|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() dopłacę ... pod warunkiem możliwości odwiedzin i zabierania na wakacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Przemek jak miał miesiąc lizał lody czekoladowe, mąż mu dawał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a niektóre są ale czasowo nie ogarniają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Maarchewka
My od... marchewki zaczęliśmy ![]() ![]() Diabli chcę kota! ale daję tylko tydzień gwarancji na żywotność. mieliśmy trzy. miały łapać myszy i mieszkać w stodole. a mieszkały pod drzwiami wejściowymi, myszy nawet podtykanej pod nos nie chciały zjeść, tylko urządzały koncert jak otwierałam lodówkę, bo widziały przez szybę. cały dzień warowały czekając na żarcie. Jeden sędziwy padł. Jeden zaginął. Jeden tydzien po zaginieciu drugiego przyszedł i umarł. tak poprostu. szedł szedł i fajt-zdechło mu się. to wzięliśmy dwa kolejne. jeden został z nami. fajnie żył, choć wpuszczony do wanny z myszą zaczynał ją lizać i mruczeć. znalazłam go martwego pod ogrodzeniem. drugi poszedł do teściów. no wyrwał się z objęć śmierci. Bo go prawie zabiłam. w warsztacie samochodowym zamontowaliśmy takie drzwi, co to lecą do góry, a jak chce się zamknąć to trzeba mocno pociągnąć sznurek i one opadają, ciężkie drzwi. Kot bawił się z psem niedaleko. jeszcze na nie zerknęłam. i pociągnęłam sznurek. a drzwi upadły na kark przebiegającego kota. Mimo tragizmu sytuacji wił się jak powalony. podskakiwał dziwnie. byłam pewna, że go zamordowałam i już zdejmowałam buty, żeby iść odkupiać grzechy do Częstochowy. Ale nic mu nie uszkodziłam, tylko był zbolały. po kilku dniach doszedł do siebie. i tak to kupę dało bo kilka dni później zaginął. także u nas koty jakoś mało trwałe są. dziewczynki mam pytanko. dajecie kaszki? Dlaczego dajecie? (mowa o mamach, które jeszcze glutenu nie wprowadzają). Niko ma dziś równo 4,5 miesiąca, nie wiem czy glutenu nie wprowadzać od 5 miesiąca, jak sądzicie? zacząć kaszki tak? czy może gluten od KOŃCA 5 miesiaca, czyli w 6? bo już sama nie wiem. po co dawać kaszkę, jeśli nie chodzi o gluten? jednak kupić jakaś bezglutową bezmleczną i dawać? tylko po co? |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i mam pytanie do tych co używają niekapków - jakie macie niekapki? takie ze smoczkiem czy zwykłe? wasze dzieci sobie same to trzymają? ja dałam dziś młodemu wody w niekapku ale nie bardzo umiał to złapać i trafić sobie do ust. a smoczek w niekapku to podgryzał zamiast pić :/
![]() |
#4354 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie ja od siebie polecam ![]() Co do spacerów to ja chętnie wyszłabym z Leną jakby miała czas aktywności a dałabym jej pospać w domu i ja wtedy mogłabym coś porobić. Ale moja jeśli nie śpi na spacerze to nie obserwuje bo w gondoli mało co widzi (listki na drzewach tylko robią furorę ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas dziś było jabłuszko i jest ono hitem nr 1 jak do tej pory ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Mysia mysz;43497050]to u nas nie działa, bo lepsza jest ta łyżeczka której nie wolnoale trzymałam mu jedną ręką łapki i zjadł pięknie pół słoiczks marchewkowej z ryżem i bodziak przezyl my na codzień używamy ikei, a od święta dostałam piękny zestaw od mojej ukochanej przyjaciółki na ślub http://allegro.pl/cmielow-rococo-ser...634863743.html Cytat:
![]() My byliśmy na echo serca, i wszystko na szczęście dobrze ![]()
![]() |
#4356 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tak sobie marudze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() MM nie chciała tknąć. Nigdy ![]() ![]() Cytat:
![]() nie narzejak-jak kocha to i zakalca zje ![]() Ja dziś zrobiłam z młodym tartę bo udało nam się na spacerze kupic truskawki ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
zaraz może spróbuję ponadrabiać.. ale padnięta jestem. Mały prawie wcale w dzień nie chciał spać. o 17 zjadł, niedawno go wykąpaliśmy i teraz dawałam mu cycka to się darł i nie chciał ze zmęczenia.. może ze dwa łyki na przymus wypił..
![]() wyjęłam mu cycka i podmieniłam na smoczek, przytuliłam pieluszką i zasną w 5 sekund. Teraz leży jak lord rozwalony na naszym ogromnym łożu ![]() jak zapadnie w głębszy sen to go przełożę |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najgorzej jak dziecko się nie wyśpi, a potem płacze ze zmęczenia... (ehhh skąd ja to znam ![]() ale dobrze , że zasnął ![]() == dzisiaj u nas dla odmiany szybko poszło usypianie, nie rzucał się za bardzo, od 10 min spokojnie przysypia, oby jak najdłużej ![]() mam nadzieję, że bede miała czas dla siebie, żeby zrobić sobie małe spa ![]() can- super wygląda Twoja tarta i na pewno jest pyszna ![]() == biedne są te nasze cynamonki ![]() Adaś się tyle nacierpi.. biedaczek ![]() ![]() i jeszcze jak na złość "psują" mu się te wkłucia centralne ... i kolejny raz musi mieć narkozę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
#4360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ten drobny nieporzadek sie ogarnie, bardziej zastanawia mnie jak to jest zmienic zamieszkanie z miejskiego na wiejskie (Ty chyba tez wczesniej mieszkalas w miescie?), latem mozna duzo"rzeczy robic, a w zimie hmmmm pewnie tez, ale troche mniej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4361 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4362 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=NoBoTak;43494155] Cytat:
![]() [QUOTE=karota11;43494614] Cytat:
Cytat:
![]() ![]() hmmm... mi tam nie smakuje, więc nie wierzę w taką ściemę. Pewnie Tż udaje, że dobre bo boi się że się zrażę i więcej nic nie upiekę.. a jednak zazwyczaj wychodzą mi dobre rzeczy ![]() Cytat:
![]() ![]() no to możemy się wymieniać ![]() Cytat:
![]() W. jak się urodził miał głowę jak afrykańczyk (podobno po mnie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My też dziś po szczepieniu. 6w1, za 3 tygodnie ostatni prevenar, a później dopiero w czerwcu. Daro jak zwykle tylko chwilkę się wydarł przy wkłuciu i spokój. Jako, że od rana zrobił mega kupę z 2ch dni ważył "tylko" 7600 ![]()
![]() |
#4364 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też jestem zadowolona z wyboru koloru, nie był bardzo brudny ale wkurzało mnie to ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skąd młody wie, że będzie nurkowanie? ![]() Cytat:
Cytat:
ja na siebie mówię "matka-wariatka" ![]() Cytat:
![]() ![]() a do placków blendera używam, miałam robić na dniach gulasz i już wiem z czym, kocham placki!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nadrabiaaaam ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |||
Zakorzenienie
|
co do talerzy, my też mamy kwadratowe. Są piękne, ale faktycznie jakieś takie mało poręczne przy zmywaniu. Na szczęście kubki/filiżanki kwadratowe nie są
![]() Justyna-ja bym wybrała ten komplet z linku pierwszego. Taki delikatniejszy ten wzór i białe łatwiej dopasować.. wystarczy jakieś swrwetki dobrać i ładnie to wygląda ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ale mi drażnisz kubki smakowe ![]() Cytat:
![]() Nie mogę czytać co u Cynamonków.... przecież to jakiś koszmar, który już dawno powinien się skończyć ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karmic małego zawsze na leżąco brzuchem do mamy lub na plecach..ewentualnie trzymając małego brzuszkiem na brzuszku mamy....tak z góry żeby ciągnął..no i obowiązkowo po kazdym karmieniu i nawet dłuzej byc w pozycji "kubełkowej" ..np.siedziec wiekszośc dnia w foteliku...chodziło o ułożenie jelitek..a też bardzo płakał i szukali przyczyny i po tych zaleceniach "wyzdrowiał" .. a co do kp..wiem co czujesz..ale może jednak sprawdź czy to może coś da...np. kilka dni podawaj mu mm i zobaczysz .. ![]() przepraszam że to napisałam...wiem jakie to ciężkie dla mam które świadomie i z olbrzymią przyjemnością karmią swoje dzieci piersią ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-10-30 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślicznotka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.mamawsiodle.pl/wp-content...0/IMG_0226.jpg Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do mieszkania, to to jest miasteczko. i mieszkalismy tu juz w mieszkaniu pare lat. wczesniej na prawdziwej wsi, w bawarskiej chacie mieszkalam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||
Zakorzenienie
|
u nas też się dostosowują
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz przeczytam, ze martwisz sie o przybieranie...
![]() ![]() a w ogole to chcialam powiedziec, ze Florka trzeba usypiac klepiac po dupce. wieczorem jest tak padniety, ze strasznie wierzga nawet przy cycu i nie moze sie wyciszyc. no to na boczek go - tu to czasem problemy mam jak wierzga - i klepiemy. o ile podda sie i przestanie machac, to zasypianie trwa pare sekund ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do siedzenia w foteliku to Wojtuś praktycznie w ogóle w nim nie siedzi... większość czasu spędza na brzuszku lub noszony przez nas ,czasem na plecach też poleży a co do kp to nie mam zamiaru podejmować takich prób... nie wierzę (a raczej nie chcę w to wierzyć), że moje mleko może mu szkodzić, niby mm go uzdrowi? nie sądzę.. ![]() tym bardziej ,ze już przez jakiś czas było dobrze z brzuszkiem a teraz to tego wszystkiego Wojtuś boleśnie ząbkuje . może m.in dlatego tak się budzi w nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja jestem młoda jędrna ale słoiczków raczej nie jadłam, raczej domowe papuszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
fotki z nietoperzej sesji
![]()
![]() |
#4378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czasami potrafi ładnie się bawić na macie i raptem ni z tego ni z owego wpada w histerię ![]() === dobrej nocki życzę ![]() <w końcu muszę poświęcić czas małżowi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
Heh
![]() ![]()
#4380 |
Wtajemniczenie
|
bosko
![]() jakie on ma wloski ![]() ![]() == antoinette- dobrze, że nie napisałaś 18 lat ![]() brawa za nową umiejętność Julci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.