![]() |
#4351 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Czesc dziewczyny!
U nas spoko, dzien we trojke, ze spacerem i gotowaniem (standardowo tz, nie ja). Mycha byla troche marud, po czesci przez zabki, po czesci przez zbyt krotka drzemke. W ogole "przylapalam" dzis tz, ja stal z Julka przy otwartej zamrazarce (wyjmowali mieso na obiad), Mala wskazywala palcem, a tz do niej "to jest martwa swinka", "a to jest martwy kurczaczek". Nie wiedzialam, czy sie smiac, czy zbesztac za drastyczne opisy. Ostatecznie zrobilam obie rzeczy ![]() Pisalyscie o wyjsciach - u nas od jakiegos czasu jest placz, ale nie uciekam, wole jej tak nie znikac. Tak samo jak nie lubie klamania, ze mama wroci za chwilke - nie, nie wroci zaraz, ale na pewno bedzie popoludniu. Mycha placze do momentu, kiedy nie zobaczy nas (mnie lub tz) przez okno - wtedy juz sie cieszy i robi papa. Co do mieszkania na wsi - ja, zadeklarowany mieszcuch, od jakiegos czasu marze o wsi - stad kupno dzialki i jakies tam odlegle plany budowy (tzn. pozwolenie mamy, ale nie ruszamy na razie, za duzo niewiadomych z moja praca). Moglabym tez zamieszkac w malym miasteczku - zreszta juz w takim mieszkalam. Zobaczymy, jak to bedzie. Wiecej nie pamietam, niestety ![]() A chorowitkom zycze duzo zdrowka! Buziaki, lece do tz, bo Male Rozowe juz padlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Hello kochane,
melduję,że żyjemy, mały daje popalić i ciężko znależć czas na kompa właśnie pożeram galaretę z octem ![]() ![]() Insolito, Illusion- maluchy cudne Eff- tak kochana, dobrze ![]() ![]() Szaja- o fu***%$ shit! 12 zębów? brawa Little ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() a tak wogóle to chyba jutro pojde do pediatry, kaszel i gile po pachy, oby tylko nie było jak ostatnim razem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Zdrówka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zadomowienie
|
Przypomnijcie mi gdzie szczepią mmr, w nogę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas w rączkę
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
Ależ jestem dzisiaj przeczołgana! malizna ma fazę na "wyjmuję wszystko skąd tylko się da" więc poddałam się ze sprzątaniem w pewnym momencie
![]() Pytanie do was: jak to jest u Was z pozwalaniem dziecku na buszowanie? dotykanie, wyjmowanie, ect, gdzie kończy się Wasze "pozwalam" i co wówczas robicie?? Dziecko się nauczyło kolejnego słowa - "nie ma" - od wczoraj, jak zasłoniła mi wieczkiem od kartonika po butach twarz, słyszę a ona mówi "niemmmmm" - i teraz już wiem, że to świadome i celowe. Bawi się w "akuku" mówiąc "niemmm", jak coś schowa to też jest "niemmmm" - słodkie to <3 Zaledwie parę słow, a super się funkcjonuje z takim ludzikiem małym -od razu wiadomo czy chce czy nie, czy głodne czy nie, i tak dalej. O niebo łatwiej! Czyli mamy już : daj, masz, chcę, nie chcę, co to, jeszcze, am, mniam, ble, bach, bam, mama, tata, hau, miau, tam, tu, idź.. - wszystko co potrzeba do komunikacji ![]() Lenova: jak tam z tą pracą wyjaśniło się coś?? Chorowitkom zdrowia, mamom siły i współczuję kiepskich nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Co to za pomysl dac dziecku do pociumkania kosc z kurczaka
![]() jesli chodzi o miod to Miki juz dawno miod dostaje... w ogole to on juz flachy nie chce jesc, takze ostatnio na kolacje jada kanapki... troche za wczesnie ale flachy sie nie chyci wiec daje co innego. Marsi Kochana Gratuluje !!!! Wspaniala nowina ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- aaa no i zdrowka dla chorych dzieciaczkow ![]()
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Debrah- u mnie też armagedon po szafkach, w kuchni - bo reszty nie otworzy, pozwalam tylko tą z garnkami i jedną szufladę z żarciem
ale wywala wszystko jak leci Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Super! ![]() Aż mi się to już normalne wydaje ![]() Cytat:
![]() ![]() Padłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Pięknie ![]() Fewciu, ja bym chętnie przygarnęła Blanę ![]() ![]() -------------------------------- Za nami kolejna nocka średnia, choć i tak lepsza, niż poprzednie. Ale młoda obudziła się o 6.30 ![]() ![]() ![]() I zasnęła o 20.30. W ogóle się z niej robi cwaniaczek i jeszcze większy wandal ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
To chyba jestem jedną z nielicznych, która nie dawała jeszcze ani miodu ani orzechów itp - myślalam, że z tym uważnie i trzeba poczekać..
A, muszę Wam napisać. Widzę jakiś postęp: z gryzieniem. Tzn z dnia na dzień zupełnie, po prostu zaczęła porządnie gryźć i zje większy 2 razy większy kawałek czegoś niż jeszcze niedawno. Ciekawe co postęp umożliwiło - możliwe, że 4rki przebiły się do końca i nie boli już. Ilościowo jest też minimalnie więcej (ale od wczoraj, także nie chwalę dnia przed zachodem...) .... np sama zawołała o śniadanie, po 9:00 było. I zrobiłam 80ml kaszki, zjadła szybko, to dorobiłam 60ml - trochę się nudziła w krzesełku już wtedy, ale jak miała w łapkach swoje garnuszki plastikowe to zupełnie normalnie otwierała buzię i też zjadła! Czyli to jest rekordowa porcja 140ml - nigdy tyle nie zjadła. Potem kawałek bułki (mały ale cały, a nie tylko środek), kawałek banana, deserku nie chciała w ogóle, ale zjadła parę łyżek zupy ( z kaszą!). i nie pluła. Drugiego dania nie chciała. No ale dla mnie najważniejsza jest zmiana z gryzieniem i większymi kawałkami - może jedzenie stanie się łatwiejsze dla niej i będzie lepiej jadła? |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
no co ty ![]() ![]() Bardzo fajnie spacerowaliście ![]() Cytat:
![]() A tak naprawdę - jedna, taka cieniutka szuflada w kuchni ze ścierkami, i interesuje ją szafka dolna w ich pokoju, w której jest tylko pudełko z tetrówkami. No i ciągle mi moje ksiązki do pracy wywleka z jednego regału, ale pozwalam, bo nie niszczy, jedna okładka się tylko potargała, ale ona już wiekowa była i w oczach się rozpadała ![]() A jak mi coś przeszkadza, to biorę pod pachę i wynoszę ![]() Wczoraj mi Dorka próbowala zapiąć spinkę we włosy :d i tatusiowi oczy zakroplić, bo ma zawalone spojówki też i dostaje krople, po akcji tata jej dał zakręconą buteleczkę plastikową na chwilę do ręki w nagrodę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Konto usunięte
|
Debrah, no to piękne postępy z jedzeniem macie :hura:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy dajecie.np ogorki konserwowe, tuńczyka z puszki, czy np ryby w pomidorach z puszki? Ananasa z puszki? Czy te puszkowe rzeczy dawać? Ja to się wciąż boję ... DebrH...najważniejsze że jest postep... ! Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Debrah super, że się ruszyło z jedzeniem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, kurde strasznie się martwie, młody ma pokrzywkę na ciele, wczoraj wyglądało to strasznie, myślałam,że coś go ugryzło a potem zrobiły się wielkie czerwone plamy na brzuchu,pleckach, rączkach nigdy wcześniej nie wykazywał żadnych tendencji do alergii, dostał wczoraj od teściowej herbatnika sklepowego i danonka, kurde czy to możliwe,że to od tego? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45719668]no co ty
![]() ![]() Bardzo fajnie spacerowaliście ![]() Wiesz, ja chyba niemiarodajna będę, bo mając 2 musiałam sobie przesunąć granice tolerancji ![]() A tak naprawdę - jedna, taka cieniutka szuflada w kuchni ze ścierkami, i interesuje ją szafka dolna w ich pokoju, w której jest tylko pudełko z tetrówkami. No i ciągle mi moje ksiązki do pracy wywleka z jednego regału, ale pozwalam, bo nie niszczy, jedna okładka się tylko potargała, ale ona już wiekowa była i w oczach się rozpadała ![]() A jak mi coś przeszkadza, to biorę pod pachę i wynoszę ![]() Wczoraj mi Dorka próbowala zapiąć spinkę we włosy :d i tatusiowi oczy zakroplić, bo ma zawalone spojówki też i dostaje krople, po akcji tata jej dał zakręconą buteleczkę plastikową na chwilę do ręki w nagrodę ![]() ![]() Cudna Dorotka! A co do pozwalania - to robię tak jak ty, że jak mi się coś bardzo nie podoba i aż mnie mierzi ![]() ![]() ![]() Ale w pokoju z aneksem też otwiera wszystko wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
DEBRAHHH http://allegro.pl/next-sukienka-mias...078486253.html ..tak mi się spodobala
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Już bardzo dawno się nie odzywałam ale przyznam, że podczytuję regularnie ![]() U nas wszystko dobrze, Maksik to istny wulkan energii. Kochany, mały chłopczyk ![]() Z tego co pamiętam to Marsi bardzo Wam gratuluję! Wspaniała wiadomość! ![]() ![]() Neti tak sobie pomyslałam, że może zrobiłabyś Antosiowi badania kału pod kątem pasożytów? Wiem, że może to nie brzmi fajnie ale czasem właśnie to daje podobne objawy co azs czy astma. Moi znajomi tak mieli tylko, że ich córka była już starsza. Jeździli po lekarzach, zabraniali jeść czekoladę i wiele innych rzeczy. Przeszła masę testów alergicznych itp aż w końcu pojechali do lekarza do Poznania i ten zlecił badanie właśnie pod kątem pasożytów. Okazało się,że miała owsiki. Wyleczyli i po "rzekomej" alergii nie było śladu. tutaj jakiś artykuł http://zaradna-mama.blogspot.com/201...ie-dzieci.html Ja chyba też będę musiała zrobić badania bo Mały coś mi ostatnio zgrzyta zębami :/ Wszystkie Wasze dzieciaczki sa prześliczne i po prostu cudowne. ![]() Lady startowałam ostatnio w moich pierwszych w zyciu zawodach biegowych- 10 km. ( w sumie w szkole startowałam na długie i krótkie dystanse ale to nie to samo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo Was wszytkich pozdrawiam i postaram się od czasu do czasu wrzucić swoje "trzy grosze" ![]()
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie dlatego, ze mam cos przeciwko tylko ciagle sie zbieram i zebrac nie moge. Gratuluje postepow ![]() Cytat:
![]() Sama z tych rzeczy jem tylko ogorki konserwowe. Kuba znow dzis zasnal wtulony we mnie! ![]() i to przy TZ, ktory zachowuje sie glosno nawet wtedy, gdy tylko siedzi i oddycha. Takze duuuzy sukces! ![]() Moj Kubeczek tez straszny wywalacz jest. Szuflady kocha, szafe w przedpokoju tez. Na dodatek mamy takie mieszkanie, ze stojac w kuchni (aneks kuchenny) mam wiekszy krok do lazienki, krok do szafy w przedpokoju i 2 kroki do pokoju ![]() i robienie obiadu polega glownie na odciaganiu Kuby od miejsc zakazanych ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-03-23 o 20:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Debrah-super wieści że z jedzeniem lepiej
![]() Jeśli o pozwalanie chodzi to na początku chodziłam i sprzątałam co łobuz rozwalił a teraz tam gdzie na dole miał dostęp do ciuchów wykręciłam rączki ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dziś np wyrzucił pojedynczo pudło swoich zabawek a po chwili te zabawki zapakował spowrotem na miejsce (to było jednorazowe sprzątniecie po sobie ![]() Oskar dziś nam zdurniał-prawie pół dnia chodził i powtarzał mniam mniam ![]() Non stop coś szamał i końca nie było ![]() Dziś rano w trakcie spania Oskara skoczyliśmy z mężem do miasta,zdążyliśmy wrócić zanim się obudził. Godzinę nas nie było. Później malowałam mamie włosy,a mężowi obcinałam i tak jakoś czas dziś minął. Padam na twarz.
#4373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To takie bąble jak po ugryzieniu, które potem się jakby rozłażą w plamę i znikają? ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Neti : piękna ta sukienka, tylko obawiam się ceny końcowej, bo zostało całe 6 dni licytacji. Dodam sobie do obserwowanych, zobaczymy do jakiej kwoty dobije i wtedy zobacze co zrobić ![]() Gdzie jest Nancy ? Pisała coś, przegapiłam? Odnośnie tego co Wam pisałam o chodzeniu młodej po łóżku - ciągle to uskutecznia i ma kupę śmiechu. W związku z czym pytanie mam : jakby to postąpić? Nauczyć przez doświadczenie? Jak podejdzie za blisko krawędzi kanapy, postawi nogę za daleko to poczuje, że gruntu nie ma - i wtedy ją złapać? No bo ani zdejmować za wczasu jej nie będę, bo zakazany owoc kusi bardziej, ani nie pozwolę jej zlecieć na dól w pozycji stojącej, bo się przecież nieźle potłucze. Pomysły? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie myślałam,że coś go ugryzło a za chwilę plama i to duża nawet 10 cm szok dziś już prawie nic nie ma cholibka może faktycznie te sztuczne słodkości mu zaszkodziły ![]() uczuliłam tesciową że żadnych ciasteczek, tylko domowe edit teraz wpadłam,że zmieniliśmy kosmetyki- testujemy olium z wizazu i mam oliwkę penathen, wcześniej używaliśmy tylko aptecznej musteli kurde może to od kosmetyków? ![]() Czarna- Witaj kochana kciuki za owocne staranka, a powiedz mi Ty prowadziłaś zajęcia z fitnessu,dobrze pamiętam? Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-03-23 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze pamiętasz ![]()
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejdźcie się do pediatry ![]() Pediatra mnie w pierwszej kolejności spytał o kosmetyki, możliwe ![]() hje: przyznam że Pola i kośc mnie powaliły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | ||
Zakorzenienie
|
hej!
![]() a karna fota gdzie? ![]() kciuki za staranka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() czy tylko moje dziecko nic nie mowi? ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45719668]no co ty ![]() ![]() [/QUOTE] wow!!!! ![]() zapodasz linka? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
do pracy mojej głównej jeszcze nie wróciłam, jestem na wychowawczym teraz (nauczyciel). Natomiast do prowadzenia zajęć we wrześniu ale ćwiczyć zaczęłam dużo wcześniej. Cwiczylam całą ciąże i po też szybko zaczęłam. do prowadzenia zajeć we wrześniu dopiero bo mój wcześniejszy klub się zamknął i musiałam szukać gdzieś indziej a wiadomo okres ciut przedwakacyjny i wakacyjny nie należą do chodliwych jeżeli chodzi o fitness. Teraz też nie mam dużo godzin, tylko 4 w tygodniu. Takie dodatkowe zajęcie ![]() Karmiłam 8 miesięcy, mały sam się odstawił, nie chciał już uu w dzień a w nocy tylko ciumkał.
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> Edytowane przez czarna1001 Czas edycji: 2014-03-23 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() na pewno mi poucinało cytaty, bo za dużo na raz chciałam, a że nadrabiam od dłuższego czasu z przerwami, to już nawet nie pamiętam co cytowałam ![]() w sobotę TŻ ustalił wszystko z facetem od dachu, za tydzień będzie zamówiony gont i w pierwszych dniach marca zaczynają kryć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym TŻ wygoniła do tej łazienki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45708260] Patrzcie, co narysowałam :d[/QUOTE] świetne ![]() jaka powaga ![]() Cytat:
![]() i świetnie wyglądasz w nowej fryzurce ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.