|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Aliisanko! Wszystkiego naj naj naj!!!
Cytat:
Gratuluję Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę Na pewno lekarz wszystko sam Wam opowie.Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cóż za pocieszenie od rana... Od wczorajszego popołudnia w zasadzie boli coraz mniej, dzisiaj już prawie nie kuśtykam. Wczoraj przez cały dzień się oszczędzałam i pewnie dlatego. Mam nadzieję, że mnie nie będzie dopadać zbyt często, bo się cc boję chyba bardziej niż sn. Poza tym nie uśmiecha mi się biegać teraz po ortopedach... A Ty jesteś w ciąży pod opieką ortopedy? Dowiadywałaś się już coś na temat porodu, czy będziesz mogła rodzić normalnie? |
|||
|
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
nimitz ja to mam 2 lewe ręce do robienia takich cudów ale myślę że z moim uporem zrobiła bym ( pewnie nie takie ładne) tylko najpierw musiałabym wiedzieć JAK???
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zrobiłam sobie wielki kufel od piwa koktajlu z mleka i jagód
pycha ![]() wreszcie umówiona jestem do neurologa na czwartek na 11 i wreszcie się dowiem jak mogę rodzić ![]() mam zabrać wszystkie moje badania kręgosłupa, przynajmniej nie będę już żyć w nieświadomości.
|
#4354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- ktoś tu pisał że ma the sims 3 - warto kupować?
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi przyszła kolejna paczusia z rzeczami dla synka ![]() Niedługo zbankrutuję chyba Staram się nie wchodzić na allegro na razie ![]() Kupuję już większe rozmiary - piżamki są na 74 cm
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-23 o 10:37 |
|
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
i znowu powtórzyło mi posta
Wcinam właśnie magnuma - Mniam
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-06-23 o 11:06 |
|
|
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak rzeczywiście ortopeda by stwierdził, że coś Ci dolega napewno by nie cofnął Ciebie z powrotem do gina, co gin ma z ortopedią. mój jak tylko dowiedział się o mojej chorobie kręgosłupa to odrazu skierował mnie do neurologa, stwierdził, że poród sn jest dla mnie według niego niebezpieczny ale kazał skonsultować z neurologiem.
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Bąbelki!
bardzo bardzo dziękuję za wszystkie życzenia ![]() ja dziś zapadłam w sen zimowy ![]() i o 10 wstałam dopiero, a tak dobrze i głęboko mi się spało pogoda nadal do bani pada... gdzie to słoneczko i lato...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po miesiącu opadów wyszło słońce ... gdzie to zapisać????
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4362 |
|
Rozeznanie
|
oddam pewnie, że oddam
![]() Jak wam się podoba wózeczek, w którym się zakochałam??? http://www.allegro.pl/item665674292_...e.html#gallery
|
#4363 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wyobraziłam sobie mojego męża odbierającego poród Co do szpitali to wiadomo, że tak im wygodniej, bo szybciej. Słyszałam, że zdarza się czasami, że lekarz kładzie się na brzuch, żeby wycisnąć dziecko. Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem dlaczego obrazek wkleja mi się na samym dole ![]() i do tego kremową pościel. Kolorową kupię matę edukacyjną i zabawki. Cytat:
![]() Cytat:
W czwartek idę do ginka to mu o tym powiem. Ja pisałam o mojej sister, bo sama nie jestem wielką fanką gier, w przeciwieństwie do mojego męża Siostra jest wniebowzięta, od niedzieli gra tylko z przerwą na senHej, ja też kupuję na allegro, podeślij może jakieś linki do sprzedawców u których kupowałaś i jesteś zadowolona. Edytowane przez Kikunia81 Czas edycji: 2009-06-23 o 11:06 |
||||||
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuu schowało się z powrotem
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze jadę do tego dentysty i to w dodatku autobusem, bo nie mam samochodu dziś, to już sobie wyobrażam jak będzie duszno tam ![]() Kikunia, na razie kupowałam u tych sprzedawców i jestem zadowolona http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=663488 http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4644895
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-23 o 11:07 |
|
|
|
|
#4366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłam słoneczko, wysyłam ... leć słoneczko do SweetPinky
|
|
#4367 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz przejrzę i na pewno coś wybiorę
|
||
|
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
witam, dlugo mnie nie bylo a to wszystko przez remont. pomieszkuje u mamy bo tam nie ma gdzie nogi postawic... Zreszta to 4 pietro mnie wykancza, nie pamietam ktora z Was tez mieszka na 4 - mam pytanie jak sobie radzicie??? teraz nie ma upalow, jest wrecz zimnooo a ja sie coraz bardziej mecze, jak sobie pomysle ze mam isc tak wysoko to mi sie odechciewa, a gdzie tam do wrzesnia
Nogi tak bardzo mnie nie bola, ale nie mam tchu, normalnie sie dusze przy wiekszym wysilku. Nie wiem juz jak mam siedziec, najlepiej jak leze i nic nie robie ( w nocy) ! Chce nabrac powietrza w pluca ale nie idzie, a tyle co wezme to malutko i meczy mnie to cholernie Dzis jak wyszlam na 4 pietro to musialam po 10min sie polozyc bo mialam dreszcze i bylo mi nie dobrze. pewnie gdybym stala to bym zemdlala jak w lipcu i sierpniu beda upaly to po mnie
|
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mieszkam na parterze. Ale czesto chodzę do babci na 3 piętro i też zanim się wtoczę na góre, to mam dosyć czegokolwiek. I do domu wchodze zadyszana i wogóle. Współczuję naprawdę. Może trzeba robić sobie postoje miedzy piętrami???
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
biedna
ja codziennie pomykam po schodach bo mieszkam w domku jednorodzinnym i to na piętrze więc kilkanaście razy wchodze do góry i na dół ale wiem że to nie to samo ... bo w końcu nie robie tej trasy 4 x od razu Własnie zadzwoniła koleżanka z pracy że mam do niej przyjechać po rzeczy po jej synku.. dostanę między innymi nowiutki nie używany laktator aventu )))przewijaki i inne
|
#4371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki chyba musze mieszkanko posprzatać
|
|
#4372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą pytałam już parę osób na ulicy (na szczęście nikt nie wziął mnie za wariatkę) i opinie były raczej na plus , a poza tym spełnia moje wymagania
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Biedroneczkaolga ja mam 3 simsów. Ogólnie są ok, mają dość ciekawe rozwiązania. Niektóre rzeczy mnie zaskoczyły na + inne mnie denerwują, ale póki co gram od niedzieli w wolnej chwili i odkrywam coraz to nowe rzeczy
pierwsze wrażenie nie odowiadało mi ale zaczynam sie przyzwyczajać. Ogólnie w kwestii cenowej są ok. Miałam obawy, że będą znacznie droższe.
|
|
|
|
#4374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
Nie chce mi się dzisiaj pisać, pogoda mnie dobija.
|
|
|
|
#4376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
SIMS 3 TERAZ W TEJ CHWILI
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze w tym guście są kunert - bardzo podobne
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
A ja zrobiłam sobie przerwę w pakowaniu i pije mleczko czekoladowe
![]() U mnie upału nie ma ale jakieś słoneczko jest mam nadzieje że już będzie ciepło, kaludia znam twój ból ja mieszkam na 3 piętrze a za tydzień będe mieszkała na 4 jak wchodzę powoli to nie mam zadyszki, martwi mnie tylko temat wnoszenia zakupów jak mój mąż wyjedzie :/ Miss.hot śliczne ubranka ![]() Fasoleczka wózek jest fajny ale ja bym go nie kupiła bo jest za ciężki a mój kręgosłup za słaby. ja musze w końcu porozmawiać z ginem na temat mojego kręgosłupa bo też nie wiem jaki poród mnie czeka, może mnie wysle do innego lekarza.
|
#4379 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tamtym tygodniu byłam u gina i powiedział, że to na pewno nie od ciąży. I tyle się dowiedziałam ![]() Cytat:
Są miekkie, wygodne. Kupiłam troche za duże (nie ma to jak się posłuchać Tż w tych sprawach Cytat:
Ja haftuję namiętnie, ale takich cudenie nie umiem zrobić Cytat:
Wykazuję, że mam wagę w normie. Uff! Cytat:
![]() Powiedz mi tylko proszę czy wszystko to o czym pisałyście zawiera ten wózek? Czyli te lepsze kółka, płaskie podłoże do spania i co tam jeszcze wymieniałyście? Kompletnie się na tym nie znam, ale skoro rozmowy na temat wózków już były uznaję Was za ekspertki i chętnie podpatrzę Was. Kiedy będziesz zamawiała ten wózek? Dasz znać czy wszystko ze sprzedającym oki? Bardzo fajne. Ile kosztowało? Ja ostatnio oglądałam fajne łóżeczka w sklepie i kosztowały tak do 500zł. Tylko nie wiem czy ta cena zawiera także materac i baldachim oraz te boczne ochraniacze? Nie miałam czasu zapytać, bo mocno się spieszyłam.A chcę łóżeczko z tymi bajerami - mama sponsoruje
|
|
#4380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mi by sie na pewno przydal, chce zeby TZ tez karmil malego, ponoc lepsza jest wtedy wiez z ojcem , chce kupic wlasnie aventa, u nas kosztuje elektryczny ok 135eu , ale jesli nie bede miec pokarmu to Cytat:
U nas pieknie slonaczko grzeje, chyba skosze trawke w ogrodku , a ze listonosz czesto pod dom przyjezdza moze mnie w niej zastac![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

jakieś podpowiedzi...
Na pewno lekarz wszystko sam Wam opowie.

pada... gdzie to słoneczko i lato...

(...)Ciekawe, co mówisz o cięciu krocza, bo tutaj nigdy nie tną krocza, chyba, że jakoś się strasznie tego domagasz. Nie jest to z pewnością standardowa i powszechna procedura. Nie wiem, co o tym myśleć...Jestem jednak skłonna uważać, że jakakolwiek nienaturalna ingerencja nie jest dobra, no chyba, że się coś dzieje. W końcu kobiety rodzą od prawieczy i nikt im krocza nie nacinał...

Together forever
, mi by sie na pewno przydal, chce zeby TZ tez karmil malego, ponoc lepsza jest wtedy wiez z ojcem