|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
Ja 21. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Oj gdzie tam, 21dc, a o ciąży nawet bym nie pomyślała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
A witaj księżniczko ! ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam pobrać krew do badania Nifty Pro. Po USG prenatalnym wszystko super idealnie a pappa mi zrypala wyniki bo zd 1:401.. Wolna beta jest w normie ale niskie białko pappa. Wczoraj dostałam info że dzisiaj wizyta z genetykiem to przepłakałam cała noc a z rana od razu umówiłam się na Nifty jeszcze zanim się z genetykiem widziałam. Teraz do 10dni ma być wynik
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4353 |
Rozeznanie
|
Ashya trzymamy kciuki że wszystko było dovrze... to beda dlą Ciebie długie dni, trzymaj się kochana
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Raczkowanie
|
Karo ale ten czas leci, cudowne wieści
![]() Ashya, 1:400 nie jest bardzo złym wynikiem, a obniżone białko może świadczyć o ewentualnych problemach na koniec ciąży (problemy z łożyskiem, mniejszy dzieciaczek itp). Zobaczysz, nifty Cię upewni w tym że jest zdrowe, jedynie będziesz musiała częściej na kontrolę latać czy dobrze przybiera na wadze ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki z calej sily!! Wszystko to przedemna i bardzo sie stresuje, ale wiem z otoczenia ile jest takich nerwowych sytuacji, a potem piekne zakonczenie ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Karo mi by się taka księżniczka przydała 🥰
Ashya kochana dobrze że zrobiłaś badania, zobaczysz będzie dobrze, trzymam mocno kciuki !!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4361 |
Wtajemniczenie
|
Ok, to powiem tak, niskie białko pappa to nie tylko ryzyko trisomii, ale też informacja o stanie lozyska i późniejszych z nim problemow. Lekarz nie zalecił Ci brać akardu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4363 |
Wtajemniczenie
|
Mi lekarka powiedziała, ze jeśli białko pappa jest poniżej 0,5 OM to koniecznie trzeba wdrożyć acard. Z tego co czytałam to przy tak niskim białku liczy się czas, i acard należy wdrożyć jak najszybciej. Nie chce podważać kompetencji Twojego lekarza ale wejdź sobie na fb na grupę "Bania w ciąży:USG prenatalne, Genetyczne, Amniopunkcja, Pappa, Terminacja" i wyszukaj w lupce wpisy o niskim poziomie białka.
A jak markety podczas USG były książkowe to Nifty na pewno wyjdzie dobrze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MoszKa88 Czas edycji: 2020-11-21 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Moszka jesteś nieoceniona ❤️
Niesamowita! Ashya myślę że warto by było jednak to sprawdzić i pójść za radą Moszki, zdzidzia na pewno wszystko ok. Ja dziś 15dc xD dziś albo jutro pewnie będzie pozytywny test owu. Rano już było ❤️. Jutro niestety niemożliwe będzie, ale w poniedziałek i wtorek będzie xD obstawiam że owu będzie we wtorek xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, trzymam mocno kciuki! ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
No to kciuki za owocny cykl ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Dzień dobry dzisiaj ![]() My dopiero do domu weszliśmy, od rana w biegu. Powiem Wam, że mnie dalej te podbrzusze ciągnie i pobolewa...a czasami jak siadam to normalnie jakbym miała tam balon i tak się uciskał przy siadaniu (jeśli wiecie o co mi chodzi). Nie wiem kurde co to może być...teraz termin u gin mi wypadałoby na termin @ więc bez sensu się zapisywać. Najważniejsze, że nic nie swędzi, nie piecze i nie leje się brudny śluz. Dlatego na razie mogę być spokojna ![]() A co do tematu naszego wątku...która na dniach testuje ? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Wtajemniczenie
|
Soniuska, dziękuję
![]() Nie chce być odebrana jako "mądralińska", która podważa zdanie lekarza, albo przekonuje na siłę do swoich racji, ale to w jakim stanie jest i będzie lozysko, jest naprawdę istotne, dlatego chciałam zwrócić Ashya_ na to uwagę ![]() No to Kochana bardzo mocne kciuki, żeby w tym cyklu się udało! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za info o badaniu, nie słyszałam o nim! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Moszka dla mnie jesteś skarbnica wiedzy
![]() My dopiero po obiedzie. Od rana ciągle coś Xd A teraz idę do sklepu po chleb, jak wrócę.to troszkę odpocznę bo masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Wtajemniczenie
|
Nika, a to badanie lozyska robiłaś po wynikach pappy? Czy przed już jakieś wskazania były?
Soniuska, ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam badane PlGF po pierwszym badaniu prenatalnym, po drugim bada się już indeks sFlt-1/PlGF, który jeszcze dokładniej określa stan łożyska i ryzyko stanu przedrzucawkowego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero 10 tc więc, prenatalne i pappa jeszcze przede mną. To co odpisywalam dotyczyło wcześniejszej ciąży ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Moszka rodzice zabrali mojego syna na noc, miałam odpocząć a wyszło jak zawsze. Dopiero siadam na dupie, a jeszcze czeka mnie odkurzenie chaty,ale zostawię totalnie na wieczór
![]() Ale zasiadłam z kawka do YouTube, potem winka poleje xDmaz na 18 idzie na pracowa imprezkę, ale do 22 max posiedzi bo jutro idzie do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Wtajemniczenie
|
O łał to niezły masz dziś maraton
![]() ![]() Udanego wieczoru z winkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
No u mnie prawie peak ale jeszcze nie to xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Ale ja taka jestem xD
Mój mąż nazywa mnie robotem. Ja nie umiem odpoczywać. Fizjo ma ze mną problem,bo mówi że tak młodej i pospinanej osoby nigdy nie miała xD Swoją drogą chyba przestanę chodzić bo tylko cierpię tam xD a ulga jest może na 2-3 dni dopóki się nie pospinam znów xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Narazie traktuje jako negatywny. Bo zazwyczaj mam testowa ciemniejsza, ale w sumie porównam z jutrzejszym
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Rozeznanie
|
Hej, u mnie dziś spadek formy...
Jestem zmęczona i czuję się jak na okres ![]() Powiedzcie mi jeszcze, bo tak się zastanawiam... Przy cyklach 25dniowych kiedy może wyjść test? Też w dniu spodziewanej @ czy jednak później? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.