Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 14:22   #4351
mrowka88
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Mrówka, może to wina smoczka ? Może ma za mały przepływ i dlatego te nerwy. A jeśli nie, to może wędzidełko ? Wiele dzieci z przykrótkim wędzidełkiem się rzucają podczas jedzenia.
Masz rację, może "wyrósł" już z tego smoczka Jutro kupię z większą dziurą i mam nadzieję, że to rozwiąże problem. A odnośnie wędzidełka, gdyby było przykrótkie to nie jest tak, że od razu byłby problem ze ssaniem? Ja przyznam szczerze, że żaden pediatra nie oglądał wędzidełka (albo oglądał i nie komentował ), a wcześniej ze ssaniem nie było żadnych problemów, więc uznałam że jest ok i nie dopytywałam o to na wizytach.
Dziękuję za odpowiedź

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:29   #4352
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

pumcia jak podajesz jabłuszko i marchewkę,ze słoiczków czy sama robisz? i ile Blanka już zje na raz? dobrze że powoli rozszerzasz dietę skoro B. taka drobniusia a kiedy wprowadzasz kaszki?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Boże dziewczyny strasznie wam współczuję tych problemów z jedzeniem
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:29   #4353
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Masz rację, może "wyrósł" już z tego smoczka Jutro kupię z większą dziurą i mam nadzieję, że to rozwiąże problem. A odnośnie wędzidełka, gdyby było przykrótkie to nie jest tak, że od razu byłby problem ze ssaniem? Ja przyznam szczerze, że żaden pediatra nie oglądał wędzidełka (albo oglądał i nie komentował ), a wcześniej ze ssaniem nie było żadnych problemów, więc uznałam że jest ok i nie dopytywałam o to na wizytach.
Dziękuję za odpowiedź
Mrówka, co do wędzidełka, wczoraj B. miała sprawdzane na moją prośbę i lekarz powiedział, że faktycznie ma lekko przykrótkie, ale że to nie czas na panikę, bo decyzję odnośnie przycinania podejmuje się około roku, a nie jak dziecko jest malutkie CHYBA, ŻE ma problemy z jedzeniem.
U nas problemy z jedzeniem były latem, czasem mała się rzucała, wypluwała, ale jakoś nie powiązałam tego z wędzidełkiem, tylko z upałem i brakiem chęci jedzenia. Wydaje mi się, że jeśli wczesniej nie było problemów, to jednak nie wędzidełko. U nas jak widzisz, różnie z tym bywało, 90% czasu nie było problemów, tylko czasem B. miała focha na jedzenie.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:33   #4354
blueberry88
Zakorzenienie

Nadalka, jaki rozmiar nosi Iga?

Cytat:
Blue, mnie chodziło o to, że zmienić i tak muszę, ale co w między czasie, czyli gdy skoncze karmic, a bede mieć jeszcze 10 tabletek do zjedzenia cerazette - jako, że one mają strasznie małą dawkę hormonów, no to nie uchronią mnie odpowiednio. Więc chyba tylko drugie zabezpieczenie mnie ratuje.
Aha, to nie wiem. Myślałam, że one działają także jak się nie karmi
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:40   #4355
Linka25
Zakorzenienie

Pumcia butelkę podaję codziennie od jakiś 2 tygodni, raz lub dwa razy dziennie. Postęp jest taki, że kiedyś płakała, wpadała w szał, a teraz tylko wypycha językiem smoczek i wypluwa to mleko które jej tam wpadnie . Wypiła DWA razy na te kilkanaście czy kilkadziesiąt prób (wcześniejszych nie liczę) po 40 ml. Więcej nie chciała, podałam pierś - chciała
Widzę światełko w tunelu, potrzeba żmudnych prób, codziennie. Myślę, ze tydzień czy dwa i wypije...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:47   #4356
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Pumcia butelkę podaję codziennie od jakiś 2 tygodni, raz lub dwa razy dziennie. Postęp jest taki, że kiedyś płakała, wpadała w szał, a teraz tylko wypycha językiem smoczek i wypluwa to mleko które jej tam wpadnie . Wypiła DWA razy na te kilkanaście czy kilkadziesiąt prób (wcześniejszych nie liczę) po 40 ml. Więcej nie chciała, podałam pierś - chciała
Widzę światełko w tunelu, potrzeba żmudnych prób, codziennie. Myślę, ze tydzień czy dwa i wypije...
a podajesz ze swoim mlekiem czy mm, bo szkoda tak wylewać

dziewczyny któraś z Was ma mufkę do wózka? ja myslę nad taką z owczej wełny http://allegro.pl/mufka-spiworek-och...759427543.html
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:50   #4357
pumas
Zakorzenienie

Blue, obawiam się właśnie, że nie działają, tak mi gin powiedziała przynajmniej - taka mała ilość hormonów wystarcza do 100% zabezpieczenia PODCZAS karmienia. Gdy się nie karmi, obawiam się, że nie....

Linka, podziwiam za wytrwałość !!!!!!!! I życzę sukcesów

Miałam wam pokazać ostatnie zdobycze zimowe-kurteczka i sukieneczka B. dostała w prezencie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1-kosmetyki szafa.jpg (77,8 KB, 56 załadowań)
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 14:52   #4358
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Teraz dzieci naprawdę zaczną się rozpraszać, więc zadziwiają mnie kobiety, które karmią 8-9 miesięczne dziecko piersią. Byłam świadkiem ostatnio na fitnessie, gdy jedna z mam w trakcie zajęć wyjęła cyca i dała go dziecku CHODZĄCEMU. Zszokowałam się i zniesmaczyłam. Dałaby se spokój chociażby w takim miejscu i miała w razie czego butlę. Nie wierzę, że dziecko 10miesięczne (a nie wiem, ile miało), nie umie jeść z butli!!
bleee mnie też to obrzydza, karmienie piersią chodzącego dziecka jeszcze publicznie...niemowlak to jednak co innego..
Stary 2012-11-01, 14:52   #4359
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Blue, obawiam się właśnie, że nie działają, tak mi gin powiedziała przynajmniej - taka mała ilość hormonów wystarcza do 100% zabezpieczenia PODCZAS karmienia. Gdy się nie karmi, obawiam się, że nie....

Miałam wam pokazać ostatnie zdobycze zimowe-kurteczka i sukieneczka B. dostała w prezencie.
śliczne ciuszki poszalałaś
Stary 2012-11-01, 14:54   #4360
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczne
Stary 2012-11-01, 15:10   #4361
Linka25
Zakorzenienie

Pumcia sukieneczka podoba mi się najbardziej, boska
phdwao podaję mm i wylewam, w swoje nie chce mi sie bawić po co jak ona i tak nie pije tego... To co odciągnę (odciągam 3-4 razy dziennie po niektórych karmieniach) łącznie na dzień wychodzi ze 100 ml - też wylewam.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

phdwao mufka to dla mnie zbędny gadżet, wystarczą mi rękawiczki
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 15:12   #4362
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejko martwię się wagą, ze wzrostem jest na 50 centylu nawet w tych siatkach dzieci warszawskich karmionych w większości mm.
Widzę, że nie koniec problemów z ulewaniem u Was. A myślałas o przebadaniu Róży pod katem refluksu?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

KarolinaPW nadal się nie odzywa prawda? Moze napiszę do niej smsa... jak myślicie?
Na razie usłyszałam od pediatry, że "widocznie musi z tego wyrosnąć". Tylko ja z nią konsultowałam wyłącznie wprowadzenie Infacolu w pierwszym miesiącu życia. O eliminacji nabiału i wprowadzeniu zagęszczacza ją poinformowałam, a o wprowadzeniu i odstawieniu delicolu zapomniałam nawet poinformować. Wkurza mnie, że mnie na to nie naprowadziła.
.
Z tym ulewaniem jest znacznie lepiej, niż kiedyś, więc pewnie faktyczne z tego wyrośnie. Czasem widzę, że się męczy, a po podaniu herbatki ulewa herbatką i kawałkami mm. Podejrzewam, że mieszanka mm i zagęszczacza przykleja jej się do przełyku lub żołądka i dlatego chciałabym odstawić zagęszczacz, a jeszcze nie mogę. Może z kaszkami nie będzie takich problemów. Mam jeszcze pół paczki zagęszczacza, prawie dwie puszki mleka AR i z kupowaniem kolejnych się wstrzymam, bo może nie będą potrzebne. Jak będą, to pewnie wybierzemy się na badania.
Czasem ulewa chwilę po jedzeniu świeżym, płynnym mleczkiem (w ciągu ostatnich kilku dni chyba tego nie było), ale zupełnie nie zwraca na to uwagi. Mleczko wypływa, a ona leży uśmiechnięta, albo śpi.
Nawet mleko wypływające przez nos nie powoduje ataku histerii, jednak pod warunkiem, że może oddychać, a w nocy nie mogła z powodu kataru.
.
Ciekawe, jak zareaguje na katarek.
*
Karolina chyba nie zamierzała nigdzie wyjeżdżać, więc możesz napisać. Myślę, że Marcinek daje jej popalić i miota się pomiędzy nim, obowiązkami domowymi i sprzątaniem po robotnikach.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-01 o 15:14
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 15:16   #4363
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Pumcia sukieneczka podoba mi się najbardziej, boska
phdwao podaję mm i wylewam, w swoje nie chce mi sie bawić po co jak ona i tak nie pije tego... To co odciągnę (odciągam 3-4 razy dziennie po niektórych karmieniach) łącznie na dzień wychodzi ze 100 ml - też wylewam.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

phdwao mufka to dla mnie zbędny gadżet, wystarczą mi rękawiczki
ech szkoda z tym wylewaniem, ja tez tylko mm próbuje, a zwoje mroże, mimo ze mao to może do kaszek bede rozmrażać

mi rekawiczki nie wystarczają, chyba ż etakie narciarskie

Jaś spi od 2 godzin, jestem w szoku, może dlatego że leje i na spacer nie poszlismy

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-11-01 o 15:17
Stary 2012-11-01, 15:47   #4364
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Maciejko powinnaś zrobić sobie jakieś badania często kręci ci się w głowie
Najbardziej przez ostatnie 3 dni, a jestem po @. Najpierw spróbuję się doproadzić do porządku bez badań.
Co prawda w ciąży do badań krwi przywykłam, ale nie chcę chodzić do przychodni z Różą.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
a podajesz ze swoim mlekiem czy mm, bo szkoda tak wylewać

dziewczyny któraś z Was ma mufkę do wózka? ja myslę nad taką z owczej wełny http://allegro.pl/mufka-spiworek-och...759427543.html
Nie mam i nie kupię. Jak nie wystarczą mi moje skórzane rękawiczki na futerku, to dla Róży też raczej będzie za zimno i wrócę do domu.
Sobie to powinnam kupić kożuch!

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:

Te prezenty podobają mi się najbardziej.

I kombinezon w motylki, bo jest inny, niż większość.
Ciekawe, czy założymy kupiony przez mamę cieplutki kombinezon w wiesienki na 80 cm.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 15:56   #4365
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nadalka, jaki rozmiar nosi Iga?

68, ale czasem już 74 bo 68 są na styk a w 74 jest trochę luzu. A cio ?
Stary 2012-11-01, 16:54   #4366
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, później Was nadrobię
KarolinaPW pisała do mnie (na pw ), że nie ma czasu na wątek. Pewnie Marcinek daje jej w kość...
Ciekawe jak z Mamcią...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 17:20   #4367
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Kobietki
Laptop padł mi całkowicie - muszę oddać go do naprawy i nie wiem kiedy go odzyskam A to oznacza odwyk od wizażu oczywiście jak tylko będę miała dostęp do jakiegokolwiek kompa to się odezwę - teraz jestem u mamy i mam chwilowy dostęp do komputra

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 17:42   #4368
anna99302
Zadomowienie

Czesc. My po wizycie u dziadków, gdzie mały odstawil taki cyrk, że dostał butlę dużo mimo, że dopiero jadł...właśnie dziewczyny karmiące mm czy zachowujecie zawzse przerwę 3h między karmieniami????
Cytat:
Hejka!

[/COLOR]Zobaczcie, mnóstwo ma problem z nas karmieniem dzieci. Może same odstawiają się od piersi? A może to tak zwany kryzys laktacyjny? No i do tego dochodzi zainteresowanie światem, a jedzenie jest taaakie nudne! Problem w tym, że stało to się w momencie, kiedy jeszcze maleństwa nie chcą pić z butelki.
Pytanie moje, czy karmione od dawna butelką z mm dzieci mają taki problem?
czytałam gdzies o tym, że dzieci własnie zaczynają się rozpraszac wszystkim dookoła gdzieś ok. 3 miesiaca. z butelką w 90% nie ma problemow. czasem się rzuca.... ale potem idą bąki i zazwyczaj je do końca.
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Medeli[/url]?
Ja przedwczoraj wieczorem zaczęłam jeść nabiał, więc już jej nie przystawiam, bo boję się, że jak na chwilę zacznie ssać, to wrócą wymioty, a jak pisałam pokarmu i tak mam malutko.
Wczoraj wieczorem nie ulała porządnie (tylko po trochu) nawet po herbatce, więc bałam się ją odłożyć do łóżeczka i położyłam się o 2 (zjadła trochę ok. 23) obok niej. Wtedy poszło i nawet nie tak dużo, ale ponieważ ma ciągle lekki katar, to zupełnie zatkało jej nosek. Znów widziałam mętne, szeroko otwarte oczka, a oddech łapała chyba tylko jak nią potrząsnęłam, chciaż buzię miała otwartą.
Także spała tak, jak do niedawna - w łóżeczku na brzuszku i z zapaloną lampką.

Już tyle razy zdarzyła się taka sytuacja jak wczoraj, że podchodzę do tego z rozsądkiem i chyba robię, co trzeba, ale mimo wszystko zawsze zaczynam się bać. Najważniejsze, żeby się nie zachłysnęła.

Znów mi się kręci w głowie.
Biedna Różyczka Maciejko, a może naprawdę zrób te badania ne refluks?? lepiej wiedziec...

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zanim nadrobię, muszę się Was poradzić. Moje dziecko od ok. 2 tygodni podczas karmień jest bardzo niespokojne. Wcześniej zjadał 120 ml lub więcej bez problemu, a teraz czasem po 3 godzinach niejedzenia wypije tylko 60 ml i więcej nie chce. Wygląda to tak, że na początku jedzenia jest w porządku, a po 5 czasem 10 minutach zaczyna się kręcić, prostować i podkurczać nóżki na przemian, czasem wręcz rzucać przy butli, zdarza się że popłakuje. Biorę go wtedy pionowo, żeby mu się odbiło albo trochę ułożyło w brzuszku i kolejne podejście do karmienia. Zrobi kilka łyków mleka i znów jest niespokojny, więc go biorę pionowo i tak w kółko. Czasami jedno karmienie potrafi trwać prawie godzinę przez te przerwy. Jestem przekonana, że jego zachowanie nie jest spowodowane tym, że nie jest głodny bo aż cmoka usteczkami, żeby jeść dalej, ale tak jakby coś w brzuchu mu na to nie pozwalało. Kupy robi normalne, standardowo 1 lub 2 w ciągu dnia i nie sprawiają bólu.

Czy któraś z Was miała podobnie i może mi powiedzieć jaka jest tego przyczyna? Chciałabym Pawełkowi pomóc, bo widzę jak codziennie się męczy i serce mi się kraja. Czy tak może wyglądać kolka? A może to skok? Zaznaczę, że poza okresami karmienia jest radosny. Powinnam z nim iść do lekarza? Sama nie wiem Martwię się.
A może ma pleśniawki i go boli coś w ustach jak ssie???

Cytat:
Kp kończę bez tabletek. Cieszę się, bo widzę, że mi się udaje i nie jest to uciążliwe. Odciagam raz dziennie, a przez cały dzień mimo, że czuję napływanie pokarmu, to dzielnie się trzymam. Miesiąc temu już bym leciała odciągać.

Anna, czyli to było ostatnie karmienie piersią? Taka kolej rzeczy, dzidziuś jak widać sam odrzucił, tak się dzieje, niekiedy jeszcze wcześniej niż u Ciebie. Głowa do góry Czeka Cię więcej wolności dzięki temu

U nas też od początku butla, jednak jest to łatwiejsze dla dziecka CHOCIAŻ to zależy od smoczka. My mmy butle TT i antykolkowe paradoksalnie mają bardziej wyrobione dziury, więc szybciej leci. A te pozostałe mają takie małe, że trzeba się strasznie namęczyc.

A ja nie lubię ani prać, ani rozwieszać, ani tymbardziej prasować! Swoje ciuchy prasuję przed założeniem.

Anna, nie dostałaś @ bo bierzesz tabletki, więc nie ma powodów do zmartwień Ja też od porodu nie miałam, za 2 dni miną 4 miesiące. A Cerazette ma to do siebie, że nie robi się przerw między opakowaniami, stąd brak @. Ja na razie do gin się nie wybierałam, ale zadzwonie do niej i spytam, co teraz, bo nie sądzę, żeby tak rzadkie karmienie piersią (a właściwie odciągniętym mlekiem) + cerazette zabezpieczały mnie odpowiednio.

.
Z karmieniem dziecka chodzącego jakoś również mine to obrzydza.....
Pumcia, my tez mamy TT ale smoczek wciąz 1 czy ty zmieniałas już małej??
Cytat:
Pumcia mam jakiś kryzys, mała je tylko z piersi i to bardzo często. Nawet co 1,5 h. Próbuję wydłużyć te przerwy ale bezskutecznie. Je mało i często. Nigdzie nie mogę wyjść sama. Chciałabym iść do fryzjera czy to tak dużo? I do dentysty... Nawet jak się z koleżanką spotkam to za godzinę muszę cycka wywalać no zaje.biście. Butelka nie i nie........ no wypije odrobinkę raz na 5 prób. I do tego wszystkiego, mimo wszystkich poświęceń, ta waga No nic tylko w łeb sobie strzelić
Zrobiłam jej podstawowe badania morfo mocz i crp i wyniki idealne. Aaa i dziecko jest wesołe,zadowolone chociaż tyle... Chociaż ona jest zadowolona
Ojej biedactwo. żeby się nauczyła ładnie jeśc z butelki! będzie dobrze Paulina! I tak pomysl o ile jest lepiej od tego co bylo na początku
Cytat:

wiecie problem w tym że Jąs pił z butli przez 2,5 miesiąca bez problemu, pił na pcozątku troche mm, potem moje a w którymś momencie mu się odwidziało i nie chce butki niczego

ja piernicze ale sajogonowaty dzień mamy z TŻ
dzięki

A swoj,a drogą dziwne to u Jasia? Widoczne potrzebuje maminego przytulania bardzo bardzo.

Cytat:

śliczne ubranka! ostatnia kurteczka, ta puchowa-cudna!!!! pokaż Blankę w niej.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 17:57   #4369
karmeelek
Zadomowienie

Mamcia napisała, że podróż minęła dobrze, mała była grzeczna i ogólnie wszystko dobrze i mają dużo gości.
Ja zajrzę do Was wieczorkiem - teraz idę zgarniać gruz....
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 18:06   #4370
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc. My po wizycie u dziadków, gdzie mały odstawil taki cyrk, że dostał butlę dużo mimo, że dopiero jadł...właśnie dziewczyny karmiące mm czy zachowujecie zawzse przerwę 3h między karmieniami????

A może ma pleśniawki i go boli coś w ustach jak ssie???
Ja raczej zachowuję tę przerwę. Chyba że podczas poprzedniego karmienia P. zjadł bardzo mało i widzę, że jest głodny to daję po 2,5 h ale częściej nie. W sytuacjach kryzysowych ratuję się herbatą

Pleśniawek nie ma, bo sprawdzałam...chyba że są ukryte gdzieś w okolicy migdałków

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 18:11   #4371
Soleilka
Zakorzenienie

U Was też tak nieprzyjemnie? Byliśmy z Fabisiem na cmentarzu, 10 km zrobiliśmy Spał całą drogę. Tylko w drodze powrotnej złapał nas deszcz Mówiłam TŻ żeby wracać mksem ale nie chciał, bo stwierdził, że spacer sobie zrobimy...

Upiekłam dziś ciasteczka owsiane

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 18:22   #4372
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
naprawde nie ma na to żadnej rady, ani smoczki z duza dziura, ani smoczki miękie, długie, twarde, i nie wiadomo jakie, NIC, poprostu przykładasz du buzi smoczek i ejst odpychanie jęzorem i nie zassania
U mnie jest identycznie i naprawdę Pumcia nic nie da się zrobić. Też próbowaliśmy różnych butelek, różnych smoczków i nic - tylko cyc. Nawet w nocy młody budzi się co 1,5-2 h na karmienie. Pocieszam się tym, że już za chwilkę zacznę wprowadzać warzywka i owoce, rozszerzać mu dietę. Myślę też o zakupie http://allegro.pl/medela-zestaw-lyze...687760088.html może to by dało radę zamiast butli? już sama nie wiem. Dość mam bycia mleczną cysterną
Stary 2012-11-01, 18:27   #4373
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Jak długo trwał taki bunt? Moja tez cyrki robi przy piersi, butla nie, normalnie już czasem jestem bezsilna i nie mam pomysłu jak ją nakarmić....
Cytat:

jejku Linka u mnei to samo, może to głupio zabrzmi ale ciesze sie ż enie ejstem z tym sama, nie wiem co robić np dzis mały zjadł o 6 rano i od tamej pory nie chce piersi, drze sie, sztywnieje, wykina sie do tyłu, poprostu nie chce a ja juz mam kamienie nie wiem co robić jak mu dac jeśćna dodatek wszystko go roprasza jak juz sie dorwie do cycka
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
helołłł

jak Cie to pociesza to my też mamy ten problem, myślę że dlatego mam mniej pokarmu - piersi mam wyraźnie mniejsze, poza tym dzieci nauczyły się odmawiać jak nie chcą jeść, wcześniej jadły kiedy dostawały, wczoraj liczyłam ile mam karmień i wychodzi ze 5 razy na dobę, rano mamy zawsze dłuższa przerwę bo je o 8 a potem dopiero około 12:30 i nie ma mowy żeby mu dać wcześniej bo się wygina odwraca i wkurza, już nawet nie próbuję, z rozpraszaniem tez mamy ten problem więc zawsze karmie w tym samym miejscu, wszystko wyłączone i nawet nie rozmawiamy między sobą
No dziewczyny w tym temacie to możemy sobie podać rękę i jak Was czytam to jednak czuję się trochę pocieszona - że to nie tylko moje dziecko jest takim odstrzałem co odstawia takie numery w trakcie karmienia.
Mam niby silną motywację, żeby z tym walczyć, ale po takich nockach jak dzisiejsza to wymiękam. Pobudki co 2h na jedzenie, a potem od 4 do 6 czyste szaleństwo- Bartek mało nie połknie swojej pięści, ale cyca nie ruszy, choć mleko leci strumieniem. o 6 skapitulowałam, podałam mm, bo przecież nie będę jedną ręką jechać laktatorem, a drugą uspokajać dziecka.
Choć jak czytam jak to u Was wygląda to jednak wydaje mi się, że u nas i tak nie jest tak źle - Bo przynajmniej nie ma problemów z jedzenia z butli.
No i co z tego, że człowiek chce dobrze, skoro dziecko ma swoje widzimisię i co mu zrobić.

Maciejka - współczuję Ci, jak czytam o tych zakrztuszeniach małej, u nas Bartek też mocno ulewa, ale nigdy mu się takie akcje nie zdarzały. Mam nadzieję, że to szybko minie, bo wyobrażam sobie, jakie to musi być dla Ciebie stresujące

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 18:40   #4374
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
68, ale czasem już 74 bo 68 są na styk a w 74 jest trochę luzu. A cio ?
Chciałam Wam coś wysłać Rozumiem, że adres ten sam
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 18:53   #4375
anna99302
Zadomowienie

Nadalka-jakiś czas temu pisałaś, że Twoja mała ma coś białego na dziąsełkach. Moj mały też to ma. co to jest?? zęby chyba nie?!?!
Stary 2012-11-01, 19:18   #4376
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Nadalka-jakiś czas temu pisałaś, że Twoja mała ma coś białego na dziąsełkach. Moj mały też to ma. co to jest?? zęby chyba nie?!?!
Jaś też to ma
Stary 2012-11-01, 19:30   #4377
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam Wam coś wysłać Rozumiem, że adres ten sam
nie trzeba
Cytat:
tak, ale nic z tego nie wychodzi ;p

a my karmimy się co 3-5h , najczęściej co 4h.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 19:35   #4378
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Jaś też to ma
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
nie trzeba

tak, ale nic z tego nie wychodzi ;p

a my karmimy się co 3-5h , najczęściej co 4h.
Noi są to takie białe symetryczne wobec siebie plamki! To chyba jednak zęby gdzie jest KAROLINA PW żeby nam pomóc ??
Stary 2012-11-01, 19:45   #4379
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Noi są to takie białe symetryczne wobec siebie plamki! To chyba jednak zęby gdzie jest KAROLINA PW żeby nam pomóc ??
dokładnie symetryczne białe plamy, u nas sa dosc duże po ok 0,5cm mam fotke nawet kurcze własnie Karolina by nam podpowiedziała
Stary 2012-11-01, 19:46   #4380
nadalka
Zakorzenienie

Takie coś (trochę słabo widać) ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 777.jpg (18,0 KB, 42 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości