|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
dziewczyny, sprawdzcie czy wasze szkoły pływania niemowlat sa zrzeszone...
http://www.pspn.org/main/stowarzyszeni |
|
|
|
#4352 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Cytat:
biedny Emil inhaluj go moze sola to u nas tak zle nie jest ![]() Cytat:
Cytat:
brawo za zabka ![]() Cytat:
super ze podobalo sie i nurkowal odrazu super brawo Cytat:
U nas jedzenie wyglada tak; 10-10:30- kleik z mm i owocami ok 180 -200 gr 13:13:30- obiadek miesny 200-220gr 16-16:30- mm 100-120 ml 19-19;30 mm 120-150ml W nocy roznie bywa wczoraj pierwszy ra od dawna jadl dopiero o 4 a do tej pory potrafil o 00 , 3,6 :banghead: Jutto reha ostatnia w tym roku mam nadzieje ze postepy bedaSent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
anegdotki weekendowe:
sobota 7:40 - spimy...mloda miedzy nami, bo nad ranem zgarnelam ja na cycusia. nagle slysze chlast, chlast, konkretne policzkowanie. hmm, ale nic mnie nie boli ![]() otwieram oczy, a to tatuś oberwal kilka ciocow z otwartej dloni ![]() ![]() niedziela: 7:15 - steka, 7:30 jeczy, 7:45 kwiczy, tatuś nie wytrzymuje - wstaje. idzie do łazienki, wlacza czajnik. wraca i co? mloda zajela jego czesc lozka i SPI z mamusia do 10:00 moja krew!podsumowanie tzta: "weekend i wyspac sie nie da. to ja już wole chodzic do pracy niż się z Wami-babami uzerac" ![]()
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-12-15 o 23:48 |
|
|
|
#4354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za reha
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
plan dnia mamy jak w zegarku. dzieki młodej wiem która godzina
![]() 19:00 - cyc, sen 24:00 - cyc 04:00 - cyc 08:00 - cyc 10:00 - kaszka 11:00 -14:00 - spacer i duuuuzo snu 14:00 - obiad 15:00 - drzemka 17:00 - deser czy jeszcze ktores dziecko nie uznaje cyca jako uspokajacza itd. wszystkie piszecie, ze cycus jest lekiem na cale zlo i np. w nocy potrzebny jest częściej...u nas jakos go malutko w ciągu dnie nie ma mowy o piersi...i trochę zazdroszczę.
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes na moje cycki grawitacja.nie dziala bo nic nie waza
![]() Marchewa mowisz, ze ta.mel.b taka fajna... Jak.mi Sofia postanowi zejsc z rak.to.moze sie wezme za.nia... Ale pocieszylam sie dzis lekko bo.bylismy na tym christmas party i zalozylam.stare ciuchy, koszule i spodnice (inna sprawa, ze wygladalam jak zakonnica skrytka przy tych wypindrzonych pannach ) i nawet luz mialam. wiec.kp dziala. Tylko nie wiem.czemu a codzien czuje sie taka ociezala... Musze sie zaczac ruszac, zeby troche zycia zlapac...Diabli a ja ciagle powtarzam, ze Sofia jest aniolkiem i nie pozwalam TZ mowic inaczej Jak to sie nazywa? Wyparcie? ![]() Bylismy na.tej imprezce i kurcze jakie te Szkotki sa rozdarte albo ja zdziczala do reszty poziom decybeli zdecydowanie za wysoki a Sofia dzielnie to zniosla i chyba nawet dobrze sie bawila. Fajnie bylo wyjsc z domu. I namalowac sobie twarz tez ;-)
|
|
|
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=banka26;44174688
U nas jedzenie wyglada tak; 10-10:30- kleik z mm i owocami ok 180 -200 gr 13:13:30- obiadek miesny 200-220gr 16-16:30- mm 100-120 ml 19-19;30 mm 120-150ml W nocy roznie bywa wczoraj pierwszy ra od dawna jadl dopiero o 4 a do tej pory potrafil o 00 , 3,6 :banghead: [/QUOTE] Oj nie pocieszyłaś mnie swoim planem dnia, bo widze, że dajesz mm coś podobnie jak ja pierś, a podobnie masz w nocy pobudki. Kurcze, liczyłam, że po przejściu na mm będą rzadziej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A swoją drogą jak dają Ci piersi radę z przerwą od 8 do 19? odciągasz czy jakoś się unormowały? Ja mam teraz +/- przerwy 10/12 godzinne na każdą pierś i staram się nie odciągać by się piersi przyzwyczaiły. Przy okazji pytanie do doświadczonych mam, zakładając, że będę karmiła np. o 8 rano a kolejny raz dopiero o 20:00 lub w nocy to jest szansa, że laktacja będzie akurat na tyle czy się zakończy i przejść będzie trzeba na mm? Generalnie chodzi o to, że za jakiś czas planuję wprowadzić coś więcej niż 1 obiad i 1 deserek dziennie, a także trochę myślałam o powolnym wprowadzaniu mm np. 1 butla na tydzień czy 2 i zastanawiam się czy przez ten czas, póki nie zastąpie wszystkiego mm to będzie mi pierś dawała radę czy jednak nie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zasypianie to jak już wiesz u nas ekspresowe - pieluszka smoczek i dziecka nie ma.Cytat:
|
||
|
|
|
#4360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozazdrościć... Mój TŻ nigdy nie wstał jako pierwszy i już mnie to zaczyna drażnić bo ja zawsze muszę rano wstać jak Barti się obudzi a on gnije nadal :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() poczytałam Was wczoraj trochę ale będę musiała chyba jeszcze raz bo za wiele nie pamiętam ![]() Wczoraj byliśmy na basenie, potem kolęda, był Ksiądz, który chrzcił Helenkę ![]() Weekend znowu tak szybko zleciał....a w następny już nikt tu nie zajrzy bo wszyscy będą pakować prezenty i piec ciasteczka ![]() Jedyne co mnie 'denerwuje' - no nie wiem jak to nazwać, to to, że na pewno za szybko miną ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
oby więcej takich udanych wizyt pływackich ![]() u nas za pierwszym razem średnio się podobało, ale tamten basen i instruktorzy to była porażka, na tym na który teraz chodzimy jest super ![]() Agnes podoba mi się Wasz plan żywieniowy, szczególnie od 1 do 100 karmień - zbliżone to jest do Helenkowego planu ![]() A to jajko to się na twardo gotuje i pół daje nie? Vil - super rozpiska co do fotelików szkoda, że mobi się nie znalazł wśród rozpatrywanych przez Was to wiedziałabym jakie ma plusy a jakie minusy ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
a zdjęcie jakieś wrzucisz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
#4362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle że my zapomnieliśmy i wybyliśmy na cały dzień ![]() Mobi wąski jak wszystkie MC. ale myślę że warto. tyle że ja przez ten nasz wąski fotelik mam awersję teraz do wszystkich wąskich więc wzięłam najszerszy jaki się dało ![]() kolega pracuje w sklepie z fotelikami i dla swoich dzieci kupił właśnie mobi, więc myślę że o czymś to świadczy
|
|
|
|
|
#4364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
gdyby moja choć jeden dzieńtaki miała no i noc...bo byłoby super
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
karota, a widzisz, twoj nawet owocki je! moj sie wypial na owoce, za chiny mu nie wcisne... bede probowala niedlugo (o ile dobrze pojdzie i mlody bedzie mial znow swoja gladka skore) kaszki mleczke i pewnie sprobuje tam przemycic owoce
ale to jeszcze czaaaaasu!maarchewka, z tym mniej tlustym mlekiem to tak byc nie moze. mlody ma po prostu wiekszy apetyt i ciesz sie, ze tak ladnie wcina. moj, mam wrazenie, ze je tylko, jak jest padniety i chce sobie przykimac przy cycu ![]() bo Flo wysypalo. tylko go wysypalo po sloiczku ze szpinakiem, a tam byly jeszcze ziemniaki i mini dodatek mleka. nic z tych rzeczy mu juz nie daje, a tu dalej kiepsko... podejrzewam jeszcze leki, no ale ich nie moge na razie wyeliminowac... jedne tabletki sprobuje zamienic na inne, maja inne substancje pomocnicze. Cytat:
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do księdza to my chyba pod inne parafie należymy ![]() Napisali do mnie z aquaaerobiku że są codziennie zajęcia o 20 albo 21, ale cen nie podali więc dalej czekam na odpowiedź co do cennika.Moje dziecko chce spać...ale oczywiście świruje w łóżeczku i czeka aż ją ululam...już mam ręce do kolan, a zaraz będę mieć do kostek w nocy ostatnio to samo, nie zaśnie bez lulania bo się ciągle na brzuch odwraca i jęczy, albo jęczy po prostu na plecach
|
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i cyc nie zawsze jest w stanie uspokoic mojego Flo... na chwile jest spokoj, a potem dalej sie wierci i jeczy i bije. a cyca moze ze dwa lyki wezmie. i w sumie to bardzo czesto tak mamy. dwa lyki, obrot i rozgladanie sie lub bicie mamy jak ma nerwa, znow dwa lyki i tak w kolko ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() a nie myslalas moze o melb z Sofcia na rekach? juz tyle rzeczy tak robisz, moze to jest mysl?
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie sobie razem polezec i cieszyc się chwila. teraz z jej strony to już tylko "matka dawaj jesc" - zje i ma mnie w nosie
|
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
biala glinka w tubie z firmy logona na przyklad. nakladamy przed prysznicem i tak sobie czekamy az zaschnie. i potem pod prysznicem zmywamy, a po prysznicu wmasowujemy olej jakis lub mieszanke. slyszalam, ze tzw olej wspanialy firmy alepia jest polecany.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nie mam pojecia co u Was... Myślałam,że będzie już nowy wątek. My po operacji. A dziś kończymy 7 miesięcy !!!!!! ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Z naszym cycem to też róźnie, ale nie zawsze to uspakajacz,czasem dopiero po kilku próbach . Ale cyckać uwielbia.
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
i jak?
![]() chyba pierwszy raz jestem wściekła na Przemka ... od 1,5 h próbuje żeby zasnął, za pół h musimy się zacząć zbierać na rehabilitację, i pewnie wtedy zrobi się śpiący i będzie wrzask ... no qrde, od godziny leży w łóżeczku, i szaleje ... już mu wszystkie zabawki powyciągałam, ma smoka, kocyk...i nie spi
|
|
|
|
#4374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na razie nie mówi nic w tym stylu
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Super. On nie zwraca na to uwagi. Tylko przewija się go dłużej, no i trzeba wkładać wycięty kawałek pampersa lub podpaskę z gazą na tą przetokę.
|
#4376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
męczą ją te ząbki, już drugiego widać jak wychodzi, biedactwo moje.
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Ashy brawa dla Twojej malej
U nas kiepska nocka, ale nie nazekam' bywalo gorzej No i dziewczyny juz chyba moge potwierdzic ze u nas powodem uczulenia jest mleko i UWAGA UWAGA marchewka! Z 10 produktow marchewka byla podawana jako pierwsza, uczulenie wyszlo po 2 m-cach. Uczulenie jeszcze jest ale minimlane porownujac z ttym co bylo Megusia w 99% to nie pracownicy rozkladaja towar w carefourze tylko firmy zewnetrzne. Pani mogla nie wiedziec ze/gdzie sa szczeniaczki ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Diabli fajny poranek ![]() Tz po tyg urlopie poszedl do pracy, a juz sie przyzwyczailam ze zabieral rano Karolcie a ja spalam ![]() U nas dzien wyglada tak: 9 kaszka jaglana na mleku + owoce (razem 150g) Ok 10 spanie (od pol do poltorej godz) 12:30 zupka 210ml Ok 14:30-15 spanie (pol godz) 16 kaszka glutenowa na wodzie + owoce (razem 150g) 19:30 mleko 210ml wody +7 miarek mleka Ok 3-4 mleko (jak wyzej) |
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Clo - zapomniałam podziękować za wyjasnienie o glince
zapisałam sobie szkoda, że już wymyśliłam prezent pod choinkę![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Usypiałam dziecko 2 godziny i pospało 20 minut - jestem z siebie dumna ![]() ciężki dzień przede mną... Wogóle się wkurzyłam, jedna babka na all wylicytowała 5 rzeczy i za mało zapłaciła na wysyłkę (to są duże rzeczy i napisałam że za 5 trzeba zapłacić za paczkę a nie za list) i znowu muszę się użerać i prosić o dopłatę
|
#4379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie poczytałam o nich na ich stronie i to sami ratownicy albo instruktorzy. Cytat:
tatuś nawet pilotem zarobił, ale na basenie jak jej chłopczyk chciał wsadzić palec do ucha to nie potrafiła się odwinąć ![]() ![]() Cytat:
"
|
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli systematycznie codziennie przed dwa miesiące powinnam podawać tą łyżkę kaszki rozrobioną w łyżce wody a potem już można większe porcje? A te słoiki z Hippa to mówisz, że 1/3 dziennie wystarczała bo było to właśnie tyle tej kaszy ile powinno dziecko zjeść w ramach ekspozycji? Cytat:
![]() Dobrze, że już po operacji I brawo za 7 miesięcy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

i mięsiwa jeszcze nie jadł
Prezent dla dziewczyny 30 letniej, której niestety dobrze nie znam, nie wiem, co lubi, nie mam kogo podpytać. Kurcze, nic nie mogę wymyślić.

za reha
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
albo ja zdziczala do reszty
szkoda, że mobi się nie znalazł wśród rozpatrywanych przez Was to wiedziałabym jakie ma plusy a jakie minusy