Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 10:18   #4351
Marianna 54
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Marianna, ale się strachu najadłaś

Co do staników jeszcze:
http://allegro.pl/80c-2szt-b-cz-bius...298643209.html
jak kupowałyście takie, to ja też takie mam, kupiłam na bazarku jeden biały i jeden cielisty z rozmiar większą miseczką, za 10 albo 12 zł sztuka, już nie pamiętam.
Beznadziejne są szczerze powiedziawszy Ale jak na początek na ustabilizowanie laktacji to będą.

Ostatnio małżowi gitarę zawracałam, żeby pojechać na zakupy, żebym kupiła sobie jeden chociaż taki "wyjściowy", dobrze, że nie miał czasu, bo dzięki Wam w porę puknęłam się w czuprynę, że nikt nie przewidzi jak mi cycy urosną czy nie urosną. I tak pewnie byłabym ze 100 zł uboższa
Dziękuję za linka . Ja mierzyłam wczoraj Alles bardzo ładny, ładnie się układał ale cały usztywniany,o taki http://allegro.pl/alles-mama-caffe-l...295028995.html a z kim nie rozmawiam to mówi że na początek miękki bez fiszbin, a ta pani w sklepie mi strasznie w głowie namieszała powiedziała że kobiety się słuchaja głupich położnych a później płaczą i do chirurgów plastycznych chodzą. Ale raczej na początek jednak połoznych posłucham.
A może któraś z Was kupiła staniki z Canpola takie ok 40 zł i może coś o nich napisać.

Malwiska dobry patent dziękuje zaraz przepakuję torbę bo mój kochany jak zacznie szukać to pewnie dałby mój szlafrok położnej zamiast ubranek dla Malutkiej
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:19   #4352
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
debesciara: ja bym się jednak jeszcze raz zastanowiła nad zmianą przychodni - albo spróbuj się uprzeć że jesteś zapisana do innego lekarza i tej Pani nie chcesz, a zdrowe też powinien przyjąć lekarz, do którego jesteś zapisana - no nie wiem... ale w temacie chłopców, to na zdrowej stronie może mu pani dr np rozerwać napletek jak ma głupie poglądy, a w sumie nie wiesz jakie ma akurat w tym temacie... kiedyś się czasem tak robiło i to była rutyna, nie wiem w jakim wieku jest ta Twoja lekarka... teraz są dwie równoległe mody na naciąganie napletka - jedna żeby nie ruszać, druga żeby delikatnie naciągać, w zależności od tego na jakiego lekarza/położną trafisz... ale jeszcze są tacy niestety, co na siłę naciągną przy wizycie a wtedy może pęknąć - to jest najgorsza opcja z możliwych, bo to mniej więcej jak z pęknięciami przy porodzie - najgorzej jak samo pęknie, bo nie ma nad tym zadnej kontroli...
Myślę że dziewczynce też oprócz szkód psychicznych można wyrządzić jakieś inne - ale za bardzo nie mam pomysłu teraz... no w każdym razie zorientuj się czy te złe opinie dotyczą tylko nastawienia pani dr, czy ogólnie jej kompetencji....
ja w sumie caly czas tez sie zastanawiam nad zmiana przychodni, a niby zapisywałam się do super pani dr i też do niej jezdza z innych dzielnic, ale jak juz ma duzo pacjentow teraz to jakos wydaje mi się mniej zainteresowana
Z tym napletkiem to słyszałam, że właśnie są różne opinie, na spotkaniu z kumpelami zimą, dwie z nich mające synków ok 2 latek rozprawiały na ten temat i co ciekawsze pokazywały sobie... wtedy jeszcze nie znałam płci mojego mlucha, ale pamiętam że wtedy bardzo nie chciałam chłopca
A od kiedy próbują ten napletek naciągać? Żebym wiedziała kiedy być ostrożna...
A w sprawie tej lekarki postanowiłam że napiszę skargę i pójdę do kierownika, wolę mieć to na piśmie, bo ja w gadce jestem cienka a jak napiszę to nic mi nie ucieknie.. Poza tym zawsze to czarno na białym... No i powiem, że lada moment spodziewam się rozwiązania i jeśli tamta druga pediatra z przychodni nie będzie przyjmować nadal wcale na zdrowej stronie, to ja zapisuję syna do drugiej przychodni w moim "miasteczku". Ten kierownik ma świadomość że ma konkurencję "za rogiem", niech zrobi porządek bo pójdzie z torbami..
Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie

Przede wszystkim: GBS ujemny!!! Teraz jeszcze tylko ostatnia morfologia i badanie moczu. Na KTG od przyszłego tygodnia mam chodzić. Ciśnienie w normie, waga 0.5 kg w dół Na fotelu nawet mnie już nie badał, bo powiedział, że każda taka ingerencja może powiększyć rozwarcie (wolał nie drażnić mojego Dziecka, mądry lekarz ) Mała tętno 145, czkała sobie oczywiście w najlepsze
Gratki wizyty
A ta lekarka nie jest właśnie jakaś stara, na oko 40-50 lat
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja tez po wizycie, ogolnie wszystko ok, ale... moj synio robi piruety na glowie, jest obrocony glowka w dol, ale twarza do brzucha, czyli nie dobrze, teraz musze siadac w odpowiedniej pozycji i ladnie go poprosic zeby jednak przekrecil sie tak jak powinien. Tak bedzie lepiej dla nas wszystkich...
za wizytę, kurcze żadko się zdarza chyba takie ułożenie.. w każdym razie żeby synio zrobił porządny piruet i się przekręcił

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam , że znowu o sobie ale właśnie jestem po wieczornym obchodzie i jestem pełna nadziei i wiary pytałam drugiej pani dr czy jeżeli moje wyniki będą powoli spadać albo chociaż stać w miejscu to czy są w stanie mnie przetrzymać dłużej niż do 34 tygodnia. powiedziała że jak najbardziej, że bardzo by chcieli do 36 tygodnia i co dla mnie cudowne, jest wtedy szansa na naturalny poród

już wczoraj odpuściłam masowanie krocza, ale chyba znowu powrócę chociaż mam obawy bo po ostatnim razie trochę mnie piekło i nie wiem czy w szpitalu to jest dobry pomysł, chociaż dbałam o to żeby było wszystko sterylne, ręce czyste po prysznicu itd.
no to najważniejsze że optymizm powrócił, to bardzo ważne
Cytat:
Moja corcia od 2msc chodzi za nami, zeby kupic jej cymbalki uznalam, ze to glupi pomysl, bo za kilka tygodni zemsci sie to na nas ale tz dzis jej obiecal ze kupi, wiec bedzie miala, moze jej sie znudza zanim Maly sie urodzi
Matyldka dostała takie na roczek, na początku ich zupełnie nie ogarniała, teraz zwykle je wyciąga jak ktoś przychodzi i robi pokaz, na codzień jest spokój.. jak każda zabawka.. z czasem się nudzi
Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Hahahah jestem hardcorem, z dniem dzisiejszym donosiłam ciążę

Jakbyście na mnie obstawiały, że następna urodzę, to byście gruby hajs straciły, widać jak spadam w rankingu rodzących

A swoją drogą to:
jeszcze ze mnie leci taki gęsty śluz, wczoraj jeszcze był z farfoclami takimi jak kawałeczki czopa. O 2.15 wstałam na sikanie i mnie pobolewały plecy i brzuch jak na miesiączkę, już się bałam, że jakieś skurcze się z tego rozwiną, a ja tak bardzo nie chcę dziś rodzić w piątek 13go, mimo że przesądna za grosz nie jestem
Gratki za donoszenie Ja na Ciebie nie stawiałam i dobrze hyhy a z tymi złymi terminami, czy złym czasem na rodzenie to jakbym widziałą siebie w poprzedniej ciąży, każda data przed była nie taka, czas niedpowiedni, "jeszcze nie teraz"... No i jak już byłam gotowa, nadszedł termin to jeszcze prawie tydzień przenosiłam Tobie wprawdzie już to nie grozi bo bez czopa 3 tyg nie pośmigasz, ale uważam że podejście właściwe, zawsze lepiej jak najdłużej dzidzia ponosić pod sercem
Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Część dziewczyny czytam was w telefonie bo mam komputer zepsuty
Wczoraj byłam na spotkaniu z położną i mnie złamała
Wszystkie się tak śpieszcie z tym porodem ze wątek powinien nazywać się mamusie czerwcowe ale ja mam termin jak Tekla 30lipiec położną mi powiedziała że poród o czasie jest między 38 a 42 tygodniem i jak urodzeni np 12 sierpnia to również będzie to poród o czasie i z reguły jak ciąża przebiega bez komplikacji wszystko jest porządku to rodzi się dziecko raczej później po 40tygodniu. Tak więc fame zalecam spokój i faktycznie się nie ma co nakręcac na wcześniejszy poród bo nasza psychika może zahamować wszystko

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
o to to to! Też tak uważam, dla położnej, dobrze prawi. I tak jak kiedyś pisałam, sporo mam przyjaciółek, kumpeli z małymi dziećmi i statystyki wyglądają tak że na 6 tych mi najbliższych 2 urodziły przed terminem (jedna ok 2 tyg, druga tydzień) a 4 pozostałe po terminie i to 10-14 dni.... Co ciekawe jednej z nich lekarz powiedział pod koniec 8 miesiąca że urodzi lada moment, nawet mi zapowiedziała że na moim ślubie i weselu raczej się nie pojawi z tego względu.. Na ślubie była, na weselu była, urodziła prawie 1,5 miesiąca póżniej, przenosiła o 10 dni. Także dziewczyny keep calm
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
chyba wszystkich zawiodłam bo ja nadal w domu i czekam....

czop nadal odchodzi (gęsty, i rożowy) w nocy się wystraszyłam bo zaczeło mnie boleć aż się obudziłam i jak sikałam to odpadło dużo czopu ale rano znowu to samo
data jak każda inna ale ja też nie chcę dzisiaj a wogle to wszyscy w pracy a ja sama w domu jeszcze po małego jadę do przedszkola więc dziś dla mnie poród zdecydowanie odpada no chyba, że wieczorem
stopy i dłonie mam tak spuchnięte, że ledwo ostatnie buty mogę założyć

i kurczę wiem, że każda ciąża jest inna ale nie podobają mi się te wszystkie moje objawy ... bo poprzednio to całkiem inaczej wyglądało i chyba nie mam tyle cierpliwości żeby czekać, czekać i czekać nie wiadomo ile ... denerwuje się
i w pierwszej ciąży trochę ponad 5 godzin po takim masażu mój synuś był już na świecie a teraz nadal czekam
w dodatku tyle się wczoraj nasłuchałam w poczekalni, że normalnie strach się bać
będzie dobrze, nie nerwuj się kochana wiem że łatwo się mówi.. ale wszystkie naki na niebie i ziemi mówią, że Franuś zaraz będzie na świecie i te ciążowe dolegliwości i problemy ustąpią Zobaczysz jeszcze będziesz chciała trzecie dziecię
Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Jestem na porodówce

Ines, nasz lekarz ulubiony dziś na dyżurze
Jaaaa Jeremek zdecydował się zobaczyć mamę, czy znów fallstart przez ciśnienie?
Tak czy inaczej i czekamy na wieści

Karolinek widać dobre nastawienie, oby tak dalej
a simka zdaje się że prosi się o lanie skoro nam się nie pochwaliła, a gdzieś indziej tak...

------
Nadrobiłam i wracam do lenistwa babcia dziś trochę Matyldkę zabawia, ja muszę dziś nabrać mocy bo 2 poprzednie dni dały mi jednak w kość, może jak mała uśnie to zbiorę 4 litery i poprasuję ostatnie pranie Ignasia no i napiszę skargę
Miłego dnia Powodzenia na wizytach i w szpitalu
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:35   #4353
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Ines- gdzie kupiłaś te staniki dokładnie? Bo ja już nie mam siły na szukanie, a na początek mogę mieć nawet brzydkie, dopóki nie ogarnę swojego rozmiaru po porodzie to chyba nie ma co wydawać kasy
Kupiłam je u chińczyków na bazarku przy rondzie Wiatraczna na warszawskiej Pradze Po prostu pytaj na straganach z bielizną, raczej wszędzie mają.

Marianna, ta baba ze sklepu niech się puknie w czółko.
Wiadomo, w takim usztywnianym z fiszbinami się super biust trzyma,ale jak jednego dnia cyc większy, to ta fiszbina gdzieś uciśnie i zaraz zastój się robi,a na drugi dzień cycki zawieszone w próżni bo za duża miseczka się robi.

Moja bratowa ma 2 czy 3 biustonosze te Alles, bardzo sobie chwali.
W sklepie stacjonarnym obok nas (mieszkamy niedaleko siebie) są po 109 zł, ale ona mówi, że chce w cenie z allegro, a tam już są po ok 80 zł to jest różnica

Tak jak mówiłam, te staniki za dychę to są beznadziejne, bo pierś w nim nieukształtowana (przynajmniej moje, ale ja to nie mam pięknego biustu), ale chociaż nic nie uwiera, nie uciska, wygodnie i miękko.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:35   #4354
Domi_00
Rozeznanie

A propos simki to chciałam powiedzieć, że wygralysmy z Agnes zakład Agnes, Moja Droga, uratowalas 3 litry mleka

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:34   #4355
Vegetka
Zakorzenienie

ehh zła wiadomość... próby wątrobowe podskoczyły. Nie za bardzo chcieli mi powiedzieć ile dokładnie - chyba nie chcą mnie załamywać i straszyć, ale alaty z 540 na 700 ileś...
wzięli wyniki żeby pokazać lekarzowi. nie wiem co zadecydują...
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:34   #4356
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Nie piszcze juz o tych czopach, bo snilo mi sie ze i mi zaczal odchodzic
U mnie masakra, wczoraj siedzialam jak zalecila midwife- w rozkroku, a w nocy i teraz ruszyc sie nie moge, chyba zaraz mi sie rozejdzie spojenie

Trzymajcie sie szpitalne dziewczyny
A jak ten twoj dziec jest ulozony glowkowo ale twarza w dol czy jak? Ja jutro sprawdze jak moj bo ostatnio wybula mi sie cos bardzo okraglego na prawym boku mam nadzieje ze to tylek nie glowka.
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
babka nam wczoraj dobry patent sprzedała na szkole rodzenia - więc podziele się bo uważam że jest fajny - może już znany ale ja bym o tym nie pomyślała.
Poprosiła nas abyśmy przygotowali sobie rożek a do niego włożyć pieluszke flanelową, pieluszke tetrową, pieluszkę jednorazową i ubranko - jeden komplet (np. body, pajac, czapeczkę, niedrapki i skarpetki)
Powiedziała że to jest taki zestaw na start i że często tatusiowie nie mogą z nerwów odnaleźć rzeczy w torbie, one czasami wyciągają wszystkie rzeczy aby odnaleźć wszystko, a tak to tata wie żę musi dać rożek i tam wszystko już jest.
Tak to dobry patent tez mam taki zestaw na pkerwsze ubieranie tylko ja mam tam pampersa tetrowke body male lub wieksze pajaca skarpety i niedrapki mam to w torbie porodowkowej w woreczku strunowym. Jeden ruch tzta i caly zestaw w garsci. Reszte dzieciecych rzeczy mam w drugiej torbie
Cytat:
A propos simki to chciałam powiedzieć, że wygralysmy z Agnes zakład Agnes, Moja Droga, uratowalas 3 litry mleka

No wygralysmy ale zadnych fantow z obstawiania poza satysfakcj
nie wyniesiemy bo laski nic nie postawily pod zaklady ze wygra ines
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:52   #4357
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
ehh zła wiadomość... próby wątrobowe podskoczyły. Nie za bardzo chcieli mi powiedzieć ile dokładnie - chyba nie chcą mnie załamywać i straszyć, ale alaty z 540 na 700 ileś...
wzięli wyniki żeby pokazać lekarzowi. nie wiem co zadecydują...
ale decyzja to konczyć ciaże albo nie kończyć?
nie ma co się martwić, dziecku już nic nie będzie, w tym tc to już wszystko będzie dobrze ja wiem że lepiej jak najdłużej ale z drugiej strony jak masz się ciągle zamartwiać i stresować to chyba lepiej mu będzie już na zewnątrz bo przecież dzidziuś odczuwa nasze zdenerwowanie

ja jak się denerwuje albo płacze to moje dziecko w ogóle przestaje się ruszać i wtedy jeszcze bardziej się martwie - zastanawiam się wtedy czy mój stres ją usypia czy jak
Stary 2014-06-13, 11:52   #4358
Domi_00
Rozeznanie

Agnes , dziewczyny po prostu wiedziały, że mamy rację i bały się obstawiać

Ines dzięki za info, jeśli zdążę przed porodem to wybiorę się na wiatraczna, daleko nie mam

Nie chce mi się uczyć. Mój mózg nie wchłania dziś wiedzy...

Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:00   #4359
agnes208
Zakorzenienie

vegetka trzymam kciuki na tym etapie ciazy nawet jak zdecyduja o porodzie to z dzidzia bedzie juz ok.

Dziewczyny mam pytanie owlosily sie wam brzuchy? Na moim od jakiegos miesiaca pojawily sie takie cieniutkie jasne i sterczace wloski a sie zdziwilam bo wczesniej nie mialam
Stary 2014-06-13, 12:03   #4360
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

U mnie wróciy skurcze w łydkach
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:11   #4361
rybka13
Zakorzenienie

agnes dzidzia ulozona glowka w dol, ale twarza do gory, a powinna twarza w dol. Wlasnie ja tez czulam te wybrzuszenia i dzis tez je robi, ale gdyby lezal odwrotnie to musialby je robic brzuchem? to chyba niemozliwe, bo w normalnym ulozeniu to obstawialam pupke, a tak to nie wiem. Moze znow sie obrocil, a moze sie mylila, w koncu to badanie palpacyjne...

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

irsin ja biore magnez, a co noc w lewa noge zlapie mnie skurcz :/

agnes tez mam lekkie owlosienie na brzuchu, zwlaszcza wokol pepka nic z tym nie robie, po porodzie znika tak jak ciemna kreska
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-13, 12:20   #4362
agnes208
Zakorzenienie

rybka to moze ci sie odwrocil albo polozna sie walnela w koncu to nie usg. Poszperalam na necie i takie guzowanie na prawym boku to niby swiadczy o prawidlowym ustawieniu ale kto wie. Mi ksztalt tego wybulwienia wyglada albo na pupe albo na glowe takie to okragle jest, brzuszkiem by raczej nie robil tak.
Stary 2014-06-13, 12:28   #4363
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
vegetka trzymam kciuki na tym etapie ciazy nawet jak zdecyduja o porodzie to z dzidzia bedzie juz ok.

Dziewczyny mam pytanie owlosily sie wam brzuchy? Na moim od jakiegos miesiaca pojawily sie takie cieniutkie jasne i sterczace wloski a sie zdziwilam bo wczesniej nie mialam
właśnie sprawdziłam i też mam takie małe sterczące bardzo cieniutkie i jasne... wydaje mi się że jak brzuch płaski to też są włoski tylko ich tak bardzo nie widać, nigdy się temu nie przyglądałam
Stary 2014-06-13, 12:35   #4364
elcia_
Raczkowanie

Witam

Co do włosków na brzuchu to ja mam jakiś wysyp, do tego są takie śmiesznie sterczące

Co do wybrzuszenia po prawej stronie to ja też tak miałam myślałam że to główka albo jakiś mój narząd Na wtorkowym usg spytałam lekarza i powiedział mi że to kolano, po lewej stronie mam kręgosłup maluszka a po prawej wywala mi kończyny. Czyli mała też nie jest ustawiona buzią do kręgosłupa, ale lekarz nie mówił że to zła pozycja

Edytowane przez elcia_
Czas edycji: 2014-06-13 o 12:39
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:44   #4365
malwiska
Zakorzenienie

Zaczynają puchnąc mi nogi.... jutro zaczynam 9 miesiąc i w środę wizyta... ciekawe co powie

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-13, 14:19   #4366
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynają puchnąc mi nogi.... jutro zaczynam 9 miesiąc i w środę wizyta... ciekawe co powie

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Dziewczyny wpadlam tylko napisac ze dzis po 19 bede miec cesarskie ciecie. Czekam na tz-ta zeby pojsc sie umyc i ogolic. potem lewatywa i czekamy... 3majcie za nas kciuki zeby z Malym bylo wszystko ok !
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:21   #4367
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny wpadlam tylko napisac ze dzis po 19 bede miec cesarskie ciecie. Czekam na tz-ta zeby pojsc sie umyc i ogolic. potem lewatywa i czekamy... 3majcie za nas kciuki zeby z Malym bylo wszystko ok !
Kciuki mocno zaciśnięte, na pewno będzie dobrze
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:37   #4368
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki Będzie dobrze
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:41   #4369
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Bedzie dobrze, kciuki

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
rybka to moze ci sie odwrocil albo polozna sie walnela w koncu to nie usg. Poszperalam na necie i takie guzowanie na prawym boku to niby swiadczy o prawidlowym ustawieniu ale kto wie. Mi ksztalt tego wybulwienia wyglada albo na pupe albo na glowe takie to okragle jest, brzuszkiem by raczej nie robil tak.
Zgadzam sie ze wszystkim.

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Witam

Co do włosków na brzuchu to ja mam jakiś wysyp, do tego są takie śmiesznie sterczące

Co do wybrzuszenia po prawej stronie to ja też tak miałam myślałam że to główka albo jakiś mój narząd Na wtorkowym usg spytałam lekarza i powiedział mi że to kolano, po lewej stronie mam kręgosłup maluszka a po prawej wywala mi kończyny. Czyli mała też nie jest ustawiona buzią do kręgosłupa, ale lekarz nie mówił że to zła pozycja
Moze uznal, ze w kazdej chwili moze sie przekrecic, ze to nie problem.
U mnie to zbyt duza gorka, aby moglo to byc kolano
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:43   #4370
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dzień dobry

chyba wszystkich zawiodłam bo ja nadal w domu i czekam....

czop nadal odchodzi (gęsty, i rożowy) w nocy się wystraszyłam bo zaczeło mnie boleć aż się obudziłam i jak sikałam to odpadło dużo czopu ale rano znowu to samo
data jak każda inna ale ja też nie chcę dzisiaj a wogle to wszyscy w pracy a ja sama w domu jeszcze po małego jadę do przedszkola więc dziś dla mnie poród zdecydowanie odpada no chyba, że wieczorem
stopy i dłonie mam tak spuchnięte, że ledwo ostatnie buty mogę założyć

i kurczę wiem, że każda ciąża jest inna ale nie podobają mi się te wszystkie moje objawy ... bo poprzednio to całkiem inaczej wyglądało i chyba nie mam tyle cierpliwości żeby czekać, czekać i czekać nie wiadomo ile ... denerwuje się :/

i w pierwszej ciąży trochę ponad 5 godzin po takim masażu mój synuś był już na świecie a teraz nadal czekam
w dodatku tyle się wczoraj nasłuchałam w poczekalni, że normalnie strach się bać
Kochana! Nikogo nie zawiodłaś
i tak jak piszesz.. każda ciąża jest inna i nie ma się co stresować, Mały wyjdzie kiedy mu będzie pasowało (wiem, wiem z moich ust głupio to brzmi )

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ja na trakcie porodowym, nasiali paniki znowu
co oni tak panikują nie bój się tych białych fartuchów, jak Ty to mówisz i pokaż im, że nie jest z Tobą tak źle
trzymam kciukasy! BĘDZIE DOBRZE

Cytat:
mnie włoski podrosły na początku ciąży a teraz już znikają powoli i to podobno normalne w ciąży po porodzie powinny zniknąć

Cytat:
witaj w klubie puchnących nóg a tak serio to mi zwykły krem do stóp pomógł, ale wychodzi na to, że to z tych upałów mi tak puchły a nie z chodzenia, bo dzisiaj wietrzna pogoda i widać mi kostki

Cytat:
Kochana trzymaj się! Życzę szczęśliwego rozwiązania i trzymam mocno kciuki!!!
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:53   #4371
Iza188
Rozeznanie

Vegetka jestem pewna, że wszystko będzie ok i z małym i z Tobą Od 19:00 nic nie robimy tylko wszystkie kciuki trzymamy!
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 15:11   #4372
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki napewno wszystko bedzie dobrze, lekarze zapewne rozwazyli za i przeciw i wiedza co robia. Wybrali napewno lepsza opcje dla dziebie i dziecka.

tak wogole to gdzie dusia?
Stary 2014-06-13, 15:11   #4373
Fame
Zakorzenienie

ależ mi się nudzi
rzućcie jakiś temat
Stary 2014-06-13, 15:17   #4374
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Dziś mam cały dzień dziecko w domu, więc czasu wcale
Ale od rana poza spacerem zdążyłam upiec placka, kupić truskawek na dżem, zrobić obiad (placuszki cukiniowo-ziemniaczane z sosikiem z fety, jogurtu i koperku) i teraz mam wolne, bo już mam nawet pozmywane

Potem mąż obiecał zabrać synka do teściów, to będę miała chwilę spokoju na poczytanie.

Poki co Vegetka - powodzenia Kochana
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 15:20   #4375
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
ależ mi się nudzi
rzućcie jakiś temat
Haha jak ja sie nudzilam to poszlam sie ogolic przed jutrzejsza wizyta u gina :-D dzieki temu wieczor bede miala wolny buahaha po tych akrobacjach czuje sie jak po 2h aerobiku
Stary 2014-06-13, 15:27   #4376
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Dziś mam cały dzień dziecko w domu, więc czasu wcale
Ale od rana poza spacerem zdążyłam upiec placka, kupić truskawek na dżem, zrobić obiad (placuszki cukiniowo-ziemniaczane z sosikiem z fety, jogurtu i koperku) i teraz mam wolne, bo już mam nawet pozmywane

Potem mąż obiecał zabrać synka do teściów, to będę miała chwilę spokoju na poczytanie.
przypomniałaś mi, że truskawki czekają na mnie w lodówce
idę bić śmietanę

Cytat:
Haha jak ja sie nudzilam to poszlam sie ogolic przed jutrzejsza wizyta u gina :-D dzieki temu wieczor bede miala wolny buahaha po tych akrobacjach czuje sie jak po 2h aerobik
ee ja się przedwczoraj goliłam więc jeszcze nie pora, może aż przed porodem sie ogolę ponownie co się będę wysilać
Stary 2014-06-13, 15:34   #4377
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
ależ mi się nudzi
rzućcie jakiś temat
mi też się nudzi... mieszkanie już ogarnięte i z tych nudów ciągle bym coś podjadała na szczęście za chwile przzyjeżdża tż

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Haha jak ja sie nudzilam to poszlam sie ogolic przed jutrzejsza wizyta u gina :-D dzieki temu wieczor bede miala wolny buahaha po tych akrobacjach czuje sie jak po 2h aerobiku
ja też bym mogła to zrobić ale hmmm nie chce mi się, wizyte mam dopiero w srode a jak zrobie to dzisiaj to co będę robić w środe
Stary 2014-06-13, 15:44   #4378
Fame
Zakorzenienie

Cytat:

mi też się nudzi... mieszkanie już ogarnięte i z tych nudów ciągle bym coś podjadała na szczęście za chwile przzyjeżdża tż
mój tż ma dziś zajęcie ... szambo wywozi
ogólnie to nasze hektary ogarnięte jak na razie i po niedzieli tż zacznie robić górę, bo materiały już czekają
Stary 2014-06-13, 15:57   #4379
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Vegetka trzymam kciuki i czekamy na info.

Mamaya dziewczyno uspokój się co to za alarmy robisz?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:02   #4380
Fame
Zakorzenienie

Celebrinfea poopowiadaj coś! jak tam mała Jagódka? jak się żyje "razem"?

mamaya widzę Cię co tam nowego?

idę chyba się z psem pobawię.. znowu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości