|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
ja wiem, że przy dzieciuszkach nie miałabym siły jeszcze sobie kwiatków dobierać
|
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Hej
Odebralam GBS niestety dodatni ale wrazliwy na kilka antybiotykow wiec jakos to bedzie. Poziew z moczu za to wyszedl czysty Bylismy dzis na zakupach kupilam sobie jeszcze jedna koszukle do szpitala na ramiaczkach, wody z dziubkiem, jakies przegryzki dla meza no i lizaki dla mnie na energie i smoczek dla Kruszynki w sumie torba spakowana, jeszcze tylko dokumenty.Dobranoc Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do laktacj to masz racje, zdecydowanie. nie poddawac sie, jesli tylko Wam na tym zalezy. Nastawienie jest bardzo wazne. ja sie boje z kolei, ze mi sie za dobrze zaczyna funkcjonowac z butla, Lilka spi w nocy pieknie, nie jest glodna, zdarza sie jej noca przespac 5h, dzieki czemu i my troche odpoczywamy, w dzien ladnie jedzonko nadrabia, przestawiajac sie na tryb jemy co 2,5-3h wiec nadrabia nocke. wydalam juz mnostwo kasy na leczenie, teraz wypozyczylam tez laktator taki profesjonalny(bagatela w Pl zakup tego laktatora to koszt praiwe 7tys zl ) i nie powiem to trzyma mnie przy walce o karmienie piersia. tylko, ze w dni takie jak dzis ciezko mi podkrecac laktacje pompowaniem co 2h, bo Lilka wisi na rekach. a dostawiac jeszcze jej nie moge, bo jak sciagam, to widze, ze ropne farfocle mi w mleku plywaja, a sutki nadal sa feeeee. jeden to w ogole wyglada, jakby mial odpasc![]() za to pochwale sie, ze Maluszkowi naszemu dzis odpadl pepuszek trzymal sie na ostatnim wlosku, i chyba niechcacy po kapieli Tz wycierajac ja troche mu pomogl, zapominajac sie i wycierajac kikuta tez wiec paskuda juz nie ma |
|
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
Santom no Ciebie to konkretnie wzięło z tymi piersiami biedulo!
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane !!!!
Mam wiadomosć od Paulki Zosia urodziła się 16:56, 2645kg i 52 cm, a Ania 16:57, 2475 kg i 50 cm. Paulka podwójne gratulacje !!!! |
|
|
|
#4386 |
|
Rozeznanie
|
Madziula polać jej!
![]() Prince no to uf, cieszę się, że ktg ok ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Santom mam nadzieje, że się uda, powodzenia ![]() paulka podwójne gratulacje |
|
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nieważne, gratulacje mamuśka !! Podwójne !! Ale super ![]() Santom ewidentnie walczysz jak lwica, szacun tylko przypomnij mi proszę, bo coś nie pamiętam skąd u Ciebie takie przeboje z kp? by się udałoA gdybyś lilkę chustowała żeby ręce mieć wolne? Tylko jak kurka wtedy mleko ściągać A ty czasem nie kupowałaś tego otulaczka woombie??? Używasz go? No i ![]() Chansons tak jak Carolyna pisze, nic tylko rodzić Kiedy masz mieć cc??Karoylka za spakowanie torbyPrinci za dobre ktg i za czopusia zazdroszczę takiego rozwarcia ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Dziewczyny, czy Ilkas się dziś odzywała? Jak pojechała rodzić to się obrażę, że na mnie nie poczekała
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-13 o 22:39 |
|
|
|
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo Paulka
gratulacje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4390 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj wzielo chociaz sama chyba sobie nie zdaje sprawy z powagi sytuacji, za to moja polozna ladnie spanikowana jest, bo mi kaze latac na kontrole co rusz i podrzuca co chwile pomysly jak wygoic bimbalki. pol osrodka zdrowia tutaj jest zaangazowana w leczenie mnie.
Cytat:
Cytat:
) jedna brodawka juz prawie zagojona, ale ta gorsza ma epizody : raz jej lepiej i zasycha, raz gorzej i sie saczy. rano i wieczorem musze moczyc je w roztworze z sola, odciagac teoretycznie powinnam co 2h, rzeczywistosc jednak jest troche bardziej skomplikowana, wiec czas gojenia sie wydluzaa co do woombie: ja nie mam konkretnie tego, kupilam ten z motherhood. narazie sie nie sprawdza szczerze mowiac, bo Lilka sie urodzila drobniutka, wiec na ciasne zawijanie nie bylo szans, bo sie wyslizgiwala. za to Tz doszedl do perfekcji wzawijaniu zero szans na wydostanie sie tej malej glizdki z kokona
Edytowane przez santom Czas edycji: 2014-05-13 o 22:49 |
||
|
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Glizdka mnie rozbroiła i wielkie dla tż za sprawne kokonienie
|
|
|
#4392 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja rodzę w piątek w dzień mojego tp! A jeśli nie..to się obrażam i nie rodzę wcale, i sobie poczekam może do lipca na przykład? Taki piękny letni miesiąc Ale wtedy się rozprawię z tym moim Leosiem |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki, że się odezwałaś bo tu co chwile kolejne mamuśki rodzą i z forum wypadają
|
|
|
#4394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc |
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka gratulacje
Santom dlatego bardzo Cie podziwiam i trzymam kciuki ![]() Co do spania jestem w szoku ale moj tez tak dziala... i w dzien
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziula nocne karmienie?
![]() Paulka duże gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie karmię a i tak siedzę po nocy
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Jej i ja nie spie wlasnie oszamalam kinder kanapke!
|
#4399 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja jestem lepsza bo wpałaszowałam lody
idę spać, pewnie wstanę w porze obiadowej
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
O to sie spoznilam na plotecZki
karmie mala a pozniej sama ide sie odessac. wczoraj Tz podlaczylam ood dojarke;D Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
|
|
#4401 |
|
Wtajemniczenie
|
Od dwóch godzin mam skurcze. Co 10 minut. Brzuch twardnieje i boli piekielnie w krzyżu. Ale nie ma plamienia ani nie zauważyłam czopa. I jak to rozumieć?
|
#4402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie kolejne karmienie ![]() Emilka pije ładnie z cyca ale rzadki jej się odbija także często mi ulewa, pokonał doradzila żeby za długo jej nie trzymania cycu, mniej więcej 15-18 minut. Wogóle maz mi ściągnął aplikacje na tel dotycząca karmienia piersią i sobie zaznaczam z której piersi mała piła i o której. Nic nie muszę pamiętać bo wszystko mam w telefonie_ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
Martusiaaa Jeszcze się nie zageszcza, ale czytałam że to może kilka godzin trwać... Nie wiem co robić, czy trzymać męża w domu czy wysłać do pracy...
|
|
#4404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Już 4 dni po terminie. Teraz odstep był już krótszy. Jakies 8 minut. Czekam na następny... W sumie to trwa już prawie 3 godziny.
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ją urodziłam 4 dni po poczekaj może jeszcze trochę jak będą czestsze. Weź może kąpiel ciepło i zobaczysz czy się wyciszą czy nasila Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak na razie mam te skurcze książkowe. Jak czytam w gazecie co i jak to tak właśnie odczuwam. Poczekam jeszcze z godzinke i wezmę kąpiel. Ale mam nadzieję że to się tylko rozwinie
|
#4408 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje Paulka, duże Ci się udały te córy. To co przyjeżdżasz do mnie na Kliniki czy inny szpital? Ja z Martuszką się ponoć przez weekend klasycznie minęłyśmy.Cytat:
Powodzenia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez /Mycha/ Czas edycji: 2014-05-14 o 05:19 |
|||
|
|
|
#4409 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma spania, zgłaszam zażalenie.
Santom fajnie, że przychodnia zaangażowana ![]() Iemand i jak? ![]() Mycha kciuki za rozkręcenie, żebyś nie musiała długo leżeć
|
|
|
|
#4410 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zaczęłam liczyć na zegarku z sekundnikiem to mi się regulacja posypala. W kąpieli miałam dwa lekkie skurcze. Teraz po wyjsciu z wody jeden silny zaliczylam. Ale są w odstępach od 7 do 13 minut. No i sama nie wiem.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

ja wiem, że przy dzieciuszkach nie miałabym siły jeszcze sobie kwiatków dobierać
w sumie torba spakowana, jeszcze tylko dokumenty.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) i nie powiem to trzyma mnie przy walce o karmienie piersia. tylko, ze w dni takie jak dzis ciezko mi podkrecac laktacje pompowaniem co 2h, bo Lilka wisi na rekach. a dostawiac jeszcze jej nie moge, bo jak sciagam, to widze, ze ropne farfocle mi w mleku plywaja, a sutki nadal sa feeeee. jeden to w ogole wyglada, jakby mial odpasc
by się udało

) jedna brodawka juz prawie zagojona, ale ta gorsza ma epizody : raz jej lepiej i zasycha, raz gorzej i sie saczy. rano i wieczorem musze moczyc je w roztworze z sola, odciagac teoretycznie powinnam co 2h, rzeczywistosc jednak jest troche bardziej skomplikowana, wiec czas gojenia sie wydluza

karmie mala a pozniej sama ide sie odessac. wczoraj Tz podlaczylam ood dojarke;D