|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Lamia ja z wszystkimi bylam po jeden raz. Lekarz mowil ze nie widzi potrzeby chyba ze mam taki kaprys 😉 |
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Lamia super że wyniki dobre
![]() Dzięki za odpowiedzi co do bioderek! Pewnie zadzwonię i umówię wizytę na październik My dziś mamy wizytę u pediatry, obejrzy małego, ciekawe czy zrobi to tak "dokładnie" jak ostatnio :P gdy Artuś miał miesiąc. Ciekawa jestem ile mały waży ![]() U nas wczoraj był dzień marudzenia i płaczu level hard, dziś tak samo. Nawet podczas jedzenia porannej kaszki mały kwękał. Wzięłam więc łyżeczkę metalową i zaczęłam stukać w buzi i co? Dzwoni Oho, to ja zaglądam w paszczkę, co było nie lada trudne. Ale w końcu udało mi się dojrzeć dwie mikroskopijne dolne jedynki Tiaaa i już wszysko wiadomo. Choć przyznam szczerze, że jestem w niemałym szoku, bo ani dziąsła nie są nabrzmiałe ani zaczerwienione Dałam mojemu biedakowi paracetamoc. Jakbym wiedziała co go tak męczy to dałabym już wczoraj tak jęczał biedaczek.---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Hmmm a trzeba mieć skierowanie do ortopedy jak się chce na nfz?
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Aagaciorek
To powinno być już lzej teraz ![]() U mnie nocka lepiej i na szczęście mi gardło mniej juz boli
|
|
#4354 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas nieprzerwanie noce do d. Jak ha marze o śnie 4 godzinnym 👏 najgorzej ze ona tez sie nie wysypia. Budzi sie i 30 min jest fajnie a po tym czasie jęki i placze a uspac tez taki problem ze masakra. Właśnie ja ululalam z przysiadami. Albo skok albo zeby Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- A co do szczepionek to nam zostala zoltaczka a nigdzie w miescie nie ma engerixa!!! Jeszcze musze podzwonic ale jakas masakra.... Jakis problem jest znowu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
Marciar i szybko taki elektryk ściąga? Ja mam zwykły, używam go często, aż mi się odcisk na palcu zrobił
|
|
#4356 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez miałam elektryka ![]() Wygoda ze hej ![]() U mnie 15 stopni i pochmurno
|
|
|
#4359 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 20 stopni ale też zimno, słońca brak. Już chyba 2 tydzień taka pogoda :/
|
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
Marcia ja daję kleik ryżowy bobovity kosztuje coś ok 4 zł i później przystawiam do piersi - chłopak musi popić
|
|
|
|
|
#4361 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Karinek1973;6398117 1]
Cytat:
, to takie centrum medyczne w malutkiej miejscowosci, ale ludzie zjeżdżają i z innych powiatów, bo podobno lekarze są dobrzy. Kolejki są, ale nie duże aż tak, zeby pomstować. Np. ostatnio my juz wyjeżdżaliśmy spod budynku do domu, kiedy dopiero powinniśmy wchodzić .Do tego CM trafilismy z nasza Karinką i od razu małego zapisaliśmy. Trzeba mieć skierowanie od lek. rodzinnego, zadzwonić tam, umówić sie na wizytę( kiedyś czekał się tydzień- dwa, teraz czasem dłuzej, bo coraz więcej ludzi tam jeździ) i dosłac poczta lub dowieźć skierowanie. I wsio. Wizyta trwa różnie, jak jest dobrze, to szybko, jak są problemy, to nie. Ale ten lekarz odpowiada na wszystkie pytania, pogada, pozartuje. Ale nie ma tak taśmowo, jak piszesz, o nie. W poczekalni siedza ludzi z dziećmi a dzieci w fotalikach, na rękach, różnie, sa pogaduszki, dopiero jak sie wchodzi do gabinetu, to sie rozbiera dziecko. W poczekalni są pielegniarki, ale u nich my bierzemy swój numerek( jest na godzine, wiec to chyba dla formalnosci, choc zdarzaja się rozbieżnosci miedzy godzina a nr) albo zapisujemy na kolejna wizytę. A tak w ogóle dzień dobry ![]() u nas dzis chłodno, wietrznie, wiec pewnie spacerek odpuścimy. Narobiłam 2 gary gołabków, poprasowałam wczorajsze pranie, Milek śpi, K. u babci została. Jeszcze zmienie pościel i zrobie porządek w szafkach u k. bo strasznie wyrosła w te wakcje, nie tylko wzdłuz ale i wszerz ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
. nie wiem, czemu,ale to mi nie przeszkadza, jak chcą to niech badają , dopiero jak miała 3 latka, trafilismy do tego CM na NFZ. Koleżanka nam poleciła.---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
.No własnie, moze spróbuj z kaszką na noc, moze Zosia jak podje konkretnie, to pospicie obie. Co ie dzieje z tymi szczepionkami? toż to jakieś jaja, że takie braki są ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Lamia, to super, ze wyniki dobre Aagcaiorek, gratki zabków, i to 2 na raz! |
|||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016...
Hej. U nas tez pogoda do bani. Chlodno i brzydko.. Nina obudzila sie o 6, pobawila sie 1,5 godziny i drzemka. Juz mialam leciec pod prysznic a tu placz. Wzielam ja do lozka na cyca i obie zasnelysmy
Obudzilo mnie o 10. 30 miauczenie kota. Dalam mu jesc i poszlam dalej w kime. Ostatecznie wstalysmy o 11.30 Takie poranki to ja lubie Aagaciorek gratulacje. Masakra, ze 2 zeby na raz szly. To sie musial nameczyc biedaczek. Ja tez na poczatku uzywalam laktatora elektrycznego i jest to jednak spora wygoda. Jesli ktoras z was czesto odciaga mleko to polecam. Ja akurat nie mialam cierpliwosci do mycia tych wszystkich czesci. Wystarczy, ze butelki do karmienia myje caly czas a tu gdzie mieszkam nie mamy zmywarki![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
tylko czy zechce zjesc :-P Ja dzis pozalatwialam milion spraw. A tak leje... I wybralam dekoracje. Taki bukiet mi sie spodobal i oby sie dalo taki zrobic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
Piękny bukiecik marcia. Oby wszystkie kwiaty były dostępne
Jak będziesz brała slub Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4365 |
|
Raczkowanie
|
Marcia sliczny bukiecik
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do bioderek, to gdzieś czytałam, że w pl trochę przesadzają z tymi bioderkami. My idziemy w przyszłą środę na 3 badanie, a póki co wszystko ok :/Cytat:
![]() Ja robiłam bukiet na 2 maja, w dodatku wymyśliłam sobie niebieski - to było wyzwanie |
||
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Marcia bukiecik śliczny
Jestinna no to super pospałyście! my ostatnio przed 7 wstajemy To i tak dobry wynik, bo jeszcze do niedawana 5.30 to był standard.My byliśmy dziś u pediatry. Artuś waży 9,100 kg przy wzroście 74 cm tak go sobie wyhodowałam na swoim mleku
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super musiał wyglądać niebieski, moja koleżanka miala ślub w lipcu a chciała mieć chabry, i miała, ale to były juz ostatnie kwiaty, w bukiecie w połączeniu z białymi rózami wygladały pieknie . Marcia, Twój bukiet prezentuje sie pięknie |
|
|
|
|
|
#4371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas dzisiaj większość dnia to był hardkor, ale nadal nic nie widać, an szczeście popołudniu wrócił mój szczesliwy niuniek, ale w czesniej prawdziwy dramat ![]() Cytat:
Przyłączam się do Ciebie w bólu na brak snu powyżej 3h ale jakoś się przystosowałam
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-08-10 o 20:39 |
||
|
|
|
|
#4372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestinna, poranek miałaś fajny
.A o spaniu nic nie mówcie, Milek spał dziś prawie tyle co nic. I co- po 17ej jak zasnął, tak spi, chyba na noc juz . Nie rozbieralismy go, tylko zdjęliśmy spodenki, skarpetki i spi w body.Pobudki dziś pewnie bedą ze 2-3, bo dziś też mało co jadł. Ostatnie 2 dni zaczął ulewać, wczoraj to tak mocno, ze sie krztusił, oczka miał aż zaczerwienione jak od płaczu i kaszlał. Musiałam go kłaść na rogala, zeby sie nie zachłysnął. Ciekawe czemu tak się mu zrobiło? ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Ja miałam nieładny, same storczyki, różne kolory i odmiany, róże i kalie i do tego duzy i ciężki. Nie wybierałam go, to był prezent od znajomej kwiaciarki . Ale takie duperele nie zepsuły mi wesela
|
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Marcia A ja zapisuję twój bukiet w inspiracjach dla siostry jest śliczny .!
Ja miałam z białych goździków i takie zielone kuleczki między i taka kaskada z tych zielonych A babki mi wsadzila tak jeszcze zielony szparagi Ale byłam zła... cały powyciagalam. A na zdjęciach na plenerze powymienialam które były brzydkie na białe róże które nam zostały ze stołów i też ładnie się na zdjęciach prezentował. I nas dziś małą ładnie w nocy spała pierwsza pobutka o 1:40 A zwykle jest przed 24. Teraz też juz prawie śpi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
O 3h snu to by było juz cos dla mnie :-P
|
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Kurcze uciekło mi posta a inny s8e skopiował ;-p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Ogólnie to.chcialam.napisac że piękny ten bukiet Marta cudo 😍 Ja miałam bardzo prosty z różowych roz tak jak chciałam ale w kościele pani się postarali i zrobiła na biało różowo tak jak prosiłam ale nie użyłam toż a innych kwiatów nawet nie wiem już jakich ale było pięknie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() A co do kwiatow, to ta kwiaciarka nie konsultowala z Toba bukietu? Troche kicha, ze Ci sie nie podobal.
|
|
|
#4379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4380 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() My się suszymy od ponad godziny. Krzyś zaczął o 22 piszczeć jak pawian a potem prężyć się bo chyba z brzuszkiem miał jakiś probelm. My byliśmy 4 dni u teściów bo miały być żniwa ale że pogoda do d...to zostało to odroczone do przyszłego weekendu. Ale chyba nie chcę tam jechać. Krzyś ma dni kiedy ulewa i też nie wiem czy to od nadmiaru jedzenia czy od tłustego/słodkiego? agaciorek- woooow, ale duży chłopczyk !!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

Oho, to ja zaglądam w paszczkę, co było nie lada trudne. Ale w końcu udało mi się dojrzeć dwie mikroskopijne dolne jedynki
Tiaaa i już wszysko wiadomo. Choć przyznam szczerze, że jestem w niemałym szoku, bo ani dziąsła nie są nabrzmiałe ani zaczerwienione
Dałam mojemu biedakowi paracetamoc. Jakbym wiedziała co go tak męczy to dałabym już wczoraj
tak jęczał biedaczek.
dla Zuzki My byliśmy się szczepić 2 sierpnia kolejne szczepienie mamy 16 sierpnia ...
gdy Artuś miał miesiąc. Ciekawa jestem ile mały waży 

Takie poranki to ja lubie
Aagaciorek gratulacje. Masakra, ze 2 zeby na raz szly. To sie musial nameczyc biedaczek. Ja tez na poczatku uzywalam laktatora elektrycznego i jest to jednak spora wygoda. Jesli ktoras z was czesto odciaga mleko to polecam. Ja akurat nie mialam cierpliwosci do mycia tych wszystkich czesci. Wystarczy, ze butelki do karmienia myje caly czas a tu gdzie mieszkam nie mamy zmywarki

ale było pięknie