Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 14:10   #4351
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Nie wiem, mi się wydaje wiele możliwe, ale zobaczymy

Hmn co z tymi prymitywnymi ludami, które nie miały wózków, nosiły dzieciaki, a wówczas skrzywienia kręgosłupa były rzadkie? Znacz, ja nie znam badań na ten temat akurat, ale intuicyjnie wyczuwam, że chusta może być dobrą opcją. Ale to jeszcze obadam.
no właśnie ja też nie wiem jak to było u prymitywnych ludów i nie wiem czy są jakieś badania na temat ich wad postawy Chusta raczej cieszy się dobrymi opiniami ale na pewno zaletą wózka jest to że można w nim dziecię też przebrać łatwo i zimą łatwiej opatulić w wózku.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:13   #4352
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
A wiesz co, my się wychowałyśmy bez certyfikatów i jakoś się to życie przędzie
Szczerze to nie zwracam na to zbyt uwagi...Chyba, że mówiłybyśmy o foteliku samochodowym, to inna rzecz. Chociaż i tak nie planuję pierwszego kupować, tylko wezmę używkę od siostry TŻ, a kolejny kupimy porządny, żeby starczył na lata
"Mam plan" oswajać dziecko od małego z tym, że nie zawsze będzie dupa leżeć na materacu z certyfikatem i nie zawsze dupa będzie ubrana w bawełnę. No niestety

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

O widzisz to jest myśl
Fajowy jest, ale ona ma z białym stelażem, co jak dla mnie trochę psuje całość, ale każdy ma jakiś tam gust
No ale ten, o którym pisałaś jeśli kosztuje ponad 2 stówki to na pewno jest jakiś lepsiejszy.
Stary 2015-08-31, 14:13   #4353
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
adka ja mialam.bardzo cesto anemie. Ale od jakiegos roku do teraz byl spokoj. Wyniki polecialy w dol po 16 tyg dopiero.

Upal mogl zrobic swoje i tak jak mujer pisze gwaltowny ruch.

Ja no juz sie przyzwyczailam.do tego ze czasem ludzie sie na mnie gapia jak na dzwina jakas. Np ide po miescie, nie ma lawek itp a ja czuje ze bede leciec i musze klapnac jak wsiora na chodniku. Wole to niz rozwalona glowe...
Ja to jak stara babcia, w upaly mam zalaz wychdzenia z domu id tz
Ja w takich wypadkach udaję, że wiąże sznurówke, albo poprawiam coś w bucie :p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:15   #4354
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Karmazynova super news! Jak romantycznie Gratulacje

Co do wózków to zaleta tego taka, że idąc na zakupy jest gdzie je wrzucić. I torebkę powiesić. Z małym dzieckiem trzeba nosić caly majdan pieluchy, mleko itp. (No chyba, że ktos piersią karmi).
Mam jedną koleżankę, która jest specem od chusty, bo ma temat obcykany. Oprócz tego ma 5 wózków (na dwójkę dzieci )

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:18   #4355
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to nie zwracam na to zbyt uwagi...Chyba, że mówiłybyśmy o foteliku samochodowym, to inna rzecz. Chociaż i tak nie planuję pierwszego kupować, tylko wezmę używkę od siostry TŻ, a kolejny kupimy porządny, żeby starczył na lata
"Mam plan" oswajać dziecko od małego z tym, że nie zawsze będzie dupa leżeć na materacu z certyfikatem i nie zawsze dupa będzie ubrana w bawełnę. No niestety

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

O widzisz to jest myśl
Fajowy jest, ale ona ma z białym stelażem, co jak dla mnie trochę psuje całość, ale każdy ma jakiś tam gust
Podejscie podobne do mojego

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ja w takich wypadkach udaję, że wiąże sznurówke, albo poprawiam coś w bucie :p
Ja najczesciej jestem w takim stanie ze nie mysle juz wtedy a mam ochote wpakwac sie do zimnej wody i pic zimna wode. Ogolnie pragne zimna.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:19   #4356
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
Niezły ten artykuł "muszę to mieć" Dużo prawdy w nim Ja mimo że będziemy mieć pierwszego dziecia to wydatki i tak ograniczam jak najbardziej do minimum, a już wydaje mi się że wydałam za dużo np. na ciuszki. I to nie kwestia oszczędzania na czym i ile się da, tylko chyba rozsądne myślenie...nie wiem
nawet z listy wyprawkowej wykreślam niektóre pozycje, które z biegiem czasu i zapoznawania się z tematem wychowywania niemowlaka wydają się byc bez sensu

Ja jak poczutalam to tez planuje chyba sprzedac wozek bo tako wydaje mi sie lepszy :p
Mialam kupowac laktator, nianie i duzo innych duperszwancow ale to bez sensu
Materac tez kupie jakis taki mozebny cenowo.
Ale chuste planuje kupic, nie ma co

Cytat:
"]

[/COLOR]P.S. Czemu podczas karmienia mam spać w staniku?
Znajoma karmiła niewiele się stykając ze stanikami. Biust marnie jej wygląda, ale już przed ciążą nie był zachwycający.
Nie wiem, czy wycieki nie doprowadzą mnie do szału w nocy, ale to jedyny powód jaki mógłby mnie skłonić do spania w staniku, raczej jednak wolałabym uniknąć.

Dla mnoe to masakra stanik
No masakra. Nie wiem jak to przeskocze

Hm, a jezeli sie nie karmi piersia to tylko mm?
Tez nie chce. Chybabze bede musiala.

Narazie nie kupuje butelek, laktatorow itp.
Mysle nad wanienka. Tylko ze jednak to wygodniejsze niz zlew i wanna.
Bo sobie porozkladasz wsio i ogien.

Ja musze kupic
Smoczek
Szczotke do wlosow
Obcinaki to pazurow
Termomert
Sol fozjologoczna
Reczniki kapturki- siostra tz ma i jedna wg mnnie sa super
Materac i przescieradla
Aspirator do nosa
No i kocyk ew rozek ew cos tego typu
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:20   #4357
halwaya
Zakorzenienie

Ja mam wesele brata w kwietniu. Jest tam pokój dla nas.. kombinuje jak to zrobić.. opcja dziadkowie odpada, bo też będą na weselu mysle nad opiekunką, by z dziećmi siedziała w tym pokoju hotelowym - na noc bym ja zwolniła.. to jednak wesele brata, więc chciałabym byc tam z nimi w tym dniu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 14:21   #4358
sylwoha
Zakorzenienie

Halwaya- polecalas cos z pat rub, wez podrzuc jeszcze raz
Stary 2015-08-31, 14:23   #4359
halwaya
Zakorzenienie

Polecalam krem na odparzenia (Pat&Rub by Kinga Rusin). Drogi jest, ale u nas okazał się najlepszy.. moim zdaniem lepiej dziala niż sudokremy, linomagi itp

Stary 2015-08-31, 14:24   #4360
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Mam to samo podejście :P Szkoda mi na bodziaka wydać 20 zł, jeśli mogę mieć go za 6 zł Młodemu i tak będzie wszystko jedno, a mój portfel przynajmniej nie będzie płakał ;P To samo z łóżeczkiem - nie planuję wydać na niego kilka stów, tylko kupić najtańsze szczebelkowe, bo te wszystkie malunki i bajery fajne są dla mojego oka, ale nie mają wpływu na to, jak dziecku się śpi

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:34   #4361
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Mam to samo podejście :P Szkoda mi na bodziaka wydać 20 zł, jeśli mogę mieć go za 6 zł Młodemu i tak będzie wszystko jedno, a mój portfel przynajmniej nie będzie płakał ;P To samo z łóżeczkiem - nie planuję wydać na niego kilka stów, tylko kupić najtańsze szczebelkowe, bo te wszystkie malunki i bajery fajne są dla mojego oka, ale nie mają wpływu na to, jak dziecku się śpi
Też chciałam z obrazkiem na "froncie" ale poszłam obczaić w sklepie i okazało się bardzo chyboczące i ogólnie jakieś kiepskie,cena 320zł. Zdecydowałam się jednak na zwykle szczebelkowe za 200,a okazało się sto razy mocniejsze niż to droższe.

Miałam iść dziś do lumpkow ale w takiej temperaturze jakoś mi się odechciało:-( byłam tylko kupić chleb i coś na obkład i leże. Nie cierpię takiej pogody,jestem tak nie do życia,a mnie bardzo denerwuje jak mam niemoc!!!
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 14:35   #4362
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
no właśnie ja też nie wiem jak to było u prymitywnych ludów i nie wiem czy są jakieś badania na temat ich wad postawy Chusta raczej cieszy się dobrymi opiniami ale na pewno zaletą wózka jest to że można w nim dziecię też przebrać łatwo i zimą łatwiej opatulić w wózku.
Plusy są, ale pytanie, czy aż tyle tego wózka się naużywam. No nie wiem.

Cytat:

O widzisz to jest myśl

Właśnie z obserwacji, to mogę rzec, że wiele certyfikatów to ściema i jest do bani. Uczyłam się tez o tym ostatnio, więc cokolwiek się kupuje trzeba liczyć na własny rozumek
Mój młody będzie miał ogólnie zdaje się cięzkie życie... Żadnych certyfikatów, szałowych ciuszków, odjechanej bryczki, czy drogich kosmetyków Ba, mama nie planuje prasowania, jedynie pierwsze ciuchy myśli wyprasować <wredna matka>
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:36   #4363
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Polecalam krem na odparzenia (Pat&Rub by Kinga Rusin). Drogi jest, ale u nas okazał się najlepszy.. moim zdaniem lepiej dziala niż sudokremy, linomagi itp
A ile ml za jaką cenę i gdzie kupiłaś?

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Dziewczyny a to możliwe żeby mój mały już był tak wysoko że czuje go przy pępku?

Dziś się śmiałam mówiąc do TŻ że jak my pojedziemy rodzic skoro u mnie ciąży nie widać właściwie
Stary 2015-08-31, 14:36   #4364
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
A i mialam pytac dziewczyny w sprawie tej mojej wczesnociezarnej - omdlenia zdazaly wam sie na poczatku ciazy ?
Bo poleciala dzisiaj.. wlasnie mi pisze... : /
tylko ona zawsze miala slaba glowe, tylko troche za duszno i sru.. jutro ma badania wiec dopoloznej pojdzie, ale moze w miedzyczasie mi cos Wy powiecie?
Ja nie mam skłonności, a kilka razy byłam bliska omdlenia. Ale ja z reguły twarda jestem jeśli chodzi o takie rzeczy i tylko raz w życiu zemdlałam
Ale to była ogólnie dziwna i śmieszna sytuacja

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Ani_qa wszystkie ciuszki prześliczne
Dziękuję

Cytat:
Aha, czyli rozumiem, że te tańsze i mało znanych firm atestów nie mają?
Są takie co mają i nie mają. Myślę, że firma Hevea wyrobiła sobie dobrą opinię
Moją uwagę przyciągnęła i im zaufałam. Mam nadzieję, że będę zadowolona z materaca

Cytat:
A ja jestem tego zdania, że skoro dziś są inne możliwości niż kiedyś to trzeba z nich korzystać w miarę możliwości. Oczywiście bez przesady.
Już na początku zakładałam, że na materacu dziecięcym nie będę oszczędzać. To jedna z ważniejszych rzeczy dla dziecka, więc wolę wydać parę zł więcej. Oczywiście gdybym nie miała to bym nie kupiła takiego. Na jednym można oszczędzić, na inne wydać

Zresztą sama teraz wiem jak ważny jest dobry materac. Całe życie przespałam na rozkładanej kanapie, później na łóżku takim zwykłym które też pełniło funkcję kanapy, a później znów na tej starej rozkładanej kanapie... Czy było mi źle? Nie. Ale teraz jest lepiej.
Gdybym teraz w ciąży miała spać na takiej kanapie, to nie wiem czy rano sama bym wstać potrafiła. A tak to w nocy naprawę odpoczywam
Stary 2015-08-31, 14:38   #4365
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja nie mam skłonności, a kilka razy byłam bliska omdlenia. Ale ja z reguły twarda jestem jeśli chodzi o takie rzeczy i tylko raz w życiu zemdlałam
Ale to była ogólnie dziwna i śmieszna sytuacja

Dziękuję

Są takie co mają i nie mają. Myślę, że firma Hevea wyrobiła sobie dobrą opinię
Moją uwagę przyciągnęła i im zaufałam. Mam nadzieję, że będę zadowolona z materaca

A ja jestem tego zdania, że skoro dziś są inne możliwości niż kiedyś to trzeba z nich korzystać w miarę możliwości. Oczywiście bez przesady.
Już na początku zakładałam, że na materacu dziecięcym nie będę oszczędzać. To jedna z ważniejszych rzeczy dla dziecka, więc wolę wydać parę zł więcej. Oczywiście gdybym nie miała to bym nie kupiła takiego. Na jednym można oszczędzić, na inne wydać

Zresztą sama teraz wiem jak ważny jest dobry materac. Całe życie przespałam na rozkładanej kanapie, później na łóżku takim zwykłym które też pełniło funkcję kanapy, a później znów na tej starej rozkładanej kanapie... Czy było mi źle? Nie. Ale teraz jest lepiej.
Gdybym teraz w ciąży miała spać na takiej kanapie, to nie wiem czy rano sama bym wstać potrafiła. A tak to w nocy naprawę odpoczywam
Oo to widzę że podobnie spałyśmy haha ja też na kanapie całe życie,aż kiedyś wpadłam do środka do tego pudła i kupiliśmy łóżko
Stary 2015-08-31, 14:45   #4366
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja jak poczutalam to tez planuje chyba sprzedac wozek bo tako wydaje mi sie lepszy :p
A nie możesz wózka oddać? Niedawno kupiłaś a na zwrot towaru bez podania przyczyny jest 14 dni (niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę).

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Tylko ubranka a materac to chyba coś innego?
Na materacu trochę śpi, a ubranka wymienia się w mgnieniu oka

Cytat:
Ba, mama nie planuje prasowania, jedynie pierwsze ciuchy myśli wyprasować <wredna matka>
Ja też nie planuję I nie wiem czy nawet pierwsze będę prasowała. Chyba, że coś będzie bardzo pogniecione... Nie zamierzam robić dziecku sterylnego otoczenia, uważam, że powinno się uodparniać od małego. Co nie znaczy, że będziemy żyć w brudzie
Po prostu normalnie, bez przesady
(chyba też będę wyrodna ).

Cytat:

Dziewczyny a to możliwe żeby mój mały już był tak wysoko że czuje go przy pępku?
Myślę, że tak Moja Mała próbuje już coraz wyżej

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Oo to widzę że podobnie spałyśmy haha ja też na kanapie całe życie,aż kiedyś wpadłam do środka do tego pudła i kupiliśmy łóżko
Haha miałam podobnie. Tylko jak niedokładnie rozłożyłam łóżko/kanapę to nóżki wjeżdżały pod łóżko i gleba była

Swoją drogą u Tż-ta też była rozkładana kanapa jako łóżko i kiedyś się pod nami zawaliła górna część zaznaczę, że grzecznie leżeliśmy wtedy

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-08-31 o 14:48
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:45   #4367
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Dziś się śmiałam mówiąc do TŻ że jak my pojedziemy rodzic skoro u mnie ciąży nie widać właściwie
Mój już od dawna kopie całkiem wysoko nad pępkiem. A jak się przeciągnie, to zaczepia i o pęcherz i robi wypukłość niewiele poniżej żeber ;P

synek
Stary 2015-08-31, 14:48   #4368
ogolnie
Zakorzenienie

Sweet mój nie robi takich numerów,ja za dużo tłuszczu mam hah
Tylko puka mi właśnie coraz wyżej i się dziś zastanawiałam czy lezie już wyżej czy nie

Aniqa ja też nie będę stać i prasować miesiącami o nie,nie cierpię tego. może kilka pierwszych tygodni potem nie.
Stary 2015-08-31, 14:49   #4369
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Mozliwe
Ja juz widze ruchy od pepka w dol a te wyzej po prostu czuje od srodka

A Was tez dzieciaki kopia tak ze czujecie jakbu tam w srodku na zloczeniu tylka i pipki?

Ja czuje jakby mlody nawalal sobie w ta druga strone, w moje plecy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 14:49   #4370
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

No akurat na materac też nie mam zamiaru wydać 300 zł, tak samo jak na na wózek nie wydam 2 tys. Ale każdy robi jak uważa przecież no i na ile go stać. Przecież nikomu nic nie zarzucam ani nie narzucam

synek
Stary 2015-08-31, 14:49   #4371
ogolnie
Zakorzenienie

Chyba puka ręką bo nogi ma z lewej a nie na środku mój TŻ nie może się doczekać aż poczuje coś a mały kopie wtedy jak TŻ ręki nie trzyma
Stary 2015-08-31, 14:51   #4372
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Mozliwe

A Was tez dzieciaki kopia tak ze czujecie jakbu tam w srodku na zloczeniu tylka i pipki?

No mi się tak czasami zdarza. A najczęściej jak mam gazy, to on mi się chyba rozbija po tych kiszkach specjalnie... To samo jak mam pełny pęcherz - nie przetrzymam dłużej, bo zawsze kopnie i mnie wygoni do łazienki

synek
Stary 2015-08-31, 14:52   #4373
mervie
Rozeznanie

cześć! wróciłam po szalonym weekendzie
pojechałam jednak w piątek wieczorem, wyjechałam o 20,samotny dziewiczy rejs mam zaliczony a stres był przez pierwsze 15 minut
duży ruch napotkałam dopiero na obwodnicy Krakowa no i tak już zostało na autostradzie w stronę Rzeszowa
ale jak na ciężarówę przystało jechałam z innymi ciężarówkami ja się tam TIRów nie boję

nie wiem czy to znów te upały ale przez 3 dni skoczyło mi 3 kg!! jestem załamana jutro wizyta, będą mnie ważyć a tu taka kapa...

nogi i stopy puchną mi strasznie, a same stopy bolą i czuję je cały czas
będę się jutro skarżyć! nic mi już nie pomaga, ani moczenie w soli, ani żel z kasztanowca, ani trzymanie nóg wyżej
na dodatek spuchłam za kolanami, mam takie bańki
nie wiem czy mam się martwić?

widziałam, że przewinął się znów temat olejku z Eucerinu- ja używam już drugie opakowanie i jestem strasznie zadowolona kondycją skóry, nigdy takiej nie miałam- jest nawilżona, jędrna i ma zdrowy kolor.
W międzyczasie dałam się namówić na balsam przeciw rozstępom z podobno rewelacyjnej Musteli - wydałam masę pieniędzy a się nie umywa do olejku, poza tym wydajność tragiczna...

karmazynova_ gratulacje!!! piękna historia

Cytat:

pewnie, że możliwe! u mnie to szybko poszło i szybko idzie dalej, brzuch już mi 'puchnie' pod piersiami i maleństwo kopie daleko nad pępkiem
Stary 2015-08-31, 14:53   #4374
czubasek20
Zakorzenienie

Ja rzadko kiedy prasuje, jak ciuchy fajnie sie ,, watrzasnie" po praniu a potem zlozy to nie potrzeba prasowac.

Co do zarywania. Pod nami poszlo lozko w sypialni dwa razy. Tzn ten stelaz caly sie zarwal. Przes jakis czas spalismy na takich masywnych encyklopediach. Tz sie smial ze wiedze chloniemy.

Stary 2015-08-31, 14:54   #4375
sylwoha
Zakorzenienie

Aniqa kupowalam z zagranicy ze slowacji, tylko reklamacja brak zwrotow niestety
Stary 2015-08-31, 14:55   #4376
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Chyba puka ręką bo nogi ma z lewej a nie na środku mój TŻ nie może się doczekać aż poczuje coś a mały kopie wtedy jak TŻ ręki nie trzyma
Mój tz tylko 2 razy złapał jak mała akurat kopnęła a tak to za każdym razem jak przyłoży rękę to się uspokaja. Tz ma bardzo ciepłe dłonie i mała chyba to lubi 😃 wiec ostatnio kazałam mu umyć ręce w zimnej wodzie i przyłożyć to od razu dostał 2 kopy 😀

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:57   #4377
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa chyba jutro zrobie tortille ;p dawno nie jadłam ;D
( my często taką tortille juz z całym wsadem zawinięta grillujemy jeszcze na grillu elektrycznym )

ja dzisiaj na obiad pierogi z miesem .. nie chce mi sie w ten upał stac przy garach ;D

a mam zamrożone takie pyszne
Też miałam zamiar jutro ja zrobić, Ani_qa podsunela mi pomysł

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka miała 4 miesięczną córkę jak jej siostra brała ślub, na dodatek ona była swiadkowa. W hotelu gdzie było wesele też mieli pokój dla siebie i ja z Tz pilnowalismy małej przez całą noc a przyjaciółka lub jej mąż co jakiś czas tylko do nas zagladali. Myślę że to było dobre rozwiązanie bo oni mogli się spokojnie bawić a dziecko było w pobliżu gdyby coś. Może pomyśl nad takim rozwiązaniem 😃

GRATULACJE 😀
Przemyśle to jeszcze i porozmawiam z Tz kogo moglibyśmy wziąć do opieki

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
śliczne te bodziaki takie słodkie są

ale zgadzam sie z Tobą w 100% ja odpuściłam wesele mojej najlepszej przyjaciółki ale mały miał wtedy 6tyg i niby wszyscy przekonywali ze mogę co 2h jeździć go karmić bo wesele blisko domu ale stwierdziłam że i tak nic się nie pobawię bo będę cały czas siedziała z tel i patrzyła czy mnie nie wzywają. Za to już rok później jak było wesele naszego kolegi to młody został z dziadkami a my się bawiliśmy

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

najlepiej byłoby gdyby Twoja mama mogła przyjść i zostać na górze z małą a Ty byś tylko co jakiś czas tam zaglądała. Mama przecież nawet nie musiałaby być gościem na weselu. Wiem że moja koleżanka tak właśnie zrobiła bo też wesele w bliskiej rodzinie u męża miała i ich mała miała wtedy może 2-3 miesiące.
Jeżdżenie na jedzenie odpada, bo zwariowalabym z niewiedzy czy wszystko u niej ok ;/

Co do mamy, to też raczej będzie zaproszona, choć pewnie nie przyjdzie, ale ona opiekuje się jeszcze moim młodszym bratem który ma cukrzycę i jest niepełnosprawny, więc potrzebna jest jemu, no ale coś wymyslimy

Cytat:
Ja w styczniu chce wrocic normalnir na studia, zjazdy co wekeend i dla mnie to bedzie nie lada wyzwanie pod wzgledem logistycznym. Laktator w ruch na weekendy i tyle.

Co do wesel mozna wziac takiego malucha ale to umordowanie zarowno dla dzieciaka i mamy. Na poprawinach u kuzynki byla para z 4 miesiecznym dzieckiem. Mimo tego ze nie jestem przeciwnikiem puszczania muzyki dzieciom to taki halas zespolu plus milion roznych gadajacych glow nie jest czyms fajnym dla dzieciaka.
Dla mnie dwa wyjscia. Dziecko z babcia/przyjaciolka w domu a ja dojezdzam na cyca. Ewentuanue dziecko w pokoju gdzies przy sali weselnej ale tak zeby halas nie docieral.

No i faktycznir instynkt. Boziu pierwszy raz jak mala zostawilismy z moja mama to byl tel co pol h czy mala nie placze, jak zjadla itp
Tz jewzcze jakos sie wybawil, ja cala impreze siedzialam z tel w reku.

Właśnie Man nadzieję, że w tym pokoju nie będzie już nic słychać, tzn on jest na górze i wybiorę taki, zeby był,jak najdalej sali, ale ściany i drzwi raczej zrobią swoje u nie powinno być glosno.

Cytat:
Ja podobnie. Też nie mam skłonności, ale parę razy byłam bliska. Wtedy zgłaśniam myśli i powatrzam sobię "Nie padnij, nie padnij, nie padnij, po co Ci to" , oddycham bardzo głęboko i wolno i...przechodzi jakoś.

Moja sąsiadka urodziła w maju córkę, a dziś dopiero zauważyłam, że ma Riko Nano Chyba przejdę się zasięgnąć opinii, bo taką brykę chciałam kupić

O koniecznie zdaj relacje z jej opinii

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja jak poczutalam to tez planuje chyba sprzedac wozek bo tako wydaje mi sie lepszy
Mialam kupowac laktator, nianie i duzo innych duperszwancow ale to bez sensu
Materac tez kupie jakis taki mozebny cenowo.
Ale chuste planuje kupic, nie ma co

Dla mnoe to masakra stanik
No masakra. Nie wiem jak to przeskocze

Hm, a jezeli sie nie karmi piersia to tylko mm?
Tez nie chce. Chybabze bede musiala.

Narazie nie kupuje butelek, laktatorow itp.
Mysle nad wanienka. Tylko ze jednak to wygodniejsze niz zlew i wanna.
Bo sobie porozkladasz wsio i ogien.

Ja musze kupic
Smoczek
Szczotke do wlosow
Obcinaki to pazurow
Termomert
Sol fozjologoczna
Reczniki kapturki- siostra tz ma i jedna wg mnnie sa super
Materac i przescieradla
Aspirator do nosa
No i kocyk ew rozek ew cos tego typu
O, a czemu chcesz sprzedac?? Coś Ci się w nim jednak nie podoba?

Ja też myślę o Tako, jutro mieliśmy jechać obejrzeć, ale znowu drugi raz,chyba musimy przełożyć, bo Tz mojemu bratu ma pomoc, alem dowiem się wieczorem. Nad jakim Tako myslisz?

Do czego w ogóle jest sól fizjologiczna?

No i skoro chwalicie ręczniki z kapturem, to jednak może takie kupie, sama już nie wiem ;/

Cytat:
A nie możesz wózka oddać? Niedawno kupiłaś a na zwrot towaru bez podania przyczyny jest 14 dni (niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę).

Ja też nie planuję I nie wiem czy nawet pierwsze będę prasowała. Chyba, że coś będzie bardzo pogniecione... Nie zamierzam robić dziecku sterylnego otoczenia, uważam, że powinno się uodparniać od małego. Co nie znaczy, że będziemy żyć w brudzie
Po prostu normalnie, bez przesady
(chyba też będę wyrodna ).

Myślę, że tak Moja Mała próbuje już coraz wyżej

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Haha miałam podobnie. Tylko jak niedokładnie rozłożyłam łóżko/kanapę to nóżki wjeżdżały pod łóżko i gleba była

Swoją drogą u Tż-ta też była rozkładana kanapa jako łóżko i kiedyś się pod nami zawaliła górna część zaznaczę, że grzecznie leżeliśmy wtedy
Ja jak mówiłam już, też nie chce robić wyjalowionych warunków, dlatego,będę już nawet pralka ubranka w proszku dla doroslych, prasowania nienawidzę szczerZe, więc raczej tylko,pierwsze będzie wyprasowane leżało w,komodzie ;/
Co do proszków, ok przez rok pierze się w dziecięcym a potem nagle co? Zmienia na proszek dla dorosłych? Przecież wtedy też może dostać alergii, więc jeśli nic,się nie będzie jej działo, to od razu będzie zwykły

Cytat:
Mozliwe

Ja też tak mam, ze czasami czuje już koło pępka

Kilka razy miałam tak, ze mówię do Tz żeby położył rękę i pytam czy czuje a on ze nie, wtedy kładę swoją i okazuje się ze kopy dostaje tam właśnie do środka i ja to wewnątrz czuje, a pod ręką juz nie śmieszne uczucie.

Dziewczyny wrocilam ze sklepu, myślałam, że wejdę i zemdleje wlasnie, tak mi było gorąco i duszno, jestem głodna, ciężko było wejść z zakupami na 4 piętro, ze wydalam z siebie,ostatki sił ;/ umysłami twarz i z,mokrą sie położyłam koło wiatraka i już mi lepiej, dzisiaj jakąś masakra na dworZe ;/ prZecież to się wyjść tak nie da ;/

Ale kupiłam kilka rzeczy Lili

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-31 o 15:09
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 14:58   #4378
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak kiedyś miałam problemy z kręgosłupem lędźwiowym to przed porodem wypada jechać na kontrolę do neurologa?
Stary 2015-08-31, 14:59   #4379
Ani_qa
Zakorzenienie

Przyszły paczki z all

I kocyk - dodaję kilka zdjęć bo Syylwuska prosiła (są w różnym świetle, bo jak leży w zaciemnionym miejscu jest taki kremowy, jak na oknie, to bardzo jasny się robi taka kremowa biel- na pewno nie jest różowy ani brzoskwiniowy ja bym nazwała ten kolor 'pudrowy krem' Jakość super, bardzo ciepły. Rożek tak samo różowa strona- nie jest rażący ani bardzo intensywny, dość spokojny. Środek 'limonka' taki bardziej żarówiasty, ale mimo wszystko przyjemny

Niżej zdjęcie w oknie, na parapecie:

Rożek :

I sensorek gratis

Także MikoMinky polecam jak najbardziej

Przyszła też paczka z wkładkami laktacyjnymi, mega 'podpaskami' poporodowymi, pieluchami tetrowymi i flanelowymi- oba rodzaje bardzo dobrej jakości, flanelowe w ładne wzory Patyczki do uszu dla Małej i grzechotka na rączkę aaa i jeszcze termometr do wanienki
Chyba tyle

Także polecam też babymarket24
Stary 2015-08-31, 15:01   #4380
benita84
Zadomowienie

Co do prasowania to ja juz chyba pisałam kiedyś ze musze mieć wszystko poprasowane i nie chodzi o sterylność tylko ja tak lubie wiec i dla dziecka prasuje. A prasuje wszystko, nawet ręczniki

Co do gondoli to mój jeździł w niej 8 miesięcy wiec nam sie przydała. I używałam jej też w domu bo nie miałam żadnego leżaczka itp.

Materac do łóżeczka wybrałam taki twardszy bo niby zdrowiej itd ale co z tego jak mały głównie z nami w naszym łóżku spał :/
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości