![]() |
#4411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Heeeeej po długim weekendzie....
Jak mi się nie chce siedzieć w pracy ![]() ![]() W dodatku mam bardzo dziwne uczucie w Bożenie - jakby trochę piecze, troszeńkę swędzi, ale upławów jakiś nie mam i nie wiem teraz czy się jakaś infekcja przypałętała czy co, lekceważyć nie ma co, ale kolejna wizyta dopiero za dwa tygodnie, nie wiem czy już dzwonić do gina i pytać co i jak czy poczekać do jutra, bo dziś jakoś lepiej niż wczoraj... można w ogóle coś brać w ciąży?
#4412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie infekcje często bez upławów są;/ ja poszłabym do lekarza-a zapisze leki bezpieczne w ciązy
![]() |
#4413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
też tak macie że generalnie to jesteście bardzo szczęśliwe ale czasem - raz na kilka dni - przychodzi taka godzina że chce wam się płakać nie wiadomo od czego? najgorzej jak mąż pyta ale czemu jesteś smutna a ja na to "Nie wiem" ![]()
![]() |
#4414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jakiś grzybek to dobra jest netromacyna (czy jakoś tak), ale ona jest na receptę. Cytat:
Ja za to dzisiaj popłakałam się w drodze do pracy, jak pomyślałam sobie czy córka nie będzie smutna w przedszkolu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to zazdroszczę pozytywnie wam domków. Już tak z tż główkujemy, jak się za to zabrać, by spełnić kolejne marzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4420 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Niestety czesć cytowania mi uciekło
![]() Cytat:
![]() No ale zakupy odziezowe i wyposażenia warto zrobić już teraz. Promocje, szukanie okazji - inaczej koszty się rozłożą. No i nie będziesz robić zakupów na fazie skurczów przedporodowych (jak ja). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wózków - oprócz tego, co pisały dziewczyny - pytanie, gdzie go będziesz przechowywać (składanie, rozmiary), rodzaj nawierzchni na spacery, możliwość dokupienia dodatków (śpiworki, budki itp). Jak dla mnie niestety wózek idealny nie istnieje, sporo mam ma kilka wozów na różne okazje. Ja jestem zdania, że w danym budżecie lepiej kupić używkę znanej marki, bo ją łatwo odsprzedasz niż nowy wózek nieznanej firmy-krzak. Cytat:
![]() Weź tantum rosa, zawsze możesz zaaplikować probiotyk. Jesli objawy się nasilą, clotrimazol jest bez recepty. Cytat:
![]() Cytat:
Co do płci - ale macie perypetie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki ![]() Cytat:
Waga całkiem spora ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64110286]A to mieszkacie w jakimś dużym mieście, że się na wizażu spotkalyscie? Ja się bardzo cieszę, że będzie drugi chłopiec ![]() ![]() Ja dzisiaj lezakuje, bo się kiepsko czuję ![]() ![]() Tak, duże miasto. Ja na początku myślałam, że wychowanie chłopca to takie hop-siup, a teraz widzę, że jest sporo spraw, o których nie myślałam. Czytam książkę "Dzikie stwory - sztuka wychowywania chłopców" i przyznam, że bardzo mnie zaciekawiła, zwłaszcza praktyczne porady. U nas też pokoj wspólny - do czasu jak chłopaki pójdą do szkoły raczej nie będziemy zmieniać mieszkania. Co do magnezu - ja mam 3x1 magne B6, a Twoja dawka jest czesto spotykana przy silnych skurczach. U mnie dość pracowity weekend (praca umysłowa przy kompie ![]() ![]()
![]() |
#4421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale kiedyś te problemy budowlane miną i w końcu zamieszkamy w swoim domku i będe mega szczęśliwa ![]()
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
Ja całe życie w bloku i nawet nie chciałam domku
![]() ![]() ![]() ![]() Pierwszy raz w życiu nie mogę się doczekać jesieni ![]() ![]()
#4423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja lubie jesień, ale taka piękną, kolorową, słoneczną ![]() ![]()
![]() |
#4424 | ||||
Zadomowienie
|
Jutro wyjeżdżam i wracam w niedzielę także proszę dużo nie skrobać
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64189131]Zazdroszczę takiego "rzadko" ![]() U nas rzadko to raz na miesiąc ![]() ![]() ![]() U nas tak samo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zadomowienie
|
My czasowo kupiliśmy mieszkanie w maju a w lipcu już mieszkałam
![]() Furjatka póki co to może kup jakiś apteczny płyn do higieny intymnej dla ciężarnych. Ja tak maam! Generalnie bardzo się cieszę, ale czasem mam dni kompletego doła ![]() Mnie zawsze dziwi jak ktoś chce mieszkać w dużym domu? Przecież to tyle sprzątania itp! Mnie przekonują zamknięte osiedla domków/apartamentów. Bo te 150m masz i tak, a np nie musisz odśnieżać itp ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4427 |
Zadomowienie
|
300m
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my budujemy ponad 140 m jest duży a gdzie 300 m ![]() ![]()
![]() |
#4429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie całe życie mieszkałam w domku, a dopiero od zamążpójścia w bloku i niestety duszę się, brakuje mi możliwości wyjścia na trawkę na poranną kawkę itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie jedziesz na tak długo i co tam bez nas będziesz robić? ![]() Nasz dom duży nie jest, około 100 metrów, ale już mi się nie chce go sprzątać. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4432 |
Wtajemniczenie
|
Boli mnie dzis dziwnie brzuszek
![]() Uczucie moglabym porownac do.... jak dlugo trzyma sie siusiu, az brzuch zaczyna bolec i w koncu pojdzie sie do kibelka i zrobi co trzeba, ale pozniej jeszcze przez jakis czas te uczucie dalej jest. Tak sie dziś moj brzuszek czuje i nie wiem, czy to wzdecia? Czy macica sie rozciaga? Czy moze cos jeszcze innego? Jak myślicie ? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4433 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny, u mnie 17 tydzień w trakcie
![]() ![]() ![]() Na weselu mój TŻ obwieszczał każdemu, że 31 stycznia zostanie tatą - wesele było w jego rodzinie, wszyscy bardzo się cieszyli, na szczęście nie było startowania z łapami do brzuszka ![]() ![]() Natomiast bardzo trudny był powrót dla mnie - prowadziłam 4,5 h z jednym postojem, było mi potwornie niedobrze na przemian ze zgagą, noga bolała, brzuch bolał, a w pewnym momencie się już rozpłakałam bo jakiś dziad zajechał mi drogę nie włączając kierunkowskazu <hormony ciążowe robią swoje>. Gdy w końcu dotarliśmy, położyłam się i spałam 12 h bez przerwy. Odnośnie domków i mieszkań - my teraz zakończyliśmy 3 letni remont naszego mieszkania - kupiliśmy do generalnego i robione było wszystko, a cały czas też w nim mieszkaliśmy. Poza tym wszystko oprócz mebli robiliśmy sami - ja położyłam kafelki w toalecie i na połowie kuchni, razem kładliśmy panele, gładzie, szlifierki, montaże itp. Nie mieliśmy wcześniej żadnego doświadczenia w budowlance, oglądaliśmy filmiki na youtube a potem braliśmy się do dzieła ![]() Remont to generalnie próba dla związku :p No i dla znajomych - bo nagle okazuje się, że przyjść na piwo każdy chętny, ale żeby pomóc dźwignąć paczki 50kg lub szafę to las rąk. Całe wcześniejsze życie mieszkałam na wsi w domu jednorodzinnym, i jeżeli nam się uda, to kiedyś na pewno chcemy z TŻ mieć taki domeczek. Ale w sumie tylko ze względu na ogród xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Moniczi jestem pod wrażeniem, że całkowici laicy, poradziliście sobie z remontem mieszkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4436 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To naprawdę niesamowite, że wszystko zrobiliście sami nie mając żadnego doświadczenia! Wielki szacunek. ![]() Masz racje, że to próba i dla związku i dla znajomych. Mojemu Tż pomaga mój tata, codziennie tam jeździ, bardzo mnie to cieszy, bo przecież mógłby się tym w ogóle nie interesować. Cytat:
![]() ![]() A tak serio, to chyba pomyślimy, czy połowy tej ziemi nie sprzedać, bo nie jest nam potrzebna. Mamy wystawioną na sprzedaz podobnej wielkości działkę, ale zero zainteresowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas tp na 27.01.17 ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez donka_bez_ogonka Czas edycji: 2016-08-16 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Rozeznanie
|
surka, NiEBiE - jesteśmy z siebie dumni, ale przez to remont tak strasznie długo trwał. No i tez milion poprawek trzeba było robić (np. nie wiedzieliśmy jak położyć siatkę na łączeniach ściany, ściana pękła i trzeba było zrobić jeszcze raz, gniazdka elektryczne w łazience nie zostały zatwierdzone przy kontroli bo źle podpięte uziemienie i trzeba było zmieniać). Ale i tak uważam, że mój TŻ minął się z powołaniem
![]() Co do cukrzycy - 18 sierpnia mam kolejną kontrolę u diabetologa. Dużo łatwiej teraz trzymać mi dietę, bo mam wrażenie, że dziecko po prostu nie lubi tych rzeczy, których ja nie powinnam jeść - np. kawałek ciasta = zgaga, sok nierozpuszczony z wodą = zgaga. Zbyt duża porcja posiłku - nie daję rady zjeść ![]() Gorzej że mam sklerozę i zapominam o regularnym mierzeniu glukometrem. Za to trzeba mnie bić :/ A i też mam takie bóle w podbrzuszu. Martwi mnie to, ale ostatnio na wizycie zrobiła mi posiew i mam odebrać dzis wynik z bakteriologii zeby zobaczyc czy nie jest to jakaś infekcja |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |||||
Rozeznanie
|
Pochwalę! Na razie mam cały ten lewy przód razem z rękawem, to już 1/3 a dziergałam 3 dni po kilka godzin...
Nic trudnego, naprawdę. 10 minut z kimś kto umie, żeby pokazał co i jak (albo z filmikiem na youtube) i jazda. Na stronce jest dokładny przepis jak te cuda zrobić ![]() Wow! Jak na haloween! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co to za działka, gdzie co i jak? Na razie remont mieszkania robię, ale następny krok to miała być działka i dom :P A teraz news tygodnia - bobas zaczął mnie stukać! Najpierw było takie stuk, konkretne, a potem chwila przerwy i kilka razy delikatnie tup tup tup ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
Ja moją już od jakiegoś czasu widzę, jak się próbuje przebić na drugą stronę :P Tylko strasznie nisko stuka, bo poniżej linii majtek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.