Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 17:34   #4351
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

przygarnij kota od Vil - ona się wyspi, a Ty nie wydasz majątku na smoczki

dopłacę ... pod warunkiem możliwości odwiedzin i zabierania na wakacje

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Wiktor przed chwilą nakarmił Gabrynia deserkiem monte
chwila z oczu i już mu dał spróbowac
łobuzy moje
no nic ...chyba mu nic nie bedzie?
nie będzie
Przemek jak miał miesiąc lizał lody czekoladowe, mąż mu dawał

Cytat:
panewka stawu biodrowego. znajomej lekarz powiedział, ze jej synek jest zbyt ruchliwy i mu się to nie wykształci jak tak będzie fikal i kazal go jak najczęściej nosic na biodrze albo z przodu z szerokim rozstawem nozek (jak przy chustowaniu), bo podobo wtedy sa większe szanse hehe.
to by pasowało, Przemek leży spokojnie i nie fika tylko jak śpi

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ten no... cześć

wracaaaam, bo nie wszystkie mordy są na FB i się zatęsknić można!

a niektóre są ale czasowo nie ogarniają

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
boję się czytać nowych wiadomości

Cytat:
no a teraz sam się wysmarował cały deserkiem ..
och ludu wyjde z siebie...
w domu chodzi w majteczkach i koszulce tylko ..
siedział sobie coś za cicho..
a ja karmiłam na leżąco Gabrynia ..
odwracam się a on cały w deserku..nogi... brzuch ..włoooosyyy!!! mówie do niego ..ojej cos Ty zrobił?..a on do mnie .."klemuje sie mamusiu"

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:52   #4352
Budyniek
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Maarchewka
My od... marchewki zaczęliśmy jeszcze próba kalafiorowa, brokułowa i dopiero jabłko. Niech się do paskudztw najpierw przyzwyczai

Diabli
chcę kota! ale daję tylko tydzień gwarancji na żywotność.
mieliśmy trzy. miały łapać myszy i mieszkać w stodole. a mieszkały pod drzwiami wejściowymi, myszy nawet podtykanej pod nos nie chciały zjeść, tylko urządzały koncert jak otwierałam lodówkę, bo widziały przez szybę. cały dzień warowały czekając na żarcie. Jeden sędziwy padł. Jeden zaginął. Jeden tydzien po zaginieciu drugiego przyszedł i umarł. tak poprostu. szedł szedł i fajt-zdechło mu się.
to wzięliśmy dwa kolejne.
jeden został z nami. fajnie żył, choć wpuszczony do wanny z myszą zaczynał ją lizać i mruczeć. znalazłam go martwego pod ogrodzeniem.
drugi poszedł do teściów. no wyrwał się z objęć śmierci. Bo go prawie zabiłam. w warsztacie samochodowym zamontowaliśmy takie drzwi, co to lecą do góry, a jak chce się zamknąć to trzeba mocno pociągnąć sznurek i one opadają, ciężkie drzwi. Kot bawił się z psem niedaleko. jeszcze na nie zerknęłam. i pociągnęłam sznurek. a drzwi upadły na kark przebiegającego kota. Mimo tragizmu sytuacji wił się jak powalony. podskakiwał dziwnie. byłam pewna, że go zamordowałam i już zdejmowałam buty, żeby iść odkupiać grzechy do Częstochowy.
Ale nic mu nie uszkodziłam, tylko był zbolały. po kilku dniach doszedł do siebie.
i tak to kupę dało bo kilka dni później zaginął.

także u nas koty jakoś mało trwałe są.

dziewczynki mam pytanko.
dajecie kaszki? Dlaczego dajecie? (mowa o mamach, które jeszcze glutenu nie wprowadzają). Niko ma dziś równo 4,5 miesiąca, nie wiem czy glutenu nie wprowadzać od 5 miesiąca, jak sądzicie? zacząć kaszki tak? czy może gluten od KOŃCA 5 miesiaca, czyli w 6? bo już sama nie wiem. po co dawać kaszkę, jeśli nie chodzi o gluten? jednak kupić jakaś bezglutową bezmleczną i dawać? tylko po co?
Stary 2013-10-30, 18:13   #4353
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
My po szczepieniu, młody maruuuuudny:/ ważymy 7300, na długość nie mierzą, bo dopóki dziecko nie stanie pod metrem to nie ma sensu i istotna jest waga i obwód klatki i głowy-tak mi powiedzieli
młody dostał prevenar i 6w1
ale piękna waga

a i mam pytanie do tych co używają niekapków - jakie macie niekapki? takie ze smoczkiem czy zwykłe? wasze dzieci sobie same to trzymają? ja dałam dziś młodemu wody w niekapku ale nie bardzo umiał to złapać i trafić sobie do ust. a smoczek w niekapku to podgryzał zamiast pić :/
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:31   #4354
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
optimal? 16 części? bo nie wiem czy 120x120 to nie za mało miejsca do zabawy Neli ostatnio wiecznie brakuje miejsca hehe
Mamy taką http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9 a i tak Młoda najchętniej bawi się na samym jej brzeżku

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a napisz opinie o tym Polly jak już użyjesz?

oj bo ja wyrodna matka jestem. Wszystko zależy kiedy na spacer pojdzie.. ja go biorę jak się wyśpi i wtedy mi marudzi bo mu się nudzi..i jak bardzo marudzi to wkladam w chuste... a jak go wezmę jak jest śpiący to zaśnie w wózku i mogę spacerować do zusu, mopsu czy innych ciekawych instytycji

A czemu chodze na spacery jak on się wysypia.. no bo wlasnie wyrodna jestem.. jak spi to mogę sobie i angielski zrobić i pocwiczyc i posprzątac albo sama pójść spac.. wiec śpi w domu a na spacerach podziwia PRL's myśl architektoniczna.. bo o krajobrazach to można tu zapomnieć na mojej dzielni:p
Jeśli o krzesełko chodzi to jestem zachwycona Jest świetnie spasowane, wszystko montowane na kliki, przestawienie czegokolwiek ten na klik. Ładne, estetyczne i naprawdę fajnie ma tą tapicerkę zrobioną. Nie jest to ordynarna cerata ale i nie materiał, więc łatwo będzie zmyć marchewkę To taka gumowana powierzchnia jakby jest. Dziś już Młoda dostała w nim jabłuszko ale chyba jednak jest jeszcze troszkę za mała do niego (nawet w najbardziej leżącej pozycji) bo mam wrażenie, że przeszkadzała jej ta podusia co jest w zagłówku tej wkładki dla niemowlaków. Ale popatrzeć na wszystko tak z góry bardzo jej się spodobało
Ogólnie ja od siebie polecam

Co do spacerów to ja chętnie wyszłabym z Leną jakby miała czas aktywności a dałabym jej pospać w domu i ja wtedy mogłabym coś porobić. Ale moja jeśli nie śpi na spacerze to nie obserwuje bo w gondoli mało co widzi (listki na drzewach tylko robią furorę ) i się zaraz wkurza i trzeba z nią na rączkach wracać. To ja dziękuję za takie spacery

Cytat:
widziałam skład szpinaku, ale doszłam do wniosku, ze pewnie tej smietany to tam tyle ile kot naplakal bardzo jej smakowa, dynia tez...ona je wszystko. zastanawiam się czy trafimy na sloik, który jej nie zasmakuje
I super, że jest taka wszystko...jadalna
U nas dziś było jabłuszko i jest ono hitem nr 1 jak do tej pory Poganiała mnie w karmieniu tak jak Ciebie Nelka przy wszystkim

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hejka. Julcia skończyła 18 miesięcy i uczciła to nową umiejętnością :P Przewraca się z plecków na brzuszek
Wow piękna umiejętność w wieku 18 miesięcy

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaa zrobiłam zakalca
mój pierwszy w życiu zakalec
choleraaa !!! a taką miałam ochotę na murzynka
Oj

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:08   #4355
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
co do mleka to zapach mleka prosto od krowy mnie jakoś odrzuca. mój organizm toleruje dobrze tylko mleko przetworzone, jakieś uht czy mikrofiltrowane

mobbing w pracy
Ty się nei wymądrzaj, bo ciekawe co powiesz jak rozwścieczysz szefa

Cytat:
Śliczną masz córeczkę. Witamy

Biedni jesteście

Fajna jesteś

----
Hejka. Julcia skończyła 18 miesięcy i uczciła to nową umiejętnością :P Przewraca się z plecków na brzuszek
jak te dzieci szybko rosną, już 18 miesięcy

Cytat:
ciekawe kiedy nam dadza WYPOWIEDZENIE
ne rocie sobei żartów z szefa, bo dyscyplinara będzie

Cytat:

ale Tż je i mu smakuje
takie są skutki pieczenia w kuchni z dzieckiem
bo Ty nie przedumałaś, widzisz,z e meżowi smakuje, było powiedzieć,ze zrezygnowałaś w trakcie z robienia murzynka i zrobiłaś brownie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ten no... cześć

wracaaaam, bo nie wszystkie mordy są na FB i się zatęsknić można!

Cytat:
Jak patrze na tą rozpiskę z niemieckiego hippa i te znikajace karmienia cycem to mi się płakać chce... jak bylam w ciaży to myślałam ze jak będę karmić do 8 miesiaca to i tak dlugo.. a teraz mi sie wydaje ze on jest taki malutki i ze go musze karmic i karmic jak najdłużej cycem..

A i wprowadziliśmy za namową pani doktor jabłuszko od wczoraj.. kazała zacząc od jabłka wiec polecieliśmy jabłkiem.. mam nadzieje ze będzie chciał jeść warzywa... bo po jabłku to nawet na śliniaku ani grama jabłkuszka nie bylo.. wszystko pięknie w buzi
ale to 3 dni i lecisz z marchewą?

Cytat:
dobrze, ze mu schabowego nie odstapil hehe. kochany starszy brat! miał sam jesc?

dziecko po spacerze, wypoczęte, bryka wśród zabawek. zerkam, przezuwa szczurzy ogon...znow zerkam SPI. pozycja hmm mało wygodna
diabli Ty skontroluj sytuację , bo to pewnei szczur bąka puścił

[QUOTE=Mysia mysz;43497050]to u nas nie działa, bo lepsza jest ta łyżeczka której nie wolnoale trzymałam mu jedną ręką łapki i zjadł pięknie pół słoiczks marchewkowej z ryżem i bodziak przezyl

my na codzień używamy ikei, a od święta dostałam piękny zestaw od mojej ukochanej przyjaciółki na ślub

http://allegro.pl/cmielow-rococo-ser...634863743.html

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość

ja nie planuje obcinać, bo chcę żeby miał długie jak tata zanim wyłysiał

skoro sobie nie życzy to nie ma ci naciskać

biedny maluch, ja bym podejrzewała:
a)jakieś niezdiagnozowane paskudztwo brzuszkowe
b)że jest typem wrażliwca wg. Tracy Hogg

ale z drugiej strony wiem, że nasz np. jets książkowym dzieckiem i od rana banan na paszczy, ale przy ząbkowaniu się zmienił bardzo więc nawet szczęśliwe dziecko potrafi być marudne, ale fakt, że nigdy się nie drze tak żeby dłużej niż kilka minut aż dojdę o co mu chodzi i ulżę czy to cycem, uśpieniem cyz pozycją do noszenia

straszne

My po szczepieniu, młody maruuuuudny:/ ważymy 7300, na długość nie mierzą, bo dopóki dziecko nie stanie pod metrem to nie ma sensu i istotna jest waga i obwód klatki i głowy-tak mi powiedzieli
młody dostał prevenar i 6w1

je co 1,5 hmam nadzieję, że to tylko dzisiaj:/ a i śliwki smakują, a na niejedzenie kaszek pediatra poradził rozcienczac ale to nie pomaga
serwis śliczny, taki jak dla mnie romantico

My byliśmy na echo serca, i wszystko na szczęście dobrze
Stary 2013-10-30, 19:13   #4356
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Budyniek Pokaż wiadomość
Candance a rzadkie są? zielone? śluzowate? grudkowate? Organizm różnie reaguje. Jak zjem kukurydzę to sram z kukurydzą. Organizm dziecka też musi się przyzwyczaić do pewnych rzeczy. i o ile nie ma sraczki, zatwardzeń a kupy nie są niepokojące, junior nie zgłasza boleści, to bym sobie odpusciła zamartwianie, bo i po co.
Normalne-dlatego stresa nie mam.
Tylko tak sobie marudze

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Młody mnie dziś chyba znienawidził... mieliśmy na 13.30 usg bioderek, więc wyszliśmy wcześniej pozałatwiać parę rzeczy, na końcu miało być usg i szybko dom (parę kroków). tyle że lekarz się spóźnił, weszliśmy pół h po czasie, ja już ledwie żywa bo wózek zostawiłam w przedsionku bo nie było miejsca już w poczekalni, 3 krzesła, na dwóch mamy z dziećmi, na 3 rozsiadł się tatuś (żona z dzieckiem obok siedzieli) i grał sobie na komórce. a ja z Młodym na rękach, prawie 9 kilo, miałam dość po kilku min a ten przez cały czas nawet nie wpadł na to że może chciałabym z nim usiąść położyć nie było gdzie bo na przewijaku też jakieś dziecko leżało. no w każdym razie coś tam się nie wykształciło jeszcze w bioderku, a niby już powinno, zrobiliśmy od razu rentgena, ale ze zdjęciem mamy przyjść dopiero w styczniu no ale najgorsze było to że ciągle go ubierałam, rozbierałam, w końcu już wył bo miał dość, był głodny, chciał pofikać nóżkami, a leżał w przychodni jak czekaliśmy na zdjęcie cały spocony i czerwony jak buraczek, bo jakbym kolejny raz rozebrała to już by się nie dał ubrać ...
ja bym na Twoim miejscu go "grzecznie poprosiła" żeby wstał

Cytat:
Innocence - zaciekawilas mnie tym krowim mlekiem. Synkowi tez będziesz je podawac wcześniej? czy jednak zaufasz w tej kwestii obecnym opiniom?
ze swojedo doświadczenia pamiętam jak maluchy w przedszkolu rzygaly po zupie mlecznej nie wszystkie, ale jednak sporo dzieci jej nie tolerowalo...
Moja Z. je mleko "krowie" (kartonowe) odkąd miała 1,5 roku.
MM nie chciała tknąć.
Cytat:

ciekawe kiedy nam dadza WYPOWIEDZENIE
Nigdy

Cytat:

ale Tż je i mu smakuje
takie są skutki pieczenia w kuchni z dzieckiem

nie narzejak-jak kocha to i zakalca zje

Ja dziś zrobiłam z młodym tartę bo udało nam się na spacerze kupic truskawki

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:13   #4357
lonely_lady
Zakorzenienie

zaraz może spróbuję ponadrabiać.. ale padnięta jestem. Mały prawie wcale w dzień nie chciał spać. o 17 zjadł, niedawno go wykąpaliśmy i teraz dawałam mu cycka to się darł i nie chciał ze zmęczenia.. może ze dwa łyki na przymus wypił..
wyjęłam mu cycka i podmieniłam na smoczek, przytuliłam pieluszką i zasną w 5 sekund. Teraz leży jak lord rozwalony na naszym ogromnym łożu
jak zapadnie w głębszy sen to go przełożę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:22   #4358
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
zaraz może spróbuję ponadrabiać.. ale padnięta jestem. Mały prawie wcale w dzień nie chciał spać. o 17 zjadł, niedawno go wykąpaliśmy i teraz dawałam mu cycka to się darł i nie chciał ze zmęczenia.. może ze dwa łyki na przymus wypił..
wyjęłam mu cycka i podmieniłam na smoczek, przytuliłam pieluszką i zasną w 5 sekund. Teraz leży jak lord rozwalony na naszym ogromnym łożu
jak zapadnie w głębszy sen to go przełożę
ojojoj
najgorzej jak dziecko się nie wyśpi, a potem płacze ze zmęczenia... (ehhh skąd ja to znam)
ale dobrze , że zasnął

==
dzisiaj u nas dla odmiany szybko poszło usypianie, nie rzucał się za bardzo, od 10 min spokojnie przysypia, oby jak najdłużej
mam nadzieję, że bede miała czas dla siebie, żeby zrobić sobie małe spa

can
- super wygląda Twoja tarta i na pewno jest pyszna

==
biedne są te nasze cynamonki
Adaś się tyle nacierpi.. biedaczek
i jeszcze jak na złość "psują" mu się te wkłucia centralne ... i kolejny raz musi mieć narkozę..
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:22   #4359
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Normalne-dlatego stresa nie mam.
Tylko tak sobie marudze

ja bym na Twoim miejscu go "grzecznie poprosiła" żeby wstał

Moja Z. je mleko "krowie" (kartonowe) odkąd miała 1,5 roku.
MM nie chciała tknąć.

Nigdy

nie narzejak-jak kocha to i zakalca zje

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

fajnei wygląda tarta a taką ochcotę mam na coś słodkiego
Stary 2013-10-30, 19:27   #4360
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aj tam fajne... chcesz to ci dam
a bone china to w sumie rodzaj samej porcelany, w sensie materialu - a wzory maja przerozne

mieszka sie dobrze, ale wkurza mnie czasem, ze nie wszystko pokonczone... i nie mam jeszcze poukladanego wszystkiego. nie wiem czasem, gdzie dac np. walizki, piwnica zawalona i wszystko lezy "byle gdzie"... ale do ladu i porzadku tez dojdziemy
Faaaaajnie, A co Wam zostalo do wykonczenia? My juz tylko czekamy na schody
Ten drobny nieporzadek sie ogarnie, bardziej zastanawia mnie jak to jest zmienic zamieszkanie z miejskiego na wiejskie (Ty chyba tez wczesniej mieszkalas w miescie?), latem mozna duzo"rzeczy robic, a w zimie hmmmm pewnie tez, ale troche mniej, a Nelucha nakchetniej tylko na zewnatrz by siedziala..tak sobie rozmyslam jaki los mnie czeka
Stary 2013-10-30, 19:33   #4361
xal
Zakorzenienie

Cytat:
odwracam się a on cały w deserku..nogi... brzuch ..włoooosyyy!!! mówie do niego ..ojej cos Ty zrobił?..a on do mnie .."klemuje sie mamusiu"
A w głowie dylemat, "płakać" że rozrabia czy ze śmiechu
Cytat:
diabli Wiktor cwańszy jest..tą białą zawartością wysmarował się a czekoladową wsuną...
i mówi na to...."ooo.. kololada
Widzisz jakie zdolne dziecko, wie, że krem biały a czekoladowe się zajda

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 19:47   #4362
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
składniki:
- 1 kleik ryżowy
- 3 jaja (rozbełtane)
- 3/4 masła
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- cukier wanilinowy

wymieszać wszystko razem, na blasze formować ciasteczka (rozgniecione kulki jak okrągłe biszkopty). piec ok. 20 min. w 180C (aż będą złote)
mmm.. może spróbuję, z tego zakalec chyba nie wyjdzie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
dobre

[QUOTE=NoBoTak;43494155]
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Hahha dobre:P
Mamusie dzieci z bujną czupryną.. Obcinałyście już dzieciom włoski? Mój Leon ma już z tyłu takie długie, że kucyka mogę mu zrobić haha Chciałam mu ostatnio troszkę podciąć to wszyscy na mnie huknęli po co... A ja już mam dość brania go za dziewczynkę, toż to prawdziwy chłop :P
no właśnie też się nad tym zastanawiam.. nasz niby nie ma jakoś baaardzo długich. Ale nierównej długości i na czubku ma najdłuższe. Po urodzeniu miał piękne czarne, większość mu wypadła i urosły jakieś jasne piórka

[QUOTE=karota11;43494614]
Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość

ja to słyszałam,że do roku się nie obcina,ale nie wiem czy to zabobon czy co
też tak słyszałam.. ale nie widzę jakiegoś racjonalnego uzasadnienia i mam wrażenie że to zabobon

Cytat:
uuuu szalona. Jak ona to zrobiła niech nauczy naszego to będziemy mogli siostrzyczkę już robić

Cytat:
i
nie wiem czy gratulować, ale najważniejsze że dobre
Cytat:
hehe kochany maz, doceni nawet kuchenna porazke
hmmm... mi tam nie smakuje, więc nie wierzę w taką ściemę. Pewnie Tż udaje, że dobre bo boi się że się zrażę i więcej nic nie upiekę.. a jednak zazwyczaj wychodzą mi dobre rzeczy

Cytat:
kochany urwissss

Cytat:
spoko, gondola jak nowa!
mali mezczyzni tez nie lubia poobijanych fur
no to możemy się wymieniać

Cytat:
ona ma dziwna glowe ale tatuś tez ma taki kształt. pamiętacie, ze martwiłam się trzymaniem glowy ciagle przy ramieniu - krzywo. rozmawiałam z pediatra i stwierdził, ze ona ma taki kształt glowy, ze jej po prostu tak wygodniej, bo tyl dluuugi i wystaje. teraz już jej się to wyrownalo i glowe umie trzymać ladnie na wprost. ale lysy placek został
a wiesz.. to kolejna cecha którą nasze dzieci mają wspólną
W. jak się urodził miał głowę jak afrykańczyk (podobno po mnie ) i też długo nie umiał jej prosto trzymać. Teraz ta cecha jest troszkę mniej widoczna, ale jednak się wyróżnia. I ma główkę taką jak obecnie Petronelcia

Stary 2013-10-30, 19:54   #4363
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ona ma dziwna glowe ale tatuś tez ma taki kształt. pamiętacie, ze martwiłam się trzymaniem glowy ciagle przy ramieniu - krzywo. rozmawiałam z pediatra i stwierdził, ze ona ma taki kształt glowy, ze jej po prostu tak wygodniej, bo tyl dluuugi i wystaje. teraz już jej się to wyrownalo i glowe umie trzymać ladnie na wprost. ale lysy placek został
Ej to Nela faktycznie podobna do Daro. On też "opalony" ( tak wszyscy mówią), też ma nieco dłuższą główkę z tyłu i też trzymał tak krzywo na ramieniu ( ale u nas mówili, że to asymetria) ale też się wyrównało

Cytat:

mniam, bosko wygląda

My też dziś po szczepieniu. 6w1, za 3 tygodnie ostatni prevenar, a później dopiero w czerwcu. Daro jak zwykle tylko chwilkę się wydarł przy wkłuciu i spokój.
Jako, że od rana zrobił mega kupę z 2ch dni ważył "tylko" 7600

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:58   #4364
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ja oczyma wyobraźni widziałam kupę giganta na spacerze
U mnie tylko daszek się troszkę dopomina o pranie a reszta nie. Ciemny wózek to był dobry wybór
hehe, koleżance kiedyś córa takie kupsko strzeliła w biedronie poleciałyśmy do jej mamy przewinąć młodą i wracała do domu... w legginsach cioci

Ja też jestem zadowolona z wyboru koloru, nie był bardzo brudny ale wkurzało mnie to Od wczoraj znów w gondolce Bartek ją woli zdecydowanie
Cytat:
Jaki on śliczny

Cytat:
nasz gada non stop i się chichra cudowne dziecko mam(poza marudzeniem czasami:P)

u nas na basenie jets chlor i młodemu nic się nie dzieje a w sobotę nurkował kilka razy i pierwsyz raz nie płakał my zanurzamy bez polewaniaznaczy polewanie jest na początku zajęć a nurkowanie później
też stwierdzam, że mam cudowne dziecko

skąd młody wie, że będzie nurkowanie?
Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Też chodzimy na basen, ale u nas nie ma póki co nurkowania A już 5 zajęć za nami, połowa kursu.
U nas na czwartych zajęciach było pierwsze zanurzenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a teraz to tak juz calkiem powaznie... nie wiem, jak zalatwic opieke malemu od czerwca. albo od lipca. zlobek nie wchodzi w gre, bo by mi mlody wiecznie na antybiotykach musial siedziec. chyba dopiero od przedszkola pojdzie do wylegarni chorob.
jest opcja "tagesmutter", i powiedzmy, ze finansowo damy rade. tylko ze taka to tez moze miec 5 dzieci i to by bylo to samo co zlobek, moze troszke tylko bezpieczniejsze, bo mniej dzieci. no i niania. taaa... tutaj finansowo bedzie juz trudniej. w ogole sie zastanawiam, co to za osoba by musiala byc, zebym sie nie bala z nia zostawic mlodego. i do glowy przychodzi mi garstka osob, a zadna z nich nie bedzie mogla. jestem w d.pie

maz wtedy od razu: nie matka, tylko mamusia no ale ja to sobie moge, chociaz lepiej mlodego faktycznie od razu uczyc, ze jestem mamusia. no ale jak by ktos inny o mnie matka mowil, to bym leb ukrecila!
kurczę to faktycznie lipa, bo nie możesz/nie chcesz z nim zostać w domu dłużej?

ja na siebie mówię "matka-wariatka"

Cytat:
został nam z wczoraj gulasz, wiec tz zazyczyl sobie placki ziemniaczane...Wasi faceci tez maja takiego swira na ich punkcie?
do tej pory uzywalam sokowirówki, ale trochę roboty z jej myciem itd.
ma może ktoras te szatkownice?
http://allegro.pl/szatkownica-moulin...654799798.html
fajna sprawa ale musze poszukać czegoś co będzie mikserem, sokowirówką, szatkownicą i wszystkim innym w jednym, nie będzie się nazywało thermo.mix i nie będzie kosztowało 4 tysiące bo już nie mam miejsca na nowe sprzęty
a do placków blendera używam, miałam robić na dniach gulasz i już wiem z czym, kocham placki!!!
Cytat:

z basenem startujemy od środy jutro szczepienia i mam nadzieję że nie przeszkodzi nam to w naszych środowych planach ale będzie zabawa!
super

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
I ciekawostka - bo pamiętam, że się zastanawiałyście nad wkraplaniem swojego mleczka do nosa. Moja lekarka sama to zaproponowała, mówiła o 3 kroplach i że można użyć tej tubki z nurofenu do wkraplania. Wkrapla się świeże mleko bo te lecznicze właściwości ma tylko 15 minut (używała medycznego języka i niestety nie zapamiętałam jak to się nazywa ).
ja po karmieniu po prostu tryskałam młodemu do noska

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jak czytam o tych basenach to nie macie dziewczyny wrażenia, że nasze dzieci często u nas sprawdzają czy coś jest ok czy nie?
Ja tak mam, czasami Daro coś zrobi albo coś się zadzieje i widzę, że szuka reakcji u mnie bo sam nie wie czy coś się stało czy nie
tak i dlatego na basenie musimy chwalić, całować i się cieszyć nawet jak się potkniemy i dziecko się wodą zakrztusi

nadrabiaaaam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:06   #4365
lonely_lady
Zakorzenienie

co do talerzy, my też mamy kwadratowe. Są piękne, ale faktycznie jakieś takie mało poręczne przy zmywaniu. Na szczęście kubki/filiżanki kwadratowe nie są
Justyna-ja bym wybrała ten komplet z linku pierwszego. Taki delikatniejszy ten wzór i białe łatwiej dopasować.. wystarczy jakieś swrwetki dobrać i ładnie to wygląda te drugie mi się nie podobają.. jakieś taki "ciężkie"

Cytat:

bo Ty nie przedumałaś, widzisz,z e meżowi smakuje, było powiedzieć,ze zrezygnowałaś w trakcie z robienia murzynka i zrobiłaś brownie
ja nie wiem co to brownie a co dopiero mąż

Cytat:

1.nie narzejak-jak kocha to i zakalca zje

2.Ja dziś zrobiłam z młodym tartę bo udało nam się na spacerze kupic truskawki

1. on tak... ale to ja miałam ochotę i robiłam akurat murzynka z myślą o sobie... może to kara
2. ale mi drażnisz kubki smakowe

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dzisiaj u nas dla odmiany szybko poszło usypianie, nie rzucał się za bardzo, od 10 min spokojnie przysypia, oby jak najdłużej
mam nadzieję, że bede miała czas dla siebie, żeby zrobić sobie małe spa
no to oby spał błogo aż do rana

Nie mogę czytać co u Cynamonków.... przecież to jakiś koszmar, który już dawno powinien się skończyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 20:14   #4366
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż właśnie dzwonił że policja zatrzymała go na kontrolę alkomatem i wyszło mu ileś tam promila - a nic nie pił wypierał się tam ale nie chceli mu uwierzyć, w końcu poprosił by sprawdzili na innym kierowcy - temu kierowcy wszyło tyle samo. Policjant za prośbą sprawdził na sobie i okazało się, że też pił komediasprawdzają z popsutym alkomatem

Cytat:
Tak piszecie o kolejnych ciążach...i się zastanawiam: czy jakaś mama kp nie ma jeszcze okresu? Ja jeszcze nie miałam od porodu, czy coś ze mną nie tak?
okres nie jest potrzebny ja niestety już mam
Cytat:
hmm za chwilę minie 7 miesięcy (czyt. za 2 miesiące) więc wybiorę sięwtedy do gina i zobaczymy. No ale podobno może i cały okres kiedy kp nic się nie dziać czy źle sobie zapamiętałam?
koleżanka kp 14 miesięcy i okresu brak, nie musisz z tym chodzić do gina
Cytat:
wróciliśmy ze szczepienia I. ma już 63 cm i waży 5880 g

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

U mnie też są chyba paczki na święta dla dzieci, jak mi dadzą do paczki mm to się wkurzę, ale czekoladą nie pogardzę
Muszę się upewnić w kadrach i zasugerować deserki czy kaszki bez dodatku cukru.
dostosowują do wieku?? super, u nas każdy dostaje taką samą

Stary 2013-10-30, 20:26   #4367
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
ooj mnie tez to dziwi ,tym bardziej,ze juz jakis czas było dobrze, spokojnie spal i sie nie wybudzał z krzykiem

nadal karmie piersia w standardowej pozycji na siedzaco

a co do mm.to tz ostatnio sugerowal,ze moje mleko mu szkodzi i najlepiej zebym przeszla na mm,ale ja tak latwo sie nie poddam

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

w ogole Wojtus podczas karmienia jest taki spokojny...ładnie ssie, nie cmoka ,nie rzuca sie, odpreza sie i puszcza bączki - nie to co kiedys,
ehh nie umiałabym chyba zrezygnowac z kp..
pozycje też czasem mają znaczenie w trakcie karmienia..nie wiem dokładnie o co chodzi ale moja koleżanka miała zalecone przez swojego ..sędziwego zresztą pediatre ..
karmic małego zawsze na leżąco brzuchem do mamy lub na plecach..ewentualnie trzymając małego brzuszkiem na brzuszku mamy....tak z góry żeby ciągnął..no i obowiązkowo po kazdym karmieniu i nawet dłuzej byc w pozycji "kubełkowej" ..np.siedziec wiekszośc dnia w foteliku...chodziło o ułożenie jelitek..a też bardzo płakał i szukali przyczyny i po tych zaleceniach "wyzdrowiał" ..

a co do kp..wiem co czujesz..ale może jednak sprawdź czy to może coś da...np. kilka dni podawaj mu mm i zobaczysz ..
przepraszam że to napisałam...wiem jakie to ciężkie dla mam które świadomie i z olbrzymią przyjemnością karmią swoje dzieci piersią

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-10-30 o 20:32
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:36   #4368
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
można się do Was przyłączyć?

Nasza Dominika urodziła się 16.06.2013

ząbków nie widzę, ale dziś pierwszy raz zaczęła kwęczeć, marudkować i manifestować własną nienawiść do świata więc spodziewam się, że przy akompaniamencie skapującej śliny mamy niezłe podstawy do wypatrywania zęboli a jutro spotka nas zapakowanie dzioba pierwszą marchewką.

przebieram nóżkami niecierpliwie i nie mogę się doczekać

pokażę Kulkę, a co!
helo
ślicznotka

Cytat:
chciałam napisac, ze w ciąży znow będziesz miała duuuzo czasu, ale to kiepski zart
ja sobie niedawno uświadomiłam, że kolejna ciąża już nie będzie taka sama, nie będzie spania do południa, odpoczywania popołudniami i chyba nie będzie czasu aby się nią nacieszyć tak, jak pierwszą

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
czytałyście.wątek.lipcówe k?jedna.teściowa.powiedzi ała.że.z.dzieckiem. które.nie.umie.mówić.nie. wolno.chodzić.na.cmentarz .bo....wstąpi.w.niego.zły .duch...
a.inna.dziewczyna.napisał a,że.w.takie.co.mówi.to.n ie.wst.api.bo.mu.powie:"s pier...aj":hahaha :
ja usłyszałam, że do roku nie wolno

Cytat:
Magiusa zostawiam za sobą mokre ślady! jeśli tylko masz ochotę, to zapraszam na bloga. od kilku dni się lekko produkuję i jestem ciekawa, czy komuś się to spodoba
zajrzałam i mam pytanie co to za wiązanie?
http://www.mamawsiodle.pl/wp-content...0/IMG_0226.jpg
Cytat:
a witaminy w tłuszczach to się chyba tylko rozpuszczają(ADEK), a nie tam permanentnie przebywają?
właśnie

Stary 2013-10-30, 20:43   #4369
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Faaaaajnie, A co Wam zostalo do wykonczenia? My juz tylko czekamy na schody
Ten drobny nieporzadek sie ogarnie, bardziej zastanawia mnie jak to jest zmienic zamieszkanie z miejskiego na wiejskie (Ty chyba tez wczesniej mieszkalas w miescie?), latem mozna duzo"rzeczy robic, a w zimie hmmmm pewnie tez, ale troche mniej, a Nelucha nakchetniej tylko na zewnatrz by siedziala..tak sobie rozmyslam jaki los mnie czeka
oj sporo w sumie zostalo... nie mamy ani jednej lampy tylko zarowki dyndaja z sufitu. listwy jeszcze nie zalozone. poddasze musi byc jeszcze raz pomalowane i wtedy podloge trza tam zrobic. w lazience na dole maz dzisiaj wylozyl kolejna sciane plytkami. jedzcze ostatnia sciana i fugi, na gorze tez kawalek jeszcze trzeba wykonczyc. w piwnicy jeden wielki bajzel...
a co do mieszkania, to to jest miasteczko. i mieszkalismy tu juz w mieszkaniu pare lat. wczesniej na prawdziwej wsi, w bawarskiej chacie mieszkalam nie moglam sie na poczatku przyzwyczaic - w nocy ciemno jak w d... i slychac wlasny oddech. a w polsce na blokowisku mieszkalam, bylo slychac jak sasiad 3 pietra nizej pierdnal... to miasteczko teraz to taki kompromis: prawie ze monachium, ale jeszcze nie takie drogie, no i wszystko co potrzebne w zasiegu reki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 20:45   #4370
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
Maarchewka
My od... marchewki zaczęliśmy jeszcze próba kalafiorowa, brokułowa i dopiero jabłko. Niech się do paskudztw najpierw przyzwyczai

Diabli
chcę kota! ale daję tylko tydzień gwarancji na żywotność.
mieliśmy trzy. miały łapać myszy i mieszkać w stodole. a mieszkały pod drzwiami wejściowymi, myszy nawet podtykanej pod nos nie chciały zjeść, tylko urządzały koncert jak otwierałam lodówkę, bo widziały przez szybę. cały dzień warowały czekając na żarcie. Jeden sędziwy padł. Jeden zaginął. Jeden tydzien po zaginieciu drugiego przyszedł i umarł. tak poprostu. szedł szedł i fajt-zdechło mu się.
to wzięliśmy dwa kolejne.
jeden został z nami. fajnie żył, choć wpuszczony do wanny z myszą zaczynał ją lizać i mruczeć. znalazłam go martwego pod ogrodzeniem.
drugi poszedł do teściów. no wyrwał się z objęć śmierci. Bo go prawie zabiłam. w warsztacie samochodowym zamontowaliśmy takie drzwi, co to lecą do góry, a jak chce się zamknąć to trzeba mocno pociągnąć sznurek i one opadają, ciężkie drzwi. Kot bawił się z psem niedaleko. jeszcze na nie zerknęłam. i pociągnęłam sznurek. a drzwi upadły na kark przebiegającego kota. Mimo tragizmu sytuacji wił się jak powalony. podskakiwał dziwnie. byłam pewna, że go zamordowałam i już zdejmowałam buty, żeby iść odkupiać grzechy do Częstochowy.
Ale nic mu nie uszkodziłam, tylko był zbolały. po kilku dniach doszedł do siebie.
i tak to kupę dało bo kilka dni później zaginął.

także u nas koty jakoś mało trwałe są.

dziewczynki mam pytanko.
dajecie kaszki? Dlaczego dajecie? (mowa o mamach, które jeszcze glutenu nie wprowadzają). Niko ma dziś równo 4,5 miesiąca, nie wiem czy glutenu nie wprowadzać od 5 miesiąca, jak sądzicie? zacząć kaszki tak? czy może gluten od KOŃCA 5 miesiaca, czyli w 6? bo już sama nie wiem. po co dawać kaszkę, jeśli nie chodzi o gluten? jednak kupić jakaś bezglutową bezmleczną i dawać? tylko po co?
ja zaczełam gluten dość późno bo po 6mc a kaszke bezmleczna daje do mleczka na noc by dłużej było najedzone.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:46   #4371
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

dostosowują do wieku?? super, u nas każdy dostaje taką samą
u nas też się dostosowują wypełniałam kilka dni temu ankiete czy przyjdę, jak dziecko ma na imię i w jakim jest wieku

Cytat:

też stwierdzam, że mam cudowne dziecko

skąd młody wie, że będzie nurkowanie?
U nas na czwartych zajęciach było pierwsze zanurzenie
pewnie się dowiaduje pod wodą a tak serio to po prostu płynnie zanurzamy powoli broda, nos i cała głowa pod wodą więc pewnie łapie, że jak coraz bardziej go woda przykrywa to trzeba oddech wstrzymać

Cytat:
ale piękna waga

a i mam pytanie do tych co używają niekapków - jakie macie niekapki? takie ze smoczkiem czy zwykłe? wasze dzieci sobie same to trzymają? ja dałam dziś młodemu wody w niekapku ale nie bardzo umiał to złapać i trafić sobie do ust. a smoczek w niekapku to podgryzał zamiast pić :/
my mamy z tt młody też na początku go gryzł więc zamieniłam górę na zwykły smok z tt, bo ich niekapek to w sumie ta sama butelka + uchwyt + ten dziubek do picia i jak młody kilka dni pił z tego smoka to podmieniliśmy na niekapek i już kuma umie go trzymać ale nie potrafi sobie jeszcze trafić do buzi więc pomagamy i strasznie się rzuca na niego i nie może chyba jeszcze załapać żeby pić i prezełykać jak w butli więc pije, pije aż mu się z paszczy zaczyna wylewac i wtedy puszcza i przełyka
Stary 2013-10-30, 20:54   #4372
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jako, że od rana zrobił mega kupę z 2ch dni ważył "tylko" 7600
jeszcze raz przeczytam, ze martwisz sie o przybieranie... toz to wielki chlop! a urodzil sie taki malusi... i do tego mlodszy od Florka jest. moj to tak kolo 6 kilo bedzie mial... maly kurczak uwielbiam, jak zasadza zurawia na cyca!

a w ogole to chcialam powiedziec, ze Florka trzeba usypiac klepiac po dupce. wieczorem jest tak padniety, ze strasznie wierzga nawet przy cycu i nie moze sie wyciszyc. no to na boczek go - tu to czasem problemy mam jak wierzga - i klepiemy. o ile podda sie i przestanie machac, to zasypianie trwa pare sekund

Stary 2013-10-30, 20:55   #4373
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
witam

ale mieliśmy noc pół nocy suszarka chodziła, bo tylko wtedy był spokojny nie ryczał i się nie prężył
dzień w sumie też nie lepszy, na spacerze wył,więc musiałam szybko wracać

doszliśmy z tżtem do wniosku ,ze Wojtek żyje po to żeby ryczeć

nie dość, że męczą go wzdęcia, wyrzynające się zęby ,które nie chcą wyjść, to jeszcze ma charakterek mega marudy

tak gadacie o tych olejach, masłach itp ,a ja dzisiaj zapomniałam dodać do zupki ehhh skleroza nie boli tylko postępuje;p
To Wojtuś może Emilowi podać rękę mój też maruda i płaczuś najgorsze że czasem płacze a ja nie wiem czemu podejrzewam że płacze z nudy ehh a jak czegoś mu nie dasz to też koncert.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:01   #4374
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę to faktycznie lipa, bo nie możesz/nie chcesz z nim zostać w domu dłużej?
finansowo by bylo kiepsko, kredyt wisi nad nami. no i nie chce wypadac z rytmu za dlugo, kariera na mnie czeka... szefowie mnie wcisneli do programu dla przyszlych szefow, tylko ze sobie zaszlam... wiec kontynuacja ma byc po powrocie. mysle, czy da sie to jakos jeszcze rozegrac, zebym mimo wszystko sporo czasu spedzala z malym...

Stary 2013-10-30, 21:05   #4375
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
pozycje też czasem mają znaczenie w trakcie karmienia..nie wiem dokładnie o co chodzi ale moja koleżanka miała zalecone przez swojego ..sędziwego zresztą pediatre ..
karmic małego zawsze na leżąco brzuchem do mamy lub na plecach..ewentualnie trzymając małego brzuszkiem na brzuszku mamy....tak z góry żeby ciągnął..no i obowiązkowo po kazdym karmieniu i nawet dłuzej byc w pozycji "kubełkowej" ..np.siedziec wiekszośc dnia w foteliku...chodziło o ułożenie jelitek..a też bardzo płakał i szukali przyczyny i po tych zaleceniach "wyzdrowiał" ..

a co do kp..wiem co czujesz..ale może jednak sprawdź czy to może coś da...np. kilka dni podawaj mu mm i zobaczysz ..
przepraszam że to napisałam...wiem jakie to ciężkie dla mam które świadomie i z olbrzymią przyjemnością karmią swoje dzieci piersią
też tak karmiłam małego na początku na leżąco brzuchem do mojego brzucha ,jak był malutki to się sprawdzało, teraz jest już większy i już nie jest mu tak wygodnie...

co do siedzenia w foteliku to Wojtuś praktycznie w ogóle w nim nie siedzi... większość czasu spędza na brzuszku lub noszony przez nas ,czasem na plecach też poleży

a co do kp to nie mam zamiaru podejmować takich prób... nie wierzę (a raczej nie chcę w to wierzyć), że moje mleko może mu szkodzić, niby mm go uzdrowi? nie sądzę..
tym bardziej ,ze już przez jakiś czas było dobrze z brzuszkiem

a teraz to tego wszystkiego Wojtuś boleśnie ząbkuje . może m.in dlatego tak się budzi w nocy ehh sama już nie wiem
Stary 2013-10-30, 21:08   #4376
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, tak sobie ostatnio duuużo myślałam .... dużo z Was pisze o niedługich staraniach o drugie dziecko itp. ja z jednej strony chciałabym dwójkę, ale nie wyobrażam sobie kolejnej ciąży, ta mi wystarczająco dała w kość, nie mam ochoty też przechodzić za kilka lat (może 3-4) przez nieprzespane noce, nie będę miała siły na to, bardzo źle znoszę niewyspanie. może przemawia przeze mnie egoizm, ale nie chcę. a chcę drugiego dziecka więc sobie tak wykombinowałam, że może zostaniemy rodziną zastępczą dla jakiejś małej dziewczynki .... rozmawiałam o tym z mężem wczoraj, był w szoku, ale nie powiedział że nie, tylko że trzeba to głęboko przemyśleć no i wszystko zależy od naszych finansów, czy znajdę pracę itp. macie jakieś doświadczenia w tej tematyce? tzn nie osobiste, ale może ktoś z Waszych rodzin, znajomych? ciekawa jestem jak skomplikowana jest taka procedura, ile trwa ... marzy mi się takie coś...
trzymam kciuki za realizację, też mi to kiedyś przeszło przez myśl ale nie mogłabym chyba oddać później takiego dziecka niedaleko nas mieszka taka rodzinka, mają cudną dziewczynkę, zawsze nas zagaduje a latem szli na wesele, stała w sukience przy płocie i wołała za mną "proszę panią, ładną mam sukienkę?"

Cytat:
o BLW jest książka "Bobas Lubi Wybór". Ale polecam zachować zdrowy rozsądek i nie popadać w fanatyzm, bo to przecież nic nowego. tak naprawdę jak nie było słoiczkow w biedronce, to przeciż nasze mamy (chyba, że tylko ja jestem tu taka stara, a Wy młode i jędrne) podawały jak najszybciej żarcie w kawałku. Bo szybciej. Taniej. Ogólnodostępnie. Więc nie ma co sikać po łydkach, to żadna nowość.
Dokładnie.
Ja jestem młoda jędrna ale słoiczków raczej nie jadłam, raczej domowe papuszki Mój młody dostanie pierwsze smaki ze słoika a później próbujemy BLW jak już usiądzie.

Cytat:
marzy Wam się wieś? no to zamknijcie oczy.
Sielski poranek. Mgła ustępuje z pastwisk, odsłaniając zarysy pasących się koni. Ostatnie pohukiwania sów zamieniają się w radosne popiskiwania dziennych zmienników. Czuć pod stopami zimną rosę, trawa delikatnie pieści stopy. Ostatnie biedronki chowają się w zakamarkach domu. Pies śpi na werandzie, nie jest czujny, pochrapuje. Dziecię rozkosznie gaworzy, przyciągając uwagę.
Nastał moment, gdy zapragnęła pić, delikatnie się dopominając. Mama w fartuszku, z nietwarzowym ale praktycznym koczkiem, przygotowuje herbatkę. Zakręca butelkę, miesza. Małe popiskuje w radosnym oczekiwaniu. Butelka ląduje w dziobie. Ale niespodziewanie następuje potok! z butli się leje! zalewa dziecia, pościel i koczek.

i szlag by to trafił, myszy wyżarły dziurę w silikonowym smoczku. Trzecim w tym miesiącu.
Pierdzielona wieś.
co Ty bierzesz?

Cytat:
ja to słyszałam,że do roku się nie obcina,ale nie wiem czy to zabobon czy co
zabobon

Cytat:
A jednak nie mieliśmy szczepienia.. wyslali nas na morfologie zeby jednak sprawdzić przed.. kurcze mamy już ponad 2 miesiące obsuwy ze szczepieniami.. jeszcze nie zrobiliśmy tych co się robi w 3-4 miesiącu...
nic mu nie będzie z braku szczepień

Stary 2013-10-30, 21:10   #4377
Mysia mysz
Zakorzenienie

fotki z nietoperzej sesji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _IMG9935.jpg (28,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IMG9943.jpg (32,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IMG9950.jpg (32,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IMG9965.jpg (28,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-10-30, 21:13   #4378
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
To Wojtuś może Emilowi podać rękę mój też maruda i płaczuś najgorsze że czasem płacze a ja nie wiem czemu podejrzewam że płacze z nudy ehh a jak czegoś mu nie dasz to też koncert.
noo Wojtek też tak ma, że np upatrzy sobie butelkę plastikową (to najlepsza zabawka) w końcu do niej dopełza, rzuca się na nią (tak jak na wszystko), chce gryźć , ona mu wypada, potoczy się gdzieś a on w ryk

a czasami potrafi ładnie się bawić na macie i raptem ni z tego ni z owego wpada w histerię

===
dobrej nocki życzę

<w końcu muszę poświęcić czas małżowi>
Stary 2013-10-30, 21:15   #4379
antoinettee
Zadomowienie

Heh , no trochę postarzyłam to swoją Julę :P Skończyło moje małe szczęście 18 tygodni
Stary 2013-10-30, 21:16   #4380
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
fotki z nietoperzej sesji
bosko
jakie on ma wloski

==
antoinette- dobrze, że nie napisałaś 18 lat
brawa za nową umiejętność Julci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości