![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Cytat:
Wiem że ciągniesz tą kurację na małych dawkach, dlatego napisałam dużo aaaaaa w środku słowa bardzo. Nie pamiętam jak dokładnie wygląda ta Twoja kuracja, ale jak wydaje Ci się że mogłabyś brać już większe dawki, a lekarz się na to nie zgadza - skonsultuj to z innym dermatologiem. Prowadzenie dwuletniej kuracji izotretynoniną według wielu lekarzy jest totalnie bez sensu, dlatego o tym napisałam, zresztą sama tą wiedzę posiadasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
A mogłbyście napisać jakie te hormony? Ale takie na pewno i jedną wersję proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś to proszę o poprawkę, ale wydaje mi się że te powyższe cztery w zupełności wystarczą i dadzą odpowiedź, czy trądzik jest hormonalny czy nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=withi_as;51557336]Tak jak mówię - przy następnej okazji zrób badania hormonów. Tak naprawdę obojętne jest czy zrobi się je przed kuracją, czy w trakcie - jak masz jakieś wahania to wyjdą w każdej tej sytuacji, o ile się nie mylę (jak coś to poprawcie) izotek nie wpływa na hormony płciowe.
Izotek nie ma wpływu na hormony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
A cykl? Jakoś trzeba robić w określonym czasie? Przed, po okresie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczerpnięte z portalu abczdrowie: " Badania laboratoryjne obejmują: DHEAS, testosteron całkowity i wolny oraz stosunek LH/FSH. Należy pamiętać, że przyjmowanie doustnych środków antykoncepcyjnych może zaburzyć właściwą interpretację pomiaru. Preparaty należy odstawić około 4.–6. tygodnia przed badaniem." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4358 |
Raczkowanie
|
Cześć, dawno mnie tu nie było, a to ze względu maturalnej "gorączki"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Raczkowanie
|
W załączniku skan mojego skierowania na badania które robiłam przed i w trakcie leczenia.
Nie straszcie ludzi aż tak skutkami ubocznymi bo to kwestia indywidualna. Skutki które będą występować na 100% to suchość skóry. spojówek, ust, i może pojawić się krew przy dmuchaniu nosa (żaden wodospad, małe kropki), łamiące (nie wypadające - mylimy pojęcia) włosy, i ja miałam częściej katar. Tyle. Nie bolały mnie mięśnie, wątroba nie dokuczała. Skórę po prostu trzeba smarować rano i wieczorem - mówię tu o buzi a usta nawilżać non stop. Nie używajcie byle jakich kremów do twarzy bo to też ma znaczenie. Buzie trzeba myć nawilżającym mydłem/balsamem (ja akurat używałam Ziaja Med). Skończyłam kurację 2 dni temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Ok, to ja zobaczę. Ale i tak spytam lekarki bo niedługo mam wizytę. A póki co:
Dziękuję Ci Izoteku za: 1) brak potrzeby codziennego mycia włosów 2) nieświecenie się twarzy 3) za to, że nauczyłam się mieć posmarowane usta (przedtem wytrzymywałam z pomadką maks minutę) i przy okazji za znalezienie fajnych pomadek 4) za to, że zmusiłeś mnie do nawilżania twarzy i że znalazłam idealny krem dla mnie (dłuugo nie mogłam nic znaleźć) 5) za zmuszenie mnie do zmiany nawyków żywieniowych (duzy cholesterol) Chyba koniec, jak mi się przypomni to dopiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
Odżywiam się okropnie, a wyniki mam dobre i kurde żadna siła mnie nie zmusi do zmiany nawyków żywieniowych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Raczkowanie
|
A wracając jeszcze do tematu tych hormonów...jeżeli faktycznie po badaniach okażę się, ze tu są jakiś odchylenia i prawdopodobnie jest to trądzik hormonalny to myślicie, że należy przerwać kurację Izo?
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas wizyty mówiła mi,że nie mam znaczenia jak długo bierze się lek.Musi byc tylko wybrana odpowiednia dawka.
![]() |
#4364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam że gdzieś wyczytałam/usłyszałam o tym, że kobiety dermy gorzej leczą od facetów, bo podchodzą do sprawy bardzo zachowawczo, dają małe dawki, boją się skutków ubocznych. Facet jak przypakuje to od razu z grubej rury dużą dawkę, o ile to oczywiście możliwe, a kuracja trwa jak najkrócej. Już nie pamiętam skąd to wiem, trochę miesięcy minęło, ale zapadło mi to w głowę i generalnie, wydaje mi się że coś w tym może być ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() Trochę jakbym o sobie czytała ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=withi_as;51564585]Nie mogę Ci powiedzieć czy za mała, czy za duża, bo lekarzem nie jestem. Roczna kuracja wydaje mi się, że nie jest niczym dziwnym, bardziej mówiłam o sytuacjach, kiedy kuracja ciągnie się np prawie dwa lata, a podobno i takie są. (przykładowo osoba ważąca np ponad 80kg, biorąca 10-20mg/doba)
Pamiętam że gdzieś wyczytałam/usłyszałam o tym, że kobiety dermy gorzej leczą od facetów, bo podchodzą do sprawy bardzo zachowawczo, dają małe dawki, boją się skutków ubocznych. Facet jak przypakuje to od razu z grubej rury dużą dawkę, o ile to oczywiście możliwe, a kuracja trwa jak najkrócej. Już nie pamiętam skąd to wiem, trochę miesięcy minęło, ale zapadło mi to w głowę i generalnie, wydaje mi się że coś w tym może być ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Wiadomo, że to nie zasada, ale ogólnie uważam, że lekarze-faceci jakoś tak się nie pierdzielą jak kobitki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podłoża hormonalnego to kiedyś wyczytałam, ze podłoże hormonalne charakteryzuje się wypryskami w okolicy brody/ust, a reszta twarzy wygląda ok. Jest faktycznie coś takiego? Poza tym jest jeszcze jedna sprawa. Gdyby trądzik miał podłoże hormonalne to chyba raczej Izo by go nie ruszył ponieważ nie działa na hormony ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-05-29 o 00:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nad jednym dumam. W przyszłym tygodniu ma być upał i trzeba będzie odsłonić trochę ciała aby się nie ugotować. Myślę o balsamie brązującym, a one nieco wysuszają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Miałyście/macie jakieś reakcje alergiczne?
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Nie chodzi mi o reakcje alregiczne na izo - bo to oznacza, że trzeba przerwać kurację. Chodzi mi o spowodowanie przez izo reakcji alergicznych np. na pyłki roślin. |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie i tak nie ma zbytnio slonca ![]() Moze sprobuj Garnier Summer Body Sun Kissed? Kiedys go uzywalam, ma wlasciwosci nawilzajace wiec nie powinien bardzo wysuszac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Konto usunięte
|
Rozswietlacze i nablyszczacze. Tylko, ze ja mam bardzo, bardzo zolty odcien skory, wiec u mnie moja trupia bladosc w sloncu nie wyglada zle, gdy naloze nablyszczacz. Z rozowym odcieniem skory juz szalu nie bedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Nic nie poradził,bo nie mówiłam mu o tym.Nie jest to dla mnie bardzo uciązliwe.Najbardziej dokuczaja mi bóle stawów i tym sie martwię.
#4377 |
Zakorzenienie
|
A my nie możemy brać jakiego 4flexu np? Bo ja tez mam kłopoty ze stawami (poza izo) i zawsze bralam takie suplementy na stawy. Zawsze coś. 4flex akurat drogi ale są też inne np collaflex
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie niby każdy ma, ale później w praniu nieco inaczej to wygląda i skóra zawsze nieco bardziej sucha była. Ale dzięki za pomysł ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51578842]Rozswietlacze i nablyszczacze. Tylko, ze ja mam bardzo, bardzo zolty odcien skory, wiec u mnie moja trupia bladosc w sloncu nie wyglada zle, gdy naloze nablyszczacz. Z rozowym odcieniem skory juz szalu nie bedzie.[/QUOTE] Ja także nigdy nie jestem trupio blada, raczej śniady odcień skóry, ale zawsze podkreślałam kolor na początku lata i obecnie czuję się jednak blado. Poza tym ciemniejsza skóra optycznie wyszczupla sylwetkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Od czasu kiedy biore te leki, to opalam sie w zawrotnym tempie (niestety nie moge sie ukryc przed sloncem, mam praktyki) i od razu na brazowo. Mam filtr, balsam i poki co skora ma sie dobrze.
Za to na twarzy raz lepiej, raz gorzej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Z jakich miast piszecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.