|
|
#4351 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Cytat:
widziałam właśnie ![]() Cytat:
dobrze, że to "tylko trzydniówka"Cytat:
Hania z synkiem sąsiadki też za rączki się trzymają jak jedziemy
|
|
#4352 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Momentami jak piszesz o niej, to jakbym mojego Julexa widziała ![]() A tak w ogóle to dzień dobry! Nie śpię od ponad trzech godzin, co sprawia, że dzień w pracy może być taki se. Masakra z tym wstawaniem Mychy. 6:00 jest ok, 4:50 - nie-e. Ja naprawdę nie mam potrzeby naocznego przekonywania się, o której wstaje słońce. Dobrego dnia! |
||||||
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki
|
|
#4354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I że to po pierwsze mało prawdopodobne, a po drugie to równie dobrze może być np. angina.A my całą noc czytaliśmy w internecie
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Misia...widziałaś ten link do tych spódnic i bluz dresowych....tego kompletu? Fajna promocja... Ale nie mogłam znaleźć rozmiarowki..i nie wiem co to znaczy xxxl...
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak byliśmy przed wczoraj u pediatry to jeszcze jej pokazywałam, że za uszami ma jakieś kropki i na głowie, a ona że nie, ze coś mi się wydaje tylko ![]() Tak też pomyślałam, że pewnie na siłę chcę tątrzydniówkę wywołać, żeby zapomnieć o tej mono i anginie. Tak sobie myślę po fakcie, ze nie trzeba było do tego szpitala jechać, bo na samą gorączke i tak nic przecież nie pomogli. No ale jednak jak widziałam te 40.4 i to jakoś mi się wydawało, że lepiej nawet dla świętego spokoju jechać. No niestety wyszło wręcz przeciwnie. Dopiero ta lekarka na zakaźnym nas uspokoiła. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Widziałam opinie i ludzie pisali, że bluzy są super ale spódnica już średnio. Natomiast ja widziałam dziewczynę w tym komplecie i fajnie wyglądało, ale faktycznie bluza lepiej.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-05-14 o 08:32 |
||
|
|
|
#4357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana masz pod rozmiarami tabele rozmarów ale jestem zła. wczoraj chciałam zrobić zamówienie dla Hani w zarze a po minucie rzeczy już były niedostępne się rzucili![]() Dziewczyny bokeh i Haneczka już wyszły ze szpitala, z Hanią już lepiej
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-05-14 o 08:52 |
|
|
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem zakochana w tej bluzie, spódnica mi się podoba ale ona nie na moje nogi :/ dziewczyny odchudzające się, czy Wy też tak macie, że jak jest brzydka pogoda to Wam chce się bardziej jeść? ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Blogerko Hania trafiła do szpitala, wymiotowała i miała straszną biegunkę
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj to biedna Hania
|
#4361 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Witam się z rana ![]() Ifwka, Oliwka przesłodka Blogerko, masakra z tymi lekarzami, dobrze że to "tylko" trzydniówka Dziewczyny, mam pytanie, te które chrzciły dzieci jako maluszki, jakie takie większe prezenty dostawałyście dla dzieciaczków? Mojego męża przyszły chrześniak ma niedługo chrzest, będzie miał wtedy 1,5 miesiąca. Rodzice chcą prezent, matę edukacyjną kupuje mama chrzestna, więc szukam pomysłu. Zaczerpnęłam inspirację od Hope i zamówiłam Uszaka z Małego Artysty i do tego może komplet pościeli w tej samej kolorystyce ale to może by było na dzień dziecka albo dodatek. Chcielibyśmy kupić coś jeszcze tylko nie mam pomysłu. Nie chciałabym nakupować kilku małych rzeczy, wolałabym coś większego, może pomożecie pisząc co Wasze dzieci dostały?
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jak zwykle odwroce kota ogonem... Dobrze, ze sie lekarz z IP pomylil, ale z drugiej strony brawa, ze w ogole pomyslal o mononukleozie!! I jeszcze jedna sprawa, na IP nie musieliscie trafic na pediatre, a diagnostyka dzieci, zwlaszcza niemowlat, jest bardzo trudna. Opowiadal mi o tym tz. Bardzo przykro sie czyta jak ujezdzacie po lekarzach ;-( |
|
|
|
|
#4363 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetna wiadomość Cytat:
A z pamiątek dostała srebrne buciki, z kryształkami Svarovskiego i wygrawerowanym na podeszwie zdjęciem, datą urodzin i życzeniami od mamy chrzestnej. |
||
|
|
|
#4364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale z drugiej strony mógł dać to skierowanie do zakaźnego i powiedzieć, że to niekoniecznie może być mononukleoza.
|
|
#4365 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż wolelibyśmy coś na teraz/zaraz, a pchacza zostawimy sobie na Boże Narodzenie albo roczek np Cytat:
![]() To nie chodzi o to że lekarz nie może się pomylić ale żeby odpowiednio przekazywał swoje podejrzenia rodzicowi dziecka a nie tylko nastraszył. Jeśli nie był pewny czemu powiedział tylko o najgorszym podejrzeniu. |
|||
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze byl zmeczony? A moze Ty w obawie o Borysa czegos nie doslyszalas? Poza tym jeszcze jedno: mononukleoze im mniejsze dziecko, tym lzej przechodzi. Zapamietajcie to dziewczyny i nie pytajcie na przyszlosc dr Google'a o diagnoze, oszczedzi Wam to zmartwien. |
|
|
|
|
#4367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Cytat:
gratulacje dla siostry ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oli znowu o 6 wstała, jeszcze godzinę w wózku dospała. Katar ma przeokropny, Tz aż uruchomił katarek po bardzo długiej przerwie.
|
|
#4369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A usłyszałam dokładnie diagnozę i TŻ tak samo - mononukleoza. Zresztą mamy to na skierowaniu napisane równie dokładnie. zmęczenie? moim zdaniem słabe wytłumaczenie. Wystarczyło, że powiedział by prawdę, że podejrzewa ale że może być to cokolwiek innego. Lekarka z zakażnego, z większym doświadczeniem zapewne, na samym wstępie go obśmiała i pogratulowała mu stawiania diagnoz w ciemno
|
|
#4370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A sluchajcie, co myslicie, bo zastanawialam sie czy nie kupic im Tuli na przyszlość, tylko tak się zastanawiam no bo takie coś to może każdy woli sobie sam pomierzyć czy mu pasuje to nosidło czy inne no i kwestia wyboru koloru/wzoru. Bo ogólnie do nosidła są raczej nastawieni że będa chcieli bo widzieli jak my używamy. Tylko to też jak im się okaże że Mały chętnie spi w wózku to nie wiem na ile jest przydatne, u nas Julka antywózkowa była więc jak już mogła być w nosidle to dla nas było to wybawieniem. |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, Yae miala kiedys temperature 40st. Poszlam do lekarza, bo jednak dla polrocznego niemowlaka to sporo. Sedziwy pan doktor, w naszej okolicy cieszacy sie znakomita opinia, rozpoznal trzydniowke. Figa z makiem, temperatura ustabilizowala sie po kilku godzinach jedynie po robieniu kompresow. Nikt nie wie, co to bylo, ale to nie powod, zeby skreslac lekarza. Nie zapominaj, ze zawsze istnieje czynnik ludzki. |
|
|
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano ja mam cały czas.. nie no-nie ma to u mnie wpływu-pogoda. Napewno od 3 dni straszliwie chce mi się coś słodkiego ale boję się zgrzeszyć-tylko jak sobie nie użle, to żebym się nie rzuciła na słodycze![]() Cytat:
a jeśli już bardziej na później to może rowerek ten 3 w 1-te "fajniejsze" są droższe i też nie każdy sobie pozwoli...no ale woźić małego można juz jak będzie porządnie siedział-także pchacz w sumie jeszcze później... o tym mówie, ale pewnie dobrze wiesz:... ![]() http://allegro.pl/listing/listing.ph...rice_enabled=1 a rowerek nam się ten podobał ale cena to już przegięcie-tyle, że ja widziałam go na żywo i jest naparwdę super i porządny http://allegro.pl/trojkolowy-rowerek...215370234.html a my mamy cos w tym stylu http://allegro.pl/smart-trike-rowere...225326253.html o taki czerwony http://allegro.pl/rowerek-rower-dla-...225236357.html
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Karuzela to swietny pomysl. My nadal mamy i Yae wciaz ja uwielbia. Tylko taka jak w linku https://www.google.co.jp/search?q=%E...iw=320&bih=372 Rusza sie pod wplywem wiatru i Yae potrafi wpatrywa sie w nia dlugo |
|
|
|
|
#4374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym, ze zgadzam sie z dziewczynami - lekarz niekoniecznie dobrze zrobil stwierdzajac definitywnie, ze to mononukleoza skoro objawy wskazywaly tez na inne schorzenia... |
||
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu około 110 na maksymalny okres kredytowania raczej. No i tu w spółdzielczym jest o tyle dobrze, że mogę sobie wcześniej spłacić, bez żadnego "ale".
Blogerko współczuję przejść Bokeh ucałuj Hanulkę. Miałam pomysł do Was podjechać, ale to nie był ostatecznie dobry moment i pomysł |
|
|
|
#4376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prezentów jako takich Kuba nie dostał... A i jeszcze dostał anioła stróża ze srebra do przwieszenia na ścianie albo postawienia z grawerem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Równo 2 tygodnie po mojej ospie zauważyłam pierwszą kropkę u młodej ;/
Widzę trzy. Nie wiem już czy sobie wkręcam, ale chyba to faktycznie ospa...;/ ja też się czułam jak przy przeziębieniu najpierw, a Amelka ma katar i kiepsko w nocy śpi. Cholera no...;/ Jak pojawi się więcej kropek to będe pewna i dzwonię do przychodni. Bo chyba to raczej wizyta domowa niż iść z nią? Bo wyobrażam sobie tych rodziców dzieci z poczekalni jak przyjdę z dzieckiem z ospą..;/ A przecież dzieci zdrowe od chorych w przychodni oddziela granica chyba wyłącznie powietrzna;/ |
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karuzela fajny pomysł, Oli ma 15 miesiecy a dalej ją fascynuje, teraz sama mmoze sobie włączać, przełączać, więc nadal mamy nad łóżeczkiem zamontowaną. Chusta to nie wiem, ja bym wolała sama wybrać, chyba że jakiś bon na zakup chusty??
|
|
#4379 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, niektóre z Was mnie pewnie pamiętają
Podczytuje Was często i korzystam z Waszych cennych rad. Jak wiecie mam bliźniaki, dwóch wspaniałych synków ale moim dużym problemem jest wyrywanie sobie zabawek - w 90 %mają wszystkiego po 2 ale to niestety nie pomaga, zawsze to co ma brat jest fajniejsze , tłumaczenie, że nie wolno nie pomaga, odwracanie uwagi synka który usiłuje wyrwać też tylko na chwileczkę działa, i tym samym w domu mam ciągły pisk i płacz (sąsiedzi to chyba myślą że ich bije ) no i na dodatek zaczęli się bić po głowkach ;/ i zauważyłam że Szymek próbuje gryźć ;/ . Czy pozostaje mi tylko przeczekać aż troszkę podrosną??
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie w pracy dzisiaj na "lunch" zamawiali chińszczyznę, ja nie przepadam, ale na próbę wziałem sajgonki, jak dla mnie szału nie ma, wolę jak bierzemy kebaba.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

. A teraz gratisy:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wiem, że dawno mnie tu nie było, ale nie mam kiedy tak szczerze mówiąc 
ale podawaliscmy co 4 godziny paracetamol na przemian z ibuprofenem). Temp spadła do 39.5 i utrzymywała się. Ale znowu termometr zatrzymał się na 40.02 więc TŻ poszedł do siostry i szwagra (lekarze) - oni w sumie ze stoickimi spokojem mu wytłumaczyli, że nie ma po co jechac na IP bo tylko beda kazali temp zbijać, no ale .. poejchaliśmy.
dobrze, że to "tylko trzydniówka"

a te pielęgniarki to tylko 

22.05.2008
14.08.2011