|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
|
|
|
|
|
#4442 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i że mogłaś zobaczyć dzidzię. Mój gin uważa to za kaprys rodziców i że może na kolejnej wizycie mi zrobi usg a robił mi pierwsze w 7tyg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to jakie będzie imię ![]() rety w nocy obudził mnie ból brzucha jak na okres. Tak się zastanawiam czy to mogą być już te skurcze "dobre" przygotowujące macice. Bolało z max 10min i przeszło. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi po raz pierwszy nie wyszla glukokza, wszystko bylo ok, wypilam jak zawsze, bez problemu, siedzialam sobie, ale po godzinie dostalam jakichś zawrotow glowy, goraczki, palpitacje serca i na koniec musialam do lazienki i niestety glukoze zwrocilam. szkoda mi bylo strasznie, bo godzine sie wysiedzialam, a tu du... ale chociaz bedzie wynik z glukozy na czczo, bo robilam tez, no a krzywej nie bedzie jak na razie. Zobaczymy jak wynik tej pierwszej i od tego uzaleznia lekarz, czy powtorzyc badanie, czy tyle wystarczy
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
niutka ja miałam właśnie takie uderzenia gorąca, i tak jakby mroczki na sekundę, dwie
nie kontaktowałam pare sekund i wracało do normy,zawieszałam się ale pilnowałam się jak mogę żeby nie zwrócić! blackrose czekałam bo robiłam w innej przychodni i do domu mam niezły kawał a nie ma co tam robić wokół ale miałam aż 3 gazetki więc szczerze mówiąc, nawet nie wiem kiedy to minęło
|
#4445 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiedział lekarz że to na tym etapie nie ma żadnego znaczeniadziękuję i czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na zmianę ![]() Cytat:
a lekarz mi powiedział że nawet jakbym zwykłą opryszczkę miała czy katar to do niego podejść on receptę napisze na jakiś normalny lekCytat:
ja też sikam co chwilę, w I trymestrze w ogóle tak nie miałam za to teraz koszmar Cytat:
plecy to jak za długo pochodzę lub posiedzę muszę się kłaść co chwilęCytat:
Cytat:
super ![]() ![]() klask i: gratulacjeojej to faktycznie masz całkowitą rację plamy jak nic
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
ps.
mnie tez bardzo suszy ostatnio
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
blackrose no ja miałam właśnie takie bóle, może nie były mocne, ale mnie budziły i lekarz kazał mi wtedy poleżeć ze 2 dni i brać 2x dziennie nospe forte i magnez. Biorę je do dzisiaj, ale bóle na szczęście przeszły
Teraz czasami tylko brzuch się napina, ale lekarz mówił, że to nie groźne.coralady wybacz nie pamiętam czy pisałaś Czemu cud, mieliście nie mieć dziecka? Gratuluję córci ![]() kalinaa no to tak chyba też zrobię, jeszcze jeden komplet i śpiworek na wszelki wypadek? A wkład do kołderki warto mieć na zmianę? Czy jeden wystarczy? kasiapruszkow o matulu jak góra rzeczy Świetny ten smok
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-11-26 o 11:04 |
|
|
|
#4448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
colorady super wiadomość zdradź nam imię ![]() kasiapruszkow o rzesz ale bym się wkur..... i on ma czelność pisać że to nowa huśtawka co za palant, mam nadzieję że plamki zejdą w praniu,ale masz już ciuszków ![]() Cytat:
daj znać jak będziesz miała wyniki z moczu co tam ci wyszło |
||
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mam mieć między 15 a 16 tylko nie wiem czy się wyrobię, najwyżej tż podjedzie o ile on wróci ze szkolenia w tych godzinach
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
o sytuacji z teściami napisałam w klubie co by nie było
![]() tak niutka - ja też mam takie zdanie - jak będą coś gadać to nie będę się tłumaczyć to już postanowione zmiana tematu. kasiapruszków sama ciekawa jestem co ci ten czubek odpisze
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dizewczynki
jade dizs poprawic sobie humor - lumpki drżyjcie |
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Carolady gratuluje dziewczynki!
![]() Masz racje,że corcia bedzie zachwycona pamietnikiem chlopak to nie bardzo ![]() Montii- w koncu się zebralas ja też glukoze chetnie wypilam, zero problemow, pozniej mi troche mdlo było ale źle tego nie wspominam ![]() Kurcze siedze w samochodzie i czekam na meza- już pol godziny i z nudow na wizaz od razu z telefonu wlazlam
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie mój zabiera dzisiaj do Sphinxa bo mam ochotę na grilowanego pstrąga albo rybkę w migdałach
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że jednak chłopiec kiedyś też sięgnie po pamiętnik ciąży mamuśki, chociaż tak z ciekawości
bo też zaczęłam prowadzić, powklejałam już wszystkie usg, wizyty, zanotowałam najważniejsze faty, chwile... ech
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
ego-ego,megi2015,blackrose,Ei rene,Tity,wanilia dziękuje kochane
![]() Tity- co do pytania dlaczego Cud?Pisałam już kiedyś...wiem że cięzko to wszystko ogarnąc,dużo info na tym wątku.My się staraliśmy bardzo długo,prawie 3 lata,najpierw badania,leczenie,szukanie przyczyny.W kwietniu miałam laparaoskopie i okaząło się,że mam bardzo silną endometriozę.Dosłownie miałam ją wszędzie,niedorżne jajowody(czyli zero szansy na zapłodnienie).Poza tym mam cos takie co nazywa się "wrogi śluz"-mój śluz zamiast przenosić plemniki w strone jejeczka,zabijał je.Po laparo brałam sterydy 2 miesiące i zaraz sie udało.Nawet nie wiem kiedy,bo nie miałam wtedy miesiączki.W tym sensie to Cud,bo po pierwsze pokonałam wrogi śluz,po drugie tak szybko sie udało.Po takiej ingerencji w organizm bardzo rzadko zachodzi się w ciąże!Tak naparwde ciąże to najlpesze lekarstwo na endometriozę.Mam cichą nadzieje,że mnie moja córeczka z niej wyleczy,zebym nie musiała przechodzić tego samego jak zdecyduje sie na drugą ciąże.Wiesz jaki ja ocean łez wylałam pzrez te wszystkie nieudane cykle... Blackrose co do imienia to na 90% będzie Liliana.Nasza córeczka Lilianka,Lilusia,nasza Mała Lila ![]() deneb,iweczka dziękuje za gratulacje ![]() Ładnie proszę o dodanie do listy córeczki Liliany
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-11-26 o 11:44 |
|
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobryyy
![]() Cytat:
gratuluję. a jakie imię wybraliście?![]() u nas oczywiście imienia nie ma i nie wiem kiedy będzie wrrrrr ![]() to tymbardziej gratuluję Kochana a jednak cuda się zdarzają, pewnie sobie na niego czymś zasłużyliście a imię piękne!!! sama przekonuję TZ do Lilki ![]() mnie wczoraj troszkę rodzinka nawiedziła z okazji imienin, męczące to było dla mnie ale miłe moje dziecię nadal szaleję, i najprawdopodobniej wybierzymy się dziś na izbę przyjęć jak TZ wróci z pracy, troszkę widzę poprawę ale skurcze nadal są a ciągle się martwię co tam się dzieje i nie daje mi to spokoju więc lepiej będzie jak mnie ktoś obejrzy i zrobią mi ktg. także trzymajcie kciuki żebym wróciła do domu ![]() no a do tego czasu leżakowanie pobuszuję trochę na allegro
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-26 o 11:47 |
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
coralady gratulacje
|
#4460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mniam mniam ![]() Cytat:
córki bardziej sentymentalne są jednak to fakt Cytat:
śliczne imię Cytat:
buszowanie na allegro - hmm zazdroszczę ja narazie na wypłatę czekam
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle tylko, że głodna byłam......ale potem nadrobiłam raz dwa....hehe
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka ja też, drożdżówką i bułką z fetą
|
#4463 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=iweczka;23450465] Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
Liliana... śliczne imię
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
coralady no to przeszłaś swoje, ale grunt, że się udało
Myślę, że po ciąży endo się cofnie W końcu wszystkie się tam "wymieni" A Lilianka śliczne imię Jok3r a podasz linka do kolesia? Zobaczyłabym co ma My się może w przyszłym tygodniu wybierzemy po grubsze zakupy. Chcielibyśmy już kupić wózek, łóżeczko, przewijak i chyba jednak zdecyduję się na komodę, bo nie mam gdzie rzeczy trzymać. Najwyżej postawię ją w korytarzu, albo drugi pokoju. No i wanienka....tez nie mam pojęcia jaką kupić...dużą, małą, anatomiczną, z termometrem?
|
|
|
|
#4466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a włosy farbuję, i to nie raz ![]() Cytat:
pamiętam jak my się na połówkowym dowiedzieliśmy, że będzie córka, byliśmy przeszczęśliwi, mąż po prostu skakał z radości ![]() a co do pamiętnika, to zależy jaki będzie miała hcarakter, ja. np nie przywiązuję uwagi do takich rzeczy, nie wiem czy chciałby mi się czytać pamiętnik mojej mamy ![]() jedynie wszystkie gadżety, które mi zostaną po ciąży, włożę do pudełeczka ![]() ciuszki śliczne Cytat:
![]() mi gin powiedział, że mam zjeść lekkie śniadanie Cytat:
|
|
#4467 |
|
Wtajemniczenie
|
Castia dziękuje
![]() Bardzo mi przykro,ze masz takie problemy agaaga myśle,że synek tez doceni jak już dojrzeje do takich decyzji Ja prowadze dziennik na komputerze od pierwszego dnia kiedy dowiedziałam się o ciąży.Jest w nim wszystko,moje przemyślenia,reakcje najbliższych,zakupy,zdjęc ia usg,moje zdjęcia w ciązy,nawet pierwsze ciuszki itd.Myślę,że będzie się kiedyś w przyszłości cieszyć z tego pamiętnika Ja bym się cieszyła!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
colorady serdeczne gratulacje,mamusiu!
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze co sie dzieje z aja1? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

i że mogłaś zobaczyć dzidzię. Mój gin uważa to za kaprys rodziców i że może na kolejnej wizycie mi zrobi usg a robił mi pierwsze w 7tyg 
jeszcze czytałam gdzieś w magazynie że kondycja włosów pogarsza się po porodzie gdzieś chyba pół roku po porodzie ... i że też mogą wypadać ...

ale chociaz bedzie wynik z glukozy na czczo, bo robilam tez, no a krzywej nie bedzie jak na razie. Zobaczymy jak wynik tej pierwszej i od tego uzaleznia lekarz, czy powtorzyc badanie, czy tyle wystarczy 
klask i: gratulacje

a jednak cuda się zdarzają, pewnie sobie na niego czymś zasłużyliście