|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Kate póki co jestem zdecydowana nie korzystać ze znieczulenia. Mam nadzieję, że nie będę musiała żałować tej decyzji 😀
|
|
|
|
#4382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jakby były młodsze... w sensie dzieci jakieś do 10 lat...musiałabym mieć w domu pomoc chociaż tydzień...bo serio nic wielkiego nie jestem w stanie zrobić... Pierwsze brudne rzeczy małego w pralce 😉 chociaż tyle zrobiłam dziś ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Kate Noir A pamiętasz reakcję starszej na wiadomość o mojej ciąży Płacz...lament...dlaczego ...po co Faza obrażenia Faza buntu Płacz...ale po co? W szoku jestem teraz ...jak zapomniała szybko co wygadywala... ludzie niby mówili...to się zmieni...ale serio w to nie wierzyłam A tu proszę |
||
|
|
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
1506081794899.jpg
😭 Rafko śpi to ja nogi do góry Widzicie jakie opuchnięte...a i tak pol z tego co wczoraj było Tylko napisałam że śpi...to już się budzi |
|
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
20170922_130606.jpg
Brzydal ❤❤❤❤ |
|
|
|
#4385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą ja z rozwarciem 1cm chodzę od końca lipca i odpukać (oby jeszcze 2 tygd.) nic nie dzieje się, tyle, że mam ten peasser założony to może ma to wpływ, funkcjonuję nawet normalnie, czyli nie leżę (oczywiście bez dźwigania, sprzątania itd.). Choć jeden z lekarzy do którego chodzę twierdzi, że na wyrost mi to założyli, tego się już nie dowiem, ale cieszę się, że nic nie wydarzyło się do tej pory
|
|
|
|
|
#4386 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7736210 6]U mnie już nawet ładnie mówi, że czekamy, jedziemy abusikiem, potem tramwajem (tydzień temu było jeszcze dzyń dzyń) i babcia pociągiem. Gaduła z niego.
Ja pisałam, że po porodzie leżałam z babką, która miała 18-letnią córkę (i 4-letnią; różnica między nimi była 14 lat i 4 godziny, syn urodził się kilka dni wcześniej, więc się nie wstrzelił :P). I ta córka też jej całą ciążę marudziła, że wstyd, że co oni sobie wyobrażają. Syn się urodził i dziewczyny nie było przy nim tylko jak była w szkole. Przyjeżdżała i przed i po i nie pozwalała nikomu brać go na ręce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A ...pamiętam tę historię Czyli u nas finał taki sam 😁w szoku jestem |
|
|
|
#4389 |
|
Raczkowanie
|
Walnelam sobie drzemke.. Ale kurcze nic nie dala. Jalas dziwnie oslabiona jestem..
Lynn ten krok kiz Cie pewnie bedzie bolal. Mnie boli juz x czasu az nie pamietam od kiedy. Czuje kazdy swój ruch i im sie wiecek chodzi tym jest gorzej. Tez mam brata 15 lat młodszego i Takze myslalam wtedy jaki wstyd i wogole. A teraz mamy taki kontakt , ze jestem dla niego jak jego matka, a on niczym moj syn i bardzo jesteśmy związani. Moim synem tez sie opiekuje i między nimi tez jest piekna wiez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
U mnie znajomi oszaleli. Od kilku dni ciągle ktoś dzwoni z pytanie "i jak urodzilas?"
Zaczyna irytować mnie to pytanie, tym bardziej, że się nic nie rozkręca 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4391 |
|
Rozeznanie
|
Alla choć bardzo boli to masz już to za sobą i jestes w domu, a dzidzia cała i zdrowa😍Ja to bym się chętnie zamienila 😉 Mam ostatnio takie jazdy, że tylko rycze po katach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
12- było 2880 na innym urządzeniu,inna lekarka 13 -2900 na tym co poprzednio Dziś 2900 równiutko i ta lekarka co ostatnio a ona jest bardzo dokładna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A najlepsza jest moja mama. Zazwyczaj dzwonimy do siebie i stałych porach i ostatnio zadzwonilam wczesniej i mama zdziwię. Co się stało, co się stalo. A ja,że nic nie rodzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ledwo odkurzylam mieszkanie. Chciałam jeszcze podłogę umyć, ale nie dam rady. Mam nadzieje, że nie rozchodzi mi się spojenie.alla ja Ci zazdroszczę, że masz już za sobą poród. Teraz kilka dni się pomęczysz, ale to minie. A Rafcio super |
|
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja żałuję, że powiedziałam mojej mamie o odejściu czopa bo mimo, że jej powiedziałam że można tak chodzić dwa tygodnie to dla niej to jakaś czarna magia to zrozumieć i ona ciągle myśli czy ja juz na porodówce jestem. Wczoraj dałam jej lekki ochrzan bo powiedziałam jej, że nie zamierzam się jej meldować co kilka godzin, od tamtej pory cisza 😁 wiem, że się martwi ale naprawdę to potrafi być takie wkurzające na maxa
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- A ja się zdrzemnęłam z 1h i obudziłam się z dziwną myślą, żeby zrobić dziś naleśniki, nie wiem czemu tak akurat mi naszło w sekundę, może mi się śniły. Tak więc dzisiaj na obiad naleśniki z dżemorem |
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
katka a nie biorą lekarze możliwości błędu pomiaru? Mi lekarz dzisiaj powiedział, że często na tym etapie ciąży się to zdarza.
migi moja też wydzwania, a jak nie odbiorę to wydzwania raz za razem, co mnie doprowadza do pasji Ja juz męzowi zapowiedzialam, że ona się dowie, że dziecko się urodziło po fakcie. Jakby w trakcie wiedziała, to by chyba na zawał zeszła![]() Dziewczyny nie wiem co robic. Na pon mam wizytę u gina, ale nie mojego, bo on ma wolne, tylko u przypadkowej lekarki. Moj gin kazał mi iść na wizytę, jak skonczę 38 tc. Dzisiaj w sumie miałam wszystko zbadane, za tydzien będę mieć znowu ktg i możliwe, ze badanie. Czy myslicie, że mogę odwołać tą poniedziałkową wizytę? Kolejną wizytę u mojego gina mam 3.10. |
|
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
Lynn ja też poinformuję mamę po fakcie.
Co do wizyty to nie wiem czy w sumie jest sens jak się nic nie dzieje? Zwłaszcza że przypadkowy lekarz. Ja bym nie poszła. |
|
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4399 |
|
Rozeznanie
|
Boże, ale dziś ze mnie wieloryb...
|
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z terminem na początek października: jak to u was jest obecnie z częstotliwością wizyt/ktg? U mnie dziś 38t0d i mam wrażenie, że trochę za rzadko mnie ktoś kontroluje
|
|
#4401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ktg nie miałam żadnego. Dopiero w dzień porodu. |
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lynn, mnie też dziś konkretnie napierdziela krok i pachwiny. Ledwo chodzę.
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
Ja od lekarza nie mialam zadnego KTG (jedno u znajomej poloznej,a moj lekarz jak to obejrzal to i tak powiedzial ze za krotki zapis zeby cos odczyyac). Ktg zrobia mi w szpitalu przed cesarką. W przyszlym tygodniu podejde znowu do tej poloznej niech mi zrobi. Ciesze ze chociaz mam dobry detektor tętna płodu i tam mi sie wszystko wyświetla.
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
Ja ktg nie miałam do tej pory, podobno tak naprawdę nie ma wskazan do terminu porodu.
A moja mała ostatnio jest mega aktywna, cały dzień się wypina i jeździ kolanami po brzuchu.Myslicie, że to przez odstawienie magnezu? Czasem to aż się boję, ale tak jest codziennie, nie jednorazowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4407 |
|
Rozeznanie
|
Ja będę miała pierwsze ktg we wtorek czyli w 38t4d bo taki wymóg ma ten szpital że od 38 tyg muszę być pod opieką szpitala. Mam ustalone 3 ktg do terminu a poźniej ewentualnie co 2 dzień.
|
|
|
#4408 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzeczozn już pewnie po wszystkim
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Migi mialam naleśniki na obiad
![]() Jeszcze nie mialam ktg, w pon wizyta, chyba ostatnia przed porodem. Moja mała bardzo malo sie rusza, ale jak juz to konkretnie. Przyszla mi paczka z kocykami, rozkiem tylko jest w paczkomacie a ja nie mam jak podjechac :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4410 |
|
Raczkowanie
|
Ktg miałam jak byłam w szpitalu. A tak to nie mam.
Też miałam ochotę na naleśniki z dżemem jagodowym a że nie chciało mi się robić to zjadłam zupke chińska na obiad a fuuj 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

zresztą ja z rozwarciem 1cm chodzę od końca lipca i odpukać (oby jeszcze 2 tygd.) nic nie dzieje się, tyle, że mam ten peasser założony to może ma to wpływ, funkcjonuję nawet normalnie, czyli nie leżę (oczywiście bez dźwigania, sprzątania itd.). Choć jeden z lekarzy do którego chodzę twierdzi, że na wyrost mi to założyli, tego się już nie dowiem, ale cieszę się, że nic nie wydarzyło się do tej pory
Z dnia na dzień będzie lepiej.

Nawet zapytałam się lekarza czy dziecko jest już bardzo nisko, bo chodzić nie mogę, a on że jest nisko ale nie bardzo