|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
A mnie męczy zgaga, brzuch boli na @ i po raz pierwszy w ciąży nie mogę spać
|
|
|
|
#4382 |
|
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Uciekam spac.
O ile mi sie uda,bo moje dziecie caly dzien spokojne teraz nadrabia ![]() Dziwnie sie czuje,chce mi sie wymiotowac. Dobranoc!
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() evcia uzywam nakladek z aventu i jeszcze jakiejs firmy ale nie wiem jakiej, ogolnie ciezko tutaj dostac nakladki w sklepach - przynajmniej u mnie, Tz zjezdzil cale miasteczko i w boots mieli jedno opakowanie i to przez przypadek, lezalo za lada dobrze ze mialam aventowe kupione wczesniej on-line.Hania wczoraj miala dzien na spanie, wieczorem pojechalam do tesco a Tz z nia zostal, ale sie obudzila i przez godzine musial sie nia zajmowac, przyjechalam a on mowi ze zrobila siku...a ja a skad wiesz? ''a bo zmienilem pieluche''...wow no to mamy postep ...zalozyl pieluche...prawie dobrze na powaznie to zalozyl ja naprawde ok![]() Hania nakarmiona po 23 spala mozna powiedziec do 5, teraz nakarmiona spi, ide zrobic sobie sniadanko i tez sobie jeszcze pospie. |
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
I co...? Aj te kwietniowe dzieci uparte. |
|
|
|
#4385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak otwieram oczy rano ostatnio to pierwsze moje słowa brzmią "Boże błagam cię, chce już urodzić"... ciężko mi z myślą, że muszę czekać do 11.04 na ktg i usg i decyzje kiedy cesarka... a później jeszcze bede musiała na tą cesarkę poczekać Cytat:
![]() w nocy doszedł jeszcze potworny ból palców u dłoni tak napuchły z dnia na dzień jest gorzej ![]() strasznie uparte ![]() *** po pierwsze: WESOŁYCH ŚWIĄT kurczaczek-wielkanoc-pisanki.jpg po drugie: mój mąż pokazał synkowi na zegarze, że jak wskazówka będzie na 9:45 to pojadą do kościoła na święcenie... Mały strasznie podjarany, bo ma swój koszyk z łakociami... i tak siedzi przed tym zegarem i patrzy na wskazówki jak zaczarowany i czeka po trzecie: już nie mogę |
||
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
ja tylko na chwilkę bo niedługo mamy gości..śniło mi się że desia urodziła!
|
|
|
|
#4387 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Znowu takie bole w nocy mialam,brzuch twardnial i jeszcze raz w nocy bylam na kibelku ze sraczka.No i nic z tego nie wyszlo,obudzilam sie rano i jest jak bylo.Czyli jestem nadal z brzuchem i dolegliwosci na razie sie skonczyly. Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic z tego kochana Dzien Dobry! A w nocy mnie tak bolaly biodra i plecy ze myslalam ze odjade, sama az myslalam ze moze jednakc cos sie zaczyna, a jednak nie! Czyli kompletna kicha z ta pelnia, 0 narodzin
|
|
#4389 |
|
Gang Iren
|
Tez mysle,ze cos ta pelnia przereklamowana
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry!
Moj maly od wczoraj od 20 nie zrobil kupki...meczy sie bidulek, steka, prezy sie i nic! ***A tak w ogole to Tymus skonczyl wczoraj miesiac Dziewczyny no i wyleczylam piers!!! Kurcze ciagle mysle co zle jem ze mu nie ida te kupki z latwoscia tylko sie tak meczy...
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Mała u nas też kupki przez ostatnie dni szły z problemem. Trzeba to przetrwać, masuj brzuszek, ogrzewaj. Jak robi bączki to dobrze, jak nie, to kładź często na brzuszek, przytul brzuszkiem do siebie. No i niestety trzeba to przetrwać.
Moja Ewelinka też się pręży przy bączkach i kupkach i nie zawsze idą, ale czytałam, że kobiece mleko może się całkowicie wchłonąć z układu pokarmowego i kupki może nie być bardzo długo. Ostatecznością, aby pomóc w zrobieniu kupki są czopki glicerynowe, daje się dosłownie okruszek. Jeśli po tym kupka nie pójdzie to znaczy, że jelitka są puste a cierpi na typowe brzuszkowe dolegliwości. U nas trochę lepiej. Ewelinka bez problemu zasnęła po kąpieli, spała ok. 3 godzin. W nocy karmienie o północy, o 4 i o 8. Ale ciśnienie spadło i mimo wszystko jestem tak niewyspana, że szok.
|
#4392 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
W sumie to dziecko karmione piersia nie musi robic kupki codziennie. Ale jak mowisz,ze sie meczy,to moze pomasowac brzuszek,albo sprobowac delikatnie pobudzic termometrem?
|
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzia wczoraj też miała taki dzień mogłam ją nakarmić, położyć, powiedzieć "śpij" a ona spała ponad 3 godz dziś za to nie chce spać tylko chce być na rękach. Za godz wybieramy sie na święcenie koszyczków ![]() Wesołych i pogodnych Świąt dla wszystkich Mamusiek rozpakowanych i tych w dwupaku
|
|
#4394 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale bym zjadła serniczek, ja w tym roku tylko babeczki i plesniak i święconka. Reszte wzieła na siebie moja mamuśka.Dziękuję, chciałam sobie jedno odbić w ramkę i teraz się zdecydować nie mogę ![]() Miałam wczoraj w nocy to samo, pierwszy raz obudziłam się w nocy z takim właśnie bólem ok.3 i nie mogłam spać. Ale w końcu przeszło na szczeście. Może to jakieś sygnały ... |
||
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
czes wam
![]() równiez ja zycze udanych, szczesliwych i pogodsnych swiat i mokrego poniedziałku ![]() zobaczcie jak ładnie zrobione dekoracje: http://helena-rotwand.bloog.pl/id,33...l?ticaid=5e3a9 |
|
|
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
Evvcia mnie się wydaje, że wszystko jest ok. Ba chciała bym, żeby mój mały jadł szybciutko i chętnie spał
Ważne, że brzybiera |
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość...kłócę się ze wszystkimi...chcę spędzić dzień pod kołdrą
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie uparte
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Wczoraj dostałam takiego sms od Jolki ok 14 ale oczywiście nie słyszałam dźwięku i przeczytałam go dopiero dzisiaj . "Nie dam rady, Michaś w ogóle nie chce ssać jest dokarmiany, a ja mam cyce jak bulwy co robić? Mam za duże piersi na jego buźke." W piekarniku mam już babkę marmurkową, potem dam sernik ![]() Jeszcze tylko czeka mnie przygotować koszyczek dla TŻ (niech idzie poświęcić ) obiad, pomyć podłogi i odpoczynek![]() Zaprosiłam na poniedziałek moich rodziców, a mój TŻ że jeszcze w takim razie jego zaprosimy. Po co?? przecież mieszkamy w jednym domu widzimy się codziennie i przecież my jesteśmy u nich w niedzielę na obiedzie i kawie. No i tak w ogóle to nie chcę ich zapraszać bo z moimi jakoś kiepsko oni się dogadują...a ja chcę mieć miłe spotkanie a nie sztywne Muszę coś wymyślić... bo te argumenty do niego nie trafiają.Najlepiej niech zacznę rodzić z niedzieli na poniedziałek i nikt nie przyjdzie!! Już mnie wszystko wkurza. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
witam i zdrowych wesołych świąt i smacznego jaja życzę
![]() wlaśnie przebrałam łóżko posprzatałam i sobie siedzę dalej w dwupaku ale ledwo chodzę tak boli mnie całe krocze stopy takie ulane ze masakra jak swińskie nóżki wyglądają
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie boli jedynie wieczorem. Noc jakoś przesypiam, bez problemów.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4402 | |
|
Gang Iren
|
Ja gryze sie w jezyk,zeby wlasnie sie nie poklocic.Nie mam nastroju ![]() Cytat:
E,nie mozna miec chyba za duzych cyckow do karmienia.Moze jest zle przystawiany.Moja kolezanka miala wielkie cycki,malutkie dziecko i daly rade,chociaz na poczatku tez nie bez problemow.Wydaje mi sie,ze to mit duze cycki,brak pokarmu.Kobiety wmawiaja sobie rozne rzeczy,zamiast podchodzic pozytywnie,stres sie zwieksza i ro nasila problem.No i zbyt szybko rezygnuja,gdy cos nie idzie tak latwo.A z karmieniem jak ze wszystkim,tego trzeba sie nauczyc.Jednym idzie to szybciej,inne potrzebuja wiecej czasu.Jednak uwazam,ze nie ma matki,ktora nie jest w stanie wykarmic swojego dziecka.Tak jak u wszystkich ssakow jest.
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
mi się troszkę humor poprawił jak patrzyłam na wygłupy moich chłopców
![]() Cytat:
tak właśnie wyglądał Cytat:
![]() *** ja się czuje tak jakbym za sekunde miała dostać @... oczywiście to zapewne nic u mnie nie znaczy ale odczuwam pełność w pochwie i taki mam ściśnięty brzuch jak przed @ zaraz... a moje dziecko właśnie dostało czkawki
|
||
|
|
|
#4404 |
|
Gang Iren
|
Mojemu wlasnie sie skonczyla.
Ale trwala bardzo dlugo
|
#4405 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak sobie leżałam przed spaniem i właśnie o tym wszystkim myślałam, że przecież przybiera, nie płacze mi ani nic, więc czego się czepiają. Wiecie jaką ja mam wizję, że pójdę do lekarza, a tam pretensja, że głodzę dziecko, bo wg nich mało przybiera od 5 rano małą przystawiamy co 1,5godziny i ładnie ssie, ale ja nie wiem czy tam coś leci, bo mam takie miękkie piersi, że szok po tym jak zjadła jedną pierś wzięłam jeszcze laktator to uleciało kilka kropli, ale pompowałam ok. 10 min z nadzieją, że później to zwiększy produkcję mleka, ale chyba nic z tego. Piję dalej dużo i herbatki laktacyjne, ale nie wiem czy coś ruszy z powrotem, a przecież przez tydzień to miałam pełne piersi aż kapało. Dziś mam dobry humor, staram się nie denerwować, cała rodzina robi wszystko żeby była przyjazna atmosfera - jestem im mega wdzięczna.Gosia, Adaikaka, Cziqua, Nikiii, Nowaken mam nadzieję, że przedporodowe dolegliwości nie popsują Wam świąt i że to już będą ostatnie chwile w dwupaku ![]() My dziś jedziemy do "teściów" pokazać TŻ tacie i rodzeństwu Laurkę, bo jeszcze nie widzieli Niestety pogoda u nas beznadziejna pochmurno i co chwilę pada deszcz, a chcieliśmy iść na pierwszy spacerek ze święconką i się nie udało. Wszystkim życzę wesołych i radosnych świąt
smacznego jajeczka i innych słodkości a przede wszystkim zdrówka i pociechy z maluszków i brzuszków
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. ze snu Tak w ogóle to dziś spałam bardzo dobrze, aż dziwne, bo budziłam się tylko ze 4 razy do kibelka na siusiu (ale leciałam jak szalona z przepełnionym pęcherzem!). Rzeczywiście lipa z tą pełnią.. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
choc z humorem u mnie trochę lepiej, więc chociaż tyle.. Ale życzę wszystkim kwietnióweczkom, żeby jak najbszyciej się rozpakowały! i żebyśmy też już o dzieciaczkach mogły rozmawiac![]() I w ogóle życzę Wam wszystkim Dziewczyny - wesołych Świąt! ![]() |
||
|
|
|
#4407 |
|
Gang Iren
|
Moje dziecko nadal spokojne,raz po raz tylko delikatnie sie poruszy.
I od rana bylam kilka razy w kibelku. Ale chyba niemozliwe,zeby od wczoraj wieczor organizm oczyszczal mi sie przed porodem?Bo to chyba jest kwestia godzin? Znowu sobie wkrecam,a tu pewnie nic z tego. Zeby tak wiedziec kiedy...
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gosiu już tak niewiele nam zostało a Tobie to już w ogóle Może to jednak oczyszczanie sie? Opróżniasz jelitka, by dzidzi mogła głowka niżej zejśc ![]() Trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę już!
.Uchodzą mi dziś wody płodowe oczami. Przeryczałam chyba ze 4h. Mam tak wszystkiego dość że najchętniej gdzieś bym się zaszyła, żeby nikogo nie widzieć |
|
|
|
#4410 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja zaraz zabieram sie za jakas robote,bo jak siedze i nic nie robie,to dolina mnie lapie.Od kompa moge odejsc,powysylalam zyczenia na nk i innych faceebookach,poplacilam rachunki,odpisalam na maile.Wiec czas sie ruszyc do roboty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

dobrze ze mialam aventowe kupione wczesniej on-line.

Ale bym zjadła serniczek, ja w tym roku tylko babeczki i plesniak i święconka. Reszte wzieła na siebie moja mamuśka.

po tym jak zjadła jedną pierś wzięłam jeszcze laktator to uleciało kilka kropli, ale pompowałam ok. 10 min z nadzieją, że później to zwiększy produkcję mleka, ale chyba nic z tego. Piję dalej dużo i herbatki laktacyjne, ale nie wiem czy coś ruszy z powrotem, a przecież przez tydzień to miałam pełne piersi aż kapało. Dziś mam dobry humor, staram się nie denerwować, cała rodzina robi wszystko żeby była przyjazna atmosfera - jestem im mega wdzięczna.