|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() Aliisanka najlepsze życzenia urodzinowe
|
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
Zostaje mi szkoła rodzenia na necie
wczoraj przywiozłam cały koszyk czereśni od babci męża, jem ale jakoś z drzewa bardziej mi smakowały
|
#4323 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i zgagę po nich mam do tej pory...Cytat:
Aliisanka z okazji urodzin życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, bezproblemowej ciąży i MIŁEGO porodu!!! I oczywiście- niech dzieciątko będzie zdrowe, śliczne i różowe ![]() |
|||
|
|
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
witam z rana!
Aliisanka Dużo radosci, szczescia milosci i spelnienia marzen!!! Fasoleczka, gratuluje zakonczenia roku i postawy życiowej!!! tak trzymac !! Miss.hot teraz jeszcze tylko obrona!U mnie dzis sloneczko niesmialo przeswituje przez chmury, moze w koncu sie choc troche rozpogodzi!!
|
|
#4325 |
|
Rozeznanie
|
Aliisanka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i rocznicy ślubu!!!! Słoneczka, uśmiechu, kopniaczków od maleństwa jak najszybciej
no i oczywiście szczęścia szczęścia i jeszcze raz szczęścia Wstałam i nie mam weny na dzień dzisiejszy ![]() Śniadanko zjedzone i co ja mam teraz robić tak to egzaminy, nauka, studia a teraz luz blues ![]() Artykułów, sprzetów i stron dziecięcych nie moge oglądać ... bo się robię normalnie chora od tego ... Tak sobie myślałam dzisiaj w óżku, że może zacznę sie uczyć już na drugi rok na studia Może jakieś propozycje???
|
#4326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć,
zaczęłam Was wszystkie cytować, a potem stwierdziłam, że będzie tego na pół strony w przeglądarce. Powiem tak, jestem w szoku, że niektóre z Was tak mało przytyły Nie wiem czy zazdrościć czy nie, ale w tym momencie zaczynam się martwić, że może ja się po prostu obtłuściłam Pocieszyły mnie m.in. Malin30 czy Fasoleczek4, które generalnie są w podobnej sytuacji.Cytat:
Cytat:
![]() Edit.: Aliisanka, wszystkiego najlepszego!!!
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-06-23 o 09:09 |
||
|
|
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Diana na pocieszenie możesz liczyć zawsze 24 lipca mam wizyte i zobaczymy kto kogo będzie pocieszał? Mam nadzieje, że waga się nade mną zlituje ![]() Co do zakupu wózka. To ja w sklepie pomacałam, podotykałam, pojedźiłam, znalazłam swój typ ... a potem odszukałam go na allegro i kupuje na internecie. Bo jest 350 złotych tańszy ![]() Co do brzucha pod piersiami ... to tam żołądek chyba jest ![]() Mi czasami twardnieje na dole, ale to chwilowe. A dzisiaj boli mnie .... rowek co to może być???
|
|
#4330 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kochana Aliisanko!!
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek! Życzę Ci , abyś zawsze pozostała takim promykiem słonka, jakim jesteś wszędzie, gdzie się pojawisz, aby Twoje maleństwo rosło zdrowo, aby miłość między Tobą a mężem kwitła jak wieczny ogród! Niech się spełnią Twoje marzenia!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
poród? damy radę! Cytat:
Cytat:
dzień dobry wszystkim! mamy dziś piękną pogodę! muszę w ogródku popracować !---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- niekoniecznie. wczoraj mi położna pokazał gdzie się moja macica zaczyna i jest już wysoko ponad pepkiem właśnie pod piersiami ( prawie , jakieś 3 cm pod piersiami) stąd mogą się pojawić kłopoty z oddychaniem, zadyszki itp, gdyż macica się rozrasta i dziecko też i podnosi się do góry.
|
|
|
#4331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro sie musze wybrac na zakupy :d
|
|
|
#4332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dosżłam do wniosku, że musiałabym pić codziennie glukozę, żeby moja dzidzia bawiła się ze mną w odpukiwanie ... bo tylko w nocy czuję jak się rusza
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż jej wczoraj grał na gitarze i nie mógł skończyć ze śmiechu bo mała tańczyła tak, że brzuch podskakiwał
|
|
|
#4334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi nawet jogurty jagodowe pomagają ![]() Allisanka wszystkiego najlepszego !!! A ja jutro idę do gina, zobaczymy ile przytyłam
|
|
#4335 |
|
Raczkowanie
|
Fasoleczka na nadmiar czasu polecam robotki reczne
Wczoraj mnie cos napadlo i zrobilam bamboszki (troche babelki wyszly wielkie, ale mniejszych juz nie umialam zrobic), a teraz mecze czapeczke
|
|
#4336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I rusza się tylko w nocy przez kilka minut, a w dzień wogóle ... jeju a chciałabym zobaczyć podskakujący brzuch
|
|
#4337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do połówkowego, to lekarz sam Ci wszystko powie w trakcie badania. Cytat:
Cytat:
U mnie dziś kolejny słoneczny dzień, ale nie upalny, bo wieje. Jednak i tak jest fajnie ![]() aliisanka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i rocznicy ślubu. Dużo słoneczka na niebie i w sercu i miłości. Niech się dzidzia zdrowo rozwija, łatwo przyjdzie na świat i przyniesie Wam dużo radości
|
|
#4338 | |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem mały filutek
zgubiłem paputek nie umiem winszować tylko Aliisankę pocałować ![]() Wszystkiego dobrego! ![]() Tak naprawdę nie wiemy kiedy jesteśmy w jakiejś grupie ryzyka. Zarazić można się teraz już praktycznie wszędzie - u kosmetyczki, dentysty, piercera. Dlatego moim zdaniem badanie na obecność wirusa hiv powinno być u nas obowiązkowe. Ale niestety nie jest ![]() Cytat:
Już sobie wyobrażam te kopniaki w żebra... Wczoraj także dostałam mail od przyjaciółki ze Szkotlandii z taką oto wiadomością: Słuchaj, Aśka F. miała dwa porody w domu; pierwszy przyjęła położna, a drugi odebrał Maciek - nieźle, co? Może To. też mógłby... (...)Ciekawe, co mówisz o cięciu krocza, bo tutaj nigdy nie tną krocza, chyba, że jakoś się strasznie tego domagasz. Nie jest to z pewnością standardowa i powszechna procedura. Nie wiem, co o tym myśleć...Jestem jednak skłonna uważać, że jakakolwiek nienaturalna ingerencja nie jest dobra, no chyba, że się coś dzieje. W końcu kobiety rodzą od prawieczy i nikt im krocza nie nacinał...Hehe, TŻ pewnie 50 razy by zemdlał zanim by cokolwiek przyjął. Chyba najprędzej to Relanium ![]() No i dwa - ona wie, ja wiem, my to wiemy, to dlaczego w szpitalach robią nas w bambuko? Nimitz, te bamboszki są przecudne! Robisz też na zamówienie? Zaraz będziesz miała listę oczekujących
Lord, help me be the person my dog thinks I am... Edytowane przez kashin Czas edycji: 2009-06-23 o 09:50 |
|
|
|
|
#4339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ona nawet byłą wczoraj zdziowna , że mój mąż JUŻ czuje ruchy przez brzuch, a on już ja cały miesiąc czuje i nawet widzi bo pod skórą brzucha mała spaceruje. pierwsze ruchy i ich intensywność to bardzo indywidualna sprawa, zależy odwielu czynników. wogóle się nie przejmuj kochanie
|
|
|
#4340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W hurtowni taki sam wózek kosztował 860 złotych (i był bez fotelika). A ten znaleziony na allegro kosztuje 575 z fotelikiem + przesyłka. I zakochalam się w nim: http://www.allegro.pl/item665674292_...e.html#gallery kolor: oliwka + ceramika
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... chyba od tego roku lekarz ma obowiązek poinformowania kobiety w ciąży, że powinno się zrobić badanie na HIV, a pacjentka może lub nie zgodzić się.
|
#4342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Martwiłam się, bo ruchy czuję już od 18 tygodnia ... ale dopiero po glukozie dzidzia potańcowała trochę mocniej i znowu spokój .. i chyba się przekręciła, bo tak to siedziała na pęcherzu a teraz już nie latam tak siku, jak opętana ![]()
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
połozna nawet mojemu mężowi kazała naciskać tam gdzie ona i pokazała mu gdzie się macica zaczyna , gdzie jest dzidzia a on biedny patrzy na mnie ( ja tam leżę) przerażony: kochanie, nie boli, nie boli ? tak tak wysoko, nam podejdzie brzusio już tu kiedyś o nacinaniu pisałam. sama byłam w szoku jak się dowiedziałam, że nie nacinają, bo w Polsce to standard, dopiero jak poczytałam, że to nacinanie wcale nie jset konieczne to mi ulżyło. tak, robią nas w bambuko bo tak im szybciej- natną, to zwiększa otwarcie, każą przeć i już. a tak by musieli czekać, pozwolić się ruszać, zmieniać pozycję.. itp itd...
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko chyba przestanę się kierować kolorem, bo jak dobrze pójdzie to na święta wprowadzimy się do domku i nie wiem jakie tam meble będę miała
|
|
#4345 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Malin gratuluję 6 tyś Cytat:
Cytat:
ja wczoraj na szkole rodzenia spotkałam dziewczyne, która całą noc nie moze spać, bo jej mała tak bryka - ale ona jest miesiąc przed porodem a ja wczoraj miałam pierwszy raz w życiu zgagę - paskudne uczucie, ale już wiem o czym mowa w reklamach ja wracam do pracy mamusie Alisanko - wszystkiego najlepszego, czego sobie wymarzysz i zapragniesz, oby Ci dobrze i pięknie w życiu było
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2009-06-23 o 09:59 Powód: zyczenia |
||
|
|
|
#4346 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj nie będę tyle siedzieć na forum, bo mi strasznie tu czas ucieka. Kradziejki czasu
Uzależniające jesteście. Tak mi szybko czas leci, że te tygodnie do porodu to zamiast się dłużyć, jak to najczęściej jest w III trymestrze to lecą jak błyskawica.Zaplanowane zadania na dziś: 1. Obciąć paznokcie (przy wczorajszym masażu krocza przekonałam się że to konieczne) 2. Popracować 3. Zrobić listę rzeczy brakujących rzeczy dla Matyldy (długa będzie) 4. Zrobić obiad. Jakieś propozycje? 5. Zadzwonić do ZUSu i zapytać co oni sobie do $@#%$@#^#^ nędzy myślą 6. Złożyć życzenia w imieniu Matyldy przyszłemu Tatu
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka przede wszystkim powinnyśmy kierować się bezpieczeństwem i wygodą maluszka i tym, czy faktycznie będzie to coś potrzebne, a nie tym, czy coś będzie nam pasowało do wnętrza. W końcu rzeczy dla maluszków muszą być w krzykliwych kolorach, bo na takie kolory dzieci zwracają uwagę.
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wytarczy jakąś pościel fajną wybrać z rysunkami
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabaweczki owszem, ale reszta...nie wiem... robię po swojemu bo dziecku długo zejdzie zanim wogóle zauważy w co jest ubrane albo jakie ma łózeczko.
|
|
|
#4350 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Dzisaj pospalismy do 9 30 ,(pewnie bym jeszcze spala, ale maly zaczal kopac![]() W kazdym badz razie te ostatnie miasiace trzeba wypoczywac na zapas ![]() Cytat:
, bo na lakier bejcy nie polozyszMy na polowkowym siedzielismy jak zaczarowani , maly szalal po ekranie, nie dajac sie zmierzyc . A lekarz wszystko mowil co robi, wiec pytan specjalnych nie mielismy![]() Cytat:
Alissanka
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-23 o 10:18 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

wczoraj przywiozłam cały koszyk czereśni od babci męża, jem ale jakoś z drzewa bardziej mi smakowały 
)

teraz jeszcze tylko obrona!

Pocieszyły mnie m.in. Malin30 czy Fasoleczek4, które generalnie są w podobnej sytuacji.
bo dzis mnie tak wlasnie pobolewa (nie jest to mocny bol, poprostu tak "dręczy"), no i nie wiem czy znowu mam panikowac?