|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
ja mam ostatnio fazę na smarowidła owocowe (smażone same owoce-bez dodatku cukru)
Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2009-03-27 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Rozeznanie
|
effa79, obiecuję, że od tej pory będę sprawdzała ile kcal zawierają Wasze śniadanka
![]() Po fetę w takim razie będę musiała się wybrać do biedronki, bo nigdzie indziej nie mogę jej znaleźć. A sklepu Netto niestety u mnie nie ma. Poszukam jeszcze gdzie indziej. Jak nie, to będę musiała z niej zrezygnować. No i jeszcze ta śmietana... Kupiłam teraz taką w proszku Light, bo nie znalazłam Light w spray'u. Tyle, że rzeczywiście jest w niej cukier, więc z niej zrezygnuję. Musiałam i tak zmienic kolejnośc przekąsek, więc krem migdałowy będę miała na później. Teraz, na I przekąskę zjadłam 200 g jogurtu naturalnego Danone z 5 niedużymi orzechami włoskimi. Ale to pyszne ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- telik,widziałam tą fetę, ale oczywiście nie zauważyłam, że jest napisane na niej light:P Jutro po nią pójdę. A ten serek fit już kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obiad był dziś trochę wcześniej niż planowałam. A placuszki smakowały mi dziś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Rozeznanie
|
A z mojego obiadu nici. Wróciłam właśnie od dentysty i przez najbliższe 3 godziny nie mogę nic zjeść, więc dopiero o 18 zjem sobie kolację, a później ten zaległy krem migdałowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Swoja droga co sadzicie o tej czekoladzie wedlowskiej Lekkiej O% cukru ?
![]() |
#4356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz rację.Zdrowy człowiek nie powinien przekraczać normy.Niektórzy wcinają codziennie po tabliczce czekolady i nic im nie jest.Tylko mi chodziło o to, że np.biały chleb (którego oczywiście nie jadamy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Rozeznanie
|
Trzeba by było zerknąć na skład tej czekolady
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszesz: [*url=adres http linka]nazwa[/url] czyli [*url=http://www.kwestiasmaku.com/]KwestiaSmaku[/url] * musisz usunąć Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-27 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tym razem potrzebuję pomocy dot. dnia jutrzejszego. Żebym już dzisiaj wiedziała, czy wszystko jest okej.
Śniadanie: wiejska mizeria (serek wiejski 3%, 2 jajka ugotowane na twardo, pomidor, czerwona papryka, pęczek szczypiorku). I przekąska: beziki (3 białka ubij ze słodzikiem na sztywną pianę. Wymieszaj ze szczyptą proszku do pieczenia. Na papierze pergaminowym, zrób kleksy z piany. Bezy piecz w temp. 110 stopni, aż zrobią się suche). Obiad: zapiekanka z brokułów z dzisiaj. II przekąska: pistacjowy deser (15 pistacji, serek naturalny homogenizowany 0% cukru i bez tłuszczu, 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru, słodzik, aromat migdałowy). Kolacja: sałatka nicejska (tuńczyk z puszki, sałata, pomidory, oliwki, jaja na twardo, cebula, czosnek, oliwa z oliwek). III przekąska: jogurt naturalny z cynamonem i pestkami (nie wiem jakimi jeszcze) I teraz mam pytanie: nie za dużo tego? Szczególnie, jeśli chodzi o przekąski. Wydają mi się taki zbyt sycące. |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
ninaad-pysznie wyglądają te placuszki!!i cyba je zrobię w weekend-ciekawe czy wyszłyby w wersji ostrej no i z czym by zjeść wtedy...ale pewnie na słodko zrobię
![]() ![]()
#4361 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() może zrobić coś a'la placek po cygańsku?- z gulaszem (z chudego mięska) albo z sosem grzybowym? Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2009-03-27 o 17:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Rozeznanie
|
ninaad, pewnie, że mogę. I tak zrobię. A w ogóle, to sobie tak myślałam wczoraj, że mi chyba właśnie nawet wygodniej było robić 5 posiłków, bo ja tak to bym musiała jeść co 2 h - późno wstaję:P Tzn. nie zawsze, ale czasami owszem. Dziękuję Ci za rady
![]() A w ogóle, to teraz robię sobie kolację i stwierdziłam, że to 435 kcal. Trochę dużo chyba, bo jak tak patrzę na te Wasze, to mają max. 300. No ale dzisiaj nie jadłam obiadu i II przekąski, więc chociaż teraz sobie pojem ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- O rany, nawet nie zjadłam tej całej kolacji. Najadłam się dosyć szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Raczkowanie
|
witam, ja jestem na SB dopiero2 dzien, ale mam pytanie w kwestii herbat, jakie pijecie, bo wiem ze maja byc bezteinowe np. ROOIBOS, a jakies jeszcze sa dozwolone?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
a u mnie dzien wygladal tak:
sniadanie: jajecznica z 2 jaj z warzywami (pieczarki, cebulka, papryka, wedlinka) 2 sniadanie: jogutr naturalny z 2 rzadkiewkami i orzeszkami ziemnymi ok 15 godz 1,5 serka wiejskiego (nie moglam nic innego zjesc bo jechalam juz w autobusie prosto z zajec do domu....) 17.30 juz w domciu ![]() i nie wiem czy cos jeszcze moge zjesc... bo wydaje mi sie ze juz sporo zjadlam... jak cos zle robie to porosze o korygacje... edit ![]() zjadlam kolacyjke ![]() ![]() z moich podliczen to ok 1300 kalorii??
![]() ![]() [...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...] Od jutra się uczę! Edytowane przez migotka1010 Czas edycji: 2009-03-27 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Rozeznanie
|
to ja zakończyłam jedzenie na dziś
śniadanie 8.00: owsianka na mleku z 3 łyżek płatków z sezamem, orzechami włoskimi i cynamonem przekąska 11.30: mały jogurt naturalny z orzechami włoskimi obiad 15.00: 2 połówki dużej czerwonej papryki zapiekanej z pieczarkami, cebulką, trójkącikami serka fit, kawałkami piersi z kurczaka, na górze mały plaster sera żółtego ![]() przekąska2: przed 18: banan zmiksowany z dużym kefirem ![]() kolacja 20: fasolka "jaś" z przesmażonymi na oliwie pomidorami i cebulką, kawałki piersi z kurczaka, sałatka (1/2 pora, 1/2 pomidora, 1/3 papryki, kilka plasterków szynki, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz.
#4367 |
Zadomowienie
|
Witam u mnie tak:
rano: DANIO przekąska: jabłko obiad: 2 jajka na twardo, jabłko przekąska: jabłko kolacja: 2 serki wiejskie ,2 mandarynki ![]() to tyle na dziś ![]() z ćwiczeń: 100 przysiadów, 100 wypchnięć bioder, 2 serie na boczki, trening ramion i barków, 1 godzina i 20 min pływania na baseniku ![]()
#4368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo south beach tego nazwać nie można i to nawet ja wiem ![]() z podpisu widzę, że jednak uważasz, że jesteś na I fazie. to chyba nie byłaś na pierwszej stronie tego wątku. owoce zabronione. więc chyba ci sie diety pomyliły.
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-03-27 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Przyczajenie
|
mam takie pytanko, długo się odchudzałam i ograniczałam tłuszcze, teraz chciałabym zdrowo sie odżywiac zeby utrzymać wagę, podobaja mi się zalecenia south beach, czy od razu zacząć 3 fazę?
i czytałam że w 3 fazie zaleca sie jeść już tylko 3 posiłki dziennie. no i ja już nie wiem, co jest lepsze - 3 czy 5? i czy np. 2h przerwy to nie za mało? bo nie lubię jeść na noc za to w ciągu dnia jak mam apetyt to mogę jeść co 3-2h |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rob tego bledu co ja.... za malo jesz, za malo miesa, warzyw no i w 1 fazie owoce sa zabronione. A mowie zebys nie robila tego bledu co ja bo myslisz ze jak bedziesz mniej jesc to schudniesz, ok... ale na poczatku z wody... potem twoj organizm bedzie sie bronic i spowolni trawienie i jedzac taka sama ilosc nie bedziesz chudla...
![]() |
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4372 |
Rozeznanie
|
ninaad, bo to nie ważne, więc nie ma co liczyc rzeczywiście, ale ja jestem straaasznie ciekawa ile zjadam
![]() A poza tym, to chciałam powiedziec, że ten krem migdałowy jest przepyszny! Tylko chyba dałam zbyt mało żelatyny, bo nie było wystarczająco gęste, ale ogólnie jest super. No i dowiedziałam się, że 3 tableteczki słodziku, to o dużo za dużo:P Ostatnio w ogóle jakoś wszystko jest dla mnie za słodkie. Ale to dobrze. Ja się cieszę ![]() No i jeszcze dodam, że dzisiaj tylko zrobiłam 110 brzuszków:/ No ale w sumie to lepsze niż nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zadomowienie
|
ćwiczenie z wątku ''boczkowego''
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69579 to unoszenie nóg nad ziemią 20 cm po 3 serie ![]()
#4375 |
Zakorzenienie
|
a masz moze jakies konkretne cwiczenia np. z you tube?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w dalszej kolejności z czego zrezygnujesz? nie ma w twoim jadłospisie ani mięsa, ani warzyw, ani tłuszczu jest za to mnóstwo węgli prostych - danio i owoce ja już pisałam niejednokrotnie, że sposób żywienia, który prezentujesz z SB nic wspólnego nie ma, to zakamuflowana głodówka, ciekawe jak długo jeszcze tak wytrzymasz ![]() robisz sobie krzywdę dziewczyno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Moja pierwsza galaretka drobiowa, na rosołku z groszkiem, marchewka i jajem
![]() ...
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2009-03-27 o 21:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn. ograniczyłaś tłuszcze do zera? w SB akurat tłuszcze są dozwolone a eliminujemy przetworzone i oczyszczone węgle i cukier rafinowany tak myślę, że możesz zacząć od wypasionej II, czyli 3 porcje owoców ii węgli złożonych dziennie ale wywal biale pieczywo itd. i cukier sama zobaczysz jak bedziesz reagować co do ilości posiłków, to w ostatniej książce już nie ma zalecenia ograniczania się do trzech - jednak mniej a częściej jest korzystniejsze - wszystko tak naprawde zależy od Twoich preferencji ja jem co 3h |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Rozeznanie
|
Ale pycha ta galareta! Ale to pewnie można dopiero w 2. fazie, prawda?
No i ja podsumuję swój dzisiejszy dzień, bo widzę, że niektóre z Was tak robią: Śniadanie - omlet z pieczarkami i z papryką I przekąska - jogurt naturalny z orzechami włoskimi Obiad - brak II przekąska - brak Kolacja - sałatka z tuńczykiem, ogórkiem kiszonym, fasolą czerwoną i jajkiem III przekąska - krem migdałowy Wypiłam też 2 herbaty czerwone (no właśnie, ile powinno się ich wypic? tzn. ile szklanek tej herbatki jest zalecane? bo gdzieś czytałam, że niektórzy piją po 5 - 6, ale co to daje? no i jeszcze jedno pytanie mam, które mnie od zawsze nurtowało: czy jeśli trzeba wypijac 2 litry płynów dziennie, to czy to ma byc sama woda, czy może byc tak, że np. będę piła 4 szklanki herbaty czerwonej i litr wody niegazowanej?). Dzisiaj właśnie dosyc mało płynów wypiłam, bo oprócz tych herbatek, tylko ok. 1 szklanka wody:/ Idę zrobic jeszcze jedną, bo mam akurat na nią ochotę ![]() Powiem Wam, że ta dieta jest świetna! Tzn. można się ochudzic, a jednocześnie byc najedzonym! Ja dzisiaj, bez obiadu i II przekąski jestem, a więcej i tak bym nie zjadła:P Jutro zmniejszę ilośc jedzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.