Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 13:12   #4321
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Niezły ten artykuł "muszę to mieć" Dużo prawdy w nim Ja mimo że będziemy mieć pierwszego dziecia to wydatki i tak ograniczam jak najbardziej do minimum, a już wydaje mi się że wydałam za dużo np. na ciuszki. I to nie kwestia oszczędzania na czym i ile się da, tylko chyba rozsądne myślenie...nie wiem
nawet z listy wyprawkowej wykreślam niektóre pozycje, które z biegiem czasu i zapoznawania się z tematem wychowywania niemowlaka wydają się byc bez sensu
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:16   #4322
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ekhem, ja planuje karmic krotko- 3 mce, w kwietniu wesele mamy pod warszawa i chce zostawic malego ktorejs babci i iisc sie pobawic :p
To mam plana haha

Niestety ja nie umiem zjesc cieplego na sniadanie
Wiec z xhleba nie zrezygnuje, z owsianki tez bo ja jem na zimno
Robie mleko mogdalowe i zaleeam platki na kilka minut dodaje owoce i heja
Ahh slodkie moje zareczyny byly smieszne ;p no aleee
Gratulacje !!
Z niusików pana doktora - nie dawajcie mleka krowiego małym, bo będą mieli niższe iq Kozie z kolei moze przyczyniac się do występowania anemii. Oczywiście, mowa o niemowlakach przede wszystkim.
Ponoć jest jakieś mleko krowie humanizowane, ale czy jest taie fajne to kwestia dyskusyjna. Najbardziej zbliżone do ludzkiego jest mleko ośle

Kill me, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Poza tym, ja obiady często z musi jadam/jadałam na zimno. W pracy była np. tylko mikrofala, a ja nie lubię mikrofali, więc zawsze jadłam zimne obiadki. Nie było to takie złe.

Wogle to z weganizmu przeszłam na paleo, więc uważam, że wszystko jest możliwe, jeśli tylko człeka odpowiednio coś dociśnie
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:17   #4323
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Ktoś pytał o staniki z Kostara - one są dość rozciągliwe w obwodzie, ja miałam kiedyś bardzo fajny z tej firmy
Stary 2015-08-31, 13:20   #4324
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Niezły ten artykuł "muszę to mieć" Dużo prawdy w nim Ja mimo że będziemy mieć pierwszego dziecia to wydatki i tak ograniczam jak najbardziej do minimum, a już wydaje mi się że wydałam za dużo np. na ciuszki. I to nie kwestia oszczędzania na czym i ile się da, tylko chyba rozsądne myślenie...nie wiem
nawet z listy wyprawkowej wykreślam niektóre pozycje, które z biegiem czasu i zapoznawania się z tematem wychowywania niemowlaka wydają się byc bez sensu

Odnoszę wrażenie, że z tutejszych forumowiczek to ja osiągnę stopień minimum Właśnie się zastanawiam, czy naprawdę potrzebny mi głęboki wózek, bo w sumie najpierw młody jest lekki, a w nosidle to się łatwiej poruszać (wizja łażenia na zakupy z wózkiem jawi mi się jako koszmar), a potem planuję wracać do forumy, więc noszenie ciężarów wskazane

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

P.S. Czemu podczas karmienia mam spać w staniku?
Znajoma karmiła niewiele się stykając ze stanikami. Biust marnie jej wygląda, ale już przed ciążą nie był zachwycający.
Nie wiem, czy wycieki nie doprowadzą mnie do szału w nocy, ale to jedyny powód jaki mógłby mnie skłonić do spania w staniku, raczej jednak wolałabym uniknąć.
Stary 2015-08-31, 13:22   #4325
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A propos ograniczania kosztów, szukam właśnie dobrego materaca, który jednak będzie tańszy niż Hevea. Ktoś coś?
Stary 2015-08-31, 13:28   #4326
SweetViolet
Zadomowienie

Eh. Od dłuższego czasu przybierałam się do wywołania zdjęć. Ale jako że stacjonarnie wychodzi to dość drogo, a miałam wybraną setkę, to zamówiłam przez allegro. No i przyszedł sms, że kurier będzie dzisiaj między 12:30 a 14:30. No i oczywiście kuriera nie było. A miałam taką ochotę się przespać, bo przez tą temperaturę moja głowa mówi, że chyba łatwiej będzie ją odrąbać niż nosić...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:31   #4327
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Hmm... mówicie, że to tak trudno z dzieciakiem? Bo ja mam w lutym tydzień intensywnych wykładów i zastanawiam się jak to połączyć z karmieniem
Ponadto, z TŻ planujemy ślub na wiosnę, więc młody będzie miał kilka miesięcy. Wesela nie będzie, ale impreza jakaś pewnie tak. Jakoś uznałam, że nie widzę w tym problemu <optymizm>

Ba, mój TŻ snuje na lato wyjazd trekingowy na Islandię Na razie nie wiem, co o tym sądzę, bo utknęłam na etapie "kto poniesie pieluchy?"
Przy krótkiej imprezie być może to nie będzie problem ale przy calonocnym weselu to już trochę jest. Nie wyobrażam sobie wziąć takiego małego dziecka na wesele i trzymać całą noc na sali w hałasie bo przecież nie zostawisz go samego w pokoju w hotelu a Ty pójdziesz się bawić. A zostawić w domu i dojeżdżać karmić to tez zależy jak daleko a poza tym jak już któraś dziewczyna pisała zamiast się bawić to sprawdzasz tel czy po ciebie nie dzwonili albo czy juz pora karmienia. Takie jest moje zdanie ale może niech się wypowiedzą doświadczone mamusie 😃

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 13:31   #4328
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Ja dziś wieczorem śmigam na wizytę do mojej ginekolog, młoda siedzi cicho, też upały ją chyba męczą.
za wizytę
Mój dzisiaj też wyjątkowo leniwy. Raz na jakiś czas się przesunie tylko, a tak to spokój.

synek
Stary 2015-08-31, 13:35   #4329
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A propos ograniczania kosztów, szukam właśnie dobrego materaca, który jednak będzie tańszy niż Hevea. Ktoś coś?
Ja Ci nie pomogę, bo mam już upatrzony w sklepie dziecięcym w sąsiednim mieście, lateksowy za 219 zł, ale to chyba jakoś mało znana firma.
Ja nawet nie wiem co to ta Hevea I czemu takie parcie na nia jest

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Odnoszę wrażenie, że z tutejszych forumowiczek to ja osiągnę stopień minimum Właśnie się zastanawiam, czy naprawdę potrzebny mi głęboki wózek, bo w sumie najpierw młody jest lekki, a w nosidle to się łatwiej poruszać (wizja łażenia na zakupy z wózkiem jawi mi się jako koszmar), a potem planuję wracać do forumy, więc noszenie ciężarów wskazane

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Znajoma karmiła niewiele się stykając ze stanikami. Biust marnie jej wygląda, ale już przed ciążą nie był zachwycający.
Nie wiem, czy wycieki nie doprowadzą mnie do szału w nocy, ale to jedyny powód jaki mógłby mnie skłonić do spania w staniku, raczej jednak wolałabym uniknąć.
Jestem trochę przerażona Twoimi planami na "po", tyle tego masz Ja najdalej myślę do dnia porodu, a co potem będę myśleć potem
Boję się trochę, że coś sobie zaplanuję a dziecko zapewne plany pozmienia, a po co mam być potem zła, że coś mi nie wyszło
Stary 2015-08-31, 13:38   #4330
czubasek20
Zakorzenienie

Ja w styczniu chce wrocic normalnir na studia, zjazdy co wekeend i dla mnie to bedzie nie lada wyzwanie pod wzgledem logistycznym. Laktator w ruch na weekendy i tyle.

Co do wesel mozna wziac takiego malucha ale to umordowanie zarowno dla dzieciaka i mamy. Na poprawinach u kuzynki byla para z 4 miesiecznym dzieckiem. Mimo tego ze nie jestem przeciwnikiem puszczania muzyki dzieciom to taki halas zespolu plus milion roznych gadajacych glow nie jest czyms fajnym dla dzieciaka.
Dla mnie dwa wyjscia. Dziecko z babcia/przyjaciolka w domu a ja dojezdzam na cyca. Ewentuanue dziecko w pokoju gdzies przy sali weselnej ale tak zeby halas nie docieral.

No i faktycznir instynkt. Boziu pierwszy raz jak mala zostawilismy z moja mama to byl tel co pol h czy mala nie placze, jak zjadla itp
Tz jewzcze jakos sie wybawil, ja cala impreze siedzialam z tel w reku.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-08-31 o 13:41
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:39   #4331
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
*

Nie pytam nawet co bedzie za 3 miesiace, bo ja juz zaczynam miec slabiej ze tak powiem.

Haha!;D a tego mema wysłałam TZ-owi, bo ostatnio się dziwi, że tyle słodyczy pochłaniam i mówi, że to mały po tatusiu ma taki słodyczowy spust
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 13:41   #4332
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez chyba jestem bardziej rozsadna niz oszczedna

Cytat:

Ja nie nawidze spac w staniku w zwiazku z czym ze produkcja mleka sie rozpoczela kupiam wczoraj
bluzeczki z ukrytym wsparciem
podwojny material na cyckach spokojnie wkladke laktacyjna mozna wkleic a potem zrobic tylko na nape zeby odpinac do karmienia, i oszczedzam kupe kasy na bluzce z wyciaganymi cyckami

A i mialam pytac dziewczyny w sprawie tej mojej wczesnociezarnej - omdlenia zdazaly wam sie na poczatku ciazy ?
Bo poleciala dzisiaj.. wlasnie mi pisze... : /
tylko ona zawsze miala slaba glowe, tylko troche za duszno i sru.. jutro ma badania wiec dopoloznej pojdzie, ale moze w miedzyczasie mi cos Wy powiecie?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP

Edytowane przez adka_19
Czas edycji: 2015-08-31 o 13:42
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:42   #4333
zaneta_b
Rozeznanie

Ani_qa wszystkie ciuszki prześliczne

Sylwuśka ja byłam w szoku na moim weselu. Przyjechała do nas rodzinka znad morza z 3 m-cznym bobasem... Nie dość że 600km w jedną stronę, to jeszcze pociągiem... Do 22-23 byli z mała na sali, spała cały czas w wózku, hałas jej w ogóle nie przeszkadzał, potem poszli do pokoju na gorze, i na zmianę z nią siedzieli. Chyba tak koło 1 poszli oboje spać. Ja sobie tego jakoś nie wyobrażam... Też mam w przyszłym roku wesele męża siostry, co prawda w połowie sierpnia, więc dziecko będzie miało ok 8m-cy... Liczę że moja siostra z małą zostanie, chociaż będę chyba chciała jeszcze trochę karmić, to nie wiem... Jeszcze dużo czasu Ja z resztą z moją chrześnicą też siedziałam całą noc, jak siostra była na weselu. Miała chyba właśnie coś koło 8 m-cy. Co prawda obie nie spałyśmy całą noc, ja pierwszy raz z nią tak zostałam, więc patrzyłam czy wszystko ok, zresztą noc poza domem moim to też nie umiałam spać, a ona co chwilę spoglądała z łóżeczka czy jestem obok, albo rączkę przez szczebelki wyciągała żeby ją trzymać za rączkę i tak przysypiała

Mujer ja tam nie widzę nic złego w twoim śniadaniu wręcz przeciwnie, pewnie było pycha A co do biustonosza, to te co pisałaś są w łodzi, maja sklep firmowy chyba zajrzę, ale to już może po porodzie jak będę wiedziała jaki rozmiar, bo w ciemno przez neta to nie bardzo takie coś zamawiać pierwszy raz...

A ja sobie jednak zrobię dzisiaj frytki, a co! Wczoraj mi narobiłyście ochoty to dzisiaj niezdrowy obiad/kolacja ale żeby nie było, to nie jest słodkie

Czubasek te ciuszki jak z jakością materiału? Bo nie pamiętam czy pisałaś

Karmazynowa aż nie wiem co powiedzieć... popłakałam się prawie ze wzruszenia jak czytałam, że uklęknął... Gratulacje kochana! Aż moja mała z radości parę kopniaków mi zasadziła w brzuszku
Tekst z dowodem dobry
No i super że wypoczęłaś w górach
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:43   #4334
SweetViolet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
było ale teraz kasa jest, więc moze kupic la donna mobile hah nie no szczerze to kiedys nawet pudełko znalazlam, ale to samo pudełko było, potem sie wysypałam ze znalazłam, a on mowil że kupił bo ładne i czeka na zawartosc
Jaki zapobiegawczy

synek
Stary 2015-08-31, 13:43   #4335
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Ja Ci nie pomogę, bo mam już upatrzony w sklepie dziecięcym w sąsiednim mieście, lateksowy za 219 zł, ale to chyba jakoś mało znana firma.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Jestem trochę przerażona Twoimi planami na "po", tyle tego masz Ja najdalej myślę do dnia porodu, a co potem będę myśleć potem
Boję się trochę, że coś sobie zaplanuję a dziecko zapewne plany pozmienia, a po co mam być potem zła, że coś mi nie wyszło
To nie są jakieś sztywne plany. Zaczęłam szkołę, to po prostu będę kombinowała jak ją skończyć, a wiem, że mam w lutym tydzień wykładów. Ślub to jest w planie i wcale nie wiem, czy dojdzie do skutku No ale jest. Wszelakie wyjazdy to planuje TŻ, ja się nie przywiązuję do tematu, jako, że wszystko i tak się zmienia.

Nie chciałabym natomiast utknąć z piersią w paszczy dziecka i nic więcej już nie robić. Oczywiście, może mi się nie udać, możliwe, że tak będzie i stanę się sfrustrowaną matką karmiącą, no ale... Próbuję się pocieszyć, że jednak się uda
Stary 2015-08-31, 13:44   #4336
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Hmm... mówicie, że to tak trudno z dzieciakiem? Bo ja mam w lutym tydzień intensywnych wykładów i zastanawiam się jak to połączyć z karmieniem
Ponadto, z TŻ planujemy ślub na wiosnę, więc młody będzie miał kilka miesięcy. Wesela nie będzie, ale impreza jakaś pewnie tak. Jakoś uznałam, że nie widzę w tym problemu <optymizm>

Ba, mój TŻ snuje na lato wyjazd trekingowy na Islandię Na razie nie wiem, co o tym sądzę, bo utknęłam na etapie "kto poniesie pieluchy?"
z Waszym optymistycznym nastawieniem wszystko może się udać zresztą koleżanka na własnym weselu bawiła się z 2 tygodniowym brzdącem i to było fest wesele nie jakieś małe przyjęcie. Ślub był planowany chyba z 2 letnim wyprzedzeniem a po drodze taka wpadka się przytrafiła ale daty ślubu nie chcieli zmieniać

Cytat:

może to już przestarzałe info ale do niedawna jeszcze się mówiło ze dziecku najlepiej na płasko, w sensie że dla kręgosłupa najlepiej wiec nosidełko tylko jak trzeba, i noszenie na rękach też wcale nie jest dla kręgosłupa super... no ale może teraz już są inne zalecenia

u mnie przy kp jak karmiłam jednym cycem to z drugiego się lało, lało się też w nocy jak czegokolwiek dotknęłam wiec nie wyobrażam sobie chodzić i spać bez stanika przy kp bo wkładka czegoś musi się trzymać, a ja nienawidzę spać w mokrej pościeli...
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:45   #4337
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
*

Nie pytam nawet co bedzie za 3 miesiace, bo ja juz zaczynam miec slabiej ze tak powiem.

Moje krzyczy za batonikami. I czekoladami. I słodkimi płatkami

synek
Stary 2015-08-31, 13:46   #4338
czubasek20
Zakorzenienie

zaneta jakos super. Mieciutki, dokladnie uszyte. Napy dobrze sie odpinaja. Wlasnie szukam.kominezon dla mlodego i juz cos mi wpadlo w oko ale 80 zl. Te ciuchy sa drogie jak ....

adka ja w tej ciazy do 12 tyg polecialam.dwa razy.
Ale ja ogolnie mam sklonnosci do tego ze robi mi slabo i jak w danym momencie nie usiade to lece.

Stary 2015-08-31, 13:49   #4339
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez chyba jestem bardziej rozsadna niz oszczedna

Ja nie nawidze spac w staniku w zwiazku z czym ze produkcja mleka sie rozpoczela kupiam wczoraj
bluzeczki z ukrytym wsparciem
podwojny material na cyckach spokojnie wkladke laktacyjna mozna wkleic a potem zrobic tylko na nape zeby odpinac do karmienia, i oszczedzam kupe kasy na bluzce z wyciaganymi cyckami

A i mialam pytac dziewczyny w sprawie tej mojej wczesnociezarnej - omdlenia zdazaly wam sie na poczatku ciazy ?
Bo poleciala dzisiaj.. wlasnie mi pisze... : /
tylko ona zawsze miala slaba glowe, tylko troche za duszno i sru.. jutro ma badania wiec dopoloznej pojdzie, ale moze w miedzyczasie mi cos Wy powiecie?
Zależy dlaczego mdleje.
Niskie ciśnienie - dużo pić i solić himalajską. (wystarczy zrobić kilka pomiarów)
Spadki cukru - jeść co 2-3h, żeby poziom curkru był stały i kontrolować, czy cukrzyca ciążowa nie dopadnie. Jeśli ma spadki cukru, to będą się jej robić takie watowate nogi, gdy tylko dłużej nie zje.
Anemia - tu już pewnie zmuszą do suplementacji żelazem. Miała kiedyś problemy z anemią? Z natury jest blada?Ponoć po płatkach uszu widać bladość, ale to już trza być ekspertem

Morfologia by się jej porządnie przydała. A ona je przyzwoicie wogle?
Stary 2015-08-31, 13:51   #4340
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
To taki dwustronny materac lateks-kokos, ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Ja teraz myślę nad czymś takim: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5606708651
Stary 2015-08-31, 13:52   #4341
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
z Waszym optymistycznym nastawieniem wszystko może się udać zresztą koleżanka na własnym weselu bawiła się z 2 tygodniowym brzdącem i to było fest wesele nie jakieś małe przyjęcie. Ślub był planowany chyba z 2 letnim wyprzedzeniem a po drodze taka wpadka się przytrafiła ale daty ślubu nie chcieli zmieniać

może to już przestarzałe info ale do niedawna jeszcze się mówiło ze dziecku najlepiej na płasko, w sensie że dla kręgosłupa najlepiej wiec nosidełko tylko jak trzeba, i noszenie na rękach też wcale nie jest dla kręgosłupa super... no ale może teraz już są inne zalecenia

u mnie przy kp jak karmiłam jednym cycem to z drugiego się lało, lało się też w nocy jak czegokolwiek dotknęłam wiec nie wyobrażam sobie chodzić i spać bez stanika przy kp bo wkładka czegoś musi się trzymać, a ja nienawidzę spać w mokrej pościeli...

Nie wiem, mi się wydaje wiele możliwe, ale zobaczymy

Hmn co z tymi prymitywnymi ludami, które nie miały wózków, nosiły dzieciaki, a wówczas skrzywienia kręgosłupa były rzadkie? Znacz, ja nie znam badań na ten temat akurat, ale intuicyjnie wyczuwam, że chusta może być dobrą opcją. Ale to jeszcze obadam.
Stary 2015-08-31, 13:54   #4342
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
To taki dwustronny materac lateks-kokos, ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Ja teraz myślę nad czymś takim: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5606708651
Aha, czyli rozumiem, że te tańsze i mało znanych firm atestów nie mają?

Ja w sumie mam ten lateks upatrzony, ale nie twierdzę, że decyzja ulegnie zmianie Muszę poczytać jeszcze, szczerze to w ogóle powinnam zabrać się za jakiekolwiek "doszkolenie", ale co z tego że internety pełne informacji, skoro połowa to beznadziejnie sklecone artykuły po których jestem jeszcze głupsza niż byłam
Stary 2015-08-31, 13:55   #4343
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
zaneta jakos super. Mieciutki, dokladnie uszyte. Napy dobrze sie odpinaja. Wlasnie szukam.kominezon dla mlodego i juz cos mi wpadlo w oko ale 80 zl. Te ciuchy sa drogie jak ....

Ale ja ogolnie mam sklonnosci do tego ze robi mi slabo i jak w danym momencie nie usiade to lece.
Ja nie mam skłonności do omdleń, ale 2 razy byłam na granicy.
A wówczas to: stałam w słońcu, bezruch, TŻ mnie coś przycisnął, zaczęłam słabo oddychać. Ale nim mnie zemdliło do końca, to się ruszyłam i zaraz doszłam do siebie
A drugi raz to się zerwałam zbyt nagle i mnie zaciemniło.
Więc myślę, ze przy skłonności też trzeba zwracać uwagę na takie drobiazgi, jak np. nie stać zbyt długo, głęboko oddychać, nie zrywać się, unikać duszych miejsc... No wiadomo, że się nie da, ale w teorii chociaż
Stary 2015-08-31, 13:57   #4344
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Ale ja ogolnie mam sklonnosci do tego ze robi mi slabo i jak w danym momencie nie usiade to lece
.
Chociaz dobrze ze umiem to wyczuc.

Cytat:
Zależy dlaczego mdleje.
Niskie ciśnienie - dużo pić i solić himalajską. (wystarczy zrobić kilka pomiarów)
Spadki cukru - jeść co 2-3h, żeby poziom curkru był stały i kontrolować, czy cukrzyca ciążowa nie dopadnie. Jeśli ma spadki cukru, to będą się jej robić takie watowate nogi, gdy tylko dłużej nie zje.
Anemia - tu już pewnie zmuszą do suplementacji żelazem. Miała kiedyś problemy z anemią? Z natury jest blada?Ponoć po płatkach uszu widać bladość, ale to już trza być ekspertem

Morfologia by się jej porządnie przydała. A ona je przyzwoicie wogle?
Ja bardzo przyzwoicie, chude to a moze wpierdzielac
Aleeeee ma wstret to miesa ostatnio... to samo co ja.. moe to ta kwestia? i powiedziala ze jej bardzo goraco bylo.
Mysle ze moze byc anemia.. bo miala kiedys. dobry punkt ;*
Dziekuje !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:57   #4345
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, witam w ten upalny dzień.

Ja dziś wieczorem śmigam na wizytę do mojej ginekolog, młoda siedzi cicho, też upały ją chyba męczą.

Piękne ciuszki przewijają się na forum Ależ będziecie stroić te swoje maluszki

Ja dziś nadzwyczaj dobrze się czuję, tak lekko, ale to może przez narzuconą dietę lekkostrawną i bezsłodyczową, bo on piątku już ostro się ograniczam od syfiastego jedzenia i moich niezdrowych zachcianek. Polecam.

Ostatni dzień wakacji, niech Wam mija bardzo relaksująco choć my to wakacje w tym roku skończmy w grudniu na porodówkach hehe
trzymam kciuki za wizytę

Cytat:

Ze ślubem to myślę że nie powinnaś mieć większych problemów, jak bez całonocnego wesela to czemu nie?
Padłam jak przeczytałam o pieluchach

Cytat:

Ja właśnie tylko w takim wypadku, jakby coś tam mi wyciekało z piersi to tylko wtedy dopuszczam spanie w staniku. Poza tym to nie, nie lubię
Stary 2015-08-31, 14:03   #4346
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, czyli rozumiem, że te tańsze i mało znanych firm atestów nie mają?

Ja w sumie mam ten lateks upatrzony, ale nie twierdzę, że decyzja ulegnie zmianie Muszę poczytać jeszcze, szczerze to w ogóle powinnam zabrać się za jakiekolwiek "doszkolenie", ale co z tego że internety pełne informacji, skoro połowa to beznadziejnie sklecone artykuły po których jestem jeszcze głupsza niż byłam
Ten, który wrzuciłam akurat ma. A to, które certyfikaty są lepsze od innych to nie mam pojęcia
Stary 2015-08-31, 14:04   #4347
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam skłonności do omdleń, ale 2 razy byłam na granicy.
A wówczas to: stałam w słońcu, bezruch, TŻ mnie coś przycisnął, zaczęłam słabo oddychać. Ale nim mnie zemdliło do końca, to się ruszyłam i zaraz doszłam do siebie
A drugi raz to się zerwałam zbyt nagle i mnie zaciemniło.
Więc myślę, ze przy skłonności też trzeba zwracać uwagę na takie drobiazgi, jak np. nie stać zbyt długo, głęboko oddychać, nie zrywać się, unikać duszych miejsc... No wiadomo, że się nie da, ale w teorii chociaż
Ja podobnie. Też nie mam skłonności, ale parę razy byłam bliska. Wtedy zgłaśniam myśli i powatrzam sobię "Nie padnij, nie padnij, nie padnij, po co Ci to" , oddycham bardzo głęboko i wolno i...przechodzi jakoś.

Moja sąsiadka urodziła w maju córkę, a dziś dopiero zauważyłam, że ma Riko Nano Chyba przejdę się zasięgnąć opinii, bo taką brykę chciałam kupić
Stary 2015-08-31, 14:07   #4348
czubasek20
Zakorzenienie

adka ja mialam.bardzo cesto anemie. Ale od jakiegos roku do teraz byl spokoj. Wyniki polecialy w dol po 16 tyg dopiero.

Upal mogl zrobic swoje i tak jak mujer pisze gwaltowny ruch.

Ja no juz sie przyzwyczailam.do tego ze czasem ludzie sie na mnie gapia jak na dzwina jakas. Np ide po miescie, nie ma lawek itp a ja czuje ze bede leciec i musze klapnac jak wsiora na chodniku. Wole to niz rozwalona glowe...
Ja to jak stara babcia, w upaly mam zalaz wychdzenia z domu id tz

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-08-31 o 14:10
Stary 2015-08-31, 14:08   #4349
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Ja podobnie. Też nie mam skłonności, ale parę razy byłam bliska. Wtedy zgłaśniam myśli i powatrzam sobię "Nie padnij, nie padnij, nie padnij, po co Ci to" , oddycham bardzo głęboko i wolno i...przechodzi jakoś.

Moja sąsiadka urodziła w maju córkę, a dziś dopiero zauważyłam, że ma Riko Nano Chyba przejdę się zasięgnąć opinii, bo taką brykę chciałam kupić
czekamy na opinię o wózku najlepiej to nagraj koleżankę i zacytuj
Stary 2015-08-31, 14:09   #4350
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ten, który wrzuciłam akurat ma. A to, które certyfikaty są lepsze od innych to nie mam pojęcia
A wiesz co, my się wychowałyśmy bez certyfikatów i jakoś się to życie przędzie
Szczerze to nie zwracam na to zbyt uwagi...Chyba, że mówiłybyśmy o foteliku samochodowym, to inna rzecz. Chociaż i tak nie planuję pierwszego kupować, tylko wezmę używkę od siostry TŻ, a kolejny kupimy porządny, żeby starczył na lata
"Mam plan" oswajać dziecko od małego z tym, że nie zawsze będzie dupa leżeć na materacu z certyfikatem i nie zawsze dupa będzie ubrana w bawełnę. No niestety

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
czekamy na opinię o wózku najlepiej to nagraj koleżankę i zacytuj
O widzisz to jest myśl
Fajowy jest, ale ona ma z białym stelażem, co jak dla mnie trochę psuje całość, ale każdy ma jakiś tam gust
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości