![]() |
#421 | |
na przekór do celu
|
Dot.: Inżynieria środowiska...czy warto??
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Przeczytaj dokładnie ostatnią stronę tego wątku. Myślę, że padło baardzo dużo ciekawych opinii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Hej viva91 i krzychu26, ale się naczytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Sorry, chodziło mi o przedostatnią
![]() Ja bym celował w PG. Wydaję mi się, że z tych trzech będzie najlepsza jeśli chodzi o IŚ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Gdańsk to marzenie od dzieciaka, może się uda, oby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
http://www.wilis.pg.gda.pl//images/s...labus-is-i.pdf sporo tych przedmiotów, aż tylu się nie spodziewałam :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie, wybieram sie na AGH na Inżynierię Środowiskową w Krakowie, ale nie wiem po którym wydziale będę mogła zjąć się projektowaniem np sanitarnym, wie może ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Przyczajenie
|
Najbardziej techniczny profil jest na wydziale górniczym, czyli ogólnie tam jest największy nacisk na naukę projektowania komputerowego i odręcznego, i tu jest specjalizacja wentylacja i klimatyzacja, po której można projektować. Co do pozostałych wydziałów-są raczej skierowane na przedmioty przyrodnicze. Nie pamiętam jakie są inne specjalizacje projektowe na pozostałych wydziałach i czy w ogóle są, ale to z pewnością jest napisane na stronach wydziałowych. Oprócz tego w sumie projektować można po każdym tyle, że jeden do tego przygotuję Cie lepiej, a drugi gorzej.
Zawsze można potem zmienić wydział/uczelnię, żeby zrobić tą specjalizację, którą się chce. Natomiast jest się pewnym, że chcę się projektować to wg. mnie (i nie tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z perspektywy czasu radzę Ci-może nie na pierwszym roku-czytać w domu różne zawodowe materiały, bawić cadem, żeby mieć go w małym paluszku i przede wszystkich NIE KUPOWAĆ PROJEKTÓW. W ten sposób niczego się nie nauczysz, a uwierz mi, sam papierek to mało. Pozdrawiam cieplutko ![]() Studentka VI semestru |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
są może jakies chętne na wspólną naukę języka angielskiego dotyczącego IS? Byłam kiedys na kursie i jestem bardzo zawiedziona- zakres jak dla ochrony srodowiska- czyli prowadzący nawet nie wiedział o czym jest nasz kierunek.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
A ja już dwa lata po studiach, kiedy to zleciało?!
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Layla,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
A bardzo dobrze
![]() Pracuję w zawodzie, w firmie kosmetycznej- zupełnie bym się tego nie spodziewała! Jestem ogólnie zadowolona, wiadomo, mogłabym więcej zarabiać ![]() Ale i tak jest dużo lepiej pod każdym względem niż w projektowaniu.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a można wiedzieć jak wiążesz zawód z firmą kosmetyczną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Fabryka mająca własną suw, oś i wiele inych urządzeń, których pracę trzeba nadzorować+gospodarka odpadami. Ogólnie fajnie- bo nie muszę przy kompie siezdieć i nikog nie dziwi, że mnie w biurze nie ma
![]() Dużo by opowiadać, robię mnóstwo rzeczy- dużo więcej się nauczyłam niż w biurze projektów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie mi, bo znalazłem się na rozdrożu i nie wiem, co wybrać żeby bylo mi najlepiej. Jestem pewien co to tego, że moimi następnymi studiami będzie IŚ. Nie kręci mnie ochrona środowiska tylko projektowanie instalacji i nadzór sanitarny. Dostaję się na IŚ na AGH (w gig), PG i PŚ w Gliwicach. Która z tych uczelni najlepiej przygotuje mnie do studiów w zawodzie i co ważne daje najlepsze perspektywy na znalezienie zatrudnienia w zawodzie? Do Gad mam niestety najbliżej i przez to odpada mi opcja akademika, Krk to miasto moich marzeń, a Gliwice to dobra uczelnia. Cały czas od Krk odrzuca mnie opinia panująca u nas (na pomorzu), że AGH to bardzo dobra uczenia, ale przygotowująca do specjalistycznych zawodów, niepospolitych. Proszę pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
Pewne jest, że na AGH kierunki typu automatyka i robotyka oraz informatyka stoją na o wiele wyższym poziomie, ale one są trudniejsze same w sobie. Co do wydziału GiG, i IŚ na tym wydziale to tak jak już wspominałam, studia są wystarczająco techniczne, aby nauczyć się projektować(wiadomo, że żadne studia nie przygotują do tego na 100%, ale im więcej tym lepiej), a i wykładowcy wspominają, że własnie po to większość powinna chcieć studiować na tym kierunku. Tak więc ja polecam AGH i ten konkretny wydział jeśli chodzi o IŚ, a o pozostałych uczelniach się nie wypowiem, bo niestety nie miałam styczności.
Poza tym nie wiem czy to się powtarza co roku, ale u nas na roku i w grupie atmosfera i ludzie też niczego sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
A wiesz moze jak przebiega procedura zmiany wydziału lub kierunku? Dostałem się na IŚ na wydziale GGiOŚ, a chciałbym przeskoczyć na GiG? Mam podbijać do dziekanatu na początku roku ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
O takich sprawach musisz poczytać na forum AGH, bo tam jest wiele wątków o tym. Po pierwsze musiałbyś załatwiać obydwa dziekanaty, a po drugie mieć jakieś bardzo konkretne argumenty. Nie znam nikogo kto by się przenosił i z pewnością nie jest to niemożliwe, ale raczej może sprawić dużo problemów i się na udać.
Alternatywą jest wystartowanie w drugiej rekrutacji, która może się odbyć lub nie (ale chyba z reguły jest uruchamiana w sierpniu) i tu jest szansa, że będą wolne miejsca. Jednak tak czy tak wcześniej trzeba gdzieś złożyć papiery i najwyżej potem je przenieść, bo tu już progi są wyższe i ciężej się dostać. Jeśli faktycznie jesteś na 100% pewny, że chcesz projektować i masz informacje o tych pozostałych uczelniach, że Cię do tego przygotują, to ja bym na GGiOŚ nie szla, bo tam raczej nastawiają się na chronienie środowiska. Poza tym, wszystko jest w syllabusie i na forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Matko, rejestrowałam się tylko po to, żeby tu napisać... Jestem na rozstaju :P Waham się nieziemsko - nad IŚ i logistyką, na Politechnice Śląskiej IŚ, i logistyce na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach albo - jeśli jednak wybiorę logistykę - postaram się o załapanie się w drugim naborze na Polibudę. Tak, błagam o pomoc
![]() a) nie podołam, b) będę mocno żałować c) skończę na kasie w Maku, gdzie mogę pracować spokojnie bez tytułu mgr inż... Jak oceniacie Wy szanse na fajną przyszłość? ![]() Edytowane przez Chemilie Czas edycji: 2013-07-11 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Generalnie rzecz biorąc tak... Chociaż wciąż wydaje mi się, że wiem za mało.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
No to Gdańska ma dziś wyniki .. hmm , oby IŚ, trzymajcie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
Ratujcie ludzie.
naczytałem się tutaj wielu postów które wywołały u mnie jeszcze większe zmieszanie. Zostałem przyjęty na IŚ oraz Inż. Chemiczną i Procesową. Z tego co widzę to mówicie że po ukończeniu tego czy drugiego kierunku, mogę szukać zatrudnienia w wielu podobnych miejscach. Teraz pytanie, czy pomimo tak niskiego przemysłu chemicznego, oraz upadłym budownictwie warto się w to mieszać? Jesli tak to pod jakim kątem? Na jaki kierunek ? Bardzo prosze o pomoc, dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.