Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 10:48   #4321
glooria
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

a co do rączek to nad ranem ma zimne często ale karczek ciepły i tylko po nim sprawdzam czy trzeba dodatkowo okryc a rączki zawsze szybko sie wychładzaja moje zreszta też
Milena nie regowała na to czy ma mokro czy sucho do teraz w tym tygodniu coś się jej odmieniło i jak ma kupę to od razu krzyk jakby ją obdzierali ze skóry
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:55   #4322
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Uff jesteśmy spakowani! Mały zje i wyruszamy. Tam jest podobno net wiec sie będe odzywać jesli czas pozwoli.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:57   #4323
FraniaPirania
Rozeznanie

moj ma prawa reke zimniejsza, chyba dlatego ze ciagle nia macha, lewa jest leniwsza
i krzyczy jak ma mokro, ale w sumie nie zawsze
a nie macie tak ze z rana i do poludnia dzieciaki wiecej sikaja?? przebieram co rusz, a po poludniu i wieczorem juz nie tak

wiem cos na temat kup, podaje mu ten srodek zeby byly czesciej a tu guzik, juz 3 dzien nie ma
ale za to pierdzial wczoraj tak, ze musialam cos przystawiac do buzi zeby oddychac bo sie nie dalo

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Uff jesteśmy spakowani! Mały zje i wyruszamy. Tam jest podobno net wiec sie będe odzywać jesli czas pozwoli.
moglas robic liste co bralas, zawsze by sie przydlo, taka sciaga dla mnie
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:00   #4324
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ola moj maly tez jako nosil dwojki niby wagowo sie zgadzaly ale szybko je przesiurkiwal i zaczelam mu zakladac wieksze a kierujesz sisiorka na dol? ja malemu mimo ze niby lezy jeszcze tak na dol go kieruje bo czasem zdarzylo mu sie siurknac bokiem mimo ze niby bylo ok a pocieszyla mnie siostra ze sa dzieci co przesikuja wszystkie pieluszki i nic na to sie nie poradzi bo miala dwie cory z jedna bylo ok a z druga wszystkie mozliwe pieluch probowala i wszystkie przesiurkiwala
tak sprawdzam czy siurek jest w dół

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Mala zjadla i zasnela Jak pada to bedzie spac z 4 do 5h wiec mam czas dla siebie, obiadu dzis nie gotuje bo TZ na kolacje wroci to zrobie cos dobrego

A to moja niunia z wczoraj
Fajnie, że tak długo śpi Jaka z Niej mała pyza

A mój mały zasnął wczoraj przed 22 i obudził się o 2,30 a potem o 5,40 i o 9 Teraz śpi kochany Ja ide sprzątać...

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Aaaa miałam Wam powiedzieć Na święta jedziemy do Włoch do mojej siostry
Trochę się boję tak z małym samolotem ale cóż damy radę, będzie miał 4,5msc...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:05   #4325
itakasia
Zakorzenienie

Marta
odpoczywaj kochana bawcie sie dobrze!!! odezwij sie czasem
ola
super, to krotka podroz samolotem wiec bedzie dobrze
Stary 2010-09-14, 11:08   #4326
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie......
siala--oooo dzieki za szczerosc.......jakies tam bunty mialam kiedys i taki byl ich oddzwiek heheh.....łysol
moja nadin spi, a moj dejw od 2 dni w domu chory na katar
iiiii tak sie boje zeby mi malej nie zarazil..........ah!!
co za pogoda masakra
aniaa--dobrze, ze jestes myslalam o Tobie, ze michas z dzidkami szaleje...... a Ty znowu wciagasz pychotki--frytki
heheh......
vette--i co za decyzja z tymi wlosami.......tylko sie teraz nie wycofuj
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:21   #4327
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Halo , halo pamiętacie mnie jeszcze???
Wiolek mm nadzieję, że z maluszkiem będzie wszystko wporzadku, myśle, ze to poprostu chodzi o to, że jedne dzieci rozwijają się szybciej a drugie wolniej

Co do tv Lilianka też lubi na niego patrzeć ale słayszłam, ze takie malutkie dzieci nie powinny patrzeć się na telewizor ale nie wiem dlaczego

A jeżeli chodzi o zimne rączki to tez są najbardziej wtedy jak mała pakuję piąchę do buzi a potem ją wystawia, tylko, ze w jej przypadku przykrycie nie pomaga bo ona bardzo wierza rękami i zaraz jej odkrywa.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:27   #4328
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Co do tv Lilianka też lubi na niego patrzeć ale słayszłam, ze takie malutkie dzieci nie powinny patrzeć się na telewizor ale nie wiem dlaczego
ja tez tak slyszalam, z pewnoscia rozprasza dzieci. poza tym wiem ze kineskopowe mialy chyba wplyw na czestosc fal mozgowych, nie wiem jak to sie ma do lcd czy plazmy
Stary 2010-09-14, 11:55   #4329
glooria
Raczkowanie

a u mnie dalej hałasują z ednej strony kosiarka -koszą trawniki a z drugiej piła i wycinają krzewy tylko powystrzelać
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:02   #4330
FraniaPirania
Rozeznanie

moze z telewizorem chodzi o to ze jest duza intensywnosc kolorow, obrazy szybko sie zmieniaja i maly czlowieczek nie nadaza ,,przetwarzac,, tego i moze dlatego jest potem niespokojny, ma niespokojny sen?
(teoria ala Iwona )
a pamietacie jak bylo glosno o tym ze dzieci mialy padaczke po tych bajkach, pokemonach? to moze tez o to chodzi?
aaa slyszalyscie ze dziecku nie pokazuje sie lusterka? znaczy jego odbicia w lusterku, snilo mi sie? zabobon? prawda?
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:06   #4331
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja czasem pokazuje Nastce swoje odbicie
A dzis jakos spi na czujce, zrobila kupe wielka to sie obudzila przebralam ja i tak drzemie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 12:18   #4332
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
udanego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Halo , halo pamiętacie mnie jeszcze???
pewnie ze pamietamy

tez wlasnie cos mi sie kojazy z tym tv. ale jak on ma nie patrzec. jak nie spi to jest ze mna w salonie i jak by nie lezal to i tak glowe do tw odwraca

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
aaa slyszalyscie ze dziecku nie pokazuje sie lusterka? znaczy jego odbicia w lusterku, snilo mi sie? zabobon? prawda?
nic nie wiem o tym. misiek lubi sie przygladac naszemu odbiciu w piekarniku no i pelno zabawek ma z lusterkami

mlody zrobil mega kupe to bylo po 12 a ja dalej ja wszedzie czuje haha a teraz spi jak anioleczek.

Xaw mam nadzieje ze Nadinka sie nie zarazi.
jak sie czujesz? lepiej juz po tym nacieciu?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:18   #4333
itakasia
Zakorzenienie

a ja szukalam wlasnie najstarszego dziecka ktore nie wrocilo ze szkoly. obdzwonilam znajomych i pol szkoly i okazalo sie ze Marysia przeprowadzila zawiły proces myslowy i skonkludowala ze powinna isc do swietlicy filozof
Stary 2010-09-14, 12:21   #4334
Linka24
Wtajemniczenie

Aniu a jak Michasiowy brzuszek?Jakiego mleczka w końcu zużywacie?

Itakasiu łądny nerw musiał być...
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:26   #4335
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a ja szukalam wlasnie najstarszego dziecka ktore nie wrocilo ze szkoly. obdzwonilam znajomych i pol szkoly i okazalo sie ze Marysia przeprowadzila zawiły proces myslowy i skonkludowala ze powinna isc do swietlicy filozof
Nio napewno bylas zdenerwowan ale dobrze ze sie znalazla, a jak ona na to wpadla?? hmmm

Stary 2010-09-14, 12:31   #4336
żabka19
Raczkowanie

Czesc mamusie!

U nas nocka srednia maly sobie spal od 20 do 2.30 ,a pozniej juz byla lipa bo sie wyspal . Cos mu sie poprzestawialo chyba. Za tydzien jedziemy do Oslo ,wyrobic paszport Szymkowi i zostawimy go az na 15 godzin z moja mama. Pewnie bede dzwonila co chwile

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc mamuski. u nas dzisiaj chrzciny, przygotowania ida pelna para.
Jak po chrzcinach?? Kto sie zajmuje malym jak ty jestes w pracy?
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość

Dlaczego moje 2 miesięczne dziecko nie chce podnosic głowy leżąc na brzuchu.. coraz częściej się zastanawiam???????
My ostatnio znalezlismy na to sposob.. i kladziemy Szymonka na kolanach M. i wtedy juz nie ma wyjscia i musi podnosic. Wczesniej sie wkurzal jak lezal na lozku na brzuszku i ladowal nocem w podloze.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
no wlasnie tam i my sie wybieramy ja na balkonowej sama sie uczylam plywac
Ja tez ,ja tez! Choc cholera sie nie nauczylam

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o drganie nogi to jest wporządku ..
Wiolek ja Cie prosze nie przejmuj sie za wczasu,lekarze chyba uwielbiaja nas straszyc,a my latamy jak te szalone po specjalistach!! Kazde dziecko jest inne i jednej umiejetnosci uczy sie wczesniej drugiej pozniej. Np. twoj synek juz obraca sie z brzuszka na plecy ,a moj to nawet glowki na brzuszku nie chcial podnosic. A jak zachowuje sie w domu,w koncu u lekarza to byla dla niego nowa sytuacja ..Skupia choc na chwile wzrok na twojej twarzy ,popatrzy sie na grzechotke?Dzieciaczki wodza wzrokiem z odkrecaniem glowki (wg moje ksiazki) po skonczeniu 3 miesiaca.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
tylko kurcze nie lokalizuje dzwiekow...jak jest z waszymi dzieciaczkami?
Szymon tez tego nie robi,jedynie zywo reaguje na krotkie dzwieki jak spi o wiele bardziej niz wczesniej. Na lokalizacje dzwiekow to chyba jeszcze troche za wczesnie,gdzies po 3 miesiacu jak sie nie myle.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Aaaa miałam Wam powiedzieć Na święta jedziemy do Włoch do mojej siostry
Trochę się boję tak z małym samolotem ale cóż damy radę, będzie miał 4,5msc...
Ale Ci dobrze z ta Hiszpania! (EDIT: nie wiem co ja wylecialam z ta Hiszpania oczywiscie Wloch)My tez wybieramy sie w podroz (do Polski) jak maly bedzie mial 4,5 miesiaca ,tylko ,ze u nas przesiadka i nocka w Oslo.

Vette moze wiesz kiedy po porodzie mozna zaczac biegac? I jak biegac zeby bylo to najbardziej efektywne. Nie zalezy mi na schudnieciu ,ale ujedrnieniu i uksztaltowaniu na nowo figury.
Misiulka Ponawiam pytanie. Jestes zadowolona ze swojego wozka Emmaljunga? Bo nam sie bardzo spodobala spacerowka tej firmy ,ale nie wiem czy sprawdzi sie w trudnych warunkach jakie sa u nas (zaspy,sciezki lesne,plaza)

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-09-14 o 13:00
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:38   #4337
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:

Itakasiu łądny nerw musiał być...
oj tak

Cytat:
Nio napewno bylas zdenerwowan ale dobrze ze sie znalazla, a jak ona na to wpadla?? hmmm
konczyla 12.25 a o 13.50 ma dodatkowy angielski, dzieci ktore sa same w domu lub maja dalej do szkoly poszly do swietlicy tam zaczekac na dodatkowe zajecia i ona stwierdzila ze skoro reszta idzie to ona tez powinna. a my mieszkamy 3 min od szkoly
Stary 2010-09-14, 12:40   #4338
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

poszłam z drgajacą nogą a wyszłam z czymś innym

trzymam kciuki aby to nie bylo nic powaznego

Cytat:
A to moja niunia z wczoraj
ale ona sliczna i jaka ma slodka pyzunke na buzce

Cytat:
Nastka tez lubi TV bo tam kolory sie zmieniaja i wogole
Nio moja w lozeczku spi, czesem cos pokweka przebudzi sie jak baka pusci i spi dalej
moj tez lubi patrzec w tv

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kurcze, a nam dotychczas żadna pielucha nie przeciekła, a zmieniam raz na 2/3h. I powiedzcie mi Mamusie, czy wszystkie Wasze dzieciaczki jak mają mokro to płaczą? Alisa potrafi z kupą w pupie spać i nic...:/
to sie ciesz ale chlopcy podobno lubia je przesikiwac chociaz juz nam sie to zadko zdarza a moj maly tez nie placze jak ma mokro lub kupke czasem sie w nocy po sama szyjke obsiurkal i nie plakal tylko dalej spal ale on w sumie wogole nie placze

Cytat:

wole sobie nie myslec jak musialas sie martwic
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:41   #4339
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu a jak Michasiowy brzuszek?Jakiego mleczka w końcu zużywacie?
.

dajemy mu Bebiko 1. nutramigenu wypijal nam 60-80 i to by bylo na tyle. potem lekarka stwierdzila ze te krosty to nie od mleka i kazala dawac mleko AR wiec kupilismy bebilon AR ale smoczki sie zapychaly i mlody sie wkurzal. a jak tylko dostal znow bebiko to zaczal jesc po 130-160 podnieslismy troche materac w lozeczku zeby nie lezal na plasko i o wiele mniej ulewa i wymiotuje. brzuszek czasem go boli od pierdkow albo jak kupy zrobic nie moze ale od mleka raczej nie zauwazylam.

Cytat:
o matko pewnie odchodzilas od zmyslow. dobrze ze sie znalazla
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 12:45   #4340
karolcia228
Zakorzenienie

Zjadlam sobie nalesnika na obiadek, bo dla samej nie chcialo mi sie gotowac

anoxa - a no maly paczek

Stary 2010-09-14, 12:48   #4341
Xawmeli
Rozeznanie

kochane mamusie ktora pamieta gdzie marta pojechala?? chodzi mi o stronke tego pensjonatu....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:48   #4342
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

aniaa22 . Lili też własnie sama sobie głowę przekrzywia na tv i ciężko ją zagadać jak się w niego zapatrzy

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Misiulka Ponawiam pytanie. Jestes zadowolona ze swojego wozka Emmaljunga? Bo nam sie bardzo spodobala spacerowka tej firmy ,ale nie wiem czy sprawdzi sie w trudnych warunkach jakie sa u nas (zaspy,sciezki lesne,plaza)
oj wybacz nie doczytałam, że wcześniej było to pytanie a więc ja jestem bardzo zadowolona. Ja mam spacerówkę i gondolę oraz fotelik. Ze spacerówki jeszcze nie korzystałam ale rozkłada się na płasko więc duży plus jak malszek chce spać do tego folia przeciwdeszczowa bardzo duża, a co do stelaża rewelka. Plusem jest to, że koła nie są skrętne więc jazda po błoci, po ścieżkach leśnych nie sprawiała mi trudności koła się nie zapadają nawety jazda po schodach to czysta przyjemnośc dla mnie i dla małej, koleżanka jeździłą emaljunga w zime i po piachu i tez mówi, ze super bo koła się nie zakopują w śniegu tak jak te skrętne . Plusem jest też w moim przypadku pojemny kosz na dole bo załaduję w niego sporo zakupów
itakasia mała kombinatorka Ci rośnie

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-09-14 o 12:49
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:49   #4343
itakasia
Zakorzenienie

anoxa, aniaa
zmartwilam sie ale podejrzewalam, ze poprostu cos wymyslila ona raczej z tych rozsadnych i wiem ze nie pojdzie nigdzie sama ze szkoly. poza tym wraca normalnie z kolezanka i jej opiekunka, niestety kolezanka nie chodzi na dodatkowe zajecia. ale pierwsza mysl to byl oczywiscie jakis czarny scenariusz
Stary 2010-09-14, 12:54   #4344
jaszczka
Zadomowienie

cześć!

u nas dziś lepiej nocka była super, mimo że Patryk popłakiwał jeszcze przez sen to jak zasnął o tej 20 to spał do 24, potem do 5 i do 9 po karmieniu o 9 trochę się pobawiliśmy i od 11 śpi, ale już się powoli wybudza znowu na jedzonko

powiedzcie mi jak wyglądały nóżki waszych maluchów po szczepieniach? mały wczoraj dostał 6w1 i pneumokoki, nie wiem w którą nóżkę które szczepienie, ale jedno udko ma siniaka trochę i takie twardsze spuchnięcie a na drugim udku jest taki spory czerwony rumień... tak się zastanawiam, czy to normalne?

Niezawsze - fajnie miałaś, że mała przespała po szczepieniu! też bym tak chciała
Wiolek - będzie dobrze kochana, i spróbuj z tym światełkiem jak ktoś sugerował, może rzeczywiście on to wszystko widzi tylko olewa?
Karolcia - jak najbardziej popieram twoją kandydaturę na następną część a Nastka i rośnie jak na drożdżach!
Itakasia - ale sie musiałaś stresu najeść!ja kiedyś też taki numer rodzicom odwinęłam.. poszłam sobie do koleżanki prosto po szkole, a wtedy to telefon rzadko kto miał.. jak wróciłam do domu i zobaczyłam mamę całą we łzach to więcej już tak nie zrobiłam
Dzidzia - mój Patryk też nie "mówi" kiedy ma pełną pieluchę, wogóle mu to nie przeszkadza
Ola - super! Włochy... zazdroszczę! a podróżą się nie przejmuj, przecież mały już będzie fajny taki podrośnięty
ja lecę w poniedziałek i już mam srakę
Marta - miłego wypoczynku! może rzeczywiście byś wkleiła listę co zabrałaś?

więcej nie pamiętam co i komu mialam odpisywać....
Stary 2010-09-14, 12:57   #4345
żabka19
Raczkowanie

Itakasia rezolutna masz coreczke i tyle. Matko jak ja sie moge doczekac jak Szymek pojdzie do szkoly!
Misiulka dzieki bardzo za opinie! Jeszcze sie zastanowie ,ale juz jestem bardziej na tak.
Alguien Widze Cie na pasku co tam u Ciebie? Wstaw zdjecia Milenki!

Stary 2010-09-14, 13:00   #4346
karolcia228
Zakorzenienie

jaszczka - moze sie zdazyc rumien, nalezy smarowac takim zelem, u nas nazywa sie alkacet chyba, musze sprawdzic bo kupilam ale nie uzywalam

Stary 2010-09-14, 13:05   #4347
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Itakasia rezolutna masz coreczke i tyle. Matko jak ja sie moge doczekac jak Szymek pojdzie do szkoly!
musze ja troche obronic obie corcie czuja sie swobodnie w szkole, bywaly tam od malego, to miejsce pracy moje i mojej mamy. dlatego czasem miewaja rozne pomysly ale sa tez dobre strony - pierwszego dnia szkoly w wyniku nieporozumienia nikt nie odebral Agatki i jej kolezanki z zerowki (miala to zrobic przyjaciolka) i wtedy np corcia sie wogole nie stresowala.
Stary 2010-09-14, 13:13   #4348
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
musze ja troche obronic obie corcie czuja sie swobodnie w szkole, bywaly tam od malego, to miejsce pracy moje i mojej mamy. dlatego czasem miewaja rozne pomysly ale sa tez dobre strony - pierwszego dnia szkoly w wyniku nieporozumienia nikt nie odebral Agatki i jej kolezanki z zerowki (miala to zrobic przyjaciolka) i wtedy np corcia sie wogole nie stresowala.
Zawsze sa plusi jak dziecko zna otoczenie w ktorym przebywa, latwiej sie odnajduje Dobrze ze sie wyjasnilo

zabka - jeszcze ci sie odechce tej szkoly, po za wydatkami, dziecko sie zmienia pod wplywem srodowiska w ktorym przebywa...kazda z nas to czeka, ale szybko zleci

Stary 2010-09-14, 13:17   #4349
vette
Zadomowienie

Cytat:

jak bedziesz codziennie pisala o cwiczeniach to moze bede bardziej konsekwentna
Jak codziennie ktos bedzie pytal to bede pisac, moze w koncu sama tez zaczne troszke ruszac, a nie tylko spinac miesnie przy szczotkowaniu zebow

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
vette--i co za decyzja z tymi wlosami.......tylko sie teraz nie wycofuj
Ide na calosc jak to karolcia powiedziala ... odrosna kiedys nie?
No chyba, ze moj fryzjer mi wyperswaduje...

Cytat:
Vette moze wiesz kiedy po porodzie mozna zaczac biegac? I jak biegac zeby bylo to najbardziej efektywne. Nie zalezy mi na schudnieciu ,ale ujedrnieniu i uksztaltowaniu na nowo figury.
A to zalezy od Ciebie i od Twojego samopoczucia

Mowia, ze po cesarce trzeba dluzej odczekac, ale te magiczne 6 miesiecy to dla mnie troche przesada. Wiadomo powinno sie dac spokoj miesniom brzucha na jakies 3/4 miesiace ale delikatny wysilek aerobowy czy interwalowy nie powinien zaszkodzic.

Jesli po porodzie naturalnym, to pewnie po 6 tygodniach mozna juz zaczac cos cwiczyc.

Jesli karmisz piersia to nie forsuj sie zbytnio, kwas mlekowy zmienia smak mleka i nie wiadomo jaki jeszcze wplyw ma na pokarm ...

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
kochane mamusie ktora pamieta gdzie marta pojechala?? chodzi mi o stronke tego pensjonatu....
Piekne miejsce wiec zachomikowalam
http://www.na-rozdrozu.pl/dom.html

karolcia Twoja dziewczynka normalnie jak 6miesieczna
aniu michas sie pieknie usmiecha a propos bebiko slyszalam, ze jest lepsze od nan
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:30   #4350
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
musze ja troche obronic
Oj wiem ,wiem.

Cytat:
zabka - jeszcze ci sie odechce tej szkoly, po za wydatkami, dziecko sie zmienia pod wplywem srodowiska w ktorym przebywa...kazda z nas to czeka, ale szybko zleci
Ten moment pojscia do szkoly to duze wyzwanie wychowawcze i wlasnie to jest fajne ,choc wiadomo problemow pewnie sie nie uniknie. Nie moge sie doczekac jak dostanie jakas dobra ocene ,wygra konkurs na najmadniejszy rysunek czy wystapi w przedstawieniu,czy tez cos przeskrobie (tego jak najmniej ) Ehh wybieglam chyba troche w przyszlosc Lece nakarmic szkraba bo chyba sie obudzil

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Dzieki Vette

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości