|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Ale np mi od paru dni dzieje sie coś czego nie umiem nazwać prawą ręką nie moge podnieść nawet pustego czajnika, budzę się ze ścierpnietą ręką a przez cały dzień w opuszkach palców mam takie mrowienie i prawie nic nie czuje. Jestem ciekawa co to jest
|
|
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki bardzo uważajcie,bo to jest straszna choroba i moze się skończyć źle dla dziecka i dla nas samych.Nie bagatelizujcie objawów!!!!
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak czuję że urodzę 7 sierpnia w urodziny mojego TZ, a termin mam na 16 sierpnia.
|
|
|
|
#4355 |
|
Wtajemniczenie
|
nowaken konsultowałaś sie z lekarzem w tej sprawie??
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro sie podpytam tam gdzie idę, bo mój lekarz jest na urlopie i pod koniec tego tygodnia dopiero wraca. Nie wiem czy to nie jest czasami brak magnezu albo zelaza.
|
|
|
|
#4357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zreszta znam parę takich przypadków ze swojego otoczenia gdzie taka nadgorliwość przyszłych mam pozwoliła na wykrycie nieprawidłowości w ciąży chociaż lekarze twierdzili ze "mamusie przesadzają"
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Malad musisz być silna i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
#4359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a moze to sprawka dzidziusia?Moja znajoma,która jest obecnie w 30 tygodniu ciazy ,ostatnio dwa dni była przykuta do łózka bo maluszek ucisnął jej jakiś nerw i prawa noga zupełnie odmówiła jej posłuszeństwa |
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie chcę gdybać, ale w naszym stanie wszystko jest mozliwe
. Pożyjemy do jutra zobaczymy.
|
|
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
Racja
ale zawsze trzeba być dobrej myśli bo inaczej człowiek by zwariował przez te 9 miesięcy
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przytyłam dopiero 6 kg myślę sobie że to nie dużo z tego kilogram to mały
. Dowiem sie jutro co mi dolega . A dobrych myśli musimy być bo inaczej zwaryjujemy do porodów.
|
|
|
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
no i przyszedł wieczór,mała zaczyna dokazywać
Jak sobie pomyśle jaka jest różnica pomiędzy jej pierwszymi ruchami a tymi teraz To juz trzydziesty tydzien ale ten czas leci |
|
|
|
#4365 |
|
Wtajemniczenie
|
nowaken jeśli można zapytac w którym jestes tygodniu ciązy??
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
27 tydzień
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki idę odpocząć i spać koniec na dzisiaj
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam mega zgagę... o fujjj normalnie aż na pawika mi sie zbiera
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Też się kładę spać mamuśki
a jutro wtrąbię truskawki Zamówiłam sobie dwa koszyki w hurtowni ![]() JUż nie mogę się doczekać
|
#4371 | |
|
Konto usunięte
|
Ja nie biorę witamin
albo biorę jak mi się przypomni. 1 opakowanie elevitu na cale 9 m-cy Mam tyle innych medykamentow do łykania ze najeść się tym mozna ![]() Cytat:
Maksowi też taki zrobię ![]() maladT, na szczęscie już dużo czasu nie zostało więc dasz radę z dietką |
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rusalka ja będę rodzic w Tarnowskich Gorach, tam tez chodze na szkołę rodzenia, ginekolog do ktorego chodzę jest tam ordynatorem dlatego mimo tych dwudziestuparu kilometrow zdecydowalam sie wlasnie na ten szpital. Widzę ze jestes z Sosnicy...ja mieszkam w Maciejowie wiec mamy rzut beretem do siebie w ktorym jestes tygodniu? na kiedy masz termin?Anisia ja tez od czerwca ide na zwolnienie, juz nie moge sie doczekac, tak mi sie juz nie chce pracowac!!! Ty juz kolejne badania robisz i masz wizyte ( ostatnio bylysmy razem :0 pamietasz?) a ja dopiero za tydzien na badania, wizyte mam 27. Chodzisz juz czesciej niz co miesiąc? jesli chodzi o posiew to robilam oczywiscie prywatnie jak kazde badanie w ciązy, płacilam 20 zł, ale wiem ze to zalezy od laboratorium. Tylko wydaje mi sie ze jesli chodzi o paciorkowca to zwykly posiew i tak go nie wykryje, i moze dlatego takie kierunkowane badanie jest drozsze bo jest robione tylko na tą daną bakterie. Zwykly posiew wykrywa tylko grzyby i rzęsistka, i chyba jeszcze jedne cos, ale na pewno nie paciorkowca. ja sie powoli juz wkurzam na allegro, zamawialam tydzien temu w niedziele i paczki jeszcze nie mam najpierw babka nie znala koloru a wyslalam do niej maila, wiec dopiero od niej maila odebralam w czwartek, od razu odpisalam i podobno wyslala w piatek, zwykla paczka, ale dzis jest wtorek i echo zaczynam sie niepokoic...od przedwczoraj zaczęłam jesc suszone sliwki na moje zaparcia i wreszcie mnie ruszylo jestem mega szczesliwa bo juz zaczynalam sie martwic, ostatnio "niby kupę" robilam chyba z tydzien temu tak więc suszona śliwka moj przyjaciel!!!!
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero sie zebralam do kupy zeby napisac
![]() Dzis radosny dzien mam bo dotarlo lozeczko i materac (wczoraj wyslane) Obadalam je z mezulem dokladnie-wszystko gra. Narazie karton zagraca mi sypialnie i nie mam pomyslu gdzie to schowac... Jeszcze za wczesnie na skladanie-to planuje dopiero w lipcu. Niech sie wietrzy ![]() MaladT - dobrze ze inny lekarz troche wyjasnil Ci sprawe-wazne ze teraz wiesz o co chodzi i mozesz wlasciwie dbac o siebie i mala. Juz niewiele zostalo do konca-dasz rade Ktoras z Was pytala o witaminki - ja biore Prenatal classic (chyba wiekszosc z nas to bierze jak zauwazylam?) |
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Taka sobie, jesteś pewna co do tego posiewu? Mnie się wydaje, że bakterie jak najbardziej wychodzą podczas takiego badania. Łasuje się pobrany materiał na taką fajna odżywkę i tam rośnie co jest. Potem pod mikroskopem się ogląda i widzi, czy mamy tam bakterie czy co.. Nie wiem, zapytam Mamy, bo pracuje w laboratorium i będzie wiedzieć
|
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
A moj brzuch jest coraz czesciej jak kamien i wszytsko mnie w nim ciagnie. Zaczynam sie juz martwic o co chodzi.... to teraz tak bedzie juz do konca czy jak ?
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
sosnowa, odpowiadam na temat z innego wątku, ale i waszym brzusiastym się przyda
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,witam wszystkie mamy które już nie śpią
![]() No i zaczał sie kolejny dzionek,oby okazał sie lepszy od wczorajszego Dziewczyny powiem wam że nie ma już prawdziwych fachowców... Ostatnio psuje nam sie samochód,dwa razy byłam z mużem w autoryzowanym salonie toyoty,ciągle z ta sama usterka....dwa razy cos tam grzebali,niby miałao byc dobrze...dwa razy kase za to wzięli...Ostatnio byliśmy tam przedwczoraj,zapeniali ze bedzie juz dobrze,ale wczoraj usterka powróciła Normalnie jestem na nic wściekła jak cholera,zagryzłabym wszystkich z tego salonu...Kolejna wizyta w piątek,będzie dymAle odrywając sie od problemów... ![]() zmaiana tematu. wracajac do witamin ja biore FeminatalN,inne(a wyprobowałam troche Taka sobie pozazdroszcze takiego wpływu śliwek na twój organizm,mnie niestety one nie ruszaja. Poulette nie wiem jak wielka anomalia jest takie "zachowanie brzucha" czy to wogóle jest cos złego",ale skoro to jest coraz częstsze i ty czujesz sie z tym niekomfortowo moze chociaz zadzwon do lekarza?Zapytaj?Pytanie miala bym jedno On ci twardnieje cały czy tylko jakas jego okreslona czesc? Moja mała upodobała sobie strasznie prawa częśc brzucha i głównie tam ja czuje, Nie wiem czy to normlane,czy nie powinna zmieniac pozycji troche czesciej?Jak to wyglada u was dziewczyny? |
|
|
|
#4378 |
|
Wtajemniczenie
|
A tym czasem...lece do zajeć codziennych,zajrze poźniej.Milego dzionka wszystkim
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
hello,
z tymi położnymi w szkołach rodzenia jest różnie i uważam, że nie wszystkie osoby są kompetentne, aby udzielać rad na takich zajęciach. moja koleżanka jak chodziła, to położna kazała im szczypać i ściskać brzuch i to tak konkretnie, żeby szybciej wrócił do formy po porodzie. a to przecież może wywołać skurcze dobrze, że skonsultowała to z lekarzem, bo powiedział, że absolutnie nie wolno.tak więc tą radą stanikową nie przejmowałabym się za bardzo i poczekała z kupnem, aż wiadomo będzie jaki rozmiar kupić. czasem wysadza piersi strasznie i wcześniej kupiony stanik może być do niczego tak jak pisze Monia. a wczoraj w triumphie oglądałam te biustonosze i była uboga rozmiarówka (pewnie akurat w tym sklepie), a na dodatek wyglądają na maksa oblechowo i nie wiem czy w ogóle to kupię. moja mama używala normalnych biustonoszy i jakoś dała radę. zobaczymy jak to będzie, na razie karmienie wydaje mi się koszmarnie obrzydliwe
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Alo dziewczyny, mam info odnosnie ceny posiewu
![]() posiew plus antybiogram to 25zl + 15zl posiew w kierunku chlamydii i antybiogram to 40zl +15zl Taka Sobie, tak ja juz po kolejnych badaniach (coombs, USR, HBS) dzis ide do gina wizyty mam teraz czesciej bo kazal ostatnio przyjsc za 3 tyg a nie za 4.. zaznaczyl ze teraz bedzie jeszcze czesciej az do momentu kiedy uzna ze moge rodzic ![]() mam zgryza, kolezanka rodzila w gliwicach wczoraj, byla zachwycona obsluga, traktowaniem, warunkami sanitarnymi itp.. urodzila dziewczynke 4.16kg, 60cm.. ![]() a zgryza mam dlatego, ze na te porodowke to mam 5 min w kapciach, a poczatkowo chcialam rodzic w porodowce za gliwicami.. :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

a jutro wtrąbię truskawki
albo biorę jak mi się przypomni. 1 opakowanie elevitu na cale 9 m-cy