|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4352 |
フワフワの猫
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Polecam, to strasznie wciąga! Zwłaszcza jak się włączy ulubiony serial. I tym sposobem zamiast siedzieć na tyłku, czego nie znoszę, mam jeszcze małą porcję ruchu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zadomowienie
|
Hej, myslicie ze afirmacje moglyby pomoc na 'problemy' z pamięcią?
![]() Mam wrażenie, że to też przez to, że je sobie tak troche wmówiłam, i zamiast szukać brakującego słowa/informacji , myślę - o nie, znowu czegoś nie pamiętam >.< To strasznie frustrujące, myslicie ze afirmacje pomoga? Jakies typu mam doskonałą pamięć, zapamiętuje wszystkie istotne, interesujące mnie informacje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hejka, ja mysle ze jak najbardziej mozesz sprobowac. Na pewno nie zaszkodzi. A pamietasz, kiedy sie zaczely te problemy? Co sie wydarzylo, ze zaczelas zapominac? Postaraj sobie przypomniec te sytuacje, zaanalizuj ja, pogudz sie z tym wydarzeniem / wpadka mala i tyle.
Ja walsnie zaczelam afirmowac na to, ze na pewno znajde miejsce dla moich rzeczy, ktore nie sa mi potrzebne w Kazachstanie, ale beda mi potrzebne w Anglii jak wroce i nie ma sensu mi ich wysylac do Polski. (Wszechswiat znajduje idealne miejsce dla mnie i moich rzeczy).
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zadomowienie
|
Poszłam za Waszą radą, przygotowałam sobie plan działania i zmian ( co ważne- REALNY) i wyznaczyłam sobie dead line na 1-ego sierpnia... oby tym razem się udało
![]()
#4358 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie za te cytat
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ishani Czas edycji: 2012-07-18 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zadomowienie
|
mam dla was super motywator
![]() http://pokazywarka.pl/suc0ru/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Raczkowanie
|
Soft - bardzo fajny tekst. Ja wzielam sie pilniej za swoj plan dzialania, ktory sobie narzucilam na ten tydzien. Na razie idzie mi calkiem dobrze, oby to tempo utrzymac do niedzieli
![]() Kolorowych!
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Rozeznanie
|
Jejku, znów dawno nie pisałam. Przeczytałam wszystkie posty
![]() ![]() Nie wiem, czy to ostatnio, ale zaczęłam inaczej patrzeć na świat. Uzmysłowiłam sobie, że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, nie mamy obowiązku mieć IQ 250, przez 24 godziny wyglądać idealnie i inne takie. Zaczęłam być dla siebie bardziej wyrozumiała. Nie chodzi mi o jakieś lenienie się, ale czasem trzeba sobie odpuścić coś. I wziąć się za to ze zdwojoną siłą po ochłonięciu, odpoczynku! Chyba w najnowszym Cosmo czytałam artykuł, mówiący o tym, by KOCHAĆ siebie. Nie chodzi tutaj o narcyzm. Chodzi o szanowanie siebie (nie mówię o rozwiązłości ![]()
![]() |
#4363 |
Zadomowienie
|
Katarynka92
![]() ![]() ![]() Polecam jeszcze tą stronę -> http://fitnessmozgu.pl/ ![]() Też by mi sie przydało wybielenie, ale ostatnio wydałam tyle kasy na półprodukty kosmetyczne, że olaboga ![]() Nowy cel: muszę w końcu się wziąć za szukanie pracy! ![]() Edytowane przez Ishani Czas edycji: 2012-07-19 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To że czuje się z sobą coraz lepiej sprawia że jestem coraz pewniejsza siebie, a o to mi chodziło. W takim razie powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to mnie zachęciłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Hej dziewczyny
![]() Szukam ebooka Getting Things Done, czyli sztuka bezstresowej efektywności Davida Allena. Mam w języku angielskim ale jednak lepiej będzie poczytać po polsku. Jakby któraś mogła się podzielić ![]()
![]() |
#4367 | ||
Raczkowanie
|
"You can heal your life" Louise L. Hay - jest cudowna ksiazka. Czesto o niej pisze na swoim blogu, albo odnosze sie do niej w zyciu bo inaczej nie mozesz. MOja druga ulubiona, od ktorej zaczela sie moja przygoda z przemiana siebie jest "Feel the fear and do it anyway" Sussan Jeffers.
*** Cytat:
Moje wielkie gratulacje Mimio8 ![]() ![]() *** Cytat:
Alez oczywiscie, ze masz racje. Zdrowy egoimz jest jak najbardziej wskazany. Nawe jedno z przykazan bozych mowi "Kochaj blizniego swego jak siebie samego". Dopoki nie zaakceptujesz i nie pokochasz siebie, nie bedziesz w stanie zaakceptowac i pokochac ludzi wokol ciebie
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zadomowienie
|
Przesłuchałam tylko Jak pokochać siebie. Niestety ciężko gdzieś dostać książki tej autorki, bo są bardzo chodliwe. Znalazłam tylko audiobook na chomiku. Zawsze byłam sceptycznie nastawiona do tych wszystkich audiobooków, e-booków itd, ale musze powiedzieć, że nie jest źle.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jyotiko, jak Ty używasz afirmacje itd. Coś mi się kojarzy że kiedyś pisałaś że codziennie wieczorem medytujesz. Jak to robisz? I jak często używasz afirmacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam z rozmowy i strasznie się zdziwiłam.
Wszystko ładnie, usiedliśmy, pan opowiedział jak by wyglądał mój dzień w pracy, wynagrodzenie, co konkretnie sprzedawane, spytał co robiłam w poprzedniej pracy, zapytał czy ja mam pytania (wszystko tak ładnie powiedział, że nie miałam) , dodał, że to wszystko, bo chciał mnie tylko zobaczyć. I nie wiem czy myśleć, że nie spełniam jego wymagań "wyglądowych" czy jednak da się odbyć rozmowę bez głupich pytań i scenek by wcisnąć komuś długopis ??? A wczoraj tak pochłonęła mnie książka, że 2 godziny i była cała przeczytana xD
#4370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znaczy sie tak - wstaje rano, wlaczam mp3 z poranna medytacja Louise Hay i leze jeszcze w lozku przez czas jej trwania (a przynajmniej staram sie, jesli cos sie dzieje to slucham jej w drodze do pracy), powoli budzac sie do zycia. Potem jak wstane, wyciagam sobie jakas afirmacje ze swoich kart (wczesniej korzystalam ze stronki Louse Hay albo Susan Jeffers, gdzie codziennie pojawia sie nowa afirmacja), powtarzam ja minimum 10 razy pod rzad, czasem nawet jak latwo wchodzi w glowe powtarzam sobie ja biorac prysznic. Potem zabieram ze soba do pracy starajac sie zerkac na nia ile sie da. Wieczorem, jak juz poloze sie do lozka, wlaczam kolejna mp3 - wieczorna medytacje Louse Hay i przy niej zasypiam. I to jest codziennie (chyba ze mi telefon padnie i sie laduje
![]() Kiedy mam wolny dzien - staram sie sluchac tej medytacji - http://www.youtube.com/watch?v=ykSzd...eature=related. Ma 4 czesci. Na poczatku po prostu dobrze jest ja wlaczyc, usiasc wygodnie, albo polozyc sie i sluchac. To nic, jesli umysl bedzie Ci myslami gdzies uciekal. To nic jesli zasniesz w trakcie - umysl notuje wszystko ![]() Jesli macie troszke czasu i dobrze czujecie sie z jezykiem angielskim, polecam obejrzec ten film - lekko instruktazowy, dokumentalny, kwintesencja ksiazek Louise Hay - http://www.youtube.com/watch?v=XsUf-3YEgfU . *** Jaka ksiazka? Ja z mila checia bym cos fajnego poczytala, tak aby oderwac swoj umysl od ciezkich rzeczy dnia codziennego ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-07-20 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, szkoda że te afirmacje które przesłałaś są po angielsku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Raczkowanie
|
Pochwal sie ta afirmacja to i ja zobacze co fajnego. No u mnie dobrze z angielskim a poza tym Louise Hay ma cudowny glos. A moze sprobuj - moze nie doceniasz swoich umiejetnosci jezykowych? Posluchaj raz, drugi i piaty. Jeski dalej nie bedziecz czaila co mowi to zostaw na czasy kiedy lepiej zapoznasz sie z jezykiem. Wazny jest kontekst wypowiedzi a nie pojedyncze slowa. Jesli rozumiesz sens co jest mowione to wystarczy aby tego sluchac
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko że teraz zobaczyłam, że jeśli chcesz ją pobrać to trzeba zapłacić 8 zł. No bez przesady na takie pierdoły nie będe traciła kasy ![]() Może masz racje. Spróbuje posłuchać, może coś nie coś zrozumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Raczkowanie
|
Widzisz, to nie jest pierdoła. Ja mam pare afirmacji na plytach CD (w sumie 5 plyt) , za ktore zaplacilam okolo 5 funtow za kazda. Uznalam ze to jest na tyle wartosciowe ze warto miec - szczegolnie ze bardzo ciezko jest znalezc cos w plikach za darmo czy na youtubie. A tak mam i moje
![]() ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-07-21 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Mimi08 Czas edycji: 2012-07-21 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale poszukam książki, o której piszesz ![]()
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
aż wstyd się przyznać, ale z gotówką u mnie nie najlepiej, główna biblioteka ma remont a biblioteka do której jestem zapisana nie ma ciekawych pozycji więc ściągam ebooki
![]() ![]()
#4379 | |
フワフワの猫
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Jak wam idzie walka z odwlekaniem ? ![]() Ja wlaśnie slucham an ten temat audiobooka Briana Tracy'ego pt. "Zjedz tę żabę". Całkiem ciekawy, niby same oczywistości, ale jak się tego słucha razem to widzi się sens. A jakie książki o rozwoju osobistym wy czytałyście? Które byście mi poleciły? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.