|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ![]() czy tylko moj Flo dostaje na razie tylko pol sloika obiadku? nawet o tym cholernym glutenie jakos zapomnialam (a raczej srednio to wygodne) i po prostu czasem jest cos glutenowego w obiadku... ![]()
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za nami noc-koszmarek, i na razie jest mały marud..niech no to coś się w końcu skończy, i przestanie męczyć mojego synka ![]()
![]() |
#4324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co u ortopedy?
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Raczkowanie
|
Hej u nas bez zmian katar, kaszel i do tego ząbkowanie Emil marudny mam dość. Najgorsze że kaszel taki mokry katar cieknie a on sie dotkanc nie da nawet wytrzec noska jak gluty wisza a użyć aspiratora to jak go widzi to już jest ryk. Leków tez jeść nie chce muszę dawać na chama.
![]()
#4328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka !!! Cytat:
![]() Justyna przykro mi z powodu babci ![]() ![]() ![]() ![]() === hej, znów prawie 3 dni mnie nie było ![]() i pewnie Wam nie pisałam - mam małża w gipsie, miał wypadek w pracy ![]() wczoraj byliśmy robić sesję Bartkowi, wyszło równo pół roku po noworodkowej ![]() nowych umiejętności brak, zębów brak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
* ** *** * ** *** ** * Kuba mówi tata, baba, papa, mama nie chce ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4330 |
Wtajemniczenie
|
moja mowi tylko "bebła" i jakieś "guła" "ałge". Na mamę muszę jeszcze troszkę poczekać.
Justi do sanatorium chłopa wyslij, chory chłop to masakra ![]()
![]() |
#4331 |
Zadomowienie
|
A to ja już słyszałam, ze jakie słowo pierwsze uda się dziecku, to takiej płci bedzie rodzeństwo
![]() ![]() u nas tata, czyli drugi siur ![]() ![]()
#4332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Barti jak mu mowię : powiedz mama to tak się cieszy jakbym mu nie wiem jaki żart opowiedziała ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio jako reklama mi się jakiś program o wprowadzaniu diety wlaczyl na youtubie i mowili, że uczulenie na dany produkt może pojawic się od pół godziny do maksymalnie dwóch dni.. wiec jeżeli wyskakuje alergia pokarmowa to nie powinnismy się cofać do poprzednich produktów i ich obwiniac bo to ten nowy produkt uczulil... Tak mowili, a jak jest na prawde ![]() MIalam Wam pisać ze mam dola i mi się chce ryczec, ale wam nie napisze.. Wysmarowalam moje obwisle cycki glinką i się napinają.. czuje jak mi się skora sciągnęla.. mam nadzieje, że chociaz minimalnie się napięcie utrzyma i z kazdym smarowaniem bedzie lepiej... Clo - dopiero po 4 albo i kolejnym razie przeczytania twojego posta co ma pomoc cycom zrozumialam jak tą glinkę w ogole użyć i dopiero robie wedlug twoich przykazan... ehhh z takim mozgiem to ja nie mam po co wracac do pracy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie wiem co to bedzie jak już zacznie gadać , zamęczy mnie jak tak bedzie nadawał ![]() Chciałabym mu kupić jakies fajne naczynia, typu miseczka, coś jak diabli z czerwonym kapturkiem, tylko coś męskiego bym chciała, jakby się coś trafiło, to dajcie znać ![]() A i zamówiłam niewysypkę http://allegro.pl/miseczka-niewysypk...775398763.html malutka jest ta miseczka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
A i bylismy na USG grasicy.. powiem Wam ze to jedno z gorszych wizyt u lekarza na ktorym bylam...
Wizyta prywatna.. Czekalam prawie 40 minut.. Weszlam lekarz kazal dac skierowanie, dalam wypis, przeczytal może przez pół minuty, kazal rozebrac dziecko, szybko szybko, dotknąl tą peletą - kazal przewrocic na bok.. mlody nie chcial to go przewrocil sam silą i z wyrzutem do mnie ze tu nie ma się co cackac tylko trzeba zdecydowanie, potem rypną go na drugi bok, jak świniaka w rzeźni..Bylam w takim szoku ze się slowem nie odezwalam i go nie opieprzylam ![]() ![]() Mlody krzyczal glosniej niz po szczepieniu, a potem go w ogole uspokoic nie moglam - a on nie ma tendencji do krzyczenia-zanoszenia... ![]() ![]() balam się ze coś mu zlamal i go zaczęlam obmacywać czy nie krzyczy glosniej przy dotnieciu do żeber, ręki, rami ![]() ![]() ![]() A cala wizyta trwala moze z 3 minuty z wejsciem i wyjsciem... Na szczęście wszystko w normie.. - 120 zł za zdanie - grasica normalnych rozmiarów, nie wymaga dalszej diagnostyki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
u nas przed szczepieniem mierzą pielęgniarki -wagę, glowke i klatkę, czasami dlugość ciala ale nie jest to bardzo miarodajne - bo on macha nogami i to +- 5 cm nawet wychodzi...wiec zmiana lekarza by nic nie dala.. ja chyba bym poprosila o zmierzenie ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | ||
Zakorzenienie
|
oj, chętnie!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie juz mowi! mojemu czasem sie uda powiedziec mama, a tak to mowi hej, ogr, niemieckie ehre i krzyczy radosnie ha! jak sie na brzuch obroci. aaa, wlasnie znow zaczal kwilic przez sen... co mu sie tam sni? cos go chyba meczy... no w kazdym razie mam nadzieje, ze nie jakies zle wspomnienia szpitalne. nie wiem w sumie czy moze takie miec, bo podobno pamieci takiej dzieci jeszcze nie maja, dopiero okolo 2-3 latek sie zacznie. no i ... kurde musze to powiedziec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() a, no i jak np. stwierdzimy, ze ziemniak niet, to po paru mies. trzeba znow sprobowac i moze byc juz wszystko ok. no i brawo dla cyckow za napinanie sie z glinka! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że chociaż wynik badania pozytywny
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4341 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=maarchewka;44170427]A i bylismy na USG grasicy.. powiem Wam ze to jedno z gorszych wizyt u lekarza na ktorym bylam...
Wizyta prywatna.. Czekalam prawie 40 minut.. Weszlam lekarz kazal dac skierowanie, dalam wypis, przeczytal może przez pół minuty, kazal rozebrac dziecko, szybko szybko, dotknąl tą peletą - kazal przewrocic na bok.. mlody nie chcial to go przewrocil sam silą i z wyrzutem do mnie ze tu nie ma się co cackac tylko trzeba zdecydowanie, potem rypną go na drugi bok, jak świniaka w rzeźni..Bylam w takim szoku ze się slowem nie odezwalam i go nie opieprzylam ![]() ![]() Mlody krzyczal glosniej niz po szczepieniu, a potem go w ogole uspokoic nie moglam - a on nie ma tendencji do krzyczenia-zanoszenia... ![]() ![]() balam się ze coś mu zlamal i go zaczęlam obmacywać czy nie krzyczy glosniej przy dotnieciu do żeber, ręki, rami ![]() ![]() ![]() A cala wizyta trwala moze z 3 minuty z wejsciem i wyjsciem... Na szczęście wszystko w normie.. - 120 zł za zdanie - grasica normalnych rozmiarów, nie wymaga dalszej diagnostyki ![]() ![]() QUOTE] bydlak, ja nei wiem jak mozna się tak zachowywać do takich kruszynek szczególnie ;/ Cytat:
![]()
![]() |
#4342 | |||||||
Zakorzenienie
|
ojoj a czemu tak szybko??
Cytat:
Na obiad to samo- czasami zje pół do 3/4 sloika z miesem ale mu to nie przeszkadza wsunąc cyca i przed i po. Tylko nie podaje cyca tuz przed zeby się cycen nie zapchal... I ostatnio jak mieliśmy kiedyś 6-7 karmien tak teraz mamy jakies 12-15 karmien ... w tym kilka z dwoch, a wcześniej jadl tylko z jednego... do tego 2 stale posilki.. nie wiem o co kaman??? Chociaz ostatnio sciągalam mleko i nie mialo takiej grubej warstwy tluszczu jak jakis czas temu.. ja trochę odtluscilam swoją dietę - to możę być przyczyna?? Cytat:
![]() Cytat:
a co do cycow ![]() ![]() Cytat:
A potem bylo, że kladliśmy na siedząco na brzegu, wrzucaliśmy zabawkę i wskakiwal za zabawką. I chyba bylo ze 2 razy bez zanurzenia a za trzecim z zanurzeniem... Tylko to byly 5 zajęcia z kolei a ja się dopisalam do grupy.. Mowilam ze my pierwszy raz na basenie, ale on tak plywal i prowadząca go caly czas chwalila i mowila zeby sprobować z tym zanurzeniem i mowila ze wstrzymuje pieknie oddech, także poszlismy za ciosem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
juz zbieram kase na operacje ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Nic to idę cwiczyć. Koleżanka rzucila wyzwanie - organizuje spotkanie klasowe - z liceum...Mam tydzien w plecy bo mama byla i jakos nie bylo weny.. i jeszcze po drodze swieta... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() Cytat:
![]() zasypianie też było koszmarne, padł dopiero o 23 , dzisiaj już o tej porze śpi, także może będzie lepiej ...oby.. o matko właśnie go słyszę .... już stoi w łozeczku ![]() czyli będzie jazda...;/ Cytat:
u nas tez głownie kp Cytat:
![]() ![]() no i wspołczuje wypadku w pracy tzta Cytat:
czyli co drugi będzie chłopak? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
siedzę i myślę
|
hej nie nadrabiam,bo nie dam rady... sprzątanie i ogarnianie było zbyt absorbujące ... ale już jest czysto i milutko
![]() ![]() ![]() pozdrawiamy ![]()
#4345 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masakra ... jednak mam anioła w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marchewka porażka ten lekarz ... ale dobrze że wszystko ok ... Cytat:
![]() ![]() my dziś byliśmy u znajomych, 6 dorosłych, dwójka dwulatków, trzytygodniowe maleństwo, Przemek. bałagan taki że się bałam że dziecko zgubię ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4347 |
Wtajemniczenie
|
No i już tak zostanie. Mój brat ma 20 lat i ciągle woła do mamy "daj" zazwyczaj "daj piątaka"
![]()
![]() |
#4348 |
Raczkowanie
|
Żeby utrzymać cały etat. Zresztą i tak nie wiem czy mi się uda. 6 latki mają iść do szkoły więc będzie ciężko (długo by tłumaczyć zależności). Pewnie od września zostanie mi 2/3 etatu. Narnolmalniej w świecie nie stać mnie by teraz 60% i od września też mieć okrojoną wyplatę. Muszę odlożyć ile się da a jako nauczyciel nie zarabiam kokosów niestety
![]() ![]() ![]() ====== Właśnie upiekłam pierniczki czekoladowe. Mąż zająl się Pawłem, a ja ruszyłam z produkcją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoraś z Was kojarzy czy ta plyta:
http://merlin.pl/Mel-B-Totally-fit_M....html#fullinfo i cwiczenia na youtubie na brzuch itp to to samo?? a jeśli to coś innego to czy te cwiczenia z plyty są "skakające"?? Bo ja w bloku mieszkam i musze miec stacjonarne bardziej cwiczenia bo do sąsiada wpadne przez sufit... Poszukuje jakiegoś treningu, ewka mi się znudzila - jednak jest za mdla dla mnie, miesiąc wytzymalam ale mnie ktoś musi zagadywać zebym się zmotywowala sama w domu do cwiczen.. mel b z youtuba super ale 2 miesiące te same cwiczenia i zaczynam tym zygać.. może być znowu mel b - w zasadzie dla mnie super, tylko juz jakies inne zestawy... Patrzylam już treningi fittapi - nuda, skipper, skiner czy coś takiego - jeszcze większa nuuuuda, jakiś też kanal be fit?? - o matko tragedia.. gadaja gadaja jak wykonywać cwiczenia, no spoko tylko drugi raz nie da się tego wlaczyc bo znowu to samo gadanie.. ja mniej wiecej wiem jak wykonywać te cwiczenia bo trochę na fitnes chodziam, po prostu niech ktoś cwiczy i drze się zebym cwiczyla z nim.. wlaczylam też dzisiaj jakis kawalek p90x ale dla mnie to za bardzo silowe i praktycznie nic nie moglam zrobić... pompki z podniesioną nogą to jednak nie dla mnie, leze tylko na podlodze probując oderwac się od podloza... |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.