|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Proszę mnie już z nikim nie mylić
![]() ![]()
#4352 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cudny ten Twój nowy image
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
O matko - krowa i kurczak - to moi ulubieńcy ! Uwielbiałam wymię krowy! I mój ulubiony cytat z tej bajki - ,,Ale my nie jesteśmy zwierzętami, tylko Krową i Kurczakiem ! "
![]() justynka no to uff nie ? ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY!
Nie uwierzycie. Byłam na pogrzebie. Zmarła mama mojej ciotki. I wiecie co się stało ?! NIE WYKOPALI DOŁU ![]() Po Mszy idziemy na Ostatnie Pożegnanie, a tu prach stoimy, pod nosem sobie powiedziałam, co dziury nie wykopali. Lada chwila doszła do Nas wiadomość, że dół został wykopany gdzie indziej ![]() Uwierzycie ?! Do tego córcia mojej kuzynka leży w szpitalu bo się zakrztusiła. Została na obserwacji. Tyle dobrego, że mojej cioci która na pogrzeb jechała 250km zepsuło się auto,zajechała do pierwszego lepszego mechanika żeby auto naprawił, auta nie dało się naprawić i mechanik - obca osoba użyczyła swojego auta !! Dla mnie dzień pełen wrażeń. Dobrze spotkać się z kuzynami, z którymi się spotykam rzadko, mimo że była smutna sytuacja, to kiedy się trochę uspokoiło to było śmiesznie jak zawsze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj syn to Narcyz. Placze, placze a posadze go przed lustrem od razu w smiech ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- padlam ![]() Cytat:
Babonik wspolczuje ci bardzo ale najwazniejsze, ze zdiagnozowane i bedziesz mogla zlagodzic objawy i mlody nie bedzie sie tak meczyl
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja Krystusiowych to sie chyba nie doczekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaniu smaruje żelem Bobodent ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 |
Zadomowienie
|
Zanetka-ale dziś u Ciebie różnych historii
![]() Krowa i kurczak-muszę poszukac na youtube- bo całkiem o nich zapomniałam,dzięki dziewczynki ![]() Meszsares-Ty też testowałaś?? ale dajecie czadu ![]() ![]() ![]() Beatka- ja od zawsze stosowałam tabsy-oczywiście z przerwami,badaniami itd... i lubię życie z tabletkami anty...ale teraz z racji nawału obowiązków czasem zapominam o tabletce ![]() ![]() ![]() Iustynka- to dobrze czy źle że negatywny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziś wrzucałam zdjęcie "prawie" ząbków sprzed kilku dni a teraz wieczorem wypatrzyłam już biały ząbek na wierzchu widoczny ![]() no ale niestety przypłaciliśmy to krzykiem , ręką w buzi trącą dziąsła no i teraz popłakuje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Rozeznanie
|
Witam doświadczone mamy, ja do porody mam jeszcze 120 dni
![]() Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=dziubek79;30409285] ![]() /QUOTE] ![]() no jest strach taka bestia w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też pisałam pracę o niepełnosprawnych tylko ruchowo a może coś w stylu "bariery architektoniczne a możliwość uczęszczania niepełnosprawnych do szkół zintegrowanych? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Babonik głowa do góry, Sara też ma AZS, tylko łagodne. Rzadko kiedy ma ładą buzię, krostki pojawiają się i znikają. Smaruję kremem barierowym emolium i kąpię w oilatum- i tyle kosmetyków.
Maści na sterydach nie mamy, peditatra powiedziała że nie jest to stan wymagający takich interwencji. ( oczywiście pediatra gdzie chodzę prywatnie, bo ta z przychodni od nas- ![]() Ale powiedz, poszliście do innego lekarza z tą ciemieniuchą czy jak? Może pisałaś ale przeoczyłam ![]() I węzły chłonne powiększone od AZS? kurka nigdy bym nie wpadła... Nikoś wyrośnie z tego. a skazę ma? Jaciee ale avatar ![]() ![]() Iustyna kamień z serca, co? ![]() Mezszares a co się nie pucowałaś że się spóźnia? he? no z kim jak z kim ale z nami się trzeba dzielić takimi info ![]() Marina poprawił mi się humor od kopy na kołdrze ![]() ![]() ![]() Pamietam tą moniczkę. Jak pisała o "mężusiu"non stop to spazmów dostawałam ![]() ![]() ![]() Zanetaa no szok! I co zrobili? ale ostatecznie ten dół był wykopany tylko w innym miejscu? Jeszcze dodatkowy stres dla najbliższych... Z planu dnia zrobiłam prawie wszystko. Jeszcze notatki. Ale przepiszę , bynajmniej zacznę ![]() ![]() Sara jest nieznośna. Usnęła już. Nie wiem co jej dolega. Jak sprawdzić czy zęby idą? |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Wtajemniczenie
|
Maleństwo śpi. Ostatnio zasypianie idzie mu świetnie, natomiast spanie proporcjonalnie odwrotnie
![]() Babonik dobrze chociaż, że macie już diagnozę. Teraz będzie można z cholerstwem walczyć ![]() Dziubek brawa za ząbki ![]() Zanetaa to miałaś "dzień pełen wrażeń". ![]() No i nie wiem co miałam więcej napisać... ![]()
#4364 |
Zakorzenienie
|
Ja żadnej monisi nie pamiętam
![]() ![]() Moje dziecie od 17 marudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki!
![]() dopiero mam czas zajrzeć, dzieciaki śpią.. Byliśmy dziś cały dzień poza domem. Byłam dziś u siebie w pracy poskładać wnioski o dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego+2 dni opieki+zaległy urlop wypoczynkowy (30dni) i wyszło mi ze jestem na urlopie do 24 stycznia. Teoretycznie od 25 stycznia powinnam pójśc na wychowaawczy ale moja ukochana Pani w kadrach powiedziała mi że mogę przyjść na 1 dzien do pracy i potem nabiorę prawa do urlopu za 2012r (26dni) ![]() Wiec ustaliłyśmy że 25 stycznia idę do pracy na jeden dzień - ciekawe co będę robić? ![]() ![]() Tym sposobem mam w kieszeni ponad jedną wypłatę więcej ![]() ![]() Kocham moje kadry ![]() i musze ponaadrabiać Was nieco... aha kupiłam ten krem cudowny z AA i normalnie po pierwszym użyciu jest już lepiej ![]() Posmarowałam małą jakoś 2h przed kąpielą, w kąpieli umyłam jej włoski i już przy wyczesywaniu na mokro schodził taki łupież, całkiem dużo. Został niestety w mokrych włosach więc jutro muszę to małej wyczesać. Ja też mylę jacieeee i scio ![]() Co do smarowania ząbków to mam w tym duże doświadczenie ![]() Smarowaliśmy Bobodentem i Dentinoxem i wiem że Dentinox jest nieco mocniejszy ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-09 o 19:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Wtajemniczenie
|
jacieeeee -hehe nowy avatarek, świetny i na czasie
![]() Telik bardzo mi przykro, ![]() Babonik jak nie urok to srac..a, tak mi przykro, ale to można podleczyć, tylko trzeba będzie już uważać na to co Nikoś je, no i Ty jak karmisz też będziesz musiała zrezygnować z wielu rzeczy, przede wszystkim z nabiału, mojej koleżanki synek też ma AZS, i wiem jaki to jest koszt leków, głowa mała ile one kosztują,ale ,że AZS ma związek z węzłami??nie wiedziałam,tylko nie kąp Nikiego w krochmalu, znajoma kapała, bo myślała, że dobre bo nawilża, a lekarz stanowczo odradził, bo to wręcz wysusza, a te maści sterydowe, nie takie straszne, ponoć maja bardzo małą ilośc sterydów i są bezpieczne, z tym,że mozna je stosować chyba 2x dziennie, ale to też zależy co konkretnie masz kochana głowa do góry, będzie dobrze,nic się nie martw ![]() a moniczka123, to ją pamiętam, nawet ja mam chyba na nk, tez jestem ciekawa, co u niej, odezwę sie do niej co i jak iustyna co ja czytam??nie wiem czy dobrze zrozumiała, ale czyżbyś była z mężem aż tak niegrzeczna?? ![]() Marina ja zaś piłam swoją kawkę zbożową jak czytałam Twój post, to się zadławiłam(odnośnie koopy) |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Wtajemniczenie
|
Też ostatnio zastanawiałam się co się dzieje z Moniczką
![]()
#4368 |
Wtajemniczenie
|
no wlaśnie dziewczyny, moja Nati to tak sie ślini, że aż muszę jej dziubek smarować, bo inaczej powychodziły by jej krostki, i tak smaruje kilka razy dziennie, i wiem,że to żeby, i mam pytanie, bo nie pamiętam jak było u Oliwki, czy mozna już smarować żelami??od którego w ogóle miesiąca są żele??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
dziubek gratuluję ząbków
![]() ![]() Vaniliova spokojnie, doczekasz się zębów ![]() Filipowi pierwszy ząb wyszedł ok 7m-ca, a mamy nawet na wątku lutowym chłopczyka któremu pierwsze ząbki zaczęły wychodzić niedawno, po półtora roku ![]() NA pierwszy ząbek jest czas do pierwszego roku, taka jest chyba norma
#4370 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny Szymuś... ale ucałuj go od cioteczki - to może mu chociaż ciut ulży w niedoli ząbkowania. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
zawsze na gumkach jechaliśmy ale już mnie to nudzić zaczęło... ale znowu mam jakieś obawy co do tabsów, wiem, może nieuzasadnione no ale są.. na razie muszę czekać na wyniki kontroli torbieli a potem będę myśleć... dzięki za kciuki - przydadzą się ![]() i za gratulacje tez dziękuje - już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() ![]() wczorajsze ważenie ok wyszlo ![]() ![]() co do przewracania sie to też czytałam ten artykuł i odetchnełam bo Hanka sie jeszcze nie przewraca. ale mostki robi już takie jakby krębosłupa nie miała i ślicznie się z plecków na boczek już układa i sięga po zabawki. więc jak na tą chwilę to chyba ok jest. baboniku najważniejsze, że Nikoś już zdiagnozowany i teraz wiesz jak mu pomóc!!! żanetko no to miałaś dzień dzisiaj... dziubku ![]() ja też zawsze myliłam scio i jacieee - no ale już nie będę ![]() ![]() u nas dzisiaj buro, szaro i ponuro. mgła cały dzień się trzymała. ja padałam z niewyspania (dziecko mi zasnęło wczoraj po północy i wstało o 7:30), a dzisiaj chyba się nie wyśpię również bo Hanka rozbawiona i nie wygląda na śpiącą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest wyjątkowo krytyczna wobec siebie i jak większość kobiet jest niezadowolona ze swojego wyglądu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no to my pobijamy rekord z ząbkami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() i dziekuję w imieniu Szymusia ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dziś Jule przetrzymałam do 19.30 i dopiero wykąpałam a nie jak zawsze o 17 bo ona zaraz po kąpieli chciała spać i jak zasypiała nocnym snem o 18 to o 5-5,30 już skowroneczek wstawał wyspany.. no a mamusia.. wiadomo ---->>> ![]() ciekawe jak dziś zasnęła ok. 20.15 to czy rano też pośpi o te dwie godzinki dłużej ![]() ![]() ![]() ciężko było ją przetrzymać do 19 z kąpaniem bo już kwękała na spanie ale zrobiła sobie ok. 18 jezcze jedną drzemkę krótką i dało rady. Jula to chyba nigdy o 21 nie była rozbawiona, zawsze padała wcześniej ze zmęczenia.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-09 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Wtajemniczenie
|
Hej Kobitki
![]() Dzękuję za wszystkie słowa ouchy dla mojej rodzinki donoszę ze sytuacja sie normuje wszyscy na razie mieszkają u moich rodziców ale mają upatrzone jakieś mieszkanie (tj burmistrz im zaproponował) które będzie niestety bedzie wymagało remontu ale powolutku sobie zrobią co do ubezpieczenia to niestety nie mieli zresztą należą raczej do ludzi skromnie żyjących wiec strata tych wszystkich rzeczy jest bardziej dotkliwa zrobiłam mojej kuzynce jakieś zakupki w rossmanie dla dzieci i kupiłam pidżamki, podkoszulki i takie bielizniane rzeczy, jak sie widziałam z tymi dzieciaczkami to miałam łzy w oczach mały do mnie mówi "Ciociu,a wiesz że domek mi sie spalił a ja miałem tam taki malinowy płyn do kąpieli..." ![]() pierwszą rzeczą jaką moja mama im kupiła to własnie ten płyn ![]() reasumując, różowo nie jest ale ważne że nic im nie jest i mają siebie a każdy z rodziny stara sie im coś tam pomóc Cytat:
zaadoptujesz mnie i bedziesz mi recytować wierszyki?? widzę że u nas wiec bieda z rymowankami bo tylko raczek nieboraczek, srocza ale za to wersja pisze pani na maszynie jest meeega wypasiona bo są i mrówki z afryki i wilk dziki i wszystko co moja telikowa główka wymyśli. a wierszyki skopiowałam do worda i sie ucze ![]() żanetko trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie i nieśmale proszę o kciuki dla nas dziubku ![]() ostatnio pisałysmy o przejściu z kropelek SabSimplex na Bobotic i co 2 dni zaufałam boboticowi... i nigdy wiecej, Jaś przez ten czas non stop się męczył(a ja razem z nim) piszczał, płakał wieczorem i rano, prężył się odciągał głowę od cycka MASAKRA ![]() dziś wieczorem cudem kuzynka Tzta załatwiła mi SS od kogoś tam Mój bidulek w końcu zasnął a ja padam na twarz i głowa mi pęka
![]() |
#4376 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Patik musieliśmy poczekać aż wykopią dziurę tam gdzie miała być,
bo została pochowana na swoim mężu. Czy po czarnej porzeczce jest zatwardzenie?! bo moja Emi coś koopy zrobić sama nie umie, a zjadłam taki dżem ![]() i od tamtej pory niby robi koope, ciśnie ale nic nie wychodzi. Dzisiaj jej robiłam rollo przy pupie, aby jej uleciało. Okropnie trze sobie oczka,uszka i buzie. CHyba ją coś swędzi,ale krostki jej schodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz jej napisałam coś, bo już nie mogłam wytrzymać ![]() Patik a kupa taka sraczkowata ![]() ![]() Może tego mu było trzeba ? ![]() Cytat:
![]() Teliczku doczytałam... ![]() ![]() ![]() No i nasz Szymek - Pierwszy wątkowy Ząbek!!!!!!!! ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-09 o 20:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Telik -
![]() ![]() oj tak, faceci zazwyczaj są wobec siebie całkowicie bezkrytyczni ![]()
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Telik
![]() ![]() noszę w torbe od Emi i przypominam sobie jak jestem w domu. Jutro będę przechodziła koło poczty to wyślę. Przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.