|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Zaczynam wpadać w coraz większą panikę i przerażenie... Czy to jakaś depresja przedporodowa? Cytat:
![]() No ale odpowiadając na pytanie to: 1. w naprawdę duże mrozy nie wychodziłam z domu, a poza tym to dźwigając te 10 kg czy więcej lekko nie jest, chyba niezależnie od pogody. 2. każda ma inny brzuch, mniejszy albo większy. Wystarczą spodnie z pasem i leginsy a na górę to kilka luźnych tunik czy swetrów, zresztą nawet zwykłe elastyczne bluzki da się założyć. Kozaki zakłada mi mąż, bo ciężko się schylić, polecam wciągane na ekspres.
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
bebe
![]() ja dzisiaj albo jutro (b. prawdopod.) robię ciasteczka i murzynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zadomowienie
|
A i przez te wasze opowieści sklepowe dzisiaj śniło mi się że byłam w biedronce i wepchnęłam się na sam początek kolejki
![]() asienka - może nie będzie tak źle z tą cukrzycą ![]()
#4354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mówisz, waga mniejsza to na obiad frytki ![]() ![]() poza tym jeśli chodzi o planowanie ciazy jakbym sie starała o dziecko chyba nie zwracałabym uwagi na porę roku, to ono byłoby najważniejsze ![]()
![]() |
#4355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może to być bujda, ale jednak pierwsze dziecko 3 lata po slubie, urodziny w podobnym terminie. Choć jestem mocno sceptyczna, te trzydzieści parę lat temu nie sądzę, by miala wiedze, jak DOKLADNIE liczyć ciążę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś chciałam w marcu urodzić. Zaczęliśmy się starać i nawet nie policzyłam, kiedy będę miała termin w razie jak się uda za pierwszym razem, bo na to nie liczyłam, byłam pewna, że długo będziemy sie starać. A tu bęc udało się za pierwszym podejściem, a termin mam na marzec
![]() Ale ja to nazywam "głupi zawsze ma szczęście" ![]() Twojej mamie się widocznie upiekło :P i udało się zrobić tak, jak chciała ![]()
#4358 | |
BAN stały
|
Cytat:
Spodnie mam i to sporo, ja juz od 4-tego miesiaca musialam nosic ciazowe, bo normalne cisly mnie w brzuch, nawet w wiekszym rozmiarze, nawet dresu.Najbardziej chodzi mi o plaszcz i kozaki, ja jestem zmarzluch i nie wyobrazam sobie chodzic w innych butach jak jest mniej niz te 10 stopni.Kurtki mam na styk wiec na pewno bylyby nie dobre, mieszkam za granica i lumpkow tu nie na a ubrania sa dosc drogie. Bylo mi ciezko ubrac inne buty niz klapki, a maz w pracy wiec nie mam nikogo do pomocy. Dzieki wszystkim za odpowiedzi.Moze jestem juz w ciazy i problem zniknie. Pozdrawiam i zycze lekkich porodow i zdrowych dzieciaczkow. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-05 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz bardzo wam dziekuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
ja nie widze nic zlego w planowaniu ciąży
sama chciałam rodzić w kwietniu maju początkiem czerwca no i raz się nie staraliśmy w grudniu żeby nie było że to sylwestrowa wpadka ![]() ![]() co prawda nie planowalismy daty ale też szybko wyszło że w cale tak łatwo nam nie idzie to już staralismy się jak leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zadomowienie
|
Kurczę moja Majka ma w nosie waszą zbiorową panikę i Ja spałam jak zabita tylko z przerwami na siusiu
![]() ![]() Czekam na kuriera z gemini i ruszam na spacer taki intensywny by Majkę wykurzyć ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Spacer- dobra rzecz, chyba tez się skuszę... A propos brokułów- dzisiaj robię pastę z serkiem ![]() ![]() Trzeba odpokutować czekoladę truskawkową, która dziwnym sposobem zniknęła z szafki... ![]() Cayenne- ja moich chrzestnych nie widziałam 20 lat. Nie ma niestety reguły...
![]() |
#4365 | |||||
Moderator
|
Koniecznie - he,he
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takze pomimo ze staralismy sie caly czas, byly miesiace w ktorych sobie "odpuszczalam", a byly takie w ktorych TZ mial dosyc ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | ||||
Raczkowanie
|
cześć
![]() dzisiaj dokładnie miesiąc do tp i z tej okazji wychodzę dzisiaj na świeże powietrze wynieść śmieci i odwiedzić sklep spożywczy ![]() ![]() ![]() cayenne miło ze strony chrzestnej, że sprawiła takie fajne prezenciki dla małego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale odpowiadając na pytania to fajnie jest być w ciąży zimą, pamiętam jak na poczatku ciąży czułam się fatalnie, do tego jeszcze straszny upał i w pracy strasznie duszno, no ale jako takiej zimy w tym roku to u nas nie ma, raptem kilka dni śniegu ![]() ![]() a ja nie mam żadnych skurczy przepowiadających, więć też coś czuję że przenoszę ciąże, tak lekarze na nas chuchają, każą leżeć a jak przyjdzie co do czego to siłą będą wykurzać małego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja zawsze chcialam urodzic w kwietniu, maju albo czerwcu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() tygrysek83Bardzo się cieszę, że to fałszywy alarm i wielkie dzięki za info o skurczach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() : ![]() Jezuuuu, mnie te nocne i poranne bóle palców z kolei wykańczają... Mam ochotę sobie czasem odgryźć dłonie ![]() ![]() Nadrabiam dalej ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- To ja też idę, ale na zakupy większe, i cały swój wysiłek przekazuję na plecy Kate ![]() Ja też nie liczyłam zupełnie, kiedy Małe by się urodziło, ale u nas się udało w piątym długim cyklu ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
Ag, ja z innej beczki - inzeresowalas się może zabiegami po ciąży? Jest w Łodzi jakiś sensowny salon kosmetyczny? Jakby nie bylo, w PL dużo taniej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Latem myślę że czułabym się gorzej bo źle znoszę upały. Te ciążowe spodnie to chyba jedyny moj taki typowo ciążowy wydatek ubraniowy. Buty nosiłam do tej pory te same, teraz noszę emu bo mi stopy już puchną. A i płaszczyki mam dwa sprzed ciąży które tylko na ten czas mają przeszyte guziki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-02-05 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Coś mi szybko ten spacer minął
![]() Ale pogoda jest mega i chyba wyciągnę jeszcze tżta na jakieś pół godzinki z domu ![]() Cytat:
![]() ![]() Najlepszy czas na końcówkę ciąży to chyba jesień i wiosna. Nie trzeba ubierać się grubo, nie jest za gorąco ![]() Tak jak teraz jest u nas. 9 stopni, słońce świeci, cieplutki wiaterek ![]()
![]() |
#4372 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4373 | |
Rozeznanie
|
Tak. W sumie 10 godzin kursu i rozłożone jest na 4 spotkania po 2,5 godziny. Chociaż już po 1,5 godzinie trochę mnie d. bolała
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-02-05 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Heloł!!
Cayenne ![]() Olakola brak słow do mężą i do osobnika z biedronki. No sama nie wiem jak w szoku bym zareagowała na takie zapytanie beautifulLie ![]() Asienka ![]() Baja ![]() ![]() A ja idę drzemkę sobie uciąć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() koziemleko - dzięki za radę, jak gdzieś pójdzie będę dzwonić, że jestem w szpitalu i rodzę i odłożę słuchawkę, nie mówiąc w którym ![]() bebe97 - ale cudownie masz - spacer w lesie z mężem, zazdraszczam teQiba - tak, wpuściłam gościa przede mnie w kolejce cayenneona - ![]() w sumie w Polsce nie ma takiej tradycji baby shower a ja bardzo chciałam dziecko na Marzec albo Kwiecień i się udało. I nie myślałam o sobie i ubieraniu, ale o dziecku!!! Mateusz jest z grudnia i to wg mnie najgorsza opcja (listopad i grudzień) - dziecko jest najmłodsze w klasie (u niego widać było, że odstaje, zwłasza że było sporo dzieci ze stycznia/lutego), poza tym na spacer długo nie szliśmy bo najpierw był chory, a potem były straszne mrozy, tylko werandowanie; Kuba z końca czerwca i to fajny termin na urodziny dla dziecka - uczył się chodzić w piaskownicy ![]() byłam rano w ZUSie i podchodzi do mnie gość i pyta czy nie kupie mu coś do jedzenia. ![]() powiedziałam, że NIE Gdyby tam był jakiś sklepik blisko, to poszłabym i kupiła mu chleb, ser i mleko/kefir, ale kurde, do najbliższego sklepu z 500metrów, więc musiałabym mu dać kase, a to mnie już wkurza! no więc dzisiaj znow dzień pod hasłem "wredna baba" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja w tym tyg też się biorę za porządki-planuje okna umyć, bo mam już tak brudne, że patrzeć się nie da, zwłaszcza rano jak świeci słońce-same zacieki. Od wczoraj mam dzień paszteta. Na buzi się poszerzyłam,mam taką pyzę okrągłą, że aż na siebie patrzeć nie moge, śmiesznie to wygląda. Wieczorami puchną mi stopy, lekko ale jednak. Nie wspomnę o bólu pleców i ogólnym zmęczeniu. Oj ten 9 m-c daje się we znaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Moderator
|
![]() ![]() Mając na uwadze, że to już druga taka sytuacja - lepiej to sprawdź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.