![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Niezły ten artykuł "muszę to mieć"
![]() ![]() ![]() nawet z listy wyprawkowej wykreślam niektóre pozycje, które z biegiem czasu i zapoznawania się z tematem wychowywania niemowlaka wydają się byc bez sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ponoć jest jakieś mleko krowie humanizowane, ale czy jest taie fajne to kwestia dyskusyjna. Najbardziej zbliżone do ludzkiego jest mleko ośle ![]() Kill me, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Poza tym, ja obiady często z musi jadam/jadałam na zimno. W pracy była np. tylko mikrofala, a ja nie lubię mikrofali, więc zawsze jadłam zimne obiadki. Nie było to takie złe. Wogle to z weganizmu przeszłam na paleo, więc uważam, że wszystko jest możliwe, jeśli tylko człeka odpowiednio coś dociśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Ktoś pytał o staniki z Kostara - one są dość rozciągliwe w obwodzie, ja miałam kiedyś bardzo fajny z tej firmy
![]() |
#4324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnoszę wrażenie, że z tutejszych forumowiczek to ja osiągnę stopień minimum ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- P.S. Czemu podczas karmienia mam spać w staniku? Znajoma karmiła niewiele się stykając ze stanikami. Biust marnie jej wygląda, ale już przed ciążą nie był zachwycający. Nie wiem, czy wycieki nie doprowadzą mnie do szału w nocy, ale to jedyny powód jaki mógłby mnie skłonić do spania w staniku, raczej jednak wolałabym uniknąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zadomowienie
|
Eh. Od dłuższego czasu przybierałam się do wywołania zdjęć. Ale jako że stacjonarnie wychodzi to dość drogo, a miałam wybraną setkę, to zamówiłam przez allegro. No i przyszedł sms, że kurier będzie dzisiaj między 12:30 a 14:30. No i oczywiście kuriera nie było. A miałam taką ochotę się przespać, bo przez tą temperaturę moja głowa mówi, że chyba łatwiej będzie ją odrąbać niż nosić...
#4327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój dzisiaj też wyjątkowo leniwy. Raz na jakiś czas się przesunie tylko, a tak to spokój.
![]() |
#4329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie wiem co to ta Hevea ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Boję się trochę, że coś sobie zaplanuję a dziecko zapewne plany pozmienia, a po co mam być potem zła, że coś mi nie wyszło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
Ja w styczniu chce wrocic normalnir na studia, zjazdy co wekeend i dla mnie to bedzie nie lada wyzwanie pod wzgledem logistycznym. Laktator w ruch na weekendy i tyle.
Co do wesel mozna wziac takiego malucha ale to umordowanie zarowno dla dzieciaka i mamy. Na poprawinach u kuzynki byla para z 4 miesiecznym dzieckiem. Mimo tego ze nie jestem przeciwnikiem puszczania muzyki dzieciom to taki halas zespolu plus milion roznych gadajacych glow nie jest czyms fajnym dla dzieciaka. Dla mnie dwa wyjscia. Dziecko z babcia/przyjaciolka w domu a ja dojezdzam na cyca. Ewentuanue dziecko w pokoju gdzies przy sali weselnej ale tak zeby halas nie docieral. No i faktycznir instynkt. Boziu pierwszy raz jak mala zostawilismy z moja mama to byl tel co pol h czy mala nie placze, jak zjadla itp Tz jewzcze jakos sie wybawil, ja cala impreze siedzialam z tel w reku. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-08-31 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bluzeczki z ukrytym wsparciem ![]() podwojny material na cyckach spokojnie wkladke laktacyjna mozna wkleic a potem zrobic tylko na nape zeby odpinac do karmienia, i oszczedzam kupe kasy na bluzce z wyciaganymi cyckami ![]() ![]() A i mialam pytac dziewczyny w sprawie tej mojej wczesnociezarnej - omdlenia zdazaly wam sie na poczatku ciazy ? Bo poleciala dzisiaj.. wlasnie mi pisze... : / tylko ona zawsze miala slaba glowe, tylko troche za duszno i sru.. jutro ma badania wiec dopoloznej pojdzie, ale moze w miedzyczasie mi cos Wy powiecie? ![]()
Krzysio 13.12.2015 <3 <3 Nie pale od 26.05.2015! Jestem Ruda, projektuje cuda ! ![]() ![]() Edytowane przez adka_19 Czas edycji: 2015-08-31 o 13:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Rozeznanie
|
Ani_qa wszystkie ciuszki prześliczne
![]() ![]() ![]() Sylwuśka ja byłam w szoku na moim weselu. Przyjechała do nas rodzinka znad morza z 3 m-cznym bobasem... Nie dość że 600km w jedną stronę, to jeszcze pociągiem... Do 22-23 byli z mała na sali, spała cały czas w wózku, hałas jej w ogóle nie przeszkadzał, potem poszli do pokoju na gorze, i na zmianę z nią siedzieli. Chyba tak koło 1 poszli oboje spać. Ja sobie tego jakoś nie wyobrażam... Też mam w przyszłym roku wesele męża siostry, co prawda w połowie sierpnia, więc dziecko będzie miało ok 8m-cy... Liczę że moja siostra z małą zostanie, chociaż będę chyba chciała jeszcze trochę karmić, to nie wiem... Jeszcze dużo czasu ![]() ![]() Mujer ja tam nie widzę nic złego w twoim śniadaniu ![]() ![]() ![]() A ja sobie jednak zrobię dzisiaj frytki, a co! Wczoraj mi narobiłyście ochoty to dzisiaj niezdrowy obiad/kolacja ![]() ![]() Czubasek te ciuszki ![]() ![]() Karmazynowa aż nie wiem co powiedzieć... popłakałam się prawie ze wzruszenia jak czytałam, że uklęknął... Gratulacje kochana! ![]() ![]() Tekst z dowodem dobry ![]() No i super że wypoczęłaś w górach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chciałabym natomiast utknąć z piersią w paszczy dziecka i nic więcej już nie robić. Oczywiście, może mi się nie udać, możliwe, że tak będzie i stanę się sfrustrowaną matką karmiącą, no ale... Próbuję się pocieszyć, że jednak się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
u mnie przy kp jak karmiłam jednym cycem to z drugiego się lało, lało się też w nocy jak czegokolwiek dotknęłam wiec nie wyobrażam sobie chodzić i spać bez stanika przy kp bo wkładka czegoś musi się trzymać, a ja nienawidzę spać w mokrej pościeli... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
zaneta jakos super. Mieciutki, dokladnie uszyte. Napy dobrze sie odpinaja. Wlasnie szukam.kominezon dla mlodego i juz cos mi wpadlo w oko ale 80 zl. Te ciuchy sa drogie jak ....
adka ja w tej ciazy do 12 tyg polecialam.dwa razy. Ale ja ogolnie mam sklonnosci do tego ze robi mi slabo i jak w danym momencie nie usiade to lece. |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niskie ciśnienie - dużo pić i solić himalajską. (wystarczy zrobić kilka pomiarów) Spadki cukru - jeść co 2-3h, żeby poziom curkru był stały i kontrolować, czy cukrzyca ciążowa nie dopadnie. Jeśli ma spadki cukru, to będą się jej robić takie watowate nogi, gdy tylko dłużej nie zje. Anemia - tu już pewnie zmuszą do suplementacji żelazem. Miała kiedyś problemy z anemią? Z natury jest blada?Ponoć po płatkach uszu widać bladość, ale to już trza być ekspertem ![]() Morfologia by się jej porządnie przydała. A ona je przyzwoicie wogle? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, mi się wydaje wiele możliwe, ale zobaczymy ![]() Hmn co z tymi prymitywnymi ludami, które nie miały wózków, nosiły dzieciaki, a wówczas skrzywienia kręgosłupa były rzadkie? Znacz, ja nie znam badań na ten temat akurat, ale intuicyjnie wyczuwam, że chusta może być dobrą opcją. Ale to jeszcze obadam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie mam ten lateks upatrzony, ale nie twierdzę, że decyzja ulegnie zmianie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wówczas to: stałam w słońcu, bezruch, TŻ mnie coś przycisnął, zaczęłam słabo oddychać. Ale nim mnie zemdliło do końca, to się ruszyłam i zaraz doszłam do siebie A drugi raz to się zerwałam zbyt nagle i mnie zaciemniło. Więc myślę, ze przy skłonności też trzeba zwracać uwagę na takie drobiazgi, jak np. nie stać zbyt długo, głęboko oddychać, nie zrywać się, unikać duszych miejsc... No wiadomo, że się nie da, ale w teorii chociaż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aleeeee ma wstret to miesa ostatnio... to samo co ja.. moe to ta kwestia? i powiedziala ze jej bardzo goraco bylo. Mysle ze moze byc anemia.. bo miala kiedys. dobry punkt ;* Dziekuje !
![]() |
#4345 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Padłam jak przeczytałam o pieluchach ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja sąsiadka urodziła w maju córkę, a dziś dopiero zauważyłam, że ma Riko Nano ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
adka ja mialam.bardzo cesto anemie. Ale od jakiegos roku do teraz byl spokoj. Wyniki polecialy w dol po 16 tyg dopiero.
Upal mogl zrobic swoje i tak jak mujer pisze gwaltowny ruch. Ja no juz sie przyzwyczailam.do tego ze czasem ludzie sie na mnie gapia jak na dzwina jakas. Np ide po miescie, nie ma lawek itp a ja czuje ze bede leciec i musze klapnac jak wsiora na chodniku. Wole to niz rozwalona glowe... Ja to jak stara babcia, w upaly mam zalaz wychdzenia z domu id tz ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-08-31 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to nie zwracam na to zbyt uwagi...Chyba, że mówiłybyśmy o foteliku samochodowym, to inna rzecz. Chociaż i tak nie planuję pierwszego kupować, tylko wezmę używkę od siostry TŻ, a kolejny kupimy porządny, żeby starczył na lata ![]() "Mam plan" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- O widzisz to jest myśl ![]() Fajowy jest, ale ona ma z białym stelażem, co jak dla mnie trochę psuje całość, ale każdy ma jakiś tam gust ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.