|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
dziewczyny, sprawdzcie czy wasze szkoły pływania niemowlat sa zrzeszone...
http://www.pspn.org/main/stowarzyszeni |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Cytat:
biedny Emil inhaluj go moze sola to u nas tak zle nie jest ![]() Cytat:
Cytat:
brawo za zabka ![]() Cytat:
super ze podobalo sie i nurkowal odrazu super brawo Cytat:
U nas jedzenie wyglada tak; 10-10:30- kleik z mm i owocami ok 180 -200 gr 13:13:30- obiadek miesny 200-220gr 16-16:30- mm 100-120 ml 19-19;30 mm 120-150ml W nocy roznie bywa wczoraj pierwszy ra od dawna jadl dopiero o 4 a do tej pory potrafil o 00 , 3,6 :banghead: Jutto reha ostatnia w tym roku ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
anegdotki weekendowe:
sobota 7:40 - spimy...mloda miedzy nami, bo nad ranem zgarnelam ja na cycusia. nagle slysze chlast, chlast, konkretne policzkowanie. hmm, ale nic mnie nie boli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niedziela: 7:15 - steka, 7:30 jeczy, 7:45 kwiczy, tatuś nie wytrzymuje - wstaje. idzie do łazienki, wlacza czajnik. wraca i co? mloda zajela jego czesc lozka i SPI ![]() ![]() ![]() ![]() podsumowanie tzta: "weekend i wyspac sie nie da. to ja już wole chodzic do pracy niż się z Wami-babami uzerac" ![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-12-15 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
plan dnia mamy jak w zegarku. dzieki młodej wiem która godzina
![]() 19:00 - cyc, sen 24:00 - cyc 04:00 - cyc 08:00 - cyc 10:00 - kaszka 11:00 -14:00 - spacer i duuuuzo snu 14:00 - obiad 15:00 - drzemka 17:00 - deser czy jeszcze ktores dziecko nie uznaje cyca jako uspokajacza itd. wszystkie piszecie, ze cycus jest lekiem na cale zlo i np. w nocy potrzebny jest częściej...u nas jakos go malutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
Agnes na moje cycki grawitacja.nie dziala bo nic nie waza
![]() Marchewa mowisz, ze ta.mel.b taka fajna... Jak.mi Sofia postanowi zejsc z rak.to.moze sie wezme za.nia... Ale pocieszylam sie dzis lekko bo.bylismy na tym christmas party i zalozylam.stare ciuchy, koszule i spodnice (inna sprawa, ze wygladalam jak zakonnica skrytka przy tych wypindrzonych pannach ![]() Diabli a ja ciagle powtarzam, ze Sofia jest aniolkiem i nie pozwalam TZ mowic inaczej ![]() ![]() Bylismy na.tej imprezce i kurcze jakie te Szkotki sa rozdarte ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=banka26;44174688
U nas jedzenie wyglada tak; 10-10:30- kleik z mm i owocami ok 180 -200 gr 13:13:30- obiadek miesny 200-220gr 16-16:30- mm 100-120 ml 19-19;30 mm 120-150ml W nocy roznie bywa wczoraj pierwszy ra od dawna jadl dopiero o 4 a do tej pory potrafil o 00 , 3,6 :banghead: [/QUOTE] Oj nie pocieszyłaś mnie swoim planem dnia, bo widze, że dajesz mm coś podobnie jak ja pierś, a podobnie masz w nocy pobudki. Kurcze, liczyłam, że po przejściu na mm będą rzadziej. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A swoją drogą jak dają Ci piersi radę z przerwą od 8 do 19? odciągasz czy jakoś się unormowały? Ja mam teraz +/- przerwy 10/12 godzinne na każdą pierś i staram się nie odciągać by się piersi przyzwyczaiły. Przy okazji pytanie do doświadczonych mam, zakładając, że będę karmiła np. o 8 rano a kolejny raz dopiero o 20:00 lub w nocy to jest szansa, że laktacja będzie akurat na tyle czy się zakończy i przejść będzie trzeba na mm? Generalnie chodzi o to, że za jakiś czas planuję wprowadzić coś więcej niż 1 obiad i 1 deserek dziennie, a także trochę myślałam o powolnym wprowadzaniu mm np. 1 butla na tydzień czy 2 i zastanawiam się czy przez ten czas, póki nie zastąpie wszystkiego mm to będzie mi pierś dawała radę czy jednak nie?
![]() |
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4361 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() poczytałam Was wczoraj trochę ale będę musiała chyba jeszcze raz bo za wiele nie pamiętam ![]() Wczoraj byliśmy na basenie, potem kolęda, był Ksiądz, który chrzcił Helenkę ![]() Weekend znowu tak szybko zleciał....a w następny już nikt tu nie zajrzy bo wszyscy będą pakować prezenty i piec ciasteczka ![]() ![]() ![]() Jedyne co mnie 'denerwuje' - no nie wiem jak to nazwać, to to, że na pewno za szybko miną ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() u nas za pierwszym razem średnio się podobało, ale tamten basen i instruktorzy to była porażka, na tym na który teraz chodzimy jest super ![]() Agnes podoba mi się Wasz plan żywieniowy, szczególnie od 1 do 100 karmień - zbliżone to jest do Helenkowego planu ![]() A to jajko to się na twardo gotuje i pół daje nie? Vil - super rozpiska co do fotelików ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
a zdjęcie jakieś wrzucisz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mobi wąski jak wszystkie MC. ale myślę że warto. tyle że ja przez ten nasz wąski fotelik mam awersję teraz do wszystkich wąskich więc wzięłam najszerszy jaki się dało ![]() kolega pracuje w sklepie z fotelikami i dla swoich dzieci kupił właśnie mobi, więc myślę że o czymś to świadczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
karota, a widzisz, twoj nawet owocki je! moj sie wypial na owoce, za chiny mu nie wcisne... bede probowala niedlugo (o ile dobrze pojdzie i mlody bedzie mial znow swoja gladka skore) kaszki mleczke i pewnie sprobuje tam przemycic owoce
![]() maarchewka, z tym mniej tlustym mlekiem to tak byc nie moze. mlody ma po prostu wiekszy apetyt i ciesz sie, ze tak ladnie wcina. moj, mam wrazenie, ze je tylko, jak jest padniety i chce sobie przykimac przy cycu ![]() bo Flo wysypalo. tylko go wysypalo po sloiczku ze szpinakiem, a tam byly jeszcze ziemniaki i mini dodatek mleka. nic z tych rzeczy mu juz nie daje, a tu dalej kiepsko... podejrzewam jeszcze leki, no ale ich nie moge na razie wyeliminowac... jedne tabletki sprobuje zamienic na inne, maja inne substancje pomocnicze. Cytat:
![]()
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do księdza to my chyba pod inne parafie należymy ![]() Napisali do mnie z aquaaerobiku że są codziennie zajęcia o 20 albo 21, ale cen nie podali ![]() Moje dziecko chce spać...ale oczywiście świruje w łóżeczku i czeka aż ją ululam...już mam ręce do kolan, a zaraz będę mieć do kostek ![]() ![]()
![]() |
#4367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() a nie myslalas moze o melb z Sofcia na rekach? ![]() ![]()
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | ||
Zakorzenienie
|
biala glinka w tubie z firmy logona na przyklad. nakladamy przed prysznicem i tak sobie czekamy az zaschnie. i potem pod prysznicem zmywamy, a po prysznicu wmasowujemy olej jakis lub mieszanke. slyszalam, ze tzw olej wspanialy firmy alepia jest polecany.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4372 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Nie mam pojecia co u Was... Myślałam,że będzie już nowy wątek. My po operacji. A dziś kończymy 7 miesięcy !!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Z naszym cycem to też róźnie, ale nie zawsze to uspakajacz,czasem dopiero po kilku próbach . Ale cyckać uwielbia.
#4373 |
Wtajemniczenie
|
i jak?
![]() chyba pierwszy raz jestem wściekła na Przemka ... od 1,5 h próbuje żeby zasnął, za pół h musimy się zacząć zbierać na rehabilitację, i pewnie wtedy zrobi się śpiący i będzie wrzask ... no qrde, od godziny leży w łóżeczku, i szaleje ... już mu wszystkie zabawki powyciągałam, ma smoka, kocyk...i nie spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4375 |
Wtajemniczenie
|
Super. On nie zwraca na to uwagi. Tylko przewija się go dłużej, no i trzeba wkładać wycięty kawałek pampersa lub podpaskę z gazą na tą przetokę.
#4376 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Ashy brawa dla Twojej malej
U nas kiepska nocka, ale nie nazekam' bywalo gorzej No i dziewczyny juz chyba moge potwierdzic ze u nas powodem uczulenia jest mleko i UWAGA UWAGA marchewka! Z 10 produktow marchewka byla podawana jako pierwsza, uczulenie wyszlo po 2 m-cach. Uczulenie jeszcze jest ale minimlane porownujac z ttym co bylo Megusia w 99% to nie pracownicy rozkladaja towar w carefourze tylko firmy zewnetrzne. Pani mogla nie wiedziec ze/gdzie sa szczeniaczki ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Diabli fajny poranek ![]() Tz po tyg urlopie poszedl do pracy, a juz sie przyzwyczailam ze zabieral rano Karolcie a ja spalam ![]() U nas dzien wyglada tak: 9 kaszka jaglana na mleku + owoce (razem 150g) Ok 10 spanie (od pol do poltorej godz) 12:30 zupka 210ml Ok 14:30-15 spanie (pol godz) 16 kaszka glutenowa na wodzie + owoce (razem 150g) 19:30 mleko 210ml wody +7 miarek mleka Ok 3-4 mleko (jak wyzej) |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Aaa Clo - zapomniałam podziękować za wyjasnienie o glince
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Usypiałam dziecko 2 godziny i pospało 20 minut - jestem z siebie dumna ![]() ciężki dzień przede mną... Wogóle się wkurzyłam, jedna babka na all wylicytowała 5 rzeczy i za mało zapłaciła na wysyłkę (to są duże rzeczy i napisałam że za 5 trzeba zapłacić za paczkę a nie za list) i znowu muszę się użerać i prosić o dopłatę ![]()
#4379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie poczytałam o nich na ich stronie i to sami ratownicy albo instruktorzy. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli systematycznie codziennie przed dwa miesiące powinnam podawać tą łyżkę kaszki rozrobioną w łyżce wody a potem już można większe porcje? A te słoiki z Hippa to mówisz, że 1/3 dziennie wystarczała bo było to właśnie tyle tej kaszy ile powinno dziecko zjeść w ramach ekspozycji? Cytat:
![]() Dobrze, że już po operacji ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.