czy będę mogła rodzić SN. Bardzo bym chciała. Widziałam że niektóre z Was pisały tu o swoich problemach - ja od ok. 7 roku życia nie widzę na jedno oko (wypadek), i miałam odwarstwioną, a potem przyklejaną siatkówkę, i na pamiątkę została jaskra wtórna (pourazowa). Jeśli będą przesłanki co do tego że duży wysiłek może zaszkodzić, albo ciśnienie może wzrosnąć, to pewnie będzie cc. Ja bardzo bym chciała rodzić SN, mam nadzieję że stan jest na tyle stabilny aby było to wykonalne - w końcu lekarze przekreślali też jakikolwiek WF, a koniec końców udało się trenować gimnastykę bez żadnych skutków ubocznych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja się pochwalę że ze mnie taka sierotka, kopnęłam dziś w deskę do prasowania, bo moja koordynacja ruchowa jest straszna i wygląda na to, że albo wybiłam sobie palec albo złamałam :P Strasznie boli jest spuchnięty i siny. Ciekawe co ja teraz zrobię. Na pewno poczekam, może przejdzie. Gorzej jak nie przejdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciliśmy od lekarza . Dominik bryka elegancko. Szyjka ok płyny tez.
Dostałam monural na bakterie w moczu i ten bólu przy wizycie w toalecie. Brała któraś z was moze?? Jak z nieporzadanymi efektami? Mam iść do okulisty po opinie odnośnie porodu ale moja wada niedyskwalifikuje porodu sn. Pani doktor mówiła mi o możliwości podania imunoglobuliny D. Nie wiem co o tym myślec. Czy to dobry pomysł?? Zwłaszcza ze koszt dość duży ale w ue podają w standardzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pedzicie strasznie z tymi postami
![]() migotka, iwantyou super, ze na wizytach wszystko ok ![]() Dzisiaj na szkole rodzenia byl wyklad o porodach w wodzie , fajna sprawa, do przemyslenia ![]() No a potem bylismy zwiedzac porodowke, sale do rodzinnych porodow, ogolna i ta do rodzenia w wodzie, troche mnie stres zlapal jak juz tam bylismy, no bo ten czas tak szybko leci i juz niedlugo ja tam bede jako pacjentka, a nie jako gosc..... ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-01 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po co immunoglobulina? Macie konflikt?
![]() |
#4297 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Whooping cough vaccination Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moja droga brzuszek super ale jaki Ty masz bufet!!!!
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
bardzo fajne ![]()
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym wzięła, ale to chyba mozna po porodzie dopiero?
![]() |
#4302 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lekarka mówiła ze ta szczepionkę podaje sie miedzy 28 a 32 tygodniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie wiesz czy za 5 albo 10 lat Ci się nie odmieni ![]()
![]() |
#4305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Rozeznanie
|
Kurczę, wiecie co, ja u rodziców, a sąsiad dziś dzwoni, że była u mnie kobieta z apteki, bo pomyliła mój lek przy wydawaniu w ubiegłym tygodniu i przyniosła dziś właściwy - dała mi wtedy luteinę 50, zamiast 100. Taka byłam zdołowana po założeniu tego pessara, że nie zwróciłam uwagi w aptece i teraz dopiero kojarzę, że lekarz mówił, że da mi mocniejszą. I tak miałam wracać do domu jutro, więc pojadę to odkręcić. Swoją drogą dobrze, że pomyliła się tylko w taki sposób.
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4308 |
Rozeznanie
|
[w ramach nadrabiania]
Tak czytam Wasze zdanie o cc i teksty o tym, że sami ginekolodzy wysyłają swoje żony na cc, że coś mi się przypomniało. Mam w rodzinie stosunkowo młodą lekarkę (prymuska z czasów studiów), której nawet do głowy nie przyszło, żeby rodzić naturalnie.... Miała dwie cesarki i głośno mówi o tym, że rozsądna kobieta nie powinna rozważać innej opcji ![]() ![]() W sumie to nie boję się znieczulenia w kręgosłup - raz już miałam przy okazji operacji nogi i wiem "z czym to się je". Muszę przemyśleć sprawę... tym bardziej, że od żółtaczki byłam niedawno szczepiona, więc raczej bym jej po takiej "operacji" ze szpitala nie wyniosła. Przy porodzie sn oprócz oczywistego ryzyka komplikacji z dzieckiem, boje się najbardziej, że naruszy to jakoś moje, i tak słabe, gnaty (sensie stawy). No i mam pewność, że będę cała w popękanych naczynkach, bo od dawna mam takie skłonności i między innymi dlatego nie lubię pokazywać nóg.... Sorry za wyznanie, ale kiedyś jak siłowałam się ze sobą przy mocnym zaparciu, to czułam jak mi strzeliły 2 naczynka.... ![]()
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, bardzo się cieszę ![]() ![]()
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nigdy nie zaglebialam sie w temat szczegółowo, bo jestem rh+.
![]() |
#4311 |
Wtajemniczenie
|
Dobra nie wiem czy zaszalałam czy nie, ale dzwonili z domku jakie rzeczy dla małego chce w paczce:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
I moze jeszcze oliwka?? Jeszcze nie robiłam takiej listy ale tak o tym pomyślałam. Jest oliwka niezauwazylam. Mnie ta bd jakoś denerwuje wolałam z hipp. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2013-10-01 o 20:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proszki i inne duperele tak jak pisałam wyżej, kupię tutaj. A co do oliwki w HiPP też jest bardzo fajna, używałam obu i dla mnie są takie same tylko z BD tańsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla Twojej ciazy wiedza odnośnie grupy krwi ojca nie jest lekarzowi potrzebna bo nie jesteś niczym zagrożona. ALE wysli Tz zeby wiedział tak na wszelki wypadek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
byłam dziś na zakupach ciuchowych dla syna.
Zrealizowałam zniżkę w HM za zapisanie się na ich stronie. Zapisałam siebie i małża- w ten sposób miałam dwa vouchery na zniżki i kupiłam dwie rzeczy 25% taniej ![]() ![]() Byłam w smyku- nie ma żadnych przecen- kupiłam jednego pajaca, odebrałam zakupy z netowego sklepu smyka. Poszłam do CA i tam też kupiłam kilka rzeczy. Na koniec poszłam do carefoura na "normalne" zakupy i tak tez kupiłam kilka ciuszków dla Adasia ![]() ![]() W efekcie przytargałam 4 torby ciuchów ![]() Wydałam na syna ok 400 zł ![]() ![]()
#4317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A moja koleżanka miała konflikt w pierwszej ciąży, zdarza się to rzadko, ale jednak się zdarza i dziecku musieli zaraz po urodzeniu krew przetaczać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, jakoś dziś mi się nie chciało włączać komputera (a na telefonie, uznałam, że nie nadrobię na pewno) i teraz mam 4 wielkie strony do nadrobienia... szok
tylko Wam powiem od razu, że chyba muszę jutro weterynarza odwiedzić, bo mój piesek po przygodzie ponad tydzień temu dalej ma jakieś lęki a co gorsza chyba łapka nie wydobrzała-dziś tak skowyczała przez chwilę (jak na kolanach ją źle ustawiła), że płakałam razem z nią (a co będzie, jak syn będzie dawał koncerty?)
#4320 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.