Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 12:16   #4351
magdulec
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

witam poswiatecznie

chrzicny udały sie super, Gabrys dostał fajne pamiatki od prababc i oczywiscie pieniazki które musimy dobrze zabezpieczyc

teraz szykujemy sie do sylwka którego organizujemy w domu i samej tylko młodej rodzinki bedzie 17 osób.... i jeszcze ognisko robimy...

Gabrys ostatnio budzi sie w nocy co dwie godziny i jest głodny, wiec padam w dzien i nie mam czasu na wlaczenie kompa...
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:51   #4352
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Najpierw się pochwalimy: kończymy dziś 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Książeczka znaleziona razem z rachunkami za kablówkę .

Jeśli chce siedzieć i siedzi, to niech siedzi, tak pisze w tej mojej mundrej książce, że dzieci, które siedzą bez wywrotek można sadzać podparte na poduszce. Dziecka organizm jest mądrzejszy i wie, czy mu wolno siedzieć czy nie .
(to nie moje slowa)
Dzisiaj tak pierwszy raz posadziłam Francisława na chwilunię.
Szukaj zawsze tam gdzie się najmniej spodzewasz znaleść
Musze w końcu kupić ta Twoja mądrą księgę

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Spokojnie, moje dziecie w sumie tez nie podnosi, ostatnio zaczelam robic to co mowila Malgosia, zaczelam go ukladac tak jakby siedzial sobie na plazy i pare razy sie zdarzylo ze moj leniuszek podniosl ta glowke, ale tak to zapomnij, jemu sie po prostu nie chce

Witam dziewczyny, jakos cos nie moge sie wkleic do rozmowy, jakas nie teges jestem po świetach czy co chcialam sie pochwalic ze Mikul juz sam sobie wlacza muzyczke w bujaczku, a od 2 tyg bawi sie takimi zabaweczkami zwieszonymi na takim specjalnym czyms, w kazdym razie zalapal od razu o co kaman i sobie to ladnie juz chwyta, gdyby tylko ta glowke chcial jeszcze podnosic.. gaworzy sobie czasami sam do siebie i ogolnie jest wesolo
Brawa za postepu w podnoszeniu główki
I kurdeee ej brawa i oklaski i fanfary za piekny rozwój!

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale jest postep- dzis w nocy, wprzeciwienstwie do wczorajszej, spalam normalnie szał ciał

Moj tez fajnie łapkami czasem pooperuje- najbardziej podoba mi sie jak lezy w łózeczku i w trakcie robienia koopy ciaga zabawki rozciagniete na gumie (takie jak do wozkow)- jak pojdzie pierd to puszcza jakby z procy strzelał
Raz pod wozem raz na wozie
z procy

Cytat:
No wlasnie, ciekawe jak Celtea padlam po przeczytaniu o tych pierdkach ale powiem Ci ze ostatnio sie tak usmialismy bo wyobraz sobie klimat, jest rodzinnie i romantycznie zarazem, lezymy sobie na kanapie, w tle muzyczka, maluszek sobie lezakuje w bujaczku obok nas, a tu nagle (i tu nie przesadzam) 7 pod rząd mega giga duzych pierdkow, kazdy glosniejszy od poprzedniego
Jeszcze jeden agent

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
23.11. ważył 5800, teraz nie wiem ile
Kurde myślałam, że on więcej bedzie ważył przy takim apetycie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurde... Dzisiaj mam dentystę. Już u niej jestem znana z odwoływania wizyt, więc głupio mi znowu, ale kurcze. Boli mnie od wczoraj strasznie gardło, ledwo ślinę przełykam, katar, zapchany nos, ogólnie nie wyobrażam sobie dzisiaj siedzieć godzinę na kanałowym- i to dziś jeszcze bez znieczulenia . Głupio będzie jak znowu odwołam czy nawet lekkie przeziębienie to dobra wymówka hihi ?
Bez znieczulenia?? Ała? Czemu?
Stary 2011-12-30, 13:04   #4353
mooonik
Zakorzenienie

dzień dobry przedsylwestrowo

Cytat:
Wiedziałam.
jak Ty mnie znasz

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
no bo twoja panna troszke wieksza sie urodziła musiałam sprawdzic bo juz sie zmartwilam ze za malo mi przybrała
ale chyba dobrze przybiera
na pewno dobrze rosnie

Cytat:
Witam dziewczyny, jakos cos nie moge sie wkleic do rozmowy, jakas nie teges jestem po świetach czy co chcialam sie pochwalic ze Mikul juz sam sobie wlacza muzyczke w bujaczku, a od 2 tyg bawi sie takimi zabaweczkami zwieszonymi na takim specjalnym czyms, w kazdym razie zalapal od razu o co kaman i sobie to ladnie juz chwyta, gdyby tylko ta glowke chcial jeszcze podnosic.. gaworzy sobie czasami sam do siebie i ogolnie jest wesolo
super!! główkę też zacznie podnosić

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale jest postep- dzis w nocy, wprzeciwienstwie do wczorajszej, spalam normalnie szał ciał

no no

Moj tez fajnie łapkami czasem pooperuje- najbardziej podoba mi sie jak lezy w łózeczku i w trakcie robienia koopy ciaga zabawki rozciagniete na gumie (takie jak do wozkow)- jak pojdzie pierd to puszcza jakby z procy strzelał

Cytat:
ale powiem Ci ze ostatnio sie tak usmialismy bo wyobraz sobie klimat, jest rodzinnie i romantycznie zarazem, lezymy sobie na kanapie, w tle muzyczka, maluszek sobie lezakuje w bujaczku obok nas, a tu nagle (i tu nie przesadzam) 7 pod rząd mega giga duzych pierdkow, kazdy glosniejszy od poprzedniego
moja puszcza takie serie jak je buzią wciąga mleko a pupcią puszcza takie pierdy jak seria z karabinu maszynowego

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u gina i okazało się to fałszywym alarmem. Z jajcorem wszystko ok. Może się do @ szykuje powoli i pobolewa
Ale okazało się, że zrobiło mi się tzw. dzikie mięso w miejscu szycia (swoją drogą..."urocza nazwa) i jak mi się nie wchłonie za jakiś czas to trzeba będzie usunąć
dobrze, że jajnik w porządku tgo drugiego się wystraszyłam, mam nadzieję, że Ci zniknie a powiedział gin czemu się tak zrobiło??

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Cześć Noc do doopy.... Szymon zasnął o 21.30, obudził się o 24.00 nie spał do 2.00, a potem znowu obudził się o 5.00, zasnął o 7.00 i o 8.30 już był wyspany - jak nie spał to od totalnego ryku ratowało nas tylko noszenie na rękach

o mamciu współczuję

Jasne, że można Tego na początku daje się tylko dwie łyżeczki. Gluten należy wprowadzać nie wcześniej niż w 5mc i nie później niż w 6mcGluten jest w kaszy manny (mannej) - ja kupiłam TAKĄ.
kaszy mannie

ale można też kuić taką zwykłą kaszę mannę co nie?
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Natka a tą Twoją kaszkę trzeba rozrabiać w mleku? Najwygodniejsza dla mnie to ta ze słoiczka - daję łyżeczkę czy dwie i do lodówki. Szybko i łatwo.
są kaszki w słoiczkach? myślałam, że tylko zupki, warzywka i owoce

bońciu jak dobrze, że Was mam bo przecież bym pewnie nic nie wiedziała

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:13   #4354
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Małgosia, niby chce wyczuć gdzie jest koniec nerwu
No nic, nie odwołuję, może jakoś dam radę

Nie boicie się trochę tych słoiczków? Mi się ciągle wydaje, ze jak to może postać tyle na półkach i w lodówce to jednak takie bez chemii nie jest.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-12-30 o 13:14
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:16   #4355
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

Nie boicie się trochę tych słoiczków? Mi się ciągle wydaje, ze jak to może postać tyle na półkach i w lodówce to jednak takie bez chemii nie jest.
ja się właśnie boję i chce jak najwięcej sama gotować, choć na pewno nie uniknę słoiczków.
Mnie przeraża że soki mają rok ważności a taki deserek dla dziecka ponad 2 lata

Małgoś dla mojego zięcia na 3miesiące
bo chybaśmy się dogadały

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-12-30 o 13:17
Stary 2011-12-30, 13:17   #4356
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

mam dzis mężusia w domu i od rana cos sie dzieje bylismy juz na spacerku i na zakupach, zaraz młoda bedzie jesc butle a potem ja sie zabieram za obiadek

odkryłam sposób na spokojne spanie Olgi w nocy - śpi na brzuchu wiem ze mówią ze tak sie nie powinno. Ale ostatnie dwie noce miałyusmy prawie nieprzespane przez jej bąki...wczoraj polozyłam ją na brzuszku i zasneła w 5 min, koło 2 przekręciłam na plecy to po 10 min zaczeło sie prężenie, wiercenie, puranie az sie obudziła to ja ją od nowa na brzuch i spała mi do 6.30

Archi, Martunia i inne mamy wiercipiętków bączkowych może sprobujcie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mam pytanie czy tylko moje dziecie leząc na brzuchu nie podnosi głowy? czuje sie jak wyrodna i zła matka jak widze jak wasze pieknie trzymaja a mój jak lezy to nic buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
moja cosik zaczęła podnosić wczoraj a Marceli młodszy, na pewno zacznie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
melduje sie po swiętach jakos nie mialam czasu wczesniej wpasc koncówka roku jakas zabiegana

dzis bylismy na szczepieniu i mala nawet nie pisneła jak jej pani zaszczyk dała ja bylam bardziej zestresowana niz ona
wazy juz 5650 i ma 63cm rośnie moja kruszynka
duza dzielna Kamilka

Cytat:

Danika brawo za wyniki krzywej cukrowej! Dobrze, że każdą z nas opuściła cukrzyca

Mężów i ich pomocy - mój chłop jest typem, którego trzeba się prosić: "Mateuszku proszę pozmywaj". Jak mu powiem tak z trzy razy to pozmywa. W pracy jest do 17 (soboty do 15), więc za dużo nie poszaleje z pomocą przy Amelce. Ale jak leci "jaka to melodia" to z nią tańczy. Gnam go do roboty przy małej z różnym skutkiem. Ale jak czytam o mężu moonik, Małgosi 1983 czy Daniki to stwierdzam, że mój to nierób w domu Ale dla Waszych chłopów ogromne
ano dobrze ze cukrzyca poszła sobie...

co do facetów to ja dopiero teraz po waszych opisach doceniam mojego bo tak to w sumie faceci z którymi mam najbliższy kontakt tez są bez zarzutu -braciak, mąż przyjaciółki, mąż kuzynki jakies skarby nam sie widze trafiły

sorry za aktulanosc ale męcze tego posta od rana
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:24   #4357
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ja się właśnie boję i chce jak najwięcej sama gotować, choć na pewno nie uniknę słoiczków.

bo chybaśmy się dogadały
DOkładnie. Co gorsze w smaku to jest tak koszmarne ( przynajmniej kilka pozycji), że gdybym miała to sama jeść- to dopiero zmożona głodem stulecia. Więc szkoda mi trochę Filipka, dla którego to by miało być normalne jedzonko

Danika- ja Ci kochana jeszcze nie gratulowałam przegonienia cukrzycy precz. Wybacz za poślizg .
Uhhh jak cudnie się odpisuje obiema rękoma- mały śpi czujecie, święto jakieś czy co?

Chociaż wiem, że może to być tak jak z ciuchami. Co wielce się mądrzyłam, że nie chcę uzywanych bodziaków a w końcu kupiłam kilka - bo były takie śliczne

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-12-30 o 13:25
Stary 2011-12-30, 13:26   #4358
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka a tą Twoją kaszkę trzeba rozrabiać w mleku? Najwygodniejsza dla mnie to ta ze słoiczka - daję łyżeczkę czy dwie i do lodówki. Szybko i łatwo.
Dodaje się przegotowanej ciepłej wody myślę ze tez średnio kłopotliwe, te w słoiczkach tez mam wiec w praktyce wyjdzie co lepsze

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
witam poswiatecznie

chrzicny udały sie super, Gabrys dostał fajne pamiatki od prababc i oczywiscie pieniazki które musimy dobrze zabezpieczyc

teraz szykujemy sie do sylwka którego organizujemy w domu i samej tylko młodej rodzinki bedzie 17 osób.... i jeszcze ognisko robimy...

Gabrys ostatnio budzi sie w nocy co dwie godziny i jest głodny, wiec padam w dzien i nie mam czasu na wlaczenie kompa...
za udane chrzciny i podziwiam, że podejmujesz się organizacji sylwestra, coś wiem o podobnych nockach

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:32   #4359
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
:
z hippa "na dobranoc"

Cytat:
Dodaje się przegotowanej ciepłej wody myślę ze tez średnio kłopotliwe, te w słoiczkach tez mam wiec w praktyce wyjdzie co lepsze
aaa to jak do wody to super skuszę się na nią po 5 miesiącu

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:38   #4360
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Najpierw się pochwalimy: kończymy dziś 3 miesiące
klask i:

Cytat:
kaszy mannie

Jeszcze inaczej

ale można też kuić taką zwykłą kaszę mannę co nie?

a to nie wiem, ja tam wolę taką dla dzieci

bońciu jak dobrze, że Was mam bo przecież bym pewnie nic nie wiedziała
Są w słoiczkach Przypadkiem odkryłam

Cytat:

Brr współczuję wizyty u dentysty
Jeśli o mnie chodzi to planuję, że słoiczki nie będą w codziennym użyciu, w końcu mieszkam na wsi Jak już będą pierwsze swojskie marchewki i ziemniaki to będziemy się bawić w gotowanie

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-30, 15:19   #4361
acelinka
Zakorzenienie

heeej mamusie

ja znów kilka dni byłam bez neta :mu:

Piszecie o słoiczkach i jedzoku ja jakoś się nie rozczulam nad tym specjalnie, dajemy te które są po 4 miesiącu i póki co wszystkie pasują jak tylko Nati będzie jadła większe porcje a nie po kilka łyżeczek to będziemy gotować same

Może mi się uda nadrobić zaraz

Error, jednak nie teraz
nie ma mie ale myśle o Was ciągle, to jest jednak uzależnienie

Jakby mnie już nie było to wszystkim życze jutro udanej zabawy, bez względu na to czy gdzieś wychodzicie czy zostajecie w domu - bajecznej nocy

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-12-30 o 15:23
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:25   #4362
cotynato
Zakorzenienie

Wróciłam i cieszę się, że odbębnione juz na to kanałowe poszło ok. 300zł a jeszcze wizyta przede mną . Wyobrażacie sobie, że mały spał od mojego wyjścia do powrotu

Wymianka.
Stary 2011-12-30, 16:30   #4363
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie nie nie nie chciałam tego czytać/wiedzieć...Koniec nerwu
Ja się nie boję W końcu jak się soki pasteryzuje domowe, to też mogą długo postać, albo ogóraski itp. buraczki A chemia to jest chyba wszędzie...Ja niestety nie mam wiejskich warzyw

Cytat:

bo chybaśmy się dogadały
Trzeba by w skład się zaglębić co oni tam dodają.
Kurde ale byśmy miały piękne wnuki takie czaruszki

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry

mam dzis mężusia w domu i od rana cos sie dzieje bylismy juz na spacerku i na zakupach, zaraz młoda bedzie jesc butle a potem ja sie zabieram za obiadek

odkryłam sposób na spokojne spanie Olgi w nocy - śpi na brzuchu wiem ze mówią ze tak sie nie powinno. Ale ostatnie dwie noce miałyusmy prawie nieprzespane przez jej bąki...wczoraj polozyłam ją na brzuszku i zasneła w 5 min, koło 2 przekręciłam na plecy to po 10 min zaczeło sie prężenie, wiercenie, puranie az sie obudziła to ja ją od nowa na brzuch i spała mi do 6.30
Uuuuu to dziś na wypasie w trojkę
Mój nie chce spać na brzuchu...Stefek odrazu podnosi głowę A jak się zmęczy to ryczy
Stary 2011-12-30, 16:36   #4364
martunia_199
Zakorzenienie

Witam

Cały czas nadrabiam ale brak czasu sprawia że nie jestem na bieżąco i nie cytuję ale czytam prawie codziennie Was kochane

Zuzia też rwie się bardzo do siadania, tzn. podnosi sama główkę leżąc na pleckach ale nie sadzam jej jeszcze

Słoiczki z hippa też dostałam i jak tylko skończymy 4 miesiące to podam na próbę - od 13 grudnia jesteśmy tylko na mm bebilon pepti także myślę że mogę podać już jakiś słoiczek

Ważyłam tydzień temu Zuzię i dopiero dobijamy do 6 kg a Wasze dzieciaczki już tak ładnie ważą

Poza tym martwię się troszkę bo jeszcze okresu nie dostałam:brzyda l:

Święta minęły nam bardzo dobrze - dostałyśmy dużo prezentów - tzn. Zuzia dostała

i gdyby nie udao się jutro wejść na forum
Życzymy Wszystkim mamusiom, dzieciaczkom i tż szczęśliwego Nowego 2012 Roku, samych radosnych dni, braku powodów do zmartwień i miłości która przepełni Wasze serca oraz udanej nocy sylwestrowej

W załączniku mały prezencik dla ciotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zuzka.jpg (114,9 KB, 42 załadowań)

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:41   #4365
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
heeej mamusie

Jakby mnie już nie było to wszystkim życze jutro udanej zabawy, bez względu na to czy gdzieś wychodzicie czy zostajecie w domu - bajecznej nocy
Udanej dżamprezy

Cytat:
Wróciłam i cieszę się, że odbębnione juz na to kanałowe poszło ok. 300zł a jeszcze wizyta przede mną . Wyobrażacie sobie, że mały spał od mojego wyjścia do powrotu
Robila Ci to bez znieczulenia?
A bo Filipek to dobry chlopak
Stary 2011-12-30, 17:40   #4366
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Cotus brawo za wizytę
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
śliczności
Stary 2011-12-30, 18:42   #4367
anciaahk
kosmitka

Nadrobilam , ale nie dam rady Was pocytować, bo mnie przeziębienie rozkłada.

Napiszę tylko w temacie słoiczków- zgadzam się z Małgosią, w końcu przetwory też są pasteryzowane i stoją, więc jakoś w tą chemię w takich słoiczkach nie wierzę. Nie jestem ich fanem, ale biorąc pod uwagę fakt, że na początku Franek zje pewnie tego niewiele, to wolę kupić malutki słoiczek niż gotować zupkę.
A co do Cotki wypowiedzi - Cotuś pytanie ile chemii jest w jabłkach czy innych owocach i warzywach ze sklepu ? pewnie nie ma idealnego rozwiązania.
Gotować będę jak Franek zacznie jadać więcej niż 3 łyżeczki.

Dzisiaj było pierwsze testowanie jabłuszka i nawet nam to poszło, na 3 łyżeczki jakieś 1,5 zjadł.

Byliśmy, tzn mąż był z moją mamą, bo ja nie byłam w stanie, na kontroli u pediatry, Franek jest już zdrowy, ale nie został jeszcze zaszczepiony, szczepienie ma za tydzień.

Archi - nie jestem zawsze sama, czasem wpadnie mama i wtedy ogarniam więcej. ale i sama czasem Franka położę w fotelik i lecę z odkurzaczem lub sprzątam kuchnię, czasem daje mi porobić, chociaż rożnie z tym bywa.

Aga - właśnie WHO zaleca co innego, a Ci z glutenem co innego. Podobno ten gluten można mieszać z naszym mlekiem.

Moonik - mi jedna mamusia pisała, że kasza manna powoduje zaparcia i lepssze są te kaszki nestle itp .

Nie wiem co ja tam jeszcze miałam napisać.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:54   #4368
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Wita się zguba.

My juz nie na cycu. Karmilismy sie 9 tygodni, a teraz jestesmy na Nutramigenie (preparat mlekozastepczy). Piotrus mial powazne poczatki skazy bialkowej. takie same paskudne plamy na skórze jak Kuba i lekarz zadecydowal, ze nie ma co czekac i kazal podac to mleko.

Doczytalam troche i widzialam, ze ktoras z was pisala, ze chce karmic piersia, bo to ppomaga uchronic od alergii. U mnie, u obu chlopcow, odstawienie od cyca pomoglo. 2-3 tygodnie bez cyca i na specjalnym mleku i efekty od razu widoczne. Moje mleko szkodzilo moim dzieciom. Na pewno warto karmic piersia jak wszystko w porzadku i nie ma problemów.

Swieta spokojne i spokojne plany na Sylwestra.

Zaczelam diete, juz od 2 tygodnie. Trzeba sie pozbyc resztki kilogramow z ciazy, a potem jeszcze duzo, duzo przede mna. Ancia zdradz sekret jak juz tyle zrzucilas. A od konca stycznia silownia na calego.

Pieknie rosna wasze dzieciaczki, szkoda, ze tak rzadko z Wami bywam.

Buziaki i do zobaczenia.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 19:46   #4369
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Doczytalam troche i widzialam, ze ktoras z was pisala, ze chce karmic piersia, bo to ppomaga uchronic od alergii. U mnie, u obu chlopcow, odstawienie od cyca pomoglo. 2-3 tygodnie bez cyca i na specjalnym mleku i efekty od razu widoczne. Moje mleko szkodzilo moim dzieciom. Na pewno warto karmic piersia jak wszystko w porzadku i nie ma problemów.
jak szkodzi to nic na siłę. U nas odpukać jest ok i mała rośnie, skaza też nas ominęła więc ja się trzymam swojej wersji Jedynie gluten będę chciała wprowadzić po skończonym 5 mies.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 19:52   #4370
cotynato
Zakorzenienie

Ula a ty ograniczałaś swoją dietę podczas karmienia?

Ancia, może faktycznie masz rację. Nie umiem pozbyć się myślenia, że owoc to owoc, zdrowy i juz

Wymianka.
Stary 2011-12-30, 19:59   #4371
anciaahk
kosmitka

Ula w sumie najdziwniejsze jest to, że ja nie mam diety . Samo chudnie.

Cotka bo tak powinno być, że owoce są zdrowe. Ja naprawdę nie wiem, które są zdrowsze, czy te niby ekologiczne w słoiczkach czy te ze sklepów. Pewnie i tu i tu jest coś, co szkodzi.
Ktoś tu pisał, że nawet te z domowych ogródków bez nawozów są bee, bo przyjmują całe zło z ziemi czy tam skąd.
Wszystko szkodzi

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

idę spać, dobranoc

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:01   #4372
aa2
Zakorzenienie

hej kobitki)
dzieki za pocieszanie w sprawie główki ale i tak sie martwie, moze ja zawaliłam bo jak był całkiem mały to go nie kładłam bo sie bałam ech jednak jestem do du.....
a on teraz lezec na brzuszku leży ale super mu sie na nim spi a głowy podniesc nie chce w nastepnym tyg musze załatwic tego neurologa bo sie wykoncze

a ogólnie to jakos pisze zawsze do was tak póxno i juz nikogo nie ma hehe
jutro sylwester a ja nie dowierzam ze juz koniec roku...tylew sie wydarzyło i w ogóle musze powiedziec ze rok był udany-bez wzgledu na to czy były złe chwile czy nie ten rok jest super z tego względu ze urodził si emój kochany słodziak

Ancia ja tam podobni ejak ty tez zamierzam dawac słoiczki , ale tez zamierzam małemu coś gotowac-ale to z tego wzgledu ze ja po prostu lubie cos w kuchni robic i bedzie to dla mnei wyzwanie zeby cos dobrego małeu zmiksowac

co do chemii w słoikach to kurcze a gdzie jej nie ma? nawet jak same cos bedziemy robic to nie unikniemy wszystkich złych rzeczy-ja wychodze z załozenia ze nei ma co przesadzac ani w jedna ani w druga strone

hej Ulcia fajnie że sie pokazałaś co do karmienia piersia to sie nei przejmuj butl ajest tez super mój mały to juz chyba jarzy jak idziemy z butla bo mam wrazenei ze jak ja widzi to robi takie smieszne oczy-super to wyglada
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:08   #4373
19natka88
Zakorzenienie

Ocipieję zaraz Katar znośny, ale Szymon jest tak upierdliwy, że brak słów, nie płacze tylko w pozycji pionowej na rękach i do tego trzeba chodzić, broń boże siedzieć Ostatnio zasypia wyłącznie na rękach, a w łóżeczku ryczy tak, że jest aż bordowy przy tym pakuje sobie całe pięści do ust i ma odruch wymiotny W dzień bym to zniosła ale noce są niewiele lepsze Nie pamiętam takiego dnia żeby Szymon był pogodnym wesołym dzieckiem i płakał tylko z głodu Jestem wyczerpana fizycznie i psychicznie...
Żadną siłą nie da się przekonać tż do zostania jutro w domu - główny argument: "tam (u teściów) będzie miał kto nosić małego"

Musiałam to z siebie wyrzucić

Cytat:
heeej mamusie

ja znów kilka dni byłam bez neta :mu:

Piszecie o słoiczkach i jedzoku ja jakoś się nie rozczulam nad tym specjalnie, dajemy te które są po 4 miesiącu i póki co wszystkie pasują jak tylko Nati będzie jadła większe porcje a nie po kilka łyżeczek to będziemy gotować same

Może mi się uda nadrobić zaraz

Error, jednak nie teraz
nie ma mie ale myśle o Was ciągle, to jest jednak uzależnienie

Czee Tobie też życzę udanej zabawy

Cytat:
Ehh ceny u dentystów są czasami powalające

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witam

Cały czas nadrabiam ale brak czasu sprawia że nie jestem na bieżąco i nie cytuję ale czytam prawie codziennie Was kochane

Zuzia też rwie się bardzo do siadania, tzn. podnosi sama główkę leżąc na pleckach ale nie sadzam jej jeszcze

Słoiczki z hippa też dostałam i jak tylko skończymy 4 miesiące to podam na próbę - od 13 grudnia jesteśmy tylko na mm bebilon pepti także myślę że mogę podać już jakiś słoiczek

Ważyłam tydzień temu Zuzię i dopiero dobijamy do 6 kg a Wasze dzieciaczki już tak ładnie ważą

Poza tym martwię się troszkę bo jeszcze okresu nie dostałam:brzyda l:

Święta minęły nam bardzo dobrze - dostałyśmy dużo prezentów - tzn. Zuzia dostała

i gdyby nie udao się jutro wejść na forum
Życzymy Wszystkim mamusiom, dzieciaczkom i tż szczęśliwego Nowego 2012 Roku, samych radosnych dni, braku powodów do zmartwień i miłości która przepełni Wasze serca oraz udanej nocy sylwestrowej

Wzajemnie wszystkiego dobrego na nowy rok Prezencik śliczny

Cytat:
Nadrobilam , ale nie dam rady Was pocytować, bo mnie przeziębienie rozkłada.

Zdrówka

Dzisiaj było pierwsze testowanie jabłuszka i nawet nam to poszło, na 3 łyżeczki jakieś 1,5 zjadł.
Jak Franio zareagował na nowe jedzonko? Bo u nas było bezbrzeżne zdziwienie

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-30, 20:21   #4374
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Sonia pytałaś czy dostaliśmy się do lekarza na Pawliczka. Otóż po tym jak nie przyszla wyznaczyli nam nowy termin, ale ja nie chciałam czekać i zalatwiliśmy u znajomego lekarza w szpitalu na 3go maja to usg główki bo to tylko o to chodziło.

Natka wcale Ci się nie dziwie, że dostajesz do głowy bo siedzenie w domu z wiecznie płaczącym dzieckiem jest strasznie wyczerpujące. Ciekawe kiedy mu to przejdzie bo ciągnie się to już trochę.. A sprawdzałaś uszka? Któraś mama pisała, że jej dziecko miało zapalenie uszka i caly czas płakało i nie wiadomo było od czego, a to uszko było...
Tymczasem mocno przytulam i bądź dzielna super mamuśko
Stary 2011-12-30, 20:29   #4375
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Sonia pytałaś czy dostaliśmy się do lekarza na Pawliczka. Otóż po tym jak nie przyszla wyznaczyli nam nowy termin, ale ja nie chciałam czekać i zalatwiliśmy u znajomego lekarza w szpitalu na 3go maja to usg główki bo to tylko o to chodziło.

Natka wcale Ci się nie dziwie, że dostajesz do głowy bo siedzenie w domu z wiecznie płaczącym dzieckiem jest strasznie wyczerpujące. Ciekawe kiedy mu to przejdzie bo ciągnie się to już trochę.. A sprawdzałaś uszka? Któraś mama pisała, że jej dziecko miało zapalenie uszka i caly czas płakało i nie wiadomo było od czego, a to uszko było...
Tymczasem mocno przytulam i bądź dzielna super mamuśko
Oby jak najszybciej bo jeszcze trochę i ja będę wyć z nim
Raczej nie uszka, bo tak mu dotykałam koło uszu i nie reagował a przecież jak ucho boli to wszystko dookoła jest wrażliwe Zresztą jak go tylko wezmę na ręce to przestaje płakać

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-30, 20:35   #4376
aa2
Zakorzenienie

Natalka współczuje płaczu, ja jak mój mały chwile popłacze to spanikowana jestem ze cos mu jest a Ty dzielnie widze znosisz płacz małego-mam nadzieje ze szybko mu przejdzie , mój jak zachowuje sie inaczej niz zwykle to mówie ze mi sie mój chłopczyk popsuł wczoraj tak miał ale w nocy sie sresetował iwrócił mój smieszek
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:48   #4377
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby jak najszybciej bo jeszcze trochę i ja będę wyć z nim
Raczej nie uszka, bo tak mu dotykałam koło uszu i nie reagował a przecież jak ucho boli to wszystko dookoła jest wrażliwe Zresztą jak go tylko wezmę na ręce to przestaje płakać
Czyli mówisz skok jak nic...Niech Cię TZ ponosi
Natus jeszcze raz mnóstwa cierpliwości
A wit. wyslę w poniedzialek. Nie zapomnialam
Stary 2011-12-30, 20:51   #4378
cotynato
Zakorzenienie

Natka, kurcze, dzielna jesteś. Ciekawe o co chodzi ? Może to bóle brzuszka? Mój jak miał to też tylko w pionie, ale to było raz czy dwa, więc pewnie u was to co innego skoro tyle trwa. mam nadzieję, że będzie ok.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-12-30 o 20:53
Stary 2011-12-30, 21:01   #4379
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
dla Was też Kochana, a w Nowym Roku dobrego nie przerywanego internetu

Cytat:
Moonik - mi jedna mamusia pisała, że kasza manna powoduje zaparcia i lepssze są te kaszki nestle itp ..
a widzisz ile muszę jeszcze doczytać dziś właśnie szukałam coś o tym całym glutenie i się dowiedziałam, że przy kamieniu mm wprowadza się go dopiero w 6mż., przy piersi wcześniej bo w 5. i na pczątek to jest pół łyzeczki na 100ml płyny więc chyba bardzo malutko a pewnie te kaszki mają też terminy krótkie od otwarcia
Natka
jak tam na tej kaszce co kupiłaś pisze?

no i zdrowiej szybciutko !! pamiętaj, że z nowym rokiem, nowym krokiem więc musisz być zdrowa

jest też inna wersja w nowym roku z nowym w kroku

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
My juz nie na cycu. Karmilismy sie 9 tygodni, a teraz jestesmy na Nutramigenie (preparat mlekozastepczy). Piotrus mial powazne poczatki skazy bialkowej. takie same paskudne plamy na skórze jak Kuba i lekarz zadecydowal, ze nie ma co czekac i kazal podac to mleko.
no pewnie, ze jak nie służyło Piotrusiowi Twoje mleko to bez sensu je katować.
A u Was Ulcia Nutramigen jest dostępny pewnie normalnie?
Bo wg nowej listy leków refundowanych od stycznia nie będzie Nutramigen refundowany
U nas chyba żadna nim nie karmi??

Cytat:
Ocipieję zaraz Katar znośny, ale Szymon jest tak upierdliwy, że brak słów, nie płacze tylko w pozycji pionowej na rękach i do tego trzeba chodzić, broń boże siedzieć Ostatnio zasypia wyłącznie na rękach, a w łóżeczku ryczy tak, że jest aż bordowy przy tym pakuje sobie całe pięści do ust i ma odruch wymiotny W dzień bym to zniosła ale noce są niewiele lepsze Nie pamiętam takiego dnia żeby Szymon był pogodnym wesołym dzieckiem i płakał tylko z głodu Jestem wyczerpana fizycznie i psychicznie...
Żadną siłą nie da się przekonać tż do zostania jutro w domu - główny argument: "tam (u teściów) będzie miał kto nosić małego"

Musiałam to z siebie wyrzucić
matko Natuś ale Ci współczuję i jest mi Ciebie strasznie szkoda jejku jak mi moja mała zaczyna płakać i nie wiem o co chodzi to mnie aż ściska i zaraz sama płaczę, a Ty już tak długo się męczysz.. Może faktycznie trzeba do lekarza pójść, bo kurcze chyba nawet na skok to za dużo tego płaczu?
weź no przyciśnij tego Twojego, żebyście zostali w domu, ani Ty ani Szymek podejrzewam nie wyjdziecie na tym dobrze...

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
co do karmienia piersia to sie nei przejmuj butl ajest tez super mój mały to juz chyba jarzy jak idziemy z butla bo mam wrazenei ze jak ja widzi to robi takie smieszne oczy-super to wyglada
mojej jak zacznie płakać bo głodna wystarczy pokazać butelkę z mlekiem- natychmiastowe uspokojenie
a jeszcze o tej główce - zaraz Ci znajdę zdjęcie jak jeszcze możesz wywołać u Marcelka podniesienie jej

Julitka

Stary 2011-12-30, 21:08   #4380
mooonik
Zakorzenienie

coś takiego
dziś mi się skojarzyło z Tobą, jak dałam Julika do odbicia właśnie przełożoną przez nogę tak, że nóżki leżały jej na łóżku, nie wisiały w powietrzu jak na tym zdjęciu - miała je ułożone jak na żabę i właśnie głowa jej chodziła na wszystkie strony, może to by Marcelkowi odpowiadało?
a jak nie to, widać nie jego czas jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oooo.jpg (50,7 KB, 9 załadowań)

Julitka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości