|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
no własnie też jestem ciekawa kto tak Ci powiedział?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
od inhalacji? serio? ale co, ma juz poczatki prochnicy? jakos nie moge sobie wyobrazic takiego malucha u dentysty ![]() i co, bedzie jej leczyl tego zeba? borowal???????????????? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie też trudniejsza bo już nie leżę całymi dniami do góry brzuchem jak w ciąży z Zuzka. Ale czuje sie super, żadnych dolegliwości. Trochę brzuch twardnieje, ale luteina i magnez.dają radę. Moja siostra urodziła w maju. Zuzia też na początku płakała jak Adrianek płakał, a teraz już się przyzwyczaiła i nie reaguje. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
Cale szczescie nie ma ogolnodostepnych lekow (sa odpowiedniki "bez recepty", ale tak slabe, ze nawet nie warto sie fatygowac do drugstore'ow). Lekarz tez przepisuje tylko tyle, ile jest rzeczywiscie potrzebne - w naszym przypadku az 4dawki. Dostalysmy Calonal (skladnik aktywny Acetaminophen) - podobno jest to lek, ktory ma najmniej skutkow ubocznych, ale jest to najzwyczajniejszy lek jak Ibum Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-09-22 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana nie wiem czy można w ciązy ale kobylak, ponoć jest dobry na biegunke itd. Amelka spi, ja zamawiam piekarniki itd ![]() Insolito, jak bedze kuchnia to bedzie zdjecie tu masz projekt i kolory beda podobne, tzn góra biel, a dół coś w ten deseń- jak na tym zdj.
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
![]() Lady, biedni jesteście ![]() ![]() Marsi, kuruj się ![]() Dla pozostałych chorujących zdrowia ![]() My z praniem w nocy nie mamy problemu, mimo że pralka jak kombajn chodzi, no ale w domu to inna sprawa ![]() ![]() Myśmy wczoraj centralnie wszyscy się wzruszyli mega. Ja z mamą płakałyśmy, tacie oczy się szkliły, tylko brat z dziewczyną się dość trzymali, po prostu nic nie mówili ![]() ![]() Piłkarzy Bronek pozdrowił, ale zwróciłyście uwagę, jak dziękował PIOTROWI SOLORZOWI za odkodowanie? ![]() Słońce wyszło teraz w końcu, ale dalej zimno... A tak poza tym braciak mój dzisiaj na SOR pojechał. Mama mówiła, że bóle kolkowe miał i jądro mu spuchło , wymiotował ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
marsi, karusia, little jaka u Was pogoda dzis i prognoza na jutro? Bo chyba do Was mam najblizej
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z drugiej strony czy przez to nie ma kolejek do lekarza? no bo jak nie ma lekow to teoretycznie z kazda choroba czlowiek leci do lekarza. u nas mozemy sie leczyc sami, u was skoro nie ma lekow to od razu do lekarza trzeba, dobrze rozumiem? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
UWAGA od dziś DADA W BIEDRZE DUŻE PACZKI
![]() KIEDY mają być zimowe buty w Lidlu?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |||
Zakorzenienie
|
Daria śpi to mogę nadrobić.
Lady, zdrówka dla Piotrusia ![]() ![]() Neti, fajny szał na klocki u Was ![]() ![]() Pstyczku, super że Kubusiowi się podobało na basenie ![]() ![]() Deli, zazdroszczę przeprowadzki na swoje ![]() ![]() marsi, jejku zdrówka dla Ciebie!!!! ![]() meneq, dla Yae też dużo zdrówka!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogląda któraś z Was polski serial "Przyjaciółki"? Ja słyszałam tyle fajnych opinii że postanowiłam zacząć od 1 sezonu ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-09-22 o 13:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mają być niskie temp ok 15 st ale słoneczko będzie moj S mial 2 latka jak mimał leczone 14 zęboli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Ehhh jestem zalamana Kuby jedzeniem, a wlasciwie niejedzeniem.
Dzis zjadl kasze na sniadanie (nic innego nie ruszy), potem kilka lyzeczek serka wiejskiego i w sumie tyle... Probowalam dac mu potrawke z kurczaka, pulpety drobiowe, zupe szczawiowa od siebie, ulubiony do tej pory jogurt naturalny. I nic. Nie to, ze mu nie smakuje. On nawet buzi nie otworzy, zeby sprobowac. Od razu krzyczy "nieeeeee", kreci glowa i ucieka. W koncu skapitulowalam i dalam mu mm. Wypil cala butle... Takze glodny na pewno byl. Poki co lubi jedynie dania w formie plackow (z serka homo, owsiane, z cukinia, z baklazanem) i nalesnikow (z serem, owocami). Ale ile mozna jesc to samo... i to jeszcze ciagle na slodko. Czasem zje troszke zupy, ale to jak ma dzien. Macie dla mnie jakies inspiracje? Moze jakies wytrawne nalesniki? Koncza mi sie pomysly, bo co ugotuje to wywalam... Do tego znow dzis ominal drzemke, takze marudny, glodny i nie wiem co jeszcze... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-09-22 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem lezy w "leczeniu sie samemu". Co to wlasciwie jest? Jesli panie w recepcji maja glowe na karku, to kolejek nie ma. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Spoko, u nas pilka jest pipa ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Czyli jednak zimowo :-( |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Wtajemniczenie
|
nawijko juz któryś raz to powiem, ale u nas było identycznie
![]() aha i jeszcze się sprawdzały pierogi np ze szpinakiem albo pierogi leniwe ![]()
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do ciasta nalesnikowego po kolei dodawaj startych warzyw: szpinak, dynia, buraki, pomidor. Z troche gestszego wychodza pyszne z tofu. Zrob cos a la placki ziemniaczane ze startych roznych warzyw. Pusc wodze fantazji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łączę się z Tobą w B"U"lu. ;/;/ Zamówiłam sprzęt, tak sobie o Tobie myślałam ile by Tobie to zajęło skoro Ty tyle blender kupowałaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Właśnie robię obiad,dziś barszcz czerwony do tego osobno ziemniaki okraszone cebulka +jajko na płasko. Uwielbiam: slina: Jutro w planach nuggetsy z kurczaka z sosem meksykańskim plus frytki ![]() Chodzą jeszcze za mną pierogi z kapustą i grzybami ale to chyba nie będzie łatwe przy moim maluchu ![]() ![]() Słuchajcie, ostatnio w lumpeksie w dziale dziecięcym poznałam kobietę.Szukałam bodow dla małego i akurat tak się złożyło że ona chce sprzedać,dała mi numer do siebie i się dogadalysmy. Za 24 sztuki utargowalam 60zł: ) Chciała najpierw 76zł ale nie mogło obyć się bez targów z mojej strony i warto było. Niedługo mąż je przywiezie bo umówiłam ich dzisiaj: ) Jestem podekscytowana bo to chyba interes życia ![]()
#4368 |
Zakorzenienie
|
gorączka wróciła (właściwie nie było jej tylko podczas drzemki) do tego mega mega megaśny katar zalegający, odciągam fridą bo zostawiłam wczoraj u mamy katarek
![]() W zasadzie gorączka wróciła nagle, bawi się żuczek i nagle stoi i zaczyna się trząść jak osika, wzięłam, rąsie i nózie zimne jak lód reszta rozpalona jak piecyk, od razu zapakowałam pod kołdrę przytulił się do mnie i tak oglądaliśmy bajki, teraz ściągam "Auta" bo kocha (dzisiejsze odkrycie, na yt;]) dziewczyny jak sobie radzicie jak wasze dzieci takie chore??? Bo u nas działa niestety tylko oglądanie bajek. na nic innego Pietraszko nie ma siły, książeczki widzi to płacze, mimo, że je kocha, zabawki - rzuca, ciągle płacz i płacz i lament, puszczę bajki - ogląda, mimo, że normalnie jak zdrowy olewa. Chyba w takich wyjątkowych sytuacjach nic mu się nie stanie? Jak tylko gorączka schodzi do książeczek i swoich garaży i się bawi nie mam siły, jestem podłamana totalnie, jeszcze dzisiaj nie miałam jak z nim iść do lekarza bo od rana oberwanie chmury było, dawno czegoś takiego nie widziałam.....
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to zupelnie normalne, ze rano goraczki nie ma lub jest tylko stan podgoraczkowy a po poludniu goraczka rosnie. Z drugiej strony jak juz do lekarza dotrzesz, to domagaj sie dokladnego przebadania i ustalenia co dolega Piotrusiowi i jak mlzna mu pomcc. Moze do innego lekarza pojdziesz? Bo u Was to juz sie dlugo ciagnie. Powiedz jeszcze: ma aletyt i je? Mnie dzis lekarz powiedzial, ze najwazniejsze w chorobie jest dostarczyc otganizmowi sily do walki - jedzenie. Leki przeciwgoraczkowe mam podac nke wtedy, kiedy temperatura wzrosnie, a koedy wyraznie goraczka bedzie wplywac na brak apetytu. Moze sie lrzyda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie warzywa do jednej potrawy? W zyciu bym na takie polaczenie nie wpadla, dziekuje! Cytat:
![]() Od historii z blenderem wiele sie nauczylam :P Od tego czasu wzbogacilam sie o: czajnik, odkurzacz, kanape, telewizor, lozko, materac i telefon. Takze noooo. Nowa Nawijka nadchodzi ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-09-22 o 15:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do nalesnikow kazdego dnia co innego, Blodynko ;-) niejasno soe wyrazilam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
zaraz nadrobię, tylko w temacie jedzenia chciałam coś pokazać..
Bez bluzki bo wiadomo ![]() https://www.youtube.com/watch?v=KLzK...u-LWKocNh72-IA |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Konto usunięte
|
Podobno wygralismy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48240987]Podobno wygralismy?[/QUOTE]
Wygraliśmy !!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale emocje, prawie się wczoraj popłakałam ze szczęścia ![]() ![]() Marsi, Iffonka staram się Domcię nosić jak najmniej, ale ona jest bardzo naręcznym dzieckiem. Nawet po dworze często nie chce chodzić sama. Niestety, ale uważam, że sami ją tak przyzwyczailiśmy, bo od małego była bardzo dużo noszona. Ale z drugiej strony nie chciała sama leżeć, po kilku minutach płakała, więc była brana na ręce... W każdym bądź razie od wczoraj ani razu nie miałam jej na rękach ![]() Marsi dobrze, że skurczybyki przeszły. I zdrówka życzę, oby jak najszybciej Ci przeszło. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Silver, a kiedy pobieraliście mocz? Do woreczka? Bo my pobieramy jak Domcia tylko oczy otworzy- wtedy szybko lecę z nią na przewijak i przyklejam woreczek. Na razie się udaje za każdym razem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() Odetchnelam z ulga, bo wszystko razem niejadalne mi sie wydawalo ![]() Cytat:
![]() Kuba "cmokal" az milo jak mu Amelke pokazalam. A na koniec przyssal mi sie do telefonu - tylko nie wiem co takie apetyczne bylo... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48240987]Podobno wygralismy?[/QUOTE]
Ha ha:thumbup:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.