![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Hej, witam się tylko w przelocie, jesteśmy w drodze do rodziców męża. 4h jazdy za nami i tylko jeden postój w trakcie
![]() KociaMatko gratuluję! Witamy malutką Ewę! ![]() ![]() Martini witaj! Nieźle wytrzymałaś, że nie ujawniłaś się wcześniej! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Chilli gratuluję wbicia się w spodnie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to zwymiotował na mnie 😕 Cytat:
Cytat:
![]() Sto lat! 🎂🎉🎊 Cytat:
![]() Co nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 7h Boże marzenie 😩🙏🏻 Chilli - ja tez mam cycki jak kamienie jak nie kp dłużej niż 3-4h
![]() |
#423 |
*sportaddict*
|
Borze szumiący, cud, chłopaki mi zasnęli razem i śpią już z godzinę, to rekord Timiego w ostatnich dniach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
U mnie milion razy kp w nocy. Mały mam mnie zwymiotował bo za długo go trzymałam do odbicia chyba.
Nie wiem tez czy on nie ma czasami refluksu bo słyszę jak mu się w ciągu dnia już po jedzeniu z godzinę cofa i zaczyna przełykać i robi kwaśna mine i kaszle 😩 Za☠☠☠iscie poprostu ![]() ![]() Jest 6:30 prawie a ja nie wiem czy isc spać czy co. Mam już tak rozwalone ze spaniem , ze nie wiem jak się nazywam. Myśle ze przez to mi się tak kręci w głowie. Tz idzie na 9 do pracy i będę musiała zająć się sama starszakiem 😩 Potem musimy isc do teściowej na grila urodzinowego 🙄 Wczoraj starszak wbiega do domu jak wrócili z Tz ze sklepu i daje mi bukiet kwiatów. Myślałam , ze Tz go namówił żeby mamie kupić kwiatuszki bo jest jej tak ciężko, a Tz wylatuje z tekstem "eee to dla mojej matki na jutro" 😳😒 mógł już to przemilczeć i kupić drugie kwiatki dla niej skoro te dał mi starszak . Faceci nic nie pomyślą. A potem powiedział , ze dla mnie by ładniejsze wybrał . Ta jasne ![]()
#425 |
Wtajemniczenie
|
Widzę temat szczepien.... ja się boję bardzo szczepić co potem może się dziać 😕 córkę szczepilam 5w1 i tylko to. Teraz prawdopodobnie weźmiemy tylko refundowane i te nieszczęsne pneumokoki tutaj się zastanawiam ktore😕
Mateusz dziś przespal od 20 do 1 w nocy a potem kolejne karmienie o 6 rano pierwsza tam udana noc. Aż boję się dzisiejszej. Gorzej ze mną od 3 dni jest mi strasznie słabo jak karmie😕 chudne bardzo szybko teraz a jem naprawdę dużo i słodycze wcinam okropnie. Chyba czas zrobić badania pewnie żelazo poniżej normy 😕 A ja dziś za to z dwójką dzieci pojechałam do Lidla po ręczniki bo były w promocji. Potem wskoczylisny do jeszcze jednego sklepu spożywczego😉 starsza córka pięknie idzie obok mnie nie ucieka aż jestem z niej dumna😍 teraz po obiadku siedzimy na podwórku jedno śpi a drugie bawi się piaskiem 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lepsze takie niż żadne ![]() Sam Bosz z tymi facetami ![]() My wracamy ze spaceru byłam na lodach... i po.krewetki w ulubionym rybnym... jutro makaron z krewetkami ![]() Mam z 10 min do domu i Hugo już się budzi obym zdazyła bez histerii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#427 |
MerDer 4ever
|
Zrobiłam ciasto ze śliwkami, Sill dzisiaj dyspensa
![]() Jedziemy zaraz do teściów na obiad. Placki ziemniaczane ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Hihi
Ja legnę cały czas ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#430 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na szczescie nie mam takich odczuć.. wrecz przeciwnie - teraz wiem, że jesteśmy w komplecie! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja caly czas uzywam poduszki ciążowej - w dzien do karmienia a w nocy klade na krawedzi łóżka jak karmie. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() martini - wszystkiego najlepszego! szczesliwego macierzyństwa!
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
KociaMamo w końcu
![]() ![]() Martini witaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Dziewczyny czyli już wszystkie dałyśmy pięknie radę urodzić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Minini
Wraca jutro ![]() Ja też lubię wyzwania i wiem, że niedługo będzie jeszcze lepiej. Ale jeszcze nie jestem psychicznie tak spokojna jak Ty ![]() ![]() Hugens właśnie wstał... sygnalizuje to zawsze wielkim.płaczem jakby wstawał po tygodniu głodu ![]() W ogóle ile wasze maluchy NIE ŚPIĄ w dzień? Zawsze śpią od kp do kp? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#433 |
Zakorzenienie
|
Hej ja do Was powoli wracam. Widzę ze większość z Was wybiera szczepionki łączone, a ktoś szczepi tymi refundowanymi?i czemu jednak lepsze te łączone? Sorki za spam ale się chyba nie dogrzebie.
Mikołajek póki co nie robi problemów, jesteśmy na piersi, zobaczę w pn czy przybiera. Jestem 6dni po porodzie i prawie cały brzuch mi zszedł ale skóra jest luźna. Wagowo zostały mi 4kg. Jedynie mamy problem z rumieniem i wysypka. Ja już też fizycznie powoli dochodze do siebie. Mocno mnie nacieli i krocze dość doskwiera... Kiedy te szwy się rozpuszcza? Nie mogę dać sobie rady tylko z tym, że ojciec nie odwiedził Mikołajka. Ja wiem ze razem nie będziemy, ze to nie ma sensu ale jak myślę o tym, ze nie czuje potrzeby go zobaczyć i przytulić to mam ochotę zwinąć się w kłębek i przeryczec cały czas, ale nie mogę bo Mikołajek mnie potrzebuje. Nie radzę sobie z ta myślą. |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I tez zauwazylam ze wiecej rozglada sie po swiecie co tez znaczy ze nie da sie odrazu uspic po karmieniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Dziewczyny juz napisaly wszystko co bylo mozna o 'szanownym tatusku' ale tak sobie mysle, daj spokoj. Jakby mial przyjsc i jeszcze gadac glupie bzdury to moze lepiej ze nie przyjdzie.. badz silna ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Poprostu - wiem ze to trudne, ale spróbuj jak najbardziej odciąć sie od tego dawcy nasienia jak to jedna z lipcowek (Vadi? ) określiła. Jesteście wy dwoje i tylko wy sie liczycie, a on jest daleko i niech tak zostanie.
Do nas przyszli znajomi, a ja KP w drugim pokoju. Dzisiaj Klaudia marudna - moze przez upał, moze potowki jej przeszkadzają? Na całym ciele ma wysypkę ![]() Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-08-12 o 17:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Poprostu
Ja rozumiem o co ci chodzi, ale wiedz, ze mały tego nie odczuje, bo.nie rozumie sytuacji...nie czuje tego smutku co Ty, a jego (tatusia) dziwne podejście, negatywne nastawienie i Twój stres wyczuje... więc nie smutaj i nie łam się, bo.Mikołajka bedziesz przytulała codziennie Ty! z prawdziwą potrzebą i miłością... skoro ojciec tego nie czuje to nic fajnego dziecku nie da, nie przekaże... więc po prostu trudno. To nie tak, że Mikołajek jest pokrzywdzony bo tatuś go.nie kocha... wręcz przeciwnie... "tatuś" nie zasługuje by był blisko takiego cudu jakim.jest to dziecko! Poprostu musisz myśleć o Was ... teraz dzieje sie wiele dobrego w waszym życiu, myślę, że jego obecność nie wniosła by.wiekszego szczęścia i radości bo.to.nie ten.typ człowieka. Samotne matki, które wybierają sobie dawce.nasienia sie tym.nie martwią... potraktuj tego gościa właśnie tak, to i tak moim zdaniem za dużo jak.dla niego. Pozdrawiam Ciepło ![]() Fantastycznie, ze sobie radzicie i brawa za brzuch... ja nie wchodzę w żadne z moich spodni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-12 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie to że za chwilę kupa kasy pójdzie na szczepionki to bym się nie zastanawiała nawet i kupowała suszarkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę że tak szybko Ci brzuszek zszedł, ale Ty mialaś malutki i zgrabniutki to nie dziwne ![]() U nas rumień zszedł szybko, jak wychodzilismy ze szpitala to już takie resztki były. A szwy to ja nie wiem kiedy się rozpuszczają, bo ja tych wewnętrznych w ogóle nie czułam a zewnętrzne zdjęła mi położna i potem już nic nie uwierało, no ale ja miałam małe nacięcie. Pewnie przez hormony bardziej przeżywasz to że ojciec tak się zachował i nieważne co Ci powiemy a i tak będzie Ci bardzo przykro, ale nie warto nawet myśleć o tym człowieku bo szkoda Twojego samopoczucia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Xzora, mieszkanie jest ubezpieczone ale nawet nie wiem czy to obejmuje zalanie. Mam nadzieję że tak. Będziemy zgłaszać.
Dobrze że aspirator pomógł Nie wpadłabym na to. Jon, ja tak piorę prześcieradło na przewijaku w koło:p mimo że zawsze jest podkład na nim to młody strzela daleko:p Apropo tych szczepionek to właśnie pielęgniarka była jakaś dziwna i nie bardzo chciała wziąć pod uwagę że ktoś może nie szczepić tak jak oni chcą:/ jak się nazywa ta sCEpionka na pneumokoki? I czy wszystko trzeba razem podać? Bo mi się wydaje że to duzo na raz: sCEpienie na NFZ, pneumokoki i rotawirusy... Ja już sama nie wiem co robic-.- Chilli, brawo za te spodnie ![]() ![]() Vadi, oby chłopaki spali jak najdluEj. Mój dzisiaj ma bunt i cały dzień krYcZY albo marudzi:/ Poprostu, staraj się nie myśleć w ten sposób. Teraz najważniejszy jest Mikołaj a on ma super mamę ![]() Nie sądzę że któreś szczepienie jest lepsze lub gorsze. Ja szczepie na NFZ bo boje się powikłań po skojarzonych i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
*sportaddict*
|
Mój lekarz (a jest już starszym panem) mowi ze kojarzone są nowocześniejsze i bezpieczniejsze i mają mniej szczepów niektórych bakterii niż pojedyncze (nie pamiętam już o której części to mówił) więc też są właśnie paradoksalnie mniejszym obciążeniem dla organizmu.
U nas Timi ma coraz więcej okresów aktywności, nie śpi, rozgląda się, robi minki ![]() ![]() ![]() Wpadła też dzisiaj teściowa i uznała, że bardzo grzeczne dziecko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Dziś ciężko mi się tutaj wbić Wiki szaleje cały czas na cycku a ze jej się nie chce pociągnąć cyca jak już mleczko sie skończy to marudzi. I ssie paluszki.
Dziewczyny jak wasze maluszki sygnalizują że coś nie tak z brzuszkiem. Bo moja niby kupki zrobiła ale takie małe. W nocy nic nie było a zdarzyło jej się napinać kilka razy. Brzuszek niby miekki ale asekuracyjnie termofor z pestkami wiśni i masaż robiłam. Zastanawiam sie czy asekuracyjnie troszke herbatki koperkowej nie dać |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
*sportaddict*
|
Darietta jak jest coś nie tak to dziecko marudzi, pręży się, wyciąga nóżki, brzuch jest twardy, zorientujesz się. Ja bym sobie darowała koperki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam dziś słaby dzień, dopadło mnie przeziębienie i temp ponad 37. Jakoś słabo się też czuję i kręci mi się w głowie. Dobrze, że sobota i mąż w domu to w większości ogarnia syna. Dorietta ja jestem przeciwna podawaniu herbatek szczególnie profilaktycznie, ale to tylko moje zdanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chcę tych łączonych 5 czy 6 w 1 bo uważam.ze to na raz za.duzo a jak wyjdzie jakiś odczyn to nie wiadomo po której . Różnica też polega na tym że łączone mają przede wszystkim bez komórkowego krztuśca . Na NFZ jest żywy . Ja chciałam dopłacić tylko.do tej szczepionki dtpa żeby właśnie dostać bez komórkowego . I rozdzielić te szczepienia i na pewno się nie zgodzę podać w jeden dzień jeszcze pneumo jak jest w kalendarzu i też chce do tej szczepionki dopłacić ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- My profilaktycznie podajemy tylko probiotyk nic więcej . Reszta wydaje mi się zbędna ... Kolki jak mają być to.i tak.beda i też jestem przeciwna herbatkom Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Ja pije koperek rano i wieczorem. Znajoma mi tak poleciła zeby malej nie dawać tylko żebym ja piła i mala nie będzie miała problemów i sprawdza się jak na razie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie i życzenia ![]() W skrócie o nas. Jestem mamą małego chłopca, Jeremiego. Urodził się 5/07, choć termin miałam na 25-29/07. Poród miałam bardzo nagły, cięcie w zagrożeniu życia. Generalnie nie jestem wierząca, ale ktoś nad nami czuwał, bo chyba tylko wyłącznie dzięki splotom różnych okoliczności nasza historia ma happy end. Niestety po porodzie synek spędził trochę czasu w inkubatorze, miał infekcję, problemy z oddychaniem, spadł z wagi i nie przybierał. Ciężki czas. Jeśli chcecie, opiszę bardziej szczegółowo, ale to muszę do komputera usiąść. Z przybieraniem mamy z resztą nadal problem. Bardzo chciałam kp, ale niestety Jeremi zasypiał, nie miał siły ssać. On nie rósł, mi leciał zastój za zastojem (aktualnie przechodzę trzeci, drugi raz biorę antybiotyk, bo gorączka bliska 40 utrzymywała się za długo, raz udało się masowaniem i ibuprofenem pomóc). Teraz odciągam pokarm i dokarmiamy butlą do tego mm, dopiero na 5 tydzień osiągnęliśmy 3 kg (waga urodzenia 2730, długo stała koło 2500). Po CC też średnio. Miałam krwiaka, który sprawiał, że nie mogłam się ruszyć z bólu, a teraz blizna zaczęła trochę ropieć i wisi nade mną widmo kolejnego antybiotyku. Generalnie to mam wrażenie, że przyciągam wszystkie plagi świata. Na szczęście ja, a nie Jeremi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#446 |
MerDer 4ever
|
Sill i co sie nie przyznałas?
![]() ![]() Juz cała blacha poszła ![]() Mała mój ma coraz dłuższe okresy aktywności ![]() Poprostu super, że do nas wracasz ![]() Mi zostały 3 kg do wagi sprzed ciąży ale tłumacze sobie, że to cycki ![]() Zgadzam sie z tym co napisała Mała ![]() Asia zdrówka ![]() Martini dobrze, że wszystko skończyło sie szczęśliwie ![]() ![]() Wróciliśmy do domu o 19:30, młody juz po kąpieli. Ewidentnie jest przebodźcowany ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest możliwość łączenie nfz z bezkomórkowym krztuśćcem? Słyszałam, że dostęp do tej szczepionki jest prawie niemożliwy. Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama stwierdziła, że w brzuchu miał tak ciasno, że teraz musi się wyrozciągać. Od pierwszego dnia macha łapkami i się wygina. Cytat:
![]() Cytat:
A pan może lepiej, że się nie pokazuje niż miałby Cie denerwować głupim gadaniem. Dużo siły dla Ciebie, jesteś cudowną mamą dla małego ![]() Mój się dzisiaj przewrócił z brzuszka na plecy ![]() To nie za wczas? |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
5 tygodni po porodzie cc. -12 kg do zrzucenia jeszcze 10
![]() IMG_1502562140.908207.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#449 |
*sportaddict*
|
Calineczka oczyaiscid ze tesknilam
![]() ![]() Martini brzmi okropnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja ![]() Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-08-12 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.