|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
U nas dziś obiad gwizdany...tz u mojej babci robi dalej ten pokoj...więc babcia juz go nakarmi porządnie, dla małego mam kartoflanke a sobie samej nie chce mi sie nic robić. Ale wieczorkiem za to UPIEKĘ SERNIK... na jutro. I co ...zrobię sałatkę owocowa z galaretką..i Wsio!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
A kartoflanke... Smak normalny jak na rosol..(lubczyk daje jak Wy...zasmakowal mi
) wloszczyzna,przyprawy, piers albo ze 2 udka..znaczy palki ...pyrci sie to na małym ogniu ze 2...3 godziny, dorzucam drobniutkie kawaleczki ziemniakow, sporo ich...I jak beda wzglednie miekkie, wyławiam ich polowe, do niej daje kawaleczek marchewki, pietruszki ciut i selera i blenduje(tak zageszczam mu zupke)...dorzucam to spowrotem do zupki, kroje ugotowane miesko , wrzucam...i juz. Nie zabielam bo u nas bezmleczna na razie dietka. Moja mama wczoraj sprobowala i bardzo jej smakowała...no ja dodaje ciut soli jeszcze dla smaczku....bardzo zagmatwalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- A sałatkę owocową to ja dla nas na jutro, bo może jakiś gość do mhie zawita ananas..brzoskwinia..kiwi ..winogronka...liczi..dor zucam pokrojona galaretke w kosteczkę .i tyle.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już laptopa. Naprawiony
![]() Daria na razie przestała wymotować (ostatnio wymiotowała o 8.30). Gorączki też na razie nie ma, ani biegunki. Pije dużo, małymi łyczkami, łyżeczką daje jej herbatkę i orsalit (ale tak niezbyt jej smakuje). Mam nadzieję że będzie dobrze. Martwię się. Boję się szpitali. ![]() Na szczęście mam dziś wolne, a jutro tż ma wolne. A jakby co to tż weźmie l4. Ja wolę nie brać na razie bo dopiero co do pracy wróciłam i jak od razu będę brać l4 to mnie wywalą....
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-24 o 13:00 |
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
hej
weszłam tutaj dzisiaj pierwszy raz chyba od miesiąca i od razu rzucił mi się w oczy post w którym pytacie o mnie, strasznie mi z tego powodu miło na swoje usprawiedliwienie mam to że przed ponad miesiąc byłam w Niemcach (TŻ pracuje w polsko niemieckiej firmie) przez chwile nawet myślałam że zostaniem tam na stałe ale to nie dla mnie, moje miejsce jest tutaj dodatkowo tutaj budujemy dom a tam co? nic Ale teraz najważniejsze nie weszłam tutaj bez przyczyny od wczoraj ciągle o Was myśle. Otóż wczoraj rano testowałam ................... i II
|
#4446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jak tak można? no jak! ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
wooow, super, gratulacje!!! ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- a właśnie, bo jakoś nie przyuważyłąm, Marsi, iffonka, jakie macie tp z miesiączki?? pytam z czystej ciekawości
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))))
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
YELLOW...to straszne, ale może mimo wszystko najważniejsze jest abys była zdrowa...dla siebie i dla maluszka! Może więc warto abyś się przemeczyla i poszla do babci...
Iffonka..ale super wieści....już 2 z nas! Suuuper...:thumbup::thumb up::thumbup::thumbup::thu mbup:u Marsi 5...u Ciebie 4tydzień.. ZDRÓWKA dla Was obu dziewczyny, jak najwięcej bo przecież teraz najważniejszy okres! Tak to czytam i czytam...i też bym juz chciała no ale nie wiem czy wogole będzie nam to dane.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-24 o 13:13 |
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju a kiedy miałaś @? Boże jak cudownie to faaaala ruszyła widzę jejeu ale się wzruszyłam aż mam ciary na plecach |
|
|
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iffonka mam nadzieję,że już nie uciekniesz i będziemy się tutaj dzielnie wspierać co? powiedz jak samopoczucie i jak sobie dajesz radę nad opiekę nad szkrabem? nosisz na rękach itp? |
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Zadomowienie
|
a na fejsie jakiegos fanpagu pani fotograf nie ma? Zrobilabym antyreklame jak nic za ten brak kontaktu ![]() Cytat:
Cytat:
fewciu jak tam Blaneczka? ![]() A na obiad dzis robie makaron z krewetkami
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-03-24 o 13:20 |
||
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
no i znowu oboje maja antybiotyk
ja pewnie w środe po wizycie u lekarza tez do nich dołącze Maja jednostronne zapalenie płuc - oboje ZA☠☠☠ISCIE !!!!!!!! FUCK !!!!! nie mam już sił ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- IFFONKA gratulacje !!!!!!!!!!!!
|
#4456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tylko trochę![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
zdrówka!!
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Własnie juz po ale nic sie nie chwali a ja tu czekam jak na szpilach
Cytat:
aż sie wzruszyłam
|
|
#4459 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Przeczytam tylko parę ostatnich stron
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo powykręcałam uchwyty z szafek. A w kuchni nie otwiera innych rzeczy mi nie wyrzuca , tylko swoje zabawki ![]() Cytat:
![]() oby tak dalej!!
|
|
#4460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
u nas do srody rekolekszyn
![]() 12.30 i do domku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!! Cytat:
zdrowka! ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- mialam wam rano cos opisac... jak wiecie moje dziecie nie mowi ![]() ale daje sobie swietnie rade w zyciu i np. jak czegos nie ma to rozklada tak slodko rece u nas w nocy jest tak ze mlody na spiocha ciumka sobie i czasami odkreci sie doopka i spiocha dalej a czasem odwraca sie jeszcze z raz, dwa, czasem trzy co by dociumkac do reszty... no i dzis byla taka sytuacja - na spiocha zjadl i wracal do uu jeszcze ze 2 razy. ostatnim razem juz chyba nic nie lecialo bo wyplul cyca, rozlozyl raczki w gescie "nie ma", odwrocil sie doopencja i dalej poszedl w kime. myslalam ze sie posikam |
|||||
|
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko byłoby pięknie, tylko powiedzcie mi czemu mam ciągnąć dziecko przy 7 stopniach i deszczu?
do babci to mam największy żal, bo tak to chce przychodzić jak na sr.aczke za przeproszeniem. Ale dziś ma gościa. Jeszcze ona ma do mnie pretensje bo co za problem przyjść - a no problem... chyba nie muszę tłumaczyć czemu łatwiej wyjść z domu bez dziecka niż z nim. Dobra, nie smęcę...Iffonka, gratulacje!!! |
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Debrah....
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Gocha....tak mi przykro..kurujcie się.... Naprawdę już dość tych chorób..mam nadzieje że u nas lepiej.."osłuchowo" w sensie-chya w srodę pojedziemy na kontrole.
|
|
#4463 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pamiętaj, by mleka nie dawać ani nic ciepłego do picia, ciepłe wzmaga wymioty, od razu nam lekarka o tym wołała!Cytat:
młode ziemniaczki z kefirem ![]() Cytat:
a tż w ogóle co? istnieje jeszcze?Cytat:
ale fajnie, gratuluję! Cytat:
![]() ------------------------ Po wizycie u neurologa z DOrotką, najpierw szok, bo nie dostałam l4, placówka terapeutyczna na nfz i co z tego, że tam lekarz... nie wystawiają! mam tylko zaświadczenie o wizycie u lekarza, ciekawe, co w pracy na to. Drugi szok - jakieś mikro wylewy były! ale lek. stwierdziła, że stare, dawno bardzo już na usg widać, i raczej nie mają wpływu na opóźnienie ruchowe, a teraz fajnie, bo młoda przy meblach chodzi. Reh.mamy utrzymać na wszelki wypadek, ale szczerze? chyba oleję, ten facet jest walnięty, tydzien temu szłam w deszczu jak ta lala tylko po to, by wejść na 3min do gabinetu. A innego u nas nie ma. Pójdę do tej naszej prywatnej na sprawdzenie i tyle. |
|||||
|
|
|
#4464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
samopoczucie ok, jedynie to od paru dni towarzyszy mi ból piersi. Właśnie nad opieką przy Bartusiu mam największy problem jestem większość czasu z nim sama TŻ ciągle w delegacjach a rodzice przychodzą pod wieczór z pracy. Od piątku jest praktycznie ciągle naręczny taki marud w niego wszedł że masakra ale stara sie ograniczać w końcu waży już jakieś 11 kg. Troszkę boje się jak dam rady z takimi dwoma małymi szkrabami, Bartuś będzie miał 1 rok i 9 miesięcy jak maleństwo się urodzi. W sumie to nie spodziewałam się że tak szybko sie uda to dopiero pierwszy cykl starań był. ![]() silver trzymam mocno kciuki za Darie
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
IFFONKA łaaał!!! GRATULUJĘ PRZEOGROMNIE!!!
Szaja - brak słów.. muszę wyłączyć lapka, bo mi się strasznie grzeje. Chyba wiatrak zapchany, bo przy włączeniu wyskakuje komunikat że coś z systemem chłodzenia jest nie teges. Mama nadzieję że to tylko zakurzony wiatrak. ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- ależeście sensacji narobiły brzuchatki paczta ile ludu na pasku
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Ellmi fajnie tak patrzeć na postępy w budowie domu, co? W ogóle to
![]() Kurde Yellow strasznie mi przykro nie rozumiem czemu Twoja babcia się tak zachowuje i co niby próbuje udowodnić :/ tulę mocno!Silver to dobrze, że Daria coś pije, przy problemach pokarmowych każda łyżeczka napoju ważne. Zdrówka! Gocha jejku, znowu choroby Oby szybko minęło!Debrah brawa dla Amelki za postępy z jedzeniem! Pstryczku moja też tak pokazywała nie ma, miała kiedyś fazę, że na każde moje pytanie było "nie ma", a po chwili dopiero pokazywała np. lampkę czy, że ma jeden latek. No i hitem jest pytanie o choinkę; Ewa pokazuje miejsce, w którym choinka stała po czym pokazuje nie ma ![]() Iffonka, ale zrobiłaś wejście gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka! jejciu, też bym chciała znowu takiego maluszka ![]() Dziewczyny mam nowe książki, które robią u nas za hit seria o Maksiu, najbardziej Ewa lubi Pieluszkę Maksa, bo jest tam piesek, który sika i można mu grozić paluszkiem, że nie wolno tutaj jest i jakbyście miały okazję to sobie zajrzyjcie http://www.zakamarki.pl/index.php/pieluszka-maksa.html my na razie mamy trzy z tej serii, może się dorobimy jeszcze innych ![]() Szaja o kurde, dobrze, że te wylewy to nic poważnego! I dziwne, że nie wystawiają l4
Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2014-03-24 o 14:16 |
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
iffonka wspaniale wiesci! Gratuluje!
|
|
|
|
#4468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka !!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45728185]ojjj pamiętaj, by mleka nie dawać ani nic ciepłego do picia, ciepłe wzmaga wymioty, od razu nam lekarka o tym wołała![/QUOTE]Hmm.. To tego mi lekarka nie powiedziała A kaszkę mogę dać? Ona zawsze wieczorem przed spaniem mleczko pije i przy nim zasypia. Zjadła przed chwilą rosołek z ryżem (to dobry znak że ma apetyt) ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Szaja, dziwne z tym L4 ![]()
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś zaczynam 6 tydzień i też wyszło w pierwszym cyklukiedy planujesz iść do gina? ja idę z końcem przyszłego tygodnia, bo ma by już serduszko widać ach ale się porobiło w szoku jesteś? bo my tak, ale straaasznie się cieszymy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

na jutro. I co ...zrobię sałatkę owocowa z galaretką..i Wsio!

pytam z czystej ciekawości
)))))

22.05.2008
14.08.2011
oby się obyło bez szpitala
Zrobilabym antyreklame jak nic za ten brak kontaktu 
ale tylko trochę

Ale powiem Wam, że to była chwila namysłu i nie żałuje czuje się z krótkimi włosami jak nowo narodzona ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)